Storczyk (Orchidea) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-01, 13:33   #961
platynka80
Rozeznanie

Dot.: Storczyk (Orchidea)

i nadal nie wiem, skąd jest u mnie ten rozowo-fioletowy,ktory rozwkitl,bo nie przypominam sobie takiego ale mnie zaskoczyl )
Stary 2008-07-01, 13:34   #962
justyna27
Rozeznanie

oh platynko ale kiedy mój zbiór bedzie mógł sie równac z twoim chyba sie nie doczekam
teraz poluje na żółtego
tak mi sie ten fridy podoba ze ja tez musze mieć
justyna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:15   #963
platynka80
Rozeznanie

ja tez taki zolty chce,ale nie widzialam u nas,nie trafilam...mam jeden jasny , ale on na zdjeciach zawsze wychodzi bialy,nie wiem,,dlaczego taki uparty...i mam zolty w kropki,taki cytrynowy,wpadajacy w oliwke, ale obecnie spi, a ja chce taki zolty-sloneczny!z bordowym ryjem
Stary 2008-07-01, 14:29   #964
frida110
Zakorzenienie

Platynko Twoja wystawa okienna jest piękna

Właśnie wróciłam z pracy do domu i oglądam Twoje zdjęcia i Justynki po raz kolejny.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:45   #965
GLINKA121
Zakorzenienie

GG do GLINKA121 Send a message via Skype™ to GLINKA121

Dziewczyny ale macie śliczności Wasze kolekcje są piękne i te zdjęcia jak to robicie że wstawiacie od razu takie duże?

Moja kolekcja też powiększyła sie o 4 szt ale nie są tak piękne - kupione w tesco prawie po termine i takie prawie ostatki ale ja jestem szczęśliwa że i takie kupiła mi kuzynka /u nas nie ma tesco/
postaram się wieczorem lub jutro wstawić zdjęcia
GLINKA121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:48   #966
storczyk79
Raczkowanie

I znowu zdjęcia

Glinko, jakie Ty piękne rzeczy tworzysz, śliczności
Stary 2008-07-01, 14:54   #967
frida110
Zakorzenienie

Storczyk świetne to zestawienie białego z różowym.

Glinka, żeby wstawic od razu duże zdjęcia trzeba je wrzuci na jeden z portali do umieszczania zdjęc w internecie np. fotosik i potem kopiowac stamtąd kody.
Stary 2008-07-01, 15:19   #968
GLINKA121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Storczyk świetne to zestawienie białego z różowym.

Glinka, żeby wstawic od razu duże zdjęcia trzeba je wrzuci na jeden z portali do umieszczania zdjęc w internecie np. fotosik i potem kopiowac stamtąd kody.

oki dzięki już teraz kapi
Stary 2008-07-01, 15:31   #969
platynka80
Rozeznanie

Glinko,witamy,czekamy na zdjęcia Dziewczyny, wstawiajcie nowe fotki, chyba wszystkie przy kawce w taki sposob lubimy cieszyc oko naszymi podopiecznymi wiecie,co? ten moj jeden pachnie jeszcze bardziej intensywnie niz wczesniej

ps.ktora wie,co zrobic z przekwitnietym sabotkiem?ucinac pęd?
Stary 2008-07-01, 17:28   #970
justyna27
Rozeznanie

storczyku jak patrze na tego storczyka to tak wyglądam
frido i ten twój żółty też mnie do takiego stanu doprowadza

tak sobie siedze i marze
ale może w najbliższym casie mi sie powiększy kolekcje może mąż na rocznice ślubu mi kupi
justyna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 17:43   #971
frida110
Zakorzenienie

Moja rocznica dopiero w lutym Ale już mam plan, że po powrocie z urlopu wybieram się na storczykowe polowanie Tylko na urlopie muszę jak najwięcej zaoszczędzic

Platynko poszperałam trochę w wątkach o paphiopedilum i tam są tak samo zdania podzielone jak w przypadku phalaenopsisów.

Nie wiem czy widziałaś to forum - dziewczyny tu dzielą się swoim doświadczeniem w uprawie paphiopedilum:
http://www.floraforum.pl/index.php?topic=1037.0
Stary 2008-07-01, 18:12   #972
evela28
na drugie mam Irena

podczytuję i cieszę oko piękne zbiory

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 18:38   #973
platynka80
Rozeznanie

Frido,dziekuje!!! chyba zstawic ped - to najlepsze rozwiazanie. niech robi, co chce
Stary 2008-07-01, 21:48   #974
frida110
Zakorzenienie

Taki tu dzisiaj wysyp storczykowych zdjęc więc dorzucę kilka moich:

Stary 2008-07-01, 21:55   #975
adela17
Rozeznanie

hej dziewczyny;* jednak dziś nie byłam w poznaniu bo wstałam dość późno no ok 11 jutro chyba pojadę;P nie wiadomo z resztą :P tata przywiózł dziś prowadnice, a ja wystawiłam moje orchidarium które na razie jest bez dachu na dwór jest ono teraz od wschodniej strony a w środku stoją 3 storczyki Miltonia, biały falek oraz miniaturka biały falek czyli inaczej mówiąc mają NFZSPGN ( Narodowy fundusz zdrowia storczyków pod gołym niebem) Miltonii kwiatki mają coś takiego brązowego na płatkach tj. się zasuszają platynko ty masz Miltonie no właściwie identycznego kwiatka i nic się u ciebie nie dzieje? no jaaa czemu ty masz takiego ślicznego a z moim jest coś nie tak ratujcie! co to może być
białego falka dużego wystawiłam na dwór przez te liście miękkie i pomarszczone...
a małego miniaturkę który jest już chyba od kilku dni na dworze przestawiłam w lepsze miejsce by dobrze prowadzić jego "ciążę" inaczej mówiąc rośnięcie lista i prawdopodobnej łodygi śpioch się wybudził wreszcie frido widzisz jednak nie chciał rok czekać:P ale musiałam do przestawić bo chyba miał za dużo słońca i go troszkę przygrzało na małym listku teraz pod ścianą na wschodzie mam nadzieję że będzie coraz lepiej

no i chyba najważniejszy news tego dnia:P założyłam stronę www.storczyki.tnb.pl
myślę że się zarejestrujecie i poprowadzimy tą stronę razem no i może frida i platynka zostaniecie adminami?

pozdrawiam;*
adela17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 21:58   #976
platynka80
Rozeznanie

Adelo, Twoje wypowiedzi sa zawsze tak radosne i entzjastyczne, że od razu mam dobry humor, Ty jestes swietna !
Stary 2008-07-01, 22:03   #977
adela17
Rozeznanie

mile słyszeć że poprawiłam ci humora nie wiedziałam że tak działam na innych;P
Stary 2008-07-01, 22:09   #978
storczyk79
Raczkowanie

Justynko, nawet nie wiesz jak sie cieszę, że mój storczyk tak Ci sie podoba

Adelo, jeżeli pozwolisz zajrzę na tą Twoją stronkę
Stary 2008-07-01, 22:12   #979
frida110
Zakorzenienie

Adelo - gratuluję własnej stronki

Śpioch się obudził - czyli co? Puszcza liście, czy idzie nowy pęd?
NFZSPGN - - skąd wzięłaś taki skrót?
Adelo a co Twoi rodzice mówią na Twoją manię storczykową? Bo moja mama tylko chodzi za mną i mówi: "Ty już weź nie kupuj sobie więcej tych kwiatów. Po co Ci tyle?"
Stary 2008-07-01, 22:16   #980
adela17
Rozeznanie

no jasne storczyk
Stary 2008-07-01, 22:31   #981
platynka80
Rozeznanie

Adela jest ROZBRAJAJACA poprawilas mi,Adelo, humor, a ja siedze i pisze artykul na konferencje, nie mam zupelnie weny, wiec tym bardziej dziekuje za urozmaicenie dnia przesiedzianego przed komputerem. u mnie mama sie smieje, ale sama mi dokupuje
Stary 2008-07-01, 22:45   #982
adela17
Rozeznanie

tata mój mówi "po co ci te kwiaty" "za drogie to"

mama ( gdy kupowałam następnego storczyka w Leroy Merlin a ja się zastanawiałam nad osłonką) : "po co wydawać pieniądze na osłonkę, nie będzie ci potrzebna jak dostaniesz orchidarium xD" ( jak idę z nią do kwiaciarni czy jesteśly w Leroy'u) : "popatrz na tego jaki jest ładny!, zobacz ten ma piękne kwiaty, ale coś nie tak z liściami...", (gdy ja zauważam jakąś niedoskonałość: "no to wybierz sobie innego" mama wie że jeśli jest nowa dostawa w liroy'u to ja nie wyjdę bez storczyka;P

Frido - 1 dziękuję;*
2 napewno puszcza liście z tym pędem to pewna nie jestem;P
3 skrót przyszedł jakoś tak jak popatrzyłam na te moje dwie niedorajdy;P i trzecią w "ciąży" xD i na początku miało być NFZS ale później dodałam PGN bo zadaszenia nie mają xD

wejdźcie teraz na stronkę mam już nagłówek
Stary 2008-07-01, 22:59   #983
adela17
Rozeznanie

platynko powiedz mi co może być z moją miltonią?

P.S. mój 100 post
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4023555.JPG (47,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S4023557.JPG (63,3 KB, 7 załadowań)
Stary 2008-07-01, 23:23   #984
platynka80
Rozeznanie

kurcze, moja stoi w pokoju,daleko od okna, a ta chyba za duzo slonca ma? ja mam swoja od niedawna,wiec nie bede madrosci prawila, bo nie bardzo wiem... moze forum ogrodnicze cos podpowie?

Adelo,ja Cie podziwiam,ja w szkole nie bylam taka dojrzala i nie mialam takich madrych pasji...
Stary 2008-07-01, 23:25   #985
storczyk79
Raczkowanie

Co do kupowania storczyków to mój mąż tylko powtarza: "po co Ci babo tyle kwiatków, wiesz ile piw mógłbym za to kupić"

Frida, Co do Twoich zdjęć to już brak mi słów... są superowo superowe

Mój 50 post
Stary 2008-07-01, 23:27   #986
adela17
Rozeznanie

może, może ale wiesz ona jest tak jak reszta na parapecie północnym więc za dużo tego słońca to ona nie ma teraz jest na wakacjach i mi naprawdę wisi, jeśli straci kwiaty trudno... teraz nie jestem przekonana do miltonii trochę żałuję że ją kupiłam ale spodobała mi się... czas pokaże... delikatnie wieje, mam nadzieję że nie będzie padać bo tam góra zakryta nie jest ehhh same problemy...

platynko zarejestrujesz się u mnie na stronce? wszystkich zapraszam do rejestracji i dzielenia się wiedzą z innymi no i dodawania zdjęć do galerii

platynko dziękuję;*, ale są też gorsze strony mojej "dojrzałości" ... w przedszkolu kumplowałam się z taką Karoliną... ona do podstawówki poszła gdzie indziej i tak nasze drogi się rozeszły... w 4 klasie byłam, wiece taką super dziewczyną za którą latali wszyscy chłopacy, ale że nie chciałam być taka "pusta" i byłam zakochana ;P w takim jednym wszystko się popsuło i na moje miejsce wskoczyły takie bliźniaczki... one do teraz są takimi fajnymi laskami ;| choć ja nic do nich już teraz nie mam ale za nimi nie przepadam. no i oczywiście od 5 klasy byłam poniżana przez chłopaków z mojej klasy choć nie brałam sobie tego do serca... w 6 klasie było jeszcze gorzej, ale starałam się wytrzymać i nie wiem jak to zrobiłam ale ani razu nie płakałam w szkole przez ten cały okres czasu... zawsze była przy mnie najwierniejsza kumpela Beata oraz kumpela Paula. Jakoś przetrwałyśmy z Beatą, ale z Paulą to ciągle się o coś kłóciłyśmy choć już teraz jest w porządku między nami no i w tym roku szkolnym dowiedziałam się że karolina przeprowadziła się do mojego miasta i będzie chodzić... DO MOJEJ KLASY! byłam taka szczęśliwa... nie wiedziałam że ta sz**** zmieni moje życie w piekło... na początku wszystko było super zapoznałam karoline z beatą, póxniej zakumplowałyśmy się z agnieszką i darią z mojej klasy i tak się trzymałyśmy razem... jednak mi zaczęło nie podobać się to że karolina zaczęła zdobywać dużo nowych kontaktów oraz spędzać coraz więcej czasu z beatą. jednak powiedziałam poczekam... pewnego razu dowiedziałam się że one palą.. znaczy moja kumpela beata nie ale reszta niby spróbowała, a że ja nienawidzę papierosów powiedziałam beacie że wolałabym żeby z nimi tak nie łaziła bo zaraz będzie i ona palić itp... i tak zaczęłam oddalać się z moją przyjaciółką... wyżywałam się też na karolinie gadają że ma wielka dupę itp. za to ona na mnie że jestem anorektyczką itd gdyż ja nie mam jeszcze "kobiecych" kształtów co wygląda wręcz obrzydliwie w wielu 13-14 lat;| a że w genach bardziej po tacie jestem szczupła to już nie moja wina... przy wzroście 161cm ważę ok. 42 kg... nie żebym się odchudzała czy co jem ile chce, ale zawsze gdy wychodzę na dwór to biorę piłkę do siatkówki i odbijam i po prostu ruszam się i to spala moje posiłki no i wracając do tematu gdy byliśmy na wycieczce ona przy mnie mówiła do innych a zwłaszcza chłopaków, którzy patrzą na jej sylwetkę i ją obmacują a nie doceniają tego jaka jest że ja jestem to tamto i jak wysiadłam z autobusu i byłam już w domu to płakałam... powiedziałam sobie że nigdy więcej nie wrócę do nich... beata też się ode mnie odwróciła i zostałam sama... no i tak chyba od początku tego roku wydoroślałam... w tym jednym roku szkolnym przeżyłam chyba to samo co w 4 klasie - zadowolenie, sławę, ale także poniżenie i wielką niechęć do innych. Chyba to był taki przełom... i choć teraz czasem myślę np. jak jechałam z tatą po orchidarium i je widziałam ja szły ulicą to się zastanawiam że fajnie by było się z nimi pogodzić w mojej głowie uruchamia się taki diabeł i przypomina mi... pamiętasz co ona na ciebie powiedziała, pamiętasz jak poniżała cię przed całą klasą? w przyszłym roku ty bądź górą... i ciesz się życiem, nie przejmuj się nią bo jest nikim, a ty jesteś sto razy więcej warta...
Stary 2008-07-02, 00:03   #987
platynka80
Rozeznanie

Adela nam sie rozpisala Adelo droga, Ty sie zajmuj teraz skzołą i storczykami, dobrze na tym wyjdziesz a rodzice pewnie Ci kibicuja, co widac po zaangazowaniu Taty w orchidarium ps. jak tam ono???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 00:13   #988
GLINKA121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez storczyk79 Pokaż wiadomość
I znowu zdjęcia
Glinko, jakie Ty piękne rzeczy tworzysz, śliczności
Dziękuję za odwiedziny i słowa uznania
Za to Wasze storczyki są piękne

Cytat:
Napisane przez platynka80 Pokaż wiadomość
Glinko,witamy,czekamy na zdjęcia Dziewczyny, wstawiajcie nowe fotki, chyba wszystkie przy kawce w taki sposob lubimy cieszyc oko naszymi podopiecznymi wiecie,co? ten moj jeden pachnie jeszcze bardziej intensywnie niz wczesniej
ps.ktora wie,co zrobic z przekwitnietym sabotkiem?ucinac pęd?
Już nadrabiam to cztery ostatnie a poprzednie już pokazywałam w sumie mam 7 i jeden córki
Te już pokazywałam
4 biały córki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03452 storczyk 1 jeszcze kwitnie.JPG (39,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03528 stprczyk 2.JPG (34,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04492.jpg (44,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03563.JPG (27,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04749.JPG (91,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04752.jpg (47,4 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-07-02, 00:17   #989
platynka80
Rozeznanie

Glinko, jakie piekne!!! a powiesz,jak sie nimi zajmujesz?podlewasz?nawoz isz?gdzie stoja? ile razy kwitly?puszczaja pedy?prosimy o krotka historie )
Stary 2008-07-02, 00:18   #990
adela17
Rozeznanie

a dobrze dobrze jutro ok. 10 mam zaplanowany wyjazd do poznania po pleksi jednak może zobaczę matę korkową? no właśnie te moje 3 storczyki stroją w NFZSPGN w orchidarium (nie ma jeszcze przybitego dachu) no i ogólnie nie wiem skąd wziąć te głupie wiatraczki;| potrzebuję takie małe a w Leroy Merlin chyba takich nie mają a nie wiem gdzie są takie małe komputerowe? no i może kupię lampy oraz taką kuwetę na dół czy coś podobnego... prowadnice na szybę/ pleksi mam i coraz lepiej jest przed 17 - moimi urodzinami mam nadzieję że skończymy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości