![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Bo to TYLKO ślub cywilny".Cywilny=gorszy?: (
Cytat:
![]() « czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A są miasta, gdzie jest jedna sensowna sala i terminy zajęte na 2 lata wcześniej... Znajomy teścia zarezerwował jedynemu synowi najlepszą w mieście salę weselną, kiedy ten poszedł na IV rok studiów. Z terminem na 2,5 roku wcześniej. Najśmieszniejsze było to, że wtedy syn nawet nie miał dziewczyny.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak czytam, że w większości miast ślubów udzielają w soboty, a wyobraźcie sobie, że ja w swojej dziurze musiałam się prosić, żeby pani udzieliła nam ślubu właśbie w sobotę, bo urząd nie pracuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja biorę ślub kościelny, sale mamy zarezerwowaną od grudnia 2013 (końcówki, zaręczyny były 26 grudnia) a date mamy 5 września 2015 i wzieliśmy ostatnią date z września + została jeszcze jedna na październik, ale w październiku nie chcieliśmy ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]() pani jednak stwierdziła, że to będzie długi weekend, to pewnie będzie więcej par chętnych, "ale nie wie jak kto będzie chciał pracować" ![]() no kurdę!
![]() |
![]() |
#967 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W moim rodzinnym mieście też nie udziela się ślubów cywilnych w soboty. Dobrze, że ostatecznie Ci się udało! ![]() Cytat:
![]() ![]() A termin w kościele już macie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na szczęście w porę się zorientowaliśmy, że w kościele byłoby spoko, ale jeśli chcemy cywilny, to w Warszawie nie tylko w święta nie dają ślubów, ale też w piątki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Polka Ogarniaczka
|
My 16 sierpnia mamy termin w usc w Kielcach zaklepany i nie było problemów, ani mówienia, że to w trakcie 'długiego weekendu', jestem zaskoczona
![]()
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
A ile macie w mieście sal ślubów? Bo w Warszawie jest dziesięć i może dlatego część uznała, że bezkarnie może sobie zrobić wolne. Co z tego, że to termin dość popularny i może zabraknąć miejsc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Polka Ogarniaczka
|
U nas tylko jedna...
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
No to gdyby jeszcze wydziwiali, że chcą wolne, to już by było totalne świństwo.
Czyli co, bierzemy ślub tego samego dnia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
Cześć również biorę ślub cywilny, wiecie może z jakim wyprzedzeniem można rezerwować termin w Krakowie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też studiuję, w dodatku w czerwcu się bronię, więc chciałabym jak najwięcej rzeczy załatwić teraz - lipiec i sierpień zostawiam na dogrywanie szczegółów. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Lana Del Rey Czas edycji: 2014-05-02 o 15:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem studentką, mój narzeczony też ![]() Na szczęście na naszych studiach nie ma prac lic/mgr więc to nam odpada, ale nie przejmujemy się sesją, na pewno wszystko ogarniemy ![]() Zastanawiam się nad garniturem ale nie wiem kiedy zacząć oglądać... buty moje to chyba odłożę na wakacje albo i wrzesień, bo to nie jest jakaś trudna sprawa, za którą trzeba biegać. Nie wiem co jeszcze... musimy ustalić jadłospis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z garniturem celowałabym w czas promocji ![]() Buty Ci się wydają łatwą sprawą? Ja nie mogę znaleźć szpilek, które miałyby jednocześnie okrągły nosek, niezbyt wysoki obcas i ładny profil. Mam na oku jedne z Ryłko, jeszcze ich nie mierzyłam, ale na 9 cm to ja nie ujdę za nic w świecie... ![]() ![]() Masz jadłospis do wyboru z karty czy jakieś gotowe zestawy?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz rozumiem Twoją sytuację, rzeczywiście lepiej wcześniej załatwić. Chyba z garniturem właśnie tak zrobimy w czerwcu akurat skończymy sobie egzaminy i między nimi pójdziemy szukać. Co do butów ja nie szukam ślubnych białych, a beżowe. Taki popularny model - wszędzie je widziałam, wkleję link, albo zdjęcie. Także wydaje mi się, że bardzo łatwo będzie znaleźć, nie mam konkretnych wymagań dotyczących wyglądu szczegółów buta ![]() Jadłospis z karty i chcemy tak zrobić, żeby były po dwa zestawy do wyboru, jak na ślubie mojego przyszłego szwagra. Tzn, że zupy będą dwie (np popularny rosół i krem paprykowo-pomidorowy). Drugie dania też dwa do wyboru (np. zwykłe ziemniaki z wody i opiekane, kilka surówek i dwa mięsa - podoba nam się pieczeń w sosie wiśniowym i chyba zwykła pierś z kurczaka z fetą i pomidorami suszonymi). Planujemy, żeby było to właśnie tak, że skoro ma być 40-45 osób to zamówimy na ilość 50 i tych zestawów będzie po pół czyli po 25 - dam to na przykładzie - np 25 porcji rosołu w iluś tam bulionówkach, 25 porcji kremu także w iluś tam bulionówkach. Później ziemniaki z wody w iluś miskach i opiekane także w iluś miskach. To samo z mięsem - będzie to stawiane przed gośćmi i będą mogli sobie decydować co chcą nałożyć i w jakiej ilości ![]() edit - dodałam zdjęcie butów Edytowane przez frezja123 Czas edycji: 2014-05-03 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Rozeznanie
|
O NIE!!! Dziewczyny !
Nie uwierzycie co się stało, jestem załamana ![]() ![]() ![]() Rezerwowaliśmy restaurację na ślub w poprzednim roku, we wrześniu. Piękna, w stonowanych kolorach, jasno-beżowa. Dziś weszłam na ich stronę, a tam ...... zmiana wystroju sali !!! NA CZERWONY ![]() Ja nie mogę uwierzyć ![]() W życiu nie wybrałabym tej sali, jeśli by była w takim kolorze ![]() Najgorsze, że oni nas nie poinformowali, a z tego co pisze na stronie jest to od początku roku. Gdybym przypadkiem nie weszła na ich stronę, to dowiedziałabym się dopiero we wrześniu. Przecież umowę podpisałam na podstawie tego, że podobała mi się tamta sala. Nawet nie mam zawartego paragrafu w tej umowie, że jest jakaś kara od zmian - nie pomyślałabym, że takie rzeczy się robi! Ja nawet teraz nie mam żadnych praw, bo co z tego, że oddadzą mi zaliczkę (jesli oddadzą, pewnie będą się kłócić) jak teraz, na 4,5 miesiąca przed ślubem zostaję bez niczego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Szukaj nowej sali. Jak znajdziesz, to spróbuj odzyskać zaliczkę od właścicieli tej czerwonej.
![]() |
![]() |
#984 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co mi z tego, że odzyskam zaliczkę? Za to powinny być jakieś kary umowne, ale ja nie przewidziałam, że ktoś coś takiego może zrobić. Przecież wiadomo, że głównym powodem, dla którego wynajęliśmy tą a nie inną restaurację był wystrój. Gdybym widziała ją taką jaka jest teraz to nigdy nie podpisałabym umowy. Co ja mam zrobić? Myślicie, że jest jakaś szansa, żeby odzyskać zadośćuczynienie? Albo np zmniejszyć cenę wynajmu / jedzenia? No szlag mnie trafi :-( jak tam można ![]() W umowie nie mam nic co mogłoby mnie "ratować", nawet w przypadku problemów z restauracją jest napisane, że oddają zaliczkę, ale w przypadku problemów z "nami" ta zaliczka u nich zostaje. Czyli chyba nic nie wskóram ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Ja bym na Twoim miejscu jednak podzwoniła i dowiedziała się, czy w innych salach nie ma miejsc wolnych. Czasem tak jest, że ktoś w ostatniej chwili odwołuje rezerwację. Próbuj, nic Ci to nie szkodzi. Jak się okaże, że wszystko zajęte, to zostaniesz z tą czerwoną salą. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, ja się denerwuję, bo dla mnie to nieprofesjonalne i szczerze - teraz boję się, że z innych rzeczy się nie wywiążą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Polka Ogarniaczka
|
Współczuję, radzę podobnie jak dziewczyny - podzwoń, potem odkręcaj, faktycznie przegięli, swoją drogą
![]() Ja swoje buty kupiłam w la marka przy ul. JP II w Wawie i jestem zadowolona - wzięłam białe, ale będę je farbować po ślubie
![]() |
#989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co możesz zrobić: 1. Znaleźć gdzieś jednak jakiś wolny termin. Może jednak trochę dalej, niż te okoliczne pięć sal? Chociaż i tak pewnie nie będzie łatwo. Ale może napisz, skąd jesteś, może któraś z nas na coś trafi/ mieszka niedaleko i zwyczajnie coś wie/ ma jakieś dojścia/ cokolwiek? 2. Wrzucić zdjęcia sali na wątku o dekoracjach - może da się to jednak jakoś zneutralizować? Albo po prostu napisać do kogoś, kto się takimi sprawami zajmuje profesjonalnie? 3. Niezależnie od punktu 2 (a nawet tym bardziej, zwłaszcza jeśli mielibyście płacić dodatkowo za dekoratora): zadzwonić tam (lub jeszcze lepiej - pojechać). Nie rób awantur, ale bądź stanowcza. Przygotuj sobie kilka wersji tego, co chciałabyś w zamian wyegzekwować, żeby mieć z czego schodzić podczas negocjacji. Bardzo współczuję i trzymam kciuki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Rozeznanie
|
Na forum prawnym napisali mi, że nie mam żadnych praw w związku ze zmianą kolorystyki sali, bo ie zostało to opisane w umowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.