|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.
Cytat:
A tak wogóle..to dobry dekoloryzator niemalże nie niszczy włosów, przy tym KAŻDY rozjaśniacz dosłownie je pali. Więc wybierz co wolisz. Chociaż na Twoim miejscu kupiłam dekoloryzator Renee Blanche, prosalon czy Elgon i tym ściągała kolor. Potem wystarczy nałożyć około 2 tony jaśniejszą farbę od koloru który chcesz osiągnąć. I jak wyżej...po jednej sesji blondu nie osiągniesz, ani rozjaśniaczem ani dekoloryzatorem, co najwyżej to średni brąz
![]() |
#962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, ze nie wyjdzie mi po jednym albo dwoch farbowaniach taki kolor.. ![]()
![]() |
#963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeżeli dobrze pamiętam, że chcesz mieć brązowe włosy, to wystarczy nałożyć ten elgon i czekać aż ściągnie do takiego odcienia o jaki ci chodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
Jeśli zrobię dekoloryzację u fryzjera, to po ilu włosy odsyskają ludzką fakturę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Raczkowanie
|
Dot.: dekoloryzacja...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Przyczajenie
|
dzięki wielkie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
na kwc jest polecany ten srodek do sciagania koloru ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/item1168756713_cha...dbarwiacz.html ....zaopatrz się w dobre produkty do zniszczonych wlosow po dekolorze ![]() ![]()
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje ![]() Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2010-08-03 o 21:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
Witam jeszcze raz
![]() Postanowi;lam jutro z rana wybrac sie do sklepu fryzjerkieskiego i tam zakupic Renee lub Prosalon ( tylko moze mi ktos powiedziec jaki to jest mniej wiecej koszt??), chce rowniez kupic od razu farbe, czyli rozumiem ze jesli chce uzyskac sredni braz( taki wyszowaty - to moj naturalny) to powinnam wybrac ciemna blond? tak? bo wybiera sie kolor o 2 tony jasniejszy ![]() I kolejne pytanie kiedy moge nalozyc ta farbe bo nie widzi mi sie chodzenie po miescie z rudo marchewkowatymi wlosami:P Moge od razu czy musze czekac kilka dni? Bo wczesniej jakas dziewczyna pisala cze czekala kilka dni i robila probe ale jej pasemko czernialo, tylko ze jesli rozrobie juz farbe to przeciez nie moge czymac jej rozrobionej przez 5 dni, a nie bede kupowac codziennie nowej i jej robic ![]() To chyba tyle z moich pytan , za kazda odp i rade BARDZO DZIEKUJE ! ![]() Aha chcialam jesdzcze dodac ze wlosy od 2 lat farbuje na czarno a wczesniej orzez rok farbowalam na blond. Czy moze to cos utrudni w dekoloryuzacji jesli wczesniej farbowalam na blond? ![]() Pozdrawiam ![]()
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#970 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny,
a jakich dekoloryzatorów używacie? mnie tez naszło na rozjaśnienie włosów, tyle, ze mam naturalnie ciemnobrązowe włosy farbowane na rózne odcienie brązu, kasztanu itp. nie wiem czy coś z tego wyjdzie, ale spróbować zawsze można. zakupiłam juz dekoloryzator L'oreala i jasna farbę blond miedziano-złocisty tez tej firmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
ja po kilku próbach z rozjaśniaczem, chyba też zaryzykuje z dekoloryzatorem, czytałam już kilka opinii i zastanawia mnie fakt, iż włosy po dekoloryzacji ciemnieją... czemu tak się dzieje?
![]() |
#973 |
Rozeznanie
|
Chyba dlatego, że pigment (sztuczny) nie został jeszcze do końca wypłukany/ściągnięty.
A czy jest jakiś dekoloryzator po którym jest najmniej prawdopodobne, że włosy ściemnieją? Bo ja mam zamiar zakupić Elgon, ale może Rene Blanche albo inne byłyby lepsze... |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
ja dzis kupuje Rene Blanche. tylko nie wiem czy to dobry pomysl biorac pod uwage, ze robilam juz rozjasniaczem jedna serie pasemek. mam teraz pozostale pasemka w kolorze bardzo ciemnego brazu i juz te rozjasnione w kolorze miodowym, miedzianym, co wyjdzie po nalozeniu dekoloru? to mnie zastanawia..
#975 |
Przyczajenie
|
![]()
moje naturalne włosy to ciemny blond , przefarbowałam miesiąc temu na czarny , chciała bym teraz przefarbować na jasny blond . czy lepiej wziąć de- koloryzatorem i na to farba czy zamiast de- koloryzatora wziąć rozjaśniacz ?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
Dot.: rozjaśnianie włosów
ja bylam dzis w sklepie fryzjerskim i kupial dekoloryzator PROSALON - CLORPEEL i farbe Garniera Ciemny blon.
Chyba zaraz zabiore sie za wloski tlyko troche boje sie efektu. Poza tym nie wiem co zrobic skoro mam blond odrosty... Trzymajcie kciuki ![]()
#978 |
Przyczajenie
|
rozjaśnianie włosów
wiecie że szampon przeciwłupieżowy zmywa farbę do włosów?
![]() Ponieważ te szampony są "bardzo mocne " ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Napisz jaki jest efekt bo mam taką samą sytuacje hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wlasnie trzymam na gloie dekolor Rene Blanche i boje sie efektu.. z tego co mi dzis powiedziano w salonie fryzjerskim, to momencie kiedy robisz dekolor i chcesz zejsc zalozmy do jasnego blondu musisz wybrac farbe jasna jasna jasna najjasniejsza praktycznie, bo i tak wyjdzie ciemniejsza..
![]() |
#981 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Myslalam ze kolor zejdzie mi do jakiegos marchewkowego, ale sie przeliczylam bo jedynie odrosty mi dosc chwycily chociaz na nich dekoloryzator mialam krocej. Teraz od skory mam kawalek blond wlosow, potem kawalek blondo rudych a reszta to taki ciemny braz z rudawymi przeblyskami. Dodatkowo wlosy sa troche szorstwie chociaz nalozylam duzo odzywki i trzymalam ja na glowie. Dzis juz wlosow nie farbowalam, zrobie to jutro jak przyjrze sie wlosa w dziennym swietle. w Zaleka wygladam jakbym na czarnych wlosach rozbila zoltko;] bo jednak koncowki slabo sie rozjasnily i tlyko przygladaja sie w lusterku widze ze sa one minimalnie jadniejsze ...;/ I teraz nie wiem co robic;P chyba jutro sprobuje ta farbe a potem zobacze;D Moze te dekoloryzator nie chwycil mi tak dobrze jak innym bo farbuje wlosay juz od jakis 2 lat. Daj znac jak poszlo Tobie ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
efekty rozjasniania deko sa nawet zadowalajace.. problem w tym, ze wczesniej niepotrzebnie robilam pasemka;/
nakladalam dzis dwa razy dekoloryzator, po 2gim razie wyszedl mi slomkowy, lekko zoltawy powiedzialabym nawet i jasne prawie platynowe pasemka :| kupilam juz farbe, super jasny blond, ale ja zostawiam juz na jutro, bo boje sie, ze nic mi juz dzis wiecej nie wyjdzie (poza wlosami ![]() ![]()
#983 |
Rozeznanie
|
A ja podbijam swoje pytanko, odnośnie dekoloryzatorów... po którym jest najmniej prawdopodobne że włosy będą ciemnieć? Czy ktoś obeznany w temacie może się wypowiedzieć? Z góry dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
hejj.. moj naturalny kolor włosów to ciemny blond ...rok temu rozjaśniałam włosy - pasemkami.. zrobiła mi je moja siostra i efekt był okropny... włosy zrobiły się zółte 0_0 następnie chciałam sie tego pozbyć i próbowałam szamponetkami na ciemny blond ..;] ( niezbyt sie znałam na tym )
poszłam raz do fryzjerki i pomalowała mi tonerem na czekoladkę, pożniej znow na czekoldkę tylko ze z dodatkiem beżu ;] nie było takiego efektu jakiego chciałam....no i miesiąc temu pojechałam do fryzjera pomalować się farbą na ciemny blond... mam teraz rude włosy! dopiero niedawno dowiedziłam sie ze istnieje coś takiego jak dekoloryzacja .. i jestem dziś umówiona na nią... strasznie się boję, ze znow nie bedzie takiego efektu, jakiego chciałabym uzyskać. a chcę ciemny blond-podobny do mojego naturalnego (nie chce widocznych odrostów zbytnio) fryzjerka mi poleciła balejaż... słyszałam ze po dekoloryzacji włosy się niszczą.. ja mam dość mocne i szkoda by mi było, gdyby znow coś sie nie udało... czy mam szanse uzyskac taki kolor jaki chcę, po tych wszytskich malowaniach ??? jeśli zrobi balejaż z ciemnych odcieni blondu, to bedzie taka szansa ze za którymś malowaniem moge zrobić jednolity kolor ???????
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- ja zamierzam właśnie przefarbować na najjaśniejszy platynowy blond ;d zaje*bisty jest ;d ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- ale po tym mogą wyjść rude , ale nie koniecznie ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- ale po tym mogą wyjść rude , ale nie koniecznie Edytowane przez kiziamiziaxdxd Czas edycji: 2010-08-05 o 12:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
moja dekoloryzacja to jedna wielka pomylka;]
po koleji: 1. najpierw uzylam Rossmanowskiego kremu rozjasniajacego, ktory rozjasnil mi brazowe odrosty na jasniejsze a reszte czranych wlosow zostawil takie same. 2. Uzylam za kilka dni dekoloryzatora PROSALON i okazlo nsie ze znacznie mi rozjasnil odrosty , a reszta wlosow prawie nie ruszona, moze z czarnych zmienily sie na bardzo ciewmny braz z przeswitami czerownymi. 3 nie wiedzialamzco zroibc wiec pokrylam wlosy farba ciemny blond ktora przyciemnila mi odorsty a resztuy nie rozjasnila. PODUMOWUJAC: wlosy mam praktycznie takie jak przed wszystkimi zabiegami, jestem w plecy 50zl i tlye czasu zmarnowane.. nie wiem co teraz robic;( CHyba gdzies za miesiac wybiore sie do fryzjera tylko ze za dekoloryzacji powiedzil mi 250 - 300zl ;/ i na razie nie mam kasy o bede chodizc z mega duzymi odrostami ;]
#987 |
Zakorzenienie
|
Znajdz u siebie w miescie salon loreala... ja za dekolor we Wrocławiu bede placila do 120zl. Poszukaj, a moze akurat gdzies znajdziesz w miare przystepnej cenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
ja ide do loreala, nie chce do osiedlowego. mam nadzieje, ze loreal to gowna mi na glowie nie zrobia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ![]() ![]() zamówiłam dekoloryzator renee blanche i za kilka dni odbarwiam swoje od kilkunastu lat czarne włosy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.