Praca magisterska - dyskusja - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-29, 18:07   #961
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Praca magisterska - dyskusja

samba wielkie dzieki napisze tak jak tam napisałas

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 20:44   #962
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Na czym polegają studia dwustopniowe na kierunkach humanistycznych? Robi się licencjat i potem magisterkę? U mnie jest tak, że robi sie dyplom inżynierski po 3 latach (na szczęście mnie to nie objęło, bo też jestem tak samo stara )
Dokladnie tak i pisze się 2 prace, pierwsza licencjacka wedlug wymogow mojej uczelni okolo 50 stron, a potem magisterska. W sumie nas bardzo przekonywali zeby zmienic tryb studiow na 3 + 2 bo niby takie korzysci by to za soba nioslo no ale nam sie to za bardzo nie usmiechalo bo powiedzieli nam to w grudniu przed swietami a poczatkiem stycznia mialy być zatwierdzane zmiany a od lutego niby mielismy miec seminaria i jakies 2 miesiace na napisanie pracy takze jakby nam to powiedzieli od razu w pazdzierniku to moze jeszcze jakos by to bylo, ale jak dopiero w styczniu chcieli cos takiego uchwalac to nas to z lekka zdenerwowalo zwlaszcza ze ja np. wybralam akurat ten jezyk, dlatego ze na innych filologiach byl wlasnie juz wtedy tryb 3 + 2, a ze ja leniwa jestem to od razu zalozylam ze 2 prac mi sie pisac nie bedzie chcialo

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
samba wielkie dzieki napisze tak jak tam napisałas
nie ma za co mam nadzieje ze wg wymagan Twojej uczelni i promotorki to tez bedzie dobrze, bo nasi wykladowcy tak wlasnie nam to kazali pisac
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 20:50   #963
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nie ma za co mam nadzieje ze wg wymagan Twojej uczelni i promotorki to tez bedzie dobrze, bo nasi wykladowcy tak wlasnie nam to kazali pisac
ech ona i tak tego nie sprawdzi juz wiec sie tego nie dowiem

Stary 2008-04-30, 00:28   #964
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
co Ty gadasz jaka stara Jesli to 84 w nicku to Twoj rocznik to jestesmy w tym samym wieku Nam chcieli zmienic studia z jednolitych 5 letnich na 3+2 tyle ze chcieli to zrobic w polowie 3 roku w grudniu im sie przypomnialo i robili jakies debaty i dyskusje na ten temat ja bylam cala przerazona bo bylam akurat na stypendium w slowenii i wracalam dopiero poczatkiem marca i jeszcze jakbym miala pisac prace to bym sie chyba pochlastala no ale na szczescie grupa sie nie zgodzila na cos takiego i mamy 5 letnie - nie wiem czy to lepiej czy gorzej ale tak jest
Miałam właśnie na myśli to, że w stosunku do tego, gdy w ogóle pojawił się pomysł zmiany systemu to na rocznik 84 już było za późno bo to był początek 4 roku. Nawet rocznika niżej system 3+2 nie objął więc pod tym względem to już jesteśmy dinozaury
Stary 2008-05-01, 15:18   #965
gosiula372
Rozeznanie

Wizażynki czy któras z przyszłych mgr. pisze prace na kierunku pedagogicznym??????????:c onfused:
Mam problem z czescia metodologiczną z cholernymi zmiennymi i wskaznikamiDla mnie to czarna magia
Stary 2008-05-01, 17:41   #966
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja pisze z pedagogiki prace

Stary 2008-05-02, 10:34   #967
gosiula372
Rozeznanie

Cytat:
ja pisze z pedagogiki prace
Można wiedziec na jaki temat???
U mnie praca ZJAWISKO AGRESJI WSRÓD MŁODZIEZY GIMNAZJALNEJ
Stary 2008-05-03, 15:31   #968
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

No i jak dziewczynki idzie pisanie?? Widze ze cisza od paru dni Takie zapracowane jestescie czy raczej odpoczywacie w ten majowy weekend?? ja ciezko pracuje ehhh ale konca nie widac
Stary 2008-05-04, 10:47   #969
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja leże do góry brzuchem w tą majówkę kurcze miałam tyle robić a tu nic.. ale co tam odpoczynek przed burza jaka mnie czeka w maju i czerwcu sie przyda

