Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-07, 14:06   #961
*piękna
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
ja na 64cm pod biustem mierzyłam 65tkę i była bardzo ścisła.
W opisie ma napisane, ze obwód jest wyjątkowo ścisły dlatego już się zdecydowałam na 65F. Za kilka dni zamówię ale jak wspominałam czekam na przypływ gotówki

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 19:00   #962
simeri
Wtajemniczenie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=118226
może pomoże
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 21:41   #963
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

http://allegro.pl/item731828937_effu...d_liliowy.html wklejam tak jakby ktoś effuniaka chciał i zdążył zajrzeć Nie moja aukcja, znalazłam przez przypadek, więc nie reklamuję :P

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 21:47   #964
aniolusiek_
Zakorzenienie

ja noszę polski rozmiar 70E a flamenco kupiłam w rozmiarze 75E i bylo ok, tylko mnie spłaszczało więc odesłałam

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 22:00   #965
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/item731828937_effu...d_liliowy.html wklejam tak jakby ktoś effuniaka chciał i zdążył zajrzeć Nie moja aukcja, znalazłam przez przypadek, więc nie reklamuję :P
to ma być bardzo dobry stan? wygląda jak po pół roku albo i więcej intensywnego używania..
Stary 2009-09-07, 22:03   #966
*piękna
Zakorzenienie

czyli skoro powinnam nosic polski rozmiar 60F to flamenco mam kupic 65F? Bo juz sie zdecydowałam niby ale tak się boję, ze to za wielkie na moje piersiątka będzie...

Stary 2009-09-08, 06:46   #967
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
to ma być bardzo dobry stan? wygląda jak po pół roku albo i więcej intensywnego używania..
no niestety u mnie gąbki w effuniakach pogniotły się po 1-2 praniach (w ręku oczywiście)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-08, 09:34   #968
Madzia000
Zadomowienie

DZiewczyny chcialabym zamowic kilka stanikow z www.misterna.pl (wg waszego kalkulatora wychodzi mi polskie 65C a wg tabelki z ich strony wychodzi mi 70A, noi wracam d opunktu wyjscia jaki zamowic ? Moje rozmiary to 71/82
Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:17   #969
aniolusiek_
Zakorzenienie

na effuniakach wyprzedaż ale ludzie się rzucili staniki po 69zł a majtki po 19zł

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:21   #970
Jelonek
Zakorzenienie

Trąbimy wszędzie, że należy odpuścić sobie te durne kalkulatory ze stron większości producentów (wyłączając tych, którzy uwzględniają w swojej ofercie ścisłe/bardzo ścisłe i małe obwody) i obliczać rozmiar wg kalkulatora podanego w tym wątku.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:30   #971
kinnia
Raczkowanie

Witam, pomożecie z moim rozmiarem?
pod biustem mam 67, w biuście 84.
na kalkulatorze mariski wyszło mi brytyjskie 28E(60E), polskie 60F.
chcę się zapytać specjalistek czy przy takich wymiarach szukać takich rozmiarów, bo dopiero zaczynam przygodę z odpowiednimi stanikami
kinnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-08, 11:16   #972
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
DZiewczyny chcialabym zamowic kilka stanikow z www.misterna.pl (wg waszego kalkulatora wychodzi mi polskie 65C a wg tabelki z ich strony wychodzi mi 70A, noi wracam d opunktu wyjscia jaki zamowic ? Moje rozmiary to 71/82
kalkulator na tej stronie jest na podstawie tabelki, do której niestety nie stosują się producenci natomiast nasz kalkulator jest skonstruowany na podstawie rzeczywistych wymiarów kobiet i noszonych przez nie staników. lepiej zamów 65C (rozmiar z tabelki jest orientacyjny, może pasować też 65B albo 65D)

Cytat:
Napisane przez kinnia Pokaż wiadomość
Witam, pomożecie z moim rozmiarem?
pod biustem mam 67, w biuście 84.
na kalkulatorze mariski wyszło mi brytyjskie 28E(60E), polskie 60F.
chcę się zapytać specjalistek czy przy takich wymiarach szukać takich rozmiarów, bo dopiero zaczynam przygodę z odpowiednimi stanikami
jeśli się dobrze zmierzyłaś to jest to dobry rozmiar chociaż rozmiar jest tylko podany orientacyjnie, kalkulator nie uwzględnia kształtu piersi itd., więc trzeba mierzyć.
ewentualnie ze ścisłych modeli możesz brać 30D/65D
Stary 2009-09-08, 11:41   #973
Madzia000
Zadomowienie

ok... a co z ta stronka ktora polecacie : http://intimo4you.com/ ?
Chcialabym zamowic 2 staniki Princessy < 578 i 541> i ich tabelka wskazuje rowniez 70A... Wydaje mi sie ze nie produkuja wogole 65 C ehh miesza mi sie to coraz bardziej, juz tyle czasu szukam stanika i nie wiem jaki kupic - kupcie za mnie ;(
Stary 2009-09-08, 11:43   #974
kinnia
Raczkowanie

Cytat:
jeśli się dobrze zmierzyłaś to jest to dobry rozmiar chociaż rozmiar jest tylko podany orientacyjnie, kalkulator nie uwzględnia kształtu piersi itd., więc trzeba mierzyć.
ewentualnie ze ścisłych modeli możesz brać 30D/65D
hehe ok, dzięki
kinnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 12:31   #975
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
nie, no rozwalił mnie ten kalkulator. największy możliwy rozmiar (wyszedł mi, nie do wiary!) to 65E. o kalkulatorze rozmiaru majtek nie wspomnę, bo tam to już jasno wychodzi - jestem mutantem
sklepy polecane są podane w pierwszym poście tego wątku

Madzia - Tobie polecałabym sklep ☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl - tam z niektórych modeli możliwe, że faktycznie pasowałoby Ci 70A lub B (70B http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/167/p/305), (65C http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/166/p/303) to tylko przykładowe

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy

Edytowane przez nelyen
Czas edycji: 2009-09-08 o 12:35
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 13:15   #976
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
nie, no rozwalił mnie ten kalkulator. największy możliwy rozmiar (wyszedł mi, nie do wiary!) to 65E. o kalkulatorze rozmiaru majtek nie wspomnę, bo tam to już jasno wychodzi - jestem mutantem
Nie martw się, mnie w ogóle w majtkach nie uwzględnili :P A biustonosz wyszedł mi taki jak Tobie

Stary 2009-09-08, 13:25   #977
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
ok... a co z ta stronka ktora polecacie : http://intimo4you.com/ ?
Chcialabym zamowic 2 staniki Princessy < 578 i 541> i ich tabelka wskazuje rowniez 70A... Wydaje mi sie ze nie produkuja wogole 65 C ehh miesza mi sie to coraz bardziej, juz tyle czasu szukam stanika i nie wiem jaki kupic - kupcie za mnie ;(
polecamy stronę, bo oferuje staniki o obwodach 60 i 65, a nie tabelkę zamieszczoną na tej stronie.

polecamy tabelki zamieszczone tu:
http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31
są to właściwie te same tabelki, tylko mają większy zakres rozmiarów, bo to nie prawda że istnieją tylko 70-95A-F! z tego co wiem obecnie polscy producenci szyją od 60A-P

poza tym, że jest sobie tabelka trzeba jeszcze umieć ją odczytywać. ponieważ producenci szyją z rozciągliwych materiałów i z reguły nie uwzględniają tej rozciągliwości przy określaniu rozmiarów, należy uwzględnić ją samemu, czyli zaniżyć obwód: 71-5=66 i zaokrąglamy w dół do 65, następnie w linii z obwodem 65 szukamy naszego wymiaru w biuście czyli 82=C

Princess nie produkuje 65tek, ale inne firmy tak
http://www.misterna.pl/szukaj.html?q...=0&qs=&x=9&y=9

edit:
te są całkiem fajne:
http://www.misterna.pl/konrad-figi-s...plet-1448.html
chyba muszę się nad nimi zastanowić dobrze, że Konrad zaczął produkować 65C, bo z tego co widziałam nie ma juz 65C z nowych Kostarów

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-09-08 o 13:34
Stary 2009-09-08, 13:52   #978
Madzia000
Zadomowienie

oo jaki ładnyyyyy http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/166/p/303
i dziekuje za tą stronke nie widziałam jej jeszcze a chyba sporo stanikow w 65C mają <jupi>

Simeri- tez sie zastanawialam nad nim http://www.misterna.pl/konrad-figi-s...plet-1448.html
śliczny jest tylko nie bylam pewna co z ta rozmiarowka... i szkoda ze stringów do kompletu nie maja :P <bezradny>
Jakbys kupiła to koniecznie sie w nim zaprezentuj !!
Stary 2009-09-08, 14:03   #979
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
oo jaki ładnyyyyy http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/166/p/303
i dziekuje za tą stronke nie widziałam jej jeszcze a chyba sporo stanikow w 65C mają <jupi>

Simeri- tez sie zastanawialam nad nim http://www.misterna.pl/konrad-figi-s...plet-1448.html
śliczny jest tylko nie bylam pewna co z ta rozmiarowka... i szkoda ze stringów do kompletu nie maja :P <bezradny>
Jakbys kupiła to koniecznie sie w nim zaprezentuj !!
uuu ten stanik jest na końcu mojej listy zakupowej, więc ma szansę być zakupiony dopiero w przyszłym roku ale chyba nie muszę się spieszyć, bo to jest nowość

moją pierwszą wypłatę chyba w całości wydam na staniki teraz trzeba tylko znaleźć dobrze płatną pracę..
Stary 2009-09-08, 14:23   #980
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cześć dziewczyny
Przyszłam się doradzić z obliczeń "nowych" wychodzi mi całkiem "standardowy" rozmiar 65C, ale mam taki oto problem - często jak mierzę staniki (do tej pory 70B) to się okazuje, że mają za krótkie ramiączka (mam 170cm wzrostu). Czy znacie jakieś marki z tych popularniejszych, gdzie dostanę taki mały rozmiar z w miarę długimi ramiączkami? Bo obawiam się, że jak pójdę mierzyć 65 to będzie jeszcze gorzej
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 14:40   #981
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Moja gąbka w effuniaku też tak wygląda (prałam tylko ręcznie), na szczęście jak się go założy to gąbka się rozciąga i nie widać marszczeń. Poza tą gąbką nie ma śladów użytkowania, no i jest to jeden z moich ulubionych staników.

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
na effuniakach wyprzedaż ale ludzie się rzucili staniki po 69zł a majtki po 19zł
Mało i ja się nie rzuciłam, ale na szczęście rozsądek w porę mnie powstrzymał. Poczekam aż będzie coś naprawdę ładnego (i mam nadzieję lepiej wykonanego). Chociaż ta czarna zebra trochę kusi - chciałabym czarny stanik. Hmm... muszę pomyśleć .

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Przyszłam się doradzić z obliczeń "nowych" wychodzi mi całkiem "standardowy" rozmiar 65C, ale mam taki oto problem - często jak mierzę staniki (do tej pory 70B) to się okazuje, że mają za krótkie ramiączka (mam 170cm wzrostu). Czy znacie jakieś marki z tych popularniejszych, gdzie dostanę taki mały rozmiar z w miarę długimi ramiączkami? Bo obawiam się, że jak pójdę mierzyć 65 to będzie jeszcze gorzej
Ja mam raczej odwrotny problem, dla mnie panache (w tym panache masquerade) ma długie ramiączka, tylko oni od miski d produkują. No, ale niektóre modele są małomiseczkowe.
Stary 2009-09-08, 14:41   #982
*piękna
Zakorzenienie

O kurczę Zmierzyłam się raz jeszcze pod biustem ale tak naprawdę ciasno i wyszło mi 63cm, podawałam 66cm bo tak mam tak normalnie jak miarka jest po prostu napięta ale nie sciskałam się a teraz ścisnęłam się mocniej i mam 63cm.

I takie moje przemyslenie co do tabeli rozmiarów. bo jak ktos ma powiedzmy wymiary 67/85 to wg tabeli powinien nisic taki sam rozmiar jak osoba która ma 63/85 a przeciez z tego 85 w biuscie u tej drugiej do miseczki wpadnie wiecej o 4cm niz u pierwszej, wiec nie powinna ta druga nosic wiekszej miseczki? I może dlatego to 60E było tak duzo za małe na mnie bo przeciez 66/84 a 63/84 to roznica.. Czy moze jednak nie powinnam sie mierzyc zbyt ciasno? Nic już nie wiem

Stary 2009-09-08, 14:46   #983
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
uuu ten stanik jest na końcu mojej listy zakupowej, więc ma szansę być zakupiony dopiero w przyszłym roku ale chyba nie muszę się spieszyć, bo to jest nowość

moją pierwszą wypłatę chyba w całości wydam na staniki teraz trzeba tylko znaleźć dobrze płatną pracę..
simeri mi tez wychodzi ze powinnam nosic 60DD albo 65C moge wiedziec jakie masz wymiary??

No i moge prosic o link gdzie moge kupic te slynne effuniaki?
Aha i jeszcze chcialam zapytac czy moge kupic od razu przez neta sobie stanik jak nigdy nie mierzylam wczesniej takiego rozmiaru czy lepiej nie ryzykowac tak od razu?

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 15:17   #984
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
simeri mi tez wychodzi ze powinnam nosic 60DD albo 65C moge wiedziec jakie masz wymiary??

Aha i jeszcze chcialam zapytac czy moge kupic od razu przez neta sobie stanik jak nigdy nie mierzylam wczesniej takiego rozmiaru czy lepiej nie ryzykowac tak od razu?
możesz kupić od razu przez net, tylko zmierz się dokładnie.
tutaj masz kalkulator effuniakowy (trochę inna rozmiarówka), a tutaj strona gdzie się kupuje (a raczej zaklepuje w komentarzach).
Stary 2009-09-08, 15:22   #985
agta85
Wtajemniczenie

Dostałam dziś maila od Belissimy, ze zawieszają działalność i w związku z tym robią wyprzedaż -70%.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 15:25   #986
Deborah100
Zakorzenienie

Jeszcze chciałabym dowiedzieć się czy miseczka 70D jest dużo większa od 75 B ?

Chcę kupić biustonosz w rozmiarze 70D tak jak dziewczyny doradziły mi w poprzednim wątku. W obwodzie na pewno będzie dobry ale boję się tego, że miseczki będą za duże na moje piersi.

Czy są do kupienia staniki bez tych drutów? Dzisiaj zobaczyłam, że w 3 ulubionych stanikach powyłaziły druty, już mam dość tego
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 15:38   #987
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Dostałam dziś maila od Belissimy, ze zawieszają działalność i w związku z tym robią wyprzedaż -70%.
hm hm chciałam zobaczyć co tam mają ciekawego, ale wchodząc na ich stronę avast krzyczy mi o trojanie i przerywa połączenie i nie wiem kurczę czy faktycznie coś jest tam nie tak, czy avast znów głupieje

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 15:59   #988
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
hm hm chciałam zobaczyć co tam mają ciekawego, ale wchodząc na ich stronę avast krzyczy mi o trojanie i przerywa połączenie i nie wiem kurczę czy faktycznie coś jest tam nie tak, czy avast znów głupieje
U mnie to samo.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 17:08   #989
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
O kurczę Zmierzyłam się raz jeszcze pod biustem ale tak naprawdę ciasno i wyszło mi 63cm, podawałam 66cm bo tak mam tak normalnie jak miarka jest po prostu napięta ale nie sciskałam się a teraz ścisnęłam się mocniej i mam 63cm.

I takie moje przemyslenie co do tabeli rozmiarów. bo jak ktos ma powiedzmy wymiary 67/85 to wg tabeli powinien nisic taki sam rozmiar jak osoba która ma 63/85 a przeciez z tego 85 w biuscie u tej drugiej do miseczki wpadnie wiecej o 4cm niz u pierwszej, wiec nie powinna ta druga nosic wiekszej miseczki? I może dlatego to 60E było tak duzo za małe na mnie bo przeciez 66/84 a 63/84 to roznica.. Czy moze jednak nie powinnam sie mierzyc zbyt ciasno? Nic już nie wiem
wiadomo, że tabelka tabelką a biust biustem, też myślałam o tym, że lepszy by był algorytm uwzględniający różnicę między wymiarem w biuście i pod biustem (gdybym tylko wiedziała jak to się robi.. ), ale to by się też nie sprawdziło, bo każda z nas się mierzy inaczej (nawet jedna osoba może się zmierzyć na kilka sposobów ), poza tym taki kalkulator i tak by nie uwzględniał kształtu piersi (a gdyby uwzględniał? ), więc nadal wynik z kalkulatora trzeba zweryfikować nabiustnie.

a w ogóle to wg tabelki na 84 w biuście jest 60F/G, więc skąd Ci się wzięło 60E?

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość

mam 68/82, ale zależy jak się zmierzę bo mogę sie tak zmierzyć, że mam 80 i tak że mam 85 a na maxa ścisło 67, bez ściskania 71

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałabym dowiedzieć się czy miseczka 70D jest dużo większa od 75 B ?

Chcę kupić biustonosz w rozmiarze 70D tak jak dziewczyny doradziły mi w poprzednim wątku. W obwodzie na pewno będzie dobry ale boję się tego, że miseczki będą za duże na moje piersi.

Czy są do kupienia staniki bez tych drutów? Dzisiaj zobaczyłam, że w 3 ulubionych stanikach powyłaziły druty, już mam dość tego
niedużo, o jedną miseczkę, czyli o 2cm w biuście. pamiętaj o prawidłowym zakładaniu Jak założyć stanik? stanik najlepiej zakładać w pochyleniu wtedy piersi ładnie wpadają do miseczek.

jeśli druty powyłaziły, to chyba stanik był kiepskiej jakości, lepiej zainwestuj w coś lepszego.
fiszbiny są po to żeby zbierać biust i je ładnie formować, takie staniki bez drutów nic z biustem nie robią, tylko bardziej rozpłaszczają zamiast zbierać i eksponować.
Stary 2009-09-08, 17:24   #990
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomo, że tabelka tabelką a biust biustem, też myślałam o tym, że lepszy by był algorytm uwzględniający różnicę między wymiarem w biuście i pod biustem (gdybym tylko wiedziała jak to się robi.. ), ale to by się też nie sprawdziło, bo każda z nas się mierzy inaczej (nawet jedna osoba może się zmierzyć na kilka sposobów ), poza tym taki kalkulator i tak by nie uwzględniał kształtu piersi (a gdyby uwzględniał? ), więc nadal wynik z kalkulatora trzeba zweryfikować nabiustnie.

a w ogóle to wg tabelki na 84 w biuście jest 60F/G, więc skąd Ci się wzięło 60E?

E wzięło mi się stąd, że to było kilka tygodni temu kiedy byłam chudsza i nie miałam powiększonych piersi przez zblizajacy sie okres. Wtedy miałam 82 i tabelka pokazała E. Ponad to nawet biorąc pod uwagę, że biust mi urosnie przeczytałam kilka opinii, że romantica to dużomiseczkowy biustonosz i stąd ta pomyłka. Naszczęście stanik jest dobry na siostrę więc nie miałam kłopotu ze zwracaniem.
Teraz mimo, ze za kilka dni zmaleją mi piersi to i tak zaopatrzę się w staniki na 84-85 poniewaz tyle miałam zanim tak schudłam (matura, egzamin, wyniki, rekrutacje itp.)

A z tym obwodem pod to foktycznie zalezy jak sie zmierzę (na jakiej wysokosci) i roznica jest do kilku cm. Ale tak najciasniej jak moge to 62, przy scisnieciu do 63 moge odetchnąc lekko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości