![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
![]() A pani gin może akurat ma jakieś swoje zmartwienia, dopóki jest dobrym lekarzem to dajcie jej szansę na poprawę ![]() Teraz powinno zacząć się niebawem testowanie zafasolkowanych w listopadzie z sierpniowymi terminami ![]() ![]() Syla czekamy na Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny załamałam się. Lekarz, który prowadził moją ciążę został skazany na roczny zakaz wykonywania swojego zawodu przez rok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agadom mam nadzieję ze znajdziesz super lekarza! ![]() ![]() zmykam, bo zaraz do domku ... potem moze wpadne do Was i dołaczę w końcu moje foto fasolki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny a czy Wy jestescie przesadne?
bo jest taki przesad ze do 6 miesiaca ciazy sie nie kupuje nic dla malucha bo mozna poronic....... wiadomo ze to glupi przesad ale czlowiek jakos jest przewrazliwiony na takie rzeczy i ja przy pierwszej ciazy pierwsze rzeczy zaczelam kupowac dopiero w 6 miesiacu
#965 |
Rozeznanie
|
Ja nie wierzę w przesądy...a i tak nie kupie na razie ubranek bo wiele otrzymam,hi
![]() No mnie kalkulator wszystko trafnie obliczył, a dzień poczęcia...wcale nie musiał być dniem przy zbliżeniu. Plemniki żyją jakiś czas (nie wiem ile dokładnie godzin), a zanim dotarły, zanim się połączył jakiś...to mogły minąć 3 dni. Ja tam dokładnie nie patrzyłam na kalendarz, bo szczerze to nie wie się dokładnie gdy ma się do kogo przytulić...codziennie ![]() Truheart, ciekawe która z nas pierwsza urodzi,hehehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę czy wózek kupic taki swój, czy mieć zdobyczny- siostrzany...hmmm Okaże sie w praniu A co do przesądu to raczej nie wierze, bardziej zganiłabym to na swoje bezpodstawne obawy i czarne scenariusze jakie czasem po głowie mi chodzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
BAN stały
|
ja też w przesady nie wierzę.. przy pierwsdzym dziecku już zaczęłam szaleństwo zakupowe jak wyszłam od gina....
![]() teraz wiekszość rzeczy będę miała... chyba że dziewczynka będzie to jedynie ciuszków podokupię... |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
Oj dawno mnie tu nie było, a widzę że rozmawiacie o ciuszkach.
Jeśli chodzi o mnie to jeszcze nie zaczęłam tego szaleństwa bo po pierwsze nie mam czasu bo sporo pracuję a po drugie w centrum handlowym i tak nie mam siły łazić więc kieruję się tylko tam gdzie naprawdę muszę. POza tym muszę się pożalić, że chyba przesadziłam z pracą bo od 2 dni mam taką dziwną zadyszkę. Czuję się zmęczona i ciężko mi się oddycha. Z tego powodu do pracy pójdę dopiero w poniedziałek a do tego czasu odpoczywam. Czy miał ktoś coś podobnego - tę zadyszkę? Przestraszyłam się troszkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Wtajemniczenie
|
Ja już z trudem powstrzymuję się przed zakupem tych słodkich ciuszków
![]() ![]() musicman nigdy nie miałam takich zadyszek. Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj. Trzymajcie się dziewczynki ![]()
#970 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja też ślub 13 i to w dodatku w piątek.... ale jakiejś katastrofy nie było..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie ma związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy zakupami a poronieniami, no chyba, że ktoś tyle nakupuje, że się mocno przedźwiga lub padnie ze zmęczenia ![]() Może jednocześnie będziemy na porodówkach stękać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
Już za tydzień będę miała za sobą 1/4 ciąży hi
![]() Jutro na uczelnię... nie woybrażam sobie przez dwa weekendy z rzędu siedziec po 12 godzin w szkole...:/ ja tam zasnę, zapachy kawy mnie odbiją...dzisiaj rano już mi się cofało od jej zapachu, zaczęłam kaszleć i tak jakoś mi sie jakby od żołądka odrywało....:/ a leżałam pod kołdrą! Jej zapach mnie dopadł z drugiego końca pokoju... No ja praktycznie wszystkie ubranka też odziedziczę, chociaż niektóre kupię dla maleństwa...bez względu na płeć, ale muszę kupić z kaczuszką coś,jej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i w nim jest tak jak pisałam jesteś w 9 tygodniu ![]() i jeszcze się Wam poskarżę ![]() moja cera wygląda koszmarnie !!! już nawet nie mówię o krostkach tylko wszystkie kosmetyki się jakoś dziwnie zachowują - mój sprawdzony i ulubiony podkład się waży, cienie (tak samo sprawdzone) też sie rozmazują zaokrągliłam się na buzi + cudnie zważony makijaż + pryszcze = monstrum, czyli ja ![]()
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2008-12-04 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to co piszesz, to wszystko przez głupie hormony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
anusia_82, truheart, Ania0104, agadom1 dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Ja nie jestem przesądna. Zakupy będę robić stopniowo, na ile finanse i siły pozwolą. Na pierwszy rzut pójdzie wózek, łóżeczko, fotelik do samochodu i tego typu rzeczy dla maluszka. Planuję pracować do około 38 tygodnia ciąży (lub dłużej), więc te rzeczy chciałabym kupić wcześniej, aby nie ścigać się później z czasem i upałem ![]() Ciuszków nie będę zbytnio kupować, bo jak znam życie sporo dostanę w prezencie. Chyba, że coś bardzo słodkiego wpadnie mi w oko i nie będę mogła sobie darować ![]()
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 OM – 3 MIESIĄCE + 7 DNI + 1 ROK = TP 1 OM – pierwszy dzień ostatniej miesiączki TP- termin porodu bo chyba dodajac 7 dni do ostaniej @ jakos termin porodu nie wyjdzie poprawny źródło : http://www.we-dwoje.pl/termin;porodu,artykul,7728.html oraz http://www.biomedical.pl/ciaza/ciaza...porodu-33.html i http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/alendarzciazy.aspx jelsi chodzi o ubrania, łózeczka, wózki to ja raczej poczekam az bede w bardziej zaawansowanej ciazy gdzies 7 miesiąc , owczywiscie wózek i łózeczko wybiore wczensiej ale zakupie dopiero przy końcu a i nawet moze moj "maz" isc do sklepu po łóżeczko i wozek jak ja bede w szpitalu lezec . co do przesadow itd dostalam ostanio od położnej taki poradnik "Pytania i odpowiedzi dla przyszłych mam " i pisze t am miedzy innymi ze szczepinia na grype w czasie ciązy nie sa wskazane,ze do dentysty nalezy chodzic raz na trzy miesiace w czasie ciązy, sa opisane poszczegolne skróty używane w usg i tak : GS - średnica pecherzyka ciążowego GRL - odległość miedzy główka a kością ogonową BPD- wymiar dwuciemieniowy główki HC - obwód główki AC - obwód brzuszka FL -długośc kości udowej AFI - Indeks pływu owodniowego FHR/ASP- akcja serca płodu Jelsi chodzi o urode to : czy będac w ciązy mozna farbować włosy ? czy farba nie zaszkodzi dziecku ? - "w okresie ciazy nie trzeba rezygnowac z wizyt u fryziera. farbowanie, wykonywanie trwałej ondulacji, lakierowanie włósów henna sa całkowicie bepzieczne. Barwniki chemiczne maja kontakt tylko z włosem a znikome ilości środków które moga przeniknąc przez skóre głowy nie sa zagrożeniem dla płodu. Czasem zdarza sie, ze efekty tych zabiegów moga odbiegac od oczekiwanych z powodu zmian hormonalnych zachodzących w czasie ciązy. i wiele pytan jak czy mozna miec paznokcie żelowe, czy wolno korzytsac z solarium czy wolno stosowac wsyztskie kosmetyki ? jak radzic sobie z rozstepami czy wolno uprawiac sport, czy mozna uprawiac seks ....... pozdrawiam Ps. acha książeczka jest patronatu elevit ..zdrowy począdek życia
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jakoś ostatnio mój nastrój szwankuje i ta cera jeszcze bardziej mi psuje humor wiem, że to przejściowe i tylko rosnący brzuszek trzyma mnie w pionie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() megi b ,edyta1421 witajcie w klubie.Nasz ślub również był 13-ego truheart... mi też jakieś zabobony wciskali,że nie dość że 13, to jeszcze świadkowa w ciąży a ponoć to źle wróży ![]() ![]() Cytat:
![]() No i zgodzę się że kosmetyki inaczej na mnie reagują. Mam nadziję że niedługo wszystko się ustabilizuje i cera wróci do normy. Po cichu wam się przyznam że moja siostra dość ładnie wygląda w ciąży.I wcale nie dlatego że to moja siostra. Przytyła tylko 9kg. W pierwszej ciąży przybrała zdecydowanie więcej, ale chwilowo sekretu nie chce zdradzic jak to zrobiła. Co by nie być gołosłowną obiecuję wstawić fotke ![]() EDIT ![]() http://images32.fotosik.pl/412/4dda33a67cdf7333.jpg Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2008-12-04 o 19:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
Phi, ja do tej pory miałam beznadziejną cerę, więc i teraz mam...ja to mam dopiero pecha
![]() Mam 2,5 tygodnia by zwalczyć te brzydkie krosty, bo TŻ wróci.... ![]() Spirytus salicylowy, krem nawilżający, tonik...to można używać, nic z antybiotykiem. Pewnie od makijażu troszkę cera mi sie pogorszy przez weekend, ale strach się bać z taką gębą bez make-upu,hi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Gizmiatko no coz....widze ze nie mialas sie do czego przyczepic - otoz nic mi sie nie POKIELBASILO bo to jest metoda ogolna, ktora stosuje kazdy ginekolog i mozesz sie kazdego o to zapytac
po prostu nie napisalam do konca czyli, ze jeszcze odejmujemy trzy miesiace czyli data ostatniej miesiaczki plus 7 dni i minus 3 miesiace zreszta to jest dokladnie to co napisalas - logiczne ze odejmujesz te trzy miesiace bo inaczej ciaza by trwala rok i 7 dni lol o matkoooo....wszyscy mnie zrozumieli tylko Ty nie? ciekawe.... nie szukaj zaczepki bo Ci to nie wychodzi ok?
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego ze jest to metoda ogolna , zgadzam sie, ze stosowana przez ginekologów tez sie zgadzam, ale chyba jako kobieta kotra juz jedna dziecko urodziła wiesz jaka jest roznica mieczy dodaniem tylko 7 dni do dnia ostaniej miesiaczki, wtedy wyszlo by ze ciaża ma ponad 12 miesiecy kalendarzowych a nie 9 . [ wiec raczej jak cos piszmey i staramy sie tłumaczyc, to na forum robimy to od poczatku do końca]I zaczepki nie szukam . pozdrawiam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie....dlatego kazdy sie domyslil o co chodzi bo wiadomo ze ciaza nie trwa roku
zreszta nie o to chodzi - napisalam jak sie nazywa ta metoda i kazdy kto jest blizej nia zainteresowany wystarczy ze wpisze w google jesli bedzie chcial
#983 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
oj, widzę, że hormony buzują
![]() moje bardziej idą w płacz - z natury jestem beksa, ale teraz to przechodzę wszelkie granice ![]()
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
![]() stało się coś najgorszego. Byłam dzisiaj u lekarza i stwierdził ze zarodek się nie rozwija ;( pełcherzyk płodowy rozwinoł się do 7 tyg. powinien byc 10 a zarodek wogóle się nie rozwinoł chyba od 3 tygodnia a myslalam ze juz najgorsze minelo ze juz nie bedzie poronienia w 3 miesiącu strasznie mi smutno i okropnie się boje. Jutro jade na zabieg ;( mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i bede sie cieszyc znowu tak samo za jakis czas. Narazie niestety łezki się leją ;( A tak bardzo juz chiałam tego dzidziusia co dzien ogladalam jak juz moze wygladac ![]() nie życze nikomu takich chwil Życze zdrówka i zdrowiótkich dzidziusiów pa ;(
#986 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gooha tak mi przykro
![]() moze warto sie skonsultowac z jeszcze jednym lekarzem, czasem plod jest mniejszy niz powinien ![]() bardzo Ci wspolczuje ![]() ![]() jeszcze doczekasz sie cudownej dzidzi
#987 |
Zadomowienie
|
Gooha3 przykro mi. Trzymaj sie kobieto!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam Cię Gorąco i tzrymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.