|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
samba wielkie dzieki
napisze tak jak tam napisałas
|
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nam sie to za bardzo nie usmiechalo bo powiedzieli nam to w grudniu przed swietami a poczatkiem stycznia mialy być zatwierdzane zmiany a od lutego niby mielismy miec seminaria i jakies 2 miesiace na napisanie pracy takze jakby nam to powiedzieli od razu w pazdzierniku to moze jeszcze jakos by to bylo, ale jak dopiero w styczniu chcieli cos takiego uchwalac to nas to z lekka zdenerwowalo zwlaszcza ze ja np. wybralam akurat ten jezyk, dlatego ze na innych filologiach byl wlasnie juz wtedy tryb 3 + 2, a ze ja leniwa jestem to od razu zalozylam ze 2 prac mi sie pisac nie bedzie chcialo ![]() nie ma za co mam nadzieje ze wg wymagan Twojej uczelni i promotorki to tez bedzie dobrze, bo nasi wykladowcy tak wlasnie nam to kazali pisac
|
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
Wizażynki czy któras z przyszłych mgr. pisze prace na kierunku pedagogicznym??????????:c onfused:
Mam problem z czescia metodologiczną z cholernymi zmiennymi i wskaznikami Dla mnie to czarna magia
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
ja pisze z pedagogiki prace
|
|
|
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
Można wiedziec na jaki temat???
U mnie praca ZJAWISKO AGRESJI WSRÓD MŁODZIEZY GIMNAZJALNEJ
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
No i jak dziewczynki idzie pisanie?? Widze ze cisza od paru dni
Takie zapracowane jestescie czy raczej odpoczywacie w ten majowy weekend?? ja ciezko pracuje ehhh ale konca nie widac
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
ja leże do góry brzuchem w tą majówkę
kurcze miałam tyle robić a tu nic.. ale co tam odpoczynek przed burza jaka mnie czeka w maju i czerwcu sie przyda
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli przymierzam się do pisania, ale mam chyba za mało materiałów żeby zacząć. Jestem w trakcie czytania wielu książek. Mam w związku z tym pytanko. Czy też tak robiłyście, najpierw czytanie,notatki,zebranie jak największej ilości materiałów i wtedy pisanie? Czy pisanie na bieżąco w trakcie czytania? Ja korzystam głównie z opracowań, dokumentów, pamiętników, dok. archiwalnych i troszeczkę tylko z prasy (piszę biografię).
|
|
|
|
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez praca juz napisana Ja to mialam ostro pisac przez ten weekend ale srednio mi to wyszlo boje sie ze nie wyrobie sie na czwartek teraz jeszcze poprawiam to co niby mi juz sprawdzila, ale kurde nie wiem za bardzo gdzie te przecinki wstawiac tzn takie przed jakimis tam spojnikami to wiem, ale jak juz jest cos bardziej skomplikowanego to niekoniecznie ![]() W ogole to nie chce mi sie tego czytac poraz kolejny W ogole jak to tak czytam i patrze co mi tam popoprawiala to widze ze przeczytala po 1 zdaniu na stronie i w ogole sie na tym nie zna bo niektore rzeczy co mi popoprawiala to sa "przepisane" z innych ksiazek i jacys tam slawisci uzywaja takich sformuowan a ona mi to pokreslila ze to jest zle chociaz np w 3 ksiazkach to sie pojawia ![]() Cytat:
ale sama nie wiem czy to taka dobra metoda, czy nie lepiej czytac i od razu cos pisac, bo ja np przez tydzien czytalam wszystkie materialy na dany temat a potem i tak jak juz pisalam to czytalam te zaznaczone fragmenty znowu bo juz nie pamietalam o czym to bylo
|
||
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie: osoby, ktore pisza rozdzial metodologiczny i zawieraja tam tzw.operacjonalizacje- czy wypisujecie tylko pojecia czy tez je definiujecie??
Skad mam wiedziec, ktore pojecia tam wypisac?Przeciez w pracy jest ich bardzo duzo i nie sposob wszystkie wymienic
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj napisałam 2 strony, dzisiaj nic. ogólnie mam już 42 strony na 90
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu się załamałam..a 31 maja coraz bliżej i pracę do dziekanatu złożyć trzeba będzie..
nie wiem, hyba nie dla mnie ałe to magistrowanie
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
jeja a ja jestem wykonczona fizycznie i psychicznie
mialam oddac cala prace w czwartek ale niestety chyba skonczy sie tylko na mialam ide teraz sie zdrzemnac bo juz nawet nie mysle ehh
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak wy sie na obrone ubieracie??
ja myslałam aby zamiast garnituru kupic sobie czarna spódnice z podwyższonym stabem i z paskiem w talii do tego biała wpuszczona koszula i moze krawat i butki na obcasie (mozna z odkrytymi palcami)?? a spódnica to cos takiego ![]() moze cos takiego ale ja bym chciała do kolan no ostatecznie delikatnie za kolano http://allegro.pl/item354960549_zizz...tan_ 46_48.html http://allegro.pl/item355752346_vict...ki_s tan_s.html http://allegro.pl/item357470821__im_..._sta n_s_m.html http://allegro.pl/item358353450_vila..._cza rna_s.html taka tylko czarna http://allegro.pl/item355815280_nies...tan_ cudo_.html co o tym sadzicie?? |
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, wróciłam po urlopie, a w między czasie odebrałam pracę. W sumie jestem zadowolona
Promotor bardzo dokładnie przeczytał moją pracę. Poprawił nawet przecinki.
|
|
|
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raczej tradycyjnie - zakiecik, spodniczka i biala bluzka bez krawacika aczkolwiek jeszcze nie wiadomo czy bedzie jakakolwiek obrona, a jak bedzie to tez niewiadomo kiedy co do butow to pojecia nie mam Cytat:
ale w tym roku to sie chyba na to nie zapowiada ![]() no to super ze promotor sie przylozyl i gratuluje dobrze napisanej pracy Teraz juz bedzie z gorki
|
||
|
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Mam głupie pytania :P
Po 1: te osoby, które już mają za sobą większą część pracy: ile Wam mniej więcej zeszło pisanie pracy? Wiadomo, że każdy tempo ma inne ale chciałabym mieć jakiś punkt odniesienia. I po 2: ile tak dziennie średnio udaje/wało się Wam napisać? Bo sama nie wiem czy to mi tak wolno idzie myślenie czy to może normalne :P
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
ja piszę średnio 2 strony i jestem z tego powodu niezadowolona, bo chciałabym więcej. A piszę jakieś 2 miesiące już, z tym że nie piszę codziennie, bo przedtem zawsze mi coś wypadało, ale teraz staram się być systematyczną
mam na razie 45 stron więc tak sobie. ale innym idzie szybiej
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh ja tez tak pisze po 2-3 strony dziennie i tez nie za bardzo jestem zadowolona z tego faktu ;/ no ale juz mam prawie na ukonczeniu prace, z tym ze pisze ja od pazdziernika
wprawdzie niezbyt systematycznie ale jednak woooolno mi to idzie, ale to chyba dlatego ze temat mnie troche przerosl i mialam strasznie duzo materialow, ktorych samo czytanie zajelo mi sporo czasu teraz zaluje ze jakiegos innego, latwiejszego tematu sobie nie wybralam chociaz szczerze to myslalam ze ten bedzie latwy No ale mam nadzieje ze wreszcie skoncze ta prace, i moja promotorka nic juz se nie wymysli bo na razie widziala tylko 2 rozdzialy i powiedziala ze ok ale chciala zebym jej jeszcze cos tam dopisala
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a ja nie wiem czy isc za tydzien do tej mojej promotorki i prosic ją o sprawdzenie tej analizy i podsumowania?? juz sama nie wiem jak by było lepiej
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wysłałam 3 ostatnie strony - mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
|
|
#984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje. Wczoraj wzięłam się za poprawki i idzie całkiem nieźle. Promotor mnie pytał, czy chciałabym się bronić 15 maja A urlop spędziłam głównie na działce, poza majówką, na którą wyjechałam do miejscowości Guty R. (gorąco nie polecam )
|
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze troche i bedziesz pania mgr a co do tej miejscowosci to pierwsze slysze o takiej , wiec na pewno sie nie wybieram a tak z ciekawosci to gdzie to jest??
|
|
|
|
|
|
#986 |
|
Przyczajenie
|
POMOCY!!!
Zostało mi 3 tygodnie do oddania pracy a ja jestem dalego od ukończenia pracy. Piszę prace z pedagogiki a mój temat dotyczy zdrowia ludzi starych, zrobiłem już badania używając swojego narzędzia oraz standaryzowanych narzedzi i mam teraz wielki problem bo nie wiem jak zrobić rozdział z analizą badań własnych. proszę o pomoc bo już w w depresje popadam. może mógłby mi ktoś wysłać swój rozdział żebym mógł sobie to jakoś zobaczyć jak to ma wyglądać? |
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nic nie robię na razie
Nie lubię siebie za to lenistwo.Chcę dziś przepisać esej na fakultet, potem może w końcu zabiorę się za dyplom. Madziu, spódniczki śliczne Chyba poszukam czegoś takiego dla siebie, ale muszę najpierw zobaczyć, jak wyglądam
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez siebie za to nie lubie nawet teraz mialam pisac prace a siedze na wizazu
|
|
|
|
|
|
#989 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Mam pytanko a jednoczesnie prosbe.. Mogłby ktos podac definicje doboru proby wg jednego lub kilku autorow? Slicznie dziekuje za pomoc ![]() Pozdrawiam cieplo. |
|
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Powrócę jeszcze na chwile do sprawy tego streszczenia w języku angielskim. a więc dzisiaj sprawdzałam na tablicy ogłoszeń dla przyszłych magistrów i przynajmniej u nas konieczne są 2, a w sumie to nawet 3 streszczenia: po polsku, w języku kierunkowym i właśnie po angielsku. Nie wiem z czego to wynika ale taki jest odgórny wymóg.
Poza tym dziś promotorka oddała mi text, który ostatnio jej zaniosłam (jakieś 80% I rozdziału mojej pracy) i... poza drobnymi poprawkami stylistycznymi jest ok Łiiii!Od razu z jakimś większym zapałem siadam do pisania reszty
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

napisze tak jak tam napisałas

)
no ale nam sie to za bardzo nie usmiechalo bo powiedzieli nam to w grudniu przed swietami a poczatkiem stycznia mialy być zatwierdzane zmiany a od lutego niby mielismy miec seminaria i jakies 2 miesiace na napisanie pracy
zwlaszcza ze ja np. wybralam akurat ten jezyk, dlatego ze na innych filologiach byl wlasnie juz wtedy tryb 3 + 2, a ze ja leniwa jestem to od razu zalozylam ze 2 prac mi sie pisac nie bedzie chcialo
w grudniu im sie przypomnialo i robili jakies debaty i dyskusje na ten temat
Dla mnie to czarna magia