.:: Zelixa::. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-14, 19:47   #961
jobu33
Wtajemniczenie

Thumbs down Dot.: .:: Zelixa::.

Cytat:
Napisane przez dorota0852 Pokaż wiadomość
hej jobu33!!
jestem tu nowa i prosze Cie o pomoc mam 16 lat nie bylam u lekarza a chce stosowac zelixe...:/
moge/??? czy jestem za mloda???
Hej ,nie wiem dlaczego do mnie to pytanie ale Kochana masz rodziców i swojego lekarzanie masz 18 lateka więc nie możesz decydować co jest odpowiednie dla Ciebie. Zelixa czy meridia jest dla osób otyłych a Ty ile wazysz????

jobu33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 20:21   #962
JULI11
Przyczajenie

Dot.: .:: Zelixa::.

dziewczyneczki kochane dzisiaj mam imieninki i dałam czadu 2 tygodnie 0 słodyczy a dzisiaj ...ciasteczka cukiereczki a miałam wejśc na wage po tych 2 tygodniach brania zielki ale teraz to aż się boje chyba jeszcze poczekam..piszecie tak o urlopkach a ja bez urlopku bo nie pracuje albo jak kto woli to cały czas na urlopku synuś ma 1,5 roku to i w domku siedze..pozdrawiam wszystkie serdecznie jak sie zwaze to zaraz napisze pa pa
JULI11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 20:38   #963
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JULI11 Pokaż wiadomość
dziewczyneczki kochane dzisiaj mam imieninki i dałam czadu 2 tygodnie 0 słodyczy a dzisiaj ...ciasteczka cukiereczki a miałam wejśc na wage po tych 2 tygodniach brania zielki ale teraz to aż się boje chyba jeszcze poczekam..piszecie tak o urlopkach a ja bez urlopku bo nie pracuje albo jak kto woli to cały czas na urlopku synuś ma 1,5 roku to i w domku siedze..pozdrawiam wszystkie serdecznie jak sie zwaze to zaraz napisze pa pa
:calus : Wszystkiego Najlepszego.I wchodź na wagę, Nie bój się

Stary 2008-07-14, 21:39   #964
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

jobu33 napisz jak Ci idzie jesteśmy na tym samym etapie i w tym samym czasie zaczełyśmy......... katujesz sie mocno czy raczej polegacz tylko na zeli ?? Ćwiczysz ??pozdrawaim
Stary 2008-07-15, 07:21   #965
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
jobu33 napisz jak Ci idzie jesteśmy na tym samym etapie i w tym samym czasie zaczełyśmy......... katujesz sie mocno czy raczej polegacz tylko na zeli ?? Ćwiczysz ??pozdrawaim
Hej Monia...widzisz wpadłam w euforie, jak zaczęłam chudnąć...doping był mocny..lecz mając tekie efekty postanowiłam polegac tylko na zelce i co.....waga stoi...Chyba wrócę do diety bo nie ruszyłam z waga nawet parę deko....nie wzrasta ale i nie spada ale daje sobie jeszcze czas , zobaczymy... Od poniedziałku wracam do pracy, nie będę miała wokół siebie tyle jedzeniaco w domu....Może więcej i szybciej spadnie waga

Stary 2008-07-15, 10:37   #966
aneey
Raczkowanie

Cześć myszeczki

a ja znowu dzisiaj tez zaszalałam ,ale jak tu nie zaszaleć jak dzisiaj urodzinki mam niestety tylko 3 osoby o nich pamietały ,nawet moja matka zapomniała ale coz takie zycie no nie opchałam się ciastem a później ide na drineczka trzeba oblac to ,że się robię coraz starsza

Buziaczki,a ja sie chyba nie ważyłam z 2 tygodnie,zeważe sie w piatek i zobacze

Buziaki myszeczki kochane moje

kiedyś ma być --> 60 kg

11.07.2009 - to będzie nasz dzień!
aneey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 10:55   #967
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneey Pokaż wiadomość
Cześć myszeczki

a ja znowu dzisiaj tez zaszalałam ,ale jak tu nie zaszaleć jak dzisiaj urodzinki mam niestety tylko 3 osoby o nich pamietały ,nawet moja matka zapomniała ale coz takie zycie no nie opchałam się ciastem a później ide na drineczka trzeba oblac to ,że się robię coraz starsza

Buziaczki,a ja sie chyba nie ważyłam z 2 tygodnie,zeważe sie w piatek i zobacze

Buziaki myszeczki kochane moje
: roza:: winko::pije my:
Wszystkiego najlepszego.Widze ,że tu same RAKI Anula Monia i ja ...za dwa dni kończę ...nie mówię...Anusia ale Twój mężczyzna pamietał?????Dużo miłości i dużo utraty kilogramówA zelke brałaś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 12:43   #968
Buffy25
Raczkowanie

Aneey sto lat sto lat niech zyje zyje nam, sto lat sto lat niech zyje zyje nam a kto?? chudzinka nasza widzisz cos smakowego tobie sie nalezy dzisiaj pichce Ci wirtualnego torcika buziaki

wzrost 174
Buffy25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 15:41   #969
anusia113
Przyczajenie

witam dziewczyny wziełam dzisiaj 12 zelke i co? nie za wiele może ubranka troszke luźniejsze ale waga stoi troche mnie to martwi powiedzcia mi co jeszcze moge zrobić zby zbić tą okropną wagepozdrawiam wszystkie zelixanki
anusia113 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 15:45   #970
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia113 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny wziełam dzisiaj 12 zelke i co? nie za wiele może ubranka troszke luźniejsze ale waga stoi troche mnie to martwi powiedzcia mi co jeszcze moge zrobić zby zbić tą okropną wagepozdrawiam wszystkie zelixanki
Kurcze dziewczyno....jesz tylko zelixe??? Masz dietę, ćwiczysz??? jezeli nie tosame tabletki ruszą z wagą ale około 20-30 tabletki. Nie załamuj sięPozdrawiam

Stary 2008-07-15, 15:48   #971
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jobu33 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyno....jesz tylko zelixe??? Masz dietę, ćwiczysz??? jezeli nie tosame tabletki ruszą z wagą ale około 20-30 tabletki. Nie załamuj sięPozdrawiam
Hej 11 lipca pisałas ,że ubyło Ci 2 kg ciesz się z tego ja po 35 (chyba) miałam dopiero 6 kg. Uda Ci się I nie podjadaj po dzieciach To jest najgorsze.... Trzymam kciuki

Edytowane przez jobu33
Czas edycji: 2008-07-15 o 17:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 16:55   #972
anika1980
Przyczajenie

hej ja też miałam suche gardło tak jak przy anginie ale mnie nie minęło to znaczy minęło jak odstawiłam zelkę
anika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 17:53   #973
dorota0852
Przyczajenie

waze 55 i przeszkadza mi to bo jestem gruba naprawde
dorota0852 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 19:50   #974
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
waze 55 i przeszkadza mi to bo jestem gruba naprawde
Jak ja bym miała 55 kg to skakałaym do gory.A może lekarz innej specjalności Ci pomoże

Stary 2008-07-16, 06:49   #975
lola2013
Raczkowanie

Smile Dot.: .:: Zelixa::.

witam kochane

dorota0852 ty nawet niemysl o odchdzaniu 55 kilo to super waga a jesli masz jakies kompleksy to ogranicz jedzenie moze niejedz słodyczy albo chodzz na basen a nie mysl o zelixie to lek na otyłosc a nie na zrzucenie 2 kilogramów

aneey spóznione wszystkiego naj naj z okazj urodzin

a ja wczoraj cały dzien sprzątałam bo wolny dzien no i pewnie cos schudłam od tego sprzątania bo byłam wykąnczona super cwiczenia a przy tym pozyteczne polecam
lola2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 08:10   #976
aneey
Raczkowanie

Cześć myszeczki

Joluś Buffy Lola dziekuje za zyczonka Pewnie że mój mężczyzna pamietał spróbował by nie hihi juz rano jak przyszedł z pracy to mnie obudził i mnie wycałował i złozył zyczenia a potem...zasnął nawet mam własnego swojego upieczonego internetowego torta dziekuje

Joluś a ja ci chyba bede musiała dzisiaj złozyc zyczonka bo przez 2 dni nie będzie mnie na neciku Wszytskiego najlepszego duzo szczęścia, pieniażków, pociechy z dzieci oraz wnuka zdrowia zdrowia, zdrowia,a najwazniejsze mniejszej wagi

No a teraz wracajac d o czego innego, dziewczyny my schudłysmy iles tam kg tylko dlatego,że cierpliwie na to czekałysmy, nie ćwiczyłysmy w ogóle, może co poniektóre troszke ale jesli ktos jest niezadowolony z efektów to niech przystąpi do ćwiczen i porządnej diety poleconej (najlepiej) przez dietetyka!

A każde kilo mniej na wadze to juz powód do radosci ,bo najlepiej wytrwałe po malutku, małymi kroczkami do przodu a osiągnie się to czego sie chce

No kończe mój wywód

Buziaki

kiedyś ma być --> 60 kg

11.07.2009 - to będzie nasz dzień!
aneey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 10:57   #977
Kasia****
Raczkowanie

Drogie Zelixanki mam do Was takie pytanie
Kupiłam sobie Zelixe 15mg ale jest dla mnie jednak troszke zamocna i od kilku dni biorę dziennie połowe tabletki czyli ok. 7,5 mg ... Jak myślicie czy można tak sobie "przełamywać" tabletke?
Dodam, że po połowce czuje sie bardzo dobrze a nie chce mi sie jesc więc działa

20.03.2010 : 58, 57, 56, 55, 54, 53, 52, 51, 50, 49, 48
Kasia**** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 12:33   #978
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia**** Pokaż wiadomość
Drogie Zelixanki mam do Was takie pytanie
Kupiłam sobie Zelixe 15mg ale jest dla mnie jednak troszke zamocna i od kilku dni biorę dziennie połowe tabletki czyli ok. 7,5 mg ... Jak myślicie czy można tak sobie "przełamywać" tabletke?
Dodam, że po połowce czuje sie bardzo dobrze a nie chce mi sie jesc więc działa
Droga Kasiu, tak to jest jak kupi się lekarstwa bez lkonsutacji z lekarzem. Jeżeli 15 jest dla Ciebie za mocna, chociaż nie wiem po czym to poznajesz.... to powinnaś brać 10. sama sobie odpowiedziałaś, tabletek ..zwłaszcza tych się nie przełamuje...., trzeba brać słabsze. Pozdrawiam

Stary 2008-07-16, 13:57   #979
pamelinka83
Przyczajenie

Ja jutro ide do lekarza i mam nadzieje ze mi przepisze teZelixe, mam do zrzucenia ponad 20 kg, nienawidze ich, wszystko mam za male, kupuje coraz wieksze ciuchy, masakra poprostu, moja kumpela schudla 8 kg po nich, moze mi tez sie uda
pamelinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-16, 14:24   #980
Kasia****
Raczkowanie

Jobu33 dziękuje za odpowiedz już nie bede ich przełamywać
A tak z czystej ciekawości to dlaczego nie wolno ich przełamywać?

20.03.2010 : 58, 57, 56, 55, 54, 53, 52, 51, 50, 49, 48
Kasia**** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 15:26   #981
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia**** Pokaż wiadomość
Jobu33 dziękuje za odpowiedz już nie bede ich przełamywać
A tak z czystej ciekawości to dlaczego nie wolno ich przełamywać?
Każda tabletka ma określony skład chlorowodorku sybutraminy jednowodnego który działa prawidłowo na otyłą osobę. Zmniejszenie tej dawki nie wpływa na utratek wagi tylko zanieczyszcza organizm

Stary 2008-07-16, 15:28   #982
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pamelinka83 Pokaż wiadomość
Ja jutro ide do lekarza i mam nadzieje ze mi przepisze teZelixe, mam do zrzucenia ponad 20 kg, nienawidze ich, wszystko mam za male, kupuje coraz wieksze ciuchy, masakra poprostu, moja kumpela schudla 8 kg po nich, moze mi tez sie uda
Tylko wiara i dieta czynią cudaWitaj w Naszym gronie zelixanek
Pozdrawiam i życze sukcesów

Stary 2008-07-17, 07:11   #983
Buffy25
Raczkowanie

I WSZYSCY RAZEM DLA JOLI NASZE KOCHANEJ!!!!!!!!!!

Sto Laaaat stooo latt nieeech żyjeee zyjeee naaaaam!! ooo jak ladnie wyspiewałam

Joalus wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń!!
buziaczki
no i milego swietowania:party :
wyjezdzam na urlopik. wroce za 2 tygodnie to sie odezwe

wzrost 174

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-17, 08:15   #984
Tereskaa
Zakorzenienie

Dołączę do Was, jeśli pozwolicie Mam trochę doświadczeń z Meridią, ale teraz przerzucam się na Zelixę, zwłaszcza ze względu na cenę Zamówiłam moje pierwsze opakowanie Zelixy z apteki internetowej. Za 60 tabletek Zelixy 15 zapłaciłam 55 zł

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 08:23   #985
jobu33
Wtajemniczenie

D ziękii Buffy Miłego urlopu i aby nie wzgrosła waga A wage wzięłaś,,,,, tak jak Mariolka chciała

Witaj Tereniu..... a co to znaczy doświadczenie z meridia.....Buziaki dla wszystkicha moja waga stoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiii:confuse d:

Stary 2008-07-17, 09:06   #986
Buffy25
Raczkowanie

Jolus heheh nie biore ale ja schudlam 15 kg to mysle ze jak 2 przybedzie to nic sie nie stanie hehehe a zreszta wszystkie ciuszki mam zakupione na rozmiar 44 z 48/50 wiec dla mnie to ja juz wygladam okej. a zelke przez urlop bede brac by nie przytyc. a po urlopie juz chyba przerwe na jakis czas. pomysle. buziaki

wzrost 174
Stary 2008-07-17, 10:37   #987
skiba7
Raczkowanie

Dziewczyny napiszcie mi czy można brać jakis lekk przy Zelixe na cisnienie...skoczyło mi mi na 130/93...właśnie dzis jestem po 7 tabletce...jak odstawie to sie załamę...proszę o poprade..
skiba7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 14:13   #988
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jobu33 Pokaż wiadomość

Witaj Tereniu..... a co to znaczy doświadczenie z meridia.....Buziaki dla wszystkicha moja waga stoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiii:confuse d:
Witaj A moje doświadczenia z Meridią są takie, że biorę ją od jakiegoś czasu z bardzo dużymi przerwami, ale teraz chciałabym brać cały czas by zrzucić konkretnie zbędne kilogramy. Tylko ze względu na cenę przestawiłam się z Meridii na Zelixę

Cytat:
Napisane przez skiba7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie mi czy można brać jakis lekk przy Zelixe na cisnienie...skoczyło mi mi na 130/93...właśnie dzis jestem po 7 tabletce...jak odstawie to sie załamę...proszę o poprade..
Moim zdaniem powinnaś natychmiast odstawić ten lek, a przynajmniej udać się do lekarza, który przepisał Ci Zelixę. Bez sensu jest się faszerować lekiem, który ma takie katastrofalne skutki dla zdrowia, a później brać coś by zniwelować skutki uboczne poprzedniego leku, to błędne koło. Twoje nadciśnienie zagraża Twojemu życiu, można dostać udaru lub wylewu przy tak wysokim ciśnieniu, więc nie wiem czy warto tak ryzykować dla kilku (?) kilogramów i zrobić z siebie być może roślinkę. Przepraszam, że piszę tak dosadnie, ale takie ciśnienie to nie przelewki

Mi ostatnio lekarka mierzyła ciśnienie przy zapisywaniu kolejnej dawki leku i miałam 90/60 To już teraz mam przyczynę wiecznego braku sił. Jak widać każdy lek działa na każdego inaczej, Ty masz nadciśnienie, a ja z kolei mam za niskie ciśnienie. Mogłabyś mi trochę swojego dać, wyrównałoby się przynajmniej na wspólną korzyść Ale poważnie, nie lekceważ takiego ciśnienia

Stary 2008-07-17, 14:21   #989
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
hej jobu33!!
jestem tu nowa i prosze Cie o pomoc mam 16 lat nie bylam u lekarza a chce stosowac zelixe...:/
moge/??? czy jestem za mloda???
Wtrącę się ciutkę jeśli mogę W wieku 16 lat organizm rozwija się, rośnie, kształtuje... więc nie powinno się mu dawać takiej chemii, zwłaszcza w kresie silnego rozwoju. Zelixa, tak jak i Meridia, to pochodne amfy, więc to nic dobrego dla rozwijającego się organizmu Do tego mogą jeszcze przyczepić się zaburzenia psychiczne (przy Zelixie i Meridii zwiększa się podatność na depresje), a tak młoda osoba jest w wieku buntu, więc jej psychika może nie być tak silna i ukształtowana jak u dorosłej osoby. Poza tym najlepiej zapytaj lekarza Życzę Ci powidzonka

Stary 2008-07-17, 14:55   #990
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skiba7 Pokaż wiadomość
Witam i popieram Terskę, która Ci tu przedstawiła bardzo ładnie cały referat nad twoim ciśnieniem, lecz powiem Ci ,że jest tu na forum nasza kochanaMariolka, która przebywa obecnie na urlopie. Nadciśnieniowiec.... Codziennie Nas tu gnębiła jakie ma cisnienie jak bierze zelkę. Rada nasza była taka,że albo odstawi zelę albo nie bedzie mierzyć ciśnienia co 5 min Efekt jest taki,że cisnienie się uspokoiłoMariolka leci z wagi a zelkę bierze...Pytanie , czy aby skok ciśnienia nie jest spowodowany Twoim strachemBuziaki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości