Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 22:06   #961
cosmo847
Przyczajenie

Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna

nutik, dzięki za odezwę wezmę sobie to do serca. Dobrze że wspomniałaś o Pod Arkadami - wprawdzie jadę tam za niedługo właśnie na "rozeznanie" to dzięki temu co napisałaś wiele nie oczekuję... co do Wrochema to właśnie urzekło mnie otoczenie, ale jak jedzenie średnie to się za to nie zabieram. Do Wilkowic na pewno zajadę a co do Casamento to terminów właśnie nie mają... mojej przyszłej teściowej bardzo przypadło do gustu Pod Platanem w Kozłowie, ale mam wątpliwości co do sali...
Swoją drogą jaką salę wybrałaś? Może skorzystam?
cosmo847 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 09:54   #962
nutik
Rozeznanie

Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna

Cytat:
Napisane przez cosmo847 Pokaż wiadomość
nutik, dzięki za odezwę wezmę sobie to do serca. Dobrze że wspomniałaś o Pod Arkadami - wprawdzie jadę tam za niedługo właśnie na "rozeznanie" to dzięki temu co napisałaś wiele nie oczekuję... co do Wrochema to właśnie urzekło mnie otoczenie, ale jak jedzenie średnie to się za to nie zabieram. Do Wilkowic na pewno zajadę a co do Casamento to terminów właśnie nie mają... mojej przyszłej teściowej bardzo przypadło do gustu Pod Platanem w Kozłowie, ale mam wątpliwości co do sali...
Swoją drogą jaką salę wybrałaś? Może skorzystam?
Ja w końcu wybrałam Pałac w Rybnej. To nie był mój faworyt, bardziej rodzice się uparli. Miałam zarezerwowaną salę w Wilkowicach na początku, ale potem się okazało, że nasza lista gości przekracza limit (100 os.) tej sali i musiałam znaleźć coś innego. To było na rok przed ślubem, więc wszystkie inne sale były już porezerwowane. Koniec końców przekonałam się do ostatecznego wyboru, bo trzeba przyznać, że ta sala ma niezaprzeczalne plusy- sporych rozmiarów park, jest gdzie pójść, gdzie dzieciom zabawy zorganizować itd. Niestety sala w której się tańczy jest oddzielona od miejsca w którym się je. Ja chciałam, żeby to było w jednym miejscu, ale niestety się nie dało. Wiem, że dla wielu gości takie rozwiązanie będzie wygodniejsze, bo będą sobie mogli pogadać spokojnie, bez przekrzykiwania się. Ostatecznie po wielu przemyśleniach jestem zadowolona ze swojego wyboru

Edytowane przez nutik
Czas edycji: 2013-04-11 o 09:58
nutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 11:54   #963
Ag_mol
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zuz_ka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie Hotel Rycerski to zdecydowany faworyt wśród wszystkich tych sal. Wygląd to kwestia gustu, każdemu podoba się co innego, ale jedzenie tam to mistrzostwo świata. Najlepsza restauracja w jakiej miałam okazję jeść. Dodatkowy plus za bardzo solidne porcje.
Również bardzo mocno zastanawiam się nad organizacją wesela w tym miejscu. Póki co, nie spotkałam się z negatywnymi opinia, a wręcz przeciwnie! Niedługo mam zamiar wybrać się tam w postaci "tajemniczego klienta" i mam nadzieje, że pozwoli to dowiedzieć się coś więcej o obsłudze i jedzeniu. Póki co wygląd restauracji bardzo mi odpowiada, podoba mi się ten mix elegancji i szlacheckiej tradycji. Dodatkowe punkty dla tego miejsca, za duże zaangażowanie ze strony zarządzających tym miejscem.
Ag_mol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 21:42   #964
kasia8008
BAN stały

Byłam dzisiaj na weselu w tym hotelu rycerskim w ten weekend i powiem Wam, że do tej pory nie spotkałam się jeszcze z czymś takim. Sala powala na kolana, zresztą jak jedzenie. Szok, nie sądziłam, że na Śląsku można otworzyć coś tak wspaniałego.
kasia8008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 17:14   #965
wera2374
Przyczajenie

Dot.: wesele w Tarnowskich Górach

To o ORFEUSZU to nieprawda kuchnia jest na miejscu byłam na weselu i nawet chodziliśmy do kuchni do kucharek przygrzać dziecku mleko. Jedzenie było przepyszne.POLECAM!!!!
wera2374 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-08, 09:02   #966
domik86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Ja w końcu wybrałam Pałac w Rybnej. To nie był mój faworyt, bardziej rodzice się uparli. Miałam zarezerwowaną salę w Wilkowicach na początku, ale potem się okazało, że nasza lista gości przekracza limit (100 os.) tej sali i musiałam znaleźć coś innego. To było na rok przed ślubem, więc wszystkie inne sale były już porezerwowane. Koniec końców przekonałam się do ostatecznego wyboru, bo trzeba przyznać, że ta sala ma niezaprzeczalne plusy- sporych rozmiarów park, jest gdzie pójść, gdzie dzieciom zabawy zorganizować itd. Niestety sala w której się tańczy jest oddzielona od miejsca w którym się je. Ja chciałam, żeby to było w jednym miejscu, ale niestety się nie dało. Wiem, że dla wielu gości takie rozwiązanie będzie wygodniejsze, bo będą sobie mogli pogadać spokojnie, bez przekrzykiwania się. Ostatecznie po wielu przemyśleniach jestem zadowolona ze swojego wyboru
Witajcie Jakiś czas temu, a dokładnie około 2 lat, bo niedługo obchodzimy z mężem rocznicę , pisałam na temat weselnych planów w Rybnej (jeśli ktoś jest ciekawy może zajrzeć kilka-kilkanaście stron wstecz z tego wątku ). Nie zawiodłam się! Było wspaniale!!! Obsługa na najwyższym poziomie, jedzenie pyszne, a klimat tego miejsca niepowtarzalny Jedyny minus - sale dwupoziomowe, który okazał się nie być wcale takim dużym problemem - wszyscy się świetnie bawili, osoby którym nie chciało się zejść na dół, mogły biesiadować na górze i rozmawiać przy cichszej muzyce z głośników.

Potwierdzeniem mojej opinii może być fakt, że od tamtego momentu każda impreza rodzinna odbywa się właśnie tam, a niespełna półtora miesiąca temu urządzaliśmy w Pałacu w Rybnej chrzciny naszej córeczki
domik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 11:30   #967
mp_mp85
Przyczajenie

Witam
jestem właśnie po weselu w sali Constantin w Bytomiu.
Sala rewelacyjna, jedzenia dużo i przepyszne (pięknie podane), obsługa wspaniała (mili, pomocni kelnerzy, na dodatek mega przystojni).
Goście byli zachwyceni.
Lepszego wesela nie mogłam sobie wymarzyć.
Polecam, to najlepsza sala na śląsku.
Wybrałam właśnie tą sale dzięki opini na tym portalu. Dlatego postanowiłam sama napisać, że to jest strzał w 10 !!!
A właściciele przemili i pomocni pod każdym względem.
mp_mp85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-23, 07:05   #968
loneliness18
Rozeznanie

Przed chwilą wróciłam z wesela w Constantine w Bytomiu. Śpiewam w zespole więć troche tych sal już widziałam - mam porównanie Moja opinia jest nieco inna niż ta, która napisała moja przedmówczyni Na początek plus:

- jedzenie bardzo dobre; mimo tego, że nie było tradycyjnych potraw jednak i tak muszę przyznać, że kucharz ma talent
- posiłki wydawane bardzo sprawnie
- obsługa bardzo miła
- ładna, spokojna okolica
- ciasta pyszne! Pytanie czy gwarantowała je sala czy Młoda Para sama zamawiała
A teraz minusy:

- sala ładna, choć z punktu widzenia osoby śpiewającej w zespole akustyka jest nieciekawa, same kamienie, płytki...
- miała wrażenie, że obsługa w ogóle nie dba o toalety, jednym słowem było tam brudno
- nie wiem jak wygląda kwestia wyboru menu przez młodą parę, prócz obiadu, ciasta, zimnej płyty, oraz 2 ciepłych kolacji ( w tym jedna w postaci bograczu) nie było nic wiecej - moim zdaniem mało - ale pewnie takie było zyczenie Młodych, pytanie ile taki zestaw kosztował

Są małe niedociągnięcia ale mimo wszystko sala godna uwagi
loneliness18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-27, 11:49   #969
kochanizakochani
Przyczajenie

Witam!
Chciałam pomóc niejednej przyszłej pannie młodej w wyborze sali weselnej.
Wesele odbyło sie w restauracji Ferdynand w Tarnowskich górach. Jedzenie jest pyszne, porcje ogromne, wystrój ładny, obsługa przyjemna i pomocna, natomiast jeśli planujecie ślub latem, zwróćcie uwagę, że w restauracji ferdynand nie uświadczycie klimatyzacji. Było to moje 1sze pytanie szukając sali weselnej, klima owszem jest i pomimo, że właściciel zapewniał, że jest załączona nie uświadczyliśmy jej działania. Po weselu stwierdzono, że może nie było gazu ??? Tragedia, goście po jednym tańcu padali mokrzy na krzesełka... na stype gorąco polecam dobra, lecz na wesele sie nie nadaje
kochanizakochani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 03:22   #970
patysia_tg
Przyczajenie

GG do patysia_tg

Cytat:
Napisane przez kochanizakochani Pokaż wiadomość
Witam!
Chciałam pomóc niejednej przyszłej pannie młodej w wyborze sali weselnej.
Wesele odbyło sie w restauracji Ferdynand w Tarnowskich górach. Jedzenie jest pyszne, porcje ogromne, wystrój ładny, obsługa przyjemna i pomocna, natomiast jeśli planujecie ślub latem, zwróćcie uwagę, że w restauracji ferdynand nie uświadczycie klimatyzacji. Było to moje 1sze pytanie szukając sali weselnej, klima owszem jest i pomimo, że właściciel zapewniał, że jest załączona nie uświadczyliśmy jej działania. Po weselu stwierdzono, że może nie było gazu ??? Tragedia, goście po jednym tańcu padali mokrzy na krzesełka... na stype gorąco polecam dobra, lecz na wesele sie nie nadaje
Witam, ja juz jako ubiegloroczna Panna Mloda, musze sie nie zgodzic z przedmowczynia.... u nas pierwszym kryterium wyboru sali byla dzialajaca klimatyzacja. miesiac przed naszym weselem, bylismy na weselu brata od meza na innej sali i tam oczywiscie byla klimatyzacja,ale co z tego jak w dzien wesela szwagra wlaczyli ja dopiero jak goscie przyjechali i weszli juz na sale.... upal byl okropny,a sala nie mogla sie schlidzic i wlasnie w zwiazku z tym uczulilusmy na to Pana Abramczuka z Ferdynanda,zeby klimatyzacja zostala wlaczona wczesnie rano.... i tak tez bylo zrobione- na sali bylo bardzo przyjemnie, mali kto z gosci wychodzil pod parasolki na zew.,bo na sali bylo chlodno wesele mialam w sierpniu ubieglego roku. sadze, ze warto dogadac sie z wlascicielem, zeby miec mozliqosc przyjechac na sale wczesniej- na jakies inne wesele i tak na szybko zobaczyc jak wyglada temp.na sali, wystroj itp- nam to pomoglo, zglosilismy kilka uwag i u nas na weselu byly one wyeliminowane. )))
patysia_tg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 16:18   #971
Zmija165
Przyczajenie

Super sala jest Pod Kasztanami w Zabrzu, jedzenie przepyszne, obsługa kelnerska bez zarzutów, klimatyzacja działająca i odgrzybiona!!nagłośnienie sali ekstra. Można robić tam nawet kilka wesel więc można sobie wybrać sale w zależności od ilości osób. Bardzo nam się podobało, koszty nas nie zjadły, wszystko można ustalić pewnie gdybyśmy teraz brali ślub to w tym samym miejscu byłoby wesele

Polecam mojego fotografa ślubnego może się komuś przyda

http://krzysztofprzybysz.com/slub/
Zmija165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 08:22   #972
tatiana_x
Przyczajenie

Witam
Mam pytanie: czy na sali Constantin w Bytomiu jest klimatyzacja???
tatiana_x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 10:37   #973
motylemjestemlaa
Przyczajenie

Witam,
swoje wesele miałam niedawno w domu przyjęć "Pod Arkadami" w Sierotach koło Gliwic.
Jestem bardzo zadowolona Jedzenie przepyszne, pięknie podane i jest go bardzo dużo. Mieliśmy tą opcję za 160 zł z 4 kolacjami. Warto wziąć tą opcję ze względu na pyszny udziec wieprzowy.
Jestem też pod wrażeniem obsługi, naprawdę na medal. Świadek roznosił tylko wódkę, napoje i wino roznosiły kelnerki/kelnerzy.
Wystrój sali jest ładny, może nie jest oszołamiający, ale naprawdę wygląda to bardzo dobrze. Moje wątpliwości budziły jedynie filary na środku parkietu, ale w trakcie zabawy w ogóle nie przeszkadzają. Bardziej przeszkadzają te filary, które dzielą gości-pomiędzy 1 a 2 filarem są miejsca dla 3 osób. To jedyny minus.
Sala jest klimatyzowana. Zapachy z kuchni nie przechodzą na salę (choć miałam takie odczucia, ale byliśmy 2 razy na tej sali w piątek kiedy gotuje się pełną parą. Więc pewnie wtedy klima nie była włączona, stąd te zapachy).
Czytałam nieco wyżej, że nie ma fajnego ogródka, miejsca gdzie można wyjść. Jestem zdziwiona taką opinią, bo wystarczy zobaczyć sobie zdjęcia, piękny zielony ogródek, kilka miejsc do siedzenia, mała fontanna, 2 altanki. Raczej powiedziałabym, że w tej drugiej sali w Sierotach "casamento" nie ma ogródka, bo wyjście z sali jest na taras ze stolikami i krzesłami. Poza tym uważam, że wesele jest po to, żeby się bawić, a nie przesiadywać w ładnym czy mniej ładnym ogrodzie
Do dyspozycji są też pokoje dla gości za 100 zł (2 os). Skromnie urządzone, ale ładne i czyste. Bardzo ładne łazienki (w każdym pokoju). Rano mieliśmy też pięknie przygotowane śniadanie dla nas i naszych gości. Nie wiem czy się za to dopłacało :P
Do wszystkich uczulonych na wiejskie zapachy-nie czuć ich na miejscu
Aha, jadąc na salę można spodziewać się kilku bramek-chyba od mieszkańców. U nas było 5
Właściciele bardzo mili, łatwo się dogadać. Osobiście zmienialiśmy godziny kolacji, bo naszym zadaniem 1sza kolacja o 21 była stanowczo za późno.
Na temat poprawin nie napiszę nic, bo nie mieliśmy.

Podsumowując- polecam gorąco! Jesteśmy bardzo zadowoleni. A też się stresowaliśmy, bo salę braliśmy w ciemno, a opinii w necie jak na lekarstwo.
motylemjestemlaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 14:40   #974
anonietka1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tatiana_x Pokaż wiadomość
Witam
Mam pytanie: czy na sali Constantin w Bytomiu jest klimatyzacja???
Tak, klimatyzacja jest.
anonietka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 15:06   #975
loneliness18
Rozeznanie

jest wchodząc na sale było mi wręcz zimno) ale jak goście zaczli się bawić to bylo idealnie
loneliness18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 17:08   #976
ollkaa
Rozeznanie

I to bardzo dobra klimatyzacja Przynajmniej w zeszłym roku dawała czadu
ollkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 06:57   #977
tatiana_x
Przyczajenie

Kurcze ja ślub planuje za rok a tu jeszcze sali nie ma zarezerwowanej, bo ciągle się zastanawiam nad Constantinem. Sala jest super ale już okolica nie bardzo. Jak tam jest z organizacją, obsługą? Czy jedzenia jest wystarczająco no i przede wszystkim czy jest smaczne. Słyszałam że na sali 12 godz zabawy jest darmowe a za następne trzeba płacić to prawda? Może ktoś z was w tym roku miał tam wesele i opisze swoje wrażenia?
Stary 2013-07-09, 15:08   #978
anonietka1984
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze ja ślub planuje za rok a tu jeszcze sali nie ma zarezerwowanej, bo ciągle się zastanawiam nad Constantinem. Sala jest super ale już okolica nie bardzo. Jak tam jest z organizacją, obsługą? Czy jedzenia jest wystarczająco no i przede wszystkim czy jest smaczne. Słyszałam że na sali 12 godz zabawy jest darmowe a za następne trzeba płacić to prawda? Może ktoś z was w tym roku miał tam wesele i opisze swoje wrażenia?

Ja miałam wesele dwa lata temu, ale odpowiem mimo wszystko
Jeśli chodzi o jedzenie to jest go bardzo dużo i do tego jest bardzo smaczne. Do tego nie ma żadnego problemu z daniami wegetariańskimi dla jakichś konkretnych osób - moja kuzynka wegetarianka bardzo chwaliła sobie dania, które dostawała - nie tylko w smaku, ale i w ilości i rozmaitości.
Jeśli chodzi o tą dodatkową opłatę, to mieliśmy ją w umowie (ale nie powiem Ci jaka to była kwota), ale nie musieliśmy z niej korzystać - właścicielka tłumaczyła nam, że to opłata dla kelnerów, którzy muszą w takim przypadku zostawać jakby "po godzinach".
Jeśli chodzi o organizację i obsługę to nie mieliśmy się nawet do czego przyczepić, właścicielka była cała czas na miejscu i w trakcie wesela jeszcze dostosowywała przesunięcie posiłków np ze względu na tańce bądź zabawy (oczywiście nie robiła tego na ostatnią minutę ale już wcześniej sprawdzała, czy posiłek wpasuje się w wesele by nie był zimny bądź też wszyscy na spokojnie mogli go zjeść). Kelnerzy bardzo sprawnie podawali posiłki, ze sprzątaniem ze stołu też nie było żadnych problemów. Do tego bardzo pomocni w nagłych przypadkach i spełniali prośby gości (np prośbę o przyniesienie tortu osobie która wyszła na spacer gdy go podawali, bądź też o zmniejszenie klimatyzacji itd).
Jeśli chodzi o okolicę również się tego troszkę obawialiśmy, ale było bardzo spokojnie i nawet nie dało się zauważyć, że wokół mieszkają ludzie. Wielu gości chodziło na spacery i nikt nie miał nic do zarzucenia okolicy, wręcz przeciwnie goście mówili, że fajna okolica
Jakbyś miała więcej pytań chętnie na nie odpowiem na ile tylko będę potrafiła.
Stary 2013-07-10, 09:22   #979
panterka21
Przyczajenie

Cytat:

Ja byłam na weselu w Constantine jako gość i powiem szczerze, że wchodząc na salę było zbyt zimno, też niedawno sama szukałam sali i tej bym nie wybrała, sala w środku jest ok, ale właśnie okolice Bobrku i to jeszcze sala na ogródkach, nie było za bardzo gdzie się przejść, a co do osób palących mają oni miejsce od razu przy drzwiach na zewnątrz, jest stół i miejsca do siedzenia, tylko szkoda, że tylko jeden, bo jedni i Ci sami tam siedzieli, a inni musieli palić i stać. Co do jedzenia, słyszałam opinie od gości, że jest tego mało, że chcieli by dokładkę, ale nie można dostać, np. chodzi o deser, panna cotta, naprawdę mała porcja. Co do smaku, jak w każdej innej restauracji. Plusem jest możliwość stołu wiejskiego za dopłatą.
panterka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 07:16   #980
tatiana_x
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anonietka1984 Pokaż wiadomość
Ja miałam wesele dwa lata temu, ale odpowiem mimo wszystko
Jeśli chodzi o jedzenie to jest go bardzo dużo i do tego jest bardzo smaczne. Do tego nie ma żadnego problemu z daniami wegetariańskimi dla jakichś konkretnych osób - moja kuzynka wegetarianka bardzo chwaliła sobie dania, które dostawała - nie tylko w smaku, ale i w ilości i rozmaitości.
Jeśli chodzi o tą dodatkową opłatę, to mieliśmy ją w umowie (ale nie powiem Ci jaka to była kwota), ale nie musieliśmy z niej korzystać - właścicielka tłumaczyła nam, że to opłata dla kelnerów, którzy muszą w takim przypadku zostawać jakby "po godzinach".
Jeśli chodzi o organizację i obsługę to nie mieliśmy się nawet do czego przyczepić, właścicielka była cała czas na miejscu i w trakcie wesela jeszcze dostosowywała przesunięcie posiłków np ze względu na tańce bądź zabawy (oczywiście nie robiła tego na ostatnią minutę ale już wcześniej sprawdzała, czy posiłek wpasuje się w wesele by nie był zimny bądź też wszyscy na spokojnie mogli go zjeść). Kelnerzy bardzo sprawnie podawali posiłki, ze sprzątaniem ze stołu też nie było żadnych problemów. Do tego bardzo pomocni w nagłych przypadkach i spełniali prośby gości (np prośbę o przyniesienie tortu osobie która wyszła na spacer gdy go podawali, bądź też o zmniejszenie klimatyzacji itd).
Jeśli chodzi o okolicę również się tego troszkę obawialiśmy, ale było bardzo spokojnie i nawet nie dało się zauważyć, że wokół mieszkają ludzie. Wielu gości chodziło na spacery i nikt nie miał nic do zarzucenia okolicy, wręcz przeciwnie goście mówili, że fajna okolica
Jakbyś miała więcej pytań chętnie na nie odpowiem na ile tylko będę potrafiła.

Dziękuję za odpowiedz To już nie pierwsza dobra opinia o tej sali, wiadomo są też i złe ale nigdy nikomu się nie dogodzi. Już więcej nie będę kombinować tylko zamówię ją, bo tyle się tych sal naoglądałam i nic z tego Jeszcze raz dziękuję
Stary 2013-07-13, 07:45   #981
anonietka1984
Raczkowanie

Wiadomo, zawsze są przeróżne opinie, w końcu nie ma chyba na świecie rzeczy, która byłaby idealna dla każdego
A z sali mam nadzieję, że będziesz zadowolona tak samo jak ja. Polecam wszystkie wątpliwości przekazywać właścicielce, jest naprawdę pomocna i świetnie potrafi doradzić.
Stary 2013-07-17, 12:54   #982
Ag_mol
BAN stały

To fakt, ile osób tyle opinii. Moim zdaniem najlepiej jest osobiście sprawdzić salę przed podjęciem decyzji, ewentualnie popytać wśród rodzinny i znajomych, to najlepsze źródło informacji. Ja tak zrobiłam i nie żałuję, że zdecydowałam się na zajazd Rycerski. I mimo pochlebnych opinii i tak wolałam sprawdzić czy są one prawdziwe.
Ag_mol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 20:51   #983
elka0202
Przyczajenie

Witam,
czy ktoś miał może wesele w Villa Vienna Bytom? Jeśli tak, jakie wrażenia?

Edytowane przez elka0202
Czas edycji: 2013-07-30 o 20:58
elka0202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 00:15   #984
panterka21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elka0202 Pokaż wiadomość
Witam,
czy ktoś miał może wesele w Villa Vienna Bytom? Jeśli tak, jakie wrażenia?
Osobiście odradzam to miejsce, a wiesz może jaki koszt za osobę w tym roku ?
panterka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 16:50   #985
elka0202
Przyczajenie

Dlaczego odradzasz? Ceny 200-220 za osobę.
Stary 2013-08-30, 20:17   #986
ankaf1983
Przyczajenie

Cześć...
Planuje organizację wesela na śląsku, a dokładnie w Chorzowie...
Mam na oku dwie sale: Uroczą i klimatyczna Sztygarke oraz zachowaną w klimacie Myśliwskim Łanie....
Niestety mam dylemat, którą wybrać
I tu zgłaszam sie z prośbą do Was Moje drogie o pomoc!!!!!Prosze o opinie na temat tych restauracji, może któraś organizowała tam swoje wesele lub była na weselu w tych miejscach?
Liczę na was więc piszcie ...piszcie...!!!!
ankaf1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 09:23   #987
toffella
Przyczajenie

Ja może trochę z innej beczki. Nie dałam rady przeczytać wszystkich wątków, ,więc nie wiem czy ktoś wspominał, ale czuję że muszę oddać sprawiedliwość. Jeśli ktoś organizuje wesele na max. 60 osób, to gorąco polecam Willę Styl (kiedyś Willa Brant) w Świętochłowicach. Od razu mówię, że okolica jest nieciekawa- stare familoki i panowie podtrzymujący ściany... Ale sama restauracja cacy. Już sala robi mega wrażenie, bo jest nietypowa. Niczym nie przypomina sali gimnastycznej, jak większość lokali... Dla mnie to był ogromny plus. Obsługa- normalnie byli wszędzie i zawsze. A jedzenie: dużo, smacznie, a świniak rewelacja (wszyscy goście zrozpaczeni, że nic nie zostało). Nie ma problemu z klimą. Piękny ogród za szklaną ścianą. Blisko, tanio i z klasą. Naprawdę gorąco polecam. Sama chętnie zrobiłabym tam wesele jeszcze raz
toffella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 13:13   #988
kasiore
Przyczajenie

My mamy wesele w restauracji Łania w Parku Chorzowskim i jak narazie jestem bardzo zadowolona z wyboru Zachwycilo nas przespiekne otocznie restauracji i cudowne jezioro. warto pojechac i zobaczyć chocby na kolacje Co prawda nie ma noclegów ale zaraz obok jest hotel Olimpia a ceny są w miare rozsądne.
kasiore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 19:45   #989
Darkrol
Przyczajenie

Witam,

Czy Ktoś może mi podać jakieś namiary na sprawdzoną kucharkę na Śląsku... z góry dziękuję...
Darkrol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-18, 09:15   #990
eM_Ka_
Wtajemniczenie

znałam jedną kucharkę, na prawdę super, gotowała na wszystkich przyjęciach (komunie itp) rodzinnych, ale niestety była to starsza pani i już odeszła ;/ jak się dowiem o jakiejś innej to napiszę.

Ja z kolei mam prośbę - przeczytałam wszystkie strony tego wątku i prosiłabym o aktualne informacje na temat:

1. Restauracji Kropka w Tarnowskich Górach
2. Apogeum w Piekarach Śl
3. Pałacu Wiśniewskich w P.Śl
4. Monte Carlo w P.Śl

Nie chodzi tyle o ceny, co o samą organizację, poziom obsługi, standardy i jedzenie. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi
eM_Ka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości