|
|
#961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
nie wiem jak miało by być napisane takie pismo Edytcia, ale w tej sytuacji jak nie mają kasy w budżecie na taką inwestycję to pismo może nic nie dać, zawsze to się rozbija o fundusze, a może sie staraja o unijne? i coś wypali.
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
magda prawda jest taka, że droga miała być już od zeszłego roku, a tu
No nic coś wymyślę i poślę do nich. Do 15 listopada powinni mieć projekt budżetu to zdążę. No i się rozlało. |
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Monika się dziś do mnie odezwała. Na szczęście u nich wszystko ok, tylko Bartosz trochę przeziębiony. No i u niej jak to zawsze dużo roboty.
A poza tym rodzinka się im powiększyła - 12 czerwca siostra tż Moniki urodziła synka, a 15 czerwca młodsza siostra Moniki urodziła córę i dała jej na imię po ich mamie - Ewa. Jak to Monia pisze - sama radość ![]() Macie wszystkie pozdrowienia od niej. |
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Spoznione zyczenia dla solenizantow, nie wiedzialam ze tak szybko sie to zacznie
![]() Gosiula a kto pomalowal mala? bo chyba mi umknelo, przebombowa ta fotka , genialna, moj tez jak dorwie to sie wymaluje. Magda a co to za opis w albumie- 4 rok ile Iza ma lat??? nie 3? super prezenciki Edycia no no fajnie ci w tych wloskach ![]() yy co by tu jeszcze , u nas git , jakos leci, brak weny , wiecej czasu na podworku, maly nie spi juz w dzien , jakos wytrzymuje ale pada po 20 ustawia mnie w katy, no i milusi potrafi byc. Mamuska we wtorek wpada. milego dnia .Ja cwicze dalej ,kiedy tylko moge, waga nie leci nie wiem czemu, zla jestem na maxa.
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Monka witaj zaginiona w akcji
Fajnie, ze mama przylatuje, weselej Ci będzie i pewnie od dzidka Cie trochę odciąży?? Czy ma zamiar odpoczywać? Magda spory masz już brzuszek, ale to chyba normalne w drugiej ciąży, szybciej wyskakuje Edycia też pozdrów Monię jak będziesz do niej pisać. Fajnie jak dzieciaczki się rodzą ![]() Śnieżynka to chyba bardzo zapracowana jest W sumie fajnie, tylko szkoda że już nie pisze na forum ![]() Niestety na ten biorezonans sie nie dodzwoniłam. Będę próbować w poniedziałek, bo zależy mi na badaniu. Ciekawe tylko jak to koszt, jakaś babka w pracy mojej mamy wspominała coś o 90zł Sporo, Fibian pisała że 30zł No i będziemy musieli jechać do Iławy albo Ostródy..
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee
a ja tam nie wiem czy mnie mama obciazy , chyta ta , napewno nie jest to cel wizyty . Tak wpada , a ze babcia i za ukochanym dzidkiem jest to efekt taki bedzie , ze odpoczne , no mam taka nadzieje , zwlaszcza z RANCA . Chce troche pobujac po klimatach ( weekendy odpadaja bo tz pracuje, ale w tyg nadrobimy ), zrobic w koncu ogrod, powyrywac badziewia i dac trawe tam gdzie moge i zrobic jakis grillowy klimat, pomalowac plot , wesole miasteczko , Londek i pindball , quady itd , zobaczymy . No Sniezynka zaginela w akcji chyba cos przeoczylam Wlasnie z tym badaniem , dobrze , ze mi przypomnialas , musze sobie zlukac gdzie u nas jest , tez ciekawa jestem , musze popytac lekarza. U nas zero objawow jak zawsze , ale epiej sprawdzic. Aha w piatek mamy wizyte z migdalami , ciekawe co rastamanskie paziochy powiedza , jak mnie do domu z kwitkiem wysla to kupuje bilet na wrzesien i malego w Pl operuje. Za bardzo chrapie i ma problem z oddychaniem w nocy , nic nie mija.no koniec ![]() a wiecie ze nie pale nie wiem ile ale juz troche , moj tz tez juz nie fajura menda jedna dal rade , a to dla mendy |
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
monka, brawo, nie pal
moja mama też rzuciła i chłopa mama, jakaś seria mam nadzieję, że wszyscy wytrzymacie ![]() Doridee, fibian pisała o 30 zł, ale w necie wyczytałam, że badanie to ok. 90 zł, a nawet 140 zł, a odczulanie 30 zł. Szczerze mówiąc to 140 zł mało mi się podoba. Edytowane przez parapet Czas edycji: 2009-06-22 o 17:34 |
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna
no to mnie pocieszyłaś A Ty jakiego aparatu szukasz? Ja szukałam Mora albo Imedis, te chyba są najlepsze. Siemionowa pracuje na Imedis, ale ciężko z nim, znalazłam gdzieś w Katowicach - nierealne Monka to gratulacje za fajki A babcia na pewno pomoże Jaaa, pamiętacie jak kiedys chwaliłam teściówkę, teraz Ala już dla niej nie istnieje - co za bzdurna kobieta ![]() A ja przez własna głupotę załatwiłam sobie zatoki Jutro idę do lekarza, może cos mi przepisze..
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Monka 4 rok Izy - od 3 urodzin do 4 urodzin - o to mi chodziło, zresztą ja tak tworzyłam jej albumy, 1 rok, 2 rok itd. a i wkleiłam Monka swoje zdjęcie wcześniej z brzuszkiem.
Doridee rzeczywiście brzuch teraz mam taki duży ja z Izą w 7 miesiącu. wkleiłam fotki z wesela, moja panna prawie 5 godzin tańczyłą, nie miała czasu zjeść i napić sie, była tak padnieta, ale nie siadła nawet na 5 minut
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
monka no super, że się odezwałaś
Gratulacje za fajki ![]() Doridee jak po tym makijażu? To w ten weekend miałaś? Byłaś jużu lekarza? Jak tam? magda Iza ślicznie wyglądała gosiula trzymaj się |
|
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Magda, Iza skóra zdjęta z ciebie, już to pisałam kiedyś. Do tż w ogóle nie jest podobna. Twoja córa
![]() Brzuszek piękny. Ciesz się nim póki jest ![]() Edycia, jestem pod wrażeniem wyposażenia. Gdzie oni to wszystko trzymają? A jak papieru do tyłka zabraknie to co? wszystko tak wyliczone.Monka, pogadaj z Dzidkiem, żeby się babci przez cały jej pobyt trzymał ![]() Doridee, szczerze mówiąc myślałam, że więcej informacji na temat biorezonansu od mam maluchów znajdę w internecie. A tak naprawdę brakuje mi polecanych miejsc gdzie badanie można zrobić. Pewnie dlatego, że wydaje się że to takie czary-mary i chyba mało ludzi wierzy w wynik i działanie. To tak jak z homeopatią a tym samym mało kto z tego korzysta.We wro znalazłam sporo miejsc, ale strony wydają mi się mało wiarygodne. Znalazłam jeden ośrodek mieszczący się w przychodni i używają tam aparatu Bicom. Miałam dzwonić w sprawie cen, ale oczywiście nie wzięłam sobie numeru do pracy, a po pracy już za późno. Jutro spróbuję. |
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia tak, makijaż miałam w poprzedni weekend
Tylko nie bardzo mam na kim, chyba Andrzejowi będę przyklejać ![]() Do lekarza w końcu nie dotarłam, bo nie było już numerków. Poszłam do apteki, pogadałam z babeczką i kupiłam skuteczny lek - o niebo mi lepiej. Nigdy nie miałam problemów z zatokami ![]() Justyna, no ja w końcu tez nie zadzwoniłam do tego gabinetu. Czy wierzę w tą metodę? Hmm, raczej tak Chcę sie przebadać z czystej ciekawości. Oczyścić organizm też chcę z ciekawości, nie mam jakichś specjalnych objawów czy obaw. Daje jednak do myślenia przekonanie co niektórych, jakoby zarażenie pasożytami obejmowało olbrzymi procent społeczeństwa. Zazwyczaj myślimy "eee, mnie to nie dotyczy", co niejednokrotnie okazuje sie zgubne Wiem na pewno, że tradycyjne metody (czyli badanie kału) nie jest za bardzo skuteczne
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna hehe dzidek juz wie co ma robic
, z tym problemu nie bedzie .Magda no kumam , tez sobie o tym pomyslala, , fakt ze po fakcie Edycia moj tz juz nie pali, chyba go nie ciagnie , mnie bardziej , jak brata gdzies szczaje to go zawsze mecze o faje , a ta menda mnie splawia ze ma tylko jednego .Doridee hmm za bardzo nie pamietam akcji z tesciowka, ale przykre, co babcia olala totalnie mala? , a Andrzej cos mowi na ta sytuacje? Ja sie troche boje tych badan, kurcze ale trzeba sie za to zabrac. W piatek jak bedziemy w szpitalu to popytam lekarza. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Magda a mam cie , ktory to miech? , brzusio ciazowy juz sie nie wykrecisz tez bym takie chciala .Doridee hehe tez ci fotki przeswietlilam , przypomnialo mi sie ze na wakacjach byliscie. Twoj Andrzej chyba z deka przytyl? hehe , Aluska zadowolona z jazdy konnej? Jak u was z pampkami? w dzien juz chyba nie nosicie? a w nocy? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-06-23 o 00:24 |
|
|
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
Monka akurat cycków to mi nie brakowalo teraz mam ich nadmiar a do tego znowu muszę kupowac większe biustonosze bo mi już po 2 miesiącach ciasno
a jestem w 22 tygodniu - brzuch wielki - większy od tego co miałam z Izą nawet o 2 miesiące różnicy
|
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
parapet no nie wiem co zrobią jak papieru braknie
Będę chyba bibułę krili na paski Doridee grunt, że panna młoda zadowolona ![]() Dobrze, ze już z zatokami lepiej. Mojego Grześka czasem łapią zatoki, zazwyczaj kończy ibupromem zatoki, albo modafenem. A co Tobie polecili w aptece? monka dobrego masz brata, dba o Ciebie ![]() Ja już nie pamiętam co to pampersy. Zosia przestała je nosić rok temu, tuż przed wyjazdem na wakacje. A u Was jak w tym temacie? Gosia pracujesz dalej nad czymś? Wciągło Cię
|
|
|
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
Cześć babeczki.
Jutro odlatuję i mam nadzieję ,ze nie zgubimy sie po drodze.Najgorsza jest ta cholerna przesiadka ,ale trudno. Wczoraj w zasadzie sie spakowałam ,dzis jeszcze tylko jakieś drobiazgi i wyspać sie muszę ,bo raniutko trzeba wyjeżdżać do Warszawy. W niedzielę miałam rano mszę ,zryczałam sie na koniec ,zwłaszcza jak ksiądz przypomniał ,ze we wtorek jest dzień ojca. Cholernie cięzki znowu ten początek wakcji. Ale tak już będzie zawsze. W piątek jeździałm za swoimi sprawami gospodarskimi i nie wiem ,czy mi znowu nie cofna w księgach wieczystych papierów ,bo żądają czegos ,czego nie ma i żaden urząd tego potwierdzić nie może. Co do pampersów ,to Ninka niedawno przestała sikac w nocy ,ale poszło nam to jak po maśle ,bez żadnego rpblemu. Kazałm tylko kupic mamie nocnik ,zeby tam na mijescu miala ,boswojego przeciez ciagnąc nie będę . Do usłyszenia po 10-tym lipca. |
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiula szczęśliwej podróży i udanych wakacji
Edycia polecili mi Sinupret i w moim przypadku okazał sie bardzo skuteczny. Bierze sie 2 tabl. 3 x dziennie, do tego można dodać Ibuprom zatoki (w razie silnego bólu głowy). Ten Sinupret rozrzedza zalegającą wydzielinę i pozwala jej spływać. W razie czego polecam Monka my pampki w dzień odstawiliśmy rok temu, a w nocy... 3 dni temu Pierwsza noc - extra! Za radą Edyci odsiusiałam ją ok 1.00 w nocy, obudziła sie o 5.00 i zawołała siusiu. Druga noc też super, nie odsikiwałam jej bo chciałąm sprawdzić czy sama zawoła. Obudziła sie ok 2.00, zrobiła siusiu i spała juz do rana. A dzisiejszej nocy niestety sie zsiusiała, więc było przymusowe przebieranie. Ale spoko. Nie wiem teraz czy ja odsikiwać na śpiocha czy nie Edycia a Ty dalej Zosię odsikujesz??Dodam, ze u nas pampersy z nocy były bardzo mokre, Ala sporo siusia. Dlatego tak to odwlekałam
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
Doridee- ja też Ninkę wysadzałam zanim sama sie położyłam spać ,czyli koło północy i później spała juz do rana.
No i obowiązkowo przed samym zapakowaniem d o łóżka był nocnik. kupiłam też takie podkłady na łóżko ,wsadziłam pod prześcieradło i luz. Teraz potrafi już przesypia całą noc ,pod warunkiem ,ze zrobi siusiu bezpośrednio przed zaśnięciem , no i na szczęście budzi sie kiedy jej sie zechce. Bałam sie ,że będzie gorzej.Oskar spał bardzo twardo i nie czuł ,ze chce sisusiu i efekt wiadomo jaki był. |
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
gosiula przynajmniej pogodę będziecie mieli lepszą, niż to co teraz u nas jest. Dasz radę z przesiadkami.
Udanych wakacji życzę. Doridee gratulacje dla Ali!!! Ja robiłam dotychczas tak jak gosiula. To znaczy przed położeniem się do łóżka siku i potem zanim sama szłam spać, czyli też ok. północy znowu. Ale ostatnio już sikamy tuż przed spaniem i potem odsikujemy się jak zacznie się wiercić, albo woła że chce siku. Narazie może ją wysadzaj jeszcze sama przez jakiś miesiąc, potem Ala się przyzwyczai i nauczy, że jak się chce siku w nocy to trzeba wołać, albo biec do wc. Byłam dziś w Urzędzie Pracy, poleciałam, bo jest na stronie int. oferta stażu jako pracownik biurowy. Myślę sobie, że spoko. Poszłam do babek do pokoju i pytam o tą ofertę, a one do mnie, że nie ma takiej oferty, że nie wiedzą skąd to wzięłam i że w ogóle wymyślam. Normalnie myślałam, że ja... Ale nic spokojnie mówię jej, żeby włączyła sobie ich stronę int. i sprawdziła, bo pisze tam, że to staż. No i zaczęła się wykręcać, że coś tam, że to już nieakualne Żenada. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Czuje sie wywolana do odpowiedzi
![]() Wczoraj w sumie juz napisalam posta o dlugosci jakiegos metra, ale przez przypadek wcisnelam cofnij i tak sie wkurzylam, ze poszlam spac A wiec powtorka: U nas prawie wszystko po staremu... Olivia- mam z nia nie maly klopot, bo nie chce prawie wcale rozmawiac w jezyku polskim. Nawet jesli ktos mowi do niej po polsku to ona odpowiada po niemiecku. Kiedy zwracamy jej uwage, ze ma mowic po polsku to sie gniewa i nic nie mowi. Mam teraz brata na wakacjach ( jak co roku ) i nie za bardzo sie dogaduja... Za tydzien w piatek mamy Kinder Bal Moje dziecie bedzie mialo 3 latka i postanowilismy zrobic typowo dziecieca imprezke. Dla dzieci beda: hamburgery, frytki, gofry z bita smietana i owocami, lody, slodkosci itd... a dla doroslych tort, ciacha ( bede piekla ) i kawa, herbata... Nic wiecej. Nie bede znowu szykowac wesela Gosciom, ktorzy pytali co maja kupic na prezent powiedzialam: ZADNE ZABAWKI mamy ich cala goreeee. Sarah- rosnie, jak na drozdzach powoli zaczyna samodzielnie siadac Zwykle musze ja podpierac poduszeczkami. Nie chce prawie wcale jesc sloiczkow, wiec gotuje jej piers z kurczaka, robie zupki, daje ciasteczka to symuluje wymioty Bez przerwy sie usmiecha, od ucha do ucha, z przerwami na spanie Ogolnie jest grzeczniejsza chyba od Olivii, jak byla w jej wieku Mam skarby w domu Pod koniec lipca jedziemy do Polski na tydzien- wesele Wesele jest 1 sierpnia i myslimy tak do 4 zostac w PL. Gosiula szczesliwej podrozy i szerokiego nieba Wam zycze Urlopuj sie ile wlezie Magda duzy masz juz brzusio I dobrze, niech malenstwo ma miejsca wystarczajaco duzo Doridee i co wypalila praca z tymi makijazami ????? Mojej Olivii jak chce sie siusiu w nocy to nawet mnie nie budzi tylko sama idzie i potem spowrotem do lozka Czasami nawet nie wiem wstawala czy nie Odchudzam sie dalej, cwicze tez, rezultaty sa, ale to jeszcze nie to co bym chciala Cos mialam jeszcze pisac.... Aaaaa pracy troche mam, bo coraz czescie sa chetne na pazurki i nawet ostatnio robilam makijaz babce i tak sie sposobalo, ze teraz jej corka tez chce Duzo mi pomogl zielony korektor ![]() Nic ide szykowac obiad Buziam Was cieplusko
|
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieżynka super, że wszystko u Was w porządku. Na Olivkę nic nie poradzę, myślę, że to chwilowe, więc może szkoda naciskać za bardzo.
Gratuluję postępów wagowych ![]() Ale, ale kogo ja tu widzę... Daria Co u Was? Jak Grześ? Pewnie już duży z niego chłopczyk.
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
Śnieżynko, to fantastycznie, że interesik się rozkręca powoli.
Czy macie przerwę w przedszkolu, tzn. takie jakby wakacje? Czekamy na zdjęcia dziewczyn, skoro tak o postępach w siedzeniu nam opowiadasz, to wyobrażam sobie, że Sara już w niczym nie przypomina bobaska. Pewnie już poważna osoba pełną gębą ![]() Doridee, sinupretu używam nawet podczas zwykłego kataru, jak jest taki zielony, ropny, bardzo fajnie działa. Dzwoniłam dziś do tej przychodni i pani była ciężko zdziwiona, że o jakiś biorezonans pytam :/ więc nic się nie dowiedziałam. no i oczywiście, żeby podkarmić swoje wątpliwości co do ceny, trafiłam na wątek na forum o atopowym zapaleniu skóry i pojawiły się tam głosy o tym, że to drogie. I pierwsze opinie, na jakie trafiłam, na temat braku skuteczności. Myślałam, że łatwiej z tym będzie. Na niektórych stronach w ofercie w ogóle nie podają badania pod kątem pasożytów, więc podejrzewam, że nawet jeśli wykonają to ciężko będzie z prawidłową interpretacją wyniku. Fibian chyba miała mega farta. Gosiula, życzę ci udanej podróży i spokojnych, słoneczny wakacji. Naładuj baterie maksymalnie po tym ciężkim roku. |
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Taaadam - Ala została sama w przedszkolu
Śnieżynko fajnie, ze interesik Ci sie kręci Musze koniecznie zrobic swoje wizytówki, to priorytet. A Ty masz? ![]() Justyna podzwoniłam dzis troche i popytałam o ceny badań. I tak: w Iławie robią na Mora, koszt 50-250zł, w zależności co diagnozujemy i jak długo trwa badanie, z tego co gość mówił to nawet 3h Ale takie badanie na pasożyty kosztuje mniej wiecej 50-70zł. Przeglądałam wczoraj wątek o kuracji Sieminowej i jedna mama diagnozowała swojego syna na Oberonie (w ogóle straszny przypadek, dziecko żywcem zjadały robaki, wręcz wymiotował robalami, brrrrr). W każdym razie sprawdziłam i faktycznie na tym oberonie można to zdiagnozować, ma gość w Olsztynie, koszt - 150zł. Generalnie impreza do tanich nie należy ![]() Na razie sobie daruję te badania. Nie chorujemy aż tak. Natomiast jak będzie mnie cos bardzo niepokić, to zawsze dobrze wiedzić że takie badanie też można wykonać (oprócz podstawowych badań medycyny konwencjonalnej). Czy u was też taka masakryczna pogoda?? W niedziele napompowałam Ali basenik (na balkonie było bardzo upalnie 40st. C) i raptem popluskała sie jeden dzień. Dokupiłam jej mniejszy basenik bo na tamten trzeba sporo wody i jest dla niej jednej za duży Ale czy go napompuję jeszcze w to lato, któz to wie ![]() Aaa, nie wiem czy Was zainetersuje ale od jutra jest fajna promocja w TESCO na wodny park, przecena 75%, ze 129zł na 31,99, to 97zł mniej Pisze jakby ktoś był zainteresowany, ja na pewno podjadę, może uda mi sie go kupić. Wyglada na fajny a Ala kocha taplać sie w wodzie ![]() Dzisiejsza noc do przodu Jednak nie mam co na razie liczyć że będzie zawsze wybudzać sie sama na siku
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia nie wiadomo czy sie smiac czy plakac, ale pociesze cie ze wszedzie tak w urzedach jest
![]() Sniezynka hmm wydaje mi sie ze jest to typowe zachowanie .Czytalam kiedys o takiej samej sytuacji , ale w Angli i dziecko bylo wieksze, z tego co pamietam to trzeba tlumaczyc , ze w domu sie mowi po polsku a gdzie indziej , az zrozumie. Nas to pewnie tez czeka ale nie odpuszcze, bede dzidkowi mowic ze jak chce rozmawiac z babcia , ciocia itd to trzeba rozmawiac po polsku alby rozumial i mogl sie z nimi dogadac. Moze jak ci odpowiada po niemiecku, niereaguj i dopiero zareaguj jak powie po polsku , powiedz jej tak i moze zakuma ze z mama i tata mowi sie po polsku. Wiesz Sara ci podrosnie to moze byc latwiej , albo nasteny bunt . Super ze ci biznesik tak idzie Doridee u la la laluchna tak trzymac, oby Aluska jakos to strawila. U nas pogoda lepsza niz u was , jak dogrzeje to zapelniam basen. Slyszalam ze straszne ulewy , jak popada z 2 dni to podtopi domy moich wujaszkow. Ja malego nie odsikuje w nocy , u nas jest to troche hmmm skomplikowane, przez migdal ma strasznie slaby sen, rozbudza sie . Narazie z pampkiem spi w dzien wymachuje pisiorkiem na lewo i prawo , ostatnio osikal mojego tz-ta jak na kanapie siedzial, myslalam ze sie posikam. Draznil sie z moim tz-tem az w koncu polecialo .Moja mama wczoraj wpadla , dzidek wstal o 1 w nocy, na schodach stal jak zobaczyl moja mama to az sie trzasl taki byl szczesliwy i krzyczal "o przyjechalas do mnie ". Jutro robimy ogrod , wywalamy te badziewia i daje trawe, w koncu |
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Doridee, przede wszystkim gratulacje z powodu przedszkola. Teraz bądź twarda i nawet jak będzie płakać to zmykaj do domu. Możesz zadzwonić i zapytać czy się uspokoiła? tak, żebyś się nie martwiła.
no i Faktycznie drogo, tym bardziej, że mnie alergie u faceta interesują i ich ewentualnej przyczyny w robakach szukam. Tylko, że on żołądkowych dolegliwości nie ma, moje też się uspokoiły, jak dbam o bakterie i błonnik. Najgorsze, że on na temat biorezonansu poczytał i w ogóle w to nie wierzy, więc trudno go namówić. Z drugiej strony oddawanie próbek do laboratorium do tego stopnia go obrzydza, że nawet słowa nie mogę o tym powiedzieć. A mnie martwi, że pojawiła się u niego alergia na słońce, której wcześniej nie miał. Chociaż niektóre alergie też się nabywa. Trudno powiedzieć co tak naprawdę się dzieje. Fibian pisała też, że u nich króciutko trwało badanie. Wcześniej leczyła u homeopatki mięczaka i z opisu wynika, że pasożyty wybadali u tej samej babeczki. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam. Jeśli chodzi o letnie zakupy, to kupiłam sobie sandałki i gucio. Zaledwie dwa razy mi się udało ubrać. Żeby było ciekawiej zrezygnowałam z zakupu balerin, bo stwierdziłam, że lada moment będą upały i nie ma sensu inwestować w takie buty. Efekt jest taki, że baleriny już się rozlatują, bo są mksymalnie znoszone, a sandałki sobie czasem oglądam, jakie są fajne ![]() O kurcze, Monka, ja bym się na miejscu babci poryczała. Wzruszające ![]() Edycia, nie bez powodu wszyscy narzekają na urzędy pracy. |
|
|
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Doridee gratulacje dla Alutki - trochę to trwało ale efekty są
co do sikania w nocy to my rok temu odstawiliśmy pieluchy w dzień a po dwóch tygodniach w nocy - pielucha była już z pół roku w nocy sucha więc mogliśmy sobie na to pozwolić, Iza siusiu robi przed kąpielą i jest git - chociaż przez ten rok zdarzyło jej sie chyba 3 razy - obudziła sie zawołała ale nie zdążyła ale uwazam, ze to wielki sukcesŚnieżynka super, ze biznes się kręci a co do małej i języków to ja nic nie wydumam, ale sposób Monki mi się podoba cóż Edytcia urząd pracy może z założenia ma pomagać w szukaniu pracy ale jest tylko do obsługi bezrobotnych tzn raz na miesiac wpisac wizytę w kompa a nie aby im pomagaćprzykre ale tak to właśnie wygląda w praktyce Monka reakcja małego świetna poprosty wspaniały wnusio, fakt wzruszające Parapet to tak jak ja nie inwestowałam w buty pełniejsze bo i po co jak idzie lato i kupiłam nawet 2 pary sandałów i co? i mogę na nie patrzeć |
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Ah nie ccialam sie przyznawac, ale wzruszylam sie wtedy i do kuchni pobieglam , zeby nie widzieli
Doridee wlasnie czytam, ze w Olsztynie sa podtopienia, a jak tam u was. Musze do wujaszkow zadzwonic jak u nich .Ale ze mnie PAZDZIOCHOWA MAMA .U nas tez dzis pochmurno, wczoraj palilo, ale wialo z deka, ehh chyba spuszcze powietrze w basenie ![]() Doridee zapomnialam napisac szok z tymi robalami , az mnie ciary przechodza. o zgrozo .
|
|
|
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
a to z Izy urodzin 3 i mieszanka 1 i 3
|
|
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
W dniu 3 urodzin Ninko
życzymy Ci kolorowych dni wypełnionych uśmiechem i miłością |
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Magda chyba Ninka ma urodziny za miesiąc
![]() U nas noce porażka, Ala w ogóle nie woła Tej nocy nastawiłam sobie budzik na 3.00, ale co z tego - już sie zsiusiała ![]() Koleżanka kupiła mi wczoraj ten park wodny - rewelacja! Ala zachwycona. Najlepiej, ze były tylko 4 szt., jej mąż zajechał o 5.00 rano przed pracą. Później to już można było zapomnieć ![]() Ala właśnie czesze swojego konia, mówię jej, że powyrywa mu wszystkie włosy a ona na to "Ale chcę żeby był doskonały" Pogoda znowu do kitu, pada od rana
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

ile Iza ma lat??? nie 3? super prezenciki
, u nas git , jakos leci, brak weny , wiecej czasu na podworku, maly nie spi juz w dzien , jakos wytrzymuje ale pada po 20
.Ja cwicze dalej ,kiedy tylko moge, waga nie leci
nie wiem czemu, zla jestem na maxa.
Fajnie, ze mama przylatuje, weselej Ci będzie i pewnie od dzidka Cie trochę odciąży?? Czy ma zamiar odpoczywać?

No i będziemy musieli jechać do Iławy albo Ostródy..
no to mnie pocieszyłaś
A babcia na pewno pomoże
trzymaj się