|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o przedłużeniu włosów [?] | |||
| super . ! |
|
475 | 61,29% |
| nie mam na ten temat zdania. |
|
40 | 5,16% |
| wolę zapuścić swoje. |
|
160 | 20,65% |
| wygląda to nienaturalnie. [!] |
|
100 | 12,90% |
| Głosujący: 775. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosow-czescIII watek zbiorczy
No nie żartujcie.. To ja już jestem rozerwana
. A może to zalezeć od struktury włosa? Moje są bardzo zniszczone, niestety.
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
no ale włosy na tasmie to w sumie cos innego, tam ianczej sie trzymaja te wloski
heh, ale to zalezy. a kto Ci przedluzal? jak mialas na ringi z silikonem? |
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
teraz mam pasemka na microringi, tutaj to sie wogole zadne nie zsunelo, ale nosze je dopiero miesiac. przedluzala mi moja mama zarowno tymi z silikonem jak i z gwintem teraz
|
|
|
|
#964 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Przebiłam się przez te 33 strony wątku, więc można powiedzieć, że jestem 'ogarnięta'.Mam bardzo, naprawdę bardzo cienkie włosy, ostatnio ścięłam je krótko, na grzyba - górę mam dłuższą, nad karkiem najkrótsze włosy mają z 1 centymetr. Ścięłam, bo doszłam w końcu do wniosku że ciągłe zapuszczanie nie ma sensu przy takich cienkich i marnie wyglądających włosach, i nigdy nie uda mi się wyhodować bujnej czupryny, choć wspomagam się cud maskami i suplementami (pomaga, ale natury nie oszukasz). Prosto: w krótkich jest mi ładnie, ale niewygodnie i chcę przedłużyć. Właściwie to, że przedłużę jest już pewne, zamówiłam microringi z silikonem i 40 pasemek syntetycznych (nie cieniowanych, tylko pełnej długości) na allegro (0,8 grama). Bawić się w to będę w domu, załatwię to po linii rodzinnej (coś za coś, w końcu ja regularnie farbuję mamie odrost, to może się odwdzięczyć ;D ). Nie sądzę aby taka ilość pasemek to było za mało przy takich cienkich włosach, o efekt emo czapy też się nie martwię bo włosy of koz dopasuję do moich naturalnych i je odpowiednio przystrzygę, z tym że ciekawa jestem jak to będzie na dole głowy. Wiadomo, jak bym miała tył dłuższy, przynajmniej kilka centymetrów to biorąc je do góry do kucyka zakryłabym łączenia, ale w takim wypadku będę musiała nosić włosy rozpuszczone albo związane luźnym splotem żeby nie odsłaniać karku?
|
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam sie 40 pasemek to zdecydowanie za malo
|
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
ja tez mam baaardzo cienkie, farbowane, i mam 100 pasemak na keratyne i jest ok. 40 to za mało.
Mi zgrzewów jakoś nie widać jak zrobię kitke, sa mistrzowsko zrobione!! |
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam 100 szt.0,5 g i było łysawo-przy krotkim tyle włosow.więc lepiej przygotuj się na dodatkowy wydatek
|
|
|
|
#970 | |
|
Przyczajenie
|
Aha, dzięki
Zobaczę jak w praniu wyjdzie, tzn jak wezmę włosy do ręki sprawdzę ile tego jest objętościowo i pewnie dokupię.Cytat:
![]() Edytowane przez defen Czas edycji: 2008-11-24 o 14:26 |
|
|
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
Mi dziś przyszło 100 pasemek włosów, nie wiem nawet jaka to waga, ale powiem wam, że nie wiedziałam że 100 pasemek to może być tak mało! Co prawda ja w życiu nie widziałam takich włosów na żywo [ w sensie, że nie widziałam włosów przed doczepieniem ] więc mogłam się zdziwić, jutro zaniosę kolezance, żeby oceniła czy to dobra ilość, chociaż na pewno dokupię jeszcze 40-60 pasemek. Boję się jedynie, że będzie mi widać te ringi, ale cóż, jakoś się schowa
. Widziałam na jednym ze zdjęć, jak jakaś dziewczyna sama wycieniowała sobie tak ostro włosy po przedłużeniu, podoba mi się ten efekt, bardziej naturalny, więc chyba ściągnę . Pozdrawiam
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Dzewczyny, czy możecie polecić jakiegoś konkretnego sprzedawcę na Allegro tych taśm clip in? Znalazłam http://allegro.pl/item485427020_clip..._promocja.html , skusiłabym się, ale nie znam się na tym, nie znam sprzedawcy, może po prostu któraś mi powie: ok albo do duszy
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
z cała pewnościa moge Ci polecić użytkownika thehairUwear ale tylko włoski naturalne. Na przesyłkę musisz troche poczekac ( ok tygodnia) ale warto
|
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
Hej! a ja mam takie pytanie do was
![]() bo dzis buszowalam troche po allegro i znalazłam cos takiego: http://www.allegro.pl/item492933799_...e_pasemka.html co o tym myslicie? warto w cos takiego zainwestowac? ile pasemek potrzeba na przedluzenie calej glowy? |
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukaj zestawów z 8 sztukami taśm.4 długie na tył i 4 na boki pojedyńcze |
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie zestawy thehairUwear maja 8 pasm, łaczna waga 100g
z tego co pamiętam taśma 4 klipsy- 1 szt taśma 3 klipsy- 2szt tasma 2 klipsy- 3 szt tasma 1 klips- 2 szt |
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm obrazek pokazuje co innego.
moze tak byc |
|
|
|
#978 |
|
Przyczajenie
|
Przyszła paczka z włosami. Miałyście racje, mało ich jest, nie przeraźliwie mało ale mało. Do tego długaśne są, bo ponad 50 cm i doszłam do wniosku że po przedłużeniu i tak połowę zetnę, więc z tych 40 pasemek zrobię 80 - przetnę pasmo w połowie długości i zrobię końcówkę z keratyny. Chyba można?
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
noszę od 4 miesięcy włosy doczepiane na clip-on'y.po kilku godzinach noszeniach czuję ból w miejscach,gdzie są doczepione,a czasami mnie swędzi-ale nie zawsze.czy to może być uczulenie?jeśli tak,to czy mogę je dalej nosić,czy to niebezpieczne(w sensie dlegliwości i ewentualnych problemów zdrowotnych)?pozdrawiam
|
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny jestem nowa
Bo w suie zarejestrowalam sie godzine temu![]() Chciala bym was prosic o porade. Mam naturalnie krecone wlosy, niestety co sie z tym wiaze sa one cienkie i bardzo wolno rosna. Bedac we Francji kupilam dopunke sztucznych wlosow kreconych i bardzo mi sie to spodobalo. Ale w zyciu moje wlosy nie beda tak wygladac dlatego tez chce zdecydowac sie na ich przedluzenie. Czy mozecie mi doradzic jaka metoda byla by najodpowiedniejsza? I czy uda mi sie dobrac taki rodzaj dopinanych wlosow zebym nie musiala ich krecic ? Ogladalam kilka ofert poniewaz miesszkam w londynie i wszyscy pokazuja zdjecia tylko z prostymi wlosami Cena to jakies 200 funtow. Moze lepiej zrobic wlosy w Polsce?Co o tym myslicie? |
|
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
Gdybym tylko mogła sobie na to pozwolić to bym spróbowała, a tak pozostaje zapuszczanie swoich własnych cienkich włosków, ale kto wie może kiedyś
|
|
|
|
#982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy mógłby mi ktos odpowiedziec na moje pytanie? ![]()
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... nie wiem czy to taka super okazja...
Ja przy przedłuzaniu na microringi miałam na głowie 160 pasemek po 0.8g |
|
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam przedłużanie metodą clip-on lube tape-on jeśli któraś z was jest zainteresowana piszcie Są to moim zdaniem najlepsze metody ponieważ włoski można zapinać i odpinać kiedy się chce można je farbować kręcić prostować itp. przedłużanie tą techniką nie uszkadza włosków Sama przedłużam włoski na terenie Katowice- Chorzów w przystępnej cenie klientki są zadowolone
|
|
|
|
#985 | |
|
Raczkowanie
|
Tak Hmm te włoski mają długość 30cm ? pasemek wystawionych na aukcji jest ok 280 w cenie 2,5 zł musiałabyś sie dowiedzieć ilu gramowe są . Jeszcze zależy jaką Ty masz długość włosków i czy 30cm Ci wystarczy ? Przy czym 30cm jest gdzieś za ramiona lekko .. Z pewnością znajdziesz tańsze i lepsze najlepsze są azjatyckie bo są grube! ![]() Cytat:
Możliwe, że to uczulenie Bo w pierwszych dniach zawsze się trzeba przyzwyczajać ale skoro Ty nosisz już od 4 miesięcy ot coś nie gra Ale nie powinno to zagrażać zdrowiu h
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-11-28 o 17:45 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Mialam wlosy azjatyckie - ktore po miesiącu byly tak zniszczone ze je od razu wyrzuciłam!
kolezanka ma podobne zalozone co te wyzej ale 25 cm. (U fryzjera 800zł;/) ma juz jakies 2 miesiace.. codziennie prostuje i wyglądają jak nowe, a przede wszystkim bardzo naturalnie! Tylko sie zastanawiam ile trzeba ich zamowic. |
|
|
|
#987 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Drogie Kobietki
![]() Ja noszę włoski już 2 mce i są jak nowe...Ale moim sposobem NIESTETY teraz już muszę je zdjąć ponieważ bardzo szybko mi rosną włosy i mam za duży odrost...Ale pielęgnuje je w następujący sposób: przed myciem głowy nasmaruje włoski serum z Avonu taki zielony na końcówki (12zl) po 5-15 min normalnie myje głowę szamponem racoon i nakładam odzywkę racoon na ok.10 min. UWAGA szampon wcieramy tzn.wmasujemy we włosy ABSOLUTNIE nie szorujemy głowy ![]() bo zrobi nam się kołtun a jak wiadomo włosy raz skołtunione już zawsze będą nam się kołtunić.spłukuje i nakładam crema latte odzywkę ok. 5 min i ponownie spłukuję. Oczywiscie odczekam 10 minut az troszeczke przeschhna i wyciagam na szczotkę ja akurat mam obrotową roventy . zeby byly jescze lepsze to znow naloze troszeczke tego serum z Avonu lub semi di lino i po jakims 1,5 mce noszenia dopiero je zaczynam prostowac. PAMIETAJCIE prostownica bardzo sniszcy wlosy. wiec nowe wlosy wystarczy wyciagnac na szczotkę. Gwarantuje ze są SUPER jak NOWE! Pozdrawiam
VanilParadise Edytowane przez VanikPardise Czas edycji: 2008-11-29 o 13:36 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosöw-czescIII wätek zbiorczy
Tak przegladalam forum i niestety wiele osob pytalo jak zaklada sie MicroRing
ale nie widzialam zeby gdzies byl jakies link do np filmu a wiec wrzucam dwa. Filmow jest sporo wystarczy tylko wpisac co trzeba na you tube. Mam nadzieje ze nikomu nie podpadne , a komus moze sie przyda. Przedluzanie wlosow metoda Micro Ring http://uk.youtube.com/watch?v=7FDcD6cdlco http://uk.youtube.com/watch?v=yAChImIS41Y A tu jeszcze same kolorowe pasemka z tego co widze to pasmo jest z przymocowanym ringiem odrazu http://uk.youtube.com/watch?v=CLRS0R_2Gzs Edytowane przez catis Czas edycji: 2008-11-29 o 21:37 |
|
|
|
#989 |
|
Przyczajenie
|
przedłużanie włosów.
Jestem ciekawa co o tym sądzicie?
Myślałam nad tym, żeby sobie przedłużyc włosy (choć moje naturalne są dośc długie) Takie przedłużanie sporo kosztuje, dlatego zastanawiam się czy nie wyrzuce pieniędzy w błoto. Czy po przedłużeniu dużo czasu zajmuje ich pielenacja? |
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przedłużanie włosów.
Angie watlow o przedluzaniu wlosow jest bardzo duzo tak wiec polecam przeczytanie wczesniejszych wypowiedzi.
Przestlam link do ostatniego watku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=259065 tam znajdziesz wiele opini i mozliwosci. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

. A może to zalezeć od struktury włosa? Moje są bardzo zniszczone, niestety.

Zobaczę jak w praniu wyjdzie, tzn jak wezmę włosy do ręki sprawdzę ile tego jest objętościowo i pewnie dokupię.