Stary 2008-05-04, 12:05   #970
T'ai
Zakorzenienie

Powoli przymierzam się do pisania, ale mam chyba za mało materiałów żeby zacząć. Jestem w trakcie czytania wielu książek. Mam w związku z tym pytanko. Czy też tak robiłyście, najpierw czytanie,notatki,zebranie jak największej ilości materiałów i wtedy pisanie? Czy pisanie na bieżąco w trakcie czytania? Ja korzystam głównie z opracowań, dokumentów, pamiętników, dok. archiwalnych i troszeczkę tylko z prasy (piszę biografię).
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 12:35   #971
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ja leże do góry brzuchem w tą majówkę kurcze miałam tyle robić a tu nic.. ale co tam odpoczynek przed burza jaka mnie czeka w maju i czerwcu sie przyda
Madzia Tobie to sie jak najbardziej odpoczynek nalezy przeciez praca juz napisana Ja to mialam ostro pisac przez ten weekend ale srednio mi to wyszlo boje sie ze nie wyrobie sie na czwartek teraz jeszcze poprawiam to co niby mi juz sprawdzila, ale kurde nie wiem za bardzo gdzie te przecinki wstawiac tzn takie przed jakimis tam spojnikami to wiem, ale jak juz jest cos bardziej skomplikowanego to niekoniecznie

W ogole to nie chce mi sie tego czytac poraz kolejny W ogole jak to tak czytam i patrze co mi tam popoprawiala to widze ze przeczytala po 1 zdaniu na stronie i w ogole sie na tym nie zna bo niektore rzeczy co mi popoprawiala to sa "przepisane" z innych ksiazek i jacys tam slawisci uzywaja takich sformuowan a ona mi to pokreslila ze to jest zle chociaz np w 3 ksiazkach to sie pojawia

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Powoli przymierzam się do pisania, ale mam chyba za mało materiałów żeby zacząć. Jestem w trakcie czytania wielu książek. Mam w związku z tym pytanko. Czy też tak robiłyście, najpierw czytanie,notatki,zebranie jak największej ilości materiałów i wtedy pisanie? Czy pisanie na bieżąco w trakcie czytania? Ja korzystam głównie z opracowań, dokumentów, pamiętników, dok. archiwalnych i troszeczkę tylko z prasy (piszę biografię).
no ja tak robilam, ze najpierw nakserowalam mase ksiazek, potem mniej wiecej tematycznie staralam sie to podzielic i czytalam wszystko, podkreslalam co wazne i potem dopiero pisalam ale sama nie wiem czy to taka dobra metoda, czy nie lepiej czytac i od razu cos pisac, bo ja np przez tydzien czytalam wszystkie materialy na dany temat a potem i tak jak juz pisalam to czytalam te zaznaczone fragmenty znowu bo juz nie pamietalam o czym to bylo
Stary 2008-05-04, 16:20   #972
karolinka86
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie: osoby, ktore pisza rozdzial metodologiczny i zawieraja tam tzw.operacjonalizacje- czy wypisujecie tylko pojecia czy tez je definiujecie??
Skad mam wiedziec, ktore pojecia tam wypisac?Przeciez w pracy jest ich bardzo duzo i nie sposob wszystkie wymienic

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 21:44   #973
asia_z
Zakorzenienie

ja wczoraj napisałam 2 strony, dzisiaj nic. ogólnie mam już 42 strony na 90 najważniejsze że jestem w połowie. Kończę pisanie teorii, potem zostanie mi skończenie programu i jego opis w części praktycznej i moge się bronić
Stary 2008-05-04, 22:23   #974
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

a ja znowu się załamałam..a 31 maja coraz bliżej i pracę do dziekanatu złożyć trzeba będzie..
nie wiem, hyba nie dla mnie ałe to magistrowanie

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 12:09   #975
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

jeja a ja jestem wykonczona fizycznie i psychicznie mialam oddac cala prace w czwartek ale niestety chyba skonczy sie tylko na mialam ide teraz sie zdrzemnac bo juz nawet nie mysle ehh

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 14:08   #976
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny a jak wy sie na obrone ubieracie??
ja myslałam aby zamiast garnituru kupic sobie czarna spódnice z podwyższonym stabem i z paskiem w talii do tego biała wpuszczona koszula i moze krawat i butki na obcasie (mozna z odkrytymi palcami)??

a spódnica to cos takiego
moze cos takiego ale ja bym chciała do kolan no ostatecznie delikatnie za kolano
http://allegro.pl/item354960549_zizz...tan_ 46_48.html
http://allegro.pl/item355752346_vict...ki_s tan_s.html
http://allegro.pl/item357470821__im_..._sta n_s_m.html
http://allegro.pl/item358353450_vila..._cza rna_s.html

taka tylko czarna
http://allegro.pl/item355815280_nies...tan_ cudo_.html

co o tym sadzicie??

Stary 2008-05-05, 14:56   #977
Aralia83
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, wróciłam po urlopie, a w między czasie odebrałam pracę. W sumie jestem zadowolona, choć czeka mnie jeszcze kilka dni pracy. Nie muszę nic wykreślać i w zasadzie nic dopisywać.
Promotor bardzo dokładnie przeczytał moją pracę. Poprawił nawet przecinki.
Aralia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 16:17   #978
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a jak wy sie na obrone ubieracie??
ja myslałam aby zamiast garnituru kupic sobie czarna spódnice z podwyższonym stabem i z paskiem w talii do tego biała wpuszczona koszula i moze krawat i butki na obcasie (mozna z odkrytymi palcami)??

a spódnica to cos takiego
moze cos takiego ale ja bym chciała do kolan no ostatecznie delikatnie za kolano
http://allegro.pl/item354960549_zizz...tan_ 46_48.html
http://allegro.pl/item355752346_vict...ki_s tan_s.html
http://allegro.pl/item357470821__im_..._sta n_s_m.html
http://allegro.pl/item358353450_vila..._cza rna_s.html

taka tylko czarna
http://allegro.pl/item355815280_nies...tan_ cudo_.html

co o tym sadzicie??

ja raczej tradycyjnie - zakiecik, spodniczka i biala bluzka bez krawacika aczkolwiek jeszcze nie wiadomo czy bedzie jakakolwiek obrona, a jak bedzie to tez niewiadomo kiedy co do butow to pojecia nie mam

Cytat:
Napisane przez Aralia83 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, wróciłam po urlopie, a w między czasie odebrałam pracę. W sumie jestem zadowolona, choć czeka mnie jeszcze kilka dni pracy. Nie muszę nic wykreślać i w zasadzie nic dopisywać.
Promotor bardzo dokładnie przeczytał moją pracę. Poprawił nawet przecinki.
a gdzie to bylas na urlopie?? tez by mi sie przydal wypoczynek ale w tym roku to sie chyba na to nie zapowiada

no to super ze promotor sie przylozyl i gratuluje dobrze napisanej pracy Teraz juz bedzie z gorki
Stary 2008-05-05, 21:17   #979
Maddy84
Zadomowienie

Mam głupie pytania :P

Po 1: te osoby, które już mają za sobą większą część pracy: ile Wam mniej więcej zeszło pisanie pracy? Wiadomo, że każdy tempo ma inne ale chciałabym mieć jakiś punkt odniesienia.

I po 2: ile tak dziennie średnio udaje/wało się Wam napisać? Bo sama nie wiem czy to mi tak wolno idzie myślenie czy to może normalne :P
Stary 2008-05-05, 21:51   #980
asia_z
Zakorzenienie

ja piszę średnio 2 strony i jestem z tego powodu niezadowolona, bo chciałabym więcej. A piszę jakieś 2 miesiące już, z tym że nie piszę codziennie, bo przedtem zawsze mi coś wypadało, ale teraz staram się być systematyczną mam na razie 45 stron więc tak sobie. ale innym idzie szybiej
Stary 2008-05-05, 22:49   #981
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ehhh ja tez tak pisze po 2-3 strony dziennie i tez nie za bardzo jestem zadowolona z tego faktu ;/ no ale juz mam prawie na ukonczeniu prace, z tym ze pisze ja od pazdziernika wprawdzie niezbyt systematycznie ale jednak woooolno mi to idzie, ale to chyba dlatego ze temat mnie troche przerosl i mialam strasznie duzo materialow, ktorych samo czytanie zajelo mi sporo czasu teraz zaluje ze jakiegos innego, latwiejszego tematu sobie nie wybralam chociaz szczerze to myslalam ze ten bedzie latwy No ale mam nadzieje ze wreszcie skoncze ta prace, i moja promotorka nic juz se nie wymysli bo na razie widziala tylko 2 rozdzialy i powiedziala ze ok ale chciala zebym jej jeszcze cos tam dopisala
Stary 2008-05-06, 07:26   #982
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze a ja nie wiem czy isc za tydzien do tej mojej promotorki i prosic ją o sprawdzenie tej analizy i podsumowania?? juz sama nie wiem jak by było lepiej

Stary 2008-05-06, 08:06   #983
edit23
Zakorzenienie

Właśnie wysłałam 3 ostatnie strony - mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
Stary 2008-05-06, 08:51   #984
Aralia83
Raczkowanie

Cytat:

a gdzie to bylas na urlopie?? tez by mi sie przydal wypoczynek ale w tym roku to sie chyba na to nie zapowiada

no to super ze promotor sie przylozyl i gratuluje dobrze napisanej pracy Teraz juz bedzie z gorki

Dziękuje. Wczoraj wzięłam się za poprawki i idzie całkiem nieźle. Promotor mnie pytał, czy chciałabym się bronić 15 maja.
A urlop spędziłam głównie na działce, poza majówką, na którą wyjechałam do miejscowości Guty R. (gorąco nie polecam)
Aralia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 11:12   #985
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aralia83 Pokaż wiadomość
Dziękuje. Wczoraj wzięłam się za poprawki i idzie całkiem nieźle. Promotor mnie pytał, czy chciałabym się bronić 15 maja.
A urlop spędziłam głównie na działce, poza majówką, na którą wyjechałam do miejscowości Guty R. (gorąco nie polecam)
nioo to super jeszcze troche i bedziesz pania mgr a co do tej miejscowosci to pierwsze slysze o takiej , wiec na pewno sie nie wybieram a tak z ciekawosci to gdzie to jest??
Stary 2008-05-06, 22:57   #986
pawelpawel
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Praca magisterska - dyskusja

POMOCY!!!
Zostało mi 3 tygodnie do oddania pracy a ja jestem dalego od ukończenia pracy. Piszę prace z pedagogiki a mój temat dotyczy zdrowia ludzi starych, zrobiłem już badania używając swojego narzędzia oraz standaryzowanych narzedzi i mam teraz wielki problem bo nie wiem jak zrobić rozdział z analizą badań własnych. proszę o pomoc bo już w w depresje popadam. może mógłby mi ktoś wysłać swój rozdział żebym mógł sobie to jakoś zobaczyć jak to ma wyglądać?
pawelpawel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-07, 10:37   #987
asiuk
Zakorzenienie

A ja nic nie robię na razie Nie lubię siebie za to lenistwo.
Chcę dziś przepisać esej na fakultet, potem może w końcu zabiorę się za dyplom.

Madziu, spódniczki śliczne Chyba poszukam czegoś takiego dla siebie, ale muszę najpierw zobaczyć, jak wyglądam

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-07, 10:52   #988
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
A ja nic nie robię na razie Nie lubię siebie za to lenistwo.
Chcę dziś przepisać esej na fakultet, potem może w końcu zabiorę się za dyplom.

Madziu, spódniczki śliczne Chyba poszukam czegoś takiego dla siebie, ale muszę najpierw zobaczyć, jak wyglądam
nooo ja tez leniwa jak nie wiem co ostatnio jestem tez siebie za to nie lubie nawet teraz mialam pisac prace a siedze na wizazu
Stary 2008-05-08, 17:30   #989
rifnet
Przyczajenie

Witam!
Mam pytanko a jednoczesnie prosbe..
Mogłby ktos podac definicje doboru proby wg jednego lub kilku autorow?
Slicznie dziekuje za pomoc
Pozdrawiam cieplo.
rifnet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 18:32   #990
Maddy84
Zadomowienie

Powrócę jeszcze na chwile do sprawy tego streszczenia w języku angielskim. a więc dzisiaj sprawdzałam na tablicy ogłoszeń dla przyszłych magistrów i przynajmniej u nas konieczne są 2, a w sumie to nawet 3 streszczenia: po polsku, w języku kierunkowym i właśnie po angielsku. Nie wiem z czego to wynika ale taki jest odgórny wymóg.

Poza tym dziś promotorka oddała mi text, który ostatnio jej zaniosłam (jakieś 80% I rozdziału mojej pracy) i... poza drobnymi poprawkami stylistycznymi jest ok Łiiii!
Od razu z jakimś większym zapałem siadam do pisania reszty

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości