![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Cytat:
nie nic nie miałam ![]() właśnie to mnie zdziwiło- po Yasminelle miałam spore plamienia. A teraz jest wszystko gut ;] chociaz troche jestem zła na siebie ze odstawiłam Mercilon- niby az tak źle nie było, ale chcialam czegoś nowego spróbowac.
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
wlasnie ja sie zastanawialm nad Mercilon,kiedys braam marveloon,no i moja siostra bierze juz kilka lat mercilon i jest zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
ja sie przyzwyczaiłam do tych 7 dniowych przerw od pilnowania danej godziny, a tu teraz codziennie
![]()
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
jedyne co mnie wkurza w tych tabletkach to stan mojej skory na twarzy,wylaza mi wypryski,bedac nastolatka nigdy ich nie mialam a teraz nagle sa,dziwne.wezme jeszcze drugie opakowanie i chyba 3 zobacze jak to bedzie,bo nie sa az takie duze ale sa i kurcze bola.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
ja juz młoda tez nie jestem
![]() ale mi nic takiego nie wyskakuje. Dzisiaj 2 tabletka placebo i mam lekkie krwawienie, takie plamienie tylko ![]()
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
No ja troszku starsza(36
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
ja 30
![]()
![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to fajnie że juz nie boli Cie ![]()
![]() |
![]() |
#969 |
Przyczajenie
|
hej! mam pytanie... bo chce odstawic te tabletki, bo po pierwsze teraz nie sa mi potrzebne... a po drugie mam 14 dzien plamienie i boli mnie prawie dziennie podbrzusze... i jakbym po 21 tabletce odstawila to co sie stanie? dostane od razu okres?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
martyna,powinnas dostac okres po kilku dniach.
a ja natomiast mam juz 2 dzien dosyc mocny okres,taki buraczkowy kolor ma.Troche dziwne bo kiedys jak bralam to mialam slaby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja juz nie mam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
jak narazie wszystko ok
![]() dziewczyny nie wiecie moze dlaczego nie moge jesli urodzilam ponad 3lata temu dziecko brac diane ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pierwsze słyszę... nie mam pojęcia ![]()
![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
Caskada nie mam pojecia,one sa raczej na problemy z cera co nie?
A ja nadal mam dosyc mocny okres,to znaczy normalny,kurcze troche mnie to niepokoi,lece w piatek do Polski i mam nadzieje ze skonczy sie do tego czasu,bo moj biedny maz bedzie nie pocieszony jak zostawie go na dwa tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Ja wiem,że Diana 35 jest na problemy z cerą na np.nadmierne owłosienie,też je kiedyś zażywałam,ale bardzo krótko i słyszałam,że nie powinno się ich zażywać długo,bo to bardzo silne tabletki,moja mama zażywała je długo i lekarka powiedziała,że się dziwi,że jakikolwiek lekarz tak długo pozwolił jej brać te tabletki,tym bardziej,że tak jak ja stosowała je ze względów anty a nie zdrowotnych.Podobno strasznie niszczą wątrobę,ale w sumie nie wiem jak to jest bo każde tabletki mają jakiś tam wpływ na wątrobę i na pewno nie polepszają jej stanu
![]() A odnośnie badań może wiecie jakie badania się robi przy dobieraniu tabletek,bo chciałabym sobie zrobić na własną rękę.No i czy opłaca się robić badania hormonalne jak zażywam tabletki?Chyba nie bo wynik nie wyjdzie do końca dobry jak przecież zażywam hormony.Może Wy wiecie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
nie wiem jak z badaniami hormonalnymi, ale na inne skierował mnie lekarz:
morfologia bilirubina AST, ALT po trzech latach brania hormonów, wszystko w normie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Przyczajenie
|
no to dobrze, mam nadzieje ze dostane 4 dni po odstawieniu tak jak przy opakowaniu z 21 tabletkami... dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
No ja mam 3 dzien okres i naprawde wyglada normalnie,ale dzis sie juz jakby konczy,zaczelam pierwsza tabletke z drugiego opakowania wiec moze sie skonczy szybko.ja myslalam ze bede miala skapy,a tu taka suprise.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam tylko takie lekkie plamienie przez 3 dni ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja dziś przy po pierwszej tabletce placebo.. i okresu nadal brak.. hmmm.. ciekawe, kiedy i czy się pojawi w ogóle... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
Q biorę już ponad 1,5 roku i wszystko było super. Okresy regularne, stan cery dobre, libido w normie. W tym miesiącu nie dostałam okresu i strasznie się stresuje. Wiem, że przy Q może nie wystąpić, ale do tej pory miałam regularnie i boje się trochę.... Czy któraś z Was też tak miała? Nie wiem czy zrobić test ciążowy czy po prostu poczekać jeszcze :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
Ja bym zrobila sobie test,bo pewno bym sie za bardzo stresowala.Tylko nie wiem jakie mialas miesiaczki czy skape a moze plamienia,bo jesli plamienia to mozlewe ze nie dostalas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Druga tabletka placebo i nadal nic...
![]() myślicie, że powinnam się martwić?... że powinnam zrobić test przed kolejnym opakowaniem??... czy faktycznie może tak być, że okres nie wystąpi?... niby brzuch mnie boli, jak na @, ale nic się nie dzieje.. nawet malutkiego plamienia... można szaleć z taką niepewnością... czemu ja się dobrze czuję tylko po tych tabletkach....ehhhhh...
![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie się stresuje, ale jeszcze trochę poczekam z testem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Ja mialam normalny okres,ale juz sie skonczyl.wiecie co jeszcze zauwazylam,ze przy nich jest troche za mokro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
tez mam wrazenie mokrosci
![]() wiecie co mnie nurtuje ze przy innych tabsach jak nie wzialam tabletki o okreslonej porze tylko 12 godz pozniej to nie musialam zabezpieczac sie dodatkowo prezerwatywa a przy tych trzeba ![]() ![]() czy te tabsy roznia sie od innych??myslalam ze tylko sposobem brania.........
![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie u mnie to samo.... ![]() ja to sie poważnie zastanawiam nad zmiana tych tabletek, nie dosc ze drogie to jeszcze nie są idealne ![]() za 2 tygodnie ide do ginekologa, pogadam z nim o zmianie ![]() w sumie przy Mercilonie pod koniec kazdego blistra dziwnie sie czułam, a teraz mysle czy sobie tego nie wmawiałam, chcac dostac jakies inne... ![]()
![]() |
![]() |
#989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam ostatnio strasznie obfite upławy, ale nie mają specyficznej barwy, konsystencji czy zapachu. i faktycznie jest mokro.. muszę wymieniać wkładki kilka razy dziennie, a przecież nie zawsze jest taka możliwość. eh, te "nowe technologie" ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
a ja w końcu nie dostałam okresu... dziś zaczynam drugie opakowanie i w sumie się stresuję... poradziłam się mojej gin i stwierdziła, że mam nie panikować, jeśli brałam regularnie wszystkie tabletki, to w ciąży nie jestem.. a krwawienia może po prostu nie być... i kazała brać normalnie kolejne opakowanie... w sumie ulotka przekazuje takie same informacje na ten temat... ale wiadomo.. nie ma okresu, to człowiekowi różne myśli przychodzą do głowy...
![]() ehh... generalnie wolałam stary system z siedmiodniową przerwą.. wiadomo było przynajmniej co i jak... zobaczę co będzie po tym opakowaniu... jeżeli będę się tak wiecznie stresować, to przejdę chyba na plastry... no, nic.. mam nadzieję, że moja roczna córcia nie będzie miała jednak tak szybko kompana do zabawy... ![]() pozdrawiam.. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.