![]() |
#961 |
Konto usunięte
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Ja ogladam Chirurgów, Pierwszą miłość/Brzydulę czasem Na Wspólnej - ale u mnie to takie oglądanie uczac sie wiec na telewizor rzucam okiem co jakiś czas a głownie "słucham".
No i Seks w wielkim miescie oczywiście ![]() Nie cierpię natomiast teleturniejów i programów typu "Jak oni Spiewają", "Gwiazdy tanczą na lodzie". "Taniec z gwiazdami", "Fabryka gwaizd". "Rozmowy w Toku - ile można?", "Sedzia Anna Maria Wesołówska", "Gra o kase". Jedynie "Małą czarną" ogladam i jak trafie na ajkeis rozmowy o literaturze, filmach na Kulturze to też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() edit. Chirurgów też oglądam i House'a oczywiście też. Ogólnie to sporo seriali oglądam, ale nie śledze jakoś regularnie, jak mam czas to oglądam jak nie to trudno. Za to zadnego meczu nie opuszczę ![]()
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2009-02-02 o 18:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dla pewności przedzwońcie do swoich szkół. Lepiej zapytać ![]() Nie odzywam się a to dlatego ze stoję z materiałem już chyba od tygodnia... Miałam trochę spraw na głowie a jak już wypadłam z toku to nie umiem się znowu zmobilizować. Postaram się jutro coś zacząć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
Jak zmieniałam deklarację to już podpisywałam jako ostateczną. Chyba
![]() Misiu błagam - nie dołuj. Ja to chyba na początku nauki jestem...
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() ![]() Vademecum mam, nic tylko zakuwać ![]()
![]() |
#966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jeszcze dużo czasu więc spokojnie się wyrobicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lubię czytać Twoje posty bo jakoś mnie tak pocieszają - nie jestem sama w ciemnym lesie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem miałam się już nie uczyć, ale dostałam niezły ochrzan od mojego przyjaciela( chłopaka?) ![]() ![]() Cytat:
![]() Niedługo idę do szkoły- oby tylko nie trafić na moją nauczycielkę od biologi ![]()
![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może zobaczę jeszcze jakiś film i wreszcie wezmę się do roboty ![]()
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie: czy orientujecie się czy deklarację można wysłać pocztą do szkoły? Czy trzeba koniecznie pojawić się samemu? Bo mnie wiele km dzieli od szkoły i nie wiem czy się już nie obudziłam z ręką w nocniku ? ;/ nie mogę znaleźć takiej informacji na stronie oke...
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że można wysłać pocztą, ale przyznam szczerze, że sama bym się na to nie zdecydowała - nie ma to jak osobiście.
![]() |
![]() |
#972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już podpisałam deklarację, teraz pozostaje mi nauka, nauka i jeszcze raz NAUKA ![]()
![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obejrzałam Córkę prezydenta, może jeszcze zobaczę Notting Hill ![]() Boże, co ja robię, 3 miesiące przed maturą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#975 |
Konto usunięte
|
Ja też nie umiem się zmobilizować - jutro odłączę telewizor bo on mnie rozprasza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobra koniec, pełna mobilizacja- ja nie chce siedzieć następny rok w domu, a tym bardziej studiować coś "na odczepnego". Poza tym jeśli wszyscy neurochirurdzy są choć trochę podobni do dr Shepherd'a to zrobię wszystko ( z siedzeniem nad książkami po nocach) żeby trafić do takiego raju ![]() A tymczasem wracam do hybrydyzacji ![]()
![]() |
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
melduje się kolejna wizażanka pisząca maturę po raz drugi
![]() ![]() Edytowane przez trats Czas edycji: 2009-02-03 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo trudno jest się zmobilizować na wizję studiów zaocznych ![]() Dzisiaj wieczór spędzam z biologią. A co ![]()
![]() |
![]() |
#979 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam wszystkie "nowe", ale nie chce mi się za każdym razem pisać, że serdecznie witam
![]() ![]() A Ty już tak na pewno idziesz na zaoczne ![]()
![]() |
#981 |
Wtajemniczenie
|
trats witamy
![]() Hybrydyzacja zaliczona, teraz zabieram się za biologię ![]() ![]()
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W tamtym roku zdawałam historię sztuki jako dodatkową. Oprócz tego zdawałam historię obowiązkową i więcej czasu poświęciłam na naukę historii. Do h.sztuki zaczęłam się uczyć coś. ok miesięca, nawet niespełna i napisałam na 62% ale taki kit wciskałam w wypracowaniu ![]() ![]() A w tym roku muszę poprawić wynik bo na uczelni zrobili głupią rekrutację ![]() Zdający maturę w 2009 roku mają przedmiot rozszerz. mnożony x2,5 a ubiegłe roczniki x1,5. Straciłabym aż 17punktów w rekrutacji ![]() Ja się uczyłam z ksiązek "Sztuka i Czas" i z podręczników z polskiego, bo było dużo obrazów itp.. Niedawno kupiłam książki potrzebne na architekture, Sztuka Świata, co prawda tylko 2 części, bo są drogie a materiał kończy się na sztuce Chin. Jest tam ogrom wiedzy, więc można sobie wyobrazić ile trzeba przyswoić wiedzy w jednym semestrze ![]() Zawsze to coś ![]() Chodzisz na rysunek?? Bo ja planuję po 10 lutym. Nie chcę mi się, bo będe jeździła aż 100km. Kasa na zajęcia + drogi bilet ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2009-02-03 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak. punkty z matury z hs liczą się w krakowie, a politechnika krakowska to mój cel, więc każdy dodatkowy punkt mi się przyda. choć coraz częściej się zastanawiam czy jej nie skreślić z deklaracji i: albo zostawić tylko matematykę, albo do matmy dopisać fizykę, która to znowu liczy się we wrocławiu i startowac tylko na pwr, bo ma jednak lepsze opinie od pk ![]() ![]() i pewnie pisze teraz niezrozumiale, ale wybaczcie, mój mózg chyba przez nawał nauki nie funkcjonuje poprawnie ![]() edit: i macie niezłe tempo, ledwo odpowiedziałam na jednego posta, a tu już kilka następnych. wybaczcie, że nie będę cytować: Nija - wyjątkowo przyjmuję przeprosiny i wybaczam, ale pierwszy i ostatni raz ;]:P Nebya - ja zawsze lubiłam utrudniać sobie życie ![]() Deborah - chodziłam na kurs, ale chwilowo z niego zrezygnowałam, bo muszę trochę odetchnąć, mieć trochę czasu dla siebie, bo niestety kilka problemów zwaliło mi się na głowę ![]() Edytowane przez trats Czas edycji: 2009-02-03 o 18:26 Powód: dopisek ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Jedyny minus to to, że są płatne a tak w niczym nie odstają od dziennych. Sama miałam przyjemność pochodzić trochę na zaoczne budownictwo i nauki też jest dużo.
Na dziennych to przynajmniej zajęcia są porozkładane na tydzień, do ewentualnych kolokwi czasami łatwiej się przygotwać. A na zaocznych w jednym dniu może być ze wszystkiego ![]() Heh pamiętam jak pierwszy raz miałam wykład z chemii, 2 godziny, zapisane po 8-10stron A3 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja studiuje zaocznie i oddałabym wiele żeby studiować dziennie ![]() ![]() ![]() Mi zawsze marzyła sie architektura albo projektowanie ubran <33 ah , szkoda ze talentu brak . Teraz czeka mnie sroda i czwartek z filozofią { boże , co za brednie .. } w piątek zaliczenie , bo byłam wczoraj - czekałam 3 godziny i chciał mi postawić 4 a to nie dopuszczalne haha . Łatwo w sumie miec 5 wiec trzeba powalczyć . Miałam pecha bo nie nauczyłam sie 2 zagadnien i akurat o to mnie zapytał .. ale uczyłam sie od 10- 13 w tym przeczytałam ksiązke wiec nie ma sie co dziwic ze wszystkiego nie ogarnęłam . Teraz sie wykuje i musze miec ta 5 . PO za tym oblałam pewnie egzamin z hitorii i chyba powinnam zaczac przygotowywac sie do poprawki ;/ a to komplikuje moją naukę na kolokwium z rzymu .. boże i to kolejny dowód na to ze studia zaoczne są okrrrropne! czasem kilka zaliczen w jednym dniu .. w sumie to pod koniec letniego semestru zapowiada sie sajgon , bo o ile sie plan nie zmieni bede miała 3 w jednym dniu kolokwia na zaliczenie cwiczen- to dopiero bedzie kucie ;/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że w tym całym kryzysie rodzice nie stracą pracy ani nic innego-złego się nie zdarzy ![]() Może z tym dyplomem rejestratorki medycznej uda mi się zdobyć dorywczą pracę gdzieś w szpitalu albo w prywatnym gabinecie, żebym miała pieniądze na swoje wydatki. Bo od rodziców pewnie dostanę tyle, że starczy tylko na mieszkanie i jedzenie (oby chociaż tyle wygospodarowali ![]() ![]() Niby jestem zdecydowana na te Katowice i AE (godzina pociągiem+autobusem od domu, ale chcę tam mieszkać), ale pewnie złożę papiery jeszcze gdzieś np. do Krakowa, żeby sprawdzić czy się dostanę ![]() Babcia wkurza mnie niesamowicie, już nie mogę wytrzymać. Oczywiście ona uważa, że na dzienne studia absolutnie nas nie stać, że dziennie studiują poza miejscem zamieszkania tylko dzieci biznesmenów ![]() ![]() ![]() ![]() Od jutra się uczę ![]()
![]() |
![]() |
#988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
HEHE dobrra babcia ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego już mam dosyć i będę szukała mieszkania jak najbliżej uczelni. Tylko, że u mnie problemem jest nie tyle te 2 godziny stracone w autobusie (chociaż to też się liczy), ale u mnie autobusy jeżdżą o strasznie głupich godzinach. Np. kończyłam lekcje o 14.55 i musiałam czekać jak głupia na autobus do 15.50 ![]() ![]() ![]() Módlmy się o mieszkanie jak najbliżej uczelni ![]()
![]() |
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Ja dalej jestem przy modlitwie o dostanie się na studia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.