|
|
#961 |
|
Rzabbocop
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 III
Eleonoro albo inne parametry możesz mieć źle dobrane. ja sie na soczewkach nie znam ale tam jakieś krzywizny i inne takie wchodzą w grę
|
|
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Świetne wieści
Cytat:
http://www.allegro.pl/item341748811_..._upominki.html sohf, jedziemy 4, na 5.06 mamy zaplanowane najważniejsze badanie no i jeśli ono wypadnie pomyślnie to ustalą od razu termin operacji. W praktycewygląda to tak, ze zostajemy i czekamy. 1-sza operacja miała być za 1,5 miesiąca bo nie bylo terminów, była za 3 dni, ale widziałam mamy, które czekały po 2 tygodnie mimo, że miały wczesniej ustalony termin i wracały do domu z niczym. Niestety małe przeziębienie, gorsze wyniki, przedłuzenie wcześniejszej operacji, nagły przypadek, to wszystko jest na porządku dziennym i stres przedłuża się wraz z przesunięciem terminu. Spotkałam tam mamę chłopca, którego operacja neurochirurgiczna była przesuwana 4-krotnie! Uff. Ściska mnie w żołądku. Ale przystojniaka z tego twojego synia
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaszlam do innego a ten mi powiedzial, ze moc moge miec taka sama jak w okularach a dodam, ze ten pierwszy okulista dal mi soczewki slabsze niz nosze okulary. ![]() Co do zlego widzenia z bliska. U mnie tego problemu nie ma. Moze byc tak, ze krzywizna jest zle dobrana, albo masz tez wade plusowa... Wtedy trzeba nosic okulary z dwiema roznymi mocami w jednych oprawkach... Tzn. do polowy na dal a do bolowy do czytania.
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
elonora ja nosze soczewki codziennie od co najmniej 15 lat, mam wade -3,5 i widze w nich rownie dobrze z daleka, jak z bliska
byc moze u Ciebie krotkowzrocznosc jest skorelowana z astygmatyzmem? wtedy trzeba miec bardziej specjalistyczne soczewki |
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
maszka prowadzi sie go ciekawie to fakt mi sie tez podobal ale jak wsadzilam Zuze to ona nawet kata siedzenia nie mogla zlapac po 5 minutach dawala z wozka noge bo bylo jej nie wygodnie...plusy takie ze ma szerokie siedzisco no i jakis taki desing inny
|
#966 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a barek... moja droga z tym najmniejszego problemu nie będzie, odkąd zaszłam w ciąze z Jasiem to nie uczestniczę w opróżnianiu barka, potem było karmienie, a po karmieniu MiniMaks, później znów bedzie karmienie... ale się zrobiłam abstynentka Martini stoi od stywestra 05/06, mama mi róznych nalewek nadawała, wódka jeszcze z wesela ina kolejne chrzciny wystarczy ![]() A zakąska... chleb ze smalcem z suszonymi sliwkami mam zawsze, ogórki tez a dla bardziej wybrednych... hymmm... pizzę może zamówię i damy radę ![]() elenora, może do Gierkowej się wybierz, tam ci przebadają oczęta. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Elu, wiem ze wstyd ale nie pamiętam na kiedy masz termin
, teraz wsuwam głowę w ramiona ze wstydu
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Adriano moje gratlulacje
Elu my BBC nie mamy, jednak chyba skłaniamy się ku inglesinie trip A Kuba to niezłe małe ciasteczko Jakaś taka padnięta dzisiaj jestem i mam dość na dzisiaj mam nadzieję że jutro będzie względna pogoda bo musze podjechać do skarbówki po pita, bo ksiegowa u małża w firmie jak zwykle wspisała nie ten US co trzeba |
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam jeszcze sporo roboty i zamiast robić to co trzeba to podczytuję forum i allegro
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Adriany!!!
Kuba powazny przystojniak i widze, ze tez lubi buleczki maslane. Ale naplodzilyscie, nie mam kiedy przeczytac. Ja zaczelam znow od wczoraj kurs, tym razem tylko rozmawiamy. Wczoraj mialam niezla przeczke z dziewczyna z Maroka, bo wyjechana na mnie, ze glupia jestem, bo bym chcila 2 albo 3 dzieci. Ona powiedziala, ze chce tylko jedno, bo dzieci duzo potrzebuja itp. Wiec ja jej mowie, ze nie musza tez wszytskiego miec, a ona na to, nie chodzi jej tez o choroby itp., wiec jej mowie, ze skoro zaklada od razu najgorsze to najlepiej niech sie wcale na dziecko nie decyduje. Dziewczyna nie ma pojecia jak to jest byc matka, chce sobie wszytsko idealnie zaplanowac, kariera, dziecko, pieniadze, a nietety tak sie nie da. Lekarka z Kuby ja popierala bardzo, ale wszystcy inny byli mojego zdania. A tak jeszcze na marginesie, to ona chce chyba niezlego snoba wychowac, chce zeby jej dziecko poszlo do najlepszej szkoly, wszytsko mialo najlepsze, robilo mase zajec poza szkola, ciekawe tylko czy dziecko bedzie chcialo to samo co mama?? I tak oto pierwszy kurs dyskusyjny i od razu bylo goraca. Ale fajnie przynajmniej sie cos dzieje. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
tzn tak ja mam no obydwu oczach cylindry 0,5 i lekaraka dla mi soczewki o 0,25 mocniejsze od przepisanych okularow i wydaje mi sie ze to tu tkwi problem i chyba przejde sie do Fielmana bo tak to chyba jest jak sie zalatwia po znajomosci.....
własnie odkrylam ze pietrek boi sie słoneczka z teletubisiów ![]() [1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7191750] elenora, może do Gierkowej się wybierz, tam ci przebadają oczęta.[/quote] elu jakiej gierkowej
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-04-11 o 19:57 Powód: post pod postem |
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Adriany! Dobrze,że już po wszystkim. Buziaki dla malutkiej!
Sohf - powtarzam się, ale Kuba to śliczny chłopczyk, i jak mu ładnie w ogrodniczkach !
|
#974 | |
|
Rozeznanie
|
Eleonora
może masz jakąś złożona wadę wzroku, ja noszę soczewki od kilkunastu lat i nigdy nie mialam takiego problemu, teraz mam -3,5 i -3,75 ale zaczynałam chyba tak jak Ty od -2 poradź sie innego okulisty Cytat:
mam nadzieję, że z dziewczynami jest mniej problemu niż z chłopakami i że mała będzie zdrowa i grzeczna, jak sobie pomyślę, że miałabym mieć drugiego takiego diabełka jak Wiktor to mnie ciarki przechodzą. Sohf Kubuś śliczny fotki mojego diabełka Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-04-11 o 19:59 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#975 |
|
Rozeznanie
|
c.d.
|
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
No Cleo, widać te diabliki w oczach Wiktorka
Ładne ma rysy twarzy , śliczny chłopczyk. Ciebie wyobrażalam sobie inaczej, myślałam ,że masz jaśniejsze włosy
|
#977 |
|
Konto usunięte
|
elenora, do kliniki Gierkowej w Katowicach, tam badaja wzrok najlepiej w Polsce i wszelkie mozliwe badania. Chrzesnta męza tam pojechała (z Radomia) i mówi ze w zyciu nikt jej nie robił takich badań i oczywiscie wyniki wyszły zupełnie inne.
maszko, bo termin u mnie patykiem pisany niby na 3.08. ale p dr uznaje to za wstępna umową bo bedę miala pewnie cc, więc nie musi to byc wcale 3.08, dla mnie kazdy dzien zwloki na wage zlota ![]() cleo, Wiktor jak smignął w górę! A te szare dresiki to nie z lumpka? bo jasio ma chyba takie same ![]() żaba, teraz jak kupowałam BBC to jeszcze pytałam o Trip, powiedziano mi ze ma węższe siedzisko niż BBC i jest wyższy-dla wysokich rodziców, no i jak dla mnie to jakis bardziej chybotliwy. Kamilka, super ze gadacie o wszystkim na tym kursie, zaczyna mi brakować mundlicher deutscher Sprache... Pokazuję się czas obu ciąż porównywalny (moze ok tyg róznicy-zaczynam 24) Dwa pierwsze zdjęcia to dziś, 3- z Jasiem, 4 - ja wiosenna ![]() Zdjęcia nieostre bo robione samowyzwalaczem. http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6847119 - to sprzed miesiąca |
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
Marti - tak, piszesz, że alimenty to jedyne żódło utrzymania. Podaj na mocy jakiego wyroku zostały zasądzone plus sygn. akt. Możesz dołączyć ksero wyroku.
Piszesz o wszystkich wydatkach, może nie aż tak szczegołowo, ile na chleb, masło i mleko wydajesz, ale np. ile miesiecznie idzie ci na jedzenie Laury i wszystkie inne jej potrzeby. |
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Ela szary dresik z tesko z cherokee
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
HEj
Cleo Wiktor bardzo łądny chłopczyk, taki smieszek z niego. Ty równiez ślicznie wyglądasz Elu super wyglądasz w obu ciążach, jednak przy Jasiu trochę bardziej obcisłe ciuchy głównie spodnie Szkoda tylko że taka smutna jesteś na tych fotkach.
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Kubus jest czarujacy!
Wiktor rzeczywiscie wyglada na lobuziaka! Elu rzeczywiscie teraz jestes ciensza niz w ciazy z Jasiem! |
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
Kubuś i Wiktor fajne chłopaki!
Elu ja też widzę różnicę między ciążąmi, z Jasiem miałaś większy brzuszek, no i spodnie były bardziej opięte. |
|
|
|
#983 |
|
Konto usunięte
|
no ja tez różnice widzę głownie po spodniach, chodze teraz w tych szarych po mieszkaniu i co chwila podciagam, bo spadają, a z Jasiem nawet nie wkładałam rąk do kieszeni bo miałam ciasno
![]() poszłam dzis poćwiczyc i podeszła do mnie dziewczyna, mówi ze mnie pamieta z poprzedniej ciązy! Wtedy podobno byłysmy w jednej grupie i teraz tez Czyli Aga takich szybkich jak my wcale nie mało
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki ja tylko na momencik.musicie wybaczyc ale teraz przez kilka dni zamule
![]() chcialam tylko poweidziec ze dzwonilam dzis do Adriany dziewczyny czuja sie dobrze.ja wrcoa ze szpitala to sie odezwa
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktor rośnie na fajnego zawadiakę!
Kubuś jak zwykle czaruje oczętami i dołeczkiem w bródce! Elu - różnica jest widoczna no ale teraz masz więcej ruchu z Jasiem i do drugiej ciąży tez inaczej sie podchodzi! No i więcej uśmiechu poproszę! Kamilko -miałam napisać ...szczerze "zazdraszczam" wypadu w cieplejsze miejsce! Co do konwersacji...znam takie osoby, co w ten sposób podeszły do życia. Mają jedynaków w odpowiednim momencie kariery poczętych. Świat kręci sie wokół pracy i zajęć dodatkowych dla dziecka typu tenis, gra na pianinie, balet czy sztuki walki...Dla mnie 5/6/7 latek mający aż tyle zajęć po przedszkolu nie ma dzieciństwa. Dodam, że mamusia zawozi na zajęcia a sama w tym czasie korzysta z kosmetyczki, 45minut siłowni, solarium czy strzela sobie zwykły shopping...Bo z dzieckiem byłby to problem a tak ma czas dla siebie...To wszystko jest takie wyrachowane, zaplanowane, pozbawione spontaniczności i radości z posiadanego potomstwa...brrr wieje chłodem! A mnie dziś łamie...głowa pęka, pojawił sie znikąd dziwny kaszel. Laurka też chrypi dziwnie, kaszle i gile jak zaczną lecieć to hurtowo! Czuję, że to infekcja Julii przeszła na nas...Na dodatek promotor się rozpędził i wyznaczył seminarium 1,5 tyg wcześniej niż się umawialiśmy wstępnie. Dla mnie to katastrofa bo jestem zależna od książek z biblioteki, na które czekam...Moja praca będzie się ni kupy ni d...trzymała jak mam ją pisać na ilość nie na jakość, pod presją "jak najszybciej" bo on wyjeżdża na sieć wykładów za granicę i wróci w pierwszych dniach czerwca a obronę chce zrobić w połowie czerwca...
|
#986 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A dalej to piszesz chyba o moich znajomych (synowa tej mojej extesciowej). Dziecko ma z poprzedniego malżenstwa, rozpieszczone dziewuszysko. Kiedy miała 5-6lat przywoziła ją do mnie na korki, a dziecko było juz po przedszkolu i basenie i na korkach nie konczyła swojego rozkładu. Oczywiście z lekcji nie wynosiła nic, bo ją interesowało karate i rysowanie mi pierdół, albo chodzenie po mieszkaiu i zagladanie w kąty. Przywozili ja niby na godzinkę ale bywało ze posiedziała u mnie kilka godzin, bo mama niby u lekarza a było to kino, kosmetyczka itp ![]() Kupili jej pianino do domu, chodziła na balet i kto wie jeszcze gdzie a w rzeczywistości sieczka w głowie.
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja powoli mowie papa, bo lecimy do Mediolanu na tydzien. Duza buzka!
|
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze uda mi sie wrzucic kilka zdj z dzisejszego spacerku
|
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu udanej podróży i miłego wypoczynku
![]() Cleo wiktora wyciągło, i widać że z niego niezły urwisek, ma ten błysk w oku ![]() Elu różnica w obu ciążach widoczna i to bardzo Eleonoro widzę że Piotruś to też niezły urwis ![]() Aranko dużo zdrówka dla ciebie i dziewczynek Asia spędziła większość dnia na polku, jak wieczorem wzieliśmy ją do domu(nie było mowy o dobrowolnym wejściu) to zrobiła niezłą awanturę, że ona jeszcze nie chce... |
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Cleo dawno nam nie pokazywałaś Wiktorka! Duży chłopkak! i przypomina mi mojego do Olafka. Fajowy.
Anitka Kubus jak zwykle czarujący. Kamilko i Kasiu miłego wypoczynku. Elu różnice widac gołym okiem . Te dwa kilo na plus to miesnie, ktore waza wiecej od tłuszczyku. Tylko o wiecej uśmiechu prosze nastepnym razem. Rozumiem ze skupiałaś sie na samowywalaczu ![]() A ja dzisiaj oficjalnie zegnam sie z Brukselą. O 16 lecimy do "do domu". juz jutro wymaże moje "Belgia"z profilu aby oficjalnie zakończyc nas "pobyt stały". Tak więc oststni raz wysyłam wam wszystkim całusy ze słonecznej i wiosennej Brukseli. W ramach pozegnania wklejam Wam symbol tego miasta: siusiajacego chłopczyka Oj zrobiło mi się troszke smutnawo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Faceci są z marsa ...wiec niech tam wracaja...

Ślub
, teraz wsuwam głowę w ramiona ze wstydu

i na korkach nie konczyła swojego rozkładu. Oczywiście z lekcji nie wynosiła nic, bo ją interesowało karate i rysowanie mi pierdół, albo chodzenie po mieszkaiu i zagladanie w kąty. Przywozili ja niby na godzinkę ale bywało ze posiedziała u mnie kilka godzin, bo mama niby u lekarza a było to kino, kosmetyczka itp