Maturzystki 2009 cz. IV - w oczekiwaniu na cud! ;* - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 20:29   #961
ilo16na
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2009 cz. IV - w oczekiwaniu na cud! ;*

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
ja mam sposób na wyleczenie marudzenia:

kurde.. nudzi mi się.. co by tu zrobić.. pożytecznego ;p chyba wyciągnę znów te zadania z biologii
No chyba jedyny taki na mnie działa

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 20:34   #962
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość

wiem wiem. tylko chodzi o to, żebym bubla jakiegoś nie kupiła moja poprzednia lokówka (a w zasadzie mamy) spaliła się ostatnio po jakichś... ponad 20 latach widać, że pożądna była no a ja nie chcę też płacić dużo, bo i tak kręcę włosy raz na jakiś czas. a może ktoś jakiejś używa i może polecić
Ja się na lokówkach nie znam, ale może jest na fryzjerskim jakiś wątek o nich? Skoro o prostownicach jest, to i pewnie o lokówkach.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 20:36   #963
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10711583]przypomniało mis ie jak kiedyś mam mi w domu robiła pasemka na czepek rozjaśnaiczem i pyta "tak jak kiedys" a ja : wiesz co daj wiecej pasemek ale cieńsze.
to byla najwieksza glupota mojego zycia. po 1 wyszly na calej glowie po 2 kurczak. brrr teraz mam uraz do farbowania i od tego czasu machnęłam sie cala na blondo-rudy.

[/quote]

Kiedyś pokazywałaś zdjęcia na forum i powiem Ci że strasznie podoba mi się Twój kolor włosów

Mogę wiedzieć co to za kolor?

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 20:40   #964
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Cytat:
no to jak masz pytania, to pytaj, bo my nie wiemy co Ci sie po głowie błąka
ja tez nie wiem. napisze do AGH bo nie mgoe nic znaleźć o tej turystyce hehehe
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 20:45   #965
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość
Kiedyś pokazywałaś zdjęcia na forum i powiem Ci że strasznie podoba mi się Twój kolor włosów

Mogę wiedzieć co to za kolor?
wiesz co to coś z loreal Casting. ale niepamietam. poszukam zaraz to ci powiem
strzelam albo to bylo 834 albo 832

laski mam http://www.wggios.agh.edu.pl/rekrutacja/stacjonarne na samym dole jest o turystyce. to chyba najlepsza opcja bo tutaj na agh TIR bedzie bardzo wzbogacona o geografie itp. chyba najlepsza opcja

Edytowane przez 1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Czas edycji: 2009-01-28 o 21:08
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 21:16   #966
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10712154]wiesz co to coś z loreal Casting. ale niepamietam. poszukam zaraz to ci powiem
strzelam albo to bylo 834 albo 832

laski mam http://www.wggios.agh.edu.pl/rekrutacja/stacjonarne na samym dole jest o turystyce. to chyba najlepsza opcja bo tutaj na agh TIR bedzie bardzo wzbogacona o geografie itp. chyba najlepsza opcja [/QUOTE]
Dzięki

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 22:11   #967
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
dziękuje

TŻ ma już ferie? Sesja się skończyła?
Ostatni egzamin ma w poniedziałek, ale przyjechał już do mnie, bo nie miał co robić sam, a poza tym, studniówka w sobotę.

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
W piatek i tak bede laska
Zacznę sobie to powtarzać, tylko zmienię "piątek" na "sobotę"

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10711310]witam
ej laski zaczynam sie bać. zasnelam w nocy na 20 min i obudzialam sie z wrzaskiem.a el takim przeokropnym jak z horrorów. pamietam ;/ teraz gadalam o tym z mama. pow jej co mi sie snilo. ona zawolala tate. okazuje sie ze wszyscy 3 mamy jakies dziwne sny ostatnio. tata czasem ma "proprocze" ale cała ansza 3? masakra jest. zaczynam sie bać ;/[/quote]

Straszysz.

Ehh. Chcę już sobotę!
No i jutro lecę z TŻtem po krawat, pończochy i może lakier. I zupełnie nie mam nastroju do nauki chwilowo. Chcę studniówkę, a potem ferieeee.

Tym optymistycznym akcentem pożegnam Was do jutra.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 22:24   #968
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Dziewczyny... Mam pytanie do tych które jeszcze nie mają ferii i do tych które już mają w sumie też.
Jakie macie plany? Tzn wyjeżdzacie gdzieś na dłużej? Czy raczej wolicie w domu popracować nad prezentacją/douczać się do matury ew. odpoczywać ale ze szkoła w tle? Bo w sumie planuję wyjazd na 9-10 dni w gory (miesjce na razie ruchome) i zastanawiam się czy to rozsądne. Wiele moich znajomych po prostu w tym roku odpuszcza, jadę tylko z jedną koleżanką. I nie wiem
Gdybym się teraz coś uczyła to inna sprawa, ale ja nie robię totalnie nic i źle mi z tym i na dodatek sobie wyjeżdżam. Jak jest u was z tym
Stary 2009-01-28, 22:29   #969
Flames
Zakorzenienie

Moje ferie zaczną się 16 lutego. Nie planuje żadnego wyjazdu. Wolę właśnie posiedzieć w domu i rozpocząć w końcu jakieś przygotowania do matury ;] Planuję poczytać książki i zacząć pisać pracę maturalną oraz wziąć się za geografię (zdaję rozsz. a w szkole mam na podstawie, więc trochę pracy mnie czeka... ) No, ale zobaczymy w jakim stopniu uda mi się spełnić te postanowienia.

A co do Twojej sytuacji to trudno mi coś poradzić... Zależy kiedy masz ferie... No i jak się czujesz ze swoją wiedzą itp... Poza tym po feriach też będzie jeszcze trochę czasu na przygotowania. Zrób jak uważasz.

Edytowane przez Flames
Czas edycji: 2009-01-28 o 22:31
Flames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 22:36   #970
beoneself
Zakorzenienie

Gorączka 38 stopni, kaszel jak u starego dziadka ().

Hooola ferie, hooola wyjazd w góry. Ach, pocieszające jest tylko to, że nie jestem sama z takim fantastycznym wyczuciem czasu. Paru znajomych załatwiło się podobnie.
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 22:40   #971
Serendipity
Zakorzenienie

Moje ferie kończą się w tym tygodniu.
Chodziłam na kursy powtórkowe z angielskiego i polskiego,uczyłam się historii a w przerwach internet i filmy
Stary 2009-01-28, 22:43   #972
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flames Pokaż wiadomość
Moje ferie zaczną się 16 lutego. Nie planuje żadnego wyjazdu. Wolę właśnie posiedzieć w domu i rozpocząć w końcu jakieś przygotowania do matury ;] Planuję poczytać książki i zacząć pisać pracę maturalną oraz wziąć się za geografię (zdaję rozsz. a w szkole mam na podstawie, więc trochę pracy mnie czeka... ) No, ale zobaczymy w jakim stopniu uda mi się spełnić te postanowienia.

A co do Twojej sytuacji to trudno mi coś poradzić... Zależy kiedy masz ferie... No i jak się czujesz ze swoją wiedzą itp... Poza tym po feriach też będzie jeszcze trochę czasu na przygotowania. Zrób jak uważasz.
Ja mam ferie tak jak Ty, od 14 w sumie lutego
Z moja wiedza jest ok - ale mogłoby być lepiej. ucze sie w miare syst., w szkole mam b. dobrze wyłożoną chemie. Tylko ta nieszczesna prezentacja leży odłogiem a z tego co widzę wy już jesteście w trakcie
Stary 2009-01-28, 22:58   #973
Flames
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Tylko ta nieszczesna prezentacja leży odłogiem a z tego co widzę wy już jesteście w trakcie
Hehe nie martw się ja też jeszcze nic nie ruszyłam. Jedynie dzisiaj byłam w bibliotece, poszukać pozycji do wstępnej bibliografii, bo muszę ją oddać do końca tygodnia. No ale robiłam to tak na szybko, żeby polonistka się nie czepiała, więc kilka rzeczy pewnie jeszcze pozmieniam.

Lecę spać, dobranoc wszystkim
Flames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 22:59   #974
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny... Mam pytanie do tych które jeszcze nie mają ferii i do tych które już mają w sumie też.
Jakie macie plany? Tzn wyjeżdzacie gdzieś na dłużej? Czy raczej wolicie w domu popracować nad prezentacją/douczać się do matury ew. odpoczywać ale ze szkoła w tle? Bo w sumie planuję wyjazd na 9-10 dni w gory (miesjce na razie ruchome) i zastanawiam się czy to rozsądne. Wiele moich znajomych po prostu w tym roku odpuszcza, jadę tylko z jedną koleżanką. I nie wiem
Gdybym się teraz coś uczyła to inna sprawa, ale ja nie robię totalnie nic i źle mi z tym i na dodatek sobie wyjeżdżam. Jak jest u was z tym
Wiesz co, jak masz tak siedzieć i się nie uczyć jak ja, to jeźdź lepiej w góry. Porządnie odpoczniesz i może będziesz miała więcej siły i chęci do nauki po feriach.

Jeśli chodzi o prezentację, to tym się tak bardzo nie martw. Mnie się wydaje, że lepiej raz a porządnie do niej przysiąść i niż tak cały rok robić. Ale to zależy, komu jak się lepiej pracuje.

Stary 2009-01-28, 23:03   #975
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Wiesz co, jak masz tak siedzieć i się nie uczyć jak ja, to jeźdź lepiej w góry. Porządnie odpoczniesz i może będziesz miała więcej siły i chęci do nauki po feriach.

Jeśli chodzi o prezentację, to tym się tak bardzo nie martw. Mnie się wydaje, że lepiej raz a porządnie do niej przysiąść i niż tak cały rok robić. Ale to zależy, komu jak się lepiej pracuje.
I tak ją będę robić w ostatniej chwili mimo iż temat mi się podoba.

Poza tym nam polonistka nie zadaje oddania bibliografii itd - niektórzy nawet jeszcze nie wybrali tematu. Właściwie nic jeszcze nie zostało powiedziane na ten temat i ja np. nie mam bladego pojęcia jak to ma wyglądać. Może stąd moja lekka niepewność w tym temacie.
Stary 2009-01-28, 23:05   #976
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Ostatni egzamin ma w poniedziałek, ale przyjechał już do mnie, bo nie miał co robić sam, a poza tym, studniówka w sobotę.
mój nie ma sesji wcale, jakoś tak znów zrobił, że ma zwolnienia z egzaminów. jutro ma jeszcze odnieść jakiś projekt i... 3 tygodnie wolnego. super, tylko że mi się zacznie już szkoła i nie będę miała czasu że też nie mogły nam się ferie razem zgrać a co TŻ studiuje jak można spytać?

Cytat:
gdyby obóz narciarski ze szkoły nie pokrywał się ze studniówką, to pewnie bym się szykowała na feryjny wyjazd. no ale było jak było, w dodatku zahaczało chyba o próbne matury i tak naprawdę to w ferie się już było spowrotem. znajomi co prawda zorganizowali sobie sami wyjazd na narty, ale nie chciałam z nimi jechać. częściowo ze względu na towarzystwo, częściowo ze względu na pieniądze, no i ze względu na sposób w jaki dowiedziałam się o 'zaproszeniu' mnie tam. pare innych powodow tez by sie znalazlo badz co badz na Twoim miejscu pojechalabym, ale moze skrocila wyjazd tak o polowe? odpoczelabys troche, nabrala sil, a potem wrocila do domu i miala przed soba jeszcze sporo czasu na zabranie sie za wszystko. dla mnie to optymalne wyjscie by było
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 23:05   #977
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
I tak ją będę robić w ostatniej chwili mimo iż temat mi się podoba.

Poza tym nam polonistka nie zadaje oddania bibliografii itd - niektórzy nawet jeszcze nie wybrali tematu. Właściwie nic jeszcze nie zostało powiedziane na ten temat i ja np. nie mam bladego pojęcia jak to ma wyglądać. Może stąd moja lekka niepewność w tym temacie.
Nam od dwóch lat tłumaczy, jak się robi bibliografię i plan prezentacji, a ludzie z klasy dalej się w tym nie umieją połapać.

Jakby ktoś chciał zobaczyć przykładowy plan, to służę pomocą. Robiłam kiedyś w ramach ćwiczeń na polskim i polonistyka używa go teraz jako wzoru.

Stary 2009-01-28, 23:08   #978
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
mój nie ma sesji wcale, jakoś tak znów zrobił, że ma zwolnienia z egzaminów. jutro ma jeszcze odnieść jakiś projekt i... 3 tygodnie wolnego. super, tylko że mi się zacznie już szkoła i nie będę miała czasu że też nie mogły nam się ferie razem zgrać a co TŻ studiuje jak można spytać?

gdyby obóz narciarski ze szkoły nie pokrywał się ze studniówką, to pewnie bym się szykowała na feryjny wyjazd. no ale było jak było, w dodatku zahaczało chyba o próbne matury i tak naprawdę to w ferie się już było spowrotem. znajomi co prawda zorganizowali sobie sami wyjazd na narty, ale nie chciałam z nimi jechać. częściowo ze względu na towarzystwo, częściowo ze względu na pieniądze, no i ze względu na sposób w jaki dowiedziałam się o 'zaproszeniu' mnie tam. pare innych powodow tez by sie znalazlo badz co badz na Twoim miejscu pojechalabym, ale moze skrocila wyjazd tak o polowe? odpoczelabys troche, nabrala sil, a potem wrocila do domu i miala przed soba jeszcze sporo czasu na zabranie sie za wszystko. dla mnie to optymalne wyjscie by było

Tylko to jest wyjazd za granicę i trzeba doliczyć dojazd autokarem. Mi by absolutnie wystarczyły powiedzmy 5 dni gdzieś w Polsce na wyjeźdżenie się, ale koleżanka chce jechać w większe góry no i jakoś nie potrafię odmówić.

Chyba że od jutra maskymalna mobilizacja, czytam lektury jak leci no i może zacznę przerabiać jakieś testy.

Paula jasne że chcę zobaczyć
Stary 2009-01-28, 23:14   #979
paula007
Zakorzenienie

grudniowa wysłałam Ci pw, ale jak zobaczyłam w 'wysłanych" jak to wygląda to zwątpiłam.
Może lepiej wyślę Ci na maila, bo tutaj mi się pozmieniały cyfry z wykropkowaniami itp.

Stary 2009-01-28, 23:20   #980
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
grudniowa wysłałam Ci pw, ale jak zobaczyłam w 'wysłanych" jak to wygląda to zwątpiłam.
Może lepiej wyślę Ci na maila, bo tutaj mi się pozmieniały cyfry z wykropkowaniami itp.
U mnie jest dobrze i czytelnie, dziękuję jutro przeczytam plan dokładnie bo idę spać. Dobranoc
Stary 2009-01-28, 23:22   #981
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Nam od dwóch lat tłumaczy, jak się robi bibliografię i plan prezentacji, a ludzie z klasy dalej się w tym nie umieją połapać.

Jakby ktoś chciał zobaczyć przykładowy plan, to służę pomocą. Robiłam kiedyś w ramach ćwiczeń na polskim i polonistyka używa go teraz jako wzoru.
to ja też bym chciała pamiętam, że kiedyś wklejałaś nam, ale dokopywać się teraz do tego to by zeszło a nam polonistka słowem nie wspomniała nic o prezentacji, tylko pyta się co jakiś czas kto już napisał albo wybrał bibliografię chociaż

Cytat:
Tylko to jest wyjazd za granicę i trzeba doliczyć dojazd autokarem. Mi by absolutnie wystarczyły powiedzmy 5 dni gdzieś w Polsce na wyjeźdżenie się, ale koleżanka chce jechać w większe góry no i jakoś nie potrafię odmówić.
a ona tez maturzystka? pogadaj z nia, ze masz jednak mature i chcialabys troche sie jednak tez pouczyc. moze sie uda przekonac
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 23:26   #982
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie, a może koleżanka, jeśli maturzystka to zdaje to samo co Ty?
Albo może wybierzecie np obóz językowy?
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 07:20   #983
ilo16na
Zakorzenienie

A mnie meczy bezsennosc dalej(i nerwy w sumie)
Spalam 5 godzin.
Po 10 mam niemiecki(korki) a po 8 lece do szkoly zobaczyc na plan(mamy wieszany taki ze zmianami) czy warto dzis isc do szkoly bo chyba beda znow 2 lekcje jak wczoraj

A jutro przed studniowka pojde do szkoly-mimo ze na 8..i tak nie spie od 7 zawsze

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 10:05   #984
RedApple
Zakorzenienie

dziewczyny a robicie jakieś prezentacje multimedialne bądź obrazy bądź cokolwiek do pracy z polskiego?
RedApple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 10:34   #985
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RedApple Pokaż wiadomość
dziewczyny a robicie jakieś prezentacje multimedialne bądź obrazy bądź cokolwiek do pracy z polskiego?
ja nie robię ;]

muszę się dziś zabrać za rozwinięcie.. jak mi się tego nie chce robić.wrr ale muszę! żeby mieć już to z głowy

a po południu łyżwy.. kolega mnie zaprosił.. omg ja w tym roku tylko raz jeździłam ciekawe co to będzie

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 10:37   #986
beoneself
Zakorzenienie

Ilona, coo ty macie lekcje w dzień studniówki?
U mnie o dziiiiwo nie mieliśmy (chociaż przewidywaliśmy, że dyrekcja nam normalnymi lekcjami dołoży).
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 10:37   #987
anlejka
Zakorzenienie

R.A.- wybacz skrót ale ja lubię skrótować co popadnie- ja myślałam nad planszą jakąś ale co mi z tego wyjdzie to no. Na razie muszę filmów szukać i jeszcze książki jakiejś, bo z dwoma to się schować mogę. o.O
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 10:56   #988
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Ilona, coo ty macie lekcje w dzień studniówki?
U mnie o dziiiiwo nie mieliśmy (chociaż przewidywaliśmy, że dyrekcja nam normalnymi lekcjami dołoży).
my też mieliśmy lekcje.. ja miałam na 7:00 dwa fakultety z biologii, historię i dwa języki polskie.. lekcje były niby skrócone, ale inne klasy też miały skrócone bo u nas okna wymieniają(teraz jak już się zima kończy i to mój ostatni rok w tej szkole-daj Boże).

mam pytanie codo prezentacji.
bo mam utwory z epok jak: Romantyzm, Pozytywizm, Młoda Polska i Dwudziestolecie Międzywojenne.. i 2 utwory mam z Romantyzmu(A.Mickiewicza) z czego jeden to lektura a jeden to wiersz.. i z Pozytywizmu to znów lektura a reszta to wiersze(masło maślane)
to lepiej dać żeby było epokami? bo chyba nie ważne jest, że tu lektura tu wiersz.
temat mam o obrazach przyrody w literaturze.

nie wiem czy któraś z Was zrozumie co tu nabazgrałam ;p

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 11:16   #989
Anuu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RedApple Pokaż wiadomość

Ja robię...planuję powiesić na tablicy obrazy i będą fragmenty animacji...chyba...tak planuję
O matko, wstałam dopiero i ogromny leń mnie ogarnął. A planowałam zrobić dziś coś ambitnego...
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 11:16   #990
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Witam Panie
w sumie cale ferie spedzilam na nauce do matury,ale i tak nie wiem czy cos mi to dalo . Powiedzcie mi-jak wyglada u was nauka- wykuwacie wszystko na blache itp, czy poprostu czytacie ze zrozumieniem i Wasza wiedza jest bardziej ogolna?
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości