![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
ehhh na prawde rece opadaja jak czyta sie takie historie. Zastanawiam sie dlaczego w Polsce nie mozna znalezc normalnej pracy? czy kiedys bedzie mozna a jak tak to kiedy....ale to chyba marzenie scietej glowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Po tej rozmowie najpierw pomyślałam, że dziwna ta kobieta, jeśli tak wymaga, żeby wszystko rzucać i lecieć na rozmowe, i naszło mnie co by było dalej, już w pracy, gdyby mnie zatrudnili, też być na każde wezwanie, jak popychadło? na stażu byłam traktowana jak popychadło przez szefową (ona wszystkich pracowników tak traktuje) i na dłuższą metę nie chciałabym tak pracować, ale potem zrobiło mi się szkoda, bo ofert pracy praktycznie nie ma a jak są to tak mnie traktują. i tak mi dziś chodzi po głowie ta rozmowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często popełnianym błędem jest składanie swoich ofert na wiele ogłoszeń o konkursach. Takie osoby odbierane są w następujący sposób: nie wiedzą czego chcą, nic konkretnego ich nie interesuje, chcą się tylko "załapać". Wiem ze to nie jest sprawiedliwe, taka ocena również. Te osoby chcą po prostu pracować... Ale sama słyszałam takie opinie-właśnie z kadr urzędów publicznych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Natomiast jeśli chodzi o składanie ofert na wiele ogłoszeń-ja się na to nie piszę z prostego powodu: albo nie ma u mnie ogłoszeń albo są z takimi wymaganiami, że mogę sobie pomarzyć tylko o takim stanowisku ![]()
![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
merciless Czyli jednak zdecydowałaś się powysyłać CV do firm. Nie przejmuj się, że w tych urzędach nie wychodzi a nóż dostaniesz pracę w firmie, która ci się bardzo spodoba
![]() ![]() Ja tak jak pisałam nadal przeglądam ofert a właściwie ich brak ![]() Ale coraz częściej myślę o pracy na własnych rachunek ![]()
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Co za zycie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
A wiecie co..zaczynam doceniać swoją pracę.
Moja znajoma nie może się dostać na bezpłatny staż ![]()
![]() |
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczęta
![]() Dziś mija 2 miesiące mojego bezrobocia ![]()
![]() |
#969 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
chciałabym się wbić do Waszego grona bo nie mam siły już nędzieć najbliższym o moich trudach w poszukiwaniu pracy ![]() a u mnie sytuacja wygląda tak ... po studiach podjęłam świetną pracę w dużej firmie za dobre pieniądze. Praca niedaleko domu, świetne towarzystwo. Niestety kryzys sprawił, że moje stanowisko zostało zredukowane. Z dnia na dzień zostałam bez pracy w obcym mieście. Myślałam, ze szybko coś znajdę (wcześniej znalazłam prace w ciągu tyg.) ale jak się okazało ogłoszeń kupę, ale niczego konkretnego nie ma ![]() ![]() ![]() A teraz cześć z zakresu co myśleć? wysłałam aplikację na dość poważne stanowisko do dużej korporacji. O dziwo zostałam zaproszona na rozmowę. 1 rozmowa - masakra, tak się zestresowałam, że jedyne co powiedziałam to yyyhhmm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
Ja bym wierzyła, ale dalej szukała
![]() Powiem ci molka11, że i tak jesteś w dobrej sytuacj w porównaniu do niektórych z nas ![]() Ja np skończyłam studia i o dtamtej pory nie mam pracy... nic i żadnych perspektyw, żadnego konkretnego doświadczenia... Ofert tez zbyt dużo dla mnie nie ma a ja pomału tracę nadzieję na cokolwiek...
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Kasiu wiem, ze to oklepane i sama przestaje w to wierzyć, ale nie możesz tracić nadziei
![]() Poczytałam sobie wątek i chciałam Wam przedstawić sytuacje znajomego, który także ubiega się o posadę w urzędzie. Wrocław dużym miastem jest i co kilka tyg widzę ogłoszenie o wakacie w urzędzie. chłopak skończył 2 kierunki, zna język, pisze artykuły. Prawo adm. i samorządowe ma w małym paluszku. od kilku miesięcy chodzi na testy do urzędów, pisze je bezbłędnie, rozmowy ponoć też są udane, ale do tej pory nie otrzymał propozycji pracy. ostatnio doszliśmy do wniosku, ze może te oferty są bo taki jest wymóg, a posady otrzymują znajomi czy protegowani. niestety, ale wydaje mi się, że tak to już w urzędach wygląda :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Zadomowienie
|
To ja jakiś czas temu tez miałam rozmowę podobna do tych Twojego kolegi...
Wykułam 2 spore ustawy na blaszkę, jestem po administracji publicznej, więc ciężko im było mnie czymś zaskoczyć, mam fajne certyfikaty i miałam wrażenie, że na komisji wywarłam super wrażenie... ale potem do mnie zadzwonili, powiedzieli, że byłam druga, ale naczelnik kazał zatrudnić kogoś innego... Zabrzmiało to tak, jakby on achciała mnie (bo aż sie tłumaczyła i z takim żalem to mówiła), ale że mieli swojego protegowanego to wiadiomo ![]()
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Żeby pracować w urzędzie to najlepiej mieć plecy
![]() ![]() Ja się zastanawiam czy złożyc do urzędu, namawia mnie mama, ale to nie jest to co bym chciała. Na razie nie jestem zdesperowana żeby składać dokumenty wszędzie gdzie pokaże się oferta. Choć z drugiej strony jest ciężko z pracą ![]() molka11 - ja tez sie cieszyłam jak usłyszałam, że przedłużą mi umowę, ale im bliżej było końca roku tym czułam się niespokojna i słusznie ![]() ![]()
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
ja bym chciała pracować w urzędzie i skąłdam tam oferty...
Na razie sie do nich ograniczam, tzn za dużo ofert do skłądania nie mam i jeszcze te plecy, których nie mam...
![]() |
#975 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
heh ... dziś przebrnęłam w połowie przez rozmowę kwalifikacyjną na której nie pytano mnie chyba tylko o rozmiar buta i kwestie związane z seksualnością
![]() Każde pytanie niezmiernie szczegółowe dotyczące każdej kwestii mojego CV. Nawet czy mieszkam w obecnym miejscu od urodzenia? :P i co gorsza sprawdzanie autentyczności tego faktu bardziej szczegółowymi pytaniami. Dziwne. A w kolejnym etapie testy psychologiczne, następna rozmowa, i chwila próbnej pracy na proponowanym stanowisku. A stanowisko to to praca w dziekanacie. Nie wiedziałam swoją drogą, że aby być "wredną panią z dziekanatu" trzeba przejść cały, długi etap skomplikowanej i szczegółowwej rekrutacji. A no i jeszcze sama ma się dowiedzieć czy przeszłam do następnego etapu ... Chyba się zadłuże i zainwestuję we własny biznes :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
to już wiemy, czemu te panie z dziekanatu są takie wredne... Mszczą sie na studentach za trudy rekrutacji :P
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
hehe możliwe :P
![]() ale wredne są z regóły te stare co pracuja tam przez zasiedzenie. takie sflustrowane, zakopleksione z nudnym życiem :P Zazdroszczą pewnie studentom młodości, imprez, beztroski itp. hehe wiem wiem wredna jestem :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj wzięłam sprawy w swoje ręce. Wkurzyłam się i poszłam do babki od staży poprosić ja o zmianę miejsca mojego stażu. Jutro mamy się dowiedzieć czegoś więcej; kiedy, jak, dokąd mnie przeniosą. Zdobędę doświadczenie w innej komórce administracji i uwolnię się od demona ![]() molka11-ja mimo wszystko dalej bym szukała. gdyby tu chodziło o tydzień, dwa, to o.k, możnaby poczekać, ale to jest zbyt długo. No bo co ? Ty będziesz czekać, niczego nie będziesz szukać, a oni potem i tak Ci powiedzą "dziękuję" ? Lepiej asekurować się jakoś... bravvurka-praca w urzędzie nie jest wcale taka zła. Jak juz ją dostaniesz ( a wiadomo, że z tym dziwnie bywa ![]()
![]() |
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
W urzędach, przynajmniej u mnie w mieście system zatrudniania nowych pracowników wygląda następująco:
-jeżeli pozytywnie przejdziesz proces rekrutacji i zechcą cię zatrudnić, otrzymujesz umowę na 6 miesięcy. -po pół roku musisz zdać egzamin teoretyczny i praktyczne z zakresu obowiązków jakie wykonywałaś i wiążących się z tym przepisów prawnych -jeżeli uda ci się zdac owy egzamin przedłużają ci umowę po raz kolejny na czas określony. -dopiero 3 umowa jest umową na czas nieokreślony. Co do stawk to powiedziałabym, że są one dość marne. Największą stawkę jaką udało mi się spotkać w urzędzie w przypadku nowo zattrudnionego pracownika to kwota 3 tyś brutto. Dodam, że była to kwota pochodząca z środków unijnych przeznaczonych na wdrażanie pewnego projektu przez wspomniany urząd. Stawki z urzędowych budżetów są oczywiście o wiele wiele niższe. Mam znajomą która dostaje 1600 brutto w wojewódzkim. Kasa na samodzielne życie z pewnością niewystarczalna. Przynajmniej w prawie milionowym mieście. Jedyne co dobre to bezcenne doświadczenie, które można tam zdobyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Paul's girl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Paul's girl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Paul's girl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
Jak miło spotkać tak pozytywnie nastawiona do siebie konkurencję...
![]() Tak czy inaczej, powodzenia dziewczyny, oby jednej z was sie udało ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja też bylam dzis tam na rozmowie!!!
ale globalna wioska ![]() ![]() a Wam jak poszło? To byla moja 3 rozmowa w życiu, ale poszłam tam bardzo wyluzowana ponieważ ciągle wierzę, ze odezwą się do mnie z b. fajnej firmy ![]() Ciekawi mnie tez jaka kasę tam zaproponują, bo kazali mi podac moje oczekiwania. A jako ciekawostke dodam, że Pani rekrtujaca dostala ponad 800 CV w odpowiedzi na ogłoszenie ![]() kasia083 - w moim rodzinnym mieście raczej nie ma szans na dostanie pracy w Urzedzie od tak. Pieknie funkcjonuje tam instutucja stażysty. Są oni zatrudniani w prawie kazdym urzedzie i jak cos się zwalnia to najczęściej własnie stażysta zostaje. Ty chyba mieszkasz niedaleko Wałbrzycha, więc pewnie u Ciebie wygląda to podobnie. Edytowane przez molka11 Czas edycji: 2009-03-02 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Co za zbieg okoliczności, że na wątku spotkały się 3 osoby z jednej rozmowy o pracę
![]()
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Ehh mnie niestetty nie powiedziała, że mam się szykowac na testy :/ ale telefon mam i na pewno zadzwonię.
Z tego co piszesz to konkurencja niesamowita. Pytania tej babeczki tez mnie kompletnie zaskoczyły. Co do finansów to też otrzymałam takie pytanie. Jednak kobitka chciała abym stwierdziła ile wg. mnie zarabia się u nich na takim stanowisku. Rozbawiło mnie to trochę bo niby skąd mogę to wiedzieć. Podałam jej swoje oczekiwania po prostu. I z tego co widzę jeden schemat rozmowy onbowiązywał. A kobitka skrupulatnie notowała odpowiedzi w kwestionariuszu ![]() molka11 po jakich studiach jesteś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.