Technik farmacji -warto? - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 07:13   #961
renekmgb
Raczkowanie

Dot.: Technik farmacji -warto?

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
renekmgb z farmakologii mam tylko zeszyt i co? i wystarczył! Mam tak obszerne notatki, że głowa boli! Cieszę się, ze nie miałam ksiązki, bo w zeszycie mam napisane wszystko zrozumiale. Wykładowca dyktował nam notatki jego własne (tez magister itp). Z gnozji to samo, chociaz polecal ksiazke i takową mieliśmy- Kohlmunzer , ale z gnozji to rzeźnik był i 70 pytań na zaliczeniu mielismy zawsze +opisówka
Nie ma się co przejmować to dopiero początek

A co do Jachowiczowej - zakup się przyda
No tak, tylko Waszemu wykładowcy chciało się dyktować na naszemu nie, był taki zaspany i wszystko robił od niechcenia, no ale może miał zły dzień... Dzisiaj mam z nim znowu to zobacze jak to będzie Znowu zmienił nam się plan, mieliśmy mieć od poniedziałku do piątku ale któremuś wykładowcy nie pasowało i mamy od środy do soboty to w sumie trzy dni w tygodniu wolne, z tym że w jeden dzień mamy więcej godzin, żeby się to zrównało ale mi pasuje
renekmgb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:06   #962
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez renekmgb Pokaż wiadomość
No tak, tylko Waszemu wykładowcy chciało się dyktować na naszemu nie, był taki zaspany i wszystko robił od niechcenia, no ale może miał zły dzień... Dzisiaj mam z nim znowu to zobacze jak to będzie Znowu zmienił nam się plan, mieliśmy mieć od poniedziałku do piątku ale któremuś wykładowcy nie pasowało i mamy od środy do soboty to w sumie trzy dni w tygodniu wolne, z tym że w jeden dzień mamy więcej godzin, żeby się to zrównało ale mi pasuje
jeśli podaje notatki tak ze nie możecie ich zapisać to po prostu zwróćcie mu uwagę Nasz pan w mocno średnim wieku tak dyktował ze pisaliśmy jedno zdanie po trzy razy zanim się nauczyliśmy co pisać a co nie, do każdego nauczyciela trzeba się przyzwyczaić
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:25   #963
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
No to powodzenia

U mnie w grupie jest większość ludzi po studiach i nie mogą znaleźć pracy... Jest dziewczyna po fizjoterapii i jeszcze jedna po kosmetologii, wydawałoby się, że dobre kierunki a jednak wybrały technika bo nie mogły znaleźć pracy. Mieszkam w małym mieście i też trochę się boję, że z pracą nawet po tym kierunku będzie ciężko ale muszę być dobrej myśli
u nas też było magistrów od groma.. i sama jestem po kosmetologi. Zrezygnowałam z magistra i poprzestałam na licencjacie w tym kierunku bo szkoda czasu.
Technik farmacji + jakiś papier z kosmetologi fajnie się komponuje w aptece, szczególnie że teraz nie można zatrudniać na stanowisku dermokonsultantki osoby bez co najmniej technika farm. Niektóre apteki tak robią, ale z tego co wiem przepisy zabraniają.

Czy ktoś z Was miał jakieś praktyki w aptece szpitalnej ?
Stary 2010-09-03, 17:56   #964
martaj145
Zadomowienie

ech już sie zaczyna
dzis pierwszy TPL i już za tydzień zaliczenie z synonimów w październiku kolejne 2 zaliczenia z TPL do tego dziś przytargałam już z biblioteki 2 książki, bo musze opracować materiał na TPL i farmakologie o rany
własnie się zastanawiam nad kupieniem "ćwiczeń z receptury" krówczyńskiego chyba się przyda
Stary 2010-09-03, 18:12   #965
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
Napisane przez martaj145 Pokaż wiadomość
ech już sie zaczyna
dzis pierwszy TPL i już za tydzień zaliczenie z synonimów w październiku kolejne 2 zaliczenia z TPL do tego dziś przytargałam już z biblioteki 2 książki, bo musze opracować materiał na TPL i farmakologie o rany
własnie się zastanawiam nad kupieniem "ćwiczeń z receptury" krówczyńskiego chyba się przyda
Bardziej polecam Jachowicz!

Oj pamietam te zadania do opracowania, chodzenie po bibliotekach

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:08   #966
edytka8787
Rozeznanie

Nefre Ja mam cwiczenia z receptury Krowczynski i Jachowicz to zla jest? Wlasnie wrocilam z zajec, ale robi sie ostro w tym roku ;/

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
u nas też było magistrów od groma.. i sama jestem po kosmetologi. Zrezygnowałam z magistra i poprzestałam na licencjacie w tym kierunku bo szkoda czasu.
Technik farmacji + jakiś papier z kosmetologi fajnie się komponuje w aptece, szczególnie że teraz nie można zatrudniać na stanowisku dermokonsultantki osoby bez co najmniej technika farm. Niektóre apteki tak robią, ale z tego co wiem przepisy zabraniają.

Pierwsze slysze o takim przepisie , wlasnie pracuje na stanowisku dermokonsultantki, ale mam szkole kosmetyczna A dwie pozostale kolezanki nie maja ani technika ani kosmetycznej

Edytowane przez edytka8787
Czas edycji: 2010-09-03 o 19:07
edytka8787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:16   #967
19agusia91
Zakorzenienie

Ja na farmakologii i farmakognozji też nei bee miała książek. Wykładowca konkretny, robi czesto wejściówki. I dobrze, będę miała mobilizacje do systematycznej nauki. Wydaje mi sie,ze bardzo wymagający, ale etz dużo daje od siebie. Ale zobaczymy, dziś były tylko lekcje organizacyjne. Zaczęliśmy analizę leków-dziś było liczenie stężeń. Mamy zakupić książkę P. Golińskiego "Ćwiczenia z chemii i analiza jakościowa".Do anatomii atlas anatomii, Buchmann bodajże.

Już widzę,ze nauki będzie multum i kucia po nocach.Ale myślę,ze kluczem do sukcesu będzie systematyczność. Na razie wrażenia pozytywne.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 19:16   #968
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

[QUOTE=edytka8787;21847614]Nefre Ja mam cwiczenia z receptury Krowczynski i Jachowicz to zla jest? Wlasnie wrocilam z zajec, ale robi sie ostro w tym roku ;/[COLOR="Silver"]

Nie jest zła moim zdaniem bo z takowej sie uczyłam do egzaminu jednaksamej jachowiczowej to jest hmm.. tak jakby rozszerzone opracowanie ksiazki Krowczyński i Jachowicz, ponieważ Krówczyński już nie żyje to Jachowiczowa sama zrobiła ponowe opracowanie. Mozna powiedziec, ze jest to nowsze wydanie tej z Krówczyńskim

Stary 2010-09-03, 19:35   #969
19agusia91
Zakorzenienie

Też macie rozpoznawanie mieszanin ziółek ? I zielniki?

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

tez macie indeksy , jak na studiach ?
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:43   #970
renekmgb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Zielnik mamy sobie założyć na ocenę z 30 różnych roślin leczniczych więc trzeba wybrać się gdzieś na polanę i uważać żeby nie zerwać roślinki pod ochroną bo będzie źle Indeksów nie dostaliśmy, nie wiem czy w ogóle będą, pewnie się okaże bo jeszcze nawet dziennika nie mamy. W przyszłym tygodniu już mamy kartkówkę z TPL - z synonimów i nazw substancji stałych i cieczy oraz z Farmakognozji. Będzie 3 dniowa przerwa to czas zacząć się uczyć
renekmgb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:50   #971
taflawody
Raczkowanie

GG do taflawody

Cytat:
Jeśli któraś z dziewczyn jest zainteresowana mogę przesłać na maila materiały do nauki - niektóre bardzo pomogły mi w zdaniu egzaminu. Przydatne są także do nauki farmakologii na zaliczenia

i ja poproszę taflawody@gmail.com
taflawody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 20:20   #972
edytka8787
Rozeznanie

[QUOTE=nefre;21847919]
Cytat:
Napisane przez edytka8787 Pokaż wiadomość
Nefre Ja mam cwiczenia z receptury Krowczynski i Jachowicz to zla jest? Wlasnie wrocilam z zajec, ale robi sie ostro w tym roku ;/[COLOR="Silver"]

Nie jest zła moim zdaniem bo z takowej sie uczyłam do egzaminu jednaksamej jachowiczowej to jest hmm.. tak jakby rozszerzone opracowanie ksiazki Krowczyński i Jachowicz, ponieważ Krówczyński już nie żyje to Jachowiczowa sama zrobiła ponowe opracowanie. Mozna powiedziec, ze jest to nowsze wydanie tej z Krówczyńskim
Yhy , no rozumiem , dobra ja pozostane przy tej 2 Boze ile tej nauki teraz , nawet nie chce mi sie zagladac Nie wiem w co wlozyc rece zeby dobrze wyszlo , a zebym zbednych rzeczy sie nie uczyla Porzaka Ja chce byc juz na Waszym miejscu Zalamuje sie pomalu

Edytowane przez edytka8787
Czas edycji: 2010-09-03 o 20:23
edytka8787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 20:47   #973
okano1
Przyczajenie

[QUOTE=edytka8787;21849793]
Cytat:

Yhy , no rozumiem , dobra ja pozostane przy tej 2 Boze ile tej nauki teraz , nawet nie chce mi sie zagladac Nie wiem w co wlozyc rece zeby dobrze wyszlo , a zebym zbednych rzeczy sie nie uczyla Porzaka Ja chce byc juz na Waszym miejscu Zalamuje sie pomalu
Jeju nie załamujcie mnie ja mam dopiero zajęcia w poniedziałek i taka luke z chemi i bioli że szok kurcze jak ja dam rade,pewnie u mnie będzie podobnie jakies zielnikii indeksy pozdrawiam zaczynających ,najlepiej to tym co już przebrneli przez te dwa latka..
okano1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:06   #974
marudka88
Raczkowanie

moja babka od farmakognozji uznała ze nie bedziemy robić zielników bo szkoda roślin :P

pierwszy TPL jutro od 8.Podobno tez dyktuje.
Praktycznie z niczego nie musimy miec ksiażek chyba ze bardzo chcemy i jak to powiedziala Pani od analizy nie mamy na co wydawać pieniędzy :P

ja godzinke temu skonczyłam zajecia.
od 7.30 praca pozniej szkoła zaczyna sie Hardcore:P
marudka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:15   #975
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Będziesz miała też jeden dzień w tygodniu - przez cały II rok - taki wymóg
ja mialam cala praktyke razem. Tj. we wrzesniu na 3cim semestrze 160h a pozniej w 4tym semestrze miesiąc praktyk. Plus gdzies po drodze 60h w przyszpitalnej.
Cytat:
Co do niezgodności to miałam je już na pierwszym roku. Są obliczenia ( np. przeliczanie masy cząsteczkowej bromku amonowego na bromek wapnia itp.), obliczenie ilości proszków (czasem substancję należy wyłaczyć i zrobić w postaci proszków), a czasem tylko teoria.
dopiero na drugim roku dowiedzialam sie, ze jest w ogole cos takiego jak niezgodnosc. I o ile dobrze pamietam, to bylo nawet na IV semestrze
takich cudow nie miałam...

Cytat:
Byłabym wdzięczna jakby któraś z Was podała mi spisy książek, z których korzystałyście i przydały się Wam do egzaminu bo od tego faceta nic nie wyciągnę. Ale jestem zła
u mnie byl wymog miec recepture apteczna - Jachowicz i z niej na kazdych zajeciach korzystalysmy (choc niektore zagadnienia w Krowczynskim sa lepiej opisane - np. cale niezgodnosci) Warto mieć zarowno Jachowicz jak i Krowczynskiego
Do farmakologii mialam kupic na drugim roku (nieobowiazkowo) "Kompendium Farmakologii" - Jańca - gorąco ją polecam. Wszystko jest świetnie opisane. Uczylam sie z niej do egaminu oraz na zajeciach czasami ja uzywalismy - ekstra!
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja fajna sprawa

Cytat:
Też macie rozpoznawanie mieszanin ziółek ? I zielniki?tez macie indeksy , jak na studiach ?
cale szczescie, ze nie mialam rozpoznawania mieszanek ani zielnika kobitka stwierdzila, ze takie mamy zainteresowanie ziolkami, ze nam tego nie kaze robic nie nadarmo sie przynosilo jakies gazetki o roslinkach na zajecia
indeksy mielismy ale byly w sekretariacie aby nikt nie zgubil i nie bylo problemow. Moj zobaczylam dopiero przy wystawianiu ocen na pierwszy rok a po skonczeniu go dostalam

ale skrobiecie!

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Nie wiem w co wlozyc rece zeby dobrze wyszlo , a zebym zbednych rzeczy sie nie uczyla Porzaka Ja chce byc juz na Waszym miejscu Zalamuje sie pomalu
ach Edytko! nie załamuj sie kazda z nas miala taką załamke na drugim roku po prostu tak, jakbym slyszala sama siebie sprzed roku
nie ma co sie co zalamywac, bo szczerze - do stycznia bedzie coraz to gorzej z iloscia nauki a dopero gdzies od lutego zaczniesz wszystko porzadnie ogarniac.
Glowa do gory - przezylysmy to samo naprawde się da.
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka
meggara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 22:16   #976
martaj145
Zadomowienie

Cytat:

rozpoznawanie mieszanin ziółek miałam w II semestrze szczerze już mało pamiętam zielniki mieliśmy zrobić przez wakacje, ale nikt nie zrobił wróciła nasza babeczka od gnozji, bo mielismy jakies zastepstwo i jakos się nie domaga zielnika

Cytat:
Napisane przez meggara Pokaż wiadomość
ja mialam cala praktyke razem. Tj. we wrzesniu na 3cim semestrze 160h a pozniej w 4tym semestrze miesiąc praktyk. Plus gdzies po drodze 60h w przyszpitalnej.

dopiero na drugim roku dowiedzialam sie, ze jest w ogole cos takiego jak niezgodnosc. I o ile dobrze pamietam, to bylo nawet na IV semestrze

Do farmakologii mialam kupic na drugim roku (nieobowiazkowo) "Kompendium Farmakologii" - Jańca - gorąco ją polecam. Wszystko jest świetnie opisane. Uczylam sie z niej do egaminu oraz na zajeciach czasami ja uzywalismy - ekstra!

ach Edytko! nie załamuj sie kazda z nas miala taką załamke na drugim roku po prostu tak, jakbym slyszala sama siebie sprzed roku
nie ma co sie co zalamywac, bo szczerze - do stycznia bedzie coraz to gorzej z iloscia nauki a dopero gdzies od lutego zaczniesz wszystko porzadnie ogarniac.
Glowa do gory - przezylysmy to samo naprawde się da.
mam mieć tez mniej więcej tak jak Ty z praktykami
no ja niestety tez jeszcze tego nie miałam pewnie dopiero niezgodności przede mną
a jakiego autora jest te kompendium farmakologii? ja nie musze do niczego miec ksiązek, ale to mnie zainteresowało

no ja troche tez się obawiam zwłaszcza TPL bo ta babeczka nas ciśnie ostro i może być ciekawie aż się boje, że będę miała chwile zwątpienia

ja nawet teraz to mam wrażenie, że nic nie wiem i taka głupia pójde na te praktyki
Stary 2010-09-03, 23:42   #977
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
r
mam mieć tez mniej więcej tak jak Ty z praktykami
no ja niestety tez jeszcze tego nie miałam pewnie dopiero niezgodności przede mną
a jakiego autora jest te kompendium farmakologii? ja nie musze do niczego miec ksiązek, ale to mnie zainteresowało

ja nawet teraz to mam wrażenie, że nic nie wiem i taka głupia pójde na te praktyki
"Kompendium farmakologii" autor: Waldemar Janiec.
Sądzę, że aprawde godny polecenia

a ja uważałam, ze juz dość "duzo" wiem i tak poszlam na praktyki, gdzie sie przekonalam, ze kazdy na pierwsze praktyki przychodzi tak czy inaczej glupi jak but
jako-taką wiedzę ma sie dopiero na 4tym smestrze (a i tak zawsze jest to kropla w morzu)
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-09-04, 09:17   #978
edytka8787
Rozeznanie

