![]() |
#961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
A miałam zamiar poczekać i z ciekawości zobaczyć kiedy mi pieniążki przyjdą
![]() ![]() ![]()
#962 |
Raczkowanie
|
Ja tam jestem od grudnia i chyba na początku zrobili mi promocję i przez pierwsze 2 miesiące wysyłali kasę wcześniej... znaczy tak ok 15-16
![]() W sumie ostatnio niewiele mi się tam sprzedaje, więc chyba się wyniosę definitywnie. Bo właśnie trzymało mnie to, że tam był zawsze dość spory ruch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
A my się kiedyś zastanawiałyśmy czy to tylko takie wakacyjne opóźnienia.... no nie powiem... w kulki sobie lecą...... porażka jakaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dzwo co miesiąc coś mi sie sprzedaje. Zeszly miesiac 2 pray kolczykow. Wczoraj kolejne.... Ktos tam szpera i zaglada, nie koniecznie tylko po nowościach.
![]() |
#966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj dostałam maila z zaproszeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
a na nie chyba AN i AŁ sie obrazili bo od stycznia cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Rozeznanie
|
A ja mam takie pytanko.. jak się rozliczacie z US sprzedając w galeriach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Działalność i VAT-7
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Kulkam, szczerze gratuluję i zazdroszczę pozytywnie :
![]() ![]() ![]() ![]() Która galeria wsyłała Ci zaproszenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za gratulację - dostałam się do AleŁadne.
Agnieszkamundra, jest jeszcze "półlegalne" rozwiązanie, żeby wykazać dochód w PIT-ie jako pozostałe dochody - myślę, że jest to jakieś zabezpieczenie dla osób, które jeszcze DG nie mają (choć na dłuższą metę dość ryzykowne). Ale jak skarbówka zorientuje się, że w galeriach można upolować sporo ofiar, to i tak może być nieciekawie... |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak zrobilam za zeszły rok, zmieściłam sie w kwocie, pouczona przez kierowniczkę głównego US w Gdańsku, która jest znajomą rodziny - 100% legalnie i poprawnie. Oczywiście rozwiązanie działa do chwili założenia działaności i przy małej i średnio-małej sprzedaży rocznej [ja akurat za zeszły rok się upchnęłam] ![]() tylko teraz to trochę musztarda po obiedzie, bo PITy zlożone ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Wtajemniczenie
|
Darkling, a jak się to ma do sprzedaży wyrobów z metali szlachetnych? Toż to przecież trzeba na kasę fiskalną nabijać od pierwszej złotówki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
teraz to faktycznie musztarda po obiedzie.. pytam bo chciałabym próbowac do galerii.. hhmm ... może kiedyś mi się uda.. a jeśli miałbym dochód ze stosunku pracy wyższy niż ta kwota o której mowa? to co wtedy? też działalność? czy jak.. ja jak na razie sprzedaży w galeriach "0" także spoks.. zastanawiam się czy próbować dalej czy sobie odpuścić.. za rok wracam do pracy, moze wtedy z tą działalnością pomyślę
![]() Będąc na wychowawczym to chyba nici z jednego i drugiego co? |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
pytanie było o rozliczenie, jak zrozumiałam, roczne, pitowe. tu nie ma znaczenia na czym zarobiłaś kasę, nie? chodzi o to, że galeria rozlicza się z marży, bo to ich zarobek, więc info o jakiejś tam kwocie, która powinna powedrować do ciebie jest do wyciągnięcia jak oni składają rozliczenie [wystarczy, że się US zainteresuje]. dlatego z czystym sumieniem można wpisać ten dochód ROCZNY w rubryczke 'inne' w picie - mogłaś sprzedać biżuterię, a mogłaś malowac ściany, to nieważne. ja nie mówię o rozliczaniu się co miesiąc, bo żeby rozliczaś się co miesiąc to albo umowa albo DG, a to samo z siebie oczywiste i tysiąc razy na forum juz wałkowane, nie? zaznaczyłam w opisie, że to jak sie nie ma DG..
#979 |
Wtajemniczenie
|
Dark, tylko właśnie chodzi o rozliczanie się z galerią - skarbówka może sprawdzić, za co dostałaś kasę. Dlatego wydaje mi się, że w razie kontroli może być problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze wiedzieć, bo DG mam dopiero od marca, a wcześniejszy zarobek rozliczyłam właśnie na PIT-ie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
Hej, nie przezczytałam całego wątku, dlatego wybaczcie jeśli się już była o tym mowa. Chodzi mi o galerię antypody, ciężko się dostać? I jak am wg sytuacja wygląda,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
A ja jak zwykle nie narzekam na przelewy z galerii. Sprzedaję coś czasem w Kuferart.pl, a dwie rzeczy w Galeriafiufiu.pl. Pieniądze są na czas, bez żadnych przypomnień czy próśb. Czasem mam jakieś pytania do właścicielki Kuferart i na maile jest zawsze szybka odpowiedź, zawsze jest chętna do pomocy i to sprawia, że chce mi sę tam wystawiać swoje przedmioty.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Mam pytanie, czy jest ktoś kto sprzedaje za pośrednictwem galerii Decobutik, Ellefant, ArtBazar? Jak wygląda współpraca? Czy nie ma problemów z rozliczeniami itd? Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje ![]()
#985 |
Joanna d'Moder
|
Tak mi się przypomniało.Jeśli chodzi o urzędy skarbowe i ich interpretacje, to nasz kraj dzieli się na pół."Północne" urzędy wydają korzystniejsze interpretacje i nie tylko o dg tu chodzi.Ot taka ciekawostka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#987 |
Wtajemniczenie
|
No to mam pecha, bo mieszkam na południu :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Orientujecie się, jak wygląda sprawa z zawieszeniem konta na kilka dni na wylu? Wybieram się na krótki urlop. Z AL i modną wiem, że spokojnie się dogadam i nie powinno być problemu w tej sprawie, ale do wyl mam takie jakby obawy
![]() ![]() W ogóle, co robicie w takich sytuacjach? Nie mam nikogo, kto pod moją nieobecność mógłby mointorować sprzedaż i wysyłać. ;/ Najbardziej w sumie odpowiadały mi opcja "urlop" jak na allegro, tzn, żeby to wszystko wisiało, a ja bym po prostu wysłała zaraz po powrocie. Ale tak dobrze chyba nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Jak to jest na deco? Czy w zaleznosci od tego jaki rodzaj platnosci wybiera Klient towar wisi raz dluzej raz krocej? Bo mialam rezerwacje na bodaj 24h a teraz mam 7-dniowa - dobrze kombinuje?
#990 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.