Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 13:04   #961
wersta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

na mnie też krótko, a nie pomyślałam, żeby zapytać tż little italy oddałam koleżance, bo mnie męczył straaasznie i zostały mi jeszcze the scent, ale wydaje mi się, że zaraz znikają
luknij na cenę http://www.missala.pl/new/missala/cm...zestaw-10x50ml fajny zestaw co
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 14:07   #962
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
na mnie też krótko, a nie pomyślałam, żeby zapytać tż little italy oddałam koleżance, bo mnie męczył straaasznie i zostały mi jeszcze the scent, ale wydaje mi się, że zaraz znikają
luknij na cenę http://www.missala.pl/new/missala/cm...zestaw-10x50ml fajny zestaw co

Werstunia boskie!!! Tylko cena ale bym chciała taki zestaw

Tak poza tym kochana to wiesz co? Fajnie jest być Twoją koleżanką

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 14:25   #963
marticia
Zakorzenienie

Kristi dziekuje kochana!!!

Dzis 2 latka odkad powiedzielismy sobie tak przed oltarzem..to dokladnie ta godzina.. nie wiem czemu ale jakos tak wyjatkowo se dzis czuje jakbym to wlasnie za chwile znowu miala powiedziec tak tzowi. Kurdeja go nadal kocham jak szalona
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 14:35   #964
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

cześć wszystkim
zrobiłam sobie małą przerwę na podczytanie was a tu tylko parę postów
dziś mam dzień na zaprawianie robię kompociki z gruszek no i zrobiłam już soczek malinowy

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
no i nareszcie ile mozna sie byczyc i zostawiac mnie samopas, co?

aaaa jeszcze info dla Kristi - kochana pytalam kobite jak to jest z paszportami dla dzieci wiec jak jest biometryczny to wazny 5 lat, ale i tak trzeba go w miedzyczasie zmienic jak dziecko przestaje byc podobne do tego ze zdjecia. o tym kiedy trzeba zrobic nowy decyduja rodzice.

mała dziękuję ci za info czyli jest tak jak słyszałam
ale ciekawe jak to jest w praktyce
jak ja uważam że dziecko jest nadal podobne do siebie a straż graniczna stwierdzi że nie jest to co wtedy zabiorą mi dziecko czy co

czyli jak robiłam dziecku jak miał rok czy półtorej to jak ma teraz 4 to bym musiał mu chyba zmienić nie, w przyszłym roku to będzie miał już 5 i chyba będzie mało podobny do siebie
w tym roku to już nigdzie nie pojedziemy ale w przyszłym roku to napewno się wybierzemy może węgry ,chorwacja
gdzieś blisko \

dobra lecę dalej obierać gruchy

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Kristi dziekuje kochana!!!

Dzis 2 latka odkad powiedzielismy sobie tak przed oltarzem..to dokladnie ta godzina.. nie wiem czemu ale jakos tak wyjatkowo se dzis czuje jakbym to wlasnie za chwile znowu miala powiedziec tak tzowi. Kurdeja go nadal kocham jak szalona

marticia no to chyba dobrze nie
a tak w ogóle to byś postawiła jakąś flache nie

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 15:05   #965
anka1900
Zakorzenienie

Miki w nosidełku tez jeździł może z 7 m-cy, bo potem była zima i grube kurtki sie zaczęły, kupiłam więc taki

http://www.allegro.pl/item700503319_...r_0_18_kg.html

bo można było montować go tyłem do kierunku jazdy, niedawno dopiero zmieniłam pozycję do przeodu ,to i jakość jazdy sie poprawiła Mikołajowi, no ale łepetyna to mu lata jak sobie komara utnie, przydałaby sie wkładka redukcyjna
Stary 2009-08-25, 15:13   #966
mrówk@
Raczkowanie

hej
Anisia, zdjęcia cudowne
Ach ja ja zadroszczę wszystkim którzy gdziekolwiek byli. Nasze fundusze pochłonęła budowa/remont i całe wakacje siedzieliśmy w domu. Nawet urlopu nie miałam (no oprócz 1 dnia)
Wczoraj mężul odebrał wyniki Grzesia. Narazie samą morfologię. Chyba nie są dobre.Kilka wskaźników ma poniżej normy a coś powyżej. Z tego co patrzyłąm w necie ma niedokrwistość, czyli jak rozumiem anemię. Niby niedużą bo hemoglobinę ma 11,1 a norma jest od 11,2, ale objętość krwinek czerwonych już jest sporo niższa niż norma. No i pewnie to jest spowodowane niedoborem żelaza. I już się martwię bo pewnie lekarz przepisze żelazo. No i super tylko co wtedy będzie z kupkami, jak on i tak ma trudności. Ostatnio jak robił kupę to aż płakał
A z dobrych nowin to w przeciągu 2 tyg powinniśmy się wprowadzić na naszą górę. Co prawda kuchni narazie nie będzie, ale łazienka już całkiem nasza. Jeszcze nie kupiłam umywalki ale najwyżej z samą wanna pociągniemy kilka dni. Przyjechały też dziś panele do pokoku Grzesia. Dość ciemne ale ja lubię ciemne podłogi. Ciekawe czy nie będzie kłopotów w sprzątaniu. Ale co tam
Kurczę musze budzić Grzesiaka. Pierwsza drzemkę miał pół godzinną więc ma teraz drugą. Tylko że już kima godzinę. Musze go budzić bo będą opory z wieczornym pójściem spać.
mrówk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 15:13   #967
wersta
Zakorzenienie

Marti wsio dobrego
to i ja wkleję sofijowy (ma różowo-granatowy)http://www.autofoteliki.pl/dane1,133...rendLine-.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 15:21   #968
Kasiulka22
Zakorzenienie

Marti żyjcie 100 lat przy obfitym w łaski libido

Werstuś cud ten fotel Sofijowy, my mamy popielato różowy jak wózek w ogóle moja córa ma fazę na auto ostatnio i z 3 razy trzeba z nią do "bumisia" biegać

Mrówcia nie martw się, dobrze że to wyszło. A ja mam często anemiozę i żrem żelazo tonami, będzie dobrze bo z tym i owym problemów nie mam. A Grzesiowi musisz podać więcej czegoś z błonnikiem lub próbować mu dawać np. suszone śliwki - można kupić w słoiczkach, może wciągnął by choć parę łyżeczek

Stary 2009-08-25, 15:34   #969
anka1900
Zakorzenienie

mrówk@ na perystaltykę są jeszcze kaszki zdrowy brzuszek ze śliwką nestle
pójdziesz do pediarty on ci przeanalizuje wyniki, bo tak samemu to na chybił trafił bedziesz doszukiwać sie jakiegoś choróbska
Stary 2009-08-25, 19:29   #970
Kasiulka22
Zakorzenienie

Witam Was babsztyle wieczornie całe popołudnie przeganiałam z Olą, ale dziś nawet nawet mam kondychę. Olcię wykąpaną już ulokowałam w łóżeczku i mam nadzieję, że zaśnie za chwilkę.

Jak Wam popołudnie minęło?

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Jak Wy się obijacie chyba pójdę poprasować, albo strzelić focie jakimś ciuszkom Olgierdzinym bo pomału trzeba co nieco puścić w świat, zanim szafy trzasną w szwach

Stary 2009-08-25, 19:34   #971
anka1900
Zakorzenienie

hejka Kasiulko sportsmenko
po południu posłałam allegrowe przesylki, Miki zwiedził plac zabaw i git oby tak dalej
wlaśnie zlizałam loda, bo małż mi zafundował w wafelku, bez podtekstów co niektóre zboczuchowe lasencje
Stary 2009-08-25, 19:38   #972
Ania P10
Raczkowanie

Witam cieplutko, chciałaby się pochwalić moim słodkim roczniaczkiem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0145_1_1.jpg (56,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0159_1_1.jpg (49,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0070__1_1.jpg (75,2 KB, 33 załadowań)
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:55   #973
kristi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
hejka Kasiulko sportsmenko
po południu posłałam allegrowe przesylki, Miki zwiedził plac zabaw i git oby tak dalej
wlaśnie zlizałam loda, bo małż mi zafundował w wafelku, bez podtekstów co niektóre zboczuchowe lasencje

no właśnie sobie tak pomyślałam ino gdzie ten wafelek

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Aniu jaka ona śliczna a jakie fajne kucyczki

Stary 2009-08-25, 19:59   #974
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
czyzby to jakas aluzja do mnie? ja na odwyku jestem.... okres fak...... zreszta tz tez mnie wqrwia .... wiec nie bardzo ma na co liczyc nawet jak przestane sie wykrwawiac hihi

czy wasze dzieci tez sa takie ruchliwe? nie mam czasu nawet zjesc......
Stary 2009-08-25, 20:00   #975
wersta
Zakorzenienie

tż bezczelnie poszedł sobie spać czas chyba dokonać zakupu wibroekszyn, bo chłop zużył się cy cóś

wróciliśmy, a tu śmierdzi trupem od wejścia - zostawiłam zupę w garnku

edit: Leleth jaśnie panienka jest
Stary 2009-08-25, 20:11   #976
Kasiulka22
Zakorzenienie

Aniu nio pięknie

Wiesz ja chyba zaraz też sobie loda machnę, z czekoladą

Aniu prześliczne wyglądasz i boską masz córcię! Aniołeczek!

Werstunia pożycz Adonisa ja też bym tylko spała

Stary 2009-08-25, 20:14   #977
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość

edit: Leleth jaśnie panienka jest
no to ulzylo mi w sumie bo juz myslalam, ze mam w domu material na malego ADHD-owca....
na szczescie zabezpieczylam przed nim wiekszosc domu i w sumie nie musze na niego caly czas patrzec....no i tu wlasnie sie nasuwa pytanie:
jak poradzilyscie sobie z zabezpieczaniem domu przed maluchami i jak przechowujecie ich zabawki.... ?????

ja np pozaklejalam szafki i szuflady tasma klejaca i mlody ich na razie nie umie otworzyc...te zabezpieczeniasprzedawane w sklepach nie zdawaly egzaminu bo bardzo latwo mozna sobie przyciac palce....

wlasnie odkrylam czemu maly jest taki narwany od dwoch dni.... mamy kla na wierzchu... lacznie mamy conajmniej 11 zebow.... musze policzyc dzis wieczorem z ciekawosci...
Stary 2009-08-25, 20:19   #978
wersta
Zakorzenienie

przechowywanie: w prawie każdym pomieszczeniu stoi kosz wiklinowy lub pudło przezroczyste z ikei i tyle
zabezpieczenia: nadal dumam nad bramkami na schody (), a z szafek niebezpieczne rzeczy przeniosłam do górnych i tyle cała chemia i szkło na górze, a garnki, ręczniki lub inne bzdety niech sobie wyciąga, skoro ją to bawi
Stary 2009-08-25, 20:29   #979
anka1900
Zakorzenienie

Kristi jak zwykle sie rozczuliłaś na widok dziewuszki malutkiej bo nie bedziesz na swoich maluchach i starszaku testować swoich zdolności fryzjerskich
Leleth wiec u mnie mieszkanie tylko piećdziesięciometrowe, wiec niewiele do zabezpieczania, wiec wszystkie kontakty prądowe pozatykane, szklany stolik ma oklejone rogi, bo nie wiem kiedy bym pojechała po jakies narożne zabezpieczenie szuflady czasem są tylko w Mikiego użytku wiec nie tragedia, w kuchni do piekarnika kuchenki przywiązany uchwyt od szafki narożnej, inne też pozwiązywane żeby śmieci nie walały sie po kuchni i porcelana nie legła w gruzach, na blatach czystka, a jak nie to przysunięte max do ściany, balkonowe drzwi zamkniete jak nie ma mnie w pobliżu, bo system zabezpieczeń zrobiony przez małża nie sprawdził się, otwory nadal mega wielkie i Miki zmieściłby sie pod barierką i szusował na ziemię z 3 pietra jak nic a jeszcze ksiażki powciskane na maxa, żeby żadnen paluszek grzebaluszek nie chciał ich czytać, ostatnio Miki sie dobierał do leksykonu seksu bo śliski i łatwo go było wysunąć ważniejsze rzeczy umieszczamy że tak powiem , na piętrze, czyli na poziomie do którego Miki nie sięga
zabawki w pudłach lub pojemniku http://www.godisneyshopping.eu/produ...46d2b7adcaaa74

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2009-08-25 o 20:30
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 20:39   #980
poulette
Wtajemniczenie

Dziewczyny padam na leb i nie mam czasu was czytac, normalnie makabra....
Od przyszlego tygodnia zaczynam juz prace normalnie czyli na pol etatu ( bo w tym tygodniu mamy zebrania od rana do wieczora....) i mam nadzieje, ze wtedy bede maila na to czas.....

Pozdrawiam cieplutko.

PS Alpy sa piekne, a Genewa super ! I mieszkanko mamy tez fajowskie.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 20:43   #981
leleth
Wtajemniczenie

mamy tez zeba nr 12.....

podoba mi sie pomysl z wiklinowymi pudelkami (bo nie znosze dzieciecych designow) ale tz nie znosi wikliny...
poza tym szukam pomyslu jak zakamuflowac wieksze zabawki... np samochod do pchania itp... niestety nie mam miejsca w mieszkaniu gdzie moglabym je schowac a nie chce biegac z kazda rzecza do piwnicy.....
Stary 2009-08-25, 20:43   #982
Judi21_84
Zakorzenienie

hello
Leleth ja wszystko, co niebezpieczne od dawna mam w miejscach, gdzie szanowny grzebacz nie sięga. Szuflady mam poblokowane rzepami ale tylko te u niego w pokoju bo one tam strasznie lekko chodzą. W duzym pokoju od zawsze mówimy na otwieranie szuflad NIE WOLNO i raczej się do nich nie dobiera. łazienka zawsze zamknieta na 3 spusty, kuchnia zablokowana
Przyznam, że ja za nim nie chodzę bo wiem ze jest bezpiecznie, zerkam tylko gdy za długo jest cicho
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 20:49   #983
poulette
Wtajemniczenie

Co do bezpieczenstwa, to my mamy blokady (takie, ktore mozna kupic w sklepie) na 2 szafki w kuchni, w ktorych sa rzeczy dla niego niebezpieczne i to tyle.
A o przechowywanie zabawek.... moj ma bardzo malo zabawek, mieszcza sie wszytskie w malej krzynce plastikowej w jego pokoju, poza tym ma rowerek i plastikowy samochod na ktorych jezdzi w ogrodzie i to wszytsko. Za to ma duzo bajek, ktore niestety walaja sie po calym domu.
Jego ulubionymi zabawkami i tak sa przedmioty uzytku codziennego, wiec zabawek nie kupujemy wcale. Te co ma to dostal w prezencie od innych.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 20:53   #984
wersta
Zakorzenienie

zdycham ze śmiechu jak zocha stoi nad czymś czego ma nie ruszać i mówi "nie cieci nooo nooo"-nie dla dzieci i grozi palcem po prostu leję
Stary 2009-08-25, 20:57   #985
leleth
Wtajemniczenie

nasz tez mial malo zabawek... wszystko sie zgrabnie miescilo w pojemniku, ktory stoi na codzien pod stolikiem wiec w ogole nie bylo sladu po zabawkach (ksiazki tak jak u poulette sa wszedzie) ... ale po urodzinach maly wzbogacil sie o 2 duze samochody, wielkie pudlo klockow i kilka troche mniejszych zabawek... i teraz nie wiem jak to zakamuflowac....
po prostu nie moge juz na to patrzec..... zapomnialam tez wspomniec, ze maly na razie nie ma swojego pokoju bo nasze mieszkanie ma jedna sypialnie i w tym momencie jeszcze nie wiem kiedy sie przeprowadzimy do wiekszego....
co do reszty zabezpieczen to u mnie jest bardzo podobnie ....wszystko co niebezpieczne jest wyzej.... itd... ciekawe kiedy te dzieciaki sie naucza zeby nie pchac paluszkow w niebezpieczne miejsca.....
Stary 2009-08-25, 20:59   #986
wersta
Zakorzenienie

i tak najlepszą zabawą jest jedzenie z tosinej miski żadna zabawka dla dzieci nie może się z tym równać
Stary 2009-08-25, 21:04   #987
leleth
Wtajemniczenie

u mnie ostatnio przebojem jest rzucanie pilki z calej sily o podloge... no i standardowo rozrzucanie tego co popadnie....
Stary 2009-08-25, 22:09   #988
kristi75
Zakorzenienie

ja też myślę nad zabezpieczeniami bo mały coraz częściej mi otwiera szafki i szuflady a najgorszy jest piekarnik bo on chwyta za drzwiczki i nimi szarpie aż się otworzą i wtedy gdyby mnie nie było w pobliżu to by dostał w głowę tymi drzwiczkami
a jego najlepsza zabawa to rozrzucanie wszystkiego co się da
dziś mi już rozbił kieliszek co miałam na meblach to był moment on tylko go wziął i chciał mi go dać do ręki ale że byłam za daleko i nie zdążyłam podbiec to mi go rzucił

kompoty zagotowane zrobiłam aż 42 słoiki duże
jeszcze zrobię sobie z jabłek może jutro albo w czwartek

Stary 2009-08-26, 06:46   #989
piekło
Raczkowanie

Hejka
Moje dziecię mnie przeraża.Skacze gdzie popadnie,wdrapuje się na mnie i co chwilę zalicza upadki.A ja taka padnięta
I co to będzie jak już teraz jest mi mega ciężko?
Chciałabym śliczną dziewczyneczkę ,ale jeśli to prawda ze smakami w ciąży (przy Maćku się sprawdziło) to będzie facet.Nie mogę patrzeć na słodycze a na jakieś bigosiki i inne tego typu rzeczy to jak najbardziej.Dzisiaj mi się przyśniły łazanki i nie ma bata musze zrobić

W ogóle już niedługo chyba przestanę was tak namiętnie czytać.Musimy sprzedać mieszkanie i na jakiś czas dopóki nie załatwimy kredytu itp mieszkać u moich rodziców.Jakoś nie cieszy mnie to

Miłego dnia
piekło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 08:08   #990
Judi21_84
Zakorzenienie

hej
kurcze u nas zaczęły się zęby na dobre-pobudki w nocy z wyciem, w dzień bywa różnie, ślina po pas, normalnie cieknie strumieniami Próbowałam mu coś zajrzeć, ale gdzie tam to już nie jest słaby niemowlaczek któremu mogłam zrobić przegląd dziąseł kilka razy dziennie

Dzisiaj idziemy do tego notariusza, potem do banków załatwić resztę. Pierwszy raz dzisiaj mam cykora czy dobrze robimy... może nie czy dobrze, bo i tak nie mamy gdzie mieszkać, ale ten kredyt, tyle lat, przez pierwsze 5 taki wysoki.... ood czoraj mam wątpliwości i boli mnie żołądek. Tz wczoraj stwierdził, że on sie nie obawia, bo wie że damy radę, więc tego się kurczowo trzymam...
Idę suszyc głowę...
Kasiula śniłąś mi się siedziałaś z jednej strony stołu, ja z drugiej i podtykałaś mi pod nos setki butelek żebym wybrała zapach dla siebie ale przyznam, że nawet we śnie widać było tą pasję perfumiarską w oczach

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2009-08-26 o 08:24
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości