Tylko wytrwałe i zdeterminowane!!!Bez jęków i stęków:)))ZAPRASZAM! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-09, 11:43   #961
metafora
Rozeznanie

Dot.: Tylko wytrwałe i zdeterminowane!!!Bez jęków i stęków:)))ZAPRASZAM!

Witajcie kochane
Gohs, cieszę się że podobało Ci się we Wro Mam nadzieję, że Ostrów Tumski zwiedzony No i te wszystkie puby i kluby A jest w czym wybierać
Gabka, gratuluję wagi Twarda zawodniczka z Ciebie, podziwiam Cię za te wszystkie ćwiczenia... no a to bieganie w deszczu...
Annah, nie waż się codziennie - ja też miałam taką obsesję, ale jak po ostatnim szarżowaniu z żarciem stanęłam na wadze, to z przykrością przerażona stwierdziłam, że następnym razem stanę jak zrzucę to co mi znowu przybyło Mam nadzieję, że spalę to w 2 tygodnie Nagadaj się z koleżanką ile wlezie, poczekamy

U mnie również juwenalia pełną parą, ale mnie na nich nie ma, bo przeziębiłam się, więc trochę mnie gardło pobolewa, kaszel i katar - ochoty brak Poza tym - błagam nie zabijcie mnie tutaj śmiechem - ale : kończę już w zasadzie studia, a na juwenaliach jeszcze nigdy nie byłam Jakoś mi zawsze coś wypada i nie po drodze

Byłam dzisiaj na kolejnej mikrodermabrazji, więc mordkę mam całkowicie niewyjściową. Per aspera ad astra

Z jedzeniem ostatnio kiepsko. Nie tyle za dużo, co normalne ilości, ale niezbyt zdrowo No i częste podjadanie. Jakbym w jakiś trans wpadła. Ale biorę się za siebie

*Szczęście nie jest celem... jest sposobem podróżowania*

metafora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 13:00   #962
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metafora Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Gohs, cieszę się że podobało Ci się we Wro Mam nadzieję, że Ostrów Tumski zwiedzony No i te wszystkie puby i kluby A jest w czym wybierać
Gabka, gratuluję wagi Twarda zawodniczka z Ciebie, podziwiam Cię za te wszystkie ćwiczenia... no a to bieganie w deszczu...
Annah, nie waż się codziennie - ja też miałam taką obsesję, ale jak po ostatnim szarżowaniu z żarciem stanęłam na wadze, to z przykrością przerażona stwierdziłam, że następnym razem stanę jak zrzucę to co mi znowu przybyło Mam nadzieję, że spalę to w 2 tygodnie Nagadaj się z koleżanką ile wlezie, poczekamy

U mnie również juwenalia pełną parą, ale mnie na nich nie ma, bo przeziębiłam się, więc trochę mnie gardło pobolewa, kaszel i katar - ochoty brak Poza tym - błagam nie zabijcie mnie tutaj śmiechem - ale : kończę już w zasadzie studia, a na juwenaliach jeszcze nigdy nie byłam Jakoś mi zawsze coś wypada i nie po drodze

Byłam dzisiaj na kolejnej mikrodermabrazji, więc mordkę mam całkowicie niewyjściową. Per aspera ad astra

Z jedzeniem ostatnio kiepsko. Nie tyle za dużo, co normalne ilości, ale niezbyt zdrowo No i częste podjadanie. Jakbym w jakiś trans wpadła. Ale biorę się za siebie
Witamy witamy
Wiesz, przez Ostrów przechodziliśmy ale dopiero dzień później się zorientowaliśmy, że to było właśnie to Jeśli chodzi o puby, to byliśmy w takim irlandzkim na Pl. Solnym, świetne miejsce z klimatem, tylko cholernie drogo Byliśmy też w Od zmierzchu do świtu, jedyna chyba knajpa z piwem za mniej niż 6zł Ale też bardzo fajny lokal

No ładnie ładnie, co z Ciebie za studentka jak nie byłaś na juwenaliach
Walcz walcz o zrzucanie kilogramów, ja po majówce niestety też nie mam się czym chwalić Zmierzyłam się i zważyłam dzisiaj, ale postanowiłam, że nie zapisuję wyników bo mi to statystykę zepsuje Następny pomiar za 2 tygodnie i wtedy już ma być cacy! A w ogóle to zdałam sobie sprawę, że do mojej godziny zero, zostały niecałe 2 miesiące a na wadze jakieś 6kg do zrzucenia Mam nadzieję, że się uda, teraz już naprawdę trzeba zacisnąć pasa i ostro wziąć się do roboty

Wczoraj poskakałam sumiennie jakieś 15 minut na skakance, ale o dziwo nie bolą mnie nogi dziś.. Jadłospis chyba nie był zły, wpadły dwa grzeszki ale planowane:
10.00 nie pamiętam na pewno była woda z cytryną, ale co jeszcze to nie mam pojęcia
13.00 Nudle Knorr taką miałąm ochotę na ten "Ser w ziołach" że szok , do tego kromka razowca z serkiem topionym
15.30 Red Bull i białe Kinder Bueno (przed kolokwium, dawka energii pomogła bo napisalam 7,5 zadania na 8 dobrze )
17.00 Pysio marchewkowy
20.00 wieśniak lekki ze słonecznikiem i płatkami migdałowymi, plaster suszonej szynki

Dzisiaj full nauki, ale za to jutro jak dobrze pójdzie wybieram się na basen
Stary 2009-05-09, 18:12   #963
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Ja mam grzeszenia ciąg dalszy, aczkolwiek staram się jakoś to zminimalizować...i biegałam dzisiaj-55minut.

A zjadłam dziś jak na razie bardzo obfite śniadanie, potem b.obfity obiad a po nim deser w postaci loda BigBambi i pół szklanki Desperadosa

Już mam dość tych Juwenaliów, wykańczają mnie Nie wiem jak będzie wyglądał dzisiejszy wieczór, wyciągają mnie na miasto, ale szczerze mówiąc wcale nie mam ochoty. Jestem zmęczona imprezowaniem i niewyspana.

Aaaa, co mi tam, wrzucę Wam fotkę wykonaną tuż przed studenckim korowodem
na pierwszym zdjęciu jestem druga od prawej, a drugim się już domyślicie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5581.jpg (64,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5594.jpg (54,0 KB, 18 załadowań)

Siedzę i zastanawiam się co robi pozostałe 6 cudów świata

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

gabka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-10, 19:06   #964
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabka9 Pokaż wiadomość
Ja mam grzeszenia ciąg dalszy, aczkolwiek staram się jakoś to zminimalizować...i biegałam dzisiaj-55minut.

A zjadłam dziś jak na razie bardzo obfite śniadanie, potem b.obfity obiad a po nim deser w postaci loda BigBambi i pół szklanki Desperadosa

Już mam dość tych Juwenaliów, wykańczają mnie Nie wiem jak będzie wyglądał dzisiejszy wieczór, wyciągają mnie na miasto, ale szczerze mówiąc wcale nie mam ochoty. Jestem zmęczona imprezowaniem i niewyspana.

Aaaa, co mi tam, wrzucę Wam fotkę wykonaną tuż przed studenckim korowodem
na pierwszym zdjęciu jestem druga od prawej, a drugim się już domyślicie
No ślicznie wyglądasz I Desperadosa wybaczam, bo ja go osobiście uwielbiam

Coś w ten weekend szarżuję z jedzeniem Powtarzam sobie, że zaraz wezmę się w garść i już nie będę podjadać, a tu lipa i znowu coś wpada Od jutra już na pewno będzie lepiej, bo wracam na uczelnie, weekendy zawsze są najgorsze

Ale za to byłam na basenie dzisiaj Pływania to może za dużo nie było, ale wypociłam się w saunie i wymasowałam w jaccuzi
Stary 2009-05-10, 19:13   #965
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Ja wczoraj miałam żywieniową masakrę wieczorem jeszcze ciastka, prażynki i morze alkoholu
Dziś trochę lepiej, ale grzeszki wciąż były.
Od jutra powrót do normalności i dzielna walka

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

Stary 2009-05-10, 20:58   #966
LoveCanada
Raczkowanie

Ja przedwczoraj miałam NAPAD i to późno...
Za to przez ostatnie dwa dni jadłam malutko. Wczoraj - małą miseczkę owsianki, kefir i dwa małe jabłuszka, dzisiaj - owsiankę z bananem i dwa małe jabłuszka (już bez kefiru). Po prostu nie miałam czasu (w sumie ochoty też), cały weekend byłam poza domem w ramach fotofestiwalu;D (swoją drogą było OBŁĘDNIE! ), wieczorem poszłam ze znajomymi na pizzę (tzn. oni jedli ja patrzyłam) i wiecie co? Mimo, że uwielbiam pizzę, a nie jadłam jej wieki, wcale nie miałam na nią ochoty, a najlepsze jest to, że uświadomiłam sobie to, dopiero jak ją zjedli :P
LoveCanada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-10, 21:23   #967
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoveCanada Pokaż wiadomość
Za to przez ostatnie dwa dni jadłam malutko. Wczoraj - małą miseczkę owsianki, kefir i dwa małe jabłuszka, dzisiaj - owsiankę z bananem i dwa małe jabłuszka (już bez kefiru). Po prostu nie miałam czasu (w sumie ochoty też), cały weekend byłam poza domem w ramach fotofestiwalu;D (swoją drogą było OBŁĘDNIE! ), wieczorem poszłam ze znajomymi na pizzę (tzn. oni jedli ja patrzyłam) i wiecie co? Mimo, że uwielbiam pizzę, a nie jadłam jej wieki, wcale nie miałam na nią ochoty, a najlepsze jest to, że uświadomiłam sobie to, dopiero jak ją zjedli :P
Czyżbyś była z Łodzi? Coś ciekawego na fotof?
No a to jedzenie to jakaś tragedia Co to znaczy, że zjadłaś owsiankę z bananem i dwa jabłka?? Mam nadzieję, że to było śniadanie a potem kolejne cztery pełnowartościowe posiłki??

Niech mi ktoś skopie tyłek porządnie Bo jem i jem ciągle Mocne postanowienie mam: od jutra ZERO słodyczy (miód się nie wlicza ) i słonych przekąsek (chipsy, chrupki, paluszki) i proszę mnie z tego sumiennie rozliczać! Jakbym się nie wywiązywała z umowy to macie mi wymyślać jakieś straszne kary

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-10, 22:04   #968
LoveCanada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Czyżbyś była z Łodzi? Coś ciekawego na fotof?
No a to jedzenie to jakaś tragedia Co to znaczy, że zjadłaś owsiankę z bananem i dwa jabłka?? Mam nadzieję, że to było śniadanie a potem kolejne cztery pełnowartościowe posiłki??
No niestety to było wszystko:P I owszem, jestem z Łodzi A jeśli chodzi o fotofestiwal to byłam na warsztatach - było genialnie..........:rolle yes:
Stary 2009-05-11, 12:21   #969
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Cytat:
No ślicznie wyglądasz
dziekuję
Cytat:
I Desperadosa wybaczam, bo ja go osobiście uwielbiam
też mi zasmakował chyba się na niego przerzucę

Cytat:
Za to przez ostatnie dwa dni jadłam malutko. Wczoraj - małą miseczkę owsianki, kefir i dwa małe jabłuszka, dzisiaj - owsiankę z bananem i dwa małe jabłuszka (już bez kefiru).
Cytat:
LoveCanada, Gohs ma racje! Widzę że usilnie próbujesz w najlepszym wypadku spowolnić sobie metabolizm a w najgorszym zachorować na ED! Naprawdę nie widzisz skąd wziął się ten "napad" o którym piszesz? (podejrzewam że było ich więcej) Mi-odkąd jem racjonalnie- napady się raczej nie zdarzają, raczej silne chęci, ale wtedy grzeszę odrobinę i wracam na właściwe tory i potrafię to wszystko opanować. Proszę, dbaj o siebie, nie wpadnij w pułapkę kompulsów....to jest paskudna rzecz, ja już to przerabiałam...

Cytat:
Niech mi ktoś skopie tyłek porządnie Bo jem i jem ciągle Mocne postanowienie mam: od jutra ZERO słodyczy (miód się nie wlicza ) i słonych przekąsek (chipsy, chrupki, paluszki) i proszę mnie z tego sumiennie rozliczać! Jakbym się nie wywiązywała z umowy to macie mi wymyślać jakieś straszne kary
Do usług spróbuj tylko zjeść coś niedietetycznego to popamiętasz, a tyłek równo Ci spuchnie

Ja wczoraj oglądałam "Charlie w fabryce czekolady" po czym dostałam tak silnej chcicy na coś słodkiego, że się nie umiałam opanować, a na stoliku leżały ciastka z czekoladą .....na szczęście zjadłam tylko garść mieszanki studenckiej i kostkę gorzkiej z chili...a potem przeszło (teraz ciastka leżą, ale już wcale nie kusza )

Dziś jestem grzeczna, alkoholu już nie będę tykać (dopiero w weekend za 2 tygodnie, bo ma mnie odwiedzić kolega )
Nowa silna determinacja dziewczyny i walczymy dalej, lato sie zbliża

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

Stary 2009-05-11, 15:21   #970
LoveCanada
Raczkowanie

Cytat:
LoveCanada, Gohs ma racje! Widzę że usilnie próbujesz w najlepszym wypadku spowolnić sobie metabolizm a w najgorszym zachorować na ED! Naprawdę nie widzisz skąd wziął się ten "napad" o którym piszesz? (podejrzewam że było ich więcej) Mi-odkąd jem racjonalnie- napady się raczej nie zdarzają, raczej silne chęci, ale wtedy grzeszę odrobinę i wracam na właściwe tory i potrafię to wszystko opanować. Proszę, dbaj o siebie, nie wpadnij w pułapkę kompulsów....to jest paskudna rzecz, ja już to przerabiałam...
gabka9 wtedy to była chwilowa słabość. Na co dzień naprawdę jem rozważnie, ponieważ uważam, że jeżeli chce się schudnąć na stałe, trzeba po prostu zmienić styl życia. Nie mogłabym żyć bez słodyczy ani na sałacie przez cały dzień, dlatego raz na jakiś czas pozwalalam sobie na kawałek czekolady czy ciastko (oczywiście wszystko w granicach rozsądku)
Stary 2009-05-11, 17:32   #971
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Cytat:
gabka9 wtedy to była chwilowa słabość. Na co dzień naprawdę jem rozważnie, ponieważ uważam, że jeżeli chce się schudnąć na stałe, trzeba po prostu zmienić styl życia. Nie mogłabym żyć bez słodyczy ani na sałacie przez cały dzień, dlatego raz na jakiś czas pozwalalam sobie na kawałek czekolady czy ciastko (oczywiście wszystko w granicach rozsądku)
to świetnie Ale obiecaj ze nawet jeśli coś tam zgrzeszysz, to nie będziesz później urządzała sobie głodówek, tylko po prostu zaczniesz znów jeść normalnie

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 18:58   #972
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Do usług spróbuj tylko zjeść coś niedietetycznego to popamiętasz, a tyłek równo Ci spuchnie

Ja wczoraj oglądałam "Charlie w fabryce czekolady" po czym dostałam tak silnej chcicy na coś słodkiego, że się nie umiałam opanować, a na stoliku leżały ciastka z czekoladą .....na szczęście zjadłam tylko garść mieszanki studenckiej i kostkę gorzkiej z chili...a potem przeszło (teraz ciastka leżą, ale już wcale nie kusza )

Dziś jestem grzeczna, alkoholu już nie będę tykać (dopiero w weekend za 2 tygodnie, bo ma mnie odwiedzić kolega )
Nowa silna determinacja dziewczyny i walczymy dalej, lato sie zbliża
No dzisiaj trzymam się ideaaaalnie Zero podjadania, zero słodyczy, zero śmieciowego jedzenia Jakoś później napiszę jadłospis, bo właśnie idę robić kolację
BTW, widzę, że często jeszcz mieszankę studencką, jaką kupujesz? Bo ja ostatnio jakąś wzięłam to były w niej tylko rodzynki i orzechy arachidowe A wolałabym chyba jakąś bardziej urozmaiconą
Cytat:
No niestety to było wszystko:P I owszem, jestem z Łodzi A jeśli chodzi o fotofestiwal to byłam na warsztatach - było genialnie..........:rolle yes:
Faaaajnie, zazdroszczę Ja się za późno obudziłam, że są warsztaty
Stary 2009-05-11, 19:29   #973
LoveCanada
Raczkowanie

Cytat:
to świetnie Ale obiecaj ze nawet jeśli coś tam zgrzeszysz, to nie będziesz później urządzała sobie głodówek, tylko po prostu zaczniesz znów jeść normalnie
Pewnie to, że tak mało jadłam naprawdę było spowodowane tym, że nei miałam czasu i nie czułam się głodna ---> spokojnie nie jest to u mnie nagminne
Stary 2009-05-11, 21:59   #974
gohs
Zakorzenienie

No to wrzucam ten mój dzisiejszy piękny jadłospis

7.30 woda z cytryną, trzy łyżki musli z mlekiem 2%
9.00 małe jabłko
11.00 bułka pełnoziarnista z serkiem topionym, szynką drobiową i rukolą
14.00 obiad na stołówce: kasza gryczana, pulpet drobiowy z sosem pomidorowym, surówka z białej kapusty, szklanka rozwodnionego kompotu
17.30 butelka (330ml) soku wielowarzywnego z chilli
20.00 pół papryki, pół zielonego ogórka, garść rukoli, ok 50g twarogu półtłustego, wszystko skropione oliwą
Stary 2009-05-11, 22:37   #975
modzianka
Raczkowanie

Witam dziewczyny,mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona. Od dziś się odchudzam,nie mam żadnej specjalnej dietki-ot nie jem słodyczy,białego pieczywa,ziemniaków,makar onu,słodkich napojów,fast-foodów. Za to jem potrawy(w większości) gotowane na parze,piję wodę mineralną,zieloną i czerwoną herbatkę,herbatkę slim figura. Co do ćwiczeń to przed każdym zażywam l-karnitynę. Od jutra rana zaczynam biegać-nie zawrotne kilometry-na początek ok15minut. Do tego błonnik w czasie napadu głodu. No więc waga aktualna 88,5kg. Docelowa ok70kg. Inauguracja ukazania mojego pięknego ciałka? Sylwester 2009/2010 i ja przebrana w strój sexi uczennicy to do dzieła dziewuszki buziaki
modzianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 23:44   #976
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Cytat:
Napisane przez gohs
BTW, widzę, że często jesz mieszankę studencką, jaką kupujesz? Bo ja ostatnio jakąś wzięłam to były w niej tylko rodzynki i orzechy arachidowe A wolałabym chyba jakąś bardziej urozmaiconą
Hmmm ciężko powiedzieć, bo zależy jaka sie trafi. Jadłam kiedyś Felixa, ale był drogi... Potem współlokatorka kupiła gdzieś taką dużą paczkę (chyba z 0,5kg) całkiem tanio....ok 7zł...ale już nie pamiętam nazwy. była w przezroczystym opakowaniu.
teraz kupiłam sobie malutką paczuszkę firmy "Aro" za 2,20 całkiem smaczna i nawet są nerkowce

Cytat:
No to wrzucam ten mój dzisiejszy piękny jadłospis
ślicznie

Cytat:
Napisane przez modzianka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona. Od dziś się odchudzam,nie mam żadnej specjalnej dietki-ot nie jem słodyczy,białego pieczywa,ziemniaków,makar onu,słodkich napojów,fast-foodów. Za to jem potrawy(w większości) gotowane na parze,piję wodę mineralną,zieloną i czerwoną herbatkę,herbatkę slim figura. Co do ćwiczeń to przed każdym zażywam l-karnitynę. Od jutra rana zaczynam biegać-nie zawrotne kilometry-na początek ok15minut. Do tego błonnik w czasie napadu głodu. No więc waga aktualna 88,5kg. Docelowa ok70kg. Inauguracja ukazania mojego pięknego ciałka? Sylwester 2009/2010 i ja przebrana w strój sexi uczennicy to do dzieła dziewuszki buziaki
Witamy Modzianko Napisz nam coś o sobie: imię, wiek, czym się zajmujesz i właściwie co zechcesz, pisz dużo

Mój jadłospis:

1) serek z musli(4łyzki), łyżka otrębów, trochę kokosu, jabłko i 3 migdały
2)ryż + pierś z kurczaka z warzywami w sosie pomidorowym
3) mały jogurt naturalny z 2 łyżkami kokosu, aromatem kokosowym, odrobiną mieszanki studenckiej, łyżką otrębów i łyżką musli (prawie jak bounty )
4)miseczka sałatki greckiej +1/4 ziarnistej bułeczki, plasterek szynki, herbata z mlekiem
5) po bieganiu czyli całkiem niedawno 2 łyzki serka wiejskiego+2 łyzki surówki, 1 migdał

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

Stary 2009-05-11, 23:53   #977
modzianka
Raczkowanie

łen... jestem Paulinka,studentka filologii rosyjskiej,prawie20lat. Jem a raczej jadłam dużo/wszystko/wszędzie...waze 85,5 kg planuję schudnąć tak do ok70kg. Sądzę że do października uda mi się zdziałać taki ubytek masy
A więc mam w domku stepper-niestety zepsuty wiec za duzo na nim nie zdzialam. Twister również się znajdzie dziś twistowałam 15-20 min w towarzystwie brzyduli planowalam zakup hula hop-ale za chiny ludowe nie umiem sie krecic na tym dziadostwie :p ehh cosik mnie głód bierze-trzeba zarzucic blonniczka. Dobej nocy dziewczynki buziaki*
Stary 2009-05-12, 09:43   #978
annah33
Zakorzenienie

Miśki moje kochane

Gabka-ale Ty śliczna dziewczyna jesteś

Gohs-nie będę Cię bić,bo sama święta nie byłam,więc poproszę duuuużo batów!!

Modzianka-witamy,zapraszamy

Nowy dzień,nowe postanowienia .
Śniadanie-serek wiejski z rzodkiewkami,3 wasy,kawa z mlekiem
banan
jakaś rybka i surówki,trochę ryżu
jogurt naturalny z musli
sałatka z tuńczyka,ogórka i cebuli

Na 19 idę na fitness .
annah33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 10:52   #979
modzianka
Raczkowanie

ja dziś się zmusiłam do biegania. Ok 10rano wybyłam-pobiegałam wprawdzie tak z 10min ale jak na mnie to i tak wyczyn na śniadanko płatki z mlekiem,następnie w planach grochówka potem może kromeczka chlebka ciemnego a oprócz tego l-karnitynka i moxny wycisk z ćwiczeniami miłęgo dnia dziewczyny
Stary 2009-05-12, 15:56   #980
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Cytat:
Napisane przez annah33 Pokaż wiadomość

Gabka-ale Ty śliczna dziewczyna jesteś
dziekuję

Cytat:
Gohs-nie będę Cię bić,bo sama święta nie byłam,więc poproszę duuuużo batów!!
Chyba nikt nie był

Cytat:
Na 19 idę na fitness .
ja na siłownię dziś się wybieram

Cytat:
łen... jestem Paulinka,studentka filologii rosyjskiej,prawie20lat. Jem a raczej jadłam dużo/wszystko/wszędzie...waze 85,5 kg planuję schudnąć tak do ok70kg. Sądzę że do października uda mi się zdziałać taki ubytek masy
A więc mam w domku stepper-niestety zepsuty wiec za duzo na nim nie zdzialam. Twister również się znajdzie dziś twistowałam 15-20 min w towarzystwie brzyduli planowalam zakup hula hop-ale za chiny ludowe nie umiem sie krecic na tym dziadostwie :p ehh cosik mnie głód bierze-trzeba zarzucic blonniczka. Dobej nocy dziewczynki buziaki*
A ile masz wzrostu?

Cytat:
ja dziś się zmusiłam do biegania. Ok 10rano wybyłam-pobiegałam wprawdzie tak z 10min ale jak na mnie to i tak wyczyn na śniadanko płatki z mlekiem,następnie w planach grochówka potem może kromeczka chlebka ciemnego a oprócz tego l-karnitynka i moxny wycisk z ćwiczeniami miłęgo dnia dziewczyny
Mi wczoraj burza pokrzyżowała plany na bieganie o 20.00, ale stwierdziłam że trzeba być twardym a nie miętkim wiec poszłam biegać po 23.00 Fajnie-takie pustki na błoniach, tylko kilku biegających, nikogo przypadkowego Ale było tylko 50 minut, na więcej to już mi się aż tak nie chciało...

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

Stary 2009-05-12, 18:42   #981
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy witamy ladny masz plan odchudzania, trzymamy kciuki, że się uda No i pisz u nas często

Cytat:
Hmmm ciężko powiedzieć, bo zależy jaka sie trafi. Jadłam kiedyś Felixa, ale był drogi... Potem współlokatorka kupiła gdzieś taką dużą paczkę (chyba z 0,5kg) całkiem tanio....ok 7zł...ale już nie pamiętam nazwy. była w przezroczystym opakowaniu.
teraz kupiłam sobie malutką paczuszkę firmy "Aro" za 2,20 całkiem smaczna i nawet są nerkowce

Mój jadłospis:

1) serek z musli(4łyzki), łyżka otrębów, trochę kokosu, jabłko i 3 migdały
2)ryż + pierś z kurczaka z warzywami w sosie pomidorowym
3) mały jogurt naturalny z 2 łyżkami kokosu, aromatem kokosowym, odrobiną mieszanki studenckiej, łyżką otrębów i łyżką musli (prawie jak bounty )
4)miseczka sałatki greckiej +1/4 ziarnistej bułeczki, plasterek szynki, herbata z mlekiem
5) po bieganiu czyli całkiem niedawno 2 łyzki serka wiejskiego+2 łyzki surówki, 1 migdał

Mi wczoraj burza pokrzyżowała plany na bieganie o 20.00, ale stwierdziłam że trzeba być twardym a nie miętkim wiec poszłam biegać po 23.00 Fajnie-takie pustki na błoniach, tylko kilku biegających, nikogo przypadkowego Ale było tylko 50 minut, na więcej to już mi się aż tak nie chciało...
Hmm, przejdę się jutro do jakiegoś marketu to może obczaję jakąś niedrogą tą mieszankę i dam znać czy się nadaje

Ładny jadłospis, widzę, że jakaś faza na kokosowe rzeczy

No i to bieganie o 23 Szacun Ja kolejny dzień pewnie znowu nic nie poćwiczę No ale jutro koło, trzebaby się nauczyć... Zobaczymy, może sobie chociaż postepperuje później

Nadal trzymam się dzielnie bez słodyczy (drugi dzień ), tylko II śniadanie jakieś wielkie dzisiaj było
7.30 dwa małe kiwi, kilka truskawek 1/3 melona, pokrojone, wymieszane ze zdrowym błonnikiem i posypane cynamonem
10.00 duży kefir (400ml?), 80g orzechów włoskich, parówka z kapustą zapiekana w cieście
14.00 bułka pełnoziarnista z serkiem topionym, szynką drobiową i rukolą
16.00 pół kotleta mielonego, duża łyżka gotowanej kapusty (zjadłabym później, ale mam oczywiście na mnie nakrzyczała, że nie chcę jeść obiadu z rodziną )
20.00 będzie chyba coś z jajek: jajecznica albo gotowane na miękko
Stary 2009-05-12, 19:06   #982
modzianka
Raczkowanie

nio ja dziś zjadłam

po bieganiu(a raczej parodii wyglądającej jak jogging) zjadłam miseczkę płatków na mleku
następnie miseczkę grochówki(powstrzymałam się od zjedzenia chlebka do niejj)
później zjadłam 2kanapeczki ciemnego chleba z białym serkiem a raczej pasta z twarożku.Biały serek wymieszałam z łyżeczką śmietany(nie mialam jogurtu nat) do tego dosypałam bazyli,oregano(w sumei wszystkie zielsko co znalazlam w domku:P) do tego jeszcze dosypalam kurkumy i ziółek Małgorzatki( specjalna mieszanka pomielonych ziół-ponoć przyśpiesza spalanie tłuszczu moja mamuśka usłyszała to od jakiejś ziomalki) i na tym koniec aaa i zrobiłam 100brzuszków <paker> oprócz tego 75razy podniosłam ciężarek na jedna rękę(mam strasznie obtłuszczone bicepsy;/) do tego 50przysiadów 15min twistera i jeszcze dziś idem na spacerek z moim TŻ także myślę że dzień w miarę dietkowy odezwe sie jeszcze później i poczytam co u was,buziaki diewoćki
Stary 2009-05-12, 21:23   #983
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Cytat:
Ładny jadłospis, widzę, że jakaś faza na kokosowe rzeczy
Nooooo chyba bardziej niż na kakao, dziś była powtórka z rozrywki, może mi się ten kokos znudzi kiedyś pychota...

Cytat:
No i to bieganie o 23 Szacun Ja kolejny dzień pewnie znowu nic nie poćwiczę No ale jutro koło, trzebaby się nauczyć... Zobaczymy, może sobie chociaż postepperuje później
Wiesz...nigdy nie sądziłam że jeśli mi na czymś zalezy to jestem aż TAKA uparta I nie sądziłam też, że aż taką satysfakcję będzie mi sprawiało dawanie sobie wycisku Podoba mi się- oby weszło w nawyk

Cytat:
Nadal trzymam się dzielnie bez słodyczy (drugi dzień ), tylko II śniadanie jakieś wielkie dzisiaj było
7.30 dwa małe kiwi, kilka truskawek 1/3 melona, pokrojone, wymieszane ze zdrowym błonnikiem i posypane cynamonem
10.00 duży kefir (400ml?), 80g orzechów włoskich, parówka z kapustą zapiekana w cieście
14.00 bułka pełnoziarnista z serkiem topionym, szynką drobiową i rukolą
16.00 pół kotleta mielonego, duża łyżka gotowanej kapusty (zjadłabym później, ale mam oczywiście na mnie nakrzyczała, że nie chcę jeść obiadu z rodziną )
20.00 będzie chyba coś z jajek: jajecznica albo gotowane na miękko
ślicznie
A z tym 2 śniadaniem to doskonale Cię rozumiem, mi na uczelni tez się zawsze chce strasznie jeść, nie wiem czy to z nudów, czy dlatego że ciągle widzisz kogoś kto je

Cytat:
nio ja dziś zjadłam

po bieganiu(a raczej parodii wyglądającej jak jogging) zjadłam miseczkę płatków na mleku
następnie miseczkę grochówki(powstrzymałam się od zjedzenia chlebka do niejj)
później zjadłam 2kanapeczki ciemnego chleba z białym serkiem a raczej pasta z twarożku.Biały serek wymieszałam z łyżeczką śmietany(nie mialam jogurtu nat) do tego dosypałam bazyli,oregano(w sumei wszystkie zielsko co znalazlam w domku:P) do tego jeszcze dosypalam kurkumy i ziółek Małgorzatki( specjalna mieszanka pomielonych ziół-ponoć przyśpiesza spalanie tłuszczu moja mamuśka usłyszała to od jakiejś ziomalki) i na tym koniec aaa i zrobiłam 100brzuszków <paker> oprócz tego 75razy podniosłam ciężarek na jedna rękę(mam strasznie obtłuszczone bicepsy;/) do tego 50przysiadów 15min twistera i jeszcze dziś idem na spacerek z moim TŻ także myślę że dzień w miarę dietkowy odezwe sie jeszcze później i poczytam co u was,buziaki diewoćki
A co wchodzi w skład tych "ziółek Małgorzatki"? Ładne jedzonko, tylko troszkę mało trzy posiłki, a przydało by się 5, w tym jakieś białeczko na kolację

Ja dziś jakoś tak chyba dość tłusto, aczkolwiek to raczej zdrowe tłuszcze były

1) mały jogurt nat.+4 łyżki musli+łyżka otrębów+jabłko+pół małego banana
2) batonik musli, gryz obwarzanka i bułeczka ziarnista z serkiem, szynką i pomidorem...jakiś czas później kawa z mlekiem
3)zanim zrobił się obiad- kilka migdałów i troszkę mieszanki studenckiej, maleńki kawałeczek bułki...(podjadanie...b yłam głodna), obiad właściwy :filet z pstrąga smażony na oliwie, pół woreczka kaszy gryczanej, surówka. na "deser " kilka rodzynek
4)serek homo z czubatą łyżką kokosu, łyżką otrębów i łyżką musli; deska z twarogiem i dżemem
5) po siłowni: jajecznica (1 jajko+pół cebuli+plasterek szynki+łyżeczka oliwy), 2 łyżki wieśniaka light, pół deski

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

Stary 2009-05-12, 22:00   #984
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś jakoś tak chyba dość tłusto, aczkolwiek to raczej zdrowe tłuszcze były

1) mały jogurt nat.+4 łyżki musli+łyżka otrębów+jabłko+pół małego banana
2) batonik musli, gryz obwarzanka i bułeczka ziarnista z serkiem, szynką i pomidorem...jakiś czas później kawa z mlekiem
3)zanim zrobił się obiad- kilka migdałów i troszkę mieszanki studenckiej, maleńki kawałeczek bułki...(podjadanie...b yłam głodna), obiad właściwy :filet z pstrąga smażony na oliwie, pół woreczka kaszy gryczanej, surówka. na "deser " kilka rodzynek
4)serek homo z czubatą łyżką kokosu, łyżką otrębów i łyżką musli; deska z twarogiem i dżemem
5) po siłowni: jajecznica (1 jajko+pół cebuli+plasterek szynki+łyżeczka oliwy), 2 łyżki wieśniaka light, pół deski
No i gdzie Ty tu dużo tłuszczu widzisz? Samo zdrowie, bardzo ładnie

Zmobilizowałam się do 10min ćwiczeń na lower abs A teraz spadam oglądać Prison Break
Stary 2009-05-12, 22:20   #985
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Cytat:
No i gdzie Ty tu dużo tłuszczu widzisz? Samo zdrowie, bardzo ładnie
yyyyy....ziarna w bułce, migdały, mieszanka studencka, pstrąg był smażony niestety, kokos, znowu oliwa w jajecznicy.... no nieważne

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

Stary 2009-05-12, 23:05   #986
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
yyyyy....ziarna w bułce, migdały, mieszanka studencka, pstrąg był smażony niestety, kokos, znowu oliwa w jajecznicy.... no nieważne
No w sumie Nie wiem, mnie się tłuste raczej kojarzy z mięsem z patelni a nie z orzechami, no ale fakt faktem, że tłuszcz to tłuszcz Ważne że smakowało A kokos to rozumiem, że wiórki?

Chyba wybiłam sobie palca wskazującego
Stary 2009-05-12, 23:27   #987
modzianka
Raczkowanie

co do ziółek Małgorzatki to sama do końca nie wiem co jest w skłądzie,ale jest coś ok20 różnych przypraw,zapytam mojej Elzi(hihi moja mamuśka od Elżbieta) i od razu dam wam znac ejjj wogóle w weekend u mnie w Oświęcimiu są juwe....i już czuje jak sie nachleje piwska i nażre jakiś paści....nie daruje sobie tego..... ohh jakie życie studentki jest ciężkie:P dobrej nocki
Stary 2009-05-13, 12:29   #988
gohs
Zakorzenienie

Hej Ale fajnie tak o ludzkiej godzinie do domu wrócić
Testowałam dzisiaj różne perfumy i się prysnęłam odrobinę Angel (Murgler/Mugler, jakoś tak ) i mi śmierdzi to dziadostwo teraz przy każdym ruchu ręką

Idę podszykować jakoś obiad i zamelduję się Wam wieczorem ponownie
Stary 2009-05-13, 13:34   #989
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Cytat:
No w sumie Nie wiem, mnie się tłuste raczej kojarzy z mięsem z patelni a nie z orzechami, no ale fakt faktem, że tłuszcz to tłuszcz Ważne że smakowało A kokos to rozumiem, że wiórki?

Chyba wybiłam sobie palca wskazującego
Tak wiórki, one też mają dużo tłuszczu...

Uważaj na siebie z tym paluszkiem

Cytat:
ejjj wogóle w weekend u mnie w Oświęcimiu są juwe....i już czuje jak sie nachleje piwska i nażre jakiś paści....nie daruje sobie tego..... ohh jakie życie studentki jest ciężkie:P
nooo i to jak, ja w niedzielę byłam tak wymęczona tymi juwenaliami że marzyłam zeby sie wyspać i isc normalnie na zajęcia zamiast sie bawić

Studiujesz rozumiem na PWSZ?

Cytat:
Hej Ale fajnie tak o ludzkiej godzinie do domu wrócić
Co ja dzisiaj zrobiłam
Wpadam "troszke" spóźniona na zajęcia o 10.20 (uciekł mi autobus, wiec było 5-7 minut poślizgu), a ludzie jakoś dziwnie na mnie patrzą....szukam krzesła, wszystkie zajęte, ludzie się śmieją....a prowadzący mówi "proszę przynieść sobie krzesło z zaplecza...ale pani już chyba za późno żeby mieć obecność" przynoszę krzesło, siadam koło kolegi i pytam
-Jak to za późno? przecież 5 minut się spóźniłam.
-Bo zaczynaliśmy o 9.45
-Od kiedy????
-Zawsze tak było

Powaliły mi się godziny zajęć, czułam się jak głupek Ale obecność dostałam, chyba za piękne oczy i uroczy uśmiech

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

Stary 2009-05-13, 15:15   #990
modzianka
Raczkowanie

Cytat:
Tak wiórki, one też mają dużo tłuszczu...

Uważaj na siebie z tym paluszkiem

nooo i to jak, ja w niedzielę byłam tak wymęczona tymi juwenaliami że marzyłam zeby sie wyspać i isc normalnie na zajęcia zamiast sie bawić

Studiujesz rozumiem na PWSZ?

Co ja dzisiaj zrobiłam
Wpadam "troszke" spóźniona na zajęcia o 10.20 (uciekł mi autobus, wiec było 5-7 minut poślizgu), a ludzie jakoś dziwnie na mnie patrzą....szukam krzesła, wszystkie zajęte, ludzie się śmieją....a prowadzący mówi "proszę przynieść sobie krzesło z zaplecza...ale pani już chyba za późno żeby mieć obecność" przynoszę krzesło, siadam koło kolegi i pytam
-Jak to za późno? przecież 5 minut się spóźniłam.
-Bo zaczynaliśmy o 9.45
-Od kiedy????
-Zawsze tak było

Powaliły mi się godziny zajęć, czułam się jak głupek Ale obecność dostałam, chyba za piękne oczy i uroczy uśmiech
dokładnie ojj będzie się działo-musicie mnie usprawiedliwić hihi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości