![]() |
#961 |
Gość
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Asilos ktoś mądrze powiedział, że nie wszystkim marchewka i fasolka utrudnia chudnięcie. Jej nie musi.
|
![]() |
![]() |
#962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze powiem, że jeszcze nie spotkałam się z taką opinią ![]()
Rozmawiając ze mną wcale nie musisz być świrem... Ale miałbyś dużo łatwiej! K.V. odzyskuję serce do życia Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Oooo to nie jestem sama
![]() ![]() Zaparzyłam herbatkę rumowo-wiśniową może po niej mi przejdzie ![]()
![]() |
#964 |
Gość
|
Tyczasem dla mnie dieta niskiego IG jest dobra dla cukrzyka nie dla ludzi zdrowych, wyszystko jest dla ludzi. I stosowanie restrykcyjnej diety to katowanie siebie. A te diety to głównie wymysł otyłych amerykanów - nic im stego nie wyszło. Indeks glikeniczny jest dobry tylko dla cukrzyka przy hiperglemii - muszą oni uważać z cukrem. Takie jest moje zdanie, a nie winno brać się tych wymysłów - bo czego oni nie wymyślą od diety zgodnej z grupą krwi, dietą niskiego Ig, Montgamic, Kopehaska - to diety bezmyślne, dla mnie powinno się na diecie wrzucić na luz, nie ważyć wszystkiego, nie liczyć kcl, bo do niczego to prowadzi - tylko do anoreksji i dziwnych pomysłów.
Przepraszam z góry za oftop. |
![]() |
![]() |
#965 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Rozmawiając ze mną wcale nie musisz być świrem... Ale miałbyś dużo łatwiej! K.V. odzyskuję serce do życia Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 15:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle w poniedziałek miałam napad- tak fatalny humor, niechęć do wszystkiego, no i na pierwszy ogień poszły te cholerne pierniki. Ech. Wydaje mi się to być niemożliwe, ale waga od razu skoczyła do góry. To chyba dlatego, że obiad był mały- jak zjem skromnie na obiad, to mam potem wilczy głód, cholercia. Jestem 'skazana' na zapychanie się surówkami ![]() _____________ Wczorajsze U: 1. 1/2 jabłka, kiwi, owsianka- 2 żytnich, 1 owsianych, 1 otrąb, 150g jogurtu nat, 60g twarogu, łyżeczka rodzynek, łyżka homo waniliowego, kawa z mlekiem 2. grahamka (100 g), twaróg chudy 60g, 2 plastry szynki drobiowej, sałata lodowa, łyżeczka otrąb, rzodkiewka, 1/2 małego pomidora 3. 6 łyżek kaszy gryczanej, rolada wołowa, pół (!!!) słoika kapusty kiszonej, 1/2 pomidora, ketchup 4. 150g homo nat, łyżeczka soku malinowego, 2 łyżeczki migdałów, 1 kokosu, 2 orzechy włoskie, 3 liście sałaty 5. 100g wiejskiego, 2 liście sałaty, 3 rzodkiewki, przyprawy W ramach akcji- 'jojo mówimy nie' od wczoraj 7 dni bez słodyczy, od dzisiaj 6 dni bez kawy ![]() No i wyznaczam sobie ćwiczenia, ktore będę musiała 'odbębnić' w ciągu miesiąca, zaczynam biegac, bardzo mi się to spodobało ![]()
![]() |
#967 |
Gość
|
Maggie_90 boski jadłospis
|
![]() |
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Rozeznanie
|
R
Proszę o ocenkę^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Rozeznanie
|
R proszę o ocenę
ŚNIADANIE: trzy kromki razowca twaróg chudy ok. 150 g pomidor szczypiorek pół dużego grejpfruta 2 ŚNIADANIE: twaróg chudy 150 g banan OBIAD: smażony kurczak (teflon) ok. 150 g? cebula brukselki pomidor kefir na pomidorka ![]() PODWIECZOREK: homo nat migdały, pestki słonecznika, dyni - trzy garści KOLACJA chudy twaróg 150 g pomidor szczypiorek (mam fazę na twarogi ![]()
#971 | ||
Gość
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ather Czas edycji: 2008-05-14 o 18:15 Powód: połączenie postów. |
||
![]() |
![]() |
#972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do śniadania, to niestety, ale po większej ilości po prostu będzie mi niedobrze. A białko na podwieczorek.. nie ma co zjeść^^ Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Gość
|
Wystarczyło by jabuszko dorzucić, a co do podwieczorku - biegiem do sklepu po serek wiejski.
|
![]() |
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
Nie jadam serków wiejskich/jogurtów/twarogu, po prostu nie przechodzi mi to przez gardło. Próbowałam tez z owocami, ale było jeszcze gorzej. Sam zapach i konsystencja mi odbiera apetyt, niestety :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Rrr :
7.30 Śn: 3 pojedyncze kanapki z chlebem wieloziarnistym, polędwicą, sałatą, ogórkiem, 2 rzodkiewki ; 3 łyżki jogurtu nat. 11.30 II Śn: makrela w sosie pomidorowym(puszka/ wysokie BTW) 2 łyżki jogurtu nat. 14.45 O: 6 sporych łyżek kaszy gryczanej, sos z żołądków (mało sosu, dużo mięska), sałata z łyżką/2 śmietany 12%, łyżką jogurtu nat. przyprawy 17.30 P: 130g twarogu chudego, 3 łyżki jogurtu nat, 10 fistaszków(20 orzeszków) 20.30 K: wiejski 200g Mam nadzieje że nic grzesznego już nie dojdzie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wtakim razie do podwieczorku i na kolacje dorzuce kawałek ogórka, lub rzodkiewkę...
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
U
I Owsianka (30 g płatków owsianych, 2 łyżki otrąb owsianych, 125 ml mleka, 10 g proszku budyniowego o smaku krówki, banan); 50 g wędzonego twarogu. ![]() II 2 kromki chleba razowego z chudą wędliną, sałatą, ogórkiem; cappuccino marcepanowe bez cukru. III 1,5 krokieta, 250 ml barszczu czerwonego, marchewka. IV Budyń kokosowy (20 g proszku, 250 ml mleka), 20 g wiórek kokosowych, 30 g poduszkowców kokosowych; 10 g orzechów, marchewka. V 150 g serka homo naturalnego, kromka chleba razowego, 3 rzodkiewki. |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zadomowienie
|
Moja dzisiejsza R, w pierwszej części dnia totalnie zdominowana przez wieśniaka (cały czas mam na niego ochotę
![]() 9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 1,5 łyżki otrębów pszennych, garść bran flaksów, jabłko, cynamon, 3 łyżki wiejskiego light, 3 łyżki homo naturlanego. Pół godzinki po śniadaniu mocna mielona kawa z odrobiną mleka. 12.00 II śniadanie: 2 grube kromki chleba pełnoziarnistego, ok. 180g. wiejskiego light, 2 pomidory, 4 rzodkiweki. 15.00 obiad: pół szkalanki (ilość przed ugotowaniem) makaronu pełnoziarnistego, 200g. wiejskiego light, miseczka brokuł ugotowanych na parze. przede mną: 18.00 podwieczorek: sałatka: pekińska, pomidor, 3 ugotowane białka, 1 żółtko, łyżka oliwy, garstka pestek dyni lub garstka słonecznika. 20.00 godzinka marszu interwałowego po 21.00 kolacja: 100g. tuńczyka, świeży ogórek ![]()
#982 |
Zadomowienie
|
moje U:
1. serek wiejski + pól parówki + pomidor + przyprawy 2. duży jogurt 400ml o smaku toffii 3. 150g piersi z kurczaka z warzywami i keczupem potem 2 duze jablka i ok.30g fistaszków, parę żelek 4. serek wiejski + pólparówki + pomidor + przyprawy 2 kromki pieczywa chaber + plaster lososia wędzonego 5. zapewne znów wiejski chyba ze kupie tunczyka |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja z zapytaniem:
Kupiłam właśnie BRAN FLAKES, płatki z otrąb. Powiedzcie mi czy można je jesc swobodnie do mleka na R? BO ja normalnie z tymi samymi owsianymi to nie moge..a uwielbialam zawsze mleko i musli (a najbardziej cini minis) ![]() Mogę sobie łączyc bran flakes i płatki owsiane (z przewagą tych pierwszych ![]() I jeszcze kupiłam musli CORNY linea bez cukru. Można? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Moje dziesiejsze R: oczywiście o ocenę ładnie proszę
Sniadanie: owsianka: 25g płatków owsianych na wodzie, 70g białego sera 0%, 100ml maślanki, małe jabłko, cynamon 2 rzodkiewki, liść pekinki, duży kawałek papruki czerw. i ogorka wyszło dość spore to sniadanie 2 Śniadanie: 2 kromki razowego posmarowane jog.nat. 2 plasterki polędwicy drob. z warzywami, liśc pekinki, 4 plasterki ogórka, kawałeczek papryki Obiad: jajko sadzone na plasterku polędwicy drob. z warzyw. 50g ryżu brązowego + sos pomidorowy (1 łyżeczka przecieru, 1 łyżeczka jogurtu, oregano) kalafior gotowany 250g (waga po ugotowaniu) marchewka (została mi z 2ś) Podwieczorek: serek wiejski light 150g, orzechy wł.7g, pestki dyni 5g pół kalarepy, pomidor Kolacja: puszka tuńczyka wsw, pomidor, kawałek ogórka, 2 liście pekinki, 2 rzodkiewki, 1 łyżeczka jogurtu nat.
#985 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze R
Sniadanie: owsianka na mleku 1.5% (mleka ok 1.5 szklanki, płatków owsianych 3 łyżki), jabłko 2 śniadanie: szklanka mleka z granolą orzechową Obiad: Pierś z kurczaka ok 150g pieczony na teflonie z łyżką oliwy z oliwek, warzywa na petelnię, pół torebki ryżu białego, pomidor z oliwką z oliwek Kolacja: ser chudy biały (ok 100g), 2 kromi ciemnego pieczywa, "plaster" pieczonej piersi z kurczaka która została z obiadu |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
a co to jest ta granola ![]()
![]() |
#987 |
Wtajemniczenie
|
Najpyszniejsza rzecz na świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Niestety dzisiaj mi chyba niezbyt poszło.
Śniadanie: Bułka dyniowa: jedna połówka z sałatką kebab, druga z wędliną drobiową, ogórkiem, pomidorem i tofu II Śniadanie: 2 jabłka Obiad: Nieduża porcja spaghetii drobiowego ; jabłko Kolacja: Bułka ziarnista z wędliną drobiową, ogórkiem, pomidorem i tofu |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Wtajemniczenie
|
Teraz ja
![]() ![]() U/ lekkie P: śn. dwie garści cornflakesów, 3/4 kubka mleka 2%, jabłko, mała kwadratowa kromka razowca z margaryną, sałatą, plastrem wędliny i pomidorem 2śn. 2 kromki w/w, z warzywami w/w, jedna z makrelą wędzoną, druga z pasztetem, knopers, dwa kruche ![]() Ob. dorsz panierowany, 3/4 kubka makaronu (suchego), 225g kalafiora P. mały lód włoski (wiem, wiem, po prostu wracałam z tatą z roweru, więc nie marudziłam, że białko :P ) K. Wiejski 200g 6% z czymś ;> Do tego litr soku pomidorowego. Robię odwyk od landrynek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.