![]() |
#961 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Cytat:
![]() ja z pytaniem o to właśnie kołotanie serduszka i drętwienie kończyn ![]() kończę 1 opakowanie YAZu (dzisiaj ostatnia różowa) i drugi raz w ciągu całego cyklu przytrafiły mi się te oto skutki uboczne; nie wiem co robic ale na odstawienie to sie raczej nie nadaje... ![]() mam owe właśnie kołatanie serca i drętwienie (dodam ze lekkie) szyi i ramienia no i jeszcze cosik mi ciśnienie szaleje piszesz ze to Ci przeszlo czyli pewnie poradzisz tez zeby zaczekac do drugiego opakowania, mam racje..?? ![]() pzdr cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczekaj do końca 3 opakowania i jeśli Ci ciśnienie będzie dalej szaleć idź do lekarza.... Tak na marginesie u mnie 11 tabl 3 opakowania a krwawienia brak od tabl placebo .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Rozeznanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
U mnie dziś 2. biała i krwawienia jeszcze nie ma. Czekam.
Dodam, że w przerwie dobrze się czuję i nie mam migren ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja Ci mówię że jest taka opcja... Lekarka ma tylko statystyki i wyniki badań, a ja biorę tabletki... Byłam u lekarza 20 marca w dniu planowanego krwawienia i stwierdził że wszystko jest ok. między 1 a 2 opakowaniem krwawienie wystąpiło po przerwie placebo na 3 różowej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Co do dziewczyn które boja sie ze Yaz moze powodowac tycie. Jesli chodzi o to to ja moge powiedziec ze nie przytyłam a raczej schudłam ![]() ![]() ![]() A byłam wczoraj u kosmetyczki i powiedziała ze tabletki antykoncepcyjne moga wysuszac skóre... własnie dlatego poleca sie je osoba które maja problem ze tradzikiem lub innym wypryskami na twarzy... co do owłosienie < poniewaz sama mam problem z tym :/ > powiedziała ze to nie jest reguła ze kazdy organizm tak zareaguje na tabletki antykoncepcyjne i mi powiedziała ze moze mi sie nawet pogorszyc.... poprostu trzeba czekac.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Rozeznanie
|
YAZ w Lublinie dziś znalazłam za 34zł a poprzednie opakowanie w innej aptece kosztowało mnie 47zl. Jest taka apteka obok Hotelu Huzar gdzie ul. spadochroniarzy styka się z ul. Weteranów na której jest przychodnia Dziś wezmę 17 tabletkę, to moje pierwsze tabletki anty., jestem z nich zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Ja dostałam okresu przy 2. białej i trwał 3 dni, dziś już ani śladu krwawienia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Hej widze ze coraz czesciej pochlebne opinie moze ja tez spróbuje tych Yazów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
ja tam nie mam szybkiej przemiany materii a chudne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Przyczajenie
|
witam
![]() jestem po 22 tabletce (1wszego opakowania), Jak juz pisalam skutków ubocznych raczej nie było. Ale od wczoraj odczuwam ból z tyłu nóg na wysokości kolan i wyżej. Nie jest to drętwienie tylko ból, nogi wydają się takie cięzkie. Ból ten utrzymuje sie do dzis. Chwilami odczuwam też jakby moje łydki były cięzkie- czy któraś z Was tez tak miała (nie wiem czy to moze moja psychika tak działa bo ostatnio ciągle myśle o zakrzepicy ![]() Zastanawiam mnie tez fakt ze od wczoraj mam nabrzmiałe piersi jak to bywało po jajeczkowaniu, przed okresem (jeszcze przed braniem tabeletek anty...) czy to mozliwe ze tabletki na mnie nie zadziałały, ze wystapiło jajeczkowanie? Mialam pare razy problemy z jelitami (lekka biegunka króciutka) ale to było po ok 8godz od zazycia tabletki wiec wszystko powinno być ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Rozeznanie
|
Ja dziś 3.biała i krwawienia ani widu ani słychu. Wolałabym żeby się pojawiło, ale pocieszam się, że są dziewczyny u których pojawiło się dopiero na różowych..
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a te 4 białe tabletki to nic innego jak cukier-glukoza, jest jak byk w ulotce 'nie zawierają substancji czynnych' w odróżnieniu od pozostałych tabsow YAZ łykasz przez cale 28 dni bez przerwy, a że jako taka przerwa MUSI być na krwawienie to łykasz sobie 4 dni białe tabletki, tylko po to żeby nie wypaść z rytmu ich codziennego brania; 'PLACEBO-substancja obojętna, nie mające wpływu na stan zdrowia pacjenta' ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ze mnie leci cały czas, także już nic mnie nie zaskoczy i wszystko przyjmę jako rzecz normalną przy hormonach, nawet jak @ się nie pojawi... btw. dziś pierwsza biała ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a o to żeby był poślizg to mój TŻ musi się nie lada namęczyć ![]() ![]() ![]() tak więc wszystkie 'zaniepokojone' w gore serca - będzie dobrze ![]() ![]() ja już w ogolę przestałam się przejmować wszystkimi tymi 'pierdołami' bo wiem, ze to tylko chwilowe i przy 2, 3 opakowaniu przejdzie... pomyślcie sobie od ilu lat już, ile milionów kobiet stosuje anty... ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
leci mi jescze dość dużo śluzu i tego nie rozumiem bo przecież nie powinnam mieć dni płodnych no nie?więc skąd ten śluz????powinien leciec przy dniach płodnych jak nie brałam tabsów dodam że to moje pierwsze anty pigułki i zażywam je regularnie jestem obecnie na 14 a pierwszy pelny stosunek odbylam przy zazyciu 3 pigulki pomocy moze troche panikuje ale troche sie cykam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
Taaa...u mnie pojawił się jakiś cholerny trądzik.Na szczęście nie jest jakiś mega wielki..ale poprostu nie przywykłam
![]() Dziewczyny wspomniały o suchości skóry. Tak się zastanawiam, że może za mało płynów? No bo osobiście doświadczyłam,że YAZ wręcz "wypłukuje" ze mnie wodę.Częściej latam do toalety ^^ no i też częściej chce mi się pić. Więc równie często jak do totalety latam do kuchni ![]() Dziewczyny mają rację, że nienależy zbytnio się przejmować. Ja już zrezygnowałam z przeklinanie przed lustrem na te wszystkie wypryski ![]() Nalezy cieszyć się, że możemy "używać" do woli ]:->. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może zwyczajnie u Ciebie zamiast plamień jest śluz... myślę, ze nie powinnaś się tym przejmować skoro regularnie, tak jak powinno być, stosujesz tabletki ![]() nie przejmuj się i używaj do woli, w końcu nie po to bierzesz to świństwo, żeby dodatkowo zamartwiać się jeszcze takimi pierdołami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki ale chyba ten typ już tak ma czasem za wczasu trochę panikuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ogólnie zadowolona z tych tabletek, nic się złego nie dzieje. Jedyne miejsce gdzie przytyłam to piersi ![]() Teraz po prostu to krwawienie mogłoby się pojawić ale czekam dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Przyczajenie
|
pierwszy tydzień łykania tego świństwa za mną... i nie wiem czy cieszyć się czy płakać... bo z domu wstydzę się wyjść do ludzi... na twarzy nie mam trądziku, z którym czasem miewałam problemy (raz lepiej, raz gorzej, ale było znośnie), teraz mam krwawe rany na twarzy... żaden korektor ani podkład ani inne cuda-wianki nie pomagają...
![]() ![]() ![]() a co do reszty... to wszystko w porządku... sucha skóra jak zwykle (okołomieszkowe coś tam) więc tu bez zmian, częste bieganie do toalety jest wielkim plusem, gdyż w moim przypadku do tej pory wystarczały max 3 wizyty w ciągu dnia... co do tycia/chudnięcia, to chyba za krótko, żeby się wypowiadać... okres się skończył, żadnego plamienia, samopoczucie bez zmian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
![]()
drugie opakowanie, pierwsza biała tabletka, ciekawe czy i tym razem okres pojawi sie dopiero na rozowych tabsach jak poprzednim razem??
Ogolnie samopoczucie dobre, plamienia bardzo sporadycznie i w niewielkiej ilosci, tylko apeyt musze poskramiac
#985 |
Przyczajenie
|
Hej Kobitki .. ;D Jestem na 19 tabletce ..
![]() A teraz .. ja pitole tragedia ... trasznie wysuszona .. nie chce obwiniac tabsow .. ale wsumie nie widze innej opcji .. nigdy tak nie mialam .. a jeszcze tego cholerstwa nie idzie zwalczyc .. No i tylko te moje "humorki" Ale to chyba norma U NAS .. ;P Mam nadzieje ze z czasem przejda albo ustoja na troche .. . bo ja juz czsem to sama ze sobo nie moge wytrzymac .. ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny... mam do Was pytanie... bo wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę YAZ i dzis rano jak wstałam to wymiotowałam , ciągle mi się w głowie kręci...;/ ogólnie to strasznie źle się czuje ;/ wczesniej brałam harmonet , yasmin i nic takiego mi sie nie działo...;/ w ciąży na pewno nie jestem bo pare dni temu miałam okres;p miała któraś z was poodobne skutki uboczne ?? chyba bede musiała zrezygnować z tych tabletek ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak coś mi się nie zgadza... mówisz, że wzięłaś pierwszą tabletkę wczoraj i że kilka dni temu miałaś okres. Przecież sens brania tabletek anty polega na tym by brać je od 1 dnia cyklu, czyli od dnia okresu, może to jednak ciąża?
![]() |
#989 |
Przyczajenie
|
nie.. zmieniałam tabletki z harmonet na yaz...i wzielam ta tabletke po 7 dniowej przerwie...wiec to razcej nie jest ciążą...tym bardziej ze zawsze biore tabletki o stalej porze... ;/ nie wiem czy przerwac branie ich czy nie;/ właśnie tez sie dziwie ze po 1 tabletce tak mnie wzięło...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny jestem tu nowa...
![]() ![]() mam pytanie. wczesniej brałam yasminelle i krwawienie mialam 6 dnia przerwy, przy czym jego ilosc byla wg mnie prawidłowa, (tzn przy normalnych okresach zanim bralam tabl tez tyle mialam ![]() w tamtym miesiacu lekarka przepisała mi yaz i wybralam wszystkie różowe, minely 4 biale i dopiero przy drugiej rózowej drugiego opakowania wystapiło krwawienie tylko ze bylo ono znacznie mniejsze niz to przy yasminelle. tak naprawde to prawdziwego (ale i tak skąpego) krwawienia było 3 dni, a pozostałe 4 to bardziej przypominalo plamienie. czy mam powody do obaw? czy mimo to mogłabym byc w ciązy?? bede wdzieczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.