![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Wczorajsze U:
Iśn- 3 jaja gotowane na miękko, grahamka z iarnami posmarowana masełkiem z serem żółtym i szyneczką oraz pomidorkiem, majonezem i szczypiorkiem, herbata, banan IIśn- cappuccino, ponczówka:ślina:, średnia porcja frytek z ketchupem-->to na mieście ![]() 3 okienka czekolady z orzechami O- żurek z kiełbasą, 3 kromki chlebka, ziemniaczki z mięskiem jakimś smażonym na oleju z cebulką, buraczki z chrzanem:ślina:, kompot gorąca czekolada, mars, jakieś ciacha P-bułka słodka z serem i makiem, wiejski z kawą i cukrem ![]() ![]() jabłko, kilka orzechów w czekoladzie K- naleśniki- 2 z serem i cukrem, 2 z nutellą i 1 z budyniem, kubek kakao późnym wieczorem kakao i naleśnik z nutellą i bananem ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
dziekowac ![]() ![]()
#963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#966 |
Przyczajenie
|
moje dzisiejsze R
![]() IŚ: jajecznica z 4 jaj na maśle, 2 kromki chleba razowego z kiełbasą, banan IIŚ: kanapka - chleb pełnoziarnisty z twarożkiem, jabłko O: 4 paszteciki z mięsem roboty mamusi ![]() P: twarożek chudy, 6 orzechów włoskich K: jajko na miękko, 2 ogórki kiszone poproszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Rozeznanie
|
dzisiejsze P (proszę krytykować!
![]() ś; 2 kromy /4 połówki/ chleb z masłem, majonezem do tego szynka, sałata, ogórek świeży, rzodkiewka, papryka, pare plastereczków kabanosa na tym (tata robił, stąd te kombinacje ;p) + 0,5l inki z mlekiem 2% 2ś: 150g gratki z mieszanką otrąb pszennych, granulowanych i bran flakesów (mój nowy nabutek +jabłko i ponad 50g orzeszków paprykowych (przekroczyłam dzienne zapotrzebowanie XD) , herbata o: 2,5 chochli kalafiorowej zabielanej z niemniakami + kulka ziemniaków z masłem, kawał schabu w panierce na pół talerza i 2 łyżki kapusty duszonej (na tłuszczu ze słoniny niestety :/) , zielona herbata k: pół bułki z żytniej mąki z plasterkiem szynki i 3 plastrami świeżego ogórka + wieśniak i herbata. nie mam miejsca już O____________________O przeraża mnie to troche. ale daje rade. jutro tłuszty czwartek, to mniej tłuszczy nie będzie XD |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, że te gratki są rzadkie i chyba przerzuce sie na homo xD tylko ze one są znowu bardziej sycące. jutro jade na narty! ![]() ![]() ![]() dziękuje! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych , szklanka mleka 3,2% , łyżeczka miodu, 2 malutkie jabłka, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka siemienia lnianego) II śniadanie: kanapka z 2 pieczarkami konserwowymi (z 2 małych kromek razowca) Obiad: pół woreczka białego ( ![]() W międzyczasie: kawa rozpuszczalna waniliowa ( ![]() Podwieczorek: jogurt naturalny ze zbożami, łyżeczka miodu, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka siemienia lnianego Kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem Dzisiejsze R. Śniadanie: owsianka (4 łyżeczki płatków owsianych, szklanka mleka 3,2%, łyżeczka miodu, banan, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka siemienia lnianego) II śniadanie: a) kanapka z serkiem śmietankowym i papryką konserwową (z 2 małych kromek razowca) b) malutkie jabłko Obiad: maleńka grahamka, mała wędzona makrela, miseczka sałatki (kapusta pekińska, 2 małe ogórki konserwowe, papryka konserwowa, sos sałatkowy ziołowo-koperkowy (wymieszałam go tylko z wodą,bez oleju)) W międzyczasie: 1,5 litra zielonej herbaty z łyżką miodu, kostka gorzkiej czekolady Podwieczorek: kawa rozpuszczalna waniliowa, jajko Kolacja: (będzie) puszka tuńczyka w sosie własnym
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R, z prosbą o ocene
![]() Ś: owsianka ( 4 łyzki) + 10 rodzynek + jabłko IIŚ : kanapka z sałata rzodkiewka i plasterkiem polędwicy O: ryż brazowy + chudziutka i malutka nozka z kurczaka bez skorki + brokuły P: pół wiesniaka + rzodkiewka + ogórek kiszony K: Jajecznica z 2 jajek z cebulka i szczypiorkiem + 2 kromki chleba (graham) jedna posmarowana masłem ale cieniutko i bardzo malutko wiem ze chyba nie powinnam ![]() Dziewczyny podpowiedzcie co jeszcze moge dodawac oprocz szynki i twarogu do chleba ?? Bo narazie jestem w tym kompletnie zielona Edytowane przez xxxKitkaxxx Czas edycji: 2009-02-18 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
sałata, rzodkiewka, (pomidora nie polecam, jakiś taki jest nijaki w zimie i bez koloru ><) ogórek zielony, kiszony, papryka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
U/p
śniadnanie: po 2 lyzki platkow owsianych i zytnich gotowane na wodzie, 2 lychy otrab pszennych, 2 lyzki kuleczek czekoladowych granex, 200ml maslanki, 12 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, pu erh 2 śniadanie: omlet z 2 jajek z łyżką mąki graham orkiszowy z pieczarkami i cebulką, smażony na łyżeczce oliwy rzepakowej, do tego pomidor i kawałek czerwonej papryki i 2 rzodkiewki, herbata obiad: 300g klusek śląskich (zrobiłam sobie pierwszy raz w życiu ![]() kolacja: 2 kromki grahama z margaryną i 2 plasterki piersi indyka plus 2 gotowane białka jajka (zostały mi ze smażenia pączków), sałatka z kapusty pekińskiej, selera konserwowego, kukurydzy i ananasa z jogurtem naturalnym, pokrzywowa herbatka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Vana, Mongan- uśmiecham się do was ;d
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-02-18 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oooj no może racja, że niewiele XD ale nawet ochoty nie było żeby po schabie jeść batonika ;p poza tym troche mnie przeraziło ciśnienie w żołądku, może jak sie troche rozciągnie bardziej, to będe w stanie spokojnie upchać niejednego batona ![]() Edytowane przez aoii Czas edycji: 2009-02-18 o 18:56 Powód: zapomiałam cytatu xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Przyczajenie
|
U:
Ś: Grahamka z serkiem wiejskim i oliwkami zielonymi i czosnkiem i koperkiem. Zielona herbata oriental 2Ś: Jogobella z musli śliwkowo-daktylowa Greapfruit O: Kubek pieczarkowo-warzywnej P: Zmiksowane mrożone truskawki + serek homo + trochę cukru waniliowego (Mniami ![]() K: Karmazyn wędzony
#979 |
Rozeznanie
|
Moje R
![]() I. Owsianka z trzech łyżek owsianych, dwóch łyżek otrębów, banana, dwóch łyżek twarożku i kapki mleka. II. Ciemna, pełnoziarnista bułka z białym serem i rzodkiewką. III. Serek homo naturalny, kilka orzechów włoskich, jabłko. IV. Serek wiejski ze świeżym szczypiorkiem i cebulą. V. Odrobina kaszy, fasolka szparagowa, trochę marchewki z groszkiem, dwa ogórki kiszone, pół szklanki soku pomidorowego. I ponawiam swoje pytanie: Czy przestanę chudnąć od obiadu zjedzonego na kolację dwa razy w tygodniu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Wy się znacie, kupiłam dzsiaj otręby żytnie. W 100gramach mają aż 64,7g białka i tylko 15,9 węglowodanów. To jest możliwe? Porównywałam z otrębami orkiszowymi i te białka miały znacznie mniej, coś koło 16g. Może im się w tych żytnich przecinek przesunął? Co o tym myślicie?
#981 |
Rozeznanie
|
Rrrrrr
Śniadanie: owsianka z 5 łyżek płatków owsianych(zwykłych) na wodzie z 2 łyżkami serka wiejskiego,cynamonem +kiwi W szkole:pół jabłka, pumpernikiel z polędwicą i pomidorem. Obiad: 2 kawałki piersi z kurczaka, trochę warzyw mrożonych z patelni w jakiejś przyprawie + łyżeczka ketchupu, kiwi Przekąska: serek homogenizowany naturalny z cynamonem i pól łyżeczki kakao(pisał odtłuszczone hihi ) Kolacja: jajecznica z 2 jajek na łyżce oliwy z pomidorem i kawałkiem polędwicy +1/3 wieśniaka z cynamonem(jakieś resztki ![]() I niestety jabłuszko tak 30 min po obiedzie któremu nie mogłam się oprzeć, mama kupiła takie jakie kocham, wcześniej miałam brzydkie, wiec mnie do nich nie ciągnęło a teraz ![]() Pytanie raczej do dziewczyn na Rrr ![]() Jak jutro z waszą dieta, staracie się nie jeść pączków czy nie będziecie się powstrzymywać?? Bo ja już sama nie wiem, nie chciałabym ich jeść ale, cały czas o nich myślę ![]()
Edytowane przez ewelina* Czas edycji: 2009-02-18 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
Przy obiadku był pumpernikiel, zapomniałam dopisać
![]() ![]() ![]()
#985 |
Zakorzenienie
|
rozumiem ze moje moga byc skoro przechodza bez komentarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem nie są to jadłospisy na P, zresztą po co mam oceniać któryś raz z rzędu, jeśli i tak cały czas jesz tak samo? nie wiem, po co je wstawiasz, jeśli nic nie zmieniasz, to tak trochę jakby walić grochem o ścianę...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
wiosennie-R (inspiracja: dieta South Beach
![]() wczoraj: śniadanie: 2 jajka na twardo, łyżka majonezu light, 2 kromki białego chleba(wiem, że to grzech ale nie lubię razowego ani "wafelków" wasa ![]() II śniadanie: jabłko, jogurt naturalny(200 g) obiad: warzywa na patelnię(smażone na 3 łyżkach oleju rzepakowego), kurczak pieczony(ok.150 g) kolacja: roladki z sałaty, szynki(ok.50 g) i papryki, kawa zbożowa z mlekiem co wy na to? podobny jadłospis planuje na następne 2 tygodnie(wiosenne oczyszczanie), później będę zjadać więcej kalorii ![]() Edytowane przez Ms.Torres Czas edycji: 2009-02-19 o 19:04 Powód: nie U, tylko R ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
jak to samo :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Rozeznanie
|
nie chodzi pewnie o różnorodność posiłków a o to, że cały czas jesz tyle samo kalorii a ich ilość nie nadaje się na P.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.