Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-26, 14:43   #961
DianaM
Zadomowienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
oj no to nie wiem co Ci doradzić bo mój Piotrek to nie umie krzyczeć przez 5 lat nie słyszałam, zeby krzyczał wogóle on jest bardzo cierpliwy bo ja miewam dość często fochy

zapomniałam napisać P. zarezerwował salę
Już jest dobrze Krótko się dziś kłóciliśmy
Oj, ja też zawsze byłam od krzyczenia i skubaniec się nauczył ode mnie
Fuchę mi zabrał

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
to dla mamy tż, może być coś lepszego, najgorsze, że ona naprawdę na wszystko jest uczulona, więc bez sensu kupować coś, czego używać nie będzie mogła. Nie muszą to być nawet jakieś specjalistyczne lecznicze, mógłby być jakiś zestaw kąpielowy - byle nie uczulał i tu nie wiem.
Pooglądam te AA (sama mam chyba tonik i maseczkę tej firmy)
Są kosmetyki na bazie naturalnych składników, ale te są bardzo drogie. Ja też mam bardzo wrażliwą i alergenną twarz i ostatnio zakupiłam sobie Diora i w końcu w miarę spokój. Nie uczulił mnie. Zakupiłam sobie na Truskawie, bo w Douglasie cena x 1,5

Słuchaj, a może by tak z drogerii próbkę z jakimś kremikiem i zobaczyć czy jej nie uczuli? W douglasie robią próbki od wszystkich kosmetyków...

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
hehehe

Więcej fot sukienki nr 1:
Śliczna !
Stary 2008-11-26, 14:47   #962
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Są kosmetyki na bazie naturalnych składników, ale te są bardzo drogie. Ja też mam bardzo wrażliwą i alergenną twarz i ostatnio zakupiłam sobie Diora i w końcu w miarę spokój. Nie uczulił mnie. Zakupiłam sobie na Truskawie, bo w Douglasie cena x 1,5

Słuchaj, a może by tak z drogerii próbkę z jakimś kremikiem i zobaczyć czy jej nie uczuli? W douglasie robią próbki od wszystkich kosmetyków...
no tak, próbkę z douglasa mogę jej zawsze wziąć ale tak naprawdę wolałabym coś kupić normalnie. Nie obstaję uparcie przy tym, że tylko górnopółkowe nie uczulają, bo sama też jestem wrażliwcem i nieraz właśnie te tańsze kosmetyki są dla mnie lepsze. Myślałam, że może są jakieś firmy produkujące jakieś naturalne rzeczy czy coś takiego. Nie lubię iść bez przygotowania do drogerii, bo panie mogą mi coś wtedy wcisnąć a wolałabym kupić coś odpowiedniego, dlatego pytam.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 14:54   #963
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
no tak, próbkę z douglasa mogę jej zawsze wziąć ale tak naprawdę wolałabym coś kupić normalnie. Nie obstaję uparcie przy tym, że tylko górnopółkowe nie uczulają, bo sama też jestem wrażliwcem i nieraz właśnie te tańsze kosmetyki są dla mnie lepsze. Myślałam, że może są jakieś firmy produkujące jakieś naturalne rzeczy czy coś takiego. Nie lubię iść bez przygotowania do drogerii, bo panie mogą mi coś wtedy wcisnąć a wolałabym kupić coś odpowiedniego, dlatego pytam.
Nie miałam na myśli tego, że tylko górnopółkowe nie uczulają . Ja osobiście przeszłam chyba przez wszystkie szczeble cenowe, w sklepach, drogeriach, aptekach i nawet jeśli jakiś okazywał się fajny to po tygodniu, dwóch zaskórniki i syfki Tak napisałam o tym kremie Diora, bo to pierwszy, którego używam ponad miesiąc i jest oki
Każdy ma inną cerę i inne problemy itp.
A może właśnie coś z tych aptecznych? Np La roche Posay? Z tego używam wody micelarnej. Udało mi się kupić na promocji 2 w cenie 1
Stary 2008-11-26, 15:06   #964
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Nie miałam na myśli tego, że tylko górnopółkowe nie uczulają . Ja osobiście przeszłam chyba przez wszystkie szczeble cenowe, w sklepach, drogeriach, aptekach i nawet jeśli jakiś okazywał się fajny to po tygodniu, dwóch zaskórniki i syfki Tak napisałam o tym kremie Diora, bo to pierwszy, którego używam ponad miesiąc i jest oki
Każdy ma inną cerę i inne problemy itp.
A może właśnie coś z tych aptecznych? Np La roche Posay? Z tego używam wody micelarnej. Udało mi się kupić na promocji 2 w cenie 1
dzięki za zainteresowanie, może właśnie z aptecznych (sama używam), chociaż też nie wszystkie mi podpasowały.

kurka, wybrzydna jestem, zdecydowanie za dużo wizażu czytam
Stary 2008-11-26, 15:16   #965
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie czytalam Was rozkrecacie sie widze ostatnio

a mi sie dzis caly dzien chce spac.....a w ogole to nie moge z mojego TZ dzwoni do mnie i za kazdym razem pyta "kochanie a jak sie czujesz?", "dobrze sie czujesz?"

hehe glupol
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 15:18   #966
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

a mi sie dzis caly dzien chce spac.....a w ogole to nie moge z mojego TZ dzwoni do mnie i za kazdym razem pyta "kochanie a jak sie czujesz?", "dobrze sie czujesz?"

hehe glupol
Svinecka Wy mieszkacie juz razem czy nie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 17:23   #967
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecka Wy mieszkacie juz razem czy nie?
nie jeszcze nie - za kilka dni odswiezamy mieszkanie i sie wprowadzamy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 17:45   #968
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość

Dobra, kończę temat bo dwie ciążówki mamy więc u nich będzie inaczej, dzieci będą spały non stop i budziły się jedynie na karmienie, będą grzecznie leżały w wózeczkach na spacerach, a one będą delektować się spokojnym macierzyństwem.... Podobno tak też może być

Idziecie gdzieś na Andrzejki ?
Dorinko ja wiem,że może byc bardzo różnie Pamietam jaki był moj brat -wyjaca syrena 24h/dobe. I nie był chory ani nic takiego. Chyba po prostu to lubił Staram się być na to gotowa

Cytat:
nie jeszcze nie - za kilka dni odswiezamy mieszkanie i sie wprowadzamy
strasznie Ci zazdroszczę tego "za kilka dni" .U mnie wspólne mieszkanie dopiero w styczniu... Ale co tam, i tak juz w myslach mam wszystko pourządzane

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 18:41   #969
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ooo nie czytalam co pisalyscie ale z tego co stokrotka zacytowala widze ze dorinke ominelo spokojne macierzynstwo i musiala pozarywac troche nocek

a widzicie moj syneczek spał non stop i budził się jedynie na karmienie,grzecznie leżał w wózeczku na spacerach, a ja delektowalam się spokojnym macierzyństwem.... wiec NAPEWNO moze tak byc

za to pozniej moj ancymonek pokazal rogi

mam nadzieje ze z drugim malenstwem tez nie bedzie problemow w okresie niemowlecym.
moj maly nawet jednej kolki nie mial - mialam farta nie ma co
Stary 2008-11-26, 21:08   #970
mekintoszek
Rozeznanie

Ale Wam fajnie Svinecko, Stokrotko, bardzo się cieszę Waszym szczęściem.
A pierwsze USG to wielkie przeżycie na pewno
Byłam w życiu przy kilkudziesięciu porodach i za każdym razem ryczałam-dla mnie to najwiekszy cud świata, zawsze bardzo wzruszający Już się nie mogę doczekać swoich dzieci, a póki co spełniam się jako ciocia
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 21:18   #971
ButterBear
Zakorzenienie

Kurka, nagle mi wysiadł komp w pracy i już nie mogłam się udzielać. Informatyk przyszedł dopiero o 17

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Coś tam pewnie jest w tych znakach zodiaku, ale myślę, że nie zawsze wszystko się zgadza. Wydaje mi się też, że duże znaczenie ma to w której połowie danego znaku urodziła się osoba.

U mnie ogólnie w porządku. Tylko brak pracy strasznie mnie dołuje naprawdę jest źle, ciężko coś znaleźć, może to przez to, że koniec roku, sama nie wiem
Nie dołuj się, wiem jak to jest bo sama pracuje dopiero od ponad tygodnia.
I powiem Ci, że wysłałam mnóstwo cv, ludzie zaczęli się odzywać po 2 miesiącach i odzew był na prawdę duży. Nie poddawaj się i ślij cv ile wlezie...nawet na wakaty, które nie koniecznie bardzo Cie interesują. Na takich rozmowach zawsze możesz powiedzieć, że chcesz więcej kasy niż sobie wymyśliłaś i zobaczysz jak się sytuacja rozwinie .... trzymaj się i powodzenia

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
ostatnio zobaczyłam Cię w kalendarzu ślubnym i stad wiem

Ja tez nie lubie przymusu ale chętnie bym sobie potańczyła. Niestety mój TŻ nie lubi
Ja uwielbiam tańczyć a mojego TŻ się nie za nawet siłą zmusić do tańczenia. To mnie w nim wkurza czasem mam taką ochotę potańczyć i wiem, że na imprezę w celu tańczenia go nie wyciągnę

Cytat:
ooo nie czytalam co pisalyscie ale z tego co stokrotka zacytowala widze ze dorinke ominelo spokojne macierzynstwo i musiala pozarywac troche nocek

a widzicie moj syneczek spał non stop i budził się jedynie na karmienie,grzecznie leżał w wózeczku na spacerach, a ja delektowalam się spokojnym macierzyństwem.... wiec NAPEWNO moze tak byc

za to pozniej moj ancymonek pokazal rogi

mam nadzieje ze z drugim malenstwem tez nie bedzie problemow w okresie niemowlecym.
moj maly nawet jednej kolki nie mial - mialam farta nie ma co
Hihi... żeby tylko nie było tak, że druga dzidzia Ci da popalić (tfu tfu ) Ze mną i moją siostrą tak było. Ona była małym potworem, wszędzie jej było pełno, wydzierała się, uciekała, wszystko psuła i była nieznośna, a ja byłam super spokojna. Po kilku latach role się odwróciły o 180 stopni
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 21:22   #972
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ale Butter moj maly wlasnie daje mi popalic, wszedzie go pelno, rozrabia i psoci, zywe srebro............ja pisalam o okresie niemowlecym, przez pierwszy rok "nie mialam dziecka"
Stary 2008-11-26, 21:25   #973
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ale Butter moj maly wlasnie daje mi popalic, wszedzie go pelno, rozrabia i psoci, zywe srebro............ja pisalam o okresie niemowlecym, przez pierwszy rok "nie mialam dziecka"
Wiesz, może mu się zmieni, jak się rodzeństwo urodzi. Pewnie będzie zaaferowany takim maluszkiem a właśnie. Wie już? Jak zareagował?
Stary 2008-11-26, 21:29   #974
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Wiesz, może mu się zmieni, jak się rodzeństwo urodzi. Pewnie będzie zaaferowany takim maluszkiem a właśnie. Wie już? Jak zareagował?
najpierw powiedzial ze klamie i mi nie wierzy hehe, teraz juz chyba wierzy ale nie chce siostrzyczki tylko brata i kaze mi kupic ladny wozek ale nie rozowy haha

ale tak ogolnie to on od jakiegos roku ma parcie na rodzenstwo

a tak odbiegajac od tematu.......ten moj TZ to kochany jest, pomijam fakt ze trzy razy latal do sklepu bo a to nie mialam soczku a to czegos tam ale jak juz wychodzil to zachcialo mi sie mielonki strasznie haha i bidny pognal do sklepu znow, przychodzi i daje mi reklamowke a ja patrze i co to? a TZ: "no kupilem Ci jedna w puszcze a druga w plastrach zebys miala wybor" hahahah kochany glupolek
Stary 2008-11-26, 21:31   #975
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Musisz wziąc pod uwagę, że conajmniej 3 miesiące może trwać zanim coś sensownego znajdziesz....Teraz tak trwają rekrutacje....A koniec roku nie sprzyja szukaniu, ale od stycznia na pewno się uda, wysyłaj cv i czekaj, na pewno coś znajdziesz niedługo.

Aga a jak nowy związek ? umacnia się ? Mieszakcie już razem ?
Cytat:
Nie dołuj się, wiem jak to jest bo sama pracuje dopiero od ponad tygodnia.
I powiem Ci, że wysłałam mnóstwo cv, ludzie zaczęli się odzywać po 2 miesiącach i odzew był na prawdę duży. Nie poddawaj się i ślij cv ile wlezie...nawet na wakaty, które nie koniecznie bardzo Cie interesują. Na takich rozmowach zawsze możesz powiedzieć, że chcesz więcej kasy niż sobie wymyśliłaś i zobaczysz jak się sytuacja rozwinie .... trzymaj się i powodzenia
Wiem dziewczyny, że tak to jest, staram się być cierpliwa, ale jak poprzednią pracę znalazłam w 3 tygodnie to teraz jakoś tak dziwnie Jak już miałam pracę to odzywali się nawet po 2 miesiącach od wysłania cv.

Nowy związek umacnia się, rozwija się. Nie mieszkamy razem, na razie nawet bym nie chciała, a poza tym nawet nie wiem kiedy byłaby taka możliwość. Na razie jest sporo okoliczności, które na to nie pozwalają

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 00:13   #976
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Poemi mój TZ mówi na tego Tomka z "twarzą w twarz", że to mój syn bo wiecznie jest "naburmuszony" tak jak ja haha
A mój TŻ nie może uwierzyć, że nie byłam złośnicą-łobuzem-księżniczką . No dobra, może księżniczką byłam, ale złośnica i łobuz to z wiekiem . A ja byłam aniołkiem, ciągle rysowałam. Mama wchodzi do salonu po powrocie z przedszkola, a ja soję przy stole i tworzę w śniegowcach i kombinezonie

Cytat:
Dobra, kończę temat bo dwie ciążówki mamy więc u nich będzie inaczej, dzieci będą spały non stop i budziły się jedynie na karmienie, będą grzecznie leżały w wózeczkach na spacerach, a one będą delektować się spokojnym macierzyństwem.... Podobno tak też może być

Idziecie gdzieś na Andrzejki ?
Jeszcze trzecią mymy z bliźniakami, ale coś nas ostatnio nie odwiedza

Ja jadę do TŻ-a, zaprosiłam troje przyjaciół, obalimy flachę przy filmie, zapalimy fajkę pokoju i pójdziemy spać

Cytat:

hehe glupol
Skojarzyło mi się z "projekt: człowiek" Agaty Nowickiej . Polecam nie tylko przyszłym mamusiom

Pieniądze pożyczone, decyzja podjęta, idziemy na sylwestra na salę . Koleżanka mówi, że do końca życia będę wspominać i że mam olać znajomych i iść tylko z TŻ-em bo na miejscu poznam nowych . No dobra, kogoś tam wezmę, ale nie będę się spinać żeby zająć cały stolik
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 07:42   #977
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziendobry
Stary 2008-11-27, 07:48   #978
miskowa
Zakorzenienie

cześć
Stary 2008-11-27, 08:04   #979
L_V
Zakorzenienie

Cześć wszystkim!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 08:12   #980
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć

Ale miałam sen , że jakaś laska się przystawiała tak na ostro do Tża...ale ją pogoniłam Wstaję, i mówię mu, śniło mi się, że chciałes mnie zdradzić ? On "Tak to ciekawe a z kim niby" Ja mówię," no w sensie, że laska się ostro przystawiała."...a" On aha i twoim zdaniem to zdrada, tak" ?" Czyli musiałbym twierdzić, że wszyscy twoi pseudokoledzy też się przystawiają, czyli możliwe że mnie z nimi zdradzisz, tak"

To se pogadaliśmy, przed pracą
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 08:18   #981
ButterBear
Zakorzenienie

Hej
Dobrze, że już czwartek, bo blisko do weekendu
Stary 2008-11-27, 08:20   #982
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja bym chciala isc do pracy a teraz kolejne 4 lata bede siedziec na tylku
Stary 2008-11-27, 08:21   #983
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
też tak myślę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 08:35   #984
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ludziom to ciężko dogodzić: Ci co mają pracę to na nią narzekają i najchętniej by to rzucili w diabły, a Ci co nie mają chcą koniecznie pracować....
Stary 2008-11-27, 08:35   #985
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

I tej myśli się trzymajmy
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 08:38   #986
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Dobrze, dobrze, tańce tuż tuż W piątek już spakowani do pracy a po tylko 100 km i jesteśmy na imprezce ze znajomymi Powrót w sobotę , więc będę miała długaśny weekend , tak jak lubię

Cytat:
Oj, a ja bym się z Tobą zamieniła, nawet nie wiesz jak Ale jak mówiłam, robota głupiego lubi więc nawet jak mały się urodził to po 8 miesiącach pobiegłam do pracy, może to chęć niezależności , w każdym razie bardzo zazdroszczę kobietom, które mogą choć dwa lata spokojnie poświęcić się wychowaniu dziecka

I tak teraz gadamy z mężem, że byłoby inaczej, że siedziałabym z dzieckiem, bez napinki, na spokojnie a później przedszkole dopiero....to jednak wiem, że wcale bym tak nie było, no mam przeświadczenie że wrcóciłabym szybciej do pracy niż zakładałam

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2008-11-27 o 08:41
Stary 2008-11-27, 08:46   #987
kaska87
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Svinecka tylko proszę mi tutaj nie jeść surowego mięsa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 08:46   #988
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

heh a niektorzy nie maja mozliwosci zeby isc do pracy wczesniej niz dziecko pojdzie do przedszkola
Stary 2008-11-27, 08:47   #989
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
cześć dziewczyny

Svinecka tylko proszę mi tutaj nie jeść surowego mięsa
nie mam zamiaru, toksoplazmozie mowimy nie!!
Stary 2008-11-27, 08:51   #990
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
heh a niektorzy nie maja mozliwosci zeby isc do pracy wczesniej niz dziecko pojdzie do przedszkola
Tak sie tylko mówi, myslisz że ja miałam, nie miałam mamy blisko ani nikogo z rodziny, wzięłam niańkę, oddawałam 3/4 swojej pensji, byle zachowac pracę

Svinecko zmieniając temat, czy Twój synek miał kiedyś problemy z uchem? Mój ma zablokowane chyba, wczoraj w przedszkolu coś mu się stało...myślę że to taki zwyczajny korek z woskowiny co się robi i dorosłym....Pojechałam do apteki, kupiłam olejek parafinowy, wlałam 3 krople jak mnie poinstruowano na noc, ale się nic nie zmieniło, co robić ? Dalej wlewać tę parafinę, czy iść z nim do laryngologa ? Poradź, poradźcie jak myślicie ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości