|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Kusi mnie arabella. Powinnam miec chyba 65 E (bryt)
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Aha...i czy w tych stanikach mozliwy jest ladny dekolt? Bo one sa takie zabudowane...
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Witam teraz ja poprosze o pomoc.. bo nie do końca wiem jaki powinnam nosić rozmiar, bo te tabele i kalkulatory coś mnie kłamią
![]() moje wymiary - pod biustem na wydechu - 72cm w biuscie w staniku - 97 cm, bez 95 cm rok temu kupilam Panache confetti 30H i jestem zadowolona. chociaż.. musze poprawiać wysuwającą się z przodu pierś ;] kupiłam też Kriss line Etiuda 70H i po jednym dniu wylądował w swzafie |
|
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może coś Ci się uda upolować. rozmiar effuniaka jest doradzany tam na blogu, na dniach mogą się pojawić następne dostawy, trza być czujnym
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
Ja mam takie zapytanie, od 2 miesięcy nosze 30D (polskie 65D), ale z tego co widze za niedlugo powinnam się szykowac na 30E (polskie 65E). Do tej pory zamawialam ten kroj stanika: http://www.lasenza.co.uk/search/Leve...phrase=lullaby ale teraz mam ochote na taki: http://www.lasenza.co.uk/bras/specia..._42&dso=300172 wiem że te drugie są ciasniejsze w obwodzie i maja mniejsze miseczki niz te pierwsze i dlatego zastanawiam jaki rozmiar powinnam zakupic? Bede wdzieczna za wszelkia pomoc w doborze
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam doświadczenia z lasenzą ale podaj swoje wymiary, może dziewczyny coś doradzą.
Poza tym: po brytyjskim rozmiarze 30d jest 30dd (pol. 65e). Ten pierwszy krój stanika to plunge, natomiast drugi- balkonetka
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale właśnie chodzi o to, że ja nie chcę większego... Chciałam 65 bo tak mi wychodzi z tabelki (mam 72-5=67 i zaokrąglam do 65). Ale wizażanka napisała że Milena flamenco jest ścisła i poradziła mi wziąc 70.. I właśnie boję sie że można na początku będize ok, ale po jakimś czasie sie rozciągnie.. A znów jak wezmę 65 to nie wiem czy sie dopnę skoro on taki ścisły jest..
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Poczytam w takim razie te recenzje w wolnej chwili, dzięki
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że w 65 się nie dopniesz
Nie przypominam sobie, żeby dziewczyny narzekały na rozciągliwość flamenco.
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
*Catherrine* flamenco jest naprawdę ścisłe, jak sznurek, nie ma sensu zaniżać, bo się nie dopniesz. dla mnie siedemdziesiątka była w zupełności ok, obwód trzymał, ale za to miski nie dla mnie.
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ona jest rozciągliwa i ma trochę większe miseczki (to chyba zależy od koloru)więc radziłabym 28f Edytowane przez nefretam Czas edycji: 2009-06-02 o 17:16 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli 70-tka dla mnie, ale co z miską? F, E...? mam 90 w biuście a jeszcze mam pytanie odnoście CK, czy miseczki tego stanika są z elastycznego materiału?
Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2009-06-02 o 17:16 |
|
|
|
|
#973 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak patrzę na te zdięcia modelek w CK to wydaje mi się że CK słabo trzyma piersi.. Czyli np. jak ktos ma szeroko rozstawione to w tym staniku już takie będą, nie zostaną wpasowane w stanik. Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam..
Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2009-06-02 o 17:33 |
|
|
|
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
miski miały dla mnie nie odpowiedni fason - spłaszczały i jednocześnie u góry koronka odstawała. curvy kate jest niezła, ostatnio koleżanka pomierzyła tego trochę - ale każdemu co innego pasuje. mi np. dobrze leży freya rio, maskaradki i nic więcej, koleżance super leży panache i curvy kate, innej świetnie pasuje milena... to loteria jest
![]() ach, tyle tylko obiektywnie - materiał w stanikach curvy kate jest dość "plastikowy"
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"plastikowy" tzn. sztuczny tak? Jak mam kupowac Milenę 70, która w dodatku spłaszcza, to chyba sobie kupię 70tkę w normalnym sklepie, tak jak dotychczas.. 65f to 70d, a taki rozmiar dostane bez problemu..
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Tylko w 'zwykłych sklepach' tak ścisłej 70-tki raczej nie znajdziesz
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja ... ?
|
|
|
|
#979 |
|
BAN stały
|
Ja nie uważam, ze materiał jest plastikowy... Wszystkie staniki mają w większości sztuczne materiały, nie szyje się ich z bawełny:P Dla mnie staniki CK są lepiej wykonane niz freye...Piersi mam b. blisko siebie i zawsze mam kreskę w stanikach więc nie weim jak przy szeroko rozstawionych się zachowują CK.
|
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Dragonfly123 Mogłabyś zmierzyć obwód biustu w pozycji pochylonej?
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo już sie nastawiłam, mimo tych cen, że kupię śliczny staniczek, bardzo podobają mi się Ewy Bień a tu lipa..
|
|
#982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Nie zniechęcaj się tak szybko, jesteś z warszawy, więc masz dopasowaną i peachfield, możesz poprzymierzać, zobaczyć jakie fasony i modele Ci odpowiadają, sprawdzić, czy jesteś szeroko czy wąskofiszbinowa, a dopiero potem kupować. |
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szerokie fiszbiny to te które mają dużą odległosc pomiędzy tymi górnymi końcami tak? czyli jakby rozstawienie tego U ?
Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2009-06-02 o 18:43 |
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te z kolekcji Lullaby mają faktycznie zaniżoną miseczkę i należy wziąć większą ale te Girly&Gorgeous są raczej tabelkowe, może minimalnie małomiseczkowe ale miseczka napewno jest głębsza niż w tamtych a obwód faktycznie bardziej ścisły aczkolwiek ja w obu miałam 70 i było ok
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
juz już pisze
w pozycji pochylonej mam 104 cm. bez dociskania taśmy tylko tak, dotykając to co wisi
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Biorąc pod uwagę ten wymiar, wychodzi 30HH, co tłumaczyłoby, że Ci piersi z confetti 30H uciekają.
A tak a propos, dziewczyny: confetti jest standardowy miseczkowo?
|
|
#987 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może np. maskaradkowe halfcupy Ci podpasują, wiadomo, że nowe kolekcje są drogie, ale np. na allegro możesz kupić starsze modele w cenie do 100zł. Ja swojej mamie kupiłam nową, czarną hestię za 80zł i wiem, że będzie na nią dobra i wiem, że jej się ten model spodoba, mimo, że nigdy moja mama nie miała niczego w rozmiarze 65F. Mam tą pewność, ze będzie zadowolona, bo wymierzyłam ją dokładnie + mierzyła moje maskaradki w rozmiarze 60G i jej się podobały. Cytat:
potrzebuje wolności, bo go tłamsisz w staniku na 101 cm kiedy on ma 104 (do tego confetti jest raczej małomiseczkowe) Szukaj 30HH
|
||
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod biustem 73 cm a biust 85 ![]() z tego co widze na rysunkach la senzy to te 65E strasznie maja wielkie miseczki i sa bardzo masywne... czy na pewno nasze 65E to ich 30DD?
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
ok dzięki bardzo
![]() a tak na europejskie realia i rozmiary to jaki jest odpowiednik ?.. 65 L ? dobrze patrzę? jeny, w sklepie jakbym powiedziała 65 L to nawet bym uśmiechem nie dostała
|
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Na polskie to będzie 65M.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Dziewczyny a ja