|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Raczkowanie
|
Dot.: NATURALIS - sklep z surowcami i półproduktami kosmetycznymi
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
A mnie wcale nie zapychał nawet w największe upały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Działanie komedogenne można zaobserwować dopiero po miesiącach stosowania substancji/kosmetyku. Ale jeżeli nie używałaś skwalenu solo, to i tak nie powinien sprzyjać powstawaniu zaskórników.
![]() |
#964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W Naturalisie kolejna nowość: PERŁY Z RETINOLEM 0,2% w formie molekularnego filmu - znowu mnie kuszą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że lepiej na drugi dzień, ponieważ w perłach są konserwanty. Retinol w formie nano powinien bardzo dobrze przenikać przez skórę więc chyba nie ma sensu stosować go pod rolkę, tym bardziej że po takim rolkowaniu można się bardzo mocno łuszczyć ![]() Oczywiście nie wytrzymałam i kupiłam 10 perełek ![]() ![]() O efektach trudno mi coś powiedzieć, bo zbyt krótko stosuję, ale po kilku razach skóra wygląda bardzo fajnie zwłaszcza pod oczami i na szyi. Na pewno jeszcze dokupię kilkanaście sztuk pereł tym bardziej, że w Naturalisie zrobili teraz mega promocję na olejową witaminę C ![]() Edytowane przez geraldine2030 Czas edycji: 2013-10-02 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mieszasz zawartość z jakimś kremem czy stosujesz samodzielnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pod oczy najpierw nakładam retinol i na to krem, reszę zawartości perełki mieszam z kremem ponieważ wtedy wystarcza na całą twarz, szyję i dekolt. Sam olejek retinolowy jest dla mnie trochę za mało treściwy szczególnie pod oczami i na szyi. Pani z Naturalisa powiedziała, że używała tych perełek bez przerwy przez cały rok. Po tym czasie skóra pod oczami zrobiła się dużo grubsza, tak że nawet rozszerzone naczynko, które miała pod okiem od kilku lat, całkowicie "zarosło" i jest niewidoczne. Brzmi obiecująco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, że dodam jeszcze witaminę C olejową i koenzym Q10 - powinno być ok, jak myślisz? ![]() W Naturalisie znowu pojawił się olej tamanu http://naturaliskosmetyki.pl/olej-ta...zany-p-58.html. Mam nadzieję, że jest taki sam jak 2-3 lata temu, tamten był bardzo ciemny, gęsty i świetnie działał, o niebo lepiej niż ekologiczny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Kliknęłam sobie witaminkę C olejową i ekologiczny olej makadamia - będą w sam raz do olejku z 10% witaminą C
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam sie czy jest sens kupowac w tym sklepie pólprodukty aktywne
jesli nie uzywam rolki....? Czy ceramidy, ktore zawieraja parabeny moga byc uzywane pod rolke?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
hej. chciałabym kupić olej tamanu. nie wiem gdzie kupić. W tym sklepie, czy na biochemi urody? ma to znaczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Przyczajenie
|
Przepraszam ale czy już wybralaś gdzie zrobiłsz zakupy?
Mieszkam niedaleko naturaliskosmetyki - w otwocku i byłoby mi najbliżej no i bez kosztów wysyłki itp. Zastanawiam się nad ofertą tyle tylko że nie wiem od czego zacząć........ Nieśmiało się przyglądam temu forum i z ciekawością śledzę wątki bo chciałabym zacząć przygodę z własnoręcznie zrobionymi kosmetykami ale nie wiem co potrafiłabym zrobić sama. Czy w takim sklepie pomagają? a może ktoś by podpowiedział od czego można bezpiecznie zacząć. Moje problemy: - włosy kręcone - suche - skóra bardzo sucha - niedoczynność tarczycy niestety - twarz - cera mieszana oczywiście przesuszona i alergicznie reagująca na wszelkie wynalazki gotowe wiecie - osiołkowi w żłobie dano...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Przyczajenie
|
odpowiadam sobie sama....po przeczytaniu receptariuszy dla włosów kręconych pojdę tą drogą. Przesle zapytanie do naturalisa to moze skompletują mi wybraną przez mnie recepturę. Mam już dosyć trzeszczącego siana na głowie. Uczesać nie można bo powstaje dmuchawiec olbrzym. gorzej juz byc nie moze.
cudowna recepta od Zakręconej Curlitanki 25% hydrolizowanych protein 25% humektantów 50% hydrolatu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym kwas hialuronowy. Jakies delikatne złuszczanie: peeling enzymatyczny, kwasy PHA.
![]() |
![]() |
#976 |
Przyczajenie
|
dzieki za wsparcie.....
![]() upewnię się.....mam te oleje stosować oddzielnie poza tą maseczką? Czy dodać je testowo po jednym do tego mazidełka? Trochę sie obawiam olejów bo niezbyt dobrze je moje włosy wchłaniają. Oczywiście testy to chyba najlepszy sposób na dowiedzenie się co tak najlepiej im przypasuje albo też który. Czekam na odpowiedź od sklepu naturalis, ale może dołoże zapytanie również o te próbki olejów. No właśnie - co dwie głowy to nie jedna dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
Oleje na wlosy przed myciem
![]() I wymieszane z kwasem hialuronowym jako serum do twarzy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Przyczajenie
|
dzieki!
uczę się i uczę dostałam odpowiedź z Naturalisa i miła kobieta też wskazała na oleje jako najlepsze dla moich włosów. czas zacząć działać. składam zamówienie i odbiorę jak szybko sie da ale z tego co mi odpowiedzieli na moje pytanie to wszystko mają więc nie będę musiała czekać. Ciekawa jestem jakie będą efekty no i jeszcze dostałam wskazówki http://www.helfy.pl/wypadanie-wlosow...sow-porowatosc, http://blogblondbunny.blogspot.com/2...ry-jakimi.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
melduję posłusznie że na moje siano rzeczywiscie najlepsze są odżywki...
no bomba sprawa! po jednym umyciu prawie jedwab.....to co bedzie dalej...hej jestem dobrej myśli. odezwe sie jak sprawdze inne polecane przez Naturalisa sposoby... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
BAN stały
|
Uwielbiam naturalne kosmetyki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Widzę nowość w sklepie, ekologiczną bazę kremową z aloesem, nie powiem, kusi mnie
![]() Dla mojej suchej cery skład w sam raz (m.in. olej kokosowy i masło shea, które jednak mogą być komodogenne). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Rozeznanie
|
o! nawet nie wiedziałam, że mam taki sklep pod nosem
![]() mieszkam niedaleko ![]() coś czuję, że pobuszuję tam troszkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Baza jest bardzo fajna, nie jest gęsta więc łatwo ją wymieszać z różniastymi składnikami. ![]() ![]() Skóra po kremie jest niesamowicie gładka, nawilżona widać to zwłaszcza pod oczami i na policzkach. Niestety dla mnie za ciężka w strefie T, ale tam i tak stosuję zupełnie inną pielęgnację. Jak myślicie, czy można dodać do tej bazy więcej składników niż 10-15%? Ktoś próbował? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak by to wyglądało z większą ilością olei, pewnie trzeba byłoby wstrząsać przed użyciem ![]() Sama baza też dobrze działa, robię sobie zapachowy balsamik do ciała z olejem śliwkowym z Naturalisa - jestem zakochana w tym zapachu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na razie mam jeszcze sporo bazy z e-naturalne, ale jak skończę, na pewno skuszę się na naturalisową. Tak, olej śliwkowy pachnie cudnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś już próbował kwasu glicyryzynowego z lukrecji http://naturaliskosmetyki.pl/index.php?
Tyle się o nim naczytałam na LU, że chyba nie wytrzymam i kupię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Jestem po pierwszych testach kwasu glicyryzynowego i jestem nim oczarowana
![]() Zrobiłam: płyn na pogryzienia komarów i meszek - rewelacja płyn na swędzącą i łuszczącą się skórę głowy (borykam się z tym od lat ![]() dodałam do żelu hialuronowego ( zgodnie z zaleceniami z opisu) - mieszanka lepiej nawilża, łagodzi podrażnioną skórę i mam nadzieję, że chroni kwas hialuronowy, ale tego przecież nie widać gołym okiem ![]() Planuję jeszcze trochę poeksperymentować szczególnie w kwestii hamowania odrostu niechcianych włosów, ale na to trzeba więcej czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
przychodzę na skargę!
Od zawsze kupowałam frakcję sojową w Naturalisie, jestem ich stałą klientką, dzisiaj przyszło moje 30g, które wogóle na tyle nie wygląda. Ja rozumiem że jest to taki surowiec, który trudno za każdym razem zapakować w takiej samej postaci, ale ewidentnie jest tego mniej niż zawsze. Nie mam wagi, więc trudno mi to potwierdzić, ale widać różnicę gołym okiem. Chyba spróbuję tej z ZSK, czy ma któraś z was porównanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz do nich. Może się pomylili i wysłali mniejsze opakowanie - pomyłka rzecz ludzka ![]() Tak czy inaczej najlepiej skontaktować się ze sklepem żeby to wyjaśnić, a akurat z nimi bez problemu można się dogadać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.