|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
ten jest prawie cały czarny z białym krawatem i białymi łapami ( to jest pies policjanta)
teraz jak patrzę na to zdjęcie to faktycznie jest taki duży jak ten sąsiada i to chyba ten ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- ja nadal nie mam pomysłu na imię męskie nie wiedziałam że będzie tak ciężko
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo ładnie ![]() a my po usg połówkowym jak potweirdzą płeć to będziemy myśleć nad drugim imionkiem dla Lenki...może po mojej ukochanej babci? nie wiem.. Bo jeśli będzie faktycznie dziewczynka to zostaje Lenka...jak w moim snie...już i tak jej inaczej nie nazywamy ![]() Wróciłam z długiego spacerku, zrobiłam zakupy, kupiłam też kamerkę i zestaw słuchwawkowy w prezencie dla moich siostrzyczek ![]() ![]() kupiłam nowe musli z malinami jeżynami i jabłuszkiem i własnie jem z mleczkiem, pycha!
![]() ![]() |
![]() |
#963 | ||
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki!
![]() Cytat:
![]() I cieszę się, że znalazła się krajanka w wątku ![]() ![]() Moją ciążę prowadzi lekarka z Madurowicza, ale rodzić zamierzam w domu ![]() A chodzisz do szkoły rodzenia? Cytat:
![]() ![]() I wzajemnie - łagodnego lata ![]() Zmykam do pracy, bo dziś kolejny intensywny dzień ![]()
![]() |
#964 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no chyba że jak powiedziała Kizia86 do trzech raz sztuka ![]() ![]() ja pasuje ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#966 | |||
Zadomowienie
|
Moja mama ma takie imię ale go nie lubi, nie pozwoliłaby tak "skrzywdzić" wnusi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie jestem z Łodzi mieszkam ok. 50 km dalej, ale w mojej okolicy nie ma lekarza któremu ufam. W trakcie 4 lat starań przetestowałam wszystkich, pobliski szpital to totalna klęska, co odczułam na własnej skórze, dlatego dojeżdżam do Łodzi. Poród w domu odpada- szpital za daleko by w razie komplikacji dojechać tam na czas. Ale już szkołę rodzenia mam blisko, zajęcia będą od czerwca i nie mogę się doczekać... USG miałam w Prima-Medzie, miało być zwykłe, dwuwymiarowe, ale doktor przełączal kilka razy na widok 4D i rzeczywiście dużo lepiej było na nim widać naszą córeczkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A my coraz bardziej nastawiamy się na Julkę, bo innego które wybieram mój mąż nie akceptuje, tylko to jedno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Ja póki co nie myślę o drugim dziecku, chociaż zawsze mówiłam, że chcę dwójkę.
A ja za to nie lubię imienia Hanna. Działa na mnie jak kubeł zimnej wody ![]()
#969 |
Zadomowienie
|
jak leżeć w ciaży
Ekspert Dorota: Witam wszystkie Mamy z rosnącymi brzuszkami ![]() http://smyk.com/index.php?option=com...d=852&Itemid=0
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-12 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zadomowienie
|
dzieńdoberek
![]() z imionami u nas wyszło tak, że chłopca wybrał tatuś, a dziewczynkę wybrałam ja. obydwoje już się do nich przyzwyczailiśmy i raczej nic się w tej kwestii nie zmieni. tylko ciekawe, które z tych imion zaistnieje w naszym życiu? chcieliśmy, by to była tajemnica do końca, a teraz skłaniamy się ku temu by przy najbliższym usg ją odkryć. to będzie 19 tydz. i zastanawiam się czy lekarz wykona badanie połówkowe czy poczeka do 22 tyg. a może sama pójdę do najlepszego specjalisty w moim mieście? nie wiem, okaże się przy najbliższej wizycie, bo coś czuję, że mój gin nie ma tak wyspecjalizowanego sprzętu... zmieniając temat. czy któraś z was waży się codziennie? bo ja zauważyłam, że moja waga waha się. raz ważę kilogram więcej, raz półtora kilograma mniej. Tak się cieszyłam, jak z dnia na dzień przybierałam na wadze, a teraz ważę tak jak 10 dni temu ![]() mija 3 tyg. od ostatniej wizyty i powoli zaczynam panikować. coraz więcej mam pytań, wątpliwości. jeszcze 2 tyg. czekania...oszaleje do tego czasu... |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj wieczorem śmiałam się do męża że kiedyś chciał mieć 3 a teraz mówi że jedno wystarczy haha ciekawe czy zmieni znowu zdanie
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie ważę. Mam głupią wagę. Ile ważę, dowiaduję się co 4 tygodnie u lekarza
![]()
#975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam wybrać dla córeczki mąż dla chłopca ja chciałam Lilianna Lena a mąż ... jeszcze nie wymyślił heheh u mnie waga stoi w miejscu juz od miesiąca a na ostatniej wizycie ważyłam nawet 1kg mniej niż wcześniej ale brzuch mi rośnie i na wysokości pępka mam 92 cm ![]() Ja też nie mogę się doczekać wizyty ostatnio byłam 8 kwietnia potem dopiero w szpitalu a połówkowe mam 29 maja i to nie u mojego lekarza tylko specjalisty od usg
![]() |
#976 | |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() ![]() Cytat:
![]() Później do Was zajrzę, teraz wychodzę z domku, nie piszcie za dużo. ![]()
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
jak już wcześniej pisałam, chciałabym mieć dwójkę dzieci, bo nie chcę skazywać swoje dziecko na samotność jedynka. różnica wieku max 4 lata.
pozostaje mi tylko przekonać mojego. choć najrozsądniej jest skupić się teraz na tym, który jest jeszcze w brzuszku ![]() zmierzyłam się. na wysokości pępka, luzem mam 82 cm. ale dziś jeszcze nie za bardzo napełniłam brzuszek, więc wieczorem będzie pewnie więcej ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-05-12 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zadomowienie
|
eee tam piszcie kochane bo ja padam z nudów w tym domu
mój synuś dzisiaj zapodał mi 2 kopniaki i chyba śpi - a mnie boli głowa - może on przez to też się źle czuje? ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- myślalam ze tylko ja myślę już o następnym ... pierwszy się jeszcze nie urodził ( pewnie jak mi da popalić to mi się odechce) ale ja napewno nie chce jednego dziecka
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-12 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja dziś mam strajk ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-05-12 o 13:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeżeli chodzi o bliźniaków to nadal bym ich nie chciała - ooo nie lekarza specjalistycznego sama wybrałam i tylko powiedziałam mojemu lekarzowi że się doniego wybieram a jemu przyniosę tylko wyniki ![]()
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z małżem marzy się nam 3 dzieciaczków, ale zobaczymy jak będzie - na pewno będzie 2, nie wyobrażam sobie żeby moje dzidzi wychowywało się samo ![]() Od południa boli mnie strasznie głowa ![]() ![]()
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie dopiero was nadrobiłam
![]() Tequilla gratuluje córci ![]() My wczoraj z mężem rozmawialiśmy na temat imion ale nic nie wymyslił, wymieniał mi a ja zasnełam ![]() ![]()
#984 |
Raczkowanie
|
A ja wam się w końcu przyznam ile przybralam na wadze..
![]() dzis zaczynamy 18 tydzien, a wczoraj bylam na wizycie u gienka i tez sie tam wazylam i jednak moja waga nie dodaje kg.. a więc z 52 zrobilo się 59 ![]() ![]() wczoraj tez pierwszy raz słyszalam bijące serduszko mojej dzidzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
Ania my tez jak bedzie girl bedzie Laura chyba
![]() a jak chlopczyk to mam nadzieje Marusia sie nie obrazi i bedzie tez Alanek . Martusia wybacz ale zakochalam sie w tym imieniu ![]() ![]() A ja jestem na szkoleniu komputerowym i WAS PODCZYTUJE ps wykladowca jest dosc mlody ok 40 lat i ma 4 synow !! 16, 7, 7, 2 latka.. czujecie bluesa - miec w domu 5 facetow? ![]()
#986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale coś Ci dolega, czym się martwisz? Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Wtajemniczenie
|
Biedroneczkaolga, Tequillla ja juz na sali poporodowej po urodzeniu Wery wiedziałam ze chce drugie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tequillla ja sama mam na drugie ZDZISŁAWA i ciesze sie ze to nie pierwsze ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Ja myślałam że wybór imienia dla dziecka to taka prosta sprawa, ale jednak łatwo nie jest, w tamtym tygodniu urodziła moja koleżanka z liceum i ma Huberta to już 2 Hubert wśród moich koleżanek
![]()
#990 |
Zadomowienie
|
znacie się ta tych maszynkach do wypiekania chleba??? mąż taki chce
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.