|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość...
Hej
Dziś się zważyłam dokładnie 122 kg!!!! z tym ze nie wiem czy waga dokładna. Cóż jestem słoniem nie ma się co czarować Ja nabrałam tyle kg przez ostatnie 10 lat. Wcześniej ważyłam w porywach do 70 czyli trochę więcej ale bez przesady. Z tego co pamiętam to już wtedy myślałam że jestem grubasem ![]() W między czasie dwie ciąże i obżarstwo i mam efekt. Dziewczyny jaką macie strategie na wasze odchudzanie? Ja muszę sobie to wszystko przemyśleć i ułożyć zasady bo wtedy będzie mi łatwiej się tego trzymać. Póki co ban na czipsy, słodycze i inne świństwa. |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Ze mną to było tak, że zawsze około 70kg ważyłam i też uważałam się za grubaske
głupia byłam, teraz bym tak chciała! i przytyłam z 60 kg do ponad 100 w dwa lata odnośnie planów diety, to od kilku dni mam taką: 5 posiłków, sniadanie- jem to na co mam ochote(sprawdzone, po mojej kolezance co sschudla tym sposobem- jak dobrze zjesz z rana to potem nie jest sie glodnym- to dziala to tak w skrocie- nie jestm ekspertem i to chyba wiadac, ale to skutkuje! w ogole mysle czy nie przejsc na ta diete na 5 Pasternaka hmm poki co jest po prostu MŻ- WR ![]() ![]() buziolki dla wszystkich
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Sofiblue oczywiście, że przyjmiemy
Jeśli chodzi o wpisanie do tabelki, to trzeba poczekać, aż się zjawi Tereska albo Pysia, bo one się tym zajmują ![]() Moja strategia na odchudzanie, to: jedzenie śniadania (wcześniej rzadko miałam na nie czas), jedzenie II śniadania (wcześniej coś takiego dla mnie nie istniało), 4-5 posiłków dziennie (zależy jak się tam wyrobię). Poza tym staram się nie łączyć białka z węglowodanami, kolację jem białkową, ograniczyłam węglowodany (prawie w ogóle nie jem chleba), jem więcej warzyw i mięsa. Wszystko praktycznie robię na parze i nie smażę (ale mi się zrymowało |
|
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Medluje poslusznie, ze mam 4 kg mniej!
![]() Prosze o aktualizacje w tabelce ![]() Buziaki! |
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wielką przyjemnością uaktualnię tabelę
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
Marianno- gratulacje za zgubione kilogramy.
Jeżeli chodzi i mój brzuch( to jest obwisła fałda)- ale ćwiczę 2x w tyg i mam nadzieję że za rok nie będzie już tak źle. Biust OK jak na mój wiek ( czyli i tak byłby obwisły) ale mimo że schudłam noszę stanik rozmiar większy- radzę sobie sprawdzić http://https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ze mną się Tereska nie przywitała? |
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Póki co jest 122 kg a mój cel to 70 kg
Z tego co widzę to popełniam wszystkie możliwe błędy jeśli chodzi o jedzenie. Po pierwsze śniadanie jem późno. Rano wolę wypić kawę a śniadanie już dobrze po 9 potem obiad tradycyjny polski Chyba muszę zmienić nawyki żywieniowe na początek, jak myślicie? |
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba zmienić nawyki żywieniowe i będzie dobrze. Najgorzej jest na początku, ale później organizm się przyzwyczaja i już się nie domaga śmieciowego jedzonka (no może czasem przed @ ).
|
|
|
|
|
#972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Już się witam i zwracam honor
Ostatnio żyję w takim biegu, że rzadko mam czas zajrzeć na forum ![]() Cytat:
również mówię o sobie Ale zmienimy Młode warzywka za pasem więc jest szansa na większe ich ilości hehehe, tak sobie co roku tłumaczę Cytat:
Co do ziemniaczków to masz rację, ale ważne jest też żeby nie jeść ich z ciężkimi zawiesistymi sosami ![]() Cytat:
|
|
#973 |
|
Przyczajenie
|
Witam nowe koleżanki
w grupie rażniej!![]() ![]() Gratuluje kochane za zrzucone kilogramy a Tym którym waga stoi-życzę wytrwałośći....w końcu ruszy w dół!Ja się pochwale u mnie na liczniku 103 kg ![]() Ostatnio Jestem zabiegana...ale staram się być na bieżąco z Wami...nie zawsze mam czas żeby napiasć! Teraz mam nocki w pracy-chodze nieprzytomna.... Pozdrawiam kochane dziewczynki Trzymajcie się cieplutko!!!Buziaki
|
|
|
|
#974 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tych nocek to nie zazdroszczę... i jak wytrzymujesz z jedzeniem, bo mnie chyba by coś korciło niezdrowego...
jestem lżejsza o: 0 - 4 - 6 - 8 - 10 kilogramów Edytowane przez marled Czas edycji: 2009-04-07 o 14:23 |
||
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze raz
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanko: czy też tak macie, odkąd zaczęłyście przygodę ze zmianą życia to jesteście jakieś naburmuszone, znerwicowane czy szybko ktoś może was wytrącić z równowagi itp.?
bo ja po prostu chyba nie wytrzymuję? wszystko mnie ostatnio wk...rza, denerwuję się o błahostki, a jak jeszcze mój mężuś coś głupiego dopowie, to już awantura na całego nie umiem sobie poradzić z moimi nerwami... a dzisiaj to już z tego wszystkiego się pobeczałam...
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Mnie sie wydaje, ze te objawy to tak jak u narkomana na odtruciu
bo mam takie same... wszak odmawiamy sobie rzeczy, ktore kojarzyly sie do tej pory z przyjemnosciami...(przyna jmniej ja- slodycze, ukochane kielbaski itd.) zanim organizm sie przyzwyczai do nowego trybu zycia, buntuje sie... wiec nie jest nam latwo...Na pocieszenie moge dodac, ze to przechodzi...tylko trzeba cierpliwosci...(goraco w to wierze !
|
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
Hej duszki!!!
Witam nowe koleżanki!!!!!super jak tak dalej pójdzie to serio zrzucimy pułk wojska wspólnymi siłami!!!! U mnie narazie waga w miejscu ale zaraz @ sie skonczy wiec mam nadzieje że ruszy wreszcie ![]() U mnie niestety ciągły stres na dodatek zaczęłam 2 podyplomówki i normalnie już wymiękam chociaz dopiero zaczęłam no na nic nie mam czasu a najgorsze że najbliższy zjadz mi sie pokrywa na obu i nie mam pojęcia jak sie rozerwać ![]() Jestem zmęczona i rozdrażniona już tylko myśle sobie oby do wakacji ale to jeszcze tak długo staram sie was czytać codziennie ale pisać juz niekiedy nie mam siły mam nadzieje że mi wybaczycie Pysia jak tam u ciebie cos sie układa w końcu??? mam nadzieje że wyczerpałaś już limit nieszczęść ![]() Czego tobie i oczywiście wam wszystkim życzę Tereska a u ciebie jak leci??? już sie wziełaś ostro do roboty z tego co czytałam...super najważniejsze dziewczyny to się nie poddać i nie wrócić do początkowej wagi!!!!!na szczęście w porę zaczęłyście walczyć!!! Trzymam kciukaski!!! Jakoś poczatki są łatwiejsze bo czowiek ma taki zapał że góry by przenosił a potem jakieś przestoje załamki doły i ciężko bardzo ja to wiem bo już 3 miesiące walczę a niektórzy jeszcze dłużej!!! Dlatego własnie życzę wszystkim jak najwięcej wytrwałości nawet a może w szczególności w trudnych chwilach !!!!! Buziaki trzymajcie sie duszki damy radę!!!!!!!!
|
#979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okazuje się ze moge wytrzymać bez kebaba, słodyczki, pizzy itd itp ;pCytat:
Cytat:
i witam ![]() Cytat:
muszę kupić nowy karnet bo sport poprawia nastrój
|
||||
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Diabloniunia gratulacje
![]() Marled ja przy każdym wcześniejszym dietowaniu chodziłam jak bomba zegarowa. Nerwus ze mnie okrutny, ale teraz tego nie mam, bo nie głoduję (cieszę się jakby to było 38 )Jeżeli napisałam jak potłuczona, to przepraszam, ale wstałam przed chwilą i zaginam zaraz do krawca po moje nowe spodnie ![]() Miłego dzionka kochane |
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kobitki
![]() Ja dziś się zdobyłam na prawdzwie trudną decyzję :P zważę się a nie ważyłam się od września a wtedy na liczniku było 99 i teraz jest dużo więcej tzn tak przypuszczam, bo ciuchuy z września są na mnie obcisłe a wniektóre spodnie się ledwo dopinam które wtedy były luźne boję się strasznie chcociaz teraz bym chciala zeby bylo 99 uff al się rozpisałam ![]() pozdrawiam Was wszystkie
|
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Oczywiście też jestem trzycyfrowa Na wyjściu miałam 125 kg, teraz mam 119,8-120. Chciałabym się spytać czy ktoś mi powie, czy na moich posiłkach schudnę? Przepraszam, jeżeli to nie tu. Ale trzycyfrowe zawsze sie rozumieją hihi ![]() I Śniadanie- 9 rano 2 pajdki chleba lnianego trochę margaryny do posmarowania plaster szynki, i pół plastra sera, 2 plastry pomidora II Obiad- 15-16 popołudniu 2 ziemniaki, kotlecik średni i surówka lub 4 młode ziemniaki, taki sos jakby z czosnkiem i mała biała kiełbaska (gotowana) Zupy jadam bardzo rzadko, bo nie przepadam I to koniec... Wczoraj popełniłam grzech śmiertelny hehe, bo zjadłam 2 kluski nadziewane mięsem i trochę sałatki z makaronem... Z góry dziękuję za pomoc!
|
|
#983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wydaje mi sie ze zle rozlozylas posilki bo nie trzeba sie glodzic zeby schudnac aha i polaczenie ziemniakow z miesem to bardzo zle polaczenie!! albo same ziemniaczki, albo sam kotlety nigdy razem!! duzo owocow, warzywek i bedzie dobrze no i poznej kolacji unikac ![]() 3mam kciuki p.s prosze mnie podpisac moja waga teraz to 99
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnosnie jadlospisu :P polecałabym 5 posilkow dziennie, bo 2 pewnie schudniesz ale: to zwalnia przemiane materii! Potem latwiej bedzie o efekt jojo! nie polecam tego jadlospisu.. i jak jesz ziemniaczki to bez sosu, bo to dodaje strasznie kalorii, same ziemniaczki wedlug mnie- zreszta tak czytalam nie sa zle, jeden ma ok 60 kcal wiec jak zjesz 2 to moimn skromnym zdaniem nic sie nie stanie, ale zrezygnuj z sosow, i rzadziej jedz ziemniaki, lepiej jakis pelnoziarnisty ryz, kotleciki jak smazysz, to smaruj patelnie dobra oliwa- nie uzywaj oleju ani smalcu! z sera żółtego lepiej zrezygnuj
|
|
|
|
|
#985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to czymaj się i czekamy na wyniki ważenia Cytat:
![]() Co do Twojego jadłospisu, to owszem, schudniesz na nim, ale niestety nie ma mowy o trwałym schudnięciu - za duże przerwy między posiłkami. Powinno się jeść co 3-4 godziny małe porcje. - za mało posiłków. Powinno być ich 5 (3 główne i dwie przegryzki) - praktycznie brak białka w posiłkach - za mało kalorii w ciągu całego dnia. Optymalnie jest 1200-1500 na redukcji. - brak kolacji (!) To bardzo poważny błąd. Kolacja powinna być białkowa na ok 3 godziny przed spaniem. - za mało warzyw To tak na pierwszy rzut oka, jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę, albo wyręczą mnie dziewczynki
|
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. gratulacje spadku juz są dwie cyferki ![]() Cytat:
![]() i dzięki Tereniu za wsparie dam rade! no i najwyzej bedziecie mnie toszki podtrzymywac na duchu za jakies 2 godziny(ide sie zwazyc) wiem, ze nie ma sie co mazac i trzeba dzialac ale ostrzegam lojalnie ze moge popasc w chwilowa depresje ![]() moglam sie regularnie wazyc a tak bede miala szok ;/ za kazdym razem jak powinnam byla sie zwacyc to sobie obiecywalam- troche schudne i dopiero sie zwaze i jakos nie udawalo mi sie schudnac, to takie bledne kolo ;/ no ale do dzieła
|
||
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeeeee, może nie będzie tak źle Madziu a później to już tylko brać się ostro do robotki Powodzonka
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za rady
Co do warzywek i owoców, to już posadzone na działeczce i nie mogę się doczekać ) Bardzo boję się świąt i tych wszystkich ciast, sałatek itd. Nie wiem jak wytrzymam... Mama (w młodości pół życia na diecie hehe ) mówiła, że jak nawet 1 dzień się najem, tak że ciasto i te sałatki, a na drugi zaraz wrócę na dietę... To jak sobie raz pozwolę to nic się nie stanie (nie stosuje tej metody często), tylko na święta i to pierwszy raz... Co Wy o tym sądzicie?
|
|
#989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Tak jak pisalam wcześniej, ja nie głoduję, jem smacznie i za sobą mam już 22 kilogramy ) I trzeba dostarczać organizmowi NNKT, które są np .w orzechach i rybach.Pysiaczku gdzie się nam podziewasz? Mam do Ciebie pytanko. Kiedyś robiłaś chyba naleśniki z mąki typ 2000 i chciałam się zapytać jak, bo mi się albo przypalają na patelni, albo się nie ścinają i juz nie wiem co źle robię.Madziu zważ się koniecznie, bo ja też parę miesięcy się nie ważyłam, a potem szok, bo jest 10 kilo więcej. |
|
|
|
|
#990 | ||
|
Raczkowanie
|
Kasiu gratuluję, duże
Cytat:
![]() Cytat:
jak tak najesz się porządnie to mogą wystąpić problemy z żołądkiem, nawet po 1 dniu...
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

i przytyłam z 60 kg do ponad 100 w dwa lata
to tak w skrocie- nie jestm ekspertem i to chyba wiadac, ale to skutkuje! 

jak na mój wiek ( czyli i tak byłby obwisły) 

).

w grupie rażniej!
bo mam takie same... wszak odmawiamy sobie rzeczy, ktore kojarzyly sie do tej pory z przyjemnosciami...(przyna jmniej ja- slodycze, ukochane kielbaski itd.) zanim organizm sie przyzwyczai do nowego trybu zycia, buntuje sie... wiec nie jest nam latwo...