![]() |
#961 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA
Cytat:
![]() Ty, a z tym na dole brzucha - ja kiedys tez wymacalam takie twarde cos, jakby supel... okazalo sie, ze ..... kupa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
schoolcraft, wlasnie widzialam takie manualne dosc tanie, tylko chyba wolalabym elektryczna. Co do angielskiego to sie nie przejmujj, robisz dobrze, ja tez gadam do Julki tylko po polsku
(tylko jej dziadek mowi do niej po ang), ang nauczy sie w szkole, ma na to duzo czasu spicegirl, a no mlodziutka ![]() leleth, hehe nie no faktycznie niezly spacerek ![]()
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
kaolinait, no ja tez uwazam, ze jeszcze Adas zdazy sie nauczyc angielskiego. Wiec pozostaje przy tym, ze gadam z nim tylko po polsku
![]() Widze, ze my jestesmy w tym samym wieku - ja za miesiac bede miala 21 lat ![]() ![]()
![]() |
#964 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a do lekarza wole isc bo mialam juz raz operacje z powodu guza na jelicie cienkim.... zreszta i tak musialam sie umowic bo minal rok od ostatniej cytologii.... a co do pozostalej czesci, to nie daj sobie nic takiego wmowic... wszyscy moi znajomi robia tak samo i wszystkie dzieci sie super rozwijaja i mowia w dwoch jezykach..... napisalam 'wszyscy' a zapomnialam o tej dziewczynie ktora mi daje zlecenia.... jest polka... ma meza z pochodzenia polaka, ktory mowi troche po polsku a sama do dzieci mowi swoim niegramatycznym angielskim... no i klops... dzieci nie umieja sie porozumiec ze swoja babcia jak przyjezdza z Polski.... jak my bylismy u nich w sobote to podobnie... musielismy w dwoch jezykach mowic bo inaczej sie nie dalo..... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#965 |
Wtajemniczenie
|
leleth, dziekuje za wsparcie
![]() Aha, i tak na marginesie, to ja tez ide na cytologie 30-go marca ![]() Jak tam gra? Ciekawa jest? I ile masz jeszcze do konca? Jestem chora buuuu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak wiec nie martw sie.... po prostu wlaczaj mu jakies piosenki lub bajki po angieslku zeby sie oswajal... plus troche slowek i na pewno bedzie mial dobry start ![]() Ja na cytologie ide 31-go ![]() a co do gry to my ja wczoraj skonczylismy- maz mial nadgodziny i zamiast pracowac walczyl aby uwolnic dziewczyne robocika... ja otworzylam sciage na drugim komputerze i z jej pomoca gralismy...nie udaloby sie bez niej...... niektore zagadki byly koszmarnie trudne tak poza tym to maz zgubil telefon i mnie cos trafia bo uzywa mojego jako budzika ... do tego jest bez telefonu w pracy i wciaz sie boje, ze cos mu sie stanie ....... juz dawno bysmy to zalatwili w salonie ale family plan jest na moja tesciowa i ona to musi zalatwic osobiscie... takze najwczesniej w niedziele cos sie wyjasni..... trzymajcie sie tamm cieplo wszyscy.. moze najedzcie sie czosnkiem... plus goraca herbata malinowa np...... albo z miodem i cytryna.....
O A N ![]() Edytowane przez leleth Czas edycji: 2010-03-02 o 03:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
schoolcraft, haha ja tez za miesiac ;p no ponad miesiac bo 20 kwietnia a TY? i u mnie 10 czerwca bedzie 5 lat
![]() powrotu do zdrowka zycze!
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziekuje
![]() ![]() leleth, chetnie bym zobaczyla final tej gry ![]() ![]() A co do jezyka angielskiego i polskiego, to mamy tez takich znajomych, co wlasnie gadaja do dziecka po angielsku, ale jaki ten ich angielski jest, to zostawie bez komentarza... No i teraz ich maly w zadnym jezyku nie potrafi poprawnie mowic. Oni sobie zartuja, ze maly juz jezyk polski zapomnial, a angielskiego nie zdazyl sie nauczyc poprawnie ![]() Uuu to nieciekawa sytuacja z tym telefonem meza. Doskonale Ciebie rozumiem, bo jak moj maz nie ma przy sobie komorki, to jakos dziwnie sie czuje z tym, ze nie moge sie dowiedziec gdzie on jest lub poprostu z nim porozmawiac jak mam taka potrzebne. Mam nadzieje, ze szybciej wszystko zalatwicie i nie trzeba bedzie czekac az do niedzieli. kaolinait, no prosze ile mamy wspolnego ![]() ![]() ![]() Wiec mozemy sobie podac reke ![]() Aaaa i bardzo ladny avatarek masz ![]() zuzanna12, Ty sie znasz na zebach ![]() ![]() No coz, ide sprobowac sie polozyc. Dobranoc dziewczyny ![]()
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-03-02 o 04:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
hej hej
schoolcraft nie martw sie maly zalapie na pewno i angielski ![]() ![]() ![]() jak dla mnie to za duzy szok dla dziecka. nie dosc ze nowy dom, klimat, miejsce i jezyk do tego lada moment nowe dziecko to nie bede jej dokladac stresow w przedszkolu. Nie zna angielskiego nawet nigdy nie slyszala zna jedynie polski i dla mniej bedzie szokiem bo ani ona niczego nie zrozumie ani nikt jej. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- piszecie o telefonac to moze napiszecie mi odnosnie tego tam ![]()
![]() |
#970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle, ze najtanszy plan na 2 telefony to jakies 50-60$ miesiecznie... moze sa w jakiejs sieci tansze..... poza tym jest kilka roznic w porownaniu z np Polska: - w wiekszosci planow rozmowy po 21-szej (w Sprint po 19-tej chyba) i weekendy sa za darmo.... - placi sie zarowno za rozmowy wysylane jak i te odbierane ( oczywiscie pomiedzy 7 rano a 21 (19) ) -mozna miec pakiet nieograniczonych smsow (ok 10$ miesiecznie) ale nie wiem czy obejmuja tez smsy za granice.... -czasem mozna miec trudnosci z dostaniem telefonu na abonament jak sie nie ma jeszcze wyrobionych wszystkich dokumentow - wtedy trzeba placic jakas kaucje - ok. 300$ chyba a tak w ogole to wydaje mi sie ze telefony sa bardzo czesto zapewniane przez firme wiec Twoj tz moze miec juz jeden czekajacy na niego jak przyjedzie..... poza tym zakladam, ze bedziesz chciala czesto do Polski dzwonic... mozna tu kupic karty za 5$ ktore pozwalaja Ci dzwonic do PL przez kilkanascie godzin... ale musisz pamietac, ze przy kazdym polaczeniu kilkanascie (dziesiat) centow jest pobierane jako dodatkowa oplata... w kazdym razie to oprocz skypa najbardziej ekonomiczna forma dzwonienia do Polski... niektorzy maja specjalne plany w jakis mniejszych firmach telefonicznych ale te wieksze nie oferuja nic atrakcyjnego... mi sie zdarzylo kiulka razy zadzwonic z telefonu domowego nie uzywajac tej karty i przyszedl mi potem rachunek 5$ za kazda minute.... To chyba tyle......
![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
schoolcraft, no widzisz jak duzo mamy wspolnego, tylko czemu tak daleko mieszzkasz?!
![]() ![]() ray, a gdzie bedziesz w usa? bo w ny jest taka nowa kompania Metro pcs i tam sie oplaca brac telefony bo sa bez abonamentu ale maja swietne stawki
![]() |
#972 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Zdycham ![]() Ray, zgadzam sie z Toba, ze pomysl z wyslaniem coreczki do przedszkola nie jest najlepszy, bo to bedzie napewno za duzy stres dla niej, gdyz tyle zmian zajdzie w Waszym zyciu. Ale z innej strony, jesli bedzie widac, ze mala dobrze sie zaklimatyzowala, to moze warto bedzie wykorzystac taka okazje, by ona sie troche angielskiego nauczyla? Z telefonem za bardzo nie doradze. Powiem tylko, ze jak bylismy w NYC, to mielismy At&t i kupowalismy karty telefoniczne o ktorych wspomniala leleth (zeby dzwonic do Europy). Ale tutaj gdzie obecnie mieszkamy trzeba bardzo daleko jechac, zeby takie karty kupic, wiec przez jakis czas mielismy podlaczone WDT. Tez sie oplaca ![]() kaolinait, ehhh... faktycznie daleko mieszkamy, a szkoda. 4 lata temu mieszkalam w NYC, ale mam nadzieje, ze jeszcze sie tam znowu przeprowadzimy - niech no tylko skoncze pielegniarstwo ![]()
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
ahaaaaa
no cos wymyslimy z tel. Tz pewnie dostanie sluzbowy ( przynajmniej teraz ma) a ja nie wiem cos tam sie zorientuje. a do Polski bedziemy przez skype gadac albo meilami ![]() Kaolinat ja bede w SC ![]() schoocraft ja tez uwazam ze to glupi pomysl ja bym sama sie stresowala jak ona tam daje rade itp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() angielski mi srednio wchodzi niestety ale ucieszylam sie troche bo jedzie z nami jeszcze jedno malzenstwo i moze jesli oczywiscie oni zechca jak bede rodzic to moze na ten czas oni zajma sie mala a tz pojedzie ze mna. tym bardziej ze porod drugi dlugo nie trwa to moze szybko pojdzie ( pierwsza corke rodzilam 3h ) dziewczyny powiedzcie mi w jakich jednostkach podaja wymiary w sklepach??? bo nie wiem.... patrze na takie spodnie http://oldnavy.gap.com/browse/produc...d=1&pid=696506 i nie bardzo wiem jaki rozmiar wziasc... bo mam levisa 8 i sa dobre ale tu wynika ze 8 beda za male.. jak sie zmierzylam to musialabym wziasc 12 ![]() poprosze tz o 10 najwyzej beda niedobre wlasnie w pt jedziemy paszporty robic i mozliwe ze wczesniej niz czerwiec polecimy ![]()
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-03-02 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
jestem z powrotem dziewczynki
![]() ![]() W wolnej chwili Was nadrobie, u mnie wszystko w porzadku. Wczoraj dopiero dotarlismy do domku, wiec dzisiaj koniecznie zakupy, itp. Opowiem wiecej pozniej, wpadlam tylko napisac, ze dolecielismy szczesliwie. Buziaki dla Was wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#976 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() 1. Ale ze mnie stara ![]() 2. Nie dziwne, ze tobie sie szybciej chudnie, mlodszy organizm masz ![]() Cytat:
![]() Jak mi sie po 2 latach Verizon skonczyl to sie zastanawialam nad Metro PCS. Poszperalam w internecie i po kilku artykulach o 'Metro piece-of-shit' nie zdecydowalam sie... Podobno zasiegu prawie nigdzie nie ma, tylko w wielkich miastach.. Moze za nastepne 2 lata sie rozwina, kto wie, ale nie mialam odwagi ryzykowac, zeby sie ktos do mnie nie mogl dodzwonic. Choc $40 miesiecznie na caly swiat brzmi fantastycznie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
a czarny elf zapracowany ?
![]() ![]()
![]() |
#979 |
Wtajemniczenie
|
spicegirl, przypomnialo mi sie, ze pisalas, ze dzisiaj idziesz na egzamin na obywatelstwo. Wiec zycze powodzenia i mam nadzieje, ze juz wrocisz do nas jako obywatelka
![]()
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Za pol godzinki lece na interview. Aha, no i wczoraj oczywiscie sie nie uczylam, ale jestem dobrej mysli. Cos za dobrej chyba... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiaj mam w koncu wolne wiec jestem-poniedzialek odsypialam bo jednego dnia musialam pracowac 11 godzin i bylam zmeczona ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi tez przydaloby sie to obywatelstwo zrobic ale na razie skupiam sie na prawku.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tego podkreslonego, to moge opowiedziec, ale na priv ![]() EDIT: Elfiku, witaj ![]()
![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I czekamy na relacje ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- ![]() ![]() Mam nadzieje ze chorobsko mija ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
spicegirl to powodzenia, trzymam kciuki
![]() Bede Wam jakos po kawalku opowiadac chyba, co mi sie przypomni ![]() Te 3 tygodnie tak szybko zlecialy, ze teraz jak o tym pomysle, to az nie moge uwierzyc. No ale wszystko 'zaliczylismy', tzn odwiedziny u rodzinki i znajomych, tak jak planowalismy. W tym nawet jazda przez cala Polske po polskich drogach (jak szybko sie czlowiek przyzwyczaja do dobrego i potem ciezko sie cofnac np do ilosci i stanu polskich drog!). Tak w ogole to mielismy 2 glowne cele naszej podrozy. Pierwszy to wiadomo - odwiedzenie rodziny i znajomych, a drugi to...nie wiem, czy Wam wczesniej wspominalam, ale mamy zaplanowane wesele w Polsce na srodek lata. Specjalnie nie robilismy zadnej uroczystosci tutaj w Stanach pol roku temu jak bralismy slub, gdyz wiedzielismy, ze chcemy to zrobic w Polsce. Takze drugi bardzo wazny cel naszej podrozy to bylo zalatwianie wszystkiego na wesele. I wlasciwie wszystko sie super udalo ![]() ![]() Tyle moze na pierwsza czesc moich opowiesci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Alguien to robicie poraz drugi slub czy taka impreza po prostu ?
![]() schoolcraft ja tez sie chetnie dowiem bo faktycznie bardzo mlodziutko tu dotrwalas ![]() ![]() czarny elfie oo jestes ![]() a mi cos niedobrze dzis.. i chyab sie nadziebilam, do tego troche brzuch mnie boli wiec leze sobie.. tz robi paste jajeczna ![]()
![]() |
#986 |
Wtajemniczenie
|
Elfiku, dziekuje
![]() Alguien, swietnie, ze wszystko sie udalo zalatwic z tym weselem w Polsce ![]() ![]() Ray, moze kiedys opowiem ![]() Mam nadzieje, ze lepiej sie poczujesz.
![]() |
#987 |
BAN stały
|
schoolcraft mysle ze to zgrubienie to wrazliwe dziaslo ewntualnie zaczynajacy sie stan zapalny...moze bylas mocno polkuta w tym miejscu i boli i jesli bylo wiercone w zebie dosc gleboko to ruszona jest szczeka...jak tak za 3-4 dni nie minie lub bedzie mocno bolec idz do dentysdty
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- jak przyziebienie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekamy teraz na potwierdzenia od gosci, wtedy juz bedzie wszystko wiadomo, na ile osob dokladnie. Dzien dobry wszystkim ![]() spicegirl jak tam interview? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() U mnie przeziebienia ciag dalszy... Chyba lekarza nie da sie ominac ![]() Alguien, no tak wlasnie myslalam, ze to bedzie slub koscielny. Super, ze bedzie i biala sukienka, i rzucenie bukietu, i ogolnie ze bedzie wesele. Ja czegos takiego nie mialam i bardzo zaluje. Zawsze mi sie marzyla biala sukienka, ale moze w innym zyciu bede to miala ![]() A pochwalisz sie jakimis zdjeciami z USG? ![]() ![]() zuzanna12, dziekuje za odpowiedz odnosnie dziasla ![]() Tez jestem ciekawa jak tam spicegirl? Milego dnia dziewczyny ![]()
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry !
Interview bylo krotkie, latwe i przyjemne. Gdyby nie czekanie w 4 poczekalniach az mnie zawolaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.