* Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-19, 10:22   #961
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III

nie wiem jak miało by być napisane takie pismo Edytcia, ale w tej sytuacji jak nie mają kasy w budżecie na taką inwestycję to pismo może nic nie dać, zawsze to się rozbija o fundusze, a może sie staraja o unijne? i coś wypali.
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 10:44   #962
edytcia
Zakorzenienie

magda prawda jest taka, że droga miała być już od zeszłego roku, a tu
No nic coś wymyślę i poślę do nich. Do 15 listopada powinni mieć projekt budżetu to zdążę.

No i się rozlało.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 17:56   #963
edytcia
Zakorzenienie

Monika się dziś do mnie odezwała. Na szczęście u nich wszystko ok, tylko Bartosz trochę przeziębiony. No i u niej jak to zawsze dużo roboty.
A poza tym rodzinka się im powiększyła - 12 czerwca siostra tż Moniki urodziła synka, a 15 czerwca młodsza siostra Moniki urodziła córę i dała jej na imię po ich mamie - Ewa. Jak to Monia pisze - sama radość
Macie wszystkie pozdrowienia od niej.
Stary 2009-06-20, 14:54   #964
monka23
Zakorzenienie

Spoznione zyczenia dla solenizantow, nie wiedzialam ze tak szybko sie to zacznie

Gosiula a kto pomalowal mala? bo chyba mi umknelo, przebombowa ta fotka , genialna, moj tez jak dorwie to sie wymaluje.

Magda a co to za opis w albumie- 4 rok ile Iza ma lat??? nie 3? super prezenciki

Edycia no no fajnie ci w tych wloskach

yy co by tu jeszcze , u nas git , jakos leci, brak weny , wiecej czasu na podworku, maly nie spi juz w dzien , jakos wytrzymuje ale pada po 20 . Na rowerku smiga, niegrzeczny, fochuje, kluci sie ustawia mnie w katy, no i milusi potrafi byc. Mamuska we wtorek wpada. milego dnia .Ja cwicze dalej ,kiedy tylko moge, waga nie leci nie wiem czemu, zla jestem na maxa.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 23:22   #965
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka witaj zaginiona w akcji Fajnie, ze mama przylatuje, weselej Ci będzie i pewnie od dzidka Cie trochę odciąży?? Czy ma zamiar odpoczywać?

Magda spory masz już brzuszek, ale to chyba normalne w drugiej ciąży, szybciej wyskakuje

Edycia też pozdrów Monię jak będziesz do niej pisać. Fajnie jak dzieciaczki się rodzą

Śnieżynka
to chyba bardzo zapracowana jest W sumie fajnie, tylko szkoda że już nie pisze na forum

Niestety na ten biorezonans sie nie dodzwoniłam. Będę próbować w poniedziałek, bo zależy mi na badaniu. Ciekawe tylko jak to koszt, jakaś babka w pracy mojej mamy wspominała coś o 90zł Sporo, Fibian pisała że 30zł No i będziemy musieli jechać do Iławy albo Ostródy..
Stary 2009-06-21, 00:44   #966
monka23
Zakorzenienie

Doridee a ja tam nie wiem czy mnie mama obciazy , chyta ta , napewno nie jest to cel wizyty . Tak wpada , a ze babcia i za ukochanym dzidkiem jest to efekt taki bedzie , ze odpoczne , no mam taka nadzieje , zwlaszcza z RANCA . Chce troche pobujac po klimatach ( weekendy odpadaja bo tz pracuje, ale w tyg nadrobimy ), zrobic w koncu ogrod, powyrywac badziewia i dac trawe tam gdzie moge i zrobic jakis grillowy klimat, pomalowac plot , wesole miasteczko , Londek i pindball , quady itd , zobaczymy . No Sniezynka zaginela w akcji , ale nie dziwie sie , wakacje, nie wiadomo czy Oliwka dalej chodzi do przedszkola czy przerwa a Sara juz nie jest taka maluska i ma swoje potrzeby, czas spania kupek i jedzonka zaczyna sie konczyc . Ja nic nie wiem jak Magda wyglada i jej brzusio chyba cos przeoczylam Wlasnie z tym badaniem , dobrze , ze mi przypomnialas , musze sobie zlukac gdzie u nas jest , tez ciekawa jestem , musze popytac lekarza. U nas zero objawow jak zawsze , ale epiej sprawdzic. Aha w piatek mamy wizyte z migdalami , ciekawe co rastamanskie paziochy powiedza , jak mnie do domu z kwitkiem wysla to kupuje bilet na wrzesien i malego w Pl operuje. Za bardzo chrapie i ma problem z oddychaniem w nocy , nic nie mija.

no koniec i:p :

a wiecie ze nie pale nie wiem ile ale juz troche a tak mi sie chce jarac w tym momencie , ze ah oh i bum, na gumach smigam, lubie je, moj tz tez juz nie fajura menda jedna dal rade , a to dla mendy
Stary 2009-06-21, 22:21   #967
parapet
Zadomowienie

monka, brawo, nie pal moja mama też rzuciła i chłopa mama, jakaś seria mam nadzieję, że wszyscy wytrzymacie

Doridee, fibian pisała o 30 zł, ale w necie wyczytałam, że badanie to ok. 90 zł, a nawet 140 zł, a odczulanie 30 zł. Szczerze mówiąc to 140 zł mało mi się podoba.

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2009-06-22 o 17:34
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 22:41   #968
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Justyna no to mnie pocieszyłaś Mi sie nie podoba nawet 90zł, nie wspominając o 140zł... Może jutro czegoś się dowiem A Ty jakiego aparatu szukasz? Ja szukałam Mora albo Imedis, te chyba są najlepsze. Siemionowa pracuje na Imedis, ale ciężko z nim, znalazłam gdzieś w Katowicach - nierealne

Monka to gratulacje za fajki A babcia na pewno pomoże
Jaaa, pamiętacie jak kiedys chwaliłam teściówkę, teraz Ala już dla niej nie istnieje - co za bzdurna kobieta

A ja przez własna głupotę załatwiłam sobie zatoki Pisałam, ze byłam chora, leczyłam sie sama, nie oszczędzałam sie za bardzo i teraz mam za swoje. Obrzydliwy żółty katar i okropny ból zatok Jutro idę do lekarza, może cos mi przepisze..
Stary 2009-06-22, 07:45   #969
magdawikp
Wtajemniczenie

Monka 4 rok Izy - od 3 urodzin do 4 urodzin - o to mi chodziło, zresztą ja tak tworzyłam jej albumy, 1 rok, 2 rok itd. a i wkleiłam Monka swoje zdjęcie wcześniej z brzuszkiem.
Doridee rzeczywiście brzuch teraz mam taki duży ja z Izą w 7 miesiącu.

wkleiłam fotki z wesela, moja panna prawie 5 godzin tańczyłą, nie miała czasu zjeść i napić sie, była tak padnieta, ale nie siadła nawet na 5 minut
Stary 2009-06-22, 13:35   #970
edytcia
Zakorzenienie

monka no super, że się odezwałaś Gratulacje za fajki Obyście wytrzymali oboje

Doridee jak po tym makijażu? To w ten weekend miałaś? Byłaś jużu lekarza? Jak tam?

magda Iza ślicznie wyglądała

gosiula trzymaj się
Stary 2009-06-22, 20:53   #971
parapet
Zadomowienie

Magda, Iza skóra zdjęta z ciebie, już to pisałam kiedyś. Do tż w ogóle nie jest podobna. Twoja córa
Brzuszek piękny. Ciesz się nim póki jest

Edycia, jestem pod wrażeniem wyposażenia. Gdzie oni to wszystko trzymają? A jak papieru do tyłka zabraknie to co? wszystko tak wyliczone.

Monka, pogadaj z Dzidkiem, żeby się babci przez cały jej pobyt trzymał

Doridee, szczerze mówiąc myślałam, że więcej informacji na temat biorezonansu od mam maluchów znajdę w internecie. A tak naprawdę brakuje mi polecanych miejsc gdzie badanie można zrobić. Pewnie dlatego, że wydaje się że to takie czary-mary i chyba mało ludzi wierzy w wynik i działanie. To tak jak z homeopatią a tym samym mało kto z tego korzysta.
We wro znalazłam sporo miejsc, ale strony wydają mi się mało wiarygodne. Znalazłam jeden ośrodek mieszczący się w przychodni i używają tam aparatu Bicom. Miałam dzwonić w sprawie cen, ale oczywiście nie wzięłam sobie numeru do pracy, a po pracy już za późno. Jutro spróbuję.
Stary 2009-06-22, 22:53   #972
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Edycia tak, makijaż miałam w poprzedni weekend W porządeczku, tylko ręka lekko mi drżała jak kępki kleiłam, muszę więcej ćwiczyć Tylko nie bardzo mam na kim, chyba Andrzejowi będę przyklejać
Do lekarza w końcu nie dotarłam, bo nie było już numerków. Poszłam do apteki, pogadałam z babeczką i kupiłam skuteczny lek - o niebo mi lepiej. Nigdy nie miałam problemów z zatokami

Justyna, no ja w końcu tez nie zadzwoniłam do tego gabinetu. Czy wierzę w tą metodę? Hmm, raczej tak Zwłaszcza, ze w wielu przypadkach chorzy potwierdzają robale "naocznie" podczas leczenia Chcę sie przebadać z czystej ciekawości. Oczyścić organizm też chcę z ciekawości, nie mam jakichś specjalnych objawów czy obaw. Daje jednak do myślenia przekonanie co niektórych, jakoby zarażenie pasożytami obejmowało olbrzymi procent społeczeństwa. Zazwyczaj myślimy "eee, mnie to nie dotyczy", co niejednokrotnie okazuje sie zgubne Wiem na pewno, że tradycyjne metody (czyli badanie kału) nie jest za bardzo skuteczne A w homeopatię wierzę i stosuję
Stary 2009-06-23, 00:17   #973
monka23
Zakorzenienie

Justyna hehe dzidek juz wie co ma robic , z tym problemu nie bedzie .

Magda no kumam , tez sobie o tym pomyslala, , fakt ze po fakcie , zaraz lukam na fotki weselne i twojego brzucholka .

Edycia moj tz juz nie pali, chyba go nie ciagnie , mnie bardziej , jak brata gdzies szczaje to go zawsze mecze o faje , a ta menda mnie splawia ze ma tylko jednego .

Doridee hmm za bardzo nie pamietam akcji z tesciowka, ale przykre, co babcia olala totalnie mala? , a Andrzej cos mowi na ta sytuacje? Ja sie troche boje tych badan, kurcze ale trzeba sie za to zabrac. W piatek jak bedziemy w szpitalu to popytam lekarza.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Magda a mam cie , ktory to miech? , brzusio ciazowy juz sie nie wykrecisz , no i cycki masz fantastik tez bym takie chciala .

Doridee hehe tez ci fotki przeswietlilam , przypomnialo mi sie ze na wakacjach byliscie. Twoj Andrzej chyba z deka przytyl? hehe , Aluska zadowolona z jazdy konnej?

Jak u was z pampkami? w dzien juz chyba nie nosicie? a w nocy?

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-06-23 o 00:24
Stary 2009-06-23, 08:40   #974
magdawikp
Wtajemniczenie

Monka akurat cycków to mi nie brakowalo teraz mam ich nadmiar a do tego znowu muszę kupowac większe biustonosze bo mi już po 2 miesiącach ciasno
a jestem w 22 tygodniu - brzuch wielki - większy od tego co miałam z Izą nawet o 2 miesiące różnicy
Stary 2009-06-23, 08:58   #975
edytcia
Zakorzenienie

parapet no nie wiem co zrobią jak papieru braknie Będę chyba bibułę krili na paski

Doridee grunt, że panna młoda zadowolona A Ty dobra jesteś, więc się nie przejmuj drganiem ręki
Dobrze, ze już z zatokami lepiej. Mojego Grześka czasem łapią zatoki, zazwyczaj kończy ibupromem zatoki, albo modafenem. A co Tobie polecili w aptece?

monka dobrego masz brata, dba o Ciebie
Ja już nie pamiętam co to pampersy. Zosia przestała je nosić rok temu, tuż przed wyjazdem na wakacje.
A u Was jak w tym temacie?

Gosia pracujesz dalej nad czymś? Wciągło Cię
Stary 2009-06-23, 10:33   #976
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Cześć babeczki.
Jutro odlatuję i mam nadzieję ,ze nie zgubimy sie po drodze.Najgorsza jest ta cholerna przesiadka ,ale trudno.
Wczoraj w zasadzie sie spakowałam ,dzis jeszcze tylko jakieś drobiazgi i wyspać sie muszę ,bo raniutko trzeba wyjeżdżać do Warszawy.

W niedzielę miałam rano mszę ,zryczałam sie na koniec ,zwłaszcza jak ksiądz przypomniał ,ze we wtorek jest dzień ojca. Cholernie cięzki znowu ten początek wakcji. Ale tak już będzie zawsze.

W piątek jeździałm za swoimi sprawami gospodarskimi i nie wiem ,czy mi znowu nie cofna w księgach wieczystych papierów ,bo żądają czegos ,czego nie ma i żaden urząd tego potwierdzić nie może.

Co do pampersów ,to Ninka niedawno przestała sikac w nocy ,ale poszło nam to jak po maśle ,bez żadnego rpblemu.
Kazałm tylko kupic mamie nocnik ,zeby tam na mijescu miala ,boswojego przeciez ciagnąc nie będę .
Do usłyszenia po 10-tym lipca.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 10:43   #977
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Gosiula szczęśliwej podróży i udanych wakacji

Edycia polecili mi Sinupret i w moim przypadku okazał sie bardzo skuteczny. Bierze sie 2 tabl. 3 x dziennie, do tego można dodać Ibuprom zatoki (w razie silnego bólu głowy). Ten Sinupret rozrzedza zalegającą wydzielinę i pozwala jej spływać. W razie czego polecam

Monka my pampki w dzień odstawiliśmy rok temu, a w nocy... 3 dni temu Pierwsza noc - extra! Za radą Edyci odsiusiałam ją ok 1.00 w nocy, obudziła sie o 5.00 i zawołała siusiu. Druga noc też super, nie odsikiwałam jej bo chciałąm sprawdzić czy sama zawoła. Obudziła sie ok 2.00, zrobiła siusiu i spała juz do rana. A dzisiejszej nocy niestety sie zsiusiała, więc było przymusowe przebieranie. Ale spoko.
Nie wiem teraz czy ja odsikiwać na śpiocha czy nie Edycia a Ty dalej Zosię odsikujesz??
Dodam, ze u nas pampersy z nocy były bardzo mokre, Ala sporo siusia. Dlatego tak to odwlekałam
Stary 2009-06-23, 11:20   #978
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Doridee- ja też Ninkę wysadzałam zanim sama sie położyłam spać ,czyli koło północy i później spała juz do rana.
No i obowiązkowo przed samym zapakowaniem d o łóżka był nocnik.
kupiłam też takie podkłady na łóżko ,wsadziłam pod prześcieradło i luz.
Teraz potrafi już przesypia całą noc ,pod warunkiem ,ze zrobi siusiu bezpośrednio przed zaśnięciem , no i na szczęście budzi sie kiedy jej sie zechce.
Bałam sie ,że będzie gorzej.Oskar spał bardzo twardo i nie czuł ,ze chce sisusiu i efekt wiadomo jaki był.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 12:21   #979
edytcia
Zakorzenienie

gosiula przynajmniej pogodę będziecie mieli lepszą, niż to co teraz u nas jest. Dasz radę z przesiadkami.
Udanych wakacji życzę.

Doridee gratulacje dla Ali!!! Ja robiłam dotychczas tak jak gosiula. To znaczy przed położeniem się do łóżka siku i potem zanim sama szłam spać, czyli też ok. północy znowu. Ale ostatnio już sikamy tuż przed spaniem i potem odsikujemy się jak zacznie się wiercić, albo woła że chce siku.
Narazie może ją wysadzaj jeszcze sama przez jakiś miesiąc, potem Ala się przyzwyczai i nauczy, że jak się chce siku w nocy to trzeba wołać, albo biec do wc.

Byłam dziś w Urzędzie Pracy, poleciałam, bo jest na stronie int. oferta stażu jako pracownik biurowy. Myślę sobie, że spoko. Poszłam do babek do pokoju i pytam o tą ofertę, a one do mnie, że nie ma takiej oferty, że nie wiedzą skąd to wzięłam i że w ogóle wymyślam. Normalnie myślałam, że ja... Ale nic spokojnie mówię jej, żeby włączyła sobie ich stronę int. i sprawdziła, bo pisze tam, że to staż. No i zaczęła się wykręcać, że coś tam, że to już nieakualne
Żenada.
Stary 2009-06-23, 14:46   #980
Sniezynka21
Zakorzenienie

Czuje sie wywolana do odpowiedzi

Wczoraj w sumie juz napisalam posta o dlugosci jakiegos metra, ale przez przypadek wcisnelam cofnij i tak sie wkurzylam, ze poszlam spac

A wiec powtorka:

U nas prawie wszystko po staremu...

Olivia-
mam z nia nie maly klopot, bo nie chce prawie wcale rozmawiac w jezyku polskim. Nawet jesli ktos mowi do niej po polsku to ona odpowiada po niemiecku. Kiedy zwracamy jej uwage, ze ma mowic po polsku to sie gniewa i nic nie mowi. Mam teraz brata na wakacjach ( jak co roku ) i nie za bardzo sie dogaduja... Za tydzien w piatek mamy Kinder Bal Moje dziecie bedzie mialo 3 latka i postanowilismy zrobic typowo dziecieca imprezke. Dla dzieci beda: hamburgery, frytki, gofry z bita smietana i owocami, lody, slodkosci itd... a dla doroslych tort, ciacha ( bede piekla ) i kawa, herbata... Nic wiecej. Nie bede znowu szykowac wesela Gosciom, ktorzy pytali co maja kupic na prezent powiedzialam: ZADNE ZABAWKI mamy ich cala goreeee.

Sarah- rosnie, jak na drozdzach powoli zaczyna samodzielnie siadac Zwykle musze ja podpierac poduszeczkami. Nie chce prawie wcale jesc sloiczkow, wiec gotuje jej piers z kurczaka, robie zupki, daje ciasteczka to symuluje wymioty Bez przerwy sie usmiecha, od ucha do ucha, z przerwami na spanie Ogolnie jest grzeczniejsza chyba od Olivii, jak byla w jej wieku Mam skarby w domu

Pod koniec lipca jedziemy do Polski na tydzien- wesele Wesele jest 1 sierpnia i myslimy tak do 4 zostac w PL.

Gosiula
szczesliwej podrozy i szerokiego nieba Wam zycze Urlopuj sie ile wlezie

Magda
duzy masz juz brzusio I dobrze, niech malenstwo ma miejsca wystarczajaco duzo

Doridee i co wypalila praca z tymi makijazami ?????

Mojej Olivii jak chce sie siusiu w nocy to nawet mnie nie budzi tylko sama idzie i potem spowrotem do lozka Czasami nawet nie wiem wstawala czy nie

Odchudzam sie dalej, cwicze tez, rezultaty sa, ale to jeszcze nie to co bym chciala

Cos mialam jeszcze pisac....

Aaaaa pracy troche mam, bo coraz czescie sa chetne na pazurki i nawet ostatnio robilam makijaz babce i tak sie sposobalo, ze teraz jej corka tez chce Duzo mi pomogl zielony korektor

Nic ide szykowac obiad
Buziam Was cieplusko
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 15:52   #981
edytcia
Zakorzenienie

Śnieżynka super, że wszystko u Was w porządku. Na Olivkę nic nie poradzę, myślę, że to chwilowe, więc może szkoda naciskać za bardzo.
Gratuluję postępów wagowych

Ale, ale kogo ja tu widzę... Daria Co u Was? Jak Grześ? Pewnie już duży z niego chłopczyk.
Stary 2009-06-23, 19:57   #982
parapet
Zadomowienie

Śnieżynko, to fantastycznie, że interesik się rozkręca powoli.
Czy macie przerwę w przedszkolu, tzn. takie jakby wakacje?
Czekamy na zdjęcia dziewczyn, skoro tak o postępach w siedzeniu nam opowiadasz, to wyobrażam sobie, że Sara już w niczym nie przypomina bobaska. Pewnie już poważna osoba pełną gębą

Doridee, sinupretu używam nawet podczas zwykłego kataru, jak jest taki zielony, ropny, bardzo fajnie działa.
Dzwoniłam dziś do tej przychodni i pani była ciężko zdziwiona, że o jakiś biorezonans pytam :/ więc nic się nie dowiedziałam. no i oczywiście, żeby podkarmić swoje wątpliwości co do ceny, trafiłam na wątek na forum o atopowym zapaleniu skóry i pojawiły się tam głosy o tym, że to drogie. I pierwsze opinie, na jakie trafiłam, na temat braku skuteczności. Myślałam, że łatwiej z tym będzie. Na niektórych stronach w ofercie w ogóle nie podają badania pod kątem pasożytów, więc podejrzewam, że nawet jeśli wykonają to ciężko będzie z prawidłową interpretacją wyniku. Fibian chyba miała mega farta.

Gosiula, życzę ci udanej podróży i spokojnych, słoneczny wakacji. Naładuj baterie maksymalnie po tym ciężkim roku.
Stary 2009-06-24, 18:45   #983
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Taaadam - Ala została sama w przedszkolu Zaczęło sie niewinnie bo o 16.00 było zebranie organizacyjne, wiec siłą rzeczy musiała zostać sama. Płakała na początku, ale później tak sie rozbawiła że po zebraniu zaszłam do sali a ta mnie nawet nie zauważyła Wiec ja w tył zwrot i sruu do domku Będę już ją zostawiać, nie ma bata

Śnieżynko fajnie, ze interesik Ci sie kręci Z moimi makijażami to jest tak, że jak klientki będa chciały to będę je robić. Do tej pory ten salon nie miał wizażystki, mało kto wie że jest taka możliwość. Teraz fryzjerki będą o tym mówić i moze sie rozkręci Musze koniecznie zrobic swoje wizytówki, to priorytet. A Ty masz?

Justyna podzwoniłam dzis troche i popytałam o ceny badań. I tak: w Iławie robią na Mora, koszt 50-250zł, w zależności co diagnozujemy i jak długo trwa badanie, z tego co gość mówił to nawet 3h Ale takie badanie na pasożyty kosztuje mniej wiecej 50-70zł.
Przeglądałam wczoraj wątek o kuracji Sieminowej i jedna mama diagnozowała swojego syna na Oberonie (w ogóle straszny przypadek, dziecko żywcem zjadały robaki, wręcz wymiotował robalami, brrrrr). W każdym razie sprawdziłam i faktycznie na tym oberonie można to zdiagnozować, ma gość w Olsztynie, koszt - 150zł.
Generalnie impreza do tanich nie należy Skąd te 30zł u Fibian to nie mam pojęcia
Na razie sobie daruję te badania. Nie chorujemy aż tak. Natomiast jak będzie mnie cos bardzo niepokić, to zawsze dobrze wiedzić że takie badanie też można wykonać (oprócz podstawowych badań medycyny konwencjonalnej).

Czy u was też taka masakryczna pogoda?? W niedziele napompowałam Ali basenik (na balkonie było bardzo upalnie 40st. C) i raptem popluskała sie jeden dzień. Dokupiłam jej mniejszy basenik bo na tamten trzeba sporo wody i jest dla niej jednej za duży Ale czy go napompuję jeszcze w to lato, któz to wie
Aaa, nie wiem czy Was zainetersuje ale od jutra jest fajna promocja w TESCO na wodny park, przecena 75%, ze 129zł na 31,99, to 97zł mniej Pisze jakby ktoś był zainteresowany, ja na pewno podjadę, może uda mi sie go kupić. Wyglada na fajny a Ala kocha taplać sie w wodzie

Dzisiejsza noc do przodu Odsiusiałam ją ok. 24.00, potem jeszcze obudziła sie ok 3.00, też sie wysiusiała i już spała do rana Jednak nie mam co na razie liczyć że będzie zawsze wybudzać sie sama na siku
Stary 2009-06-24, 21:29   #984
monka23
Zakorzenienie

Edycia nie wiadomo czy sie smiac czy plakac, ale pociesze cie ze wszedzie tak w urzedach jest , jak nie urok to sraczka

Sniezynka hmm wydaje mi sie ze jest to typowe zachowanie .Czytalam kiedys o takiej samej sytuacji , ale w Angli i dziecko bylo wieksze, z tego co pamietam to trzeba tlumaczyc , ze w domu sie mowi po polsku a gdzie indziej , az zrozumie. Nas to pewnie tez czeka ale nie odpuszcze, bede dzidkowi mowic ze jak chce rozmawiac z babcia , ciocia itd to trzeba rozmawiac po polsku alby rozumial i mogl sie z nimi dogadac. Moze jak ci odpowiada po niemiecku, niereaguj i dopiero zareaguj jak powie po polsku , powiedz jej tak i moze zakuma ze z mama i tata mowi sie po polsku. Wiesz Sara ci podrosnie to moze byc latwiej , albo nasteny bunt . Super ze ci biznesik tak idzie

Doridee u la la laluchna tak trzymac, oby Aluska jakos to strawila. U nas pogoda lepsza niz u was , jak dogrzeje to zapelniam basen. Slyszalam ze straszne ulewy , jak popada z 2 dni to podtopi domy moich wujaszkow.

Ja malego nie odsikuje w nocy , u nas jest to troche hmmm skomplikowane, przez migdal ma strasznie slaby sen, rozbudza sie . Narazie z pampkiem spi w dzien wymachuje pisiorkiem na lewo i prawo , ostatnio osikal mojego tz-ta jak na kanapie siedzial, myslalam ze sie posikam. Draznil sie z moim tz-tem az w koncu polecialo , a pozatym to sika do wc .

Moja mama wczoraj wpadla , dzidek wstal o 1 w nocy, na schodach stal jak zobaczyl moja mama to az sie trzasl taki byl szczesliwy i krzyczal "o przyjechalas do mnie ".

Jutro robimy ogrod , wywalamy te badziewia i daje trawe, w koncu.
Stary 2009-06-24, 21:43   #985
parapet
Zadomowienie

Doridee, przede wszystkim gratulacje z powodu przedszkola. Teraz bądź twarda i nawet jak będzie płakać to zmykaj do domu. Możesz zadzwonić i zapytać czy się uspokoiła? tak, żebyś się nie martwiła.
no i

Faktycznie drogo, tym bardziej, że mnie alergie u faceta interesują i ich ewentualnej przyczyny w robakach szukam. Tylko, że on żołądkowych dolegliwości nie ma, moje też się uspokoiły, jak dbam o bakterie i błonnik. Najgorsze, że on na temat biorezonansu poczytał i w ogóle w to nie wierzy, więc trudno go namówić. Z drugiej strony oddawanie próbek do laboratorium do tego stopnia go obrzydza, że nawet słowa nie mogę o tym powiedzieć. A mnie martwi, że pojawiła się u niego alergia na słońce, której wcześniej nie miał. Chociaż niektóre alergie też się nabywa. Trudno powiedzieć co tak naprawdę się dzieje.
Fibian pisała też, że u nich króciutko trwało badanie. Wcześniej leczyła u homeopatki mięczaka i z opisu wynika, że pasożyty wybadali u tej samej babeczki. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam.

Jeśli chodzi o letnie zakupy, to kupiłam sobie sandałki i gucio. Zaledwie dwa razy mi się udało ubrać. Żeby było ciekawiej zrezygnowałam z zakupu balerin, bo stwierdziłam, że lada moment będą upały i nie ma sensu inwestować w takie buty. Efekt jest taki, że baleriny już się rozlatują, bo są mksymalnie znoszone, a sandałki sobie czasem oglądam, jakie są fajne

O kurcze, Monka, ja bym się na miejscu babci poryczała. Wzruszające

Edycia, nie bez powodu wszyscy narzekają na urzędy pracy.
Stary 2009-06-25, 09:31   #986
magdawikp
Wtajemniczenie

Doridee gratulacje dla Alutki - trochę to trwało ale efekty są

co do sikania w nocy to my rok temu odstawiliśmy pieluchy w dzień a po dwóch tygodniach w nocy - pielucha była już z pół roku w nocy sucha więc mogliśmy sobie na to pozwolić, Iza siusiu robi przed kąpielą i jest git - chociaż przez ten rok zdarzyło jej sie chyba 3 razy - obudziła sie zawołała ale nie zdążyła ale uwazam, ze to wielki sukces

Śnieżynka
super, ze biznes się kręci a co do małej i języków to ja nic nie wydumam, ale sposób Monki mi się podoba

cóż Edytcia urząd pracy może z założenia ma pomagać w szukaniu pracy ale jest tylko do obsługi bezrobotnych tzn raz na miesiac wpisac wizytę w kompa a nie aby im pomagać
przykre ale tak to właśnie wygląda w praktyce

Monka reakcja małego świetna poprosty wspaniały wnusio, fakt wzruszające

Parapet to tak jak ja nie inwestowałam w buty pełniejsze bo i po co jak idzie lato i kupiłam nawet 2 pary sandałów i co? i mogę na nie patrzeć bo udało mi się do tej pory założyć tylko jedne i to aż dwa razy
Stary 2009-06-25, 11:30   #987
monka23
Zakorzenienie

Ah nie ccialam sie przyznawac, ale wzruszylam sie wtedy i do kuchni pobieglam , zeby nie widzieli , jakbyc twardzielka to przez 24 h hehe

Doridee wlasnie czytam, ze w Olsztynie sa podtopienia, a jak tam u was. Musze do wujaszkow zadzwonic jak u nich .

Ale ze mnie PAZDZIOCHOWA MAMA , przebudzilam sie teraz lukam , jest po 10, cisza , nie schodze na dol hehe spie dalej, nie wiem co z dzidkiem Za chwile czuje tele mi wibruje, wiadomosc, sprawdzam poczte , patrze a w all saints 50% znizki . Nie trwalo to nawet 3 sekund juz na dole bylam i do kompa przysiadlam. Ale pokupowalam juz szmatki kilka dni temu jak bylo 30% i dobrze zrobilam bo sa inne szmaty teraz i nie ma duzo , przeplacilam tylko jedna bluzke o 17£.

U nas tez dzis pochmurno, wczoraj palilo, ale wialo z deka, ehh chyba spuszcze powietrze w basenie

Doridee zapomnialam napisac szok z tymi robalami , az mnie ciary przechodza. o zgrozo .
Stary 2009-06-25, 13:30   #988
magdawikp
Wtajemniczenie

a to z Izy urodzin 3 i mieszanka 1 i 3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia iza.jpg (51,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia Frame (46).jpg (50,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2009-06-26, 09:33   #989
magdawikp
Wtajemniczenie

W dniu 3 urodzin Ninko
życzymy Ci
kolorowych dni
wypełnionych uśmiechem i miłością
Stary 2009-06-26, 10:16   #990
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Magda chyba Ninka ma urodziny za miesiąc A zdjęcia fajowe, chociaż z buźki to Iza sie prawie nie zmieniła

U nas noce porażka, Ala w ogóle nie woła Tej nocy zsiusiała sie raz a poprzedniej aż 3 razy Najgorzej, że nie wiem o której ją odsikiwać Tej nocy nastawiłam sobie budzik na 3.00, ale co z tego - już sie zsiusiała

Koleżanka kupiła mi wczoraj ten park wodny - rewelacja! Ala zachwycona. Najlepiej, ze były tylko 4 szt., jej mąż zajechał o 5.00 rano przed pracą. Później to już można było zapomnieć

Ala właśnie czesze swojego konia, mówię jej, że powyrywa mu wszystkie włosy a ona na to "Ale chcę żeby był doskonały"
Pogoda znowu do kitu, pada od rana

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości