![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
papryko pomysł dobry,można kiedyś pomyśleć
![]() Mogę spytać gdzie będziesz robić prawko?Jak coś to mogę polecić dobrą szkołę,i konkretnych instruktorów,ale widzę,że już chyba znalazłaś ![]() pozdrawiam i miłego dłuugiego weekendu ![]()
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Na finiszu noszenia już mi to dziadostwo nie przeszkadzało i nawet mówiłam już w miarę normalnie tak więc dasz radę! ![]() Ja mam górę od tygodnia, dzisiaj zjadłam obwarzanka (a może nie powinnam bo za twardy?), było ciężko, ale go pogryzłam ![]() Teraz może być już tylko lepiej. Odpozdrawiam ![]()
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
ja nosze u gory jedna rurke i mam pierscien
![]() a poza tym ja mamw nosie taka majówke, nie wiem w co palce włozyc tyle mam nauki;(( az sie ryczec chce...no i w dlugi weekend mam korepetycje bo matury juz sie zaczynaja wiec dla mnie to guzik a nie wolne;D zeby tylko troche slonca bylo to bede hapi ![]() ach i tyle chcilaam powiedziec, zbieram sie bo o 8 maturzystka przyłazi;]
#964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja mam WOLNE!!!!! Aż do poniedziałku! Od początku kwietnia (nowa praca) pracowałam po 10 godzin dziennie i w końcu odsapnę! Idę dzisiaj na rolki! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#965 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem... orientujecie się jak to jest? Cytat:
![]() Cytat:
Zaznaczam że wcześniej miałam symetrię potem usunięto mi obie 4 i tyle. Cytat:
A tak poza tym to jesteś strasznie biedna że musiałaś dzisiaj o tak nieludzkiej porze wstać :-( Rzeczywiście za wiele z weekendu nie nie bedziesz miała :-( |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Przyczajenie
|
Heja,
a ja mam takie pytanko. Czy miał ktoś do czynienia z "przerzucaniem" jednego zęba na właściwe miejsce? Mam zgryz krzyżowy, tzn wszystkie zęby są po właściwej stronie, jedynie na górną dwójkę zachodzi mi dolna dwójka. Aparat noszę od listopada i już niedługo ortodontka będzie mi przerzucać tę dwóję na drugą stronę ![]() ![]() pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzięki wielkie za wszystkie posty dotyczące tego nieszczęsnego rotatora.
Wczoraj byłam załamana , tym bardziej że do najmłodszych już nie należę ![]() Doszłam do wniosku, że skoro piszecie że będzie lepiej to inaczej być nie może. I faktycznie dziś jest już lepiej, może nie super ale lepiej ![]() Mam jeszcze jedno pytanie: jak długo utrzymuje się bolesność zębów po założeniu aparatu? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
pisałyście coś o takim czymś (kurcze tylko nazwy nie pamiętam :/) na S i kończyło się na ING... nie wiem co to jest ale usłyszałam ostatnio u orto i miałam zapytać ale zapomniałam jak mi już w buzi przestała grzebać.
miłego długiego weekendu ![]()
góra - 16.01.2008 r. dół - 26.02.2008 r. Edytowane przez aparatKKa Czas edycji: 2008-05-03 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Rozeznanie
|
aparatKKa pewnie, że widać postępy! Śliczniutkie masz już ząbki
![]() ![]()
![]() |
#970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie że widać efekty ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja skleroza :/ chyba na ting się kończyło i chyba kasiek coś o tym pisała.. no nieważne może znajdę gdzieś tę nazwę to napiszę
![]() |
#972 | |
Kokon pro
|
Cytat:
to pewnie stripping ![]() ![]() ![]() mnie bola zeby na dole wizyte mam za tydzien jakos ;] milego dnia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
tak stripping
![]()
#974 |
Przyczajenie
|
![]() Witam ,czytam Wasze forum od ponad roku. Można tu sie dowiedzieć wiele interesujących wiadomości odnośnie aparatów ortodontycznych. Ja należę do grona aparotowiczów prawie 2 lata. Rezultaty są wspaniałe, miałem strasznie krzywy zgryz ,jestem zadowolony z efektów. Niestety nie mam fotki zebów przed założeniem aparatu ,można by było dotrzec ogromną różnicę . dół - 13..07.2006 r.
![]() ![]() góra - 13.07.2006 r. |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Cześć kobitki!
aparatKKa - "stripping czyli pionowe szlifowanie zebów. Jest to tak naprawdę zamiana punktów stycznych na płaszczyzny styczne poprzez nieznacznie oszlifowanie zebów na ich bocznych powierzchniach. Jest całkowicie bezpieczny i jest częstym postępowaniem w ortodoncji." Współczuję Wam tych alergii - wiem co to znaczy... Swego czasu było sporo rzeczy, na które byłam uczulona. Na szczęście z alergii się wyleczyłam i z mojej astmy również ![]() ![]() Co do moich ząbków.. Parę dni temu jedynki mnie bolały, ale nic strasznego, hehe. Aparat już teoretycznie miesiąc mam, szybko zleciało ![]() ![]() ![]() i przesunięcie ząbków w prawo [tfu, asymetria..]). A, najlepsze jest to, że są osoby, które dziwią się, że mam założony aparat, bo jak twierdzą jest mi on niepotrzebny ![]() Pozdrawiam i witam nowe aparatki! ![]() Ach, i miłego leniuchowania życzę! No, smv Tobie życzę miłej pracy ![]()
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj na pierwszej wizycie od załozenia aparatu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smv kurde no to lipka z tym majowym "odpoczynkiem", ale nie martw się-wakacje już nadchodzą wielkimi krokami ![]() christo333 no to jesteś już chyba blisko końca leczenia ![]() ![]() aparatKKa ja też miałam robiony stripping-nie jest to za przyjemne-orto wciska Ci metalowe paski ścierne między zęby i szlifuje, ale nie boli. Możesz mieć troszkę poranione dziąsła, ale szybko się zagoją. buddha.b w poniedziałek lub wtorek idę się zapisać do Pana Witolda Kneta na ul. Dworcową-szkoła i pan polecony, już z nim rozmawiałam i myślę, że będzie OK ![]() a Ty gdzie robiłaś? bo domyślam się, że chcesz polecić z własnego doświadczenia ![]()
![]() |
#979 |
Kokon pro
|
mi orto robila stripping jakims specjalnym wiertelkiem nic nie bolalo i dziasla byly cale ;] takze wszsytko zalezy od tego w co orto jest wyposazona ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Przyczajenie
|
Papryka 85 tak , nadchodzi nieuchronny koniec leczenia. Przez te miesiące tak sie przyzwyczaiłem do aparatu ze nie wyobrażam sobie zebów bez niego
![]() góra - 13.07.2006 r. dół - 13..07.2006 r. |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Rozeznanie
|
niedługo mam miec sciagny aparat:9 bardzo sie boje widoku moich zabków;(
panika mnie ogarnia sama nie wiem czemu ![]() tez dostane cos tam na noc wiecie moze jak to wyglada? za wszelkie info o zdjeciu apratu bede bardzo wdzieczna a po tym klejuna zebie beda jakieś slady?? Po zdjeciu aparatu mam zamiar wybielic sobie je białą perła myslicie ze to dobry pomysł?? ![]() ![]()
#983 |
Zakorzenienie
|
sawa juz zdejumuesz aparat??? zakladalysmy jakos rowno...pokaz no swoje zebiska i w ogole gdzie sie podziewalas!
![]() no ja tez uwazam ze sobie nie odpoczne na tym łikendzie.. emeczka gdzie jestes ![]() eh a ja siedze clay dzien w domu nad jakimis glupi lesson plans...mam dosc naprawde do niczego taki łikend. jakos mi smutnawo do dupencji z tym wszystkim
#984 |
Rozeznanie
|
smv super ze mnie pamietasz!!
![]() Zdejmuje w nastepny czwartek ![]() do tej pory mam tylko gore Zdjecia postaram się wrzucic w najblizszym czasie ![]() Co tam u Ciebie? Jejku mi to tak zzolkły zęby ze obawiam się tego zdjecia aparatu hehe wiem ze głupia jestem;]
#985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dodam że boli mnie strasznie głowa, i zatoki zaziębiłam i antybiotyk wcinam. Zęby narazie ok, ale czuję ze aparat ma swój udział w bólu głowy, bo koleżanka przyszła stomatolożka powiedziała mi, że takie wtłaczanie zębów w celu skrócenia może mi trochę zatoki naruszyć (a wtłaczane mam na górze). Wrrrr ![]()
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
jak jest koniec leczenia, to kupuje się dwie płytki retencyjne tak? ktoś napisał (przepraszam, nie pamiętam kto) , że płaci 300??? Mi pani orto. powiedziała, że to kosztuje 600 zł, ja się nie znam tak na tym, niech mnie ktoś oświeci
![]() weekend yeah, do szkoł dopiero w środę. Aaa i tegorocznym maturzystą życzę powodzenia, dacie radę ![]()
#987 |
Rozeznanie
|
Ja będę płacić 380zł w tym jest cena wizyty, płytka, drucik od wewnątrz, fluoryzacja.
Ajj a ja mam stresa... W poniedziałek matura a ja ciągle czuje, że nic nie wiem ![]() ![]() Ale boję się pisemnego polskiego, ponieważ nie wszystkie lektury mam przerobione i czuje, że trafię na takie tematy gdzie będą lektury ktorych nie znam bądź trafie na jakiś wiersz, których wprost nie cierpie ![]() ![]()
#988 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny, no i jestem po pierwszej wizycie i podjelam decyzje o zalozeniu aparatu. na razie wszystkie zeby zostaja ale warunkowo, orto mowi ze nie jest zwolennikiem usuwania jesli jest szansa ze sie wszystkie zmieszcza.
za tydzien ide na odcisk i zdjecia, zalozy separacje a potem to juz mi zalozy aparat, tak apropos powiedzial mi ze najpierw przykleja zamki, za pare dni pierscienie i na koncu luki. Wam tez nie zalozyli wszystkiego w czasie jednej wizyty? bot troche dziwnie chyba tak miec same zamki przyklejone. swoja droga chyba stane sie najstarsza uczestniczka tego watku ale co tam, nigdy nie jest za pozno, chyba ![]() o wlasnie, pytanie do dziewczyn pracujacych: jak zareagowano u was w pracy na aparat, wogole ktos skomentowal? pozdrawiam ![]() edit: zapomnialam, wszystkim maturzystkom zycze powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Ja przyszłam do pracy już w aparacie, i przyjęto to jako element inwentarza ;P Czyli po prostu mam aparat i już
![]() ![]()
#990 |
Zakorzenienie
|
Ktoś się pytał jak nosić płytkę retencyjną ?
Otórz po sciągnięciu aparatu najlepiej nosić ja praktycznie cały czas, aby zęby się nie rozeszły, gdyż może być taka możliwość. Dopiero z czasem można skracać czas noszenia w dzień, ale w nocy w niczym nie przeszkadza, więc trzeba zakładać. Z czasem też zostanie tylko noszenie na noc. Płytkę rozkręca się co tydzień lub dwa, dostaje się kluczyk i przekręca samemu, trzeba tylko sumiennie nosić. Wklejam fotki mojej wysłużonej płytki. Chciałam założyć na ząbki i zrobić fotkę, ale zapomniałam że noszę stały znowu aparat i założyłam go na zamki ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.