![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do posiadaczy glanów :)
Moje glany sie nie rozczłapały (busta grip, takie jak na Twoim foto), i dlatego ciesze sie, że nie kupiłam tych mniejszych, bo nie mogłabym ich nosić. One są bardzo sztywne, myślę, że gdybym chciała rozchodzić takie, gdyby były na styk, to moje stopy by tego nie przeżyły.
Mnie tam sie KMM podobają, mam słabość do wielkich, niekobiecych buciorów, po prostu czasem nie mam ochoty ubrać żadnych innych ![]() ![]()
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
To młode damy w dzisiejszych czasach chadzają jeszcze w blaszakach ??
![]() No proszę ..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
te mnie rozwaliły po prostu:
http://allegro.pl/item542684145_dr_m...najtaniej.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Doprawdy paskudne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Raczkowanie
|
[quote=Freya663;10780378]
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Przyczajenie
|
Wypowiedź Manego to święta prawda.Dopiszę jeszcze:Steel-grip,Gripfast,Tredair,BNR ,Merc,Ironside,Shefield rangers,NPS,Provider,Glad iator. Clockworki też są bardzo dobrej jakości. Revenger,BNR i Clockwork są chyba szyte w tym samym miejscu.BNR to Bunkier czyli sklep w Szczecinie mają swoje buty bluzy spodnie i inne takie. www.bunkier.com
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Freya663 Czas edycji: 2009-02-02 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie wydaje, że porządne glany są na tyle porządne, że nie rozejdą sie. A przynajmniej nie szybko. Wiadomo, że wymęczone po mnóstwie koncertów i chodzeniu po niewiadomo jakich kamieniach i innych, będą zniszczone i pewnie bardziej sie rozejdą, ale kiedy sie o nie dba, to wątpię.. W sumie jeszcze zależy ile czasu sie je nosi :P
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Kobieta tak nie zniszczy glanów , poza tym dziewczyna ma jeszcze tysiąc innych butów.Ja w glanach chodzę cały rok jedynie w naprawdę duże upały zakładam halówki albo niskie 3 dziurkowe martensy bez blachy. Także jak by nie patrzeć chodzę w glanach jakieś 9-10miesięcy na rok ! Przeciętnej jakości glany wytrzymują u mnie własnie ok 10 miesięcy góra rok. Dobrej jakości buciory wytrzymują z półtora roku.Jedynie buty solovair i busta grip wytrzymały całe dwa lata i w solovairach nawet
jeszcze da się chodzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Masochizm?
Ja kupiłam swoje ciut większe - nie obcierało i jest wygodnie. Bolało jedynie (łydki) jak zakładałam je nieprzyzwyczajona do cięższych butów na dłuższe dystanse.
![]() |
#972 |
Wtajemniczenie
|
Nosiłam glany przez kilka lat: najpierw Steele, później HDki. Teraz mam Martensy- nie noszę ich codziennie, więc nie są jeszcze dobrze rozchodzone, a mam je od 2 miesięcy. Wyglądają, wg mnie, ładniej niż glany, bo są delikatniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wg.Ciebie do jakich spodni pasują glanczastery do dzwonów może ?? ![]() Właśnie najlepsze zestawienie to glany + klasyczne wąskie jeansy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
pomocy
sama kiedyś nosiłam glany, potem miałam długą przerwę, aż ostatnio kuzynka z holandii podarowała mi swoje martensy, śliczne, białe, rozmiar holenderski 37,5 czyli jak sie wydawało na mnie idealne. na początku chodziło mi się dobrze, troszke uciskały mnie w palec, ale po 2,3 dniu użytkowania obtarły mi pięty do krwi. martensy, jak to martensy - są z bardzo grubej skóry, więc czy da się je jakoś rozepchać? bardzo mi zależy żeby chodzić w nich dalej, czy którejś z was udało się jakoś powiększyć rozmiar takich butów?
![]() |
#976 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli glany Cie piją w palec u stóp (blacha) to mogiła ![]() 1.Posmaruj skórę buta od zewnatrz i od wewnatrz jakimś alkoholem, denaturatem lub octem i odczekaj jeden dzień do wyschnięcia -LUB- 2.Posmaruj skórę buta od zewnatrz wazeliną lub kremem i odczekaj jeden dzień.-OSTATECZNIE- 3.Wyjmij wkładkę z butów i noś tylko cienkie skarpety. Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do rurek, też nie widzę problemu,by nosić je go glanów, przecież to wygodne jest ![]()
![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
To już nie mój styl, ale jeśli Ci się podobają, to po rozchodzeniu są BARDZO wygodne i w zimie w ogóle nie przemakają, a to bardzo ważne dla mnie.
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
Dawno tu nikt nie pisał, ale mam nadzieję, że jednak ktoś mi pomoże ;]
Szukam 20-dziurkowych glanów z przecierką. Zależy mi na niebieskiej, ale jeśli będzie, może być inna. Przejrzałam cały temat [co mi zajęło kilka dni] i nie widziałam zdjęć. Przeszukałam Internet i nic nie znalazłam. Będą to moje pierwsze glany i chcę dokładnie takie, jakie sobie wymarzyłam ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Oj to może być ciężko. Przecieranych jest multum ale to głównie dziesiątki. Wiesz, w sumie jeśli to Twoje pierwsze glany to zastanów się może nad troszkę niższymi
![]() ![]() ![]() Tak w ogóle to sama się muszę rozglądnąć za nowymi, bo moje nie dość, że już troszkę za małe to lekko zniszczone ![]()
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Hm, pisałam już, że zważyłam swoje glany? Jeden KMM waży równo kilogram :P Fajnie wiedzieć, że ma sie takie obciążenie na nogach xD
Teraz chcesz kupić glany? Za dużo nie pochodzisz ![]() Faktycznie sznurowanie troche trwa, i nie masz szans zdjąć, jeśli nie rozsznurujesz części (w przypadku 20stek to pewnie ponad połowy)
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
Wenress (i inni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
za to podeszwa bardzo mocna - ale za to twarda , w porównaniu do innych glanów chodzi się w nich jak w drewniakach poza tym mają bardzo szeroki rant podeszwy w stosunku do rozmiaru buta , stopa nr 43 w nich wygląda jak 45 ma się szpytę jak Yeti co w przypadku Kobiety wygląda obrzydliwie . Glany z otokiem też mogą być zgrabne oto przykład: http://www.militaryarea.pl/data/gfx/...1/0/2601_1.jpg Ps.Fabryka KMM mieści się 2km od miasta w którym mieszkam ![]() Edytowane przez ManY? Czas edycji: 2009-06-01 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
To czy sie komuś glany podobają, czy nie, to indywidualna sprawa
![]() Są naprawdę mega wytrzymałe. Przy tym ciężko je rozchodzić i jeśli często zakładasz noge na noge, to nie polecam w tych butach, noga jest o kilogram cięższa :P I akurat moje mają podeszwe, która sie czasem troche ślizga, ale głównie na świeżo pastowanej podłodze ![]() Ewentualnie coś sie mogło zmienić, kupowałam kilka lat temu ![]() Ma ktoś może link do czarnych martensów z różami? Chciałam sobie pooglądać ![]()
![]() |
#985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tu są chociazby ![]() i glany z różyczkami ![]() Edytowane przez Qualiniel Czas edycji: 2012-06-13 o 22:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam problem, bo nie podobają mi się glany niższe niż 14 dziurek. Parę osób w szkole ma dziesiątki i przekonałam się, że o nie to, czego szukam Qualiniel: świetne, tylko, jak wyżej napisałam, kupuję gdzieś pod koniec wakacji, a tej aukcji pewnie wtedy nie będzie... Sama jeszcze spróbuję coś poszukać, nadzieję trzeba mieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję!
Faaajne są ![]() ![]()
![]() |
#989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() izi, izi, ja tylko pytam, od tego chyba jest ten wątek co nie? a mi za to HDki nie odpowiadają, bo po pierwsze nie ma takich wzorów, jakie chcę- w sensie kolor, po dwa jak już spotykam to same wielkie rozmiary. a Steele to się zgodzę, są super. Moje mają juz X lat i jeszcze się da chodzić. Wenress: naprawdę sa aż tak ciężkie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Co do fenomenu steeli to się do nich trochę zraziłam, mam gangsterki tej marki i podeszwa jest nieprzyzwoicie sztywna, ciężko się chodzi. Natomiast mam też jedenastki firmy niewiadomej, podróby steeli w każdym bądź razie, "stal" czy jakoś tak, kupiłam je 5 lat temu, to są moje pierwsze glany i gdyby nie to, że są już troszkę za małe to nadal bym w nich chodziła, jedynie co to trochę się skórka "zarysowała".
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.