|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna
nutik, dzięki za odezwę
![]() Swoją drogą jaką salę wybrałaś? Może skorzystam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna
Cytat:
![]() Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-04-11 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
BAN stały
|
Również bardzo mocno zastanawiam się nad organizacją wesela w tym miejscu. Póki co, nie spotkałam się z negatywnymi opinia, a wręcz przeciwnie! Niedługo mam zamiar wybrać się tam w postaci "tajemniczego klienta" i mam nadzieje, że pozwoli to dowiedzieć się coś więcej o obsłudze i jedzeniu. Póki co wygląd restauracji bardzo mi odpowiada, podoba mi się ten mix elegancji i szlacheckiej tradycji. Dodatkowe punkty dla tego miejsca, za duże zaangażowanie ze strony zarządzających tym miejscem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
BAN stały
|
Byłam dzisiaj na weselu w tym hotelu rycerskim w ten weekend i powiem Wam, że do tej pory nie spotkałam się jeszcze z czymś takim. Sala powala na kolana, zresztą jak jedzenie. Szok, nie sądziłam, że na Śląsku można otworzyć coś tak wspaniałego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Przyczajenie
|
Dot.: wesele w Tarnowskich Górach
To o ORFEUSZU to nieprawda kuchnia jest na miejscu byłam na weselu i nawet chodziliśmy do kuchni do kucharek przygrzać dziecku mleko. Jedzenie było przepyszne.POLECAM!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Potwierdzeniem mojej opinii może być fakt, że od tamtego momentu każda impreza rodzinna odbywa się właśnie tam, a niespełna półtora miesiąca temu urządzaliśmy w Pałacu w Rybnej chrzciny naszej córeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() jestem właśnie po weselu w sali Constantin w Bytomiu. Sala rewelacyjna, jedzenia dużo i przepyszne (pięknie podane), obsługa wspaniała (mili, pomocni kelnerzy, na dodatek mega przystojni). Goście byli zachwyceni. Lepszego wesela nie mogłam sobie wymarzyć. Polecam, to najlepsza sala na śląsku. Wybrałam właśnie tą sale dzięki opini na tym portalu. Dlatego postanowiłam sama napisać, że to jest strzał w 10 !!! A właściciele przemili i pomocni pod każdym względem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
Przed chwilą wróciłam z wesela w Constantine w Bytomiu. Śpiewam w zespole więć troche tych sal już widziałam - mam porównanie
![]() ![]() - jedzenie bardzo dobre; mimo tego, że nie było tradycyjnych potraw jednak i tak muszę przyznać, że kucharz ma talent ![]() - posiłki wydawane bardzo sprawnie - obsługa bardzo miła - ładna, spokojna okolica - ciasta pyszne! Pytanie czy gwarantowała je sala czy Młoda Para sama zamawiała A teraz minusy: - sala ładna, choć z punktu widzenia osoby śpiewającej w zespole akustyka jest nieciekawa, same kamienie, płytki... - miała wrażenie, że obsługa w ogóle nie dba o toalety, jednym słowem było tam brudno - nie wiem jak wygląda kwestia wyboru menu przez młodą parę, prócz obiadu, ciasta, zimnej płyty, oraz 2 ciepłych kolacji ( w tym jedna w postaci bograczu) nie było nic wiecej - moim zdaniem mało - ale pewnie takie było zyczenie Młodych, pytanie ile taki zestaw kosztował ![]() Są małe niedociągnięcia ale mimo wszystko sala godna uwagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Przyczajenie
|
Witam!
Chciałam pomóc niejednej przyszłej pannie młodej w wyborze sali weselnej. Wesele odbyło sie w restauracji Ferdynand w Tarnowskich górach. Jedzenie jest pyszne, porcje ogromne, wystrój ładny, obsługa przyjemna i pomocna, natomiast jeśli planujecie ślub latem, zwróćcie uwagę, że w restauracji ferdynand nie uświadczycie klimatyzacji. Było to moje 1sze pytanie szukając sali weselnej, klima owszem jest i pomimo, że właściciel zapewniał, że jest załączona nie uświadczyliśmy jej działania. Po weselu stwierdzono, że może nie było gazu ??? Tragedia, goście po jednym tańcu padali mokrzy na krzesełka... na stype gorąco polecam dobra, lecz na wesele sie nie nadaje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Przyczajenie
|
Super sala jest Pod Kasztanami w Zabrzu, jedzenie przepyszne, obsługa kelnerska bez zarzutów, klimatyzacja działająca i odgrzybiona!!nagłośnienie sali ekstra. Można robić tam nawet kilka wesel więc można sobie wybrać sale w zależności od ilości osób. Bardzo nam się podobało, koszty nas nie zjadły, wszystko można ustalić
![]() ![]() Polecam mojego fotografa ślubnego ![]() ![]() http://krzysztofprzybysz.com/slub/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam pytanie: czy na sali Constantin w Bytomiu jest klimatyzacja??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Przyczajenie
|
Witam,
swoje wesele miałam niedawno w domu przyjęć "Pod Arkadami" w Sierotach koło Gliwic. Jestem bardzo zadowolona ![]() Jestem też pod wrażeniem obsługi, naprawdę na medal. Świadek roznosił tylko wódkę, napoje i wino roznosiły kelnerki/kelnerzy. Wystrój sali jest ładny, może nie jest oszołamiający, ale naprawdę wygląda to bardzo dobrze. Moje wątpliwości budziły jedynie filary na środku parkietu, ale w trakcie zabawy w ogóle nie przeszkadzają. Bardziej przeszkadzają te filary, które dzielą gości-pomiędzy 1 a 2 filarem są miejsca dla 3 osób. To jedyny minus. Sala jest klimatyzowana. Zapachy z kuchni nie przechodzą na salę (choć miałam takie odczucia, ale byliśmy 2 razy na tej sali w piątek kiedy gotuje się pełną parą. Więc pewnie wtedy klima nie była włączona, stąd te zapachy). Czytałam nieco wyżej, że nie ma fajnego ogródka, miejsca gdzie można wyjść. Jestem zdziwiona taką opinią, bo wystarczy zobaczyć sobie zdjęcia, piękny zielony ogródek, kilka miejsc do siedzenia, mała fontanna, 2 altanki. Raczej powiedziałabym, że w tej drugiej sali w Sierotach "casamento" nie ma ogródka, bo wyjście z sali jest na taras ze stolikami i krzesłami. Poza tym uważam, że wesele jest po to, żeby się bawić, a nie przesiadywać w ładnym czy mniej ładnym ogrodzie ![]() Do dyspozycji są też pokoje dla gości za 100 zł (2 os). Skromnie urządzone, ale ładne i czyste. Bardzo ładne łazienki (w każdym pokoju). Rano mieliśmy też pięknie przygotowane śniadanie dla nas i naszych gości. Nie wiem czy się za to dopłacało :P Do wszystkich uczulonych na wiejskie zapachy-nie czuć ich na miejscu ![]() Aha, jadąc na salę można spodziewać się kilku bramek-chyba od mieszkańców. U nas było 5 ![]() Właściciele bardzo mili, łatwo się dogadać. Osobiście zmienialiśmy godziny kolacji, bo naszym zadaniem 1sza kolacja o 21 była stanowczo za późno. Na temat poprawin nie napiszę nic, bo nie mieliśmy. Podsumowując- polecam gorąco! Jesteśmy bardzo zadowoleni. A też się stresowaliśmy, bo salę braliśmy w ciemno, a opinii w necie jak na lekarstwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Rozeznanie
|
jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Rozeznanie
|
I to bardzo dobra klimatyzacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Przyczajenie
|
Kurcze ja ślub planuje za rok a tu jeszcze sali nie ma zarezerwowanej, bo ciągle się zastanawiam nad Constantinem. Sala jest super ale już okolica nie bardzo. Jak tam jest z organizacją, obsługą? Czy jedzenia jest wystarczająco no i przede wszystkim czy jest smaczne. Słyszałam że na sali 12 godz zabawy jest darmowe a za następne trzeba płacić to prawda? Może ktoś z was w tym roku miał tam wesele i opisze swoje wrażenia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam wesele dwa lata temu, ale odpowiem mimo wszystko ![]() Jeśli chodzi o jedzenie to jest go bardzo dużo i do tego jest bardzo smaczne. Do tego nie ma żadnego problemu z daniami wegetariańskimi dla jakichś konkretnych osób - moja kuzynka wegetarianka bardzo chwaliła sobie dania, które dostawała - nie tylko w smaku, ale i w ilości i rozmaitości. Jeśli chodzi o tą dodatkową opłatę, to mieliśmy ją w umowie (ale nie powiem Ci jaka to była kwota), ale nie musieliśmy z niej korzystać - właścicielka tłumaczyła nam, że to opłata dla kelnerów, którzy muszą w takim przypadku zostawać jakby "po godzinach". Jeśli chodzi o organizację i obsługę to nie mieliśmy się nawet do czego przyczepić, właścicielka była cała czas na miejscu i w trakcie wesela jeszcze dostosowywała przesunięcie posiłków np ze względu na tańce bądź zabawy (oczywiście nie robiła tego na ostatnią minutę ale już wcześniej sprawdzała, czy posiłek wpasuje się w wesele by nie był zimny bądź też wszyscy na spokojnie mogli go zjeść). Kelnerzy bardzo sprawnie podawali posiłki, ze sprzątaniem ze stołu też nie było żadnych problemów. Do tego bardzo pomocni w nagłych przypadkach i spełniali prośby gości (np prośbę o przyniesienie tortu osobie która wyszła na spacer gdy go podawali, bądź też o zmniejszenie klimatyzacji itd). Jeśli chodzi o okolicę również się tego troszkę obawialiśmy, ale było bardzo spokojnie i nawet nie dało się zauważyć, że wokół mieszkają ludzie. Wielu gości chodziło na spacery i nikt nie miał nic do zarzucenia okolicy, wręcz przeciwnie goście mówili, że fajna okolica ![]() Jakbyś miała więcej pytań chętnie na nie odpowiem na ile tylko będę potrafiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja byłam na weselu w Constantine jako gość i powiem szczerze, że wchodząc na salę było zbyt zimno, też niedawno sama szukałam sali i tej bym nie wybrała, sala w środku jest ok, ale właśnie okolice Bobrku i to jeszcze sala na ogródkach, nie było za bardzo gdzie się przejść, a co do osób palących mają oni miejsce od razu przy drzwiach na zewnątrz, jest stół i miejsca do siedzenia, tylko szkoda, że tylko jeden, bo jedni i Ci sami tam siedzieli, a inni musieli palić i stać. Co do jedzenia, słyszałam opinie od gości, że jest tego mało, że chcieli by dokładkę, ale nie można dostać, np. chodzi o deser, panna cotta, naprawdę mała porcja. Co do smaku, jak w każdej innej restauracji. Plusem jest możliwość stołu wiejskiego za dopłatą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
Wiadomo, zawsze są przeróżne opinie, w końcu nie ma chyba na świecie rzeczy, która byłaby idealna dla każdego
![]() A z sali mam nadzieję, że będziesz zadowolona tak samo jak ja. Polecam wszystkie wątpliwości przekazywać właścicielce, jest naprawdę pomocna i świetnie potrafi doradzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
BAN stały
|
To fakt, ile osób tyle opinii. Moim zdaniem najlepiej jest osobiście sprawdzić salę przed podjęciem decyzji, ewentualnie popytać wśród rodzinny i znajomych, to najlepsze źródło informacji. Ja tak zrobiłam i nie żałuję, że zdecydowałam się na zajazd Rycerski. I mimo pochlebnych opinii i tak wolałam sprawdzić czy są one prawdziwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Przyczajenie
|
Witam,
czy ktoś miał może wesele w Villa Vienna Bytom? Jeśli tak, jakie wrażenia? ![]()
elka0202 ![]() Edytowane przez elka0202 Czas edycji: 2013-07-30 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Przyczajenie
|
Dlaczego odradzasz? Ceny 200-220 za osobę.
![]() |
#986 |
Przyczajenie
|
Cześć...
Planuje organizację wesela na śląsku, a dokładnie w Chorzowie... Mam na oku dwie sale: Uroczą i klimatyczna Sztygarke oraz zachowaną w klimacie Myśliwskim Łanie.... Niestety mam dylemat, którą wybrać I tu zgłaszam sie z prośbą do Was Moje drogie o pomoc!!!!!Prosze o opinie na temat tych restauracji, może któraś organizowała tam swoje wesele lub była na weselu w tych miejscach? Liczę na was więc piszcie ...piszcie...!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Przyczajenie
|
Ja może trochę z innej beczki. Nie dałam rady przeczytać wszystkich wątków, ,więc nie wiem czy ktoś wspominał, ale czuję że muszę oddać sprawiedliwość. Jeśli ktoś organizuje wesele na max. 60 osób, to gorąco polecam Willę Styl (kiedyś Willa Brant) w Świętochłowicach. Od razu mówię, że okolica jest nieciekawa- stare familoki i panowie podtrzymujący ściany... Ale sama restauracja cacy. Już sala robi mega wrażenie, bo jest nietypowa. Niczym nie przypomina sali gimnastycznej, jak większość lokali... Dla mnie to był ogromny plus. Obsługa- normalnie byli wszędzie i zawsze. A jedzenie: dużo, smacznie, a świniak rewelacja (wszyscy goście zrozpaczeni, że nic nie zostało). Nie ma problemu z klimą. Piękny ogród za szklaną ścianą. Blisko, tanio i z klasą. Naprawdę gorąco polecam. Sama chętnie zrobiłabym tam wesele jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Przyczajenie
|
My mamy wesele w restauracji Łania w Parku Chorzowskim i jak narazie jestem bardzo zadowolona z wyboru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Przyczajenie
|
Witam,
Czy Ktoś może mi podać jakieś namiary na sprawdzoną kucharkę na Śląsku... z góry dziękuję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Wtajemniczenie
|
znałam jedną kucharkę, na prawdę super, gotowała na wszystkich przyjęciach (komunie itp) rodzinnych, ale niestety była to starsza pani i już odeszła ;/ jak się dowiem o jakiejś innej to napiszę.
Ja z kolei mam prośbę - przeczytałam wszystkie strony tego wątku i prosiłabym o aktualne informacje na temat: 1. Restauracji Kropka w Tarnowskich Górach 2. Apogeum w Piekarach Śl 3. Pałacu Wiśniewskich w P.Śl 4. Monte Carlo w P.Śl Nie chodzi tyle o ceny, co o samą organizację, poziom obsługi, standardy i jedzenie. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.