|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko zazdraszczam takiej paki............coś pięknego.... a Ola wymiata w ciuszkach które jej mamcia nałogowo kupuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
No proszę, jak nasz sielankowy wątek bużliwie się zaczynał
![]() Kontynuuję cycolowy temat - używacie jakiś kosmetyków na poprawę sytuacji? Wiem, że pewnie niewiele da się zdziałać, ale chociaż na poprawę humoru coś można zastosować.. ![]() ![]() A ja za czasów dziecięcych miałam bardzo gęste włosy, cudne, potem mi sporo wypadło, a teraz hormony zrobią swoje i zalety mojej urody jeszcze bardziej się zminimalizują ![]() ![]() ![]() A teraz pytanie z serii głupich... Jaki dres będzie najlepszy na aerobik. Raczej taki bardziej obcisły, czy lepszy luźny ? A czy na początek wystarczą zwykłe halówki, czy lepsze będą adidasy?? (wiem, głupie te pytania, ale kto pyta... no wiecie). Dziś byliśmy u znajomych, którzy mają 14-miesięcznego synka. Łuśka została pierwszy raz pocałowana prze z kawalera ![]() ![]() Poza tym przywiozłam masę ciuchów pożyczonych od koleżanki i mała jest zaopatrzona, że hoho! Przymierzam się do wklejenia fotek, może jutro się zmobilizuję. Fotek córki mojej znaczy się.. Co do bóli okresowych - ja przy ostatniej @ myślałam, ze wywinę się na drugą stronę.. Dziwny ten ból, taki nieco inny,, |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zabieram się za składanie wysuszonych ubrań. Jak ja nie lubię wtorków, nic w tv nie ma:/ Dobrze, ze na cyfrze włączyli nowy program DOMO to chociaz mam jakąś alternatywę, ostatnio prawie cały czas oglądam i uczę się jak urządzać dom;p zamierzamy się budowac w przyszlym roku- mam nadzieję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Sosnowa dresik taki w jakim się najlepiej czujesz i masz pełną swobodę ruchów
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Mi np jest wygodnie w elastycznych obcisłych spodniach,a buty to ważne żeby były wygodne i się nie ślizgały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Znowu jestem pierwsza! Apokalipsa ![]() Werstunia Olcia czasem potrzyma sobie flachę, ale na krótką chwilę ![]() ![]() Cestia... a co to za podbieranie mej córze męża ![]() ![]() AAAA śpię... może moje dziecię zechce się jeszcze kimnąć ![]() ![]()
#967 |
Zakorzenienie
|
![]()
hejka to ja dzis druga na podium
Miki wstaje o 6 i potem juz ani nawet mysli o spaniu, bawi sie na razie miskami w karuzelce, ale raczej koniec zabaw rychlo nastapi, nie mam czasu ostatnio na Wizaz, ta przeprowadzka i to upychanie rzeczy mnie wykancza, troche to trudne zmiescic rzeczy ze 100 m2, na polowie tego obecnie ![]() zwiedzamy codziennie teren, osiedlowe skroty itp, zapoznalam sie z sasiadka z dolu, ona ma synka polrocznego, wiec wspolne tematy do konca roku beda, bo macierzynskie i wychowawcze mamy mniej wiecej w tym czasie, a i jeszcze jest ponoc jedno dziecie lipcowe w klatce, cud miod nienajgorzej trafilam troche pada dzis u nas, ciekawe czy przestanie bo nie usmiecha mi sie moczyc wozka , a jestem umowiona do apteki po Olejuszke bo cos Mikiemu drapanie lepetyny po oliwkowaniu nie daje efektow i co drugi dzien znow widoczne sa luski Kasiulka dziewczyno rzeczy dla Ksiezniczki Olci superasne, zastanawiam sie ze chyba masz szafy z gumy ![]() Kasiulka pytalas sie o wybor wozeczka, moj jest git Mikado oxford, super duza gondola ze Miki sie jeszcze w niej miesci swobodnie, tylko obecnie na miejskich chodnikach wystarczylyby lzejsze, mniejsze i plastikowe kolka, i wklad zamiast gondoli, zawsze to mniejszy ciezar do znoszenia z pietra, juz szukam po znajomych drugiego wozka do mieszkania i Mikado zostalby w piwnicy na spacery Miki wlasnie oglada na wspolnej ![]() no ide sie zmalowac i ogarnac mieszkanko oraz zamarynowac pstraga na obiad, pewno zauwazylyscie ze ta ryba czesto gosci na naszym stole, ale czesto jest w promocji w tesco po 7 zl, czysta swieza ryba bez kilogramow lodow jak w mrozonych, wiec sie opyla a chcialam polecic srodki do czyszczenia, mycia z Lidla W5, sa super armatura na blysk uzywamy pieluszek z biedronki DADA, sa superasne bo maja elastyczne boczki i zakladki z przodu dosc dlugie, wychodza tak ze 40 gr za sztuke, przetrzymam na nich rozm. 3, a potem elastyczne pampki 4 bede polowac w promocjach milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
bry dzień
![]() ale się nie wyspałam ![]() ![]() aaa to ja już pamiętam ten incydencik z Taką sobie ![]() ![]() chcę kupić dżinsy na all, ale nie wiem czy to nie ryzyko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widze ze wspomnienia....zaraz zmykam poczytac ![]() Cytat:
![]() O i widze ze tyjakas bojowa jestes ![]() dziewczyny mam pytanie... Od kiedy mozna dzieci brac za paluszki zeby podnosily sie do siadania?Bomoja lila jest taka zniecierpliwiona ze jak tylko dm jej paluchy to sie podciaga a jak jej wezme to wielki ryk ![]() Mati i Nastka sa cudowne ![]() Kasiulka no niezla ta paka ![]() ![]() A co do twojej wrednosci to jakos w to nie wierze.Kiedys sporo czasu ze soba spedzalysmy i jakos nie pamietam zeby byly jakies spiecia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Martunia
![]() ![]() Co do ciuszków to nawet powiem Ci, że nadążam choć oczywiste że mnóstwo leży w szafie, ale mam taki zwyczaj że jak coś się tylko pobrudzi, Ola uleje, myk i zmieniam, a tamto do prania i w ten sposób mam obrót w szafie i ciuszki się w miarę mieszczą (ledwo domykam szafę gwoli ścisłości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#971 |
Wtajemniczenie
|
Wersta tak mi sie przypomnialo ze jak robilam test 3 dni po spodziewanej @ to wyszlo ze nie jestem w ciazy a tydzien pozniej w 2 sekundy pojawily sie 2 krechy...Och jaka ja bylam przestraszona
![]() ![]() ![]() A moze wy napiszcie jak sie czulyscie jak dowiedzialyuscie sie o ciazy ![]() Kasiu ladnie tu wygladalas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
ja też sama robiłam test. okres się spóźniał, ciąża była możliwa, choć trudno mi było uwierzyć że po 3 cyklach by się udało ot tak. patrzę a tam takie wyraźne dwie krechy
![]() ![]() ![]() to tak gwoli wspominek ![]() dziś idziemy z Igą do radiologa, ciekawe co tam usg pokaże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
![]()
a my z mezem robilismy test razem, nie moglam sie doczekac ranka zeby nasikac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wersta dla mnie to za duze ryzyko kupic na all jeansy. Ja nawet jak idę do sklepu, to muszę przymierzyc z 5 par i tak większość z nich jest nie dobra. CHociaż w sumie Ty masz niezłą figurę i może nie masz tego problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
A my staraliśmy się i to był 4 cykl... w poprzednich testy pokazywały jedną krechę i były najlepszy wywoływaczem @
![]() ![]() ![]() ![]() MArtunia o kurcze, ale fotencje moje wyszukałaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#976 |
Zakorzenienie
|
No to i ja powspominam. My właściwie nie planowaliśmy dzieciątka, tylko stwierdziliśmy co będzie to będzie. Jak test był by na nie to nic by się nie stało. Więc sobie tak zaryzykowalismy i w sumie zapomniałam o tej akcji. Miałam problemy z tatą był strasznie chory i niestety 24 października zmarł
![]() Aaa.. ja też się nie mogłam doczekać ranka żeby go zrobić, więc wykonałam test wieczorem. |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Wstaliśmy dzis z Piterkiem o 9.30 ![]() ![]() Widze ze wspomnienia dwoch kresek na blacie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#978 |
Zakorzenienie
|
fajne macie wspomnienia z robienia testów
u mnie to było gorzej bo ja zobaczyłam 2 kreski to jakby mi ktos głowe o płytki roztrzaskał... zaraz widziałam siebie nad grobem rdziców gdy im to powie bo oni maja kłopoty z sercem
#979 |
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki. Dziewczyny mam pytanie. Urodziłam 3,5mies. temu, karmię piersią i nie miałam jeszcze @. Ale niestety cały czas od porodu mam jakieś plamienie, tzn jakby upławy tylko koloru lekko brązowego. Nie wiem czy to normalne, ale pewnie nie. Nic mnie nie boli ani nie piecze, więc nie doszłam jeszcze do gina, ale chyba będę musiała się wybrać. Niestety nigdzie nie znalazłam żadnego info na ten temat.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie kobietki to dzidzia kuzynki małżona od której paczkę dostałam
![]() ![]() Ver_onko ja do dziś mam takie beżowe upławy chociaż miałam już dwa okresy, ale byłam u gin i nie widziała w tym nic niepokojącego, czyli widać jeszcze potrzebny jest czas żeby się wszystko unormowało ![]()
#982 |
Zakorzenienie
|
no zyja i ciesza sie z małej bardzo... tylko czasem widze zal w ich oczach ze nie tak wyglada moje zycie... moze gdybym zyła z tatusiewm małej to byłoby lepiej... no ale na to ja nic nie poradze
#983 |
Zakorzenienie
|
Ojojo, jakie pikne wspomnienia was naszly babulce!!
A ja zaszlam od razu w pierwszym cyklu staran, zaraz po slubie, tz wiec nie byl zaskoczony ![]() ![]() Test pokazal jedna kreche, wiec odlozylam go do szuflady, po kilku minutach wolam meza jeszcze raz i pokauje mu druga kreche, a on ze stoickim spokojem "to bedziemy mieli dziecko" i wrocil do kuchni robic sniadanie ![]() ![]() Kasiulka, jakie ubranka !! mam tylko pytanie, gdzie ty to wszystko miescisz ![]() ![]() AAA no i dobrze wiedziec, ze w Niemczech jest taki fajny plyn do plukania, nigdy jakos nie zwaracalam na niego uwagi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Wtajemniczenie
|
ale fajnie tak powspominac no nie?
![]() A ja wlasnie bede zaraz zapychala sie frtkami ![]() Kasiulko wychodzisz dzisiaj z ola na spacer? Do dziewczyn ktorym wypadaja wlosy i nie karmia....ja zakupilam sobie szampon dermena i do tego jadam silice i jak narazie uspokoilo sie wypadanie wlosów wiec polecam a szampon rowniez polecam osobom nie karmiacym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Mija płyn jest naprawdę super
![]() Martunia właśnie się zastanawiam nad spacerkiem, jak na razie Ola śpi mi już chyba 2,5 godziny ![]() ![]()
#986 |
Zadomowienie
|
Uuuu... Kreskowy temat. Ja o dzidziusiu zaczęłam gadac non stop tak mniej więcej 4 m-ce przed zajściem. I tak się strasznie nakręcałam jak widziałam te małe dzieci i babeczki w ciąży że czasem nawet ryczałam, a jak już test zrobiłam i zobaczyłam te dwie kreski to normalnie kaplica. Cały dzień ryczałam i się martwiłam że się nie nadaję na matkę. Dopiero jak wieczorem TŻ-owi powiedziałam to stres puścił i zaczęłam się cieszyc. A wątek czytałam namiętnie od początku tylko głupio mi było coś pisac
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
po 2letnim marudzeniu tż o potomstwo jakoś od razu się zrobiło
![]() moja reakcja na 2 kreski: będę kaszalotem ![]() popłakałam sie jeszcze siedząc na kibelku, nawet nie zdążyłam zejść, bo te kreski na teście pokazały się w sekundę. zadzwoniłam do tż a potem do mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
a ja słomiana wdowa od teraz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wersta oryginalnie zareagowalas na 2 krechy ![]()
#989 |
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie wstalam a maly spi w naszym lozku.....
no to teraz w skrocie moja relacja sprzed roku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#990 |
Zakorzenienie
|
Anisiu a jaki serial teraz oglądasz?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.