Do posiadaczy glanów :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-29, 11:56   #961
Wenress
Zakorzenienie

Dot.: Do posiadaczy glanów :)

Moje glany sie nie rozczłapały (busta grip, takie jak na Twoim foto), i dlatego ciesze sie, że nie kupiłam tych mniejszych, bo nie mogłabym ich nosić. One są bardzo sztywne, myślę, że gdybym chciała rozchodzić takie, gdyby były na styk, to moje stopy by tego nie przeżyły.

Mnie tam sie KMM podobają, mam słabość do wielkich, niekobiecych buciorów, po prostu czasem nie mam ochoty ubrać żadnych innych I moje są cieplutkie. Ok, stopa wygląda na 2 rozmiary większą, ale jakoś mi to nie przeszkadza, na koncerty to dla mnie najlepsze buty. Ale to już kwestia gustu, w każdym razie są bardzo wytrzymałe

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 13:46   #962
ManY?
Raczkowanie

To młode damy w dzisiejszych czasach chadzają jeszcze w blaszakach ??
No proszę .....
ManY? jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 14:55   #963
chromonikielnia
Wtajemniczenie

te mnie rozwaliły po prostu:
http://allegro.pl/item542684145_dr_m...najtaniej.html
chromonikielnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 07:49   #964
ManY?
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chromonikielnia Pokaż wiadomość

Doprawdy paskudne
Stary 2009-02-02, 09:33   #965
Freya663
Zadomowienie

GG do Freya663

[QUOTE]
Cytat:
Napisane przez ManY? Pokaż wiadomość
1-ŚCIŚLE dopasowany rozmiar - jeśli ktoś nie chce cierpieć z powodu poniszczonych stóp to radzę sobie wziąć to do serca ! Maksymalna odchyłka numeru buta to 0,5 rozmiaru czyli jakieś 5-6milimetrów na długości wkładki. Jeśli ktoś kupi za duże choćby o jeden rozmiar , to strasznie poobciera sobie nogi , zaś same glany
zniszczą się szybciej gdyż będą miały za duży luz na nodze i potworzy się więcej zmarszczek na skórze buta , nie wspomne o wiecznie porwanych skarpetach !!
Ośmiele się toszke nie zgodzić, moje glany są numer większe, nigdy nie miałam z nimi absolutnie żadnego problemu jeśli chodzi o luz na stopie, nie pękają i nie marszczą się. Moja siostra kupiła sobie dopasowane i nie da rady chodzić bo ją strasznie obcierają. I w ogóle komuś zdarzyło się żeby glany skarpetke zniszczyły o.O. Moim zdaniem to najważniejsze jest pożądne wiązanie.
Freya663 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 10:26   #966
ManY?
Raczkowanie

[quote=Freya663;10780378]
Cytat:

Ośmiele się toszke nie zgodzić, moje glany są numer większe, nigdy nie miałam z nimi absolutnie żadnego problemu jeśli chodzi o luz na stopie, nie pękają i nie marszczą się. Moja siostra kupiła sobie dopasowane i nie da rady chodzić bo ją strasznie obcierają. I w ogóle komuś zdarzyło się żeby glany skarpetke zniszczyły o.O. Moim zdaniem to najważniejsze jest pożądne wiązanie.
Mów co chcesz - ale ja stary załogant wiem swoje a na początku musi poboleć jak się rozejdą to przestaną , nie ma lekko , a glanczastery to nie buty dla mięczaków
Stary 2009-02-02, 16:20   #967
Krzysiekkk
Przyczajenie

Wypowiedź Manego to święta prawda.Dopiszę jeszcze:Steel-grip,Gripfast,Tredair,BNR ,Merc,Ironside,Shefield rangers,NPS,Provider,Glad iator. Clockworki też są bardzo dobrej jakości. Revenger,BNR i Clockwork są chyba szyte w tym samym miejscu.BNR to Bunkier czyli sklep w Szczecinie mają swoje buty bluzy spodnie i inne takie. www.bunkier.com
Krzysiekkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 17:55   #968
Freya663
Zadomowienie

GG do Freya663

Cytat:
Mów co chcesz - ale ja stary załogant wiem swoje a na początku musi poboleć jak się rozejdą to przestaną , nie ma lekko , a glanczastery to nie buty dla mięczaków
Że poboleć musi to ja wiem, tyle że ona je kupiła w sierpniu w zeszłym roku i mimo że od tego czasu chodzić się stara obiecierają ją masakrycznie, ja ze swoimi miałam może z miesiąc przejści i to tyko dla tego że nosiłam na okrągło i długo się goiło ale od tego czasu nic mi się nie działo.

Edytowane przez Freya663
Czas edycji: 2009-02-02 o 17:57
Stary 2009-02-02, 18:11   #969
Wenress
Zakorzenienie

Mnie sie wydaje, że porządne glany są na tyle porządne, że nie rozejdą sie. A przynajmniej nie szybko. Wiadomo, że wymęczone po mnóstwie koncertów i chodzeniu po niewiadomo jakich kamieniach i innych, będą zniszczone i pewnie bardziej sie rozejdą, ale kiedy sie o nie dba, to wątpię.. W sumie jeszcze zależy ile czasu sie je nosi :P

Ćwiczę!
Stary 2009-02-03, 08:57   #970
ManY?
Raczkowanie

Kobieta tak nie zniszczy glanów , poza tym dziewczyna ma jeszcze tysiąc innych butów.Ja w glanach chodzę cały rok jedynie w naprawdę duże upały zakładam halówki albo niskie 3 dziurkowe martensy bez blachy. Także jak by nie patrzeć chodzę w glanach jakieś 9-10miesięcy na rok ! Przeciętnej jakości glany wytrzymują u mnie własnie ok 10 miesięcy góra rok. Dobrej jakości buciory wytrzymują z półtora roku.Jedynie buty solovair i busta grip wytrzymały całe dwa lata i w solovairach nawet
jeszcze da się chodzić.
Stary 2009-02-03, 16:37   #971
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
a na początku musi poboleć
Masochizm?
Ja kupiłam swoje ciut większe - nie obcierało i jest wygodnie.
Bolało jedynie (łydki) jak zakładałam je nieprzyzwyczajona do cięższych butów na dłuższe dystanse.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-03, 16:48   #972
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Nosiłam glany przez kilka lat: najpierw Steele, później HDki. Teraz mam Martensy- nie noszę ich codziennie, więc nie są jeszcze dobrze rozchodzone, a mam je od 2 miesięcy. Wyglądają, wg mnie, ładniej niż glany, bo są delikatniejsze.
Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 21:15   #973
Freya663
Zadomowienie

GG do Freya663

Cytat:
Kobieta tak nie zniszczy glanów , poza tym dziewczyna ma jeszcze tysiąc innych butów.Ja w glanach chodzę cały rok jedynie w naprawdę duże upały zakładam halówki albo niskie 3 dziurkowe martensy bez blachy. Także jak by nie patrzeć chodzę w glanach jakieś 9-10miesięcy na rok ! Przeciętnej jakości glany wytrzymują u mnie własnie ok 10 miesięcy góra rok. Dobrej jakości buciory wytrzymują z półtora roku.Jedynie buty solovair i busta grip wytrzymały całe dwa lata i w solovairach nawet
jeszcze da się chodzić.
Glany to moje jedyne buty, wiosenno, letnio, jesienno, zimowe, (obcasy ubieram tylko na jakąś wesela czy egzaminy) znajomi twierdzą ze jestem po...na bo nosze w 40 stopniowe upały i absolutnie nie wierzą że mi nie jest gorąco, a nosze 20 do kolan, nieraz mam je i 12, 13 godzin na dobe na nogach jak cały dzień poza domem jestem. To są moje jedyne glany mam je już 4 rok i muszę w końcu kupić nowe bo już prawie podeszfę zdarłam. A i strasznie niszcze buty, to są jedyne jakie wytrzymały dłużej niż 3 miechy.
Stary 2009-02-17, 08:12   #974
ManY?
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Teraz juz z nich wyrosłam, zreszta to juz nie moj styl - jak by one wygladały do rurek?
Dałam za swoje coś ok 200 zł ;>
Jak by wyglądały do rurek ?? ZA***IŚCIE , przecież glaniory to tylko do wąskich spodni , podwijasz nogawki i śmigasz

Wg.Ciebie do jakich spodni pasują glanczastery do dzwonów może ??
Właśnie najlepsze zestawienie to glany + klasyczne wąskie jeansy
Stary 2009-02-22, 18:00   #975
possiblymaybe
Raczkowanie

pomocy
sama kiedyś nosiłam glany, potem miałam długą przerwę, aż ostatnio kuzynka z holandii podarowała mi swoje martensy, śliczne, białe, rozmiar holenderski 37,5 czyli jak sie wydawało na mnie idealne. na początku chodziło mi się dobrze, troszke uciskały mnie w palec, ale po 2,3 dniu użytkowania obtarły mi pięty do krwi.
martensy, jak to martensy - są z bardzo grubej skóry, więc czy da się je jakoś rozepchać? bardzo mi zależy żeby chodzić w nich dalej, czy którejś z was udało się jakoś powiększyć rozmiar takich butów?
Stary 2009-03-04, 19:26   #976
stan56
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez possiblymaybe Pokaż wiadomość
pomocy
sama kiedyś nosiłam glany, potem miałam długą przerwę, aż ostatnio kuzynka z holandii podarowała mi swoje martensy, śliczne, białe, rozmiar holenderski 37,5 czyli jak sie wydawało na mnie idealne. na początku chodziło mi się dobrze, troszke uciskały mnie w palec, ale po 2,3 dniu użytkowania obtarły mi pięty do krwi.
martensy, jak to martensy - są z bardzo grubej skóry, więc czy da się je jakoś rozepchać? bardzo mi zależy żeby chodzić w nich dalej, czy którejś z was udało się jakoś powiększyć rozmiar takich butów?
Cześć
Jeśli glany Cie piją w palec u stóp (blacha) to mogiła ,lepiej oddaj jakiejś znajomej...lecz gdy w tym (palcu) nie lezy problem spróbuj tego (kolejność dowolna):
1.Posmaruj skórę buta od zewnatrz i od wewnatrz jakimś alkoholem, denaturatem lub octem i odczekaj jeden dzień do wyschnięcia -LUB-
2.Posmaruj skórę buta od zewnatrz wazeliną lub kremem i odczekaj jeden dzień.-OSTATECZNIE-
3.Wyjmij wkładkę z butów i noś tylko cienkie skarpety.
Powodzenia
stan56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 20:00   #977
luciolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Freya663 Pokaż wiadomość
Glany to moje jedyne buty, wiosenno, letnio, jesienno, zimowe, (obcasy ubieram tylko na jakąś wesela czy egzaminy) znajomi twierdzą ze jestem po...na bo nosze w 40 stopniowe upały i absolutnie nie wierzą że mi nie jest gorąco, a nosze 20 do kolan, nieraz mam je i 12, 13 godzin na dobe na nogach jak cały dzień poza domem jestem. To są moje jedyne glany mam je już 4 rok i muszę w końcu kupić nowe bo już prawie podeszfę zdarłam. A i strasznie niszcze buty, to są jedyne jakie wytrzymały dłużej niż 3 miechy.
Freya, możemy podać sobie rękę też notorycznie wysłuchuję kazań nt nienormalności latania w glanach latem, tyle, że moje to dwunastki, w sumie wytrzymałe są baardzo, jak na moje warunki destrukcyjne noszę je ponad dwa lata i większych obrażeń nie mają, a to cockneyki są. Poprzenie steele nie wytrzymywały dwóch lat, więc teraz różnica jest znaczna, ale w sumie, faktycznie, tamte były o rozmiar za duże, te są idealne.

co do rurek, też nie widzę problemu,by nosić je go glanów, przecież to wygodne jest
Stary 2009-03-05, 07:58   #978
Mekare
Raczkowanie

To już nie mój styl, ale jeśli Ci się podobają, to po rozchodzeniu są BARDZO wygodne i w zimie w ogóle nie przemakają, a to bardzo ważne dla mnie.
و الأبد في الساعة الواحدة
Mekare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 15:03   #979
parael
Przyczajenie

Dawno tu nikt nie pisał, ale mam nadzieję, że jednak ktoś mi pomoże ;]

Szukam 20-dziurkowych glanów z przecierką. Zależy mi na niebieskiej, ale jeśli będzie, może być inna. Przejrzałam cały temat [co mi zajęło kilka dni] i nie widziałam zdjęć. Przeszukałam Internet i nic nie znalazłam. Będą to moje pierwsze glany i chcę dokładnie takie, jakie sobie wymarzyłam ^^
parael jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 17:43   #980
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Oj to może być ciężko. Przecieranych jest multum ale to głównie dziesiątki. Wiesz, w sumie jeśli to Twoje pierwsze glany to zastanów się może nad troszkę niższymi mnie porządne zawiązanie moich jedenastek zajmuje trochę czasu, to co dopiero 20tki, a nie łudź się raczej, że szybko z nich wyskoczysz bez specjalnego rozsznurowywania no i nie wiadomo jak Ci się będzie w nich chodzić, do glanów też trzeba się przyzwyczaić

Tak w ogóle to sama się muszę rozglądnąć za nowymi, bo moje nie dość, że już troszkę za małe to lekko zniszczone
Stary 2009-05-31, 17:52   #981
Wenress
Zakorzenienie

Hm, pisałam już, że zważyłam swoje glany? Jeden KMM waży równo kilogram :P Fajnie wiedzieć, że ma sie takie obciążenie na nogach xD

Teraz chcesz kupić glany? Za dużo nie pochodzisz
Faktycznie sznurowanie troche trwa, i nie masz szans zdjąć, jeśli nie rozsznurujesz części (w przypadku 20stek to pewnie ponad połowy)

Ćwiczę!
Stary 2009-05-31, 21:45   #982
chromonikielnia
Wtajemniczenie

Wenress (i inni ) a jak sprawdzają się glany KMM? dobre są, nie rozklejają się ani nic? bo chcę sobie kupić niedługo i właśnie upatrzyłam już sobie takie, jakie mi się marzyły od dawna- 15-stki, czarne z czerwona przecierką ale troche drogie, więc wolałabym wiedzieć, czy są warte ceny
Stary 2009-06-01, 09:52   #983
ManY?
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chromonikielnia Pokaż wiadomość
Wenress (i inni ) a jak sprawdzają się glany KMM? dobre są, nie rozklejają się ani nic? bo chcę sobie kupić niedługo i właśnie upatrzyłam już sobie takie, jakie mi się marzyły od dawna- 15-stki, czarne z czerwona przecierką ale troche drogie, więc wolałabym wiedzieć, czy są warte ceny
Co Wy tak ciągle z tym KMM ? drogie są i w dodatku mają brzydki krój który przypomina bardziej obuwie robocze niż glany ! HD są bdb jakości a przynajmniej wyglądają jakoś, z glanów poniżej 300zł najlepsze są STEEL-e są tanie a mocne i wygląd też mają OK ! Ja kiedyś dostałem KMM-y na prezent , generalnie nic specjalnego ! W KMM-ach jest skóra raczej słabszej jakosci
za to podeszwa bardzo mocna - ale za to twarda , w porównaniu do innych glanów chodzi się w nich jak w drewniakach poza tym mają bardzo szeroki rant podeszwy w stosunku do rozmiaru
buta , stopa nr 43 w nich wygląda jak 45 ma się szpytę jak Yeti co w przypadku Kobiety wygląda obrzydliwie . Glany z otokiem też mogą być zgrabne oto przykład:

http://www.militaryarea.pl/data/gfx/...1/0/2601_1.jpg

Ps.Fabryka KMM mieści się 2km od miasta w którym mieszkam

Edytowane przez ManY?
Czas edycji: 2009-06-01 o 14:09
Stary 2009-06-01, 16:32   #984
Wenress
Zakorzenienie

To czy sie komuś glany podobają, czy nie, to indywidualna sprawa
Są naprawdę mega wytrzymałe. Przy tym ciężko je rozchodzić i jeśli często zakładasz noge na noge, to nie polecam w tych butach, noga jest o kilogram cięższa :P I akurat moje mają podeszwe, która sie czasem troche ślizga, ale głównie na świeżo pastowanej podłodze
Ewentualnie coś sie mogło zmienić, kupowałam kilka lat temu

Ma ktoś może link do czarnych martensów z różami? Chciałam sobie pooglądać

Ćwiczę!
Stary 2009-06-01, 17:53   #985
Qualiniel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parael Pokaż wiadomość
Dawno tu nikt nie pisał, ale mam nadzieję, że jednak ktoś mi pomoże ;]

Szukam 20-dziurkowych glanów z przecierką. Zależy mi na niebieskiej, ale jeśli będzie, może być inna. Przejrzałam cały temat [co mi zajęło kilka dni] i nie widziałam zdjęć. Przeszukałam Internet i nic nie znalazłam. Będą to moje pierwsze glany i chcę dokładnie takie, jakie sobie wymarzyłam ^^
http://www.allegro.pl/item644434566_...miar_37_4.html

tu są chociazby

i glany z różyczkami

Edytowane przez Qualiniel
Czas edycji: 2012-06-13 o 22:47
Qualiniel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 18:31   #986
parael
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Teraz chcesz kupić glany? Za dużo nie pochodzisz
Faktycznie sznurowanie troche trwa, i nie masz szans zdjąć, jeśli nie rozsznurujesz części (w przypadku 20stek to pewnie ponad połowy)
Nie teraz, w połowie sierpnia, by mieć na jesień ;]
Mam problem, bo nie podobają mi się glany niższe niż 14 dziurek. Parę osób w szkole ma dziesiątki i przekonałam się, że o nie to, czego szukam
Qualiniel: świetne, tylko, jak wyżej napisałam, kupuję gdzieś pod koniec wakacji, a tej aukcji pewnie wtedy nie będzie... Sama jeszcze spróbuję coś poszukać, nadzieję trzeba mieć
parael jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 18:32   #987
Wenress
Zakorzenienie

Dziękuję!
Faaajne są Lubię sobie na nie patrzeć

Ćwiczę!
Stary 2009-06-01, 18:44   #988
Qualiniel
Zadomowienie

A co sądzicie o tych glanach?

Edytowane przez Qualiniel
Czas edycji: 2012-06-13 o 22:47
Qualiniel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 19:03   #989
chromonikielnia
Wtajemniczenie

Cytat:
Co Wy tak ciągle z tym KMM ? drogie są i w dodatku mają brzydki krój który przypomina bardziej obuwie robocze niż glany ! HD są bdb jakości a przynajmniej wyglądają jakoś, z glanów poniżej 300zł najlepsze są STEEL-e są tanie a mocne i wygląd też mają OK ! Ja kiedyś dostałem KMM-y na prezent , generalnie nic specjalnego ! W KMM-ach jest skóra raczej słabszej jakosci
za to podeszwa bardzo mocna - ale za to twarda , w porównaniu do innych glanów chodzi się w nich jak w drewniakach poza tym mają bardzo szeroki rant podeszwy w stosunku do rozmiaru
buta , stopa nr 43 w nich wygląda jak 45 ma się szpytę jak Yeti co w przypadku Kobiety wygląda obrzydliwie . Glany z otokiem też mogą być zgrabne oto przykład:

http://www.militaryarea.pl/data/gfx/...1/0/2601_1.jpg

Ps.Fabryka KMM mieści się 2km od miasta w którym mieszkam

izi, izi, ja tylko pytam, od tego chyba jest ten wątek co nie?
a mi za to HDki nie odpowiadają, bo po pierwsze nie ma takich wzorów, jakie chcę- w sensie kolor, po dwa jak już spotykam to same wielkie rozmiary.
a Steele to się zgodzę, są super. Moje mają juz X lat i jeszcze się da chodzić.

Wenress: naprawdę sa aż tak ciężkie? Ja zawsze siadam noga na nogę;D A poza tym najbardziej zdzieram w butach podeszwy, więc te musze miec masywne.
Stary 2009-06-01, 19:15   #990
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Co do fenomenu steeli to się do nich trochę zraziłam, mam gangsterki tej marki i podeszwa jest nieprzyzwoicie sztywna, ciężko się chodzi. Natomiast mam też jedenastki firmy niewiadomej, podróby steeli w każdym bądź razie, "stal" czy jakoś tak, kupiłam je 5 lat temu, to są moje pierwsze glany i gdyby nie to, że są już troszkę za małe to nadal bym w nich chodziła, jedynie co to trochę się skórka "zarysowała".

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości