![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Oliweira spi, zmeczona po trudach podróży,
musze przyznac ze naleza Wam sie małe baty ![]() ![]() A wogole to strasznie sie za Wami steskniłam, serio - co dzien o Was myslałam, co porabiacie i piszecie, jestem całkowicie uzależniona ![]() Urlop był super choc pgoda udała sie połowicznie (do znaczy pierwsza połowa do dupy a druga super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Oliwka robiła za gwiazdę - grecy uwielbiaja dzieci, gdzie sie nie pojawialismy wywoływalismy sensacje, podziwiali jej blond loki ![]() ![]() Stwierdzilismy ze przy Oliwce dałoby rade sie wyżywic za darmoche, wchodzilismy do cukierni po jedną bulke a wychodzilismy z torbą darmowych ciastek ![]() Płątku zdjecia postaram sie zaraz zapodac a jak mi sie nie uda to jutro rano. Na razie ide sie napic cos ciepłego bo mi łapy do klawiaruty przymarzły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam z małżem kabaret Mumio, nie wiem czy lubicie humor typu "pure nonsense", ja w każdym razie posikałam sie ze smiechu, az mnie przepona boli
![]() Zdjec jeszcze nie wklejam bo ładują sie baterie. Bardzo mi sie spodobał pomysł Kostki z modlitwą ![]() ![]() ![]() aha jeszcze co do hotelu - bylo dokladnie jak przewidziała Joaasia - skromnie, bez lusksusów ale ok, najwazniejsze ze czysto. Jedyny mankament - masa ruskich (turystów), nie zebym byłą uprzedzona ale oni sa okropnie nieokrzesani - darli sie po nocach, pchali na stołówce, zajmowali wszystkie leżaki i takie tam. Słoma z butów krótko mówiąc ![]() Kurcze ale tu ruch, piszecie tak ze nie nadążam z czytaniem normalnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
hejka
no Kasiulek witamy z powrotem. Świetnie, że wyjazd się udał ![]() ![]() Buziaczek dla Oliwki i koniecznie fotki, bo nam pewnie pannica już wyrosła. Już widzę te loki ![]() Kasiulek pewnie nie możesz przebrnąć przez te wszystkie zapisane strony przez nas ![]() ![]() Kostko, miejmy nadzieję, że szybko Natalce katarek przejdzie ![]() Płatek, jedyna metoda, by TŻ zaczął myśleć co trzeba Matiemu, jakie ma potrzeby itp. to zostawiać go z nim jak najczęściej. Myślę, że wtedy się oswoi i przyzwyczai do sytuacji. Powodzenia. Milcio właśnie odstawił ponad godzinny płacz ![]()
#964 |
Zakorzenienie
|
Właśnie objadłam się kluskami i bigosem od sąsiadki i chętnie bym teraz poszła lulu
![]() ![]() ![]() Mati dzisiaj mi szybko padł bo dokuczają mu ząbki, ja dzisiaj sama bo tż ma sporo zaległej pracy i jeździ ![]() Kasiulko super, że już jesteś i podnosisz nam frekwencję ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra nic juz nie gadam, wybaczcie bredzenie, ale wypiłam 2 drinki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj się zdenerwowałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ok, trochę się wygadałam, troche zaśmiciłam wątek i trochę mi ulżyło ![]() Wybaczcie mi to moje marudzenie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Kociulku
![]() Powiem Wam ze po przyjezdzie człowiek dostrzega duzo wiecej negatywnych rzeczy czy zachowan - ludzie u nas sa jacys tacy nieuprzejmi, bez usmiechu, szarzy.... nikt w drzwiach nie przepusci z dzieckiem tylko sie za przeproszeniem ryją na całego, krzywe miny - ech. Nie wiem moze to brak słonca i wszechobecna szarosc tak ludzi przytlacza. Grecy smieja sie do siebie, zagadują, pomagają - bardzo mi sie to podobało ![]() Wrzucam kilka fotek |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Kociulku nie denerwuj się
![]() ![]() ![]() Kasiulko a ty masz wolne do poniedziałku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Kasiulko świetne zdjęcia!
![]() ![]() ![]() miejmy nadzieje ,że na Wyspach Kanaryjskich będzie ciepło...wszedzie gdzie patrze to jest temp w listopadzie tam od23-28 C mam nadzieje ze trafimy na te ładne dni. Słodka Kasiulko ta twoja Oliwka. ![]() Kociulku przykro mi, że macie takie stresy, ale mimo wszystko postaraj si nie denerwowac -To ci szkodzi. Mam nadzieje, że wszystko będzie wporzadkua sąsiedzi nie beda wam uprzykrzac zycia. Co do mentalności Polaków zgadzam sie w z100% większy procent to własnie tacy ludzie jak piszecie ![]() Uwilbiam Włochów za ich radosc życia, nie mówiąc juz o traktowaniu blonynek jak księzniczek ![]() My z Natanielem przez 4 dni będizemy sami,Tz pojechał na rozgrywki bankowe bo lubi grac w piłke i był kiedys piłkarzem(moze zdabęda nagrode)ale smutno tak samej mi... ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki. ![]() P.ś(odsiostry dostałam dla małego takie adidaski które przy nadepnieciu świeca na pięcie...juz sa na niego dobre i tak sie z nich cieszy ![]() kasiulko lecieliście samolotem??jesli tak to powiedz jakpodróz minęła?
#972 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Kasiulka na polskiej ziemi (to powiedziała Asia z mega migreną i poleciała całować kibelek)
Zdjecia są boskie ![]() ![]() Czysty hotel - najważniesze, spanie z robalami to nic przyjemnego. Eh ja też chce gdzieś lecieć. Przymierzamy się do Turcji w maju ale zobaczymy jak finanse pozwolą. Ja nadal zakatarzona, kichająca i kaszląca. Chyba się sama nie wylecze ![]() Kociulku może jak widzicie że są takie problemy to ustalcie już teraz jakieś zasady itp spiszcie między sobą jakąś umowe... po co później dodatkowo walczyć i się stresować Ciekawe jak tam Tiaara. Agika dlaczego Milcio płakał? Znasz przyczynę? Julka wczoraj odstawiła koncert po 20. Wyciągnęła z szafy buty i chciała iśc na spacer. Okazało się że była bardzo zmęczona i juz sama nie wiedziała co z sobą zrobić. O 21 mieliśmy młodą z głowy ![]() TŻ ma wolny weekend ![]()
#973 |
Zakorzenienie
|
Płatku ja jeszcze sie urlopuje a w poniedziałek wracam do kieratu
![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczku lecisz na Kanary ? - to super - a na którą wyspę - podobno Gran Canaria jest b. ladna a Teneryfa taka sobie, tak słyszałam. Tylko cholernie długo sie tam leci wiec to wyprawa nie dla mnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
lecimy na Feurteventure to idealny klimat dla alergików. We wrzesniu tam tam jest gwarantowane 28 stopni ale w listopadzie-sie okaże napewno lepiej niz w Polsce, najbardziej tej podrózy sie obawiam...nigdy samolotem nie leciałam
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Samolotu to albo sie ktos boi albo nie, ja jestem z tych drugich
![]() ![]() ![]() ![]() Podróz z dzieckiem jest jak dla mnie męcząca, Wy chyba polecicie z Warszawy, no i na bank z miedzylądowaniem. Ale wakacje wynagrodzą Wam wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
wyrywka z robotki na wizaż
![]() ![]() ![]() ![]() Joaśka, zdrówka i won migrenom. A jak Julka? zdrowa? jak opiekunka znalazłaś kogoś? Kociulek dobrze żeś się wyżaliła. Tylko się nie denerwuj ![]() Gosiaczek, ja tam za Włochami nie przepadam, choć mam kilku bardzo dobrych znajomych. Na dłuższą metę są męczący bardzo. Asia myślę, że on odczuwa zmiany i nie jest mu z tym dobrze. W środę poszłam na kolację, tuż przed jego kąpielą. TŻ go wykąpał, położył, a on przez 2 godziny nie mógł zasnąć ![]() ![]() No nic zaraz jadę po niego, milego dnia lasencje
#977 |
Wtajemniczenie
|
Agika
![]() ![]() Julka ma delikatny katar i troche jeszcze kaszle. Mam nadzieje że nic się nie wykluje z tych objawów. Właśnie jej obcięłam włosy podczas snu bo na żywca to nawet nie da się dotknąć ![]() Szukam opiekunki nadal i nie myślałam że będzie taki problem. Nikt nie chce przyjść na kilka godzin, każda szuka całego etatu. Wczoraj jeden babsztyl powiedział: "niech se pani szuka, nikt na takich warunakch nie przyjdzie" po czym rzuciła mi słuchawka ![]() Jeszcze lepszy numer - mam dla Julki upatrzone przedszkole w sercu ogromnego parku. Bardzo dobra placówka, dbają o dzieci, chodzą na spacery. Coś mnie tknęło żeby zadzwonić i szok ![]()
#978 |
Zadomowienie
|
Ależ fajne zdjęcia, znowu obejrzałam. Może wkleisz coś jeszcze Kasiulek? I mam obiecane jeszcze inne zdjęcia dziewczyn
![]() Joasiu ja sama odczułam zmianę, chodziłam strasznie zmęczona cały tydzień psychicznie i fizycznie. Więc nie dziwię się, że Milcio tak reaguje, dla niego to duża zmiana. Dziś w pracy rozmawiałam z dziewczynami o dzieciach i opiekunkach. Jedna mówiła, ze płaci opiekunce 1000 miesięcznie, chorobowe, wakacje itp. I pani ją ciągle kręci. Nie mówię, że to łatwa praca i że 1000 zł to dużo, nie oceniam, ale czasem wymagania naprawdę są jak z kosmosu, a rzucenie słuchawki, to dla mnie jakaś pomyłka, taka babka na opiekunkę dla dziecka ![]() ![]() ![]() Idę kąpiel szykować Kamilowi i mleko. Zaraz koniec smerfów. JAk małż wróci to może jakie łajno wypijemy ![]() papa
#979 |
Zadomowienie
|
Ja tylko szybciutko - piękne zdjęcia
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Agiko jakbym miała płacić opiekunce 1000zł to powiem szczerze, że nie opłacałoby mi się pracować
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agiko a zmieniły Ci się godziny pracy? Nie ukrywam ciężki macie teraz okres ale napewno Kamilek i Wy jakoś się przestawicie i o tym już nie będziecie pamiętać ![]() Joasiu pokaż zdjęcie Julci w nowej fryzurce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za mile słowa dziewczyny
![]() ![]() ![]() Jestem dzis padaka do kwadratu. Oliwka wymysliła nową zabawe z rodzicami - najpierw w trójke musielsmy stepować, potem robilismy padnij-powstań na komende Oliwki i znowu stepowanie i tak w kółko przez ponad poł godziny A jak ktos sie chcial wyłamac to był wielki ryk, jestem wyrąbana i zaraz ide spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nataniel spi dzisiaj zrobilismy zdjęcie do paszportu dla niego...taki powazny wyszedł,szkoda ,że nie mam na płytce bym wam pokazała ![]() Joasiu ja tez pocinałam Natkowi włoski ale w kąpieli...walczyłam z nim -skończyło sie na delikatnym podcięciu ![]() ![]() Dobranoc mamusie ![]()
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Kochane, dzięki serdeczne za słowa pocieszenia
![]() Co do... sąsiadów ![]() ![]() ![]() ![]() Czasem mam wszystkiego dość. Coś mnie ciągnie do tej Warszawy. Zaczęłam nawet szukać mężowi ofert pracy ![]() ![]() Za tydzień mamy wesele. Zamierzam sie dobrze bawić i nie myśleć o problemach ![]() Kasiulka, zdjęcia wspaniałe ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
Kasiulak z\djecia bomba!!wsztytko bomba i wy!!!
![]() Kasia ja jak przylatuje do POlski to tez widze jak rózne sa zachowania ludzi. Tu kazdy sie przywita, o pogodzie zagada, nad dzieckiem sie pozachwyca. A w Polsce ludzie sie mijaja i patrza w chodnik. Ale mysle ze to przez stres i ciezka sytuacje finansową. Rzadko kiedy sie zdarza zeby w Polsce ktos mniał lekko. ![]() Kociulek Agika ma racje !!!nie dajcie sobie w kasze dmuchac na pierwszej kolacji!!bo juz wszsytkie beda wydmuchane!!! komuś dogodzic a sobie nasmrodzic!!łudzie nie mają skrupułów!!do takich ludzi trza prosto z mostu!!! dzieci zdtrowiejcie!!!!!!!!!!!!! robie krewetki z makaronem i pom idorami |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
kurcze gdzie sie podziewacie ?
![]() Co do nian i złoba to sama zaczynam sie nad tym zastanawiac.... boje sie ze moi rodzice wkrótce stwierdza ze zadanie ich przerosło, Oliwka jest bardzo rozbrykana i ciezko nad nia zapanowac. U nas ze złobkiem ciezko, są 2 na krzyz, z tego co słyszałam to zapisy z dużym wyprzedzeniem. Pozostaje niania, ale na pełnoetatową mnie nie stac. Mysle o wersji łączonej tzn moi rodzice + niania na poł etatu. Tylko gdzie taka znaleźć? DZiewczyny czy stosujecie jakis system kar? Podzielcie sie doswiadczeniami. Ja Oliwki nie umiem karac, na klapsy jakos nie moge sie zdobyc, zreszta ona jest takim dzieckiem ze chyba by nawet nie dzialałay a musze zaczac jakos przeciwdziałac bo czasem jest okropna. Niestety jak jej cos nie pasuje to wali po pysku z całej siły, głównie małża ale ja tez pare razy oberwałam. Jak ja trzymałam za reke i chciała sie wyrwac a ja nie puszczałam to mnie z całej siły ugryzła w reke. A czasem podejdzie i mi przywali w noge, nie wiem skad u niej ta agresja ? My z małzem jestesmy raczej spokojni, ani nie wrzeszczymy po sobie, talerzami nie rzucamy, skad sie to bierze? NAdmiar energii czy co? I jak to tępić? ![]() Babeczki a czy Tiaara w tym nowym mieszkaniu nie ma netu ? Co u niej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
Właśnie wyszli od nas znajomi. Ależ było szaleństwo. Oni mają dwóch chłopaków i naprawdę świetnie się w trójkę bawili. Byliśmy pod wrażeniem. Maluchy się znają, ale wcześniej były krzyki, wyrywanie zabawek, a dziś naprawdę fajnie się bawili. A my kosztowaliśmy naleweczki i nie wiem jak oni do domu dojdą
![]() Tiaara nie ma netu. Jak jest u rodziny to coś do nas skrobnie. Może jutro? Od czasu jak mnie Kamil trzasnął kiedyś w twarz, zresztą pisałam o tym, jakoś nieudolnie staram się Milcia karać. Jak coś robi złego, to go upominam i mówię, że jak nie przestanie to będzie kara. Staram go odstawiać za pufę w kąt, ale on raczej traktuje to jako zabawę ![]() ![]() Dziś znowu niepotrzebnie się z TŻ pokłóciłam. Bez sensu, bo wiem, że jedzie na budowę, robi to dla nas, ale ja jakoś nie mogę się do sytuacji przyzwyczaić, ze go nie ma ![]() Daria mniam mniam. Plany na wieczór ![]() ![]()
#987 |
Zadomowienie
|
Kasiulko ja uważam, że trzeba dziecko karcić tak żeby zrozumiało swój błąd i więcej tak nie powtarzało(nie jestem zwolenniczka bezstresowego wyychowania)...najpierw tłumacze,że nie wolno mówię dlaczego pokazuję jak można to zrobić innaczej np Zeby nie bił psa tylko go głaskał...jeśli nic z tego- przytyrzumuje mu rękę i pokazuje palcem , że nie wolno...jeśli dalej nic- biorę go i sadzam np na łóżku-każę mu tam siedzieć dopóki sie nie uspokoji i nie zmieni zachowania(tu najczęściej skutkuje -Nataniel płacze i przeprasza mnie uściskiem ibuziakiem)...jesli to nie pomaga Daję Klapsa... serce mi nieraz peka, że musze to zrobić ale niestety jak teraz pozwole mu wchodzic sobie na głowe to co będzie pózniej? Na jedno dziecko skutkuje prośba na inne grożba na inne dopiero klaps.
Agiko metode z wózkiem tez stosuje. POzdraiwam mamusie ![]()
#988 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek i Natan siedzi na tym łóżku?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek mamusie
![]() Kasiulku przeprowadź się do Poznania a ja zaopiekuję się Oliwierą ![]() ![]() Myślę, że opiekunek najlepiej szukać w śród studentek, one nie powinny robić problemu z mniejszą ilością godzin bo w końcu muszą mieć czas na naukę itp. do tego nie musi być to studentka pedagogiki, ja np. jestem na wydziale artystycznym i z dzieciakami dużo rysuję, maluję, robimy teatrzyki mnóstwo manualnych zabaw. Bo jeśli opiekunka ma spędzić z dzieckiem ze 3/4 lub 5 godzin, to przecież w tym wieku twórcze zabawy będą dla takiego malucha frajdą. Co do bicia maluchów, one w ten sposób testują na ile mogą sobie pozwolić. Praktycznie wszystkie dzieciaki z naszej rodzinki przechodziły ten etap (?) bo tak to chyba można nazwać. Często dzieciaki biją po twarzy gdy są na rękach można je wtedy złapać za rączkę, którą bije na tyle mocno by jej nie wyrwało i powiedzieć prosto w oczy, że nie wolno tak stanowczym tonem. Jeśli dzieciak dalej uderza albo gryzie postawić na ziemi powiedzieć znowu stanowczo, że nie wolno i odejść. Możliwe, że maluda zacznie krzyczeć, rzucać się itp. Nie reagować do póki się nie uspokoi. Wiem, że to trudne, bo ma się ochotę podejść i albo przytulić, albo nakrzyczeć. Ale po prostu dać się dzieciakowi wykrzyczeć ale nie zwracać uwagi. Niestety u nas w kraju jak dziecko krzyczy, to jest zwyczaj, by go uspakajać, a co gorsza inni zaraz się wtrącają ![]() A wy się nie przejmujcie, bo to wasze dzieci i wy decydujecie co dla nich dobre ![]() U nas na największego brutala Liduśkę podziałał klaps w rękę dość stanowczy, ale nie powiem co dorośli się na kłócili w tedy między sobą. Bo żal było Lidusi. Choć przyznam, że każde dziecko inaczej reaguje. Moim zdaniem najważniejsze jest by dać do zrozumienia, że nie wolno i kropka. Bez dyskusji bo takich maludy nie rozumieją. Nie tłumaczyć, że nie wolno bo boli, że brzydko itp. nie wolno i koniec. Referacik napisałam. Mam nadzieję, że sie przydam. |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak -jak ja nie zwracam uwagi jak Nataniel sie pokłada na ziemi(czasem) czy klapsa mu wymierze to wielkie oburzenie innych osób...a co im do tego? ja wychowuje dziecko i nie chce miec potworka małego,który będzie mnie terroryzował. kasiulko posiedzi chwilke ale zaraz idzie do mnie sie przytulic i pocałowacw przeprosiny.Natan tez gryzie ale prędzej wszystkim rzuca jak jest zły i śpiący. Całuski ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.