|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;] | |||
45 i mniej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
129 | 28,79% |
45-55 |
223 | 49,78% |
56-66 |
76 | 16,96% |
67-77 |
12 | 2,68% |
78 i więcej |
4 | 0,89% |
nie twój interes |
4 | 0,89% |
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II
gratuluje
![]() hmm ja mam 45cm w udzie przy 161cm..a wcale nie wygladaja jakos bardzo chudo to dziwne.
#962 |
Wtajemniczenie
|
że tak powiem mam tyle samo i 20 cm więcej w wzwyż co ty i też nie wyglądają na zbyt chude, i mniemam, że to wina spaczonego wzroku a nie ud samych w sobie !
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
45 cm w udzie przy 181cm?Twoje muszą być chude,bardzo.
#964 |
Zadomowienie
|
Każdy patrzy na to inaczej, ja do niedawna miałam również 45 cm w udzie, ale coś mi się tam przytyło i ostatnio miara nawet pokazała 46,5
![]()
#965 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
46 w udzie, 167 wzrostu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
a ja mam w udzie 40cm przy wzroscie 158..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Źle obliczasz kalorie. Możesz pokazać swój jadłospis? Moja siostra też była bardzo szczupła - dostała od dietetyka dietę - 3500 kcal dziennie. Naprawdę dużo jadła. Po tygodniu miała ważyć o 1 kg więcej i tak też było. Po 2 miesiącach miała już ok 6 kg więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
W łydce... no cóż mam tylko 30 cm...
![]()
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc z 7tysięcy niewiele zostaje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I.2 kromki chleba żytniego z masłem-kromki są duże, takie ok.50 gr jedna, więc 230+100=330 - z polędwicą wędzoną,rzodkiewkami,ogór kiem-polędwica 3 plastry ok 90 - z serem,ketchupem,papryką-ser ok.120 + ketchup ze 30 (bo duzo daje)=150 omlet biszkoptowy(2 jaja,2 łyżki mąki,oliwa) posmarowany ok.100g dżemu brzoskwiniowego+pokrojona brzoskwinia - 180+80+100+250+40=650 banan 110 =1330 II.200gr pistacji,=1200 serek homogenizowany naturalny 200gr zmiksowany z borówkami i cukrem--łyżka 150+90=240 =1440 III.5 ziemniaków z masłem i koperkiem,2 średnie piersi z kurczaka panierowane i smażone na oliwie, buraczki&mizeria--ogórek, śmietana 18% 400+masło 100+piersi z 600+oliwa ze 100+śmietana 110=1310 deser: 2 kawały babki piaskowej: 1 z syropem klonowym, 2 posmarowany nutellą i na to banan w plasterkach=480+200+160+110=950 IV. 3 naleśniki 600 -z dżemem malinowym 150 -z sosem jagodowym(maślanka,cukier ,jagody) i borówkami 150 -z pieczarkami duuuuża drożdżówka z kruszonką i malinami ![]() 600+150 x2+350=1250 V.będzie za godzinę-- pizza na kupnym spodzie,z pieczarkami,serem,pomidor ami i sosem pomidorowym, z ogrrrromną ilością ketchupu ![]() 300 spód+ser 180+sos 50+ketchup ze 250 (bardzo duzo daje) = 780 po pewnie będzie kawałek babki piaskowej bo juz niewiele jej zostało 240+jakies dodatki ok 100=340 =7400 ![]()
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Iza, moim zdaniem trochę zawyżasz. Ale z 5 tys na pewno jest
![]() ![]()
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
troche chyba pozawyżane te liczby, bo np. żeby ketchup do pizzy miał 250kcal, to musiałabyś z pół opakowania zjeść (patrząc np. na taki hellmans http://www.tabele-kalorii.pl/photo-0...Hellmann-s.jpg - cały ma niecałe 500kcal)
#974 |
Przyczajenie
|
#975 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanko.
Z moją przemianą materii chyba coś nie tak, skoro na wyjeździe od soboty do dzisiaj (wróciłam wczoraj i dziś się zważyłam) przytyłam 0,8 kg? Dodam, że: 1) to nie są raczej wahania wagi, ważę się zawsze bardzo dokładnie, zaraz po obudzeniu i wypróżnieniu się 2) na tym wyjeździe jadłam troszkę więcej niż zwykle, ale to i tak nie ma co się równać z jadłospisami dziewcząt na P, podam jak mniej więcej wyglądało moje jedzenie: śniadanie- 2 duże kromki pumpernikla z czymś tam + kawa z cukrem II śniadanie- lody obiad- pierwszego dnia ryba z surówkami, drugiego kopytka z sosem kolacja- półtorej kromki tak jak na śniadanie. Tak było przez 2 dni, przez pozostałe 2 byłam w podróży i jadłam: w jedną stronę: śniadanie w domu- grahamka z serem i dżemem, w podróży jagodzianka, na miejscu 2 naleśniki ze szpinakiem a w drugą: śniadanie takie samo, w podróży 2 bułki z dodatkami ze sklepu... 3) przez 2 dni na wyjeździe chodziłam praktycznie przez 3/4 dnia... W związku z tym, byłam trochę zdziwiona, kiedy stanęłam na wadze, bo próbuję przytyć, no ale skoro tyję na takim jedzeniu, to... ![]() Ktoś mógłby mi w tej sprawie poradzić? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
swoją drogą ja wiem, że niektórym jest przykro, że tyją na 3ooo a nie na 6000 ale kurcze, serio chciałybyście non stop jeść? Nudne troche... lepiej pożyć^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez yellowme Czas edycji: 2011-03-14 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety, nie wiem co Ci poradzic...... Probowala ktoras z Was Peritolu na poprawe apatytu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zadomowienie
|
"...albo że jestem zakochana..." YELLOWME dziwne stwierdzenie z ust lekarza, co jedno ma do drugiego ? Aaaaa tzn. że ja dopóki będę kochać to będę szczupła...
![]() Co do Twojej wagi, naprawdę jest za niska, może spróbuj iść jeszcze do jednego lekarza, niewiadomo co to może być.
#980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#982 | |
Wtajemniczenie
|
czytałam kiedyś o nim baaardzo dużo i nie pamiętam, żebym czytała, że komuś nie pomógł, zazwyczaj dziewczyny tyły po nim ok 5 kg, często po odstawieniu waga znów spadała. No i na początku trzeba uważać, bo podobno można spać na stojąco przez pierwsze dni jeśli ktoś zaczyna od dużych dawek i np. z rana
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny szłam ostatnio przez miasto i nagle zobaczyłam przed sobą dziewczynę, na 99 % jestem pewna, że to anorektyczka była. Nóżki takie typowe miała dla tej choroby, dosłownie kości a na niej skóra ![]() Pogoda była na długi rękaw, a ona śmigała w krótkiej spódniczce więc nie można powiedzieć, że się ich wstydziła. Ale najgorsza była reakcja ludzi. Ja powiedziałam dyskretnie siostrze, żeby spojrzała, co nie uważam za grzeczne i kulturalne ale już taka natura ludzi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza miło mi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Nooo ok jak jest się zakochanym to się pięknieje, sama tego doświadczyłam
![]() ![]()
#985 |
Wtajemniczenie
|
Zapewne tak, dlatego szła w ubiorze odsłaniającym ciało, mimo, że ciepło nie było.
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
No i okazało się, że wcale tak dużo nie jem. Znalazłam stronkę na ktorej robi się raporty codzienne, co i ile sie zjadło. Wczoraj wyszło mi tylko 2543,43 kcal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A moze znacie jakis inny preparat/lek pobudzajacy apetyt? Np. Citropepsin? Miala ktoras z Was z tym do czynienia? Edytowane przez Katixx Czas edycji: 2010-07-29 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Tabele kalorii.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja ostatnio mam taki wielki głód na słodycze, normalnie jem codziennie dawkę słodyczy odpowiadającą mniej więcej 3 czekoladom. Zapewne to niezdrowe, ale ciężko mi się powstrzymać. Wątpię, żebym przez to przybrała na wadze( no ale zobaczymy).
P.S. Nie wiem jak sie posługiwać tą stroną z tabelami kalorii... Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2010-07-29 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.