|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
Cytat:
a ja bede potrzebowac 20 tabletek na miesiac...mam zaczac brac 16 dnia nastepnego cyklu i brac przez 10 dni po 2 tabletki dziennie...i tak przez 3 miesiace...
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
No to da sie przezyc
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze w ciagu tych trzech miesiecy zajde w ciaze bo jak nie to czekaja mnie badania...juz mi to lekarz powiedzial...
|
#964 |
|
Raczkowanie
|
Czytalam, ze po duphastonie szybciej kobiety zachodza
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarz powiedzial ze nawet wskazane zeby podczas brania zajsc...bo te tabletki sa tez na podtrzymanie ciazy...
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie dlatego je biore
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
Jej, 3 opakowania na miesiąc? to jak wy go bierzecie? Ja zużywam jedno od 16 do 25 dnia cyklu 2 razy dziennie...
Ojej, sorki odpowiedziałam na posta z poprzedniej strony a tu sie już wyjaśniło... A nie czujecie sie żle po tym? |
|
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
Bo Ty emzeta bierzesz po owulacji a my nie mamy owulacji juz teraz i bierzemy codziennie, zeby ciagle dostarczac progesteronu
Ja sie czuje normalnie
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
dobra kobietki..ja ide sie juz starac... milej nocki
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie mam zadnych skutkow ubocznych. biore 2razy dziennie
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
Widze Aniu, ze tez dzialasz na dwa fronty
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
No to super że nie macie działań ubocznych, ja przy pierwszym opakowaniu bardzo źle sie czułam, słabo, mdłości, zaburzenia widzenia, ale w sumie drugie już dużo lepiej weszło.
Pozdrawiam |
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich!
A co sądzicie o moim przypadku? Wczoraj (czyli 9-10 dni po owulacji potwierdzonej testami i intensywnych przytulankach) zauważyłam podczas porannego siusiania różową plamę na białym papierze toaletowym(sorry za szczegóły), to samo wieczorem. Dzisiaj rano przy pierwszym siusianiu znowu plamienie ale w kolorze bardziej pod brązowy(ale tylko przy rannym siusianiu, na wkładce nic). Tak się zastanawiam czy to może być krwawienie implantacyjne? Nigdy nie miałam żadnych plamień, jak zaczynał się okres to się zaczynał i już. Nigdy też nie miał okresu wcześniej(jeśli już to mógł się spóżniać ale nigdy wcześniej nie był). Poza tym mam obrzmiałe piersi, jestem senna i nie bardzo ,mam apetyt. Okres powinnam dostać za około 3 dni. Co o tym sądzicie? |
|
|
|
#975 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Ja właśnie w cyklu, w którym zaszłam w ciąże (po roku starań) brałam Duphaston od 16-25 dc. Na wyregulowanie cyklu itp. Później przestałam na 3 dni i 29 dc zrobiłam dwa testy a tam dwie kreseczki. Zaczęłam go brać znowu - lepiej nie powodować nagłego spadku poziomu progesteronu, który pozwolił ładnie zagnieździć się zarodkowi. Brałam go tez w pierwszej ciąży, bo miałam plamienia, więc tym bardziej teraz zdecydowałam się brać. Zobaczę, czy po wizycie lekarz zaleci go dalej.
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Ja również zażywam Duphaston. Na początku brałam go od 19 do 26 dnia cyklu.Potem jak zaszłam w ciążę miałam brać 3x1 tabl.dziennie.Obecnie biorę w sumie 2 tabletki dziennie tylko rozbite na 4 dawki w ciągu dnia czyli po połówce. Czuję się po nim dobrze.Na początku stosowania bolały mnie piersi,ale teraz jest już ok.
Lekarka zaleciła abym zażywała Duphaston aby podnieść poziom progesteronu w organiźmie,który jest bardzo ważnym hormonem w okresie ciąży. Nie sprzeciwiałam się jej zaleceniom,skoro trzeba to trzeba ! Wolę go brać niż martwić się,że mój poziom progesteronu może być niewystarczający dla mnie i dla dzidziusia
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zapisałam się do lekarza.
4 marca. Ostatnią @ miałam 24 stycznia myślicie, że lekarz będzie w stanie mógł stwierdzić ciążę na podstawie badania?? |
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
Iwa, ja mysle ze moze byc za wczesnie
Pisza zeby isc 2 tyodnie po terminie @. Mnie lekarz kazal przyjsc 3 tygodnie po. Ostatnia @ mialam 31 grudnia a kazal mi przyjsc 22 lutego. Chyba, ze masz krociutkie cykle |
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Hm no nic to już i tak pójdę
Cykle mam ok 30 dniowe, więc nie krótkie, a może jakimś trafem coś już stwierdzi? A jak nie to najwyżej może mi dać skierowania na badania itp. a z tym usg to właśnie nie wiem jak to u nas jest bo to gabinet w przychodni i właśnie nie pamiętam czy jest na miejscu usg czy dostanę jakieś skierowanie i będę musiała lecieć gdzieś indziej. |
|
|
|
#980 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mialam cykle 30dniowe. ostatnia miesiaczke mialam 5.12 a piersze usg 18.01 (najpierw poszlam 8.01 ale dr powiedziala, ze za wczesnie)
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Jaroszania, to ja idę tylko 4 dni wcześniej niż Ty byłaś na pierwszym usg, więc jest jakaś szansa dla mnie
|
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
pecherzyk raczej na pewno wtedy bedzie aczy zaridek to sie przekonasz
ja trafilam w owulacje wiec u mnie przebieglo to troszke szybciej.to moje zdjecie z poczatku 7tygodnia po lewej to podluzne to dziecko, po prawej pecherzyk
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Jesli zrobi USG, bo golym okiem chyba nie zobaczy
![]() Ja jak zwykle nic nie widze na tym USG |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak się nad skutecznością i sensownością stosowania testów owulacyjnych zastanawiam, jak Ci się uda to będę mieć argument za
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
No przypatrz sie Aniu! Ja w pierwszym momencie to zobaczylam Twoje zdjecie na tym USG
Glowke ma skierowana w prawo ![]() W zasadzie to jest podobne zdjecie do tego co masz w avatarku tylko glowka w prawo
|
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
anadun, bardzo dziękuję za kciuki
![]() ja po raz pierwszy zastosowałam te testy a to dlatego, że koleżanka z ich użyciem zaszła przy pierwszej próbie i to mnie zmotywowało do kupienia. A co u mnie będzie to się okaże ![]() @powinnam dostać za 2-3 dni, póki co temperaturka mi nie spadła a nawet troszkę wzrosła, więc dam znać jak by się udało ![]() Dziwnie się jakoś czuję, nie jestem ani przeziębiona ani chora a wczoraj i dzisiaj mam podwyższoną temperaturkę ciała(tak mierzoną tradycyjnie) mam 37,1 prze co czuję się nieco skołowana. Pozdrawiam wszystkie staraczki i oczywiście gratuluję wszystkim ciężaróweczkom
|
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosowalam testy owulacyjne i zaszlam za pierwszym razem
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi-jak ja zaczne brac duphaston w 16 dniu cyklu to kiedy bedzie owulacja?
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
duphaston zaczyna sie brac w drugiej polowie cyklu - juz po owulacji
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.