Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-04, 13:00   #961
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
noooooo szkoda pobiegały byśmy po sklepach
Chyba muszę TŻ-ta wyciągnąć ... albo siostrę - tylko że ona studiuje i będzie dopiero przed świetami
a kolezanka po zabiegu ok ... dołaczyła do nas na wizaż (jest na liscie staraczek - Fiona ... no tylko ta endometrioza ... i pani gin proponuje IUI ... tylko jakaś dziwna sie zrobiła - tzn ginka taka oschła jakaś

Ale ja ciągle wierze ze im się uda!!! No np teraz w grudniu na gwiazdkę
Tylko ona powoli traci nadzieję - a ja nie wiem jak ją pocieszać
Musi się udać
A pani gin może akurat ma jakieś swoje zmartwienia, dopóki jest dobrym lekarzem to dajcie jej szansę na poprawę
Teraz powinno zacząć się niebawem testowanie zafasolkowanych w listopadzie z sierpniowymi terminami ciekawe ile nas będzie ostatecznie.
Syla czekamy na Ciebie
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 13:12   #962
agadom1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

A więc przyszła pora na to, aby się ujawnić . Z wielką przyjemnością chciałabym dołączyć do Was.

Możecie mnie wciągnąć na swoja listę? (Mariola, 34l, UK,tp ? 07.09, Alexandra/Antonio).
Z TP jeszcze się wstrzymam do USG, z uwagi na moje bardzo długie i nieregularne cykle (Z moich ustaleń wynika, że jestem w 7+ tc, a nie 9+ tc, co daje mi termin na ok 17-18.07, a nie 10.07). Zobaczę, czy się dostanę do mojego gina jeszcze przed Świętami, czy już po Nowym Roku.
Z badań prenatalnych planuje mieć Test Potrójny i USG genetyczne (mój gin jest świetnym specjalistą w tym zakresie).
Wdałam się chyba w matkę, więc dolegliwości ciążowych u mnie brak poza dwoma: brakiem miesiączki i mam nadzieję, że już wkrótce- rosnącym brzuchem .
Na początku lekko pobolewał mnie dół brzucha, a do teraz jeszcze pobolewają mnie piersi. Poza tym wszystko w normie: brak mdłości, nie mam żadnych ciągotek smakowych, czuję się świetnie.

Korzystając z wyprzedaży nie mogłam się opanować i zakupiłam już ciuszki ciążowe . Kosztowało mnie to wszystko ułamek regularnej ceny, więc naprawdę się opłacało. Tak więc jestem już zaopatrzona na maksa na 3/4 ciąży. Mam kilka par spodni, spódnice, topy z długim i krótkim rękawem... Wszystko śliczne i wygodne.

Pozdrawiam Was serdecznie!
Gratulacje!!! Miło,że jest nas coraz więcej. Fasolowe pole

Dziewczyny załamałam się. Lekarz, który prowadził moją ciążę został skazany na roczny zakaz wykonywania swojego zawodu przez rok Niestety jestem zmuszona wybrać innego lekarza. Nie rozumiem kobiet... najpierw przyszły do niego aby dokonał aborcji, niestety nie odmówił im, a po wykonanym zabiegu poinformowały slużby antyaborcyjne. Dzięki nim muszę wybrać nowego lekarza, a byłam umówiona na wizyte 18 grudnia i miała byc to 3 wizyta.
agadom1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 13:16   #963
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Musi się udać
A pani gin może akurat ma jakieś swoje zmartwienia, dopóki jest dobrym lekarzem to dajcie jej szansę na poprawę
Teraz powinno zacząć się niebawem testowanie zafasolkowanych w listopadzie z sierpniowymi terminami ciekawe ile nas będzie ostatecznie.
Syla czekamy na Ciebie
własnie właśnie ... Syla czekamy

agadom mam nadzieję ze znajdziesz super lekarza! nie martw sie BĘDZIE DOBRZE!!!

zmykam, bo zaraz do domku ... potem moze wpadne do Was i dołaczę w końcu moje foto fasolki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 13:43   #964
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny a czy Wy jestescie przesadne?
bo jest taki przesad ze do 6 miesiaca ciazy sie nie kupuje nic dla malucha bo mozna poronic.......

wiadomo ze to glupi przesad ale czlowiek jakos jest przewrazliwiony na takie rzeczy i ja przy pierwszej ciazy pierwsze rzeczy zaczelam kupowac dopiero w 6 miesiacu
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 14:22   #965
jusali
Rozeznanie

Ja nie wierzę w przesądy...a i tak nie kupie na razie ubranek bo wiele otrzymam,hi
No mnie kalkulator wszystko trafnie obliczył, a dzień poczęcia...wcale nie musiał być dniem przy zbliżeniu. Plemniki żyją jakiś czas (nie wiem ile dokładnie godzin), a zanim dotarły, zanim się połączył jakiś...to mogły minąć 3 dni.
Ja tam dokładnie nie patrzyłam na kalendarz, bo szczerze to nie wie się dokładnie gdy ma się do kogo przytulić...codziennie

Truheart, ciekawe która z nas pierwsza urodzi,hehehe
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 14:42   #966
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
bo jest taki przesad ze do 6 miesiaca ciazy sie nie kupuje nic dla malucha bo mozna poronic.......

wiadomo ze to glupi przesad ale czlowiek jakos jest przewrazliwiony na takie rzeczy i ja przy pierwszej ciazy pierwsze rzeczy zaczelam kupowac dopiero w 6 miesiacu
Absolutnie wszystko odziedzicze słodkaśne ciuchy itp ale wanienke swoja i tego typu rzeczy zakupimy sami.
Myślę czy wózek kupic taki swój, czy mieć zdobyczny- siostrzany...hmmm
Okaże sie w praniu
A co do przesądu to raczej nie wierze, bardziej zganiłabym to na swoje bezpodstawne obawy i czarne scenariusze jakie czasem po głowie mi chodzą
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 14:48   #967
edyta1421
BAN stały

ja też w przesady nie wierzę.. przy pierwsdzym dziecku już zaczęłam szaleństwo zakupowe jak wyszłam od gina....

teraz wiekszość rzeczy będę miała... chyba że dziewczynka będzie to jedynie ciuszków podokupię...
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 16:08   #968
musicman
Zadomowienie

Oj dawno mnie tu nie było, a widzę że rozmawiacie o ciuszkach.
Jeśli chodzi o mnie to jeszcze nie zaczęłam tego szaleństwa bo po pierwsze nie mam czasu bo sporo pracuję a po drugie w centrum handlowym i tak nie mam siły łazić więc kieruję się tylko tam gdzie naprawdę muszę.

POza tym muszę się pożalić, że chyba przesadziłam z pracą bo od 2 dni mam taką dziwną zadyszkę. Czuję się zmęczona i ciężko mi się oddycha. Z tego powodu do pracy pójdę dopiero w poniedziałek a do tego czasu odpoczywam.
Czy miał ktoś coś podobnego - tę zadyszkę? Przestraszyłam się troszkę
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 16:57   #969
megi b
Wtajemniczenie

Ja już z trudem powstrzymuję się przed zakupem tych słodkich ciuszków Wolę jeszcze poczekać. Nie wierzę w przesądy, ślub brałam 13-go i był to najpiękniejszy dzień w moim życiu

musicman nigdy nie miałam takich zadyszek. Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj.

Trzymajcie się dziewczynki

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 17:43   #970
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja już z trudem powstrzymuję się przed zakupem tych słodkich ciuszków Wolę jeszcze poczekać. Nie wierzę w przesądy, ślub brałam 13-go i był to najpiękniejszy dzień w moim życiu

musicman nigdy nie miałam takich zadyszek. Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj.

Trzymajcie się dziewczynki

ja też ślub 13 i to w dodatku w piątek.... ale jakiejś katastrofy nie było.....
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 17:51   #971
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadom1 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! Miło,że jest nas coraz więcej. Fasolowe pole

Dziewczyny załamałam się. Lekarz, który prowadził moją ciążę został skazany na roczny zakaz wykonywania swojego zawodu przez rok Niestety jestem zmuszona wybrać innego lekarza. Nie rozumiem kobiet... najpierw przyszły do niego aby dokonał aborcji, niestety nie odmówił im, a po wykonanym zabiegu poinformowały slużby antyaborcyjne. Dzięki nim muszę wybrać nowego lekarza, a byłam umówiona na wizyte 18 grudnia i miała byc to 3 wizyta.
Aga nic się nie martw, na pewno znajdziesz innego lekarza, któemu będziesz ufać i który Ci się spodoba
Cytat:

wcale nie jestem przesądna, czego nie można powiedzieć o mojej teściowej-ta na każdą życiową sytuację zapodaje jakieś "hity". Wg jednej wersji słyszałam nawet, że aż do urodzenia dziecka nie należy niczego kupić no to ciekawe z czym bym miała iść do szpitala
Nie ma związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy zakupami a poronieniami, no chyba, że ktoś tyle nakupuje, że się mocno przedźwiga lub padnie ze zmęczenia
Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Truheart, ciekawe która z nas pierwsza urodzi,hehehe
Może jednocześnie będziemy na porodówkach stękać
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Oj dawno mnie tu nie było, a widzę że rozmawiacie o ciuszkach.
Jeśli chodzi o mnie to jeszcze nie zaczęłam tego szaleństwa bo po pierwsze nie mam czasu bo sporo pracuję a po drugie w centrum handlowym i tak nie mam siły łazić więc kieruję się tylko tam gdzie naprawdę muszę.

POza tym muszę się pożalić, że chyba przesadziłam z pracą bo od 2 dni mam taką dziwną zadyszkę. Czuję się zmęczona i ciężko mi się oddycha. Z tego powodu do pracy pójdę dopiero w poniedziałek a do tego czasu odpoczywam.
Czy miał ktoś coś podobnego - tę zadyszkę? Przestraszyłam się troszkę
Nie, zadyszki jeszcze nie dostałam..odpocznij koniecznie
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Teraz są głownie zimowe rzeczy, koło lutego/marca zaczną się pokazywać ubranka bardziej na nasze lipcowo-sierpniowe fasolki. Ja po nowym roku poszukam czegoś naprawdę fajnego na wyprzedażach (np.kombinezon na przyszłą zimę), a do głównych zakupów wstrzymam się do momentu kiedy będę znała płeć
Stary 2008-12-04, 18:06   #972
jusali
Rozeznanie

Już za tydzień będę miała za sobą 1/4 ciąży hi
Jutro na uczelnię... nie woybrażam sobie przez dwa weekendy z rzędu siedziec po 12 godzin w szkole...:/ ja tam zasnę, zapachy kawy mnie odbiją...dzisiaj rano już mi się cofało od jej zapachu, zaczęłam kaszleć i tak jakoś mi sie jakby od żołądka odrywało....:/ a leżałam pod kołdrą! Jej zapach mnie dopadł z drugiego końca pokoju...
No ja praktycznie wszystkie ubranka też odziedziczę, chociaż niektóre kupię dla maleństwa...bez względu na płeć, ale muszę kupić z kaczuszką coś,jej
Stary 2008-12-04, 18:10   #973
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Tu znalazłam fajny kalkulator, wypełniony już przeze mnie ( mam nadzieję, że jest wypelniony:P)
Polecam:

http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000
ja z tego kalkulatora mam suwaczek

i w nim jest tak jak pisałam jesteś w 9 tygodniu (bez jednego dnia)

i jeszcze się Wam poskarżę

moja cera wygląda koszmarnie !!! już nawet nie mówię o krostkach tylko wszystkie kosmetyki się jakoś dziwnie zachowują - mój sprawdzony i ulubiony podkład się waży, cienie (tak samo sprawdzone) też sie rozmazują

zaokrągliłam się na buzi + cudnie zważony makijaż + pryszcze = monstrum, czyli ja

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2008-12-04 o 18:20
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 18:29   #974
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

moja cera wygląda koszmarnie !!! już nawet nie mówię o krostkach tylko wszystkie kosmetyki się jakoś dziwnie zachowują - mój sprawdzony i ulubiony podkład się waży, cienie (tak samo sprawdzone) też sie rozmazują

zaokrągliłam się na buzi + cudnie zważony makijaż + pryszcze = monstrum, czyli ja
Podobno kobiety w ciąży wyglądają pięknie! także żadne monstrum tylko cudna mamuśka!
A to co piszesz, to wszystko przez głupie hormony
Stary 2008-12-04, 18:30   #975
mariolasl
Zakorzenienie

anusia_82, truheart, Ania0104, agadom1 dziękuję za miłe przyjęcie

Ja nie jestem przesądna. Zakupy będę robić stopniowo, na ile finanse i siły pozwolą. Na pierwszy rzut pójdzie wózek, łóżeczko, fotelik do samochodu i tego typu rzeczy dla maluszka. Planuję pracować do około 38 tygodnia ciąży (lub dłużej), więc te rzeczy chciałabym kupić wcześniej, aby nie ścigać się później z czasem i upałem

Ciuszków nie będę zbytnio kupować, bo jak znam życie sporo dostanę w prezencie. Chyba, że coś bardzo słodkiego wpadnie mi w oko i nie będę mogła sobie darować
Stary 2008-12-04, 18:42   #976
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
pewnie na odwrot tylko katarzynka sie przejezyczyla

ja mialam robione usg w 4 tyg zaplodnieniowym a 6 tyg ciazy i moja fasolka miala 3mm

ciekawe ile ma teraz

EDIT: kazdy lekarz oblicza ciaze metodą Naegellego przy pomocy kalendarza: do daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki dodajemy 7 dni
no z ta metoda chyba sie otbie pokiełbasiło ? z tego co wiem to sie golicza w ten sposób
1 OM – 3 MIESIĄCE + 7 DNI + 1 ROK = TP

1 OM – pierwszy dzień ostatniej miesiączki

TP- termin porodu

bo chyba dodajac 7 dni do ostaniej @ jakos termin porodu nie wyjdzie poprawny

źródło : http://www.we-dwoje.pl/termin;porodu,artykul,7728.html oraz

http://www.biomedical.pl/ciaza/ciaza...porodu-33.html i

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/alendarzciazy.aspx

jelsi chodzi o ubrania, łózeczka, wózki to ja raczej poczekam az bede w bardziej zaawansowanej ciazy gdzies 7 miesiąc , owczywiscie wózek i łózeczko wybiore wczensiej ale zakupie dopiero przy końcu a i nawet moze moj "maz" isc do sklepu po łóżeczko i wozek jak ja bede w szpitalu lezec .

co do przesadow itd dostalam ostanio od położnej taki poradnik "Pytania i odpowiedzi dla przyszłych mam " i pisze t am miedzy innymi ze
szczepinia na grype w czasie ciązy nie sa wskazane,ze do dentysty nalezy chodzic raz na trzy miesiace w czasie ciązy, sa opisane poszczegolne skróty używane w usg i tak :
GS - średnica pecherzyka ciążowego
GRL - odległość miedzy główka a kością ogonową
BPD- wymiar dwuciemieniowy główki
HC - obwód główki
AC - obwód brzuszka
FL -długośc kości udowej
AFI - Indeks pływu owodniowego
FHR/ASP- akcja serca płodu

Jelsi chodzi o urode to :
czy będac w ciązy mozna farbować włosy ? czy farba nie zaszkodzi dziecku ?
- "w okresie ciazy nie trzeba rezygnowac z wizyt u fryziera. farbowanie, wykonywanie trwałej ondulacji, lakierowanie włósów henna sa całkowicie bepzieczne. Barwniki chemiczne maja kontakt tylko z włosem a znikome ilości środków które moga przeniknąc przez skóre głowy nie sa zagrożeniem dla płodu. Czasem zdarza sie, ze efekty tych zabiegów moga odbiegac od oczekiwanych z powodu zmian hormonalnych zachodzących w czasie ciązy.

i wiele pytan jak czy mozna miec paznokcie żelowe, czy wolno korzytsac z solarium czy wolno stosowac wsyztskie kosmetyki ? jak radzic sobie z rozstepami czy wolno uprawiac sport, czy mozna uprawiac seks .......

pozdrawiam

Ps. acha książeczka jest patronatu elevit ..zdrowy począdek życia

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 18:44   #977
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno kobiety w ciąży wyglądają pięknie! także żadne monstrum tylko cudna mamuśka!
dzięki za słowa otuchy
ale jakoś ostatnio mój nastrój szwankuje i ta cera jeszcze bardziej mi psuje humor

wiem, że to przejściowe i tylko rosnący brzuszek trzyma mnie w pionie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2008-12-04, 19:15   #978
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta1421 Pokaż wiadomość
ja też w przesady nie wierzę.. przy pierwsdzym dziecku już zaczęłam szaleństwo zakupowe jak wyszłam od gina....
Dobra jesteś aż wywołało to szczery uśmiech na mojej twarzy

megi b ,edyta1421 witajcie w klubie.Nasz ślub również był 13-ego
truheart... mi też jakieś zabobony wciskali,że nie dość że 13, to jeszcze świadkowa w ciąży a ponoć to źle wróży dziwne... nie zauważyłam

Cytat:
i mnie to dopadło. Cerę zawsze miałam dość ładną. Teraz mnie wysypało maksymalnie, łącznie z plecami
No i zgodzę się że kosmetyki inaczej na mnie reagują.
Mam nadziję że niedługo wszystko się ustabilizuje i cera wróci do normy.
Po cichu wam się przyznam że moja siostra dość ładnie wygląda w ciąży.I wcale nie dlatego że to moja siostra. Przytyła tylko 9kg.
W pierwszej ciąży przybrała zdecydowanie więcej, ale chwilowo sekretu nie chce zdradzic jak to zrobiła.
Co by nie być gołosłowną obiecuję wstawić fotke

EDITto ona

http://images32.fotosik.pl/412/4dda33a67cdf7333.jpg

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2008-12-04 o 19:47
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 19:51   #979
jusali
Rozeznanie

Phi, ja do tej pory miałam beznadziejną cerę, więc i teraz mam...ja to mam dopiero pecha
Mam 2,5 tygodnia by zwalczyć te brzydkie krosty, bo TŻ wróci....
Spirytus salicylowy, krem nawilżający, tonik...to można używać, nic z antybiotykiem.
Pewnie od makijażu troszkę cera mi sie pogorszy przez weekend, ale strach się bać z taką gębą bez make-upu,hi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 20:10   #980
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Gizmiatko no coz....widze ze nie mialas sie do czego przyczepic - otoz nic mi sie nie POKIELBASILO bo to jest metoda ogolna, ktora stosuje kazdy ginekolog i mozesz sie kazdego o to zapytac

po prostu nie napisalam do konca czyli, ze jeszcze odejmujemy trzy miesiace

czyli data ostatniej miesiaczki plus 7 dni i minus 3 miesiace

zreszta to jest dokladnie to co napisalas - logiczne ze odejmujesz te trzy miesiace bo inaczej ciaza by trwala rok i 7 dni lol

o matkoooo....wszyscy mnie zrozumieli tylko Ty nie? ciekawe....
nie szukaj zaczepki bo Ci to nie wychodzi ok?
Stary 2008-12-04, 20:54   #981
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Gizmiatko no coz....widze ze nie mialas sie do czego przyczepic - otoz nic mi sie nie POKIELBASILO bo to jest metoda ogolna, ktora stosuje kazdy ginekolog i mozesz sie kazdego o to zapytac

po prostu nie napisalam do konca czyli, ze jeszcze odejmujemy trzy miesiace

czyli data ostatniej miesiaczki plus 7 dni i minus 3 miesiace

zreszta to jest dokladnie to co napisalas - logiczne ze odejmujesz te trzy miesiace bo inaczej ciaza by trwala rok i 7 dni lol

o matkoooo....wszyscy mnie zrozumieli tylko Ty nie? ciekawe....
nie szukaj zaczepki bo Ci to nie wychodzi ok?
Przepraszam bardzo, ze chcialam wytlumaczyc wszystkim dziewczynom na czym metoda ta polega, bo za uważyłam ze napsiałas źle czy tez jak mowisz nie dopisałas wszytskiego ot, co. Natomniast widze , ze nadal jestes bojowo nastawiona i szukasz wrogów !
Co do tego ze jest to metoda ogolna , zgadzam sie, ze stosowana przez ginekologów tez sie zgadzam, ale chyba jako kobieta kotra juz jedna dziecko urodziła wiesz jaka jest roznica mieczy dodaniem tylko 7 dni do dnia ostaniej miesiaczki, wtedy wyszlo by ze ciaża ma ponad 12 miesiecy kalendarzowych a nie 9 . [ wiec raczej jak cos piszmey i staramy sie tłumaczyc, to na forum robimy to od poczatku do końca]I zaczepki nie szukam .

pozdrawiam

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2008-12-04, 21:08   #982
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no wlasnie....dlatego kazdy sie domyslil o co chodzi bo wiadomo ze ciaza nie trwa roku

zreszta nie o to chodzi - napisalam jak sie nazywa ta metoda i kazdy kto jest blizej nia zainteresowany wystarczy ze wpisze w google jesli bedzie chcial
Stary 2008-12-04, 21:14   #983
jusali
Rozeznanie

Dziewczyny, spokój....!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 21:29   #984
p4w
Zakorzenienie

oj, widzę, że hormony buzują

moje bardziej idą w płacz - z natury jestem beksa, ale teraz to przechodzę wszelkie granice

3220g 54 cm

------------------

Stary 2008-12-04, 21:33   #985
gooha3
Zadomowienie

Czesc dziewczynki
niestety bede musiała się pożegnać z wami ;(
stało się coś najgorszego.
Byłam dzisiaj u lekarza i stwierdził ze zarodek się nie rozwija ;(
pełcherzyk płodowy rozwinoł się do 7 tyg.
powinien byc 10
a zarodek wogóle się nie rozwinoł chyba od 3 tygodnia

a myslalam ze juz najgorsze minelo ze juz nie bedzie poronienia w 3 miesiącu

strasznie mi smutno
i okropnie się boje.

Jutro jade na zabieg ;(
mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i bede sie cieszyc znowu tak samo za jakis czas.
Narazie niestety łezki się leją ;(

A tak bardzo juz chiałam tego dzidziusia
co dzien ogladalam jak juz moze wygladac

nie życze nikomu takich chwil
Życze zdrówka i zdrowiótkich dzidziusiów
pa

;(

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 21:55   #986
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

gooha tak mi przykro
moze warto sie skonsultowac z jeszcze jednym lekarzem, czasem plod jest mniejszy niz powinien

bardzo Ci wspolczuje trzymaj sie bedzie dobrze

jeszcze doczekasz sie cudownej dzidzi
Stary 2008-12-04, 21:58   #987
majka versace
Zadomowienie

Gooha3 przykro mi. Trzymaj sie kobieto!

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 22:24   #988
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
no wlasnie....dlatego kazdy sie domyslil o co chodzi bo wiadomo ze ciaza nie trwa roku

zreszta nie o to chodzi - napisalam jak sie nazywa ta metoda i kazdy kto jest blizej nia zainteresowany wystarczy ze wpisze w google jesli bedzie chcial
ok , dlatego dołaczylam linki w razie co i poinformowalam ze nie wsyztsko zostało dopisane nie gniewaj sie chcialam dopowiedziec tylko

Cytat:
Dziewczyny, spokój....!

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
powinien byc 10

strasznie mi smutno
i okropnie się boje.

Jutro jade na zabieg ;(
mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i bede sie cieszyc znowu tak samo za jakis czas.

pa

;(
żadne słowa nie wyraża smutku i wspołczucia, jestesmy z Toba, trzymaj sie zdrowo

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2008-12-04, 22:32   #989
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Czesc dziewczynki
powinien byc 10

strasznie mi smutno
i okropnie się boje.

Jutro jade na zabieg ;(

pa

;(
Kochana przytulam Cię Bardzo mi przykro...

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 23:05   #990
AsssiiA
Raczkowanie

GG do AsssiiA

Cytat:
Czesc dziewczynki
powinien byc 10

strasznie mi smutno
i okropnie się boje.

Jutro jade na zabieg ;(

pa

;(
Tak bardzo mi przykro Ale myślę że Svinecka ma rację idz i skonsultuj to z jeszcze jednem lekarzem bo ten może się mylić. Moja kuztynka na przykłąd jak poszła na stwierdzenie ciąży to lekarz jej powiedział że to ciąża poza maciczna i też niepotrzebnie ją nastraszył bo wszystko jest w porządku i w styczniu będzie rodzić. Wiem że to może nie jest to samo ale pokazuję że lekarze też się mylą.
Pozdrawiam Cię Gorąco i tzrymaj się

http://suwaczki.maluchy.pl/ci-34124.png
AsssiiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości