OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-27, 12:14   #961
lisey
Zadomowienie

GG do lisey
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

no witam mamusie
u nas swieta przebiegly spokojnie, no wczoraj marudzenia troszke bylo,ale moze na spacerku za dlugo bylismy i Gabrysiowi sie tak spodobalo,ze sie domagal znowpomijajac,ze jednak bylo chlodno u nas okolo 4-3 stopnie,ale sloneczko piekne
dzieciaczki sliczne,takie swiateczne
katakumba a z ktorej strony ty ogromniascie wygladasz? bo jakos nie widze
niobe my mamy jakies wspolne zdjecie ale na samozwyzwalaczu, nie jest bardzo udane ale obejdzie i takie,a fotki sliczne,pozostaje mi zapytac o aparat ktorym pykacie fotki
xandra i joanna trzymam kciuki, w nowy rok wejdziecie z maluszkami
moze i ja wkleje co nieco

katakumba powiedz kto tu jest ogromniasty?kochana mi zoastalo do zrzuty 8-9 kg i jakos nie chca ze mnie zejsc, nie widac ale w dziny nie wchodze sprzed, ale mam to w... bo maz mowi ze przynajmniej sie poprzytulac ma do czego teraz a ja mam wymowke zeby sobie ciuszkow pokupowac,hehe tym bardziej ze sa super przeceny

Fasolinka

Edytowane przez lisey
Czas edycji: 2009-01-25 o 19:31
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 12:38   #962
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
niobe my mamy jakies wspolne zdjecie ale na samozwyzwalaczu, nie jest bardzo udane ale obejdzie i takie,a fotki sliczne,pozostaje mi zapytac o aparat ktorym pykacie fotki
sony alfa 100
my tez musimy wyciagnac statyw i popykac na samowyzwalaczu chyba, bo inaczej sie nie doczekamy
tylko pstrykamy bez lampy, a Karola sie rusza wiec robimy seryjnie, nbo ktores zawsze wyjdzie, a na samowyzwalaczu sie tak nie da

zdjecia przy choince pewnie kazda bedzie miala hehe
sliczne
Stary 2008-12-27, 13:00   #963
poisone
Rozeznanie

Scorpioniec - pisałaś, że może zwiększysz dawkę sab simplex, a jak teraz stosujesz?
My włąśnie dostaliśmy te klople i stosujemy 15 na wieczór. Ale i tak mała jeszcze popłakuje wieczorami i przy puszczaniu bączków i robieniu kupki, chociaż mają konsystencję musztardy
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 15:20   #964
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
no witam mamusie
u nas swieta przebiegly spokojnie, no wczoraj marudzenia troszke bylo,ale moze na spacerku za dlugo bylismy i Gabrysiowi sie tak spodobalo,ze sie domagal znowpomijajac,ze jednak bylo chlodno u nas okolo 4-3 stopnie,ale sloneczko piekne
dzieciaczki sliczne,takie swiateczne
katakumba a z ktorej strony ty ogromniascie wygladasz? bo jakos nie widze
xandra i joanna trzymam kciuki, w nowy rok wejdziecie z maluszkami
moze i ja wkleje co nieco

katakumba powiedz kto tu jest ogromniasty?kochana mi zoastalo do zrzuty 8-9 kg i jakos nie chca ze mnie zejsc, nie widac ale w dziny nie wchodze sprzed, ale mam to w... bo maz mowi ze przynajmniej sie poprzytulac ma do czego teraz a ja mam wymowke zeby sobie ciuszkow pokupowac,hehe tym bardziej ze sa super przeceny
lisey jaki wy macie wozek? bo patrze na niego i nie wiem co to jest to blizej raczki. wez no daj zdjecie jak to od srodka wyglada, tzn z gory.
ladnie wygladzasz, dobrzze ze tz mowi ci ze jest mu dobrze z taka jaka jestes, bo ja to wiem, ze moj chcial zebym szybko wrocila do wagi swojej. nie powiedzial mi absolutnie, moje pytania zbywal ze mu sie podobam jaka jestem, ale ja tam swoje wiem

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
Scorpioniec - pisałaś, że może zwiększysz dawkę sab simplex, a jak teraz stosujesz?
My włąśnie dostaliśmy te klople i stosujemy 15 na wieczór. Ale i tak mała jeszcze popłakuje wieczorami i przy puszczaniu bączków i robieniu kupki, chociaż mają konsystencję musztardy
dziewczynki, mam prosbe - moze ktoras wpisac sklad tych kropli? bo ten infacol nie dziala na moje dziecie, tzn baczki sa, ale musza ja bardzo bolec bo az sinieje na twarzy, na kupke nie pomaga, bo od tygodnia robi twarde bobki jak plastelina, na kolke tez nie
wiec moze jak zmienie jej to cos ruszy

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 15:45   #965
poisone
Rozeznanie

katakumba - my też używaliśmy infacol, ale bylo dokladnie tak jak u Ciebie, od dwoch dni uzywamy kropeli sab i zobaczymy jak bedzie, ale chyba lepiej, bo kupka jest codziennie i nie ma tak dlugiego placzu (jest z godzinę którszy)
co do skladu to moze przepisze z pudeleczka bo nie kumam niemieckiego - 1ml Suspension zum Einnehmen enthalt 69,19mg Simeticon (Dimeticon 350-Siliciumdioxid 92,5:7,5)
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 16:31   #966
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

A próbowałyście dziewczyny Esputicon? Na moja niunie pomogło. I słyszałam same dobre opinie na jego temat.

I powiedzcie mi czy od samego poczatku jadlyscie czekolade? Bo mam ochote. A nie wiem czy moge.I od kiedy mozna owoce jesc? Kompletnie nie wiem.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 16:33   #967
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
daje po 12 kropli przed karmieniami czyli ok 9.00(pierwsze poranne karmienie), 15.00, 20.00 (ostanie jedzenie przed snem)
czyli trzy razy dziennie
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 18:04   #968
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
dziewczynki, mam prosbe - moze ktoras wpisac sklad tych kropli? bo ten infacol nie dziala na moje dziecie, tzn baczki sa, ale musza ja bardzo bolec bo az sinieje na twarzy, na kupke nie pomaga, bo od tygodnia robi twarde bobki jak plastelina, na kolke tez nie
wiec moze jak zmienie jej to cos ruszy
Katakumba, wszystkie te specyfiki przeciwko baczkom maja ten sam aktywny skladnik - simeticone, jedynie w innym stezeniu. Jak infacol nie dziala to mozesz podwoic dawke, powinno pomoc.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 18:54   #969
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
A próbowałyście dziewczyny Esputicon? Na moja niunie pomogło. I słyszałam same dobre opinie na jego temat.

I powiedzcie mi czy od samego poczatku jadlyscie czekolade? Bo mam ochote. A nie wiem czy moge.I od kiedy mozna owoce jesc? Kompletnie nie wiem.
Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Katakumba, wszystkie te specyfiki przeciwko baczkom maja ten sam aktywny skladnik - simeticone, jedynie w innym stezeniu. Jak infacol nie dziala to mozesz podwoic dawke, powinno pomoc.
kupilam gripe water, nie zawiera w ogole simeticonu, wiec nie wiem. zawiera olej z koperku i cos na bazie wodoru z soda, jest wlansie na puszczanie baczkow, podobno relaksuje miesnie brzuszka, rozgrzewa je, co ma pomagac
zobaczymy

bo od 3 dni polka ma ciezkie dni. i wysokosc decybeli jaka wytwarza jest okropna

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-27, 19:59   #970
drobciaa
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki!
Wszystkiego dobrego po świętach!!! Przepraszam, że wcześniej nie
złożyłam życzeń, ok kilku dni w ogóle nie włączałam kompa. Tak naprawdę to dopiero dziś sobie odpoczywam na maxa, bo święta jak to zwykle bywa byliśmy z wizytą u rodziców, później to my przyjmowaliśmy gości i tak szybciutko zleciało. Szczepienie mieliśmy jednak dopiero dzień przed Wigilią, ale na szczęście obyło się bez gorączki, mały co prawda był niespokojny i wyraźnie bolała go nóżka od ukłucia, ale nic po za tym się nie działo. Molka, a jak u Was???

Dziewczyny zdjęcia prześliczne!!!! Maluszki i Mamusie wyglądają zachwycająco!!!!!!!!!!!!! !!Muszę też w końcu zmobilizować się i przegrać swoje na kompa
Ale mam teraz boski widok: Filip leży u tatusia na brzuszku i oboje sobie słodko śpią, a mały się przez sen uśmiecha- no cudo poprostu!
Pochwalcie się dziewczynki co dostałyście pod choinkęi co maluszki dostały! Nasze maleństwo najbardziej cieszy się z leżaczka bujaczka, tak w nim wariuje i się śmieje, że nie mogę się na niego napatrzeć
Co do saba simplexa to my stosujemy jedną, czasem dwie kropelki przed każdym karmieniem, mimo to czasem są płaczki przy robieniu kupki, ale zwykle niedługo, gorzej było bez saba, więc wnioskuję, że pomaga
pozdrawiam wszystkie mamusie i maluszki!!
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 20:18   #971
Jaga1111
BAN stały

Witam Jestem z mam marcowo-kwetniowych. czasem podgladam was watek na poczekalni. i jestem ciekawa ile mamus zosatalo jeszcze 2 paku???? pozdrawiam wszytkie mamusie i dzidziusie
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 20:23   #972
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
lisey jaki wy macie wozek? bo patrze na niego i nie wiem co to jest to blizej raczki. wez no daj zdjecie jak to od srodka wyglada, tzn z gory.
ladnie wygladzasz, dobrzze ze tz mowi ci ze jest mu dobrze z taka jaka jestes, bo ja to wiem, ze moj chcial zebym szybko wrocila do wagi swojej. nie powiedzial mi absolutnie, moje pytania zbywal ze mu sie podobam jaka jestem, ale ja tam swoje wiem
dzieki,dzieki kochana, jak ci zdjecia wkleje sprzed to osiwiejeszale co tam,uk pelne takich muminkow
a wozek mam a taki ooo
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...Azzuro(0031204)
ale fote strzele przy okazji, nie wiem czy ci nie chodzi o to zolte wiszace, a to jest pojemnik na smoki z mothercare

Fasolinka
Stary 2008-12-27, 20:39   #973
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość

ja jadam od poczatku, ale ja karmilam piersia 3 tyg, ale mloda byla ok

Cytat:
dzieki,dzieki kochana, jak ci zdjecia wkleje sprzed to osiwiejeszale co tam,uk pelne takich muminkow
a wozek mam a taki ooo
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...Azzuro(0031204)
ale fote strzele przy okazji, nie wiem czy ci nie chodzi o to zolte wiszace, a to jest pojemnik na smoki z mothercare
wariatko nie nazywaj sie muminkiem! choc to slodkie stworzenia
a link mi sie nie otwiera

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-27, 21:28   #974
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

ja tam lubie muminki,nie mam nic przeciwko, moja uluibiona byla ta mała mi, cos tam z niej chyba mam
moze ten link zadziala
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...Azzuro(0031204

chyba tyz nie dziala

Fasolinka
Stary 2008-12-27, 21:53   #975
katakumba
Zakorzenienie

juz sobie znalazlam, w linku masz nazwe swojego wozka
powiedz mi , jak wozisz dziecie swe to gleboki wozek u ciebie to siedzonko z samochodu, czy sie rozklada na plasko?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-28, 10:28   #976
scorpionec
Zakorzenienie

ja mam dzis wnerw na maksa..

mala spała tylko od 24.30 do 4.30 potem wstala o 7 .... potem 8,30 kupa+kupa na przewijak i do 9.30 domagala sie cycya po czym possała 8 min i zasnela i teraz śpi dopiero

po za tym nauczyla sie mlaskać przez sen i to tak strasnie glośno co doprowadza mnie do szlału

jakby tego bylo malo tz ma gorączkę 39 stopni ale poza tym nic mu nie dolega..ale wiecie jak to jest z "chorym"facetem.. myśli ze umiera i łazi i stęka... wrrrrrrrr

co do prezentów to mala dstala pelno ciuszków , matę edukacyjną (ale inna niz te tradycyjne ze sztywnymi łukami w które wciska sie rożne zabawki..)

jej sie podoba w każdym razie.. potem wkleje zdjecie jak mi nerw minie i spokojnie bede mogla się tym zająć

petitka ja nie jadłam do tej pory czekolady..ale w świeta zeżarłam ciasto czekoladowe i małą wysypało więć ma uczulenie..zrobie kolejne podejście za jakiś czas

owoce można z wyjątkiem cytrusów(banany to nie cytrusy i można) i pestkowych...

ja jem jabłka i banany
Stary 2008-12-28, 11:15   #977
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

katakumba my dokupilismy carrycota, bo nie chcialam samego fotelika,fakt wygodniej jak jedziemy np w odwiedzinki czy cos ale na spacerki to caryycot leci,Gabrysiowi tez chyba tak wygodniej,no i jak wieje (co znaczy wueje zawsze,bo prawie nad morzem jestesmy) to lepiej niz w foteliku, zazwyczaj zakupki to fotelik leci,bo wozek krotszy wtedy

Fasolinka
Stary 2008-12-28, 12:06   #978
Paula Szyszka
Zadomowienie

cześć Mamusie

ale z Was laseczki właśnie pooglądałam zdjęcia super wyglądacie a i oczywiście bobaski są przesłodkie. Ja też muszę jakieś zdjęcia sobie z maleństwem wreszcie porobić bo mam ich bardzo mało

co do świąt to tak szybko minęły tyle przygotowań a tu pstryk i po świętach mój maluszek dostał na święta nową pościel do łóżeczka, cosik takiego http://www.ag2.pl/zabawki/edukacyjne...her-price.html bardzo fajne jeszcze jedną pozytywkę , maskotkę miska i ubranka także fajne prezenciki a co do nas to same praktyczne prezenty dostaliśmy elektryczną maszynkę do mielenia czajnik bezprzewodowy taki porządny i komplety garków skarpetek itp więc jesteśmy bardzo zadowoleni )

co do kropelek to nam przepisał lekarz esputikal ale dopiero parę dni używamy mały nie ma problemów z kupką czasami męczą go tylko bączki ale nie jest to bardzo uciążliwe za to ma problemy z ulewaniem. Czy któraś z Was też ma taki problem? wydaje mi się że on za dużo i za często chce jeść bo w nocy nigdy mu się nie ulweaa w dzień by chciał jeść co godzine czasami ja staram się go karmic tak co 2 godz a jak śpi to dopiero jak wstanie czyli tak najczęśćiej 3 godz mijają...

a musze pochwalić mojego małego bo ładnie nam śpi nocami dzisiaj spał od 21 do 2 wstał na zmiane pieluszki i mleczko a później spał do 7 zwykle wstaje 1-2 razy w nocy...

lisey
nie przejmuj się tymi kg naprawdę bardzo ładnie wyglądasz i najważniejsze ze tż się podoba

kasiaeg
pisalaś o preoblemach ze skazą białkową. Mogłabyś mi napisać jak to wyglądało? bo mój mąż miał skazę białkową a podobno jest wtedy większe prawdopodobieństwo że dziecko będzie miało i bardzo się o to boimy. A karmiłaś małego chyba z butelki czy piersią? bo nie pamiętam

co do czekolady to ja już próbowałam i zjadłam kostkę gorzkiej czkolady i nic małemu nie było więc będę jadła raz na jakiś czas

mam jeszcze do Was pytanko co do szczepionek za 2 tygodnie idziemy z małym i nie możemy się zdecydować jaką podąć pentacim czy infanrix może mi coś doradziciebyłab ym bardzo wdzięczna!
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 14:17   #979
katakumba
Zakorzenienie

moje dziecko nie martw sie scorpionec tez ma kiepskie dni, od kilku nocy tylko ja i cyc do spania sie nadajemy. cos tam jescze leci, wiec mloda nie dojada z butelki i tak sobie zyjemy

straszne baczki ma, boli ja, bo placze okropnie. kiedy to minie?!

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-28, 14:54   #980
drobciaa
Raczkowanie

Dzień dobry
U nas nocka całkiem całkem, mały jak zasnął tak ok 21.30 to obudził się o 1, później o 5, ale od tej pory wzięłam go do nas do łózka bo jakoś był niespokojny, a mi się tak chciało spać, że nie miałam siły go usypiać, no i później żarełko o 9
Ale mam dziś lenia, nie wiem co mi jest, ciągle chce mi sę spać, nawet nie poszłam z moimi chłopakami na spacer, mam dziś pidżamowy dzień
scorpionec współczuję, mój mąż był chory kilka dni temu i było dokładnie tak jak piszesz, oni jak są lekko podziębieni to już umierają, stękają, narzekają, jakby nie wiem jak wielce chorzy byli..
co do czekolady to ja tak jedną kostkę raz po raz sobie podjadam, ale nie wiem czy od tego mój maluszek ma taką wysypkę na twarzy, to znaczy widać ją tylko pod światło, takie małe krostki, może to od jakiegoś pożywienia? Tylko skąd teraz mam wiedzieć od jakiego
paula szyszka pytasz o te skojarzone szczepienia? Tych co wymieniłaś nie znam, my braliśmy hexę.

Dziewczyny chodzicie z dzieciaczkami na spacery nawet jak jest kilka stopni mrozu? Bo my codziennie wychodzimy, a dziś tak zimno, wysłałam chłopaków, a teraz się zastanawiam czy nie za zimno..

Mój maluszek dostał od Gwiazdora leżaczek bujaczek, dresik i ciuszków troszkę, maskotkę i książeczkę z bajeczkamia jego mamusia 2 książki, scrabble, pierścionek i figurki w kształcie aniołków
Dobrze, że po świętach weekend się trafił, można sobie po nich przynajmniej odpocząć i mąż w domku
Stary 2008-12-28, 16:06   #981
scorpionec
Zakorzenienie

drobcia ja ci powiem ze ja z mala wychodzę ale odkąd temp spadla poniżej zera to chyba jej sie przestalo podobać. tzn po ok 40 min zaczyna wrzeszczeć i nic jej nie uspokoi trzeba do domu wracać ... w chałupie ja rozbiore ,poloże to dalej śpi z godzinke moze jej zimno?? nie wiem..

ale dziś mnie pierwszy raz wyprowadziła z równowagi... ale zeby nie bylo tez bylam z niej dumna bo 1 raz dostala butelkę z moim odciągniętym mlekiem(trenujemy by na dłuzej zostawić ją z babcią) i mala prawie odrazu zalapala o co chodzi i wszystko ladnie zjadła... zdolniacha hihi

i tu pytanie ile wasze dzieci naraz zjadaja odciągniętego mleka? czy taka mala 150 ml butelka wystarczy? mala zjadla 90 ml (nie chcialo mi sie więcej odciągac) i potem jeszcze z cycka jadla....
Stary 2008-12-28, 16:12   #982
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

dzieki paula ,ja mam dolki jak widze siebie w lustrze ale jak nie podchodze to jest ok, zartuej oczywiscie, nie jest tak zle, jak dlugo Gabrys jest zdrowy, dzisiaj zobaczylam ze ma na glowce mala gulke, znaczy nie rowno tak ma, nawet nie jest gulka, nie wiem czy to przez proznociag czy cus, zapytam na wizycie
aha jedno pytanko, czy wasze pociechy robia minke takiego karpika,rybki,znaczy dziubasek bo moj tak i komicznie to wyglada, no i zaczyna sie juz smiac tak do nas albo z nas dzisiaj na zakupach to sie hahal w sklepie,ze swiatelek albo do
a teraz to co wyhaczylismy na przecenach,mowie wam slieczne ciuszki i za polowe ceny, rewelacja, maz to mnie wyciagal sila ze sklepu
no i nasza fotka z Gabrysiem w spodniach,hihi bo zaczelismy wreszcie uzywac spodni jak przystalo na chlopca

Fasolinka
Stary 2008-12-28, 16:24   #983
katakumba
Zakorzenienie

scorpionec ty sie pytasz czy 150ml wystarczy? boze moje dziecko od wielkiego dzwonu zje 90ml a tak to z reguly kolo 70 i juz. ale przybiera na wadze wiec sie nie matwie ze je mniej niz w ksiazce pisza

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-28, 16:52   #984
drobciaa
Raczkowanie

scorpionec jak wychodzę z domku to odciągam całą tą małą buteleczkę mleczka czyli około 120ml i Filip to wszystko wypija i jeszcze się domaga, więc nie wiem.. Ale z niego to w ogóle taki żarłok malutki już ok 6kg waży, więc od wyjścia ze szpitala przybrał sporo A na spacerze mróz nie mróz śpi jak suseł tylko jak równa droga to się przebudza bo go za mało trzęsie wtedy trzeba go trochę potelepać i znów zasypia
Stary 2008-12-28, 18:31   #985
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
scorpionec jak wychodzę z domku to odciągam całą tą małą buteleczkę mleczka czyli około 120ml i Filip to wszystko wypija i jeszcze się domaga, więc nie wiem.. Ale z niego to w ogóle taki żarłok malutki już ok 6kg waży, więc od wyjścia ze szpitala przybrał sporo A na spacerze mróz nie mróz śpi jak suseł tylko jak równa droga to się przebudza bo go za mało trzęsie wtedy trzeba go trochę potelepać i znów zasypia
moja kolezanka po trawnikach jezdzila namietenie. i straz miejska wrabala jej mandant

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-28, 19:27   #986
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
i tu pytanie ile wasze dzieci naraz zjadaja odciągniętego mleka? czy taka mala 150 ml butelka wystarczy? mala zjadla 90 ml (nie chcialo mi sie więcej odciągac) i potem jeszcze z cycka jadla....
Moja je 150ml ale modyfikowanego. A potem jeszcze potrafi obalic z 50ml herbatki...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 19:40   #987
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
mam jeszcze do Was pytanko co do szczepionek za 2 tygodnie idziemy z małym i nie możemy się zdecydować jaką podąć pentacim czy infanrix może mi coś doradziciebyłab ym bardzo wdzięczna!
My też za 2 tygodnie mamy szczepienie. U mnie w przychodni dają Pentaxim (przynajmniej o tym mi środowiskowa mówiła) i dlatego będziemy szczepić tą. A właściwie to nie wiem czy ma znaczenie jakiej firmy szczepionka?? Może ktoś wie coś więcej na ten temat. Również będę wdzięczna

A nasz maluszek dostał matę Rainforest, śpioszki, skarpetki, podusie i grzechotkę.
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 21:37   #988
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
moja kolezanka po trawnikach jezdzila namietenie. i straz miejska wrabala jej mandant
no to ja musze uwazac, bo czasem tez mi sie zdarza

scorpioniec - ja ostatnio wychodzac zostawilam 230ml, ale w kilku butelkach.
Mala zjadla po spacerze 80ml, ale jak mnie zobaczyla to zachcialo sie jej jeszcze chyba chciala sie poprzytulac
Jak wychodze to zostawiam ok 150ml, ale rozlewam na 3 butelki - po 40, 50, 60, bo ona je czesciej a po mniej chyba

co do szczepien - ja szcezpilam hexa, bo taka u mnie w przychodni jest, nie wiem jaka jest roznica pomiedzy firmami

spacery - ja wychodze nadal, najnizsza temp jaka ostatnio byla to -3. Karolina jak do tej pory spala nawet sie nie wybudzajac na chwilke i oby nie zapeszyc odpukam w niemalowane zaraz A chodzimy 2-3h
Tz tylko wariuje i caly czas mowi, ze moze za dlugo, ale wydaje mi sie ze takie mrozne powietrze jest zdrowsze niz plucha, bo wszystkie zaraz sie wymroza
A nawet nie wialo przy tym mrozie, wiec fajnie sie chodzi.

czekolada - wcinam
Karola dostala jakies krosteczki na buzi, ale to chyba nie od czekolady, bo jadlam wczesniej i nie miela zadnego uczulenia, wiec to pewnie cos innego co w swieta zzarlam, a teraz trudno dojsc, bo tyle tego bylo...

prezenty - dostala duzo lalke, mikolaja pluszkowego, body z dlugim rekawkiem, pamietnik corki, album na zdjecia, taka zebre i malpke z wibracjami, kaczuszke pluszowa, garnuszek na klocuszek, mate edukacyjna, taka biedronke, co gra 18 melodyjek i mtuga swiatelkami, a nawet los milionos

kropelki - ja uzywam espumisan, ale przyznam sie, ze raz jej daje a raz nie. Jak na razie jest dobrze i nie ma problemow z brzuszkiem, mam nadzieje ,ze sie nie pojawia juz.
Stary 2008-12-28, 21:43   #989
katakumba
Zakorzenienie

a my dajemy ta gripe water i dziala rewelacyjnie, to taka herbatka koperkowa w kroplach. kupa jest piekna, baczki sa, mloda ewidentnie mniej sie meczy

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-28, 22:13   #990
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Hej dziewczyny!

Niewiecie jak wam zazdroszcze przespanych nocy, niestety ale moja mala ma straszne kolki i chyba nawet na nia te kropelki niedzialaja, strasznie placze w nocy prezy sie i nieumie puscic baczkow chociaz kupki sa normalne, czasem tylko tu zajrze i zmykam spac poki jeszcze moge, dzis na przyklad o 1 bylo jedzenie do 2 pospala godzinke i to by bylo na tyle, o 6:30 przyszedl moj tz i zmienil mnie na warcie bo ja juz nie mialam sil, w koncu sie udalo i zasnela o 9 rano ale ja tego juz niewiem chociaz przy moich uszach chodzila suszarka, spalam jakby mnie ktos w glowe pala walnol
sab simplex daje jej na noc i zastanawiam sie na zwiekszeniem dawki, moja waga juz wrocila do normy ale jak tak dalej pojdzie to sie chyba wykoncze, w ciagu dnia chodze jak zombi mama gotuje obiad a ja wstaje o 13 juz na gotowy, jakby mamy niebylo to chyba bysmy glodowali, a co bedzie jak mama pojedzie
chyba ze macie jeszcze jakies inne sprawdzone sposoby??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości