![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
przyszedł juz moj kojec ale oczywiscie poczta polska nie raczyła mi go dostraczyc do domu tylko mam sie zgłosic do nich po odbiór
![]() ![]() ![]()
#962 |
Zakorzenienie
|
o w końcu doszedł
![]() ![]() tez czekam az poczta polska cos mi dostarczy do domu ![]() a dzis znowu swieto na watku, wszystkiego najlepszego dla Kasi ![]()
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2009-04-29 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Motylku mam nadzieje, ze to Twoje "cos" bedzie lżejsze od mojego Kasia cały czas jakies swieta obchodzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
moze Kasia nas oświeci, bo ja mialam na jutro zapisane
![]() Ismenkusia napisz do nich, ze tym DHL-em wysylka to jakas porazka, oni lubia takie meile. Mnie ostatnio namawiali, bo dawno nic nie kupowalam, nawet rabat dostala, ale akurat tego co chcialam juz nie maja, to trudno, mam innego dostawce ![]() bez slicznie pachnie i pieknie wyglada, ale na drzewie ![]() ![]() Kukis, wiem jak to ciezko z takimi ludźmi co maja dziwne podejscie do zwierzat, mi z tym coraz bardziej trudniej, czy m starsza jestem. Ale wiedz, ze to ich wysmiewanie, to oznaka tylko głupoty i niewiedzy. A czemu tylko z Anka, ja tez mam w lipcu ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Groszku u Was juz bez kwitnie ? u mnie dopiero listki puszcza i kwitnac to dopiero bedzie pod koniec maja ![]() ![]() ![]()
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
ja tez swietuje w lipcu................
#967 |
Zakorzenienie
|
no u mnie osobiscie nie, bo mam za maly i nie ma kwiatów, ale po drodze, to juz taki, ze zaraz bedzie przekwital, wczoraj widzialam juz konwalie. Cieplo sie zrobilo i wszystko szybciej.
Moj P. tez zawsze jeździ po jakie żerdki z dzikich jabloni, ale tez stara sie zeby nikt nie widzial, bo ludzie sa rozni, szkoda, ze nie ma sposobu na tych co smieci wywalaj w lesie. Tu juz mam tak cieplo, jak lato, a ja sie nie umiem jeszcze przestawic ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Groszku, tam gdzie ja mieszkam wszystko pozniej zakwiata ![]() ![]() to bedziemy swietowac cały lipiec ![]() ![]()
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
tez jestes Anka?
![]() Powiem Wam ze dobrze miec faceta w domu ![]() ![]() normalnie pełna opieka i profesjonalizm ![]()
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2009-04-29 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
#971 |
Zakorzenienie
|
Ha, to nastepna Ania w gronie
![]() no Motylku juz tak nie chwal sie ![]() ciągle zapominam sie zapytac Ismenkusia co z tym kroliczkiem w sklepie wyszlo, wiesz cos, zglosilas do TOZ?
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2009-04-29 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
#973 |
Zakorzenienie
|
u mnie lato w pełni - upał normalnie
![]()
#974 |
Zakorzenienie
|
ciągle zapominam sie zapytac Ismenkusia co z tym kroliczkiem w sklepie wyszlo, wiesz cos, zglosilas do TOZ?
edytowalam post jeszcze przed postem Motylka i pewnie nie zauwazylas.
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-04-29 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
a co tak powiedzieli? I dalej ten bidul tam siedzi z chorymi oczkami?
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie ta nasza bezsilnosc, a prawo nie pomaga, zeby ludzie mieli wiecej serca
![]() przypomina mi sie historia z psami u sasiada, jak związaly sie, a ich nie bylo, bo jeszcze na stale nie mieszkali i tak dziwnie ta suczka piszczala, a jej lapa juz byla tak obwiazana smycza, ze opuchla, ale wejsc nie sposob bylo, bo z nia zwiazany byl bokser i sie rzucal i przyszlo nam w niedziel interweniowac. I co Policja odsyla do firmy, ale firma,ze niedziela, a w ogole oni bardziej od czego innego, w koncu skonzcylo sie, ze sasiadka inna ich bardziej znala , zadzwonila po bratowa, wylozylam za nich 50 zl, przyjechal wet. , musial uspic na chwile tego boksera i wszystko sie dobzre skonczylo. Ale beznadziejne sa takie sytuacje i placze czesto z bezsilnosci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
dobrze sie historia z pieskiem skonczyła dzieki Tobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny faktycznie mam jutro imieninki, ale dzięki Motylku
![]() Dzisiaj w nocy ale była akcja. O 23.00 przyszła informacje, że króliś został znaleziony niedaleko mnie i że w ogóle nie wiedzą co z nim zrobić i nie ma nic do jedzenia. O 23.30 jakoś tak była u mnie osoba, która znalazła króliczka po sianko i jedzonko, dzisiaj ma z nim iść do weta i najprawdopodobniej jeszcze dzisiaj króliczek trafi do mnie. Z opisu wynika, że jest to dosyć młody baranek, podejrzewam, że komuś znudził się prezent wielkanocny i króliś został wypuszczony (musiał przejść kawałek, bo chyba nikt by go nie wypuścił przy takiej ruchliwej ulicy, gdzie został znaleziony i złapany). |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
ja imienin nie obchodzę
![]() ![]() jak można byc takim popapranym żeby wywalic królika :/ witki opadają na głupote i nie odpowiedzialnośc ludzi :/ szkoda słów zamówiłam sobie buty, poczta wyjątkowo późno je przesłała ... no i okazały się że 38 jest za małe ![]() zanim wymienie te buty przez PP to chyba będe już starą babcią ![]()
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-04-29 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu - a wlasnie czytalam o tym króliczku, dobrze, że jedzie do ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
mam kojec
![]() ![]() ![]() ![]() no ale ok. wiem juz jak to działa ![]() Anka, ja w sumie imienin tez nie obchodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Ismenka - ja jak pierwszy raz składalam dlaCiapuli kojec to tez tak te śledzie poszczepiałam ze sobą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Hej wiZOOżonki ;-)
Jak myślicie czy króliczka w takie dni jak te (cieplejsze ok 20 stopni) moze przebywać w klatce na balkonie ? Pozdrawiam ! ![]()
Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostaje, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakies drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba. Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata...
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
Antoś gryzie mi ściany, normalnie je z nich tynk
![]() Nie wiedziałam, że tyle Anek w wątku, tak w ogóle też mi na imię Anka ![]() Kukis bardzo dobrze Cię rozumiem jak to jest jak zostaje się wyśmianym przez swoje poglądy dotyczące zwierząt, ja się po prostu czasem zwyczajnie powstrzymuje i odpuszczam sobie jakiekolwiek tłumaczenie, bo to nie ma sensu po prostu, cokolwiek nie powiesz i tak zostaniesz nazwana wariatką, która się przejmuje zwierzętami ![]() Kiedyś rozmawiałam z koleżanką, która trzyma królika w małej klatce i wypuszcza go CZASEM i to z psami w jednym pokoju to potraktowała mnie jak wariatkę, bo przecież to zwierzę tylko bez przesady, nie będzie mu klatki kupować na cały pokój,. Tylko się wkurzyłam tą całą rozmową i doszłam do wniosku że to była ostatnia rozmowa tego typu z kimkolwiek, jak ktoś ma swoje racje to i tak ich nie zmieni, niestety to jego zwierze i może je traktować jak chce i nikt tego nie zmieni. ![]() ![]() Szkoda, że przed sprzedaniem komuś zwierzaka, nikt nie sprawdza podejścia, warunków itd przyszłego właściciela, na pewno wiele by to wtedy zmieniło ![]() Byłam dziś w zoologicznym i był śliczny króliczek, taki szary, może bardziej grafitowy, puchaty i jak już wychodziłam to przyszła mama z dzieckiem może ośmioletnim bo zwierzątko na prezent i się tym króliczkiem zainteresowali... Biedny króliś, ciekawe po ilu dniach mu się znudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Bry mogę się przygarnąć do wątku?
Jestem właścicielką prawie 5 letniego królika miniaturki o imieniu Maksymilian. Od 2 dni mamy problemik, bo coś z Maksem jest nie tak. I dziś i wczoraj byliśmy u weterynarza, jutro też idziemy...ech...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
to dzis jeszcze raz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
![]() ![]() ![]() co dalej z króliczkiem? pochwal sie fotkami ![]() co mu sie stało?
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to wątek zdominowany przez Anki ![]() u mnie większosc znajomych ceni sobie bardziej imieniny niż urodziny ![]() Kasiu, wszystkiego najlepszego ![]() Ewa co do królika na balkonie, to może stac, tyle że nie w słońcu. no i może na początku się stresowac, więc stopniowo przyzwyczajaj króliczka do balkonu.
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-04-30 o 07:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie zostawiaj królika na balkonie, gdy wychodzisz na dłużej! Warunki atmosferyczne zawsze mogą się zmienić (ostre słońce, deszcz, wiatr, burza). Najlepsze są zawsze warunki umiarkowane: nie za zimno, nie za ciepło, z możliwością przemieszczania się zwierzaka. Wyobraź sobie siebie, ktoś zamyka Cię na balkonie w klatce i wychodzi. Jak się czujesz? Zwierzęta tak samo, jak my ludzie czują, reagują na bodźce zewnętrzne tylko nie mogą mówić.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.