Dzieki Megarka za pocieszenie A sluchaj mam pytanko czy na 4 semestrze jest duzo zajec? Czy taki luzniejszy do nauki bardziej zostawiony , bo jestem ciekawa. Ah u nas byla taka sytuacja , ze dziewczyna po egz mowila ze miala to samo co kolezanki i nie zadala i wiem , ze prosila o wglad do swojej pracy i chyba dobrze,, bo nigdy nie wiadomo na jaka osobe sie trafi sprawdzajaca. Ja mam dzis wone , bo cos tam na labaolatoriach czekaja na otrzymanie atestu i ide przegldac notatki . Niech tak bedzie glowa do gory
Stary 2010-09-04, 14:18   #979
meggara
Wtajemniczenie

Nie moge do konca powiedziec czy duzo zajec bo chodzilam zaocznie wiec nie majac pracy mialam bardzo duzo czasu na nauke. Ogolnie mialysmy tyle samo zajec co zawsze (a nawet nam gnozjii [!!!] troche dolozyli)
Po prostu badz systematyczna

a ta dziewczyna skoro nie zdala nie mogla miec tego samego co inni. Mogla kolejnosc pomylić, jakies drobnostki pozapominac... cos musialo byc nie tak. Slyszalam, ze jak brakuje kilku punktow to egzaminatorzy staraja sie je jeszcze wydusic z tej pracy i sprawdza je dodatkowo dwoch innych ludzi - ale czy to prawda - nie wiem...
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-04, 14:35   #980
martaj145
Zadomowienie

Cytat:
"Kompendium farmakologii" autor: Waldemar Janiec.
Sądzę, że aprawde godny polecenia

a ja uważałam, ze juz dość "duzo" wiem i tak poszlam na praktyki, gdzie sie przekonalam, ze kazdy na pierwsze praktyki przychodzi tak czy inaczej glupi jak but
jako-taką wiedzę ma sie dopiero na 4tym smestrze (a i tak zawsze jest to kropla w morzu)
a ta książka przydała VCi się tak dodatkowo bo np inaczej lepiej coś jest wyjasnione czy dlatego, że miałaś słabego wykładowce i stąd slabe notatki?bo ja ogólnie notatki mam cąłkiem dobre z farmakologii
Stary 2010-09-04, 15:00   #981
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
a ta książka przydała VCi się tak dodatkowo bo np inaczej lepiej coś jest wyjasnione czy dlatego, że miałaś słabego wykładowce i stąd slabe notatki?bo ja ogólnie notatki mam cąłkiem dobre z farmakologii
Przydala mi sie dodatkowo. Wykladowczynie mialam super. Z ogromną wiedza tłumaczyla nam wszystko po kolei, czasem wracala abysmy wszystkie rozumialy farmakologie a nie kuły na pamieć jak roboty.
Ja dostawalam skrypty na mail i sobie je drukowalam na kazde zajecia i z nich korzystalismy a te skrypty byly oparte na w/w książce. W ksiazce byl nasz material ze skryptow poszerzony o to, co wykladowczyni uwazala ze mozemy umiec ponad program jesli chcemy. A do egzaminu mialysmy umiec to, co nam dawala na skryptach - solidne podstawy.
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-09-04, 15:19   #982
edytka8787
Rozeznanie

Ja tez mam super wykladowce od Farmakologii pomimo tego , ze jest mlody, Te strasze kolezanki maja kupowac kwiaty gosciowi w podziekowaniu ,ale cyrk bedzie ale i tak uwazam , ze wiele zalezy od samych nas , bo nikt sie za nas nie nauczy nawet wykladowca A o tym nadciaganiu pkt tez slyszalm , ale wiecie to juz zalezy od czlowieka , bo jedni maja gdzies kogos,
Stary 2010-09-04, 15:50   #983
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
ale i tak uwazam , ze wiele zalezy od samych nas , bo nikt sie za nas nie nauczy nawet wykladowca
mysmy bardzo babeczce dziekowaly, ze tak nas przypilnowala. Na kazdych zajeciach byla kartkowka z poprzednich zajeć lub mniejszych podrozdzialow i dzieki temu łatwiej bylo sie uczyć na zaliczanie całych działów. Oj, wałkowała nas...

Juz nie wspomne jak nam sie brzydło ukł. autonomicznym - zgroza!
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-09-04, 16:10   #984
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:

Juz nie wspomne jak nam sie brzydło ukł. autonomicznym - zgroza!
Oj tam, fajna jazda z nauką była ;D

Stary 2010-09-04, 16:10   #985
edytka8787
Rozeznanie

Na prawde fajnie , ze Wam sie udalo No jak Ci sie podoba Megarka na stazu? Tj apteka sieciowa czy jak?
Stary 2010-09-04, 16:18   #986
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tam, fajna jazda z nauką była ;D
Taaaaak najlepsze byly alfy i bety
tyle sie tego uczylysmy do egzaminu i nie bylo z tego pytan!
Cytat:
Na prawde fajnie , ze Wam sie udalo No jak Ci sie podoba Megarka na stazu? Tj apteka sieciowa czy jak?
apteka prywatna. mam zlozone papiery o staz w UP. Czekam na ich pozytywne rozpatrzenie. Do 2tyg powinni sie uwinąć Mam staz tam, gdzie mialam praktyke wiec powinno byc w miare dobrze
a przynajmniej receptury bede miec pod dostatkiem

Edit: Nefre a jak tam Twoj staż?
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka

Edytowane przez meggara
Czas edycji: 2010-09-04 o 16:20
Stary 2010-09-04, 16:22   #987
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
Taaaaak najlepsze byly alfy i bety
tyle sie tego uczylysmy do egzaminu i nie bylo z tego pytan!

apteka prywatna. mam zlozone papiery o staz w UP. Czekam na ich pozytywne rozpatrzenie. Do 2tyg powinni sie uwinąć Mam staz tam, gdzie mialam praktyke wiec powinno byc w miare dobrze
a przynajmniej receptury bede miec pod dostatkiem

Edit: Nefre a jak tam Twoj staż?
Opłaca Ci się z UP? Przeciez tak malutko płacą

Z tymi alfa beta... tez było wkuwania a dał tylko JEDEN przykład z beta. No szok po prostu
I tak najbardziej denerwowały mnie wzory, po co mi to teraz do szczęscia potrzebne?:[

Stary 2010-09-04, 16:39   #988
edytka8787
Rozeznanie

Wydaje mi sie , ze niektorzy wlasciciele sie wycwanili i najpierw ciagna z UP zeby nie placic z wlasnej kieszeni ;/ A Ty Nefre w jakiej aptece jestes?
Stary 2010-09-04, 16:43   #989
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Opłaca Ci się z UP? Przeciez tak malutko płacą

Z tymi alfa beta... tez było wkuwania a dał tylko JEDEN przykład z beta. No szok po prostu
I tak najbardziej denerwowały mnie wzory, po co mi to teraz do szczęscia potrzebne?:[
nie oplaca sie, ale tylko w ten sposob moge zaczać staz w mojej okolicy i pobliskich miastach nie chca brac na staze. na 30sci odwiedzonych aptek tylko w dwoch powiedzieli, ze moga mnie wziac ale tylko i wylacznie z UP na rok.

a ja zadnych wzorow nie mialam nasza babeczka byla zyciowa i czesto mowila a tego sie nie uczcie bo wam i tak sie nie przyda. I wybierala to, co rzeczywiscie sie uzywa w praktyce w aptece
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-09-04, 16:58   #990
edytka8787
Rozeznanie

Aha rozumiem , no wiem , ze tak teraz jest, ale dobrze , ze sie dostalas na staz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości