|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.
Cytat:
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
VW model nie wiem czy davids bridal, a ten tył to tylko tak na zdjeciu wyszedł, jakie znalazłamz internetu. Tak czy siak bede musiała sie wybrac do krawcowej zeby mi jakąś podpinkę zrobiła
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- tez mi sie podoba, ale nie chce czarnego, u mnie bedzie pudrowo różowy, ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-03-24 o 19:50 |
|
|
|
|
|
#963 |
|
Przyczajenie
|
Nie wierze w te wasze suknie super dobrej pieknej jakosci
![]() Sama skusialam sie na kupno sukni z chin, majac duzo czasu i z ciekawosci co to przyjdzie.. Kupowalam ze strony LTB: http://www.lightinthebox.com/wholesa...-Dresses_c1181 Zaplacilam ok 200$, po 3 tyg doszlo..Zaplacilam clo i VAT, a w UC przy otwieraniu paczki juz widzialam, ze to "plastikowe goowno" ![]() Nawet przymierzac mi sie nie chcialo- 100% polyester ![]() To cos przypominalo mi bardziej spiwor niz suknie slubna! Rozumiem, ze laski ktore nie maja kasy, jakos potrafia sobie wmowic ze suknia jest piekna i daja rade sie w tym pokazac Suknie odeslalam spowrotem i dostalam zwrot kasy. Napisalam tez odpowiednie "review" na stronie, ktore po kilku godzinach zostalo usuniete. Moja kolezanka ze swojego konta tez wyslala i jej rowniez zostalo usuniete. Potem pojawil sie komentarz od osoby, ze widziala nasze negatywne komentarze i co sie z nimi stalo..to rowniez zostalo szybko usuniete.. Dbaja o swoj "image" ![]() Powodzenia w kupowaniu sukienek z chinskich fabryk plastikow! Te dziewczyny ktore sie jeszcze namyslaja- SZKODA WASZEGO CZASU I NERWOW! NIE DAJCIE SIE NABRAC PS poszlam do salonu, poprosilam o suknie z poprzednich kolekcji, namierzylam sie z 20 roznych przecudownych sukni, ktorych nie smiem nawet porownac do tego chinskiego smiecia! Udalo mi sie kupic suknie marzen z kolekcji 2010 i zamiast zaplacic 1800 euro, obizono mi cene do 760euro.. Da sie. Suknie z tzw salonowych wystaw, poprzednich kolekcji mozna kupic nawet za 200 euro. Trzeba tylko pochodzic, popytac, poprzymierzac..Powodzenia ! |
|
|
|
|
#964 |
|
Przyczajenie
|
Nie wierze w te wasze suknie super dobrej pieknej jakosci
![]() Sama skusialam sie na kupno sukni z chin, majac duzo czasu i z ciekawosci co to przyjdzie.. Kupowalam ze strony LTB: http://www.lightinthebox.com/wholesa...-Dresses_c1181 Zaplacilam ok 200$, po 3 tyg doszlo..Zaplacilam clo i VAT, a w UC przy otwieraniu paczki juz widzialam, ze to "plastikowe goowno" ![]() Nawet przymierzac mi sie nie chcialo- 100% polyester ![]() To cos przypominalo mi bardziej spiwor niz suknie slubna! Rozumiem, ze laski ktore nie maja kasy, jakos potrafia sobie wmowic ze suknia jest piekna i daja rade sie w tym pokazac Suknie odeslalam spowrotem i dostalam zwrot kasy. Napisalam tez odpowiednie "review" na stronie, ktore po kilku godzinach zostalo usuniete. Moja kolezanka ze swojego konta tez wyslala i jej rowniez zostalo usuniete. Potem pojawil sie komentarz od osoby, ze widziala nasze negatywne komentarze i co sie z nimi stalo..to rowniez zostalo szybko usuniete.. Dbaja o swoj "image" ![]() Powodzenia w kupowaniu sukienek z chinskich fabryk plastikow! Te dziewczyny ktore sie jeszcze namyslaja- SZKODA WASZEGO CZASU I NERWOW! NIE DAJCIE SIE NABRAC PS poszlam do salonu, poprosilam o suknie z poprzednich kolekcji, namierzylam sie z 20 roznych przecudownych sukni, ktorych nie smiem nawet porownac do tego chinskiego smiecia! Udalo mi sie kupic suknie marzen z kolekcji 2010 i zamiast zaplacic 1800 euro, obizono mi cene do 760euro.. Da sie. Suknie z tzw salonowych wystaw, poprzednich kolekcji mozna kupic nawet za 200 euro. Trzeba tylko pochodzic, popytac, poprzymierzac..Powodzenia ! |
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz sobie nei wierzyć .. ja wiem jedno.. wiem jak wygląda poliester i moja suknia nie była z poliestru. Wrzucałam swoje zdjęcia zaraz po przybyciu sukni i potem po weselu. To, że komuś się nie udało trafić na odpowiednio sprawdzony i zweryfikowany sklep to tylko wasza wina.. Jestem na tym wątku od 2008 roku i dokąd jestem daje rady .. sprawdzić po milionkroć (skoro ktoś kupuje na innych stronach niż ebay) na forach czy ktoś zna te sklepy anie bo ja im dałam negatywny a oni usunęłi... Na ebayu nie da się usunąć komentarzy ... POza tym sama osobiście nie odważyłabym się kupić sukni imitującej hiszpańską koronkę.. zwłaszcza po tym jak panny nasze kupują niedoczytawszy, nie dopytawszy (sprzedawcy)
A potem wielki lament i tutaj obrażanie nas (tych które są zaswowlone) ze niby nie znamy sie na jakości materiału Może i krawcową nie jestem, ale moja mama która jakieś doświadczenie krawieckie miała, była (jest) zachwycona materiałem, jakością szwów, jakością haftów. Żaden z moich haftów nie wygląda jak wycinany z metra i naprasowywany. Żadne z moich szwów nie wyglądają jakby robiła je małpa -szyjąc ręcznie. Ja sama kilkakrotnie pisałam jakie są wg mnie zasady kupowania sukni i wcale nie wystarczy tylko wejść na nasz wątek i powiedzieć, że hej słuchajcie kupuję taką suknię ile ja razy pisałam sprawdzać sprawdzać i sprawdzać .. pytać ... właśnie aby uniknąć sytuacji mojej przedmówczyni należy raczej kupować ze sprawdzonego źródła a powiem szczerze, że ja (a naszukałam się sukien wszędzie) nie widziałam tego sklepu wcześniej NA stronach ebayu przy komentarzach są odsyłącze do modeli które są oceniane więc spokojnie mozna sobie wybrać te komentarze, które dotycza naszego modelu sukni. Jeśli ktoś ma jakieś zawistne ale (że mnie się udalo znaleźć porządnego krawda z Hong - Kongu - a Tobie nie - Zawistnico) to powiem tylko tyle. Ja u swojego krawca (sprzedawcy na ebay) kupiłam dwie suknie - w odległosci czasu koło 6 miesięcy. Suknia satynowa z czerwonymi elementami (na wzór -oddany w 95% - mneijsze hafty - morilee 2177) i suknia szyfonowa na poprawiny. To, że to były materiały takie jak powinny być potwierdza moja mama, krawcowa u któej dorabiałam halkę do sukni ślubnej oraz fakt, jak zachowywały się rzeczone ... np przy siadaniu, lub przy prasowaniu. Ja nikogo zmuszaćnie będę aby koniecznie kupował na ebay, ale jeśli już to robicie to sprawdzajcie wszystko po milion razy a nie .. kupiłam i przyszedł paszkwil aż Wam nie wyślę zdjęcia .. ok macie do teog prawo, ale pamietajcie, że kupujecie wtedy na własne ryzyko. ŁSuchajcie naszych rad a na pewno nie będziecie miały takich sytuacji. Ja nie po to w zesżłym roku pisałam takie długie taśmowe posty abyście teraz mi wypisywały, że nie znam się na jakości materiału.... Może i nie jestem krawcową, ale przynajmniej potrafię wzystko jak najdokładniej jak się da sprawdzić ... a prawda jest taka, że wszystko się da tylko trzeba wykazać się jednak odrobiną własnych chęci a nie chodzić tylko po wątkach i krytykować i obrażać wszystich i mody.. niech ktos koleżance tego dubla skasuje :/ Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-03-21 o 09:01 |
|
|
|
|
#966 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny a mnie sie podoba suknia biało czarna z ebaya, taka awangardowa, gora z dodatkiem czarnej koronki, a dół z takich jakby pocietych pasów (materiał jakby siateczka) niezwykle awangardowa i niepowtarzalna suknia. czy ktoras z was zastanawiała sie nad tym modelem badz zakupiła?
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo sliczniej (wg mojej opiniii) wygladala by sama gora taka czarnobiala sprawdz czy sprzedawca twojej sukni pisze cos konkretnego o materiale i (bo ot dosc ryzykowne polaczenie jak na ebay - tyle haftu i tiulu) |
|
|
|
|
|
#968 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
ile ona kosztuje ??
|
|
|
|
|
#970 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
popatrz na opinie oo tym sprzedawcy - sprawdz czy sprzedal juz takie suknie i jakie sa o nich opinie.. musowo
|
|
|
|
|
#972 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wiec chyba wszystko bedzie ok moze znajdzie sie ktos kto juz taka sukieneczke kupił??
|
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, dzis dzwoniłam na celny w Warszawie i zatrzymali moją przesyłkę do oclenia buuuu... Bardzo niemily pan powiedział że bedzie 23% vatu i 2,5% cło. Najpierw zapytał od kogo to i co jest w środku. Na szczęście dzis też przyszły w kopercie listem rachunki na suknię, więc raczej nie ustalą rzeczywistej wartości. Myślicie że wyliczą opłaty tylko na podstawie wartości celnej, którą wskazała chrzestna (100$)?
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
no to im powiem ze nie mam, że suknia jest używana i że to prezent. tylko nie wiem, teraz mam czekac od nich na jakiś list?
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
a co ten celnik Ci powiedział ? wszystko od tego zależy
|
|
|
|
|
#978 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#979 |
|
Przyczajenie
|
podziwiam Was dziewczyny które decydujecie się na kupno ze zdjęcia ja taka odważna nie jestem,czasami sprawdza się powiedzenie że "co tanie to drogie"
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
mam już w domu suknię, dzięki wszystkim za pomoc. cło i VAT wyniosło mnie 120 zł
|
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
no sama oceń...
trochę wygnieciona i o rozmiar albo dwa za duża, ale już nie wyobrażam sobie innej
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-03-28 o 17:02 |
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie ..mam nadzieję, że w dniu ślubu będziesz śliczna
|
|
|
|
|
|
#984 |
|
Przyczajenie
|
Witam...
Dziewczyny wybrałam juz suknię, ale cena to 3500 zł ;-( Model to Ronald Joyce Daphne 64011. Znalazłam ją za 350 dolarów na stronie http://www.dresstimes.com/product.php?productid=37908 Nie wiem czy zabierac się wogóle za sprowadzanie takiej sukni...jak mam się do tego zabrać...poradźcie ;-( Szkoda mi wydać prawie 4 tys. jak wiem, że mogę mieć duzo taniej. Czy ryzykować...ehhh....czy ta strona ma coś wspólnego z chińszczyzną o której piszecie? |
|
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, a co myślałaś, że to oryginalna w takiej cenie?
![]() Przecież na zachodzie ceny sukien są wyższe niż u nas. Dobra sprawdzona krawcowa uszyje porzadnie taki model na moje oko ok. 1000zł taniej.
|
|
|
#986 |
|
Przyczajenie
|
no tak racja ;-) Byłam wczoraj przymierzać tę suknie i niestety odpada. Wygladam w niej jak matrona. Wybrałam inną za 2700, więc już chyba nie opłaca mi się bawić w krawcową. Nie znam żadnej dobrej a boję się ryzykować ;-) Ale jak dziewczyny piszą, że znajdują suknie za 500 zł to faktycznie chyba warto. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#987 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja tez dołączam do zafiksowanych na punkcie sukien ślubnych, wprawdzie juz nie dla mnie
, ale moja przyjaciółka prosiła mnie o pomoc w wyszukaniu jakiejś prostej sukienki, skromnej, bez szleństw. Troche przeszukała i znalazłam to http://sprzedajemy.pl/suknia-slubna,...fers&offset=13. Nauka równiez wypłyneła całkiem spora z tego szukania, kiedy ja brałam ślub wybór uzywanych sukien był sporo mniejszy, ale się macie fajnie panny młode!!
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda obiecująco. Aż mnie ciekawi jak będzie wyglądała na kimś. To biały kolor czy jakieś ecru?
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Z opinii ludzi którzy mnie w niej widzieli, podobno wygląda lepiej założona niż na wieszaku, kolor Ivory, było tu wczesniej moje zdjęcie w niej, ale usunęłam
mogę Ci dać na nie namiary na PW
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poszłam za ciosem i zajrzałam i przeszukała to miejsce, gdzie znalazłaś tą sukienkę i mam jeszcze jedną. Wydaje mi się, ze też fajna, prosta, skromna, zresztą sama zobacz http://sprzedajemy.pl/sprzedam-slicz...fers&offset=21. Edytowane przez Rokoszka Czas edycji: 2011-04-04 o 14:56 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

i nie wiem jak to się stało.
niestety nie do sie jej poprawic u krawcowej fason się nie zgadza Było nam strasznie przykro, ale cóz trzeba to przezyć i kupic nową sukienke ale juz nie u chinoli. Napisałam do tego d.... i proszę o zwrot gotówki lub chodż polowę zapłaciłam 113 euro

Dbaja o swoj "image" 

, ale moja przyjaciółka prosiła mnie o pomoc w wyszukaniu jakiejś prostej sukienki, skromnej, bez szleństw. Troche przeszukała i znalazłam to