Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-15, 18:54   #961
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Chyba muszę wprowadzić zakaz mówienia o jedzeniu....! Laski, takiego smaka mi na colę i arbuza narobiłyście że szkoda gadać....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 18:55   #962
superzabula
Zadomowienie

No na slodkie, albo w ogole nie mam ochoty, a jak juz mam to tak ze ze dwa ciacha musze zjesc Wlasnie wcinam gruszke, jablka i mandarynki na razie mi zbzydly

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 18:56   #963
superzabula
Zadomowienie

Oj! Arbuza uwielbiam mniam!!! Ale niestety teraz nigdzie chyba nie dostaniemy

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 18:59   #964
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Bradzo smakuje mi wszystko co pikantne i ostre...i oczywiscie niezdrowe Moj tz mnie goni, ze Malemu dostarczam tylu swinstw ale jak juz sie na cos skusze to niewielkie ilosci, tyle zeby sobie ulzyc Bardzo ciagnie mnie caly czas tez do kwsnego
o, to dokładnie jak mnie
i rzucam się na colę, musiałam w koncu ją ograniczyć, bo potrafiłam wypić litr dziennie
no ale u mnie na 90% jest dziewczynka
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:02   #965
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
o, to dokładnie jak mnie
i rzucam się na colę, musiałam w koncu ją ograniczyć, bo potrafiłam wypić litr dziennie
no ale u mnie na 90% jest dziewczynka
No to moze nie w 100% potwierdza sie rownanie cola=chlopak, ale to ze w ciazy bardzo smakuje gazowane picie. Ja juz ostatnio kupilam Cole zero cukru, zeby wiecie troche sumienie uspokoic ze nie dostarcze tyle cukru do organizmu, ale juz mi tak nie smakowala jak ta z pelnym obciazeniem cukrowym

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 19:06   #966
poiglot91
Zakorzenienie

a ja wlasnie probuje wepchnac w siebie jogurt naturalny.. ale co chwile go dosladzam cukrem hehe bo inaczej nie zjem

A to dostalo moje kochane od wujka i jego nazeczonej

photo.jpg
Stary 2009-01-15, 19:11   #967
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Super te ciuszki

ale chyba na nieco większego szkraba...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:14   #968
poiglot91
Zakorzenienie

nom

ja jak wychodze ogladac ciuszki dla dzieci.. to choruje na te dla dziewczynek.. alez one piekne..
te kurteczki z puszkami, futerka, kozuszku, balerinki... ojj
dla chlopakow takich cudow nie ma hehe
Stary 2009-01-15, 19:18   #969
superzabula
Zadomowienie

Poiglot sliczne ciuszki.
No ja dla swojego berbecia jeszcze nic nie ma...nie no mam 5 par skarpetek...ale poza tym to jeszcze nic Powiedzialam sobie ze od przyszlego miesiaca zaczniemy sie zaopatrzac powoli, tymbardzie ze Tz bedzie mial urlop i wiecej czasu Ostanio jak bylismy w H&M to wyszukal dla Malego przesliczna kurteczke...skorzana, podjaral sie

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 19:19   #970
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,

Goo - wktórym miesiącu jesteś, że czujesz już czkawkę swojego maluszka? Mnie ta czkawka zawsze bawiła, takie fajne rytmiczne podskakiwanie brzuszka

Malutka - będziemy równo ryczeć na tej porodówce
Dziś zaczynam 22 tydzień , ale 3 ciazy i musze powiedzieć że niedość ze jestem wielka to jeszcze wszystko czuje jakoś mocniej niż w poprzednich ciążach
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:20   #971
poiglot91
Zakorzenienie

no ja tez juz wczoraj z tz ogladalismy .. akurat mial wolne
tak sie orientowalismy w cenach itp..
i bedzie sie powoli kupywac..
a wozeczek i lozeczko waienienke itp jakos tak w marcu, kwietniu
Stary 2009-01-15, 19:20   #972
pakusia86
Zakorzenienie

poiglot91 no mnie tez do coli ciagnie moze cos w tym jest natomiast do pikantnego nie bardziej na slodko mnie bierze a niezdrowe zarcie uwielniam jutro wyrobuje przepis na pizze i popije cola sie maly zdziwi hihihi
a ciuszki sliczniusne hihiih normalnie przystojniaczek bedzie
niestety ja tez choruje na punkcie dziewczyne.... jak wchodze do sklepow i widze wszystkie te rozowe rzeczy to normalnie przedtem to kupowalam tego troche dla siostrzyczki, ale niestety teraz trzeba chodzic na chlopcow ale zawsze sie zaczymam przy jakiejs sukience

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:22   #973
superzabula
Zadomowienie

Ale jak szlismy wlasnie w H&M-ie to mowie do niego "zobacz po prawej tak kolorowo(dzieczynki) a po lewej juz tak mniej(chlopaczki)" a on spojrzal na mnie i zaraz wyszukal ta wlasnie kurteczke skorzana i super spodnie Powiedzial, ze nasz synek tez bedzie super wygladal, i nie musi byc kolorowy hihihi

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 19:24   #974
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Dziewczyny dajcie spokój, bo ja po coli i mandarynkach na bank znów zgagi dostanę, a smaka mi na maksa zrobiłyście. Nie moge już nic zjeść dzisiaj bo całą noc się będę męczyć, ale zazdroszczę tym co nie wiedzą co to jest zgaga.

Małgosia, mnie tak samo ciągle oglądam, porównuję, na razie nic jeszcze nie zamówiłam tylko wybrałam kilku sprzedawców, którzy mają dobre ceny i śliczne rzeczy. Tak sobie tłumaczę, że kupię tylko rzeczy potrzebne na pierwsze pół roku, bo na pewno nie bedę mieć czasu jak się szkrab urodzi szperać po allegro, a po pół roku to się już zorientuję co mi będzie potrzebne i troche pewnie prezentów od znajomych i rodziny sie uzbiera. Ale ciężko się oprzeć, takie słodkie te ciuszki. Wciąż się jakoś nie mogę przemóc, żeby zacząć kupować, mam tylko 2 najmniejsze pajacyki i 4 bodziaki z biedrony, boję się że zapeszę, że maluszkowi coś się stanie. Głupie myślenie, ale nic nie poradzę. Kathi rodzi w tym samym terminie i ma juz wszystko, a ja taka jakaś przesądna jestem no i jeszcze nie do końca wiem jaka płeć dzidzi chociaż tak jak Gosikk będę kupować raczej rzeczy unisex, wcale mi się nie podobają tylko różowe dla dziewczynki i tylko niebieskie dla chłopca. Na razie obstawiam sporo żółtych, niebieskich i zielonych ciuszków, jakoś te kolorki mi sie podobają najbardziej. I jeszcze wielokolorowe. A jaki rozmiar najlepiej wybierać, gdybym chciała dla maluszka kupić kilka śpioszków, czy warto mieć po 2-3 sztuki z każdego rozmiaru ( chyba rozmiarówka jest od 52 co 4 cm w górę) czy raczej kupować co 2 rozmiary bo niewele się różnią. I jakiego rozmaru ciuszków używa się najdłużej, bo rozumiem że np. rozmiar 52 starcza pewnie na jakieś 3 tygodnie. Wiem że to zależy jak duże jest dziecko, ale może jednak któraś będąca już mamą odpowie.. Ja kompletnie nie mam pojęcia w tym temacie, nie chcę nakupić ciuszków z których maluszek za 3 tygodnie wyrośnie. Właśnie i jaki rozmiar ubrań nosi 6 miesięczne dziecko?Bo nie wiem na jakim etapie zakończyć moje szperanie, obiecałam sobie nie kupować na starsze niż 6 miesięczne.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:25   #975
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
no ja tez juz wczoraj z tz ogladalismy .. akurat mial wolne
tak sie orientowalismy w cenach itp..
i bedzie sie powoli kupywac..
a wozeczek i lozeczko waienienke itp jakos tak w marcu, kwietniu
No ja juz tez sie zdazylam zoorientowac w cenach, tylko kupowac Ale musimy to jakos rozlozyc w czasie, zeby nie przypadlo wszystko na jeden miesiac.

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 19:30   #976
poiglot91
Zakorzenienie

to chyba normalne.. ze dla dziewczynki rzeczy sa slodkie i urocze..
jednak chlopaka tez mozna fajnie ubrac
mojego 4 letni braciszek od kad zaczal chodzic.. to nosil szerokie spodnie adidasy albo takie trampki czapke na bok, bluzy z kaptturkiem itp.. na jakies okazje.. cudnie wygladal w koszuli krawacie itp.. oczywiscie Zawsze musial miec wlosy na zel.. oo tak taki maly pedancik co sie dziwic z samymi babami sie chowal mama ... babcia 3 siosstry hehe
Niezapomne jak wyszlam z nim na dwor mial jakies 2 lata i zaczelo troszke padac.. zalozylam mu kapyturek.. deszcz przestal padac po czym zdjelam kaptur i slysze''kadusia ja chce do domku'' ja mowie ''czemu? dopiero co wyszlismy'' a on co?
''zepsuly mi sie wlosy porpoawimy i wyjdziemy'' ]
tak odjechalam od tematu.. ale nmi sie to przypomnialo i porpostu musialam az to napisac
Stary 2009-01-15, 19:32   #977
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
to chyba normalne.. ze dla dziewczynki rzeczy sa slodkie i urocze..
jednak chlopaka tez mozna fajnie ubrac
mojego 4 letni braciszek od kad zaczal chodzic.. to nosil szerokie spodnie adidasy albo takie trampki czapke na bok, bluzy z kaptturkiem itp.. na jakies okazje.. cudnie wygladal w koszuli krawacie itp.. oczywiscie Zawsze musial miec wlosy na zel.. oo tak taki maly pedancik co sie dziwic z samymi babami sie chowal mama ... babcia 3 siosstry hehe
Niezapomne jak wyszlam z nim na dwor mial jakies 2 lata i zaczelo troszke padac.. zalozylam mu kapyturek.. deszcz przestal padac po czym zdjelam kaptur i slysze''kadusia ja chce do domku'' ja mowie ''czemu? dopiero co wyszlismy'' a on co?
''zepsuly mi sie wlosy porpoawimy i wyjdziemy'' ]
tak odjechalam od tematu.. ale nmi sie to przypomnialo i porpostu musialam az to napisac
Niezly Maly

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 19:59   #978
superzabula
Zadomowienie

Dziewczyny, a jak u Was z cialem? Nie chodzi mi juz o kilogramy, ale o cellulit, ktory stal sie moja zmora Nigdy nie mialam z nim problemu, a teraz jak patrze na moje nogi to jestem przerazona Sa szczuple ale jakies takie wiotkie i gromadzi mi sie cellulit Pomocy

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 20:01   #979
poiglot91
Zakorzenienie

ja u siebie nie widze celluitu
po ciazy z nim powalczysz bo w ciazy nie powinno sie uzywac zadnych ujedrniaczy itp
Stary 2009-01-15, 20:06   #980
superzabula
Zadomowienie

Kurka wodna, no wkurza mnie to. Moze to tez dlatego, ze zawsze bylam aktywna, uprawialam jakis sport, a teraz tylko od czasu do czasu pojde na basen. Moze skora od tego poprostu sie robi brzydka

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 20:13   #981
poiglot91
Zakorzenienie

nie mam pojecia..
To rowniez zalezy od wieku..
z wiekiem skora staje sie coaz mniej elastyczna itp..
i jest bardziej podatna na celluit itp..
Bierz prysznic .. na przemian raz cieply raz zzimny to ujedrnia skore
Stary 2009-01-15, 20:16   #982
malwa1234
Raczkowanie

[quote=katrin1;10501298]Malwa, jak ty dajesz radę? Kiedy ja zaczynam sprzatać brzuch od razu mi twardnieje, po prostu nie mogę nic robić fizycznie, uważaj na siebie, a może zrezygnuj już z pracy, bo jeszcze dzidzi zaszkodzisz.
w sumie to jestem przyzwyczajona bo od pierwszego dnia ciazy sprzatałam po 8-10 godz dziennie ale teraz mam tylko 4 godz co drugi dzien a dzis miała full robot ybo miesiac nikt palcem nie kiwnał wiec wiadomo...ale ledwo zyje nigdy wiecej takiej charowki!!!

Cytat:
Dziewczyny, a jak u Was z cialem? Nie chodzi mi juz o kilogramy, ale o cellulit, ktory stal sie moja zmora Nigdy nie mialam z nim problemu, a teraz jak patrze na moje nogi to jestem przerazona Sa szczuple ale jakies takie wiotkie i gromadzi mi sie cellulit Pomocy
nie przejmuj sie nie jestes sama
Stary 2009-01-15, 20:24   #983
superzabula
Zadomowienie

Tak myslalam, ze nie jestem sama Ale wlasnie przeczytalam w jednej madrej ksiazce, ze celullit, ktory powstaje w ciazy, jest mniej uciazliwy i latwo sie go pozbyc po urodzeniu dziecka Ufff

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 20:37   #984
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mnie tez ciaglo do coli ale zab mi sie zlamal i gin powiedzial ze mogla cola sie do tego przyczynic bo jakies zwiazki wyplukuje
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 21:45   #985
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
w poprzedniej ciąży (od 3 miesiąca) smarowałam całe ciało balsamem Q10 nivea, a po porodzie (po połogu) smarowałam się "trilaserem" na celluit z avonu..a jak mi się wykonczył to zwykłym "4 pory roku"-ujędrniającym (taki w zielonym opakowaniu) rewelka.. ale to nie o firme chodzi.. po prostu wybrałam to co miałam pod ręką, teraz (tyle że od 6 tygodnia ciąży) smaruję ciałko balsamem nawilżającym.. czyli już wpadłam w nawyk , bo po wieczornym prysznicu.. kładę się na łózio a moje słonce (tz) smaruje mi brzusio i ..resztę ) hehe..i celluit mam, owszem, ale malutki a za to mam gładziutkie nogi i zero rozstępów!! po ciąży kupię jakiś antycelluitowy i z głowy..

nie ważne jaki to będzie balsam! może być zwykły ziaja albo nivea, wazne ze użyty regularnie!!! to rada mojej ukochanej położnej!! podziałała za 1 razem i teraz tez tak robię .. )
spróbujcie proszę przez 4 dni się smarowac ale nie byle jak tylko po troszkę do wchłonięcia, obojętnie jakim balsamem!! i wtedy pogadamy o problemach z tylnią częścią ciała

do dzieła

eh.. właśnie skończyłam jeść pizze z ananasem i kukurydzą.. mmniam )!1 plus szklanka coli.. ehh..

ale od jutra jem zdrowo
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 22:09   #986
Fionka21
Raczkowanie

moje dwa skarby na ślubie mojej młodszej siostrzyczki..

http://www.wizaz.pl/forum/picture.ph...ictureid=17179
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 07:35   #987
gosikk_s
Zakorzenienie

Blondynka, czemu wyglądałaś źle? I co, będziesz teraz płacić za obie sukienki? Ile Cię to wyniesie? Rany, ja bym się bała zmieniać na dwa tygodnie przed chociaż bratowa koleżanki zmieniła suknię ślubną na kilka dni przed

Katrin, ja doświadczenia nie mam żadnego ale tak jak czytam i sama się zastanawiam to na początek mamy już ciuszki w r. 56 i 62 (u nas rozmiarówka zaczyna się od 56). Przypuszczam że mały nie będzie duży bo my oboje niewysocy jesteśmy ale tak czy inaczej nastawiam się głównie na 62 bo z 56 tak czy inaczej migiem wyrośnie. Mamy też już trochę i na 68. Półroczne dziecko to różnie bywa ale bratanek TŻ po urodzeniu miał tylko 54 cm i ważył niecałe 3 kg a mając 6-7 miał już 10 kg i nosił ciuszki w r. 74. Więc ja się nastawiam i na 68 i na 74. Kolory dokładnie, wybieram unisex i takie lubię, na szczęście nie wzruszają mnie dziewczęce róże, wręcz przeciwnie Zawsze bardziej podobały mi się męskie ciuchy i teraz też chętniej oglądam te chłopięce. Gdyby była córka, chodziłaby pewnie ubrana jak chłopak A kolorki mamy już rozmaite...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 08:10   #988
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hejjjj.....

A u mnie nocka dziwnie mineła, mało snu i wiecznie o czymś rozmyślałam. Ja to już całkiem głupia jestem, wydaje mi się że tak od 3 dni mój maluch mniej awanturuje w brzuszku i musze się położyć i czekam aż się poruszy i wtedy jak się uspokoje to mogę robić cokolwiek innego. Chciałam sie was jeszcze zapytać z jakiej firmy będziecie kupowały kosmetyki dla dzidziusiów? Ja słyszałam dobrą opinie o Nivei ale czekam na wasze opinie . Miłego dnia wam życzę pa,pa.

poiglot91 - he he, ja też tak mam że jak przyprawie np. zupkę albo jakiś sosik to OGIEŃ , ale ja zawsze tak lubiałam i Tż zresztą też nie marudzi bo pieprzyk lubi. A na tego arbuza to też mi smaka narobiłaś. A te ciuszki to pewnie nie w Polsce kupione cio? sa boskie, zawsze mi się podobały jeansy na takim szkrabie. No ja te grubsze zakupy też zamierzam zostawić na marzec, kwiecień.

superzabula - noooo w tej kurteczce, będzie wyglądał genialnie, w tym sklepie ogólnie są super rzeczy dla dzidziolkow, jak dla dorosłych w takim stylu. A z cellulitem jest tragedia, ja już mam lekki ale puki co się nie pogłębia. Teraz nasz organizm inaczej funkcjonuje, i nie ważne czy jest się szczupłym czy nie cellulit może dopaść każdego.

pakusia86 - nie jesteś sama, mi też zawsze się podobały dziewczęce łaszki, i wydaje mi się że w sklepach jest ich więcej niż dla chłopczyków.

blondynkapoznan - no to nieźle z tą suknią, ja bym raczej poprosiła o przerobienie, ale nie zrobienie od podstaw, chociaż moja krawcowa uwineła się z moją suknią w niespełna 2 tygodnie. Zrobisz jak uważasz, no ale właśnie jak to się z kosztami rozkłada? musisz zapłacić za dwie? Czy to one zawiniły i szyją od nowa?

Kathi - kurcze.... ale ten Twój synuś jest kochany, te zdjęcia są mega, widać że już bardzo kocha tą swoją siostrzyczkę i mamusię też oczywiście.

anulka, anulka - jeśli chodzi o PEPCO to jest bardzo fajny sklep. Ubranka dla maluszków są takie ale i abrdzo dobre jakościowo bo z Francji. Ja też mam zamiar się wybrać tam na zakupki, bo teraz są duże obniżki -50%. Dobrze że ja mam blisko do takiego sklepu 3 w okręgu.
Stary 2009-01-16, 08:21   #989
maugoszatka
Wtajemniczenie

HEJ dziewczyny! nie będzie mnie trochę czasu, bo przeprowadzka i sprawy z nią związane, jak już się urządzę to wam się pokażę w nowym mieszkaniu

Powiedzcie mi co może oznaczac jednorazowa biegunka? Może zaszkodziło mi jedzenie, Raz jak siadłam na kibel wczoraj to poleciała ze mnie normalnie WODA. A może nerwowe???? Bo miałam iść spisywać umowę i cała się trzęsłam... Dziś rano jeszcze są takie pozostałości tego ale nie czyści mnie jakoś specjalnie i bez przerwy tylko raz i koniec. Zjeść mogę normalnie, nawet kawę wypiłam. Mam nadzieje, że nie zbliża się PORÓD :O:O
jeszcze dodam, że wczoraj zjadłam na obiad zapiekanke z ziemniakow, cebuli, boczku,kiełbasy z dużą ilością kminku i jakichś tam przypraw. Może coś mi siadło?

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2009-01-16 o 08:24
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 08:37   #990
gosikk_s
Zakorzenienie

Marika, ja mam dokładnie to samo... Przez poprzednie 3 dni Junior ciągle się wiercił, pierwszy raz czułam go tak często i gwałtownie. To zaczęłam się denerwować że może coś nie tak... Od wczoraj jest spokojny, czuję ruch raz na jakiś czas. W nocy nic nie czułam i rano leżałam roztrzęsiona czekając aż się poruszy... No przecież to oszaleć można Dopóki czułam sporadycznie było ok a teraz za dużo ruchów źle, za mało źle... Rany, muszę gina spytać jak ja mam to interpretować i co ile powinnam czuć. Bo raptem kilka dni zmian a ja już świruję

Maugoszatka, ja dwa dni temu też dostałam nagłej biegunki, nie wiadomo po czym. To na pewno na tle nerwowym, nie denerwuj się bo Ci się pogorszy Na pewno nie zbliża Ci się poród. Urządzaj się szybko i pokaż fotki nowego gniazdka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości