|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::..
carmelova mylilas sie:P Olenka zjadla szarlotke, ale taki malusienki kawaleczek wlasnie rano, zeby na wieczor nie kusila jak wroce do domu. Wiem juz jak smakuje i wiem ze ptasie blondee jest rowniez pyszne i wybiore ta dietetyczna wersje slodyczy
![]() Ale...dzisiaj gotuje la mnie i dla TZta obiad. Zazyczyl sobie ryz + warzywa + kurczaczek, ale ja zamiast ryzu zrobie sobie omleto-nalesnika i tez bedzie zdrowo
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Ech... Praca praca praca - mam jej tyle, ze az siedze na wizazu Od dzisiaj znowu SB - tym razem będę juz grzeczna. Chce chyba włączyc mimo wszystko owoce, bo poprawiaja trawienie Guska1979 gratulacje To takie napędzające, kiedy widzi sie jak waga spada.... Mnie troche podłamało to, ze przytyłam na wadze, ale z drugiej strony... moze to tez była kwestia tego, ze nie bylam w toalecie przed wazeniem Fajnie jest sie pocieszac
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
Zaspałam dziś i wszystko w biegu robiłam, co się ze mną dzieje, że wyłączam budzik i śpię dalej ehhhh Jakoś się wyrobiłam, ale nie zdążyłam pyszności do pracy przygotować, więc wrzuciłam półprodukty do torby, może coś dokupię i złoże jakiś SB-owski posiłek ![]() Na śniadanie owsianka cynamonowa-daktylowa była ^^ I w ogóle wszystkie macie @ to może mój przywołacie, bo już nie wiem jak dawno powinien być a tu ani widu ani słychu tylko brzuch sterczy ehhh a wcześniej się cieszyłam, bo miałam podczas SB regularny cykl a teraz się coś popitoliło... no nic, może i tu tez zastój ![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7377500]A u mnie też 300 g ha ha ha ... ale najważniejsze, że w dół nie w górę A jakie dziś było u mnie pycha śniadanie ....zresztą zobaczcie same ...omlecik z serkiem z żółtkiem, cynamonem, aromatem waniliowym i płatkami migdałowymi... A na 2 będzie ptasie z serka homo.... Takie [pyszności i chudnę czy to napewni nie jest dieta cud???[/quote]Ale pamiętaj by reszta dnia była nasycona warzywami, bo SB to nie dieta serkowo-deserkowa Czyli obiad, podwieczorek i kolacja białko + warzywa!
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo okresu i tego, że jestem po śniadanku postanowilam się zmierzyć. Wymiary w stosunku do tego co bylo 2 tyg. temu. Udo w najgrubszym miejscu - 53 cm (było 54 )biodra - 93 cm (było 95) pod pępkiem (boczki) - 82 (bylo 85) talia - 65 cm (bylo 67) Bóg jednak kocha grzesznice :P |
|
|
|
|
#965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jakaś sałateczka z kutakiem, fetą i z warzywkami .... duuuuużo warzywek
|
|
|
|
|
#966 |
|
Konto usunięte
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7377697]A tak, tak
jakaś sałateczka z kutakiem, fetą i z warzywkami .... duuuuużo warzywek [/quote]Albo inaczej na II zjem warzywka, a na wieczór dopiero ptasie, bo to przecież samo białko (z kakaem)
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
wszystkie maja okres i wszystkie maja ochote na slodycze
![]() mam zamiar dzisiaj upiec: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24466 nie jestem przekonana do tej fasoli, ale na ciasto marchewkowe tez sie krzywilam, wiec moze bedzie dobre. jezu, jaki mam brzuchol-jak w 5msc ciazy, taki spuchniety
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7377500]A u mnie też 300 g ha ha ha ... ale najważniejsze, że w dół nie w górę
A jakie dziś było u mnie pycha śniadanie ....zresztą zobaczcie same ...omlecik z serkiem z żółtkiem, cynamonem, aromatem waniliowym i płatkami migdałowymi... A na 2 będzie ptasie z serka homo.... Takie [pyszności i chudnę czy to napewni nie jest dieta cud???[/quote]Ten omlet wygląda super pysznie! Ja też chcę. A ja dzisiaj nie wytrzymałam i weszłam na wagę. Jest kilo mniej! |
|
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
hej
nie mialam czasu pisac. Jak wiecie jestem u siostry za granica. Diety sie trzymam oprocz obiadow. I zauwazylam ze normalnie chyba chudne. Ale nie zapeszam. Za tydzien wroce to wam powiem |
|
|
|
#970 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry kochane
![]() juz na poczcie spedzilam z 45 min z rana. chyba mi zgubili ksiazke na ktorej mi baaardzo zalezalo ![]() polubilam sie z otrebami, siemieniem lnianym, platkami zytnimi i takimi roznosciami dzis je jadlam z activia i bylo mniam!tesknie za omletem sb z lososiem i zazikami i chyba go zaraz zrobie ![]() widze, ze sie mcdulka pojawila! i kaszellek ![]() a kama jest sliczna! i tz kamy tez sliczny sliczna para po prostu![]() dla asienki i kasiaczka specjalne dziendobry uciekam na omleta i do ksiazek
|
|
#972 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem grubsza od Kamy i już nie będzie miała Kama bacików od Ahcak za lody ^^
Blondee napisz jak możesz swój jadłospis ze swojej nowej drogi życia dietowego, tylko zaznacz, że to nie SB, żeby ktoś się kiedyś nie pomylił
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;7377500]A u mnie też 300 g ha ha ha ... ale najważniejsze, że w dół nie w górę A jakie dziś było u mnie pycha śniadanie ....zresztą zobaczcie same ...omlecik z serkiem z żółtkiem, cynamonem, aromatem waniliowym i płatkami migdałowymi... A na 2 będzie ptasie z serka homo.... Takie [pyszności i chudnę czy to napewni nie jest dieta cud???[/quote]dostałam ślinotoku jak robicie te omlety? bo ja ni cholery nie moge zrobić nie umie Jen oj nie umie ![]() Cytat:
![]() ![]() ja wczoraj jak dowalilam ta salatka owocowa to bylam pelna do wieczora i ju nic mi sie jesc nie chcialo kmpletnielece na zajecia
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
dzień dobry ja lecę się umyć i ubrać i na miasto i na zajęcia, taka piękna pogoda że żal w domu siedzieć
|
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
Mogę do was dołączyć?
![]() Dziś startuję z wagą 60,3 kg przy wzroście 170 cm,spasłam się jak świniak przez zimę. Dziś zjadłam już: ś: 2 jajka na twardo i pomidor 2 ś: sok pomidorowy za godzine będzie obiad:pieczona pierś z warzywami(pomidor,papryka ,ogórek,cebula) Robiłam wczoraj zakupy na cały tydzień i popełniłam parę faux-pas ![]() kupiłam sosy do sałatek Knorr,maja cukier-nie można?,kupiłam też Fit-up,cukru nie mają,można? kupiłam z 5 smaków herbatek owocowych,chyba nie można? Czerwona jak sadze mozna? |
|
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wiec post nie sb
![]() kasienko, poki co jadlospisy moje sa baaardzo rozne, bo przede wszystkim zanim zaczne jakas diete to musze sie na jej temat doksztalcic [nie wspominajac o tym, ile mam jedzenia w lodowce!]. makrobiotyka w jakims stopniu jest restrykcyjna bo wyklucza dosc wazne w zywieniu skladniki, ktore sa zrodlem wielu potrzebnych dla organizmu pierwiastkow i mikroelemetow. przede wszystkim zaleca sie pozywienie naturalne, jak najmniej przetworzone oraz wykluczenie miesa, jajek i nabialu [no i oczywiscie slodyczy i takich innych swinstw]. 50-60% posilkow to ziarna zboz [kasze, platki, chleb pieczony wlasnorecznie na zakwasie] ok 30% warzywa i owoce [najlepiej sezonowe, nie egzotyczne] 5-10% to rosliny straczkowe [takie jak soja, ciecierzyca, soczewica, groch, fasola] no i raz w tygodniu jakies rybki czy owoce morza. no i oczywiscie hektolitry wody i herbatek zielonych, czerwonych badz ziol. to tak w wielkim skrocie. ale tak jak powiedzialam, poki co mam jeszcze troche jedzonka w lodowce [activie, jajka, losos] wiec stopniowo wprowadzam nowe nawyki zywieniowe. no i musze poczytac jakie powinnam w zwiazku z tym suplementy lykac zeby nie miec niedoborow pewnie nie bede sie tego trzymac kurczowo bo nie powiem, lubie czasem wypic drinka, kawke czy zjesc ciecierzyce lub suszonego pomidora ze sloiczka [nie wspominajac o tym, ze nie zamierzam sie ograniczac z sushi, ktore po prostu kocham!], ale ogolne zasady mi sie podobaja z sb zamierzam zostac przy weglach w pierwszej polowie dnia, potem to glownie warzywa i owoce. dobrze sie z tym czuje po prostu
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dołączaj się - powiedz jaka chcesz wagę osiagnąc, bo nie wierze, ze wygladasz jak świniak Przy twoim wzroście 60 kg nie jest tragiczne Ja mam 10 cm mniej od ciebie i waze wiecej ja to dopiero świnia gruba jestem ![]() Czerwona mozna, owocowych raczej nie. Nic co z cukrem nie jest dobre.
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
Carmelova gratuluje wyników
![]() Ja dzisiaj też się zważyłam i kilogram w dól (pomimo grzechów)! Centymetry też troszke zleciały, wiec wszystko jest na dobrej drodze. Dzisiaj drugi tydzień drugiej fazy choć i tak przypomina fazę pierwsza. Ale jutro sobie kupię gruszke albo jablko albo truskaweczki, bo mam taka ochote, ze ho ho
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Bloniach byly znowu straszne tłumy, ale jezdzilo sie rewelacyjnie. Jak sie juz czlowiek rozgrzeje, to sie nie chce schodzic z asfaltu :Sol: w srode znowu bede w domku! Nie moge sie doczekac - znowu pojde na rolki na jakies 2 godziny.
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chcę zejść do 55 kg,tłusta może nie jestem ale mam brzuszek i uda tłuściutkie. A upasłam się na drożdżówkach i pizzy. Teraz piję pu-erha i czekam jak na zbawienie na obiad |
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
Wsunelam pyszny obiadek
Pelnoziarnista tortilla(z Delecty) z duuuuza iloscia brokul oraz z pieczarkami i mieskiem. Rewelacja A teraz siadam do roboty. Milego popoludnia
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
No no tez jestem bardzo ciekawa
Jak będzie jak zwykłe ciasto to weekend majowy fasolowy będzie, ale swoją drogą... ciekawa jestem czy fasola jako ciasto tez działa tak gazująco???
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i marzeniatko też kocha tą grzesznicę. ![]() ----- Póki co ja ostatnio mam fobię przeciw zastoju wagi no normalnie tak się boję, że stanie, na tym '70' i nie zleciiii daleej.no ja nie wiem, jakaś fobia chyba. ![]() Na śniadanko: sałatka z: ogorkiem, pomidorem, 2 plasterkami szynki drobiowej i jajkiem II śniadanie: jabłko ![]() obiad: kalafior, ale bez mięsa bo nie było w sklepie. [be, be marzenka, be, be ![]() ]i to tyle z dzisiaj w lodówce czeka na mnie serek waniliowy i 2 wieśniak..nie wiem na co się dzisiaj skuszę
|
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
drugi tydzień na SB I i czuję się rewelacyjnie .....i pogoda taka boska chyba lato idzie do nas wielkimi krokami a ja juz sie nie umię doczekac.....ah całkiem inne nastwienie gdy za plecami słońce![]() zaglądam tu codziennie i z Wami na prawdę raźniej motywacja większa ![]() .....a na razie biorę się z pisanie pracy mgr |
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wam
Mamuśka zakupiła gniazdka z lukrem... ale miałam na nie ochotę! Na szczęście się powstrzymałam... Myślałam o Bio-Active Pu-Erh Cytrynowej... Piła któraś z Was?
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge ja pic hektolitrami
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech Ci inne wiżanki doradza, to one sa specjalistkami ![]() co do herbaty, to ja piję czerwona, z Pu-Ehr cytrynową
Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2008-04-28 o 14:12 |
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- masło orzechowe - 2 łyżki - migdały - 15 sztuk - orzechy arachidowe - 20 - orzechy brazylijskie - 8 - orzechy laskowe - 15 - orzechy makadamia - 8 - orzechy nerkowca - 15 - orzeszki piniowe - 30 - orzeszki pistacjowe - 30 - polówki orzechów pekan lub włoskich - 15 - słonecznik - 2 łyżki - pestki dyni - 2 łyżki jest wszystko na 1stronie wątku ![]() |
|
|
|
|
#990 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja padłam, posprzątałam całe mieszkanie i się nie ruszam....a trzeba iść po kutaka na obiadek ... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

Od dzisiaj znowu SB - tym razem będę juz grzeczna. Chce chyba włączyc mimo wszystko owoce, bo poprawiaja trawienie 

Czyli obiad, podwieczorek i kolacja białko + warzywa!

jak robicie te omlety? bo ja ni cholery nie moge zrobić 

Przy twoim wzroście 60 kg nie jest tragiczne 
wystarczy Marzena 
Mamuśka zakupiła gniazdka z lukrem... ale miałam na nie ochotę! Na szczęście się powstrzymałam...
niech Ci inne wiżanki doradza, to one sa specjalistkami