Ostatnio obejrzane filmy cz. III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 09:39   #961
Serendipity
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

Cytat:
Napisane przez Killa Ree Pokaż wiadomość
wreszcie dorwany SEX W WIELKIM MIEŚCIE.
I jeszcze: Love Guru, z Meyersem wyłam ze śmiechu...
Może napiszesz coś więcej ?
Stary 2009-09-14, 09:42   #962
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Changeling
Jak zawsze wymagajaca ale daje 8,5/10
ogladalam z rozdziawiona buzia. sceny niedowierzania jak ludzie byli kontrolowani przez policie i bezradni etc.
Gra Angeliny świetna, jest jedna z lepszych aktorek.
film oczywiscie polecam

Niczego nie załuje 8/10
Film biograficzny o Edith Piaf
Tak, film jest dobry. polecam. muzyka co prawda nie urzekła mnei tak jak po obejrzeniu Amelii, ale historia tej kobiety.. co sie z nia stalo przez narkotyki i alkohol...
warto obejrzeć
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 11:20   #963
justi699
Zakorzenienie

Katyń- brak słow, polecam, wstrząsający, dla mnie 10/10

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:54   #964
Opiumalfa
Zakorzenienie

Mowcie co chcecie ale ale Hangover dla mnie jest po prostu boski. Glupi ale smieszny. nie wiem jak to sie dzieje, nie jestem fanka komedii amerykasnkich ale ten film mi sie bardzo podobal 9/ 10

Ugly Truth - odmówdżajaca, bardzo lekka i fajna komedyjka 7/10

Inglorious Basterds - Tarantino, wiadomo ze bedzie duzo krwi, zabijania, trupów itp. Mi sie podobał. Pitt z tym akcentem z Tennessee troche denerwowal mnie, ale generalnie dobre kino. 8/10
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:19   #965
ewelinka_111
Zadomowienie

Lśnienie (1980) - wersja z Jackiem Nicholsonem - książki Kinga nie czytałam, więc nie oceniam tylko jako film.
Ogólnie horrorów nie lubię i zbyt często nie oglądam. Pierwsze podejście do 'lśnienia' miałam ponad 10 lat temu, jednak wtedy nie obejrzałam całego. Po tym czasie pamiętałam tylko kilka głównych wątków i postanowiłam obejrzeć w całości.
Jeśli chodzi o samą historię, to trzyma w napięciu, ale jakoś specjalnie przerażająca nie jest. Muzyka bardzo pomaga w utrzymaniu i podkręceniu nastroju. Jeśli chodzi o grę aktorską to Nicholson świetnie gra wszelkich świrów, ale najbardziej podobała mi się gra Shelley Duvall, która wcieliła się w postać żony głównego bohatera. Chociaż 'podobała' to chyba za dużo powiedziane...raczej wzbudzała najwięcej emocji. Potrafiła mnie denerwować ciągłym płaczem, nieporadnością, śmieszyć i straszyć w niektórych sytuacjach. Dzieciak też był dobry.
Ogólnie oceniam na 8/10

Pain is inevitable, suffering is optional.

blog kulinarny
ewelinka_111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:35   #966
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Pytasz o Love Guru? Wprawdzie to nie do mnie, ale pozwól Serendipity, że się wypowiem Bo ja też wyłam ze śmiechu, ale tylko z powodu Mike'a Myers'a (i jego asystenta). "More than words" w ich wykonaniu bije na głowę oryginał . Reszta fabuły dla mnie cienka. Alba przesłodzona (niech się trzyma filmów pokroju Sin City). Guru Pitka wymiata
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 20:50   #967
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Mnie bardziej zastanawia, co ten film robi z faktami historycznymi. Ja wiem, ze to Tarantino, taka a nie inna konwencja, ale przez to mam troche mieszane uczucia i w sumie nie wiem, czy sie na niego wybiore...
Co robi z faktami historycznymi? Robi z nich miazgę. Ale nie jest to w żaden sposób rażące dla widza, który zna konwencje filmów Tarantino i idzie na film z odpowiednim nastawieniem (np, że to nie kolejny "Szeregowiec Ryan").

A do mądrego * obejrzenia zachęcam. Przeładowany metaforami i groteską, symboliczny (bo motywu bucika Kopciuszka to się nie spodziewałam), zaskakujący i trzymający w napięciu (nie ukrywajmy, każdy z nas zna potencjalne zakończenie filmu wojennego (tutaj tego nie uświadczysz)

*przez "mądre" obejrzenie rozumiem pójście na seans z pełną świadomością konwencji filmu i założeń reżysera.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 07:11   #968
DragonFly88
Raczkowanie

Kac Vegas - zabawny film, można się pośmiać, daję 7/10
DragonFly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 07:21   #969
ruda2112
Raczkowanie

Inglorious Basterds/ Bękarty Wojny - najlepsze 150 min spędzonych w kinie. Duża dawka humoru przemycona w tak powaznej tematyce. Błyskotliwe dialogi, juz kultowe dla mnie postacie, emocje i zaskakujący tok zdarzeń. Tarantino dla mnie, już teraz mistrz - trudny do pobicia. Piewszy raz w kinie usłyszałam brawa po seansie. Niezapomniany i teraz ulubiony film. Polecam.

Edytowane przez ruda2112
Czas edycji: 2009-09-16 o 07:22
ruda2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 14:01   #970
qaralajn
Raczkowanie

GG do qaralajn

Inglorious Basterds - czyli wszystko co najlepsze u tarantino. bez zbędnego rozpisywania się. kto lubi filmy tarantino napewno się nie zawiedzie.
Stary 2009-09-16, 14:21   #971
Ejli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez qaralajn Pokaż wiadomość
Inglorious Basterds - czyli wszystko co najlepsze u tarantino. bez zbędnego rozpisywania się. kto lubi filmy tarantino napewno się nie zawiedzie.
Ja też świeżo po oglądnięciu. I potwierdzam. Szłam do kina z niepewnością, nie chciałam się zawieść, poza tym połączenie Tarantino + IIWŚ same w sobie było intrygujące, ale na szczęście wyszłam ZACHWYCONA. Polecam! Do filmu nie mam żadnych zastrzeżeń, kawał dobrej roboty .

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 15:26   #972
Vampirria
Raczkowanie

Znikniecie(DeUsynlige)
Jan Thomas wychodzi z więzienia, w którym spędził ostanie osiem lat skazany za morderstwo. Ponieważ jest uzdolniony muzycznie, zatrudnia się w kościele jako organista. Tam spotyka Annę, pastora tego zgromadzenia. Anna jest samotną matką. Jan Thomas i Anna zakochują się w sobie, ale były więzień postanawia nie mówić jej o swojej przeszłości. Któregoś dnia Jan Thomas ma odebrać z przedszkola synka Anny. Chwila nieuwagi i chłopiec gdzieś znika.

Agnes pracuje jako nauczycielka. Jest żoną Jona, mają dwie małe córki. Z dziećmi z klasy Agnes wybiera się do kościoła i tam rozpoznaje Jan Thomasa. To on osiem lat temu został skazany za zabicie jej synka. Agnes nie mówi o tym mężowi, ale zaczyna coraz bardziej zajmować się życiem młodego organisty.

"De usynlige" to dwie przeplatające się historie, to opowieść o skazanym za morderstwo i matce ofiary. To także opowieść o miłości, która próbuje wybaczyć to, co niewybaczalne.
(filmweb)
oraz

Drzwi obok(Naboer)
Kiedy główny bohater zostaje porzucony przez dziewczynę, do sąsiedniego mieszkania wprowadzają się dwie piękne kobiety. Całą trójkę połączy wkrótce erotyczna fascynacja; John balansując na granicy jawy i snu zaczyna spełniać swoje głęboko skrywane fantazje. W dalszym ciągu myśli jednak o swojej dziewczynie; kiedy tęsknota staje się nie do wytrzymania, chłopak odkrywa swoich sąsiadek. Film zawiera śmiałe sceny erotyczne.
(filmweb)
Oba produkcji dunsko-norweskiej, oba jakies takie spokojnie, niespieszace sie i wyciszone.Z atmosfera,a Znikniecie okraszone przepiekna muzyka organowa.Za to Naboer z niepokojaca atmosfera,oniryzmem, czuje tutaj rowniez wplywy Lyncha, mocne skojarzenia z Zagubiona autostrada...
Znikniecie- 7/10(10/10 za muzyke)
Drzwi obok- 8/10.
Vampirria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:31   #973
stasiek
Wtajemniczenie

Arizona Dream

Nie dość, że duet Depp + Gallo (zakochałam się ) to jeszcze naprawdę świetny film. Momentami strasznie schizolski, te żółwie, ryby latające, eskimosi i wiele innych. Gallo w roli zmanierowanego aktora Legere (czytany z francuska ) boski, uśmiałam się strasznie.

- możemy się kochać, ale nie dotykaj mojej twarzy! Czy Ty myślisz, że ktoś dotykał twarzy de Niro, albo Johnnego Deppa?!

Zakończenie wiem, że wielu ludziom się nie podoba, ale moim zdaniem jest świetne i idealnie zamyka opowiedzianą historię w całość.

9/10
Stary 2009-09-16, 20:49   #974
nafiyqa
Zakorzenienie

Boisko bezdomnych - tematyka spodobala mi sie, glowny aktor takze, ale jak dla mnie zbyt mala dawka realizmu - niby bezdomni, a jednak jakos nie czuje sie do nich odrazy (czysci, ubrani, zawsze majacy swe miejsce) - zbyt kolorowo to wszystko wygladalo. Mimo wszystko film odbieram pozytywnie, przyjemnie sie oglada i nie dluzy jak w przypadku wielu polskich filmow. 8/10

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 09:46   #975
DragonFly88
Raczkowanie

Siedem dusz - świetny film, w roli głównej Will Smith, naprawdę poruszający, zmieniający postrzeganie świata. Historia człowieka, który po wypadku, za który czuł się odpowiedzialny chce pomóc, a wręcz oddać siebie potrzebującym. Niesamowity film, polecam. 10/10

Edytowane przez DragonFly88
Czas edycji: 2009-09-18 o 09:48
Stary 2009-09-18, 10:06   #976
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez DragonFly88 Pokaż wiadomość
Siedem dusz - świetny film, w roli głównej Will Smith, naprawdę poruszający, zmieniający postrzeganie świata. Historia człowieka, który po wypadku, za który czuł się odpowiedzialny chce pomóc, a wręcz oddać siebie potrzebującym. Niesamowity film, polecam. 10/10
również jestem w tym filmie zakochana

Holiday - średnio mi się podobał, może przez Cameron Diaz jej talent aktorski jest mocno dyskusyjny jak dla mnie... 5/10

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 11:38   #977
Vampirria
Raczkowanie

Wczoraj Bekarty wojny zem zaliczyla- najpierw przerazil mnei czas trwania- a zlecialo jak z byka strzelilPolecam , chocby dla sceny z King kongiem czy aktora grajacego Hitlera...No i Pitt, i muzyka- ktos wie czy jest dostepny OST?Generalnie polecam, 10/10, na Tarantino jednak mozna liczyc
Vampirria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 13:23   #978
flawless2903
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
również jestem w tym filmie zakochana
ja także. ; ) Siedem dusz jest na szczycie listy moich ulubionych filmów. w sumie, to może nie o tyle ulubionych, ale wedlug mnie najlepszych, jakie oglądałam.

a ostatnio w sumie przypadkiem
Dziwna para 2 - klasyk. takiego humoru nie ma teraz w kinach, po prostu. boki można na tym filmie zerwać. niezawodni - Jack Lemmon i Walter Matthau (niestety, obaj już Świętej Pamięci). film jest po prostu przegenialny, prawdziwa komedia. ale cóż, '98.
bez wahania:
10/10.
Stary 2009-09-18, 14:41   #979
Killa Ree
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Serendipity
co do SEXU to : nasze cztery bohaterki doskonale znane z serialu przeżywają kolejne "przygody" Carrie o mało nie wychodzi za mąż za...BIGA same wiecie kogo , Samantha rozstaje się ze... SMITHEM wiecie kim Miranda rozstaje się ze Stevem, a na koniec do niego wraca, a Charlotte zachodzi w ciążę, do szpitala odwozi ją przypadkowo spotkany.BIG.. tuż po tym jak go zwyzywała i przeklęła dzień w którym się urodził...
No i Carrie prawie dostała wymarzoną garderobę...
Świetny film, trochę pokręcony, ale tak to już z tym jest... Samantha trochę się jakby ustatkowała, po czym dociera do niej, że najważniejszą dla niej rzeczą/osobą w jej życiu jest ONA SAMA.

Cytat:
Napisane przez Maniwa
Pytasz o Love Guru? Wprawdzie to nie do mnie, ale pozwól Serendipity, że się wypowiem Bo ja też wyłam ze śmiechu, ale tylko z powodu Mike'a Myers'a (i jego asystenta). "More than words" w ich wykonaniu bije na głowę oryginał . Reszta fabuły dla mnie cienka. Alba przesłodzona (niech się trzyma filmów pokroju Sin City). Guru Pitka wymiata
RACJA!!!

Love Guru - czyli Guru Pitka (w tej roli Mike Meyers) - nie jestem pewna, czy w ogóle trzeba pisać dalej ... Cóż, jest to historia tegoż guru od czasów, gdy jako mały chłopiec trafił na nauki do klasztoru... A w czasach obecnych rywalizuje z Guru Dipak'iem o sławę, stara się zrobić wszystko, żeby trafić do programu Ophry... Doradza w sprawach miłości, samemu pozostając prawiczkiem... wreszcie znajduje miłość i zostaje uwolniony z okowów PASA CNOTY

A ostatnio obejrzałam Baby mama: nawet nie jestem pewna czy to komedia, czy tragedia... ale gra aktorska dobra perypetie głównej bohaterki, dla której dotąd kariera była ważniejsza od rodziny, a która doszła do wniosku, że chce mieć dziecko. Po badaniach lekarz jej mówi, że nie może mieć dzieci. Zdesperowana szuka innych możliwości od in-vitro do matki zastępczej... dopiero jak ją znajduje zaczynają się prawdziwe kłopoty, które po 9 miesiącach jakoś same się rozwiązują...

Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam

Edytowane przez Killa Ree
Czas edycji: 2009-09-18 o 14:46
Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 21:27   #980
Maniwa
Wtajemniczenie

"Siedem dusz" - hm, czy nastała jakaś nowa moda w Hollywood, żeby robić film tak, aby widzowi tylko się wydawało, że kuma o co chodzi i jest w stanie przewidzieć zakończenie, a może to tylko wina spojlerowania co poniektórych w tymże wątku ?... W każdym razie wiedziałam, co włączam i co tam zobaczę, a mimo to dałam się zaskoczyć. Nie powiem, film mocny i obfitujący w silne emocje, nie da się go obejrzeć obojętnie (a przynajmniej nie powinno), a wręcz zadziwia altruizmem bohatera (jak dla mnie przesadzonym, ale to tylko moje osobiste odczucie, bo jak wiadomo, gest, a raczej gesty bohatera, zasługują na najwyższe uznanie). Mam zastrzeżenia do roli pana Smith'a, który dla mnie wstąpił do zacnego grona aktorów-jednej-miny. Muzyka nie zaskoczyła, bo na film tego typu odpowiednio przygnębiająca. Fabuła prosta i zwięzła. Pozostali aktorzy poprawni (zwróciłam większą uwagę na aktora grającego ślepca). W kategorii wyciskacza łez, bije rekordy Zaś w kategorii ogólnej, poprawne 5/10
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 08:33   #981
DragonFly88
Raczkowanie

Złoty środek - włączając ten film lubaszenki nastawiłam się na fajną komedię w stylu chłopaki nie płaczą, ale niestety się zawiodłam. Historia średnia, tak to wszystko wyglądało jakby były przeskakiwane wątki. a co do komedii, to może uśmiechnęłam się 2 razy. Daję 5/10 chyba tylko za obsadę tego filmu
Stary 2009-09-19, 09:33   #982
Bialy Kotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DragonFly88 Pokaż wiadomość
Kac Vegas - zabawny film, można się pośmiać, daję 7/10
zgadzam się ,dam nawet 8/10

poza tym Snatch - mi się nie podobał ,nie lubie filmów tego typu ,pogubiłam sie za chwilke co się dzieje ,i strasznie mnie zamulił. 2/10

Codziennie plecak pełen całkiem nowych wzruszeń
Bialy Kotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 10:38   #983
Dotka233
Przyczajenie

"Bękarty Wojny" jeżeli ktoś lubi kino Tarantino to koniecznie! syper aktorzy (mój ulubony Til Schweiger), duzo humoru, film oceniam na 10!!!!
Dotka233 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-19, 10:57   #984
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Miłość na wybiegu 7/10

Ja bym pewnie na neigo nie poszła-weicie polskie komedie na jedno kopyto, oklepane zarty ktore bawia nielicznych
Ale, pozytywnie zaskoczył, fakt faktem nie pobil Lejdis czy testosteronu, ale warto obejrzeć, mimo ze troche odbiega od modelingowej rzeczywiscości
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 12:52   #985
Amizuno
Raczkowanie

GG do Amizuno

Płytki Facet - oglądałam w TV wczoraj
Całej rodzinie sie podobał! na pewno sie dużo uśmiałam..
To było coś z cyklu film z przesłaniem
O facecie, który oceniał wszystkie kobiety po wyglądzie zewnetrznym, przez to podrywał same "nieciekawe" ...
Aż pewnego razu zahipnotyzował go ktoś i od tego czasu, widok wewnętrzny przekładał się na zewnętrzny (nie wiem jak to wytłumaczyc)
Kobiety, które nie grzeszyły urodą, za to były inteligentne i ciekawe, i na odwrót.
9/10

Juno - film o nastolatce która zachodzi w ciążę, jak dla mnie super
Opowiadac chyba nie muszę.
9/10

Ostatnio chyba zbyt łaskawa jstem w punktach ;0
bylibyśmy może znowu tacy sami
...

Amizuno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 14:59   #986
2016070150903
Konto usunięte

Obsessed- filmidło przeciętne, ani złe ani dobre. ale warto zobaczyć bijącą się Beyonce.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 18:47   #987
caarolaaa
Zakorzenienie

Antychryst - nie oceniam tego filmu bo go w ogóle nie zrozumiałam kiedy siostra zapytała o czym był film odpowiedziałam, że o kobiecie, która była trochę dziwna i latała, przepraszam za wyrażenie, z gołym tyłkiem przez pół filmu. głupio mi bo to chyba pierwszy film, którego w ogóle nie zrozumiałam.

Ostatni dom po lewej - 8/10, plus, że nie było żadnych nierealnych sytuacji i postaci, nie ma rozlewu krwi ani dużo wrzasków jak na horror

Edytowane przez caarolaaa
Czas edycji: 2009-09-19 o 18:58
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-19, 18:54   #988
coccinelle7
Zadomowienie

Brzydka prawda- fajna, lekka komedia, można się pośmiać, ale nic szczególnego 6,5/10
Stary 2009-09-20, 08:52   #989
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Antychryst - dla mnie jest to thriller psychologiczny, film o podwójnym dnie (mamy niby kobiete która straciła dziecko i mąż jej pomaga się z tym uporać, na końcu ją zabija - właśnie dlaczego? - dlatego bo zrozumiał że ona widziała jak ich syn wchodził na krzesło i nic nie zrobiła? czy dlatego bo po prostu był ZŁY), ciężki, może i trochę kontrowersyjny, napewno nie pornograficzny. Bardzo wciągający ale nie bałam się dlatego horrorem dla mnie nie jest. Klimatyczny o swoistym uroku, ciekawych ujęciach.
9\10
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 11:11   #990
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;14323816]Miłość na wybiegu 7/10

Ja bym pewnie na neigo nie poszła-weicie polskie komedie na jedno kopyto, oklepane zarty ktore bawia nielicznych
Ale, pozytywnie zaskoczył, fakt faktem nie pobil Lejdis czy testosteronu, ale warto obejrzeć, mimo ze troche odbiega od modelingowej rzeczywiscości [/QUOTE]
A mnie ten film nie zaskoczył. Był przewidywalny Wiadomo - kobitka z prowincji, nagle robi karierę, nieszczęśliwa miłość a potem happy end.
Ja bym dała 5/10.

Ostatnio : Skazany na bluesa: 7/10
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości