Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-18, 14:09   #961
kika171
Zadomowienie

GG do kika171
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Wczorajsze U:

Iśn- 3 jaja gotowane na miękko, grahamka z iarnami posmarowana masełkiem z serem żółtym i szyneczką oraz pomidorkiem, majonezem i szczypiorkiem, herbata, banan

IIśn- cappuccino, ponczówka:ślina:, średnia porcja frytek z ketchupem-->to na mieście

3 okienka czekolady z orzechami

O- żurek z kiełbasą, 3 kromki chlebka, ziemniaczki z mięskiem jakimś smażonym na oleju z cebulką, buraczki z chrzanem:ślina:, kompot

gorąca czekolada, mars, jakieś ciacha

P-bułka słodka z serem i makiem, wiejski z kawą i cukrem-->nowy nałóg

jabłko, kilka orzechów w czekoladzie

K- naleśniki- 2 z serem i cukrem, 2 z nutellą i 1 z budyniem, kubek kakao

późnym wieczorem kakao i naleśnik z nutellą i bananem-->nie będę już zaglądac do wątku "na co mamy chrapkę"

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 15:19   #962
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
podoba mi się, troszkę monotonnie, ale jest OK.

dziekowac dostalam slim figury duzo tych herbatek wiec sprobowac nie zaszkodzi
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 15:22   #963
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
oczywiście, że nie Agolek, zastanawiam się, dlaczego nie chudniesz... ćwiczysz? a centymetry lecą mimo stojącej wagi, czy nie? ile owoców jesz zwykle dziennie, może one utrudniają chudnięcie? (choć wątpię)
chcialabym cwiczyc... ale niestety,nie mam kiedy... 4 razy w tyg brzuszki i jakies cwiczenia na pupe przez 10 -15 min.. Wracam po pracy to juz noc prawie jest..na weekend staram sie na basen isc. Poza tym mieszkam w Szkocji wiec caaaly czas leje i wieje i nawet jakbym na wekend chciala podbiegac to nie ma jak..
Stary 2009-02-18, 15:27   #964
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
chcialabym cwiczyc... ale niestety,nie mam kiedy... 4 razy w tyg brzuszki i jakies cwiczenia na pupe przez 10 -15 min.. Wracam po pracy to juz noc prawie jest..na weekend staram sie na basen isc. Poza tym mieszkam w Szkocji wiec caaaly czas leje i wieje i nawet jakbym na wekend chciala podbiegac to nie ma jak..
ok, spokojnie kalorycznie jest w porządku, może to te owoce? nie mam pojęcia, Agolku, czemu nie chudniesz. moze dlatego, ze Twoje bmi jest wnormie i organizm po prostu 'nie chce' wiecej chudnac? albo mozesz sproobwac zrobic sobie dzien 'podkrecania metabolizmu', w ktorym jesz wiecej niz zwykle?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 16:36   #965
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
ok, spokojnie kalorycznie jest w porządku, może to te owoce? nie mam pojęcia, Agolku, czemu nie chudniesz. moze dlatego, ze Twoje bmi jest wnormie i organizm po prostu 'nie chce' wiecej chudnac? albo mozesz sproobwac zrobic sobie dzien 'podkrecania metabolizmu', w ktorym jesz wiecej niz zwykle?
czynie tak na weekendy.. w ciagu dnia jem do sniadania jednego malego albo pol duzego banana i wiecej nie jem owocow w ciagu dnia.. dzis byla to pomarancza i wiecej juz bezowocowo.. naprawde nie rozumiem... Dziekuje Izus za odpowiedz
Stary 2009-02-18, 17:03   #966
Lorcik
Przyczajenie

moje dzisiejsze R

IŚ: jajecznica z 4 jaj na maśle, 2 kromki chleba razowego z kiełbasą, banan

IIŚ: kanapka - chleb pełnoziarnisty z twarożkiem, jabłko

O: 4 paszteciki z mięsem roboty mamusi, kapusta kiszona

P: twarożek chudy, 6 orzechów włoskich

K: jajko na miękko, 2 ogórki kiszone

poproszę o ocenę
Lorcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 17:59   #967
aoii
Rozeznanie

dzisiejsze P (proszę krytykować! ):

ś; 2 kromy /4 połówki/ chleb z masłem, majonezem do tego szynka, sałata, ogórek świeży, rzodkiewka, papryka, pare plastereczków kabanosa na tym (tata robił, stąd te kombinacje ;p) + 0,5l inki z mlekiem 2%
2ś: 150g gratki z mieszanką otrąb pszennych, granulowanych i bran flakesów (mój nowy nabutek +jabłko i ponad 50g orzeszków paprykowych (przekroczyłam dzienne zapotrzebowanie XD) , herbata
o: 2,5 chochli kalafiorowej zabielanej z niemniakami + kulka ziemniaków z masłem, kawał schabu w panierce na pół talerza i 2 łyżki kapusty duszonej (na tłuszczu ze słoniny niestety :/) , zielona herbata
k: pół bułki z żytniej mąki z plasterkiem szynki i 3 plastrami świeżego ogórka + wieśniak i herbata.

nie mam miejsca już O____________________O przeraża mnie to troche. ale daje rade. jutro tłuszty czwartek, to mniej tłuszczy nie będzie XD
aoii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 18:08   #968
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
dzisiejsze P (proszę krytykować! ):

ś; 2 kromy /4 połówki/ chleb z masłem, majonezem do tego szynka, sałata, ogórek świeży, rzodkiewka, papryka, pare plastereczków kabanosa na tym (tata robił, stąd te kombinacje ;p) + 0,5l inki z mlekiem 2% kochany tata widzę masło, majonez, hura! smacznie! jakiś owoc mógł wpaść po
2ś: 150g gratki z mieszanką otrąb pszennych, granulowanych i bran flakesów (mój nowy nabutek +jabłko i ponad 50g orzeszków paprykowych (przekroczyłam dzienne zapotrzebowanie XD) , herbata ta gratka straasznie rzadka jest! mam nadzieję, że sporo dodatków i pamiętaj, że w przypadku P nie istnieje coś takiego jak 'przekraczanie zapotrzebowania'
o: 2,5 chochli kalafiorowej zabielanej z niemniakami + kulka ziemniaków z masłem, kawał schabu w panierce na pół talerza i 2 łyżki kapusty duszonej (na tłuszczu ze słoniny niestety :/) , zielona herbata i bardzo dobrze, że kapustka na tłuszczyku! potrzebujesz tego, a na pewno było baardzo smacznie
k: pół bułki z żytniej mąki z plasterkiem szynki i 3 plastrami świeżego ogórka + wieśniak i herbata. już mogła być cała, mhm. mam nadzieję, że masełko było? i herbata z cukrem?

nie mam miejsca już O____________________O przeraża mnie to troche. ale daje rade. jutro tłuszty czwartek, to mniej tłuszczy nie będzie XD
chyba widać poprawę, choć stanowczo apeluję o zaprzestanie narzekania na tłuszcz jutro szalej, tłusty czwartek jest raz w roku! no i słodkości dzisiaj żadnych nie było, więc obiecaj, że jutro nadrobisz. smacznego!
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 18:11   #969
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
chyba widać poprawę, choć stanowczo apeluję o zaprzestanie narzekania na tłuszcz jutro szalej, tłusty czwartek jest raz w roku! no i słodkości dzisiaj żadnych nie było, więc obiecaj, że jutro nadrobisz. smacznego!
ekkkkhhm, Vana a Twój jadłospis?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 18:16   #970
aoii
Rozeznanie

Cytat:
obiecuje! ;p kupiłam dzisiaj kinder country i chciałam zjeść na podwieczorek ale z racji takiej wielkości obiadu, nie miałam gdzie jej wcisnąć XD
wiem, że te gratki są rzadkie i chyba przerzuce sie na homo xD tylko ze one są znowu bardziej sycące.
jutro jade na narty! a rano zrobie sobie owsiane z bananem

dziękuje!
Stary 2009-02-18, 18:26   #971
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

Wczorajsze R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych , szklanka mleka 3,2% , łyżeczka miodu, 2 malutkie jabłka, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka siemienia lnianego)
II śniadanie: kanapka z 2 pieczarkami konserwowymi (z 2 małych kromek razowca)
Obiad: pół woreczka białego () ryżu, łyżka sosu chińskiego (dodałam do niego warzywa-papryke, ogórka, pieczarki)
W międzyczasie: kawa rozpuszczalna waniliowa (), 2 kostki gorzkiej czekolady
Podwieczorek: jogurt naturalny ze zbożami, łyżeczka miodu, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka siemienia lnianego
Kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem

Dzisiejsze R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżeczki płatków owsianych, szklanka mleka 3,2%, łyżeczka miodu, banan, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka siemienia lnianego)
II śniadanie: a) kanapka z serkiem śmietankowym i papryką konserwową (z 2 małych kromek razowca)
b) malutkie jabłko
Obiad: maleńka grahamka, mała wędzona makrela, miseczka sałatki (kapusta pekińska, 2 małe ogórki konserwowe, papryka konserwowa, sos sałatkowy ziołowo-koperkowy (wymieszałam go tylko z wodą,bez oleju))
W międzyczasie: 1,5 litra zielonej herbaty z łyżką miodu, kostka gorzkiej czekolady
Podwieczorek: kawa rozpuszczalna waniliowa, jajko
Kolacja: (będzie) puszka tuńczyka w sosie własnym

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 18:34   #972
xxxKitkaxxx
Rozeznanie

Moje dzisiejsze R, z prosbą o ocene

Ś: owsianka ( 4 łyzki) + 10 rodzynek + jabłko
IIŚ : kanapka z sałata rzodkiewka i plasterkiem polędwicy
O: ryż brazowy + chudziutka i malutka nozka z kurczaka bez skorki + brokuły
P: pół wiesniaka + rzodkiewka + ogórek kiszony
K: Jajecznica z 2 jajek z cebulka i szczypiorkiem + 2 kromki chleba (graham) jedna posmarowana masłem ale cieniutko i bardzo malutko wiem ze chyba nie powinnam
Dziewczyny podpowiedzcie co jeszcze moge dodawac oprocz szynki i twarogu do chleba ?? Bo narazie jestem w tym kompletnie zielona

Edytowane przez xxxKitkaxxx
Czas edycji: 2009-02-18 o 18:35
xxxKitkaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 18:43   #973
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxKitkaxxx Pokaż wiadomość
K: Jajecznica z 2 jajek z cebulka i szczypiorkiem + 2 kromki chleba (graham) jedna posmarowana masłem ale cieniutko i bardzo malutko wiem ze chyba nie powinnam
Dziewczyny podpowiedzcie co jeszcze moge dodawac oprocz szynki i twarogu do chleba ?? Bo narazie jestem w tym kompletnie zielona
nie jestem tu odpowiedzialna za ocenianie, ale chyba najważniejsze - warzywa!
sałata, rzodkiewka, (pomidora nie polecam, jakiś taki jest nijaki w zimie i bez koloru ><) ogórek zielony, kiszony, papryka.
Stary 2009-02-18, 18:46   #974
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
obiecuje! ;p kupiłam dzisiaj kinder country i chciałam zjeść na podwieczorek ale z racji takiej wielkości obiadu, nie miałam gdzie jej wcisnąć XD
wiem, że te gratki są rzadkie i chyba przerzuce sie na homo xD tylko ze one są znowu bardziej sycące.
jutro jade na narty! a rano zrobie sobie owsiane z bananem

dziękuje!
oj co mi sie nie wydaje zebys nie miala miejsca na batona ;p w dodatku jeszcze kinder country ;p jakby to była drożdżówka, ciacho to rozumiem ale 'miejsca' na batonik niewiele trzeba ? ;p
Stary 2009-02-18, 18:48   #975
mavika
Zakorzenienie

U/p

śniadnanie: po 2 lyzki platkow owsianych i zytnich gotowane na wodzie, 2 lychy otrab pszennych, 2 lyzki kuleczek czekoladowych granex, 200ml maslanki, 12 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, pu erh

2 śniadanie: omlet z 2 jajek z łyżką mąki graham orkiszowy z pieczarkami i cebulką, smażony na łyżeczce oliwy rzepakowej, do tego pomidor i kawałek czerwonej papryki i 2 rzodkiewki, herbata

obiad: 300g klusek śląskich (zrobiłam sobie pierwszy raz w życiu ) miska zupy z soczewicy z łyżką jogurtu naturalnego

kolacja: 2 kromki grahama z margaryną i 2 plasterki piersi indyka plus 2 gotowane białka jajka (zostały mi ze smażenia pączków), sałatka z kapusty pekińskiej, selera konserwowego, kukurydzy i ananasa z jogurtem naturalnym, pokrzywowa herbatka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 18:52   #976
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez xxxKitkaxxx Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R, z prosbą o ocene

Ś: owsianka ( 4 łyzki) + 10 rodzynek + jabłko ta owsianka tak na sucho, czy z wodą? rodznki na r od czasu do czasu , brak bialka- moze tu serek homo?

IIŚ : kanapka z sałata rzodkiewka i plasterkiem polędwicy ok, ale tej polędwicy daj więcej
O: ryż brazowy + chudziutka i malutka nozka z kurczaka bez skorki + brokuły ok, choć na nozka lepiej bedzie jak bedzie zamieniona na pierś - więcej bialka
P: pół wiesniaka + rzodkiewka + ogórek kiszony tutaj jakieś orzeszki może? NNKT
kolacja na r powinna być czysto biakowa
hm, mozesz smarowac serkiem homo, z tunczykiem albo inna chudą rybą , pokombinuj, podpatrz inne jadłospisy

Vana, Mongan- uśmiecham się do was ;d

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-02-18 o 18:53
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 18:54   #977
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
oj co mi sie nie wydaje zebys nie miala miejsca na batona ;p w dodatku jeszcze kinder country ;p jakby to była drożdżówka, ciacho to rozumiem ale 'miejsca' na batonik niewiele trzeba ? ;p

oooj no może racja, że niewiele XD ale nawet ochoty nie było żeby po schabie jeść batonika ;p poza tym troche mnie przeraziło ciśnienie w żołądku, może jak sie troche rozciągnie bardziej, to będe w stanie spokojnie upchać niejednego batona

Edytowane przez aoii
Czas edycji: 2009-02-18 o 18:56 Powód: zapomiałam cytatu xD
Stary 2009-02-18, 19:31   #978
stesy
Przyczajenie

U:

Ś: Grahamka z serkiem wiejskim i oliwkami zielonymi i czosnkiem i koperkiem.
Zielona herbata oriental

2Ś: Jogobella z musli śliwkowo-daktylowa

Greapfruit

O: Kubek pieczarkowo-warzywnej

P: Zmiksowane mrożone truskawki + serek homo + trochę cukru waniliowego (Mniami)

K: Karmazyn wędzony

http://www.rysuj.pl/index.php?option...1287&Itemid=85
stesy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 19:54   #979
Jorelia
Rozeznanie

Moje R

I. Owsianka z trzech łyżek owsianych, dwóch łyżek otrębów, banana, dwóch łyżek twarożku i kapki mleka.
II. Ciemna, pełnoziarnista bułka z białym serem i rzodkiewką.
III. Serek homo naturalny, kilka orzechów włoskich, jabłko.
IV. Serek wiejski ze świeżym szczypiorkiem i cebulą.
V. Odrobina kaszy, fasolka szparagowa, trochę marchewki z groszkiem, dwa ogórki kiszone, pół szklanki soku pomidorowego.

I ponawiam swoje pytanie: Czy przestanę chudnąć od obiadu zjedzonego na kolację dwa razy w tygodniu?
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 20:15   #980
klatka
Zakorzenienie

Wy się znacie, kupiłam dzsiaj otręby żytnie. W 100gramach mają aż 64,7g białka i tylko 15,9 węglowodanów. To jest możliwe? Porównywałam z otrębami orkiszowymi i te białka miały znacznie mniej, coś koło 16g. Może im się w tych żytnich przecinek przesunął? Co o tym myślicie?

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 21:49   #981
ewelina*
Rozeznanie

Rrrrrr

Śniadanie:
owsianka z 5 łyżek płatków owsianych(zwykłych) na wodzie z 2 łyżkami serka wiejskiego,cynamonem +kiwi

W szkole:pół jabłka, pumpernikiel z polędwicą i pomidorem.

Obiad: 2 kawałki piersi z kurczaka, trochę warzyw mrożonych z patelni w jakiejś przyprawie + łyżeczka ketchupu, kiwi

Przekąska: serek homogenizowany naturalny z cynamonem i pól łyżeczki kakao(pisał odtłuszczone hihi )

Kolacja: jajecznica z 2 jajek na łyżce oliwy z pomidorem i kawałkiem polędwicy +1/3 wieśniaka z cynamonem(jakieś resztki)
I niestety jabłuszko tak 30 min po obiedzie któremu nie mogłam się oprzeć, mama kupiła takie jakie kocham, wcześniej miałam brzydkie, wiec mnie do nich nie ciągnęło a terazchyba tylko 1 dzienie będe mogla bo są dość duże.

Pytanie raczej do dziewczyn na Rrr
Jak jutro z waszą dieta, staracie się nie jeść pączków czy nie będziecie się
powstrzymywać?? Bo ja już sama nie wiem, nie chciałabym ich jeść ale, cały czas o nich myślę

Edytowane przez ewelina*
Czas edycji: 2009-02-18 o 21:57
ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 22:02   #982
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Rrrrrr

Śniadanie:
owsianka z 5 łyżek płatków owsianych(zwykłych) na wodzie z 2 łyżkami serka wiejskiego,cynamonem +kiwi mało tego serka

W szkole:pół jabłka, pumpernikiel z polędwicą i pomidorem. ładnie

Obiad: 2 kawałki piersi z kurczaka, trochę warzyw mrożonych z patelni w jakiejś przyprawie + łyżeczka ketchupu, kiwi a ww gdzie zgubiłaś?

Przekąska: serek homogenizowany naturalny z cynamonem i pól łyżeczki kakao(pisał odtłuszczone hihi ) tutaj by się jakieś warzywka przydały

Kolacja: jajecznica z 2 jajek na łyżce oliwy z pomidorem i kawałkiem polędwicy +1/3 wieśniaka z cynamonem(jakieś resztki) jeśli ta kolacja nie była 0,5h przed snem tylko wcześniej to ok

I niestety jabłuszko tak 30 min po obiedzie któremu nie mogłam się oprzeć, mama kupiła takie jakie kocham, wcześniej miałam brzydkie, wiec mnie do nich nie ciągnęło a terazchyba tylko 1 dzienie będe mogla bo są dość duże.
raz się nic nie stało, ale generalnie na R jemy 1-2 owoce dziennie i nie później niż o 16
j.w

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 22:08   #983
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stesy Pokaż wiadomość
U:

Ś: Grahamka z serkiem wiejskim i oliwkami zielonymi i czosnkiem i koperkiem.
Zielona herbata oriental - oliwki ale to nie zmienia faktu że śniadanie zdecydowanie za małe

2Ś: Jogobella z musli śliwkowo-daktylowa - i znowu same pyszności, mogłaś dorzucić jakieś płatki chociaż do tej jogobelli

Greapfruit

O: Kubek pieczarkowo-warzywnej - że niby obiad??

P: Zmiksowane mrożone truskawki + serek homo + trochę cukru waniliowego (Mniami) - ok

K: Karmazyn wędzony- a ww, warzywa ??
oj jakieś marne to U mało warzyw, owoców, nnkt, brak ww do obaidu, kolacja i podwieczorek redukcyjny

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje R

I. Owsianka z trzech łyżek owsianych, dwóch łyżek otrębów, banana, dwóch łyżek twarożku i kapki mleka.- owsianych spokojnie możesz dać więcej, poza tym ok
II. Ciemna, pełnoziarnista bułka z białym serem i rzodkiewką. -ładnie
III. Serek homo naturalny, kilka orzechów włoskich, jabłko. -ok
IV. Serek wiejski ze świeżym szczypiorkiem i cebulą. - ok
V. Odrobina kaszy, fasolka szparagowa, trochę marchewki z groszkiem, dwa ogórki kiszone, pół szklanki soku pomidorowego. -rozumiem że to Twój jedyny ciepły posiłek ??

I ponawiam swoje pytanie: Czy przestanę chudnąć od obiadu zjedzonego na kolację dwa razy w tygodniu?
Jeżeli miescisz sie w bilansie kalorycznym jaki ustaliłaś Sobie na R to nie powinno być problemów, aczkolwiek węgle na noc mogą trochę utrudniać chudnięcie, no ale to tylko dwa razy w tygodniu, obserwuj swój organizm i sama bedziesz wiedziec jak reaguje na obiadową kolację

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
Wy się znacie, kupiłam dzsiaj otręby żytnie. W 100gramach mają aż 64,7g białka i tylko 15,9 węglowodanów. To jest możliwe? Porównywałam z otrębami orkiszowymi i te białka miały znacznie mniej, coś koło 16g. Może im się w tych żytnich przecinek przesunął? Co o tym myślicie?
To na pewno pomyłka, zboża nie maja aż tyle białka.

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Rrrrrr

Śniadanie:
owsianka z 5 łyżek płatków owsianych(zwykłych) na wodzie z 2 łyżkami serka wiejskiego,cynamonem +kiwi- tego serka zdecydowanie moglo być więcej

W szkole:pół jabłka, pumpernikiel z polędwicą i pomidorem. -ok

Obiad: 2 kawałki piersi z kurczaka, trochę warzyw mrożonych z patelni w jakiejś przyprawie + łyżeczka ketchupu, kiwi - a ww??

Przekąska: serek homogenizowany naturalny z cynamonem i pól łyżeczki kakao(pisał odtłuszczone hihi ) - ok, może dorzucisz następnym razem jakieś nnkt?

Kolacja: jajecznica z 2 jajek na łyżce oliwy z pomidorem i kawałkiem polędwicy +1/3 wieśniaka z cynamonem(jakieś resztki) - super, może jakieś warzywko ?
I niestety jabłuszko tak 30 min po obiedzie któremu nie mogłam się oprzeć, mama kupiła takie jakie kocham, wcześniej miałam brzydkie, wiec mnie do nich nie ciągnęło a terazchyba tylko 1 dzienie będe mogla bo są dość duże. -

Pytanie raczej do dziewczyn na Rrr
Jak jutro z waszą dieta, staracie się nie jeść pączków czy nie będziecie się
powstrzymywać?? Bo ja już sama nie wiem, nie chciałabym ich jeść ale, cały czas o nich myślę
Coraz lepiej, pamietaj o ww do obiadu i nnkt
Stary 2009-02-18, 23:04   #984
ewelina*
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
j.w
Przy obiadku był pumpernikiel, zapomniałam dopisać A owocki to wiem, oczywiście 2 dziennie Kolacja była 3 godzinki przed snem

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 08:35   #985
mavika
Zakorzenienie

rozumiem ze moje moga byc skoro przechodza bez komentarza?
Stary 2009-02-19, 12:04   #986
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mavika Pokaż wiadomość
U/p

śniadnanie: po 2 lyzki platkow owsianych i zytnich gotowane na wodzie, 2 lychy otrab pszennych, 2 lyzki kuleczek czekoladowych granex, 200ml maslanki, 12 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, pu erh

2 śniadanie: omlet z 2 jajek z łyżką mąki graham orkiszowy z pieczarkami i cebulką, smażony na łyżeczce oliwy rzepakowej, do tego pomidor i kawałek czerwonej papryki i 2 rzodkiewki, herbata

obiad: 300g klusek śląskich (zrobiłam sobie pierwszy raz w życiu ) miska zupy z soczewicy z łyżką jogurtu naturalnego

kolacja: 2 kromki grahama z margaryną i 2 plasterki piersi indyka plus 2 gotowane białka jajka (zostały mi ze smażenia pączków), sałatka z kapusty pekińskiej, selera konserwowego, kukurydzy i ananasa z jogurtem naturalnym, pokrzywowa herbatka
Cytat:
napewno nie jest to jadłospis na P, wszystko ładnie oprócz tego że brakuje podwieczorka, ogółem wygląda ok, na P zdecydowanie za mało
Stary 2009-02-19, 13:33   #987
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
moim zdaniem nie są to jadłospisy na P, zresztą po co mam oceniać któryś raz z rzędu, jeśli i tak cały czas jesz tak samo? nie wiem, po co je wstawiasz, jeśli nic nie zmieniasz, to tak trochę jakby walić grochem o ścianę...
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 15:19   #988
Ms.Torres
Rozeznanie

wiosennie-R (inspiracja: dieta South Beach )
wczoraj:

śniadanie: 2 jajka na twardo, łyżka majonezu light, 2 kromki białego chleba(wiem, że to grzech ale nie lubię razowego ani "wafelków" wasa) z masłem, pół grejpfruta, kawa z mlekiem bez cukru

II śniadanie: jabłko, jogurt naturalny(200 g)

obiad: warzywa na patelnię(smażone na 3 łyżkach oleju rzepakowego), kurczak pieczony(ok.150 g)

kolacja: roladki z sałaty, szynki(ok.50 g) i papryki, kawa zbożowa z mlekiem

co wy na to? podobny jadłospis planuje na następne 2 tygodnie(wiosenne oczyszczanie), później będę zjadać więcej kalorii

to już 18 lat na Wizażu

Edytowane przez Ms.Torres
Czas edycji: 2009-02-19 o 19:04 Powód: nie U, tylko R ;]
Ms.Torres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 15:23   #989
mavika
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem nie są to jadłospisy na P, zresztą po co mam oceniać któryś raz z rzędu, jeśli i tak cały czas jesz tak samo? nie wiem, po co je wstawiasz, jeśli nic nie zmieniasz, to tak trochę jakby walić grochem o ścianę...
jak to samo :/
Stary 2009-02-19, 15:53   #990
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
jak to samo :/
nie chodzi pewnie o różnorodność posiłków a o to, że cały czas jesz tyle samo kalorii a ich ilość nie nadaje się na P.

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości