|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
Kobietki!!!
Jak wrażenia po wystawie? Ja się zakochałam... w BMW S1000 rr Piękna maszyna...wogóle to mam pociąg do "litrów"...w sam raz na pierwsze moto ![]() engracado- Kawusia, znaczy Roni wygląda bosko ksylwia- kupiłaś coś? Bo Berika nie widziałam, a do stoiska z Nolanem nawet nie podchodziłam, bo akurat nie jestem zainteresowana tymi garnkami ![]() Ja prawdopodobnie już dziś będę właścicielem mojego wymarzonego AGV`a Dreamtime`a
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem wystawą zawiedziona. Nastawiłam się na oglądanie ciuszków, mierzenie kasków, a tu lipa. Poważniejsze firmy nie wystawiły się, wlasciwie nie było co przymierzyć. A jak chce salonowe moto zobaczyć to jadę do salonu, a nie oglądam kilka modeli zaledwie.
Ogólnie mam nauczkę - wystawy bede omijac szerokim łukiem bo mimo, ze nazwa zachęcająca bo ogólnopolska itp. to ogólnie nie warto było 260 km przejechac i wydac 25 zl wejściówki.
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Ja akurat jechałam z zamiarem pooglądania motocykli, więc zawiedziona nie jestem- nie musiałam jeździć do kilku salonów. No i miałam bliżej... bo tylko 30 km. Ale gdybym miała przejechać 260 km i to z zamiarem oglądania/przymierzania/ kupowania ciuchów to bym była wkurzona.
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Ciuszków na sprzedaż jest pełno na motobazarach, wystawa wg mnie ma co innego na celu (konkretniej to mi się wydaje, że wystawa ma na celu prezentację tego, co się ma i zachęcenie do kupna w innym miejscu
) A ja właśnie w Anglii jestem i kupiłam sobie kurtkę 4 już i w końcu idealnie dopasowaną i wygodną Reszta do odstrzału, wyląduje na all A dałam za nią wieeelkiii majątek, bo aż 49,99 funtów Motora niestety sobie teraz nie kupię, bo jeszcze się mojego nie pozbyłam, no ale cały czas się rozglądam W ogóle blisko miejsca gdzie teraz jestem jest wielki sklep z ubraniami motocyklowymi i zaraz obok salon ogólno-motocyklowy (wszystkie marki w jednym miejscu ). Brachol kupił sobie kask Nolan N84 za 75 funtów, w PL są delikatnie mówiąc droższe... ![]() Ksylwia, CB500 fajny motór Ojciec ma (wcześniej była brata) i uwielbiam ją, wielce się nie zdziwię jak zmiana nastąpi z GSa na właśnie tą CB500, bo ojciec chce choppera, więc cebulka będzie musiała zmienić właściciela
|
|
|
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ubrania/kaski na moto są potwornie drogie w polskich sklepach. Chyba, że na allegro wyłapie się jakąś okazję. Pozostaje jeździć na motobazary poprzymierzać i ściągać z zagranicy.
|
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane pomóżcie mi, nie wiem czy iśc na prawko czy nie. Już dzwoniłam, kurs zaczyna się już 8 marca !!! Tylko poza tym, ze się cholernie boje, ze sie zabije na dwoch kółkach to problemem jest jeszcze to ze mam tylko 160 cm wzrostu i na wszystkich moto na których siadałam nie dosięgam pożądnie stopami, obawiam się czy na tych "kursowych" w ogóle dosiegne. A przecież świadomość utrzymania motocykla i "panowania" nad nim to jednak jak by nie było podstawa....
Nie wiem co robić. Z jednej strony marzenie Z drugiej problemy i obawy.... |
|
|
|
#967 | |
|
Raczkowanie
|
Melinia - ach dziekuje dziekuje... jak bede w Polsce i Go przytule wreszcie to mu powiem, o tych komplementach..!
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli sięgasz dość stabilnie chociaż częścią stopy, to w zupełności wystarczy. Na TŻa motorze ledwo sięgam ziemi a jak tylko będzie okazja to mam zamiar na niego wsiąść Na moim sięgam bardzo stabilnie tylko połową stopy, nie mam szans położyć całej stopy na ziemi (no chyba, że stoję akurat w miejscu i mogę go lekko pochylić na bok ). Jestem AŻ 3,5 cm wyższa od Ciebie, ale gwarantuję Ci, że mam wyjątkowo krótkie nóżki, większych problemów z sięganiem ziemi nie mam, więc Ty też raczej nie powinnaś mieć. I przyznaję się bez bicia, że tak jak mam ponad rok prawko kat. A, to do teraz delikatnie się boję tych maszyn, ale w moim wypadku to akurat ze względu na kierowców samochodów . Troszkę czasu miałam na oswojenie się i strach się baaardzooo kurczy Wydaje mi się, że najlepiej by było, jakbyś miała okazję prywatnie u jakiegoś instruktora przejeździć kilka godzin (albo nawet jedną godzinkę na jakimś placu) i się przekonać, czy nadal chcesz i wtedy dopiero zaczynać kurs na serio, skoro się tak wahasz. A nawet jeśli nie masz okazji, to podejrzewam, że jak raz spróbujesz, to będziesz chciała więcej ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się pochwalę, że od jutra zaczynam kurs
|
|
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję i trzymam kciuki
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no bo Ty to widzę na większe od razu, to nie ma co się dziwić Ja mam Suzuki GS500 (wysokość siedzenia 76 cm), TŻ ma Yamahę XJ600 (wysokość 77 cm, ale jest dość sporo szerszy od GSa, co też sporo utrudnia ). A na "szwagra" Fazerze 600 to się prawie przewracam (podają różnie wysokość, 79-79,5 cm) Niby 3 cm, a robią ogromną różnicę.A głupia chciałam SV650, która ma wysokość siedzenia 81 cm Wiadomo, że szerokość też swoje robi, a Ty akurat się przymierzałaś do czegoś, co do "kieszonkowych" nie należy, więc nie ma co się dziwić, że nie sięgasz
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
No przymiarzałam się najbardziej do tych co miałam w pobliżu.Ale tak dla siebie to zastanawiałam się nad yamaha xj600 lub kawasaki er5n, ale to jak narazie w dalekich marzeniach jeśli w ogóle dotrę na ten kurs, go przejdę zdam i w ogóle przeżyję....Obawiam się tylko tego, ze jak stabilnie nie bede sie czuła na motocyklu to będzie z tego jedna wielka lipa.A inna bajka że te co mi się naprawdę podobaja dwa kołka to oczywiście wys. siedzenia maja rzedu 81-82 cm :/
Cytat:
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!!! MAM, mam moje maleństwo! Kawusia er 5, 2001, zakupiona w piątek
http://kfiatek.fotosik.pl/albumy/742848-3.html
|
|
#975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do wysokości to moja koleżanka specjalnie miała obniżoną cbr_kę żeby móc dostać do ziemi bo jest niska
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama się zastanawiam nad ER5 (sv650 za wysoka No i malowanie w trakcie, więc zobaczę, czy nie będzie mi żal GSa jak już będzie zrobiony |
|
|
|
|
#977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#978 |
|
Podróżniczka
|
Ojejeku jak tu dawno nie zagladalam
![]() Czesc kobietki Jak tylko zejda sniegi to zapisuje sie na egzamin, bo jakoś jesienia nie zdazylam. Bede sobie musiala troszke poprzypominac.Sprzedalam teraz autko i tak sie zastanawiam czy kupic nowe czy moze moto ![]() Kasia...ja mam 156 wiec nie masz sie czym przejmowac...chciec to moc
|
|
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
ksylwia moje najgoretsze gratulacje!!!
to wspaniala nowinka! teraz cierpliwie czekaj na wiosne... i szerokosci! ![]() Świniaczek jednak zdecydowalas sie na malowanie? ) pochwal sie no potem jak juz bedzie koncowy efekt! ![]() Buziaki kochane!
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Ano zdecydowałam się, miejscami lakier był tak stary, że już go prawie nie było
, więc nawet jeśli i tak go sprzedam, to przynajmniej ładnego Kolor cudo (wiśniowo-czerwona perła, ciemna i żywa jednocześnie ![]() Ojciec i TŻ się ze mnie śmieją, bo planowo miało być malowanie i zrobienie gaźników i sprzedaż, a prawdopodobnie żal będzie sprzedać |
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was... jak ja bym chciala miec juz swoje moto... ogladam sie za kazdym moto co przejedzie. .. a od zdania prawka we wrzesniu nie jezdziłam...buuu
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż lubuje się w motocyklach ... ja narazie nie
lubię siędzieć za nim
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
dodatkowe fotki:http://k-sylwia.fotosik.pl/zdjecia/1.html a tutaj koledzy zbijają się z koloru mojej kawy - moim zdaniem to kawa z mlekiem i oni tak to widzą ![]() http://img52.imageshack.us/img52/557...475912x684.jpg
|
|
#984 |
|
Podróżniczka
|
ksylwia....fajna machinka
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie z innej beczki, czy uzywacie tych motorów do codziennych dojazdów np do pracy itp? Bo ja bardzo chcialabym miec motor, narazie jezdze samochodem i tak sie zastanawiam bo nigdzie nie widzialam zaparkowanego motoru itp, czy tylko na jakies zloty nimi jezdzicie?
w wakacje planuję kurs
|
|
#986 | ||
|
in love with life
|
Cytat:
A na mleko uwazaj, bo Ci przy hamowaniu spadnie Cytat:
![]() Coraz wiecej widze kobiet na motorze, a czy jada do pracy to nie wiem
|
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i spełniać marzenia |
||
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jako obecnie bezrobotna nie mam gdzie dojeżdżać motorem, ale w zeszłym roku mi się zdarzyło
Jak tylko jest możliwość, to motor między nogi zamiast samochodu Ale nie zawsze się da :P
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
jadąc dzisiaj samochodem wyprzedziło mnie 3 motocyklistów....niewytrz ymałam tez odpaliłam swój
przyznam się, że motocykl stał w nieogrzewanym garażu całą zimę i nie wyjęłam akumulatora i odpalił za 3 podejściem ![]() Motocykla używam rekreacyjnie, kiedy pracowałam to dojeżdżałam nim do pracy teraz dojeżdżam na siłownie
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kupiłam wczoraj kask, zamówiłam buty, kombiaczek i jak wszystko będzie dobre to w weekend ruszam gdzieś przyzwyczaić się do moto ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

Piękna maszyna...wogóle to mam pociąg do "litrów"...w sam raz na pierwsze moto 

). Brachol kupił sobie kask Nolan N84 za 75 funtów, w PL są delikatnie mówiąc droższe... 

) i spełniać marzenia