|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zmierzchomaniaczki & Edwardomaniaczki cz.II
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
![]() znalozałoby się jeszcze pare pytań. powinna wydac jakieś vademecum
|
|
|
|
#963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zainspirował mnie z tym kapselkiem ![]() znaczy nakrętką
|
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak on mógł w ogóle .
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
co za MS, niewiem o co codzi?
|
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
BOŻE CO TO JEST
kto to napisał Cytat:
Edytowane przez killerzin Czas edycji: 2009-01-28 o 18:44 |
|
|
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Prosze na dowodzik
![]() Dokszatlcamy sie : xD : Pyt. Wampiry a ciąża; kiedy przyszedł ci na myśl ten pomysł? I jak to działa? Odp. Pierwsze ziarno zostało zasiane (gra słów niezamierzona), kiedy prowadziłam poszukiwania Belli w internecie, w rozdziale siódmym Zmierzchu. Bella czytała wtedy wiele różnych legend o wampirach: o Danagu, Estrie, Upiorze. W powieści wspomniałam tylko o kilku z wielu legend, które przeczytałam. Jedną z tych, o których nie wspomniałam, był wstęp do Incubusa;. Unikalną cechą, która pojawiała się w tej legendzie było to, że incubus mógł zostać ojcem. Hmmm, pomyślałam, i odłożyłam istotę tej sprawy na później. Kiedy zdecydowałam napisać pierwszy sequel do Zmierzchu (Forever Dawn), wiedziałam od początku, że będzie tam coś w związku z dzieckiem-mieszańcem. Kiedy mój wydawca i ja zdecydowaliśmy wrócić do pomysłu i naprawdę rozwinąć ostatni rok szkoły Belli, robiłam to ze świadomością, że to wszystko zakończy się wydarzeniami w Breaking Dawn. Wszystko, co pisałam, było skierowane w tamtą stronę. Zawsze byłam bardzo ostrożna, kiedy odpowiadałam na pytanie: 'Czy wampiry mogą mieć dzieci?', ponieważ nie chciałam wtedy powiedzieć czegoś niezgodnego z prawdą, ale i nie chciałam czynić przyszłości super-oczywistą. W odpowiedziach skupiłam się na żeńskiej części - wampirach-kobietach; one nie mogą mieć dzieci, ponieważ ich ciała nie przechodzą zmian w żadnym aspekcie. Nie mają one cykli miesięcznych, a ich ciała nie są w stanie rozszerzać się, aby zapewnić warunki dla dziecka. Z rozmysłem wykręcałam się od odpowiedzi na pytanie 'A czy wampiry-mężczyźni mogą mieć dzieci z ludzkimi kobietami?', aby zachować choć odrobinę niespodzianki w ostatniej książce. Wiele razy chciano wyciągnąć ode mnie oświadczenia na ten temat, ale ja oczywiście nigdy nie udzieliłam takich komentarzy. A teraz w związku z pytaniem 'Jak to jest możliwe?'. Po pierwsze, oczywiście, że to nie jest możliwe. Żadna z tych historii nie jest możliwa. To tylko powieść fantasy, z postaciami, które nie istnieją. Ale, pomijając, że to tylko fantasy, oto jak to działa: Wampiry są fizycznie dość podobne do swoich ludzkich oryginałów, tak, aby bez problemu udawać ludzi, oczywiście w pewnych okolicznościach (jak pochmurne dni).Istnieje wiele podstawowych różnic. Wydaje się, że ich skóra jest bardzo podobna do naszej, chociaż wyjątkowo jasna. Skóra odgrywa podobną rolę - chronienia ciała. Jednak komórki, które budują ich skórę, nie są tak giętkie jak nasze. Są twarde i błyszczące niczym kryształ. Płyn podobny do jadu w ich ustach działa nawilżająco na komórki, co czyni ruchy możliwymi (uwaga: ten płyn jest bardzo łatwopalny). Inny płyn, również podobny do jadu zwilża ich oczy, dlatego więc mogą się one z łatwością poruszać w oczodołach. (Niemniej jednak, nie produkują oni łez. Łzy pełnią rolę ochrony przed uszkodzeniami, a nic nie jest w stanie zniszczyć oka wampira). Jad-nawilżacz w oczach i na skórze nie może skrzywdzić człowieka w ten sposób, jak jad-ślina. Podobnie, w całym ciele wampira występuje wiele wersji płynów, bazowanych na jadzie, które pełnią podobne funkcje jak płyny, które aktualnie zastępują. I chociaż nie ma takiego odpowiednika jadu, który działałby dokładnie tak, jak krew, wiele funkcji krwi jest z powodzeniem zastępowanych. Także system nerwowy działa w inny, ale za to bardziej natężony sposób. Niektóre reakcje mimowolne, jak oddychanie, są kontynuowane (w tym specyficznym przypadku, wampiry raczej wykorzystują zapachy w powietrzu w inny sposób niż my, nie potrzebują przecież tlenu). Inne nieświadome czynności, jak mruganie, nie istnieją, ponieważ nie ma takiej konieczności. Normalne reakcje na pobudzenie cały czas występują u wampirów, wywołane są przez swego rodzaju płyny (pochodne jadu), które oddziaływają na tkanki w podobny sposób jak dopływ krwi. Tak jak ze skórą wampirów - która wygląda podobnie jak ludzka i pełni tą samą funkcję - płyny blisko związane z męskim nasieniem istnieją w wampirów płci męskiej; niosą one także informację genetyczną i są zdolne połączyć się z komórką jajową. To nie był powszechnie znany fakt w świecie wampirów przed pojawieniem się Nessie, ponieważ to jest prawie niemożliwe dla wampira, aby być tak blisko człowieka i nie zabić go. Nie wdawałam się w takie szczegóły podczas podpisywania książek, ponieważ to jest zbyt długa i skomplikowana przemowa. No i jest to dość trudne, być dobrze zrozumianym z tymi wszystkimi wrzaskami dookoła. Ale głównie czekałam z tym, aby to opisać, ponieważ miewam niedojrzały, podobny do Homera Simsona nawyk - chichotanie, kiedy mówię publicznie słowa takie jak 'nasienie'. Edit: Ktos się Pytal MS To Midnight Sun ( nie wiem czy dobrze napisalam ) Jest to Zmierzch widziany oczami Edwarda a nie Belli xD
Wyszukiwarkoholiczka Edytowane przez SzalonaMysza Czas edycji: 2009-01-28 o 18:44 |
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
ooo Myszo, dzieki wielkie. czyli Edward ma po prostu jad-sperme.
moim zadniem takie rzeczy powinny być opisywane tak jak w potterze, wszytskie pojęcia są wyjasnione ejj teraz kolejna nurtujaca mnie bardzo głupia sprawa. czy jak Bella miała okres Edwardowi było trudniej? czuł to? też ciekawe
|
|
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niby wszystko jasne, ale i tak dla mnie zbyt naciągane ![]() sorry, ale widać, ze sama to wszystko wymyśliła no taaak i zapomniałam, że bella swoim jadem w oczach topiła soczewki! <33
|
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie, jak to bylo z jej okresem
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak to było jak jej leciało ![]() przecież musiała się przewijać i w ogóle i krew była tak blisko ...
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
ide czytac dalej
czuje ze dzis skoncze xD
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A więc Nie nie bylo mu cieżko , bo z tego co mowiła Meyer to : - w okresie masz tam krew i śliz zmieszane więc to tak go nie kusiło, bo to nie jest to samo co krew Ta taka prawdziwa ( nie wiem jak to powiedziec ) - poza tym to żadna przyjemność napić sie takiej krwi ..
|
|
|
#982 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
usunęłas to Cytat:
na początku E mówił, że trudno mu sie było oprzeć jej krwi, ale później ja mówił przyzwyczaił sie i nauczył panować nad pragnieniem. Poza tym w BD alice dała jej tampony. więc wydaje mi się, że to jest właśnie rozwiązenie. i najprawdopodobniej,E nie czuł nawet tej kriw. biało ![]() Edytowane przez killerzin Czas edycji: 2009-01-28 o 18:56 |
||
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiadomo , że Meyer wymyslila , bo wampyrzaki nie instnieja , ale wiele jest oparte na mitach ,wierzeniach ludzi ...
|
|
#985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaa, no to mamy odp dziwne, ale mi przyjemność TA krew ![]() |
|
|
|
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
bardzo możliwe ale raczej to kwestia przyzwyczajenia . jej szczęście że nie miała okresu pierwszego dnia jak przyszła
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
okej, czyli krew ze śluzem traciła na swej intensywności, źle smakowała + tampony zatrzymywały ją w środku.
kolejna sprawa rozwiązana. jak coś mnie będzie zastanawiać to wiem do kogo walić już dziewczęta
|
|
|
|
#988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
słyszałaś ze w google jest streszczenie ?. my tu nie publikujemy ![]() kurcze co za frajda czytać to jak wszystkie fakty Ci zdradzimy
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcecie to moge z neta powlklejac kilka wywiadow z S. Meyer
i się dowiemy kilku rzeczy xD
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
dajesz Mysza
![]() chętnie się dowiem co sobie jeszcze nawymyślała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

no niby wszystko jasne, ale i tak dla mnie zbyt naciągane