Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 14:27   #961
Biska
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
moim zdaniem ślub cywilny to tylko formalne zatwierdzenie zwiazku nijak ma sie to do slubowania sobie bycie razem do konca zycia bo mozna bez problemu wziac rozwod.
To jest chyba oczywiste, zresztą pisałam wyżej, że nie chcę samego cywilnego, na pewno nie na dłuższą metę.

Tylko, że ja marzyłam o jednym wielkim przeżyciu, nie rozkładaniu tego na dwa Ale z drugiej strony też chcę zamieszkać już z nim Jakieś mam takie nieodparte wrażenie, że po cywilnym, ślub kościelny nie wywrze na nas tak wielkiego wrażenia i będzie mniejszym przeżyciem. Nie wiem, porozmawiam z nim dzisiaj na żywo o tym. Mimo wszystko jestem chyba bardziej na nie

Właśnie zamówiłam sobie pędzel i próbki EDM

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 14:35   #962
6paula9
Zadomowienie

GG do 6paula9
Dot.: Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Ja jakoś parcia na kościelny nie mam...
ja na slub koscielny mam ale na wesele nie bardzo

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
To jest chyba oczywiste, zresztą pisałam wyżej, że nie chcę samego cywilnego, na pewno nie na dłuższą metę.

Tylko, że ja marzyłam o jednym wielkim przeżyciu, nie rozkładaniu tego na dwa Ale z drugiej strony też chcę zamieszkać już z nim Jakieś mam takie nieodparte wrażenie, że po cywilnym, ślub kościelny nie wywrze na nas tak wielkiego wrażenia i będzie mniejszym przeżyciem. Nie wiem, porozmawiam z nim dzisiaj na żywo o tym. Mimo wszystko jestem chyba bardziej na nie

jakos nie wydaje mi sie ze mniejsze wrazenie napewno bedzie tak samo wielkie!!! slub koscielny zawsze ma swoj urok i nic tego nie zmieni
ja bym sie zgodzila ale to tylko moja opinia na podstawie moich relacji z TZ ale wiem ze u mnie niestety nie wchodzi to w gre

6paula9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 14:39   #963
P-o-n-y
Zakorzenienie

co do slubow, ja nie wiem jak to rozwiazac w mojej kwestii. jestem nie wierzaca, nie praktykujaca. TZ tez zbytnio nie praktykuje, ale wierzacy raczej jest...
Z jednej strony marzy mi sie slub koscielny, bo to jest takie AH i wogole, naprawde byloby to dla mnie przezyciem, ale nie zadnym duchowym czy cos... poza tym, nie wyobrazam sobie brac tylko slubu cywilnego jak juz, to obydwa w jednym dniu. Ale najpierw chcialabym wziac koscielny, potem cywilny
nie wiem, bedzie ciekawie. zawsze na religii ksiadz mowil jedno, a ja uwazam drugie ale w sumie... mam zaswiadczenie o skonczeniu nauk przedmalzenskich zawsze to jakies ulatwienie... ehh.
brzusiu mnie boli, okresie przybywaj...
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:07   #964
elizka773
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość

Biśka szczerze? sama się nad czymś takim zastanawiałam...

przecież wrażenia będą takie same! a nawet podwójne. bo raz teraz cywilny a potem kościelny. a tak masz tylko kościelny ( więc nie widzę żeby to czemuś ujmowało)

a to źle o nim nie świadczy bo widać jak chce Cię mieć za żonkę i żebyście razem mieszkali ( bardziej będą rodzice krzywym okiem patrzyli jak zamieszkacie bez jakiegokolwiek ślubu)

ale to właśnie musicie sobie już porozmawiać szczerze na żywo, wytłumaczyć na spokojnie wszystkie obawy
elizka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:07   #965
najfajniejsza
Zakorzenienie

Pony, to ja zupełnie nie rozumiem, skoro nie czujesz aspektu duchowego, to co czujesz? dlaczego kościelny ”tak”? ja specjalnie wierząca nie jestem, ale kościelny chcę właśnie dlatego, że choć nie uznaję wszystkiego, co twierdzi KK za słuszne, chcę być blisko Boga.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:30   #966
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez 6paula9 Pokaż wiadomość
ja na slub koscielny mam ale na wesele nie bardzo
to zupełnie tak jak ja - ślub w kościele owszem, ale wesela nie chce - nawet nie chce sobie tego wyobrażać a rodzina będzie musiała się z tym pogodzić (jak ja lubię robić na przekór innym)

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 16:16   #967
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Pony, to ja zupełnie nie rozumiem, skoro nie czujesz aspektu duchowego, to co czujesz? dlaczego kościelny ”tak”? ja specjalnie wierząca nie jestem, ale kościelny chcę właśnie dlatego, że choć nie uznaję wszystkiego, co twierdzi KK za słuszne, chcę być blisko Boga.
Nie wiem, narazie jest mi to trudno okreslic. Byc moze z tego samego powodu co Ty, a moze nie. Nie wiem. moze sie dowiem za jakis czas
Stary 2009-08-06, 16:23   #968
Madlen__18
Zakorzenienie

Wlazłam tu przypadkiem, bo jestem mężatką już, ale strasznie mnie dziwi postawa niektórych. ślub kościelny dlatego, że ładnie wygląda...
najdziwniejsze to co p-o-n-y piszesz. Dlaczego nie wyobrażasz sobie cywilnego w ogóle? To po co kościelny skoro jesteś niewierząca?
Bo ci się ceremonia podoba?
To nie żaden przytyk, po prostu nie bardzo mogę to pojąć, więc pytam

PS powodzenia dziewczyny.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 16:38   #969
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Wlazłam tu przypadkiem, bo jestem mężatką już, ale strasznie mnie dziwi postawa niektórych. ślub kościelny dlatego, że ładnie wygląda...
najdziwniejsze to co p-o-n-y piszesz. Dlaczego nie wyobrażasz sobie cywilnego w ogóle? To po co kościelny skoro jesteś niewierząca?
Bo ci się ceremonia podoba?
To nie żaden przytyk, po prostu nie bardzo mogę to pojąć, więc pytam

PS powodzenia dziewczyny.
gdzie napisalam, ze nie wyobrazam sobie cywilnego? ;>
tak, bo mi sie podoba. wlasnie dlatego chce wziac slub zeby bylo fajnie i ladnie.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
gdzie napisalam, ze nie wyobrazam sobie cywilnego? ;>
tak, bo mi sie podoba. wlasnie dlatego chce wziac slub zeby bylo fajnie i ladnie.
aaaah, przeczytalam, napisalam, ze nie wyobrazam sobie SAMEGO cywilnego. ale to chyba mimo wszystko nie to samo, o czym napisalas.
Stary 2009-08-06, 16:40   #970
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczynki co do tych ślubów,to ja sobie myślę,że właśnie nie byłoby takiego wrażenia na Kościelnym po Cywilnym. Biorąc tylko ślub Kościelny wiedziałabym,że od tej chwili idziemy razem przez życie,przysięga jest raczej nieodwołalna... i wiedziałabym,że teraz w końcu już będziemy razem, razem zamieszkamy. Gdybym wcześniej miała Cywilny to nie byłoby tego wszystkiego po Kościelnym,bo przecież już mieszkalibyśmy razem po Cywilnym,bylibyśmy jak rodzina.
Niby mogłabym na to patrzeć pod względem prawnym, że dobrze wziąć przynajmniej ten Cywilny i funkcjonować już jako rodzina wedle prawa,ale JA nie chciałabym tak rozkładać. Dla mnie ( a dla mojego TŻta tym bardziej) ślub Kościelny (tudzież konkordatowy) jest najważniejszy.
A moi rodzice z pewnością zgodziliby się na wspólne życie po ślubie Cywilnym.Zwłaszcza mój tata, który jest prawnikiem ateistą

A co do tego,że ślub Kościelny ładniej wygląda to przecież to prawda... jest w tym taka magia,powaga i świętość.A przysięgi składanej w Kościele nawet nie ma co porównywać do tej w USC. Byłam w Sylwestra na ślubie Cywilnym naszego kolegi-wszystko trwało 15 minut, oni się śmiali przy składaniu przysięgi ( ona 19 lat,a on 21) i wszystko było takie rach ciach bach i koniec.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 16:40   #971
carmelova
Zakorzenienie

ja jednak nie wyobrażam sobie brania ślubu kościelnego juz jako żona (cywilna). Chyba. że sprawa kredytu mieszkaniowego by mnie do tego zmusiła
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 16:45   #972
P-o-n-y
Zakorzenienie

lincz na mnie, bo nie potrafie wyjasnic co czuje

Taaaak... Slub koscielny jest ladny.
Stary 2009-08-06, 16:48   #973
butterfly20
Zakorzenienie

Wiecie co,u mnie jest taki problem,że chcielibyśmy wziąć ślub w parafii mojego TŻta. Czyli wszystko prowadziłby głownie ksiądz ewangelicki,a katolicki tylko coś tam dopowiada (byłam tylko raz na slubie ekumenicznym kuzynki mojego TŻ). No ale podobno ślub ma być zawsze w parafii Panny Młodej?? To prawda??

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Ja N. N. ( imię i ewent. nazwisko panieńskie) *przed obliczem Boga żywego i w obecności tych świadków, *z ręki Bożej* przyjmuję ciebie, N.N. (imię i ewent. nazwisko) za męża swego, * i ślubuję ci miłość, szacunek i wierność małżeńską, * w dniach dobrych jak i złych * dzielić z tobą radość i smutek, * szczęście i nieszczęście,* jak Bóg zrządzi,* oraz, że cię nie opuszczę, * aż Bóg przez śmierć nas rozłączy, * Do tego dopomóż mi, Panie Boże wszechmogący. * Amen.*

Tak wygląda przysięga w K.E.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 17:20   #974
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Mnie tak naprawdę w tych ślubach przeraża te milion rzeczy do załatwienia, koszty bez sensu i wszystko po to bo tak wypada. Ja jestem wierząca ale niepraktykująca. Ślub kościelny wzięłabym chyba tylko po to żeby moja baaaardzo wierząca mama miała spokój duszy

To taka szopka trochę moim zdaniem

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 17:29   #975
justyna_dt
Zakorzenienie

Mi też byłoby chyba dziwnie brać ślub kościelny już jako żona ale z drugiej strony to nie uważam, żeby to było złe. Ja jednak od zawsze opowiadałam się za konkordatowym, TŻ też a sam ślub dla mnie musi być, po prostu czuję taką potrzebę, jesteśmy z TŻem wierzący. W ogóle ostatnio pytał, czy byłam w kościele, jak on był na Mazurach. powiedziałam, że nie, a on na to: "Wiesz, jakie jest moje zdanie. Poza tym jeśli chcesz mieć ślub kościelny..." mnie też przeraża to wszystko. Tzn. samo załatwianie i planowanie nie, bo to mój żywioł ale sama impreza najbardziej. Wolałabym przygotować wesele i zostawić na nim gości

butterfly - nie nie, ślub może być w każdej parafii, jaką sobie wymarzysz moja psiapsióła dawna będzie brała ślub u nas w parafii (ona jest z innej), a nasza parafia to parafia jej narzeczonego. Zresztą dużo ludzi wybiera inne, głównie ze względu na ładne kościoły.

Dupa, wcale mi nie lepiej, właściwie to mi gorzej. Odwołałam spotkanie, poobcinałam trochę róż, w firmie nie byłam. I chyba zrezygnuję z jutrzejszej Tatralandii. Nie wiem, jakoś się nie czuję. Nie chce mi się trochę Poza tym mogłabym wtedy z ojcem po mamę pojechać, byłabym spokojniejsza, bo ojciec kierowcą zawsze był dobrym, ale ma swoje lata i swój nałóg, więc nigdy nie wiadomo. Pijany za kierownicę nie wsiądzie, ale nie wiadomo, czy się obudzi na czas, czy nie będzie za słaby, czy coś tam innego.
W ogóle to powinnam dom ogarnąć na przyjazd mamy, ale tak mi się nie chce może późnym wieczorem albo jutro rano (jak nie pojadę do tej Tatralandii... tylko kurde młodej mi trochę żal tzn. wybawi się, ale wiem, że chciałaby mnie tam).

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6

Edytowane przez justyna_dt
Czas edycji: 2009-08-06 o 17:33
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 17:43   #976
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

a co wy na to że u mnie w domu powiedzieli że lepiej było jak byłam w Londynie przynajmniej spokój był
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 17:45   #977
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
a co wy na to że u mnie w domu powiedzieli że lepiej było jak byłam w Londynie przynajmniej spokój był
U mnie to naturalne, im jestem dalej od domu tym bardziej mnie kochają

Stary 2009-08-06, 17:46   #978
justyna_dt
Zakorzenienie

sanrioo pocieszę Cię, że to dość lagodne ja od czasu do czasu wysłuchuję dużo gorszych rzeczy, naprawdę... to, co Ty usłyszałaś - podobne to mnie już przestały ruszać.

Stary 2009-08-06, 17:48   #979
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

u mnie to od jakiegos roku przybira takie rozmiary że mam ochote spakować się i spadać gdzie pieprz rośnie. jeszcze nie dostałam się na UŚ i w ogóle mają pretensje. tylko że nawet nie mam się gdzie wyprowadzić musiałabym wrócić do Londynu bo tu nie mam szans.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
sanrioo pocieszę Cię, że to dość lagodne ja od czasu do czasu wysłuchuję dużo gorszych rzeczy, naprawdę... to, co Ty usłyszałaś - podobne to mnie już przestały ruszać.
o własnie o tym mówie, to że było lepiej jak mnie nie było to nic ale powoli już nie da się tu mieszkać. zwyczajnie.
Stary 2009-08-06, 17:51   #980
najfajniejsza
Zakorzenienie

łiii, sanrioo, u mnie to też się słyszało, a teraz, jak się wyprowadziłam, to mówią, że za cicho beze mnie... a weź
Stary 2009-08-06, 17:53   #981
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
u mnie to od jakiegos roku przybira takie rozmiary że mam ochote spakować się i spadać gdzie pieprz rośnie. jeszcze nie dostałam się na UŚ i w ogóle mają pretensje. tylko że nawet nie mam się gdzie wyprowadzić musiałabym wrócić do Londynu bo tu nie mam szans.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

o własnie o tym mówie, to że było lepiej jak mnie nie było to nic ale powoli już nie da się tu mieszkać. zwyczajnie.
A bo to już tak w naturze jest: powoli powolutku dzieci rosną i nadchodzi taki moment kiedy już razem nie da się wytrzymać i dzieciaki wyfruwają z gniazdka.
Spokojnie dasz rade

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
łiii, sanrioo, u mnie to też się słyszało, a teraz, jak się wyprowadziłam, to mówią, że za cicho beze mnie... a weź
Dokładnie Mnie kochaja jak ngdy wczesniej od momentu kiedy wyprowadziłam się na studia,a jak wracam do domciu raz na jakiś czas to witają mnie z otwartymi ramionami

Stary 2009-08-06, 17:58   #982
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

tak tylko ja nie mam się gdzie wyprowadzic. i narazie nie wiem czy mnie będą witać z ramionami czy nie, puki co chce mi się rzygać tutaj.
Stary 2009-08-06, 18:04   #983
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
tak tylko ja nie mam się gdzie wyprowadzic. i narazie nie wiem czy mnie będą witać z ramionami czy nie, puki co chce mi się rzygać tutaj.
Dokładnie,miałam te same odczucia. Cierpliwości kobieto,kiedys nadejdzie ten piękny moment przeprowadzki.

Stary 2009-08-06, 18:25   #984
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Dokładnie,miałam te same odczucia. Cierpliwości kobieto,kiedys nadejdzie ten piękny moment przeprowadzki.
tylko ja już nie mam cierpliwośći. bu
Stary 2009-08-06, 18:49   #985
justyna_dt
Zakorzenienie

sanrioo - przełknij to i ignoruj albo się wykrzycz w sumie nie wiem, czy jestem dobrym doradcą w tej kwestii, kłótnia ze mną to przerypana sprawa

Kac mi przeszedł! idę sobie ugotować pierogi

Dziewczyny, doradźcie, co zrobić:
1. Posprzątać dziś dom, zostawić róże w połowie roboty, iść wcześnie spać i jechać o 4:30 na Słowację (będzie duuużo dzieci z nami, sama nie wiem, czy to dobrze )
2. Posprzątać dom dziś lub jutro, róże może ruszyć jutro, iść spać ciut później, wstać rano, porobić coś albo i nie i:
a) jechać z ojcem na lotnisko po mamę,
b) nie jechać z ojcem tylko zostać w domu i skończyć róże, ew. posprzątać wtedy, a po zrobieniu wszystkiego obijać się

Co wybieracie? Proszę o dobrą motywację

Stary 2009-08-06, 18:53   #986
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
tylko ja już nie mam cierpliwośći. bu
Kobiety muszą mieć dużo cierpliwości Pomyśl sobie,że masz wrednego dzieciaka a i tak musisz go kochać. Trenuj,trenuj

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
sanrioo - przełknij to i ignoruj albo się wykrzycz w sumie nie wiem, czy jestem dobrym doradcą w tej kwestii, kłótnia ze mną to przerypana sprawa

Kac mi przeszedł! idę sobie ugotować pierogi

Dziewczyny, doradźcie, co zrobić:
1. Posprzątać dziś dom, zostawić róże w połowie roboty, iść wcześnie spać i jechać o 4:30 na Słowację (będzie duuużo dzieci z nami, sama nie wiem, czy to dobrze )
2. Posprzątać dom dziś lub jutro, róże może ruszyć jutro, iść spać ciut później, wstać rano, porobić coś albo i nie i:
a) jechać z ojcem na lotnisko po mamę,
b) nie jechać z ojcem tylko zostać w domu i skończyć róże, ew. posprzątać wtedy, a po zrobieniu wszystkiego obijać się

Co wybieracie? Proszę o dobrą motywację
W związku z tym,że jestem straaaasznie leniwa to walnełabym się wcześnie spać,wstałabym baaardzo późno i cały dzień nie robiła nic

Stary 2009-08-06, 19:01   #987
polka764
Rozeznanie

Aloha!!

Sanrioo przytulam mocno, ja też ostatnio miałam nieciekawe rozmowy w domu z których sie dowiedziałam 'tego i owego', także wiem co czujesz kochana
Także wiem, co to jest Biska mieć alkoholika w domu, na szczęście już mamy spokój (może to chamskie, ale właściwie nie wiem jak to jest mieć normalnego ojca? tatę? - w ogóle to dla mnie obce słowa), wiem jaki koszmar przeżywasz
i na pewno mam jakieś odchyły od normy, w końcu to dda...

A co do cywilnego, to o dziwo mój tż kiedyś o nim sam wspominał, że wtedy byśmy wcześniej zamieszkali razem, a ustalić datę kościelnego i czekać żyjąc już razem. A znając życie to by sie ten kościelny odwlekał i tak głupio, już chyba by nie było to takie przeżycie...
Ale temat dawno zapomniany, puki co najpierw muszą być zaręczyny

a wspominałam wam że juz kiedyś miałam suknie ślubną na sobie?
bo brałam udział w pokazie mody ślubnej

Justyna zazdroszcze tatarlandii, ja tylko bylam na ciepłych basenach w bukowinie, ale to nic w porównaniu z tym gdzie sie wybierasz, ahh zadroszczem!!
1 tatarlandia jak nic

26.12.2010

Edytowane przez polka764
Czas edycji: 2009-08-06 o 19:07
polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 19:14   #988
najfajniejsza
Zakorzenienie

polka, Ty też?! czy tylko ja jestem za gruba na kiecki ślubne

ej, odliczam dni do urlopu, a chyba powinnam do pożegnania się z pracą, buuuuuuuuuuu
staram się, jak mogę, ale ZAWSZE mi coś znajdą,a czasem nawet całą stronę zakreślą na czerwono, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu u

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Justyna, SŁOWACJA!
Stary 2009-08-06, 19:14   #989
justyna_dt
Zakorzenienie

Polka - oj, z tym ojcem mam to samo. Nie może mi to przejść przez gardło, jak się do niego zwracam. Dziękuję Bogu, że z nami nie mieszka. Tatralandia, mówisz... cholera, no nie wiem, co zrobić trochę się sytuacja klaruje, bo zaczęłam sprzątać, ale z kolei na podwórku mam pełno różanych kikutów, pasuje to zmieść, a ja tej części nienawidzę, już jestem wystarczająco pociachana przez kolce
najfajniejsza - a to co się stało?
Dzi - Twoja wersja w moim stylu ale ja się opierniczam w sumie grubo jakby nie patrzył od lutego, a od czerwca to już tak całkowicie, więc to opieprzanie się dalej mnie trochę dobija

Zakładam z bratem spółkę! ale się cieszę, no

EDIT: naj - umotywuj

Stary 2009-08-06, 19:17   #990
polka764
Rozeznanie

Cytat:
polka, Ty też?! czy tylko ja jestem za gruba na kiecki ślubne
czy ja też mam niedowagę? - Tak mam

Jeszcze studiów nie skończyłaś, więc chyba mogą ci sie zdarzyć drobne błędy, wez sie nie przejmuj

26.12.2010

polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości