Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 08:26   #961
Agrippinilla
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Zdecydowanie nie masz racji. Przechodzisz spod skrzydeł swojej dotychczasowej Liderki/OMS pod skrzydła bezpośrednio OMS działajacej na nowym terenie, czyli wchodzisz do tzw. KORU
A co to jest ten KOR? Mi się kojarzy ten skrót zupełnie z czymś innym
Stary 2009-11-16, 09:25   #962
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
A co to jest ten KOR? Mi się kojarzy ten skrót zupełnie z czymś innym

Grupa KK należąca bezpośrednio do grupy OMS. Czyli te KK, które OMS zamianuje sama, przejmie, zreinstaluje, przejdą z innego okregu itd

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Macie juz faktury z dzisiaj?
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 09:47   #963
Konfietka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Grupa KK należąca bezpośrednio do grupy OMS. Czyli te KK, które OMS zamianuje sama, przejmie, zreinstaluje, przejdą z innego okregu itd

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Macie juz faktury z dzisiaj?

Ja już mam podgląd faktury. W brakach tylko kolczyki Agnes , ale to jeszcze z poprzedniego katalogu.
A tak to zero braków, przyjdzie nawet płyn malinowy z netto, a miał żółtą kropkę.
Konfietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 09:50   #964
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
no niestety musze cie zmartwic nie ma juz tych darmowych doladowan obowiazywaly do kat 13 lub14 juz nie pamietam tez czekalam i wkoncu zadzwoniam do nich i tak mi powiedzieli nie ma juz i nie bedzie przynajmniej narazie czyli pewnie juz wcale za chwile juz nic nie bedzie bo tez zauwazylam ze prezentow juz w 17 tez nie ma...
No to mnie zmartwiłaś, czyli po chu... mi ten numer skoro nie ma ani telefonów, ani darmowych doładowań, ani prezentów?? I jeszcze w dodatku nigdzie tego nie napiszą, na stronie jest formularz do zamawiania telefonu, informacja o darmowych doładowaniach i żadnej wiadomości że tego nie ma i nie będzie. O wszystko trzeba dzwonić i się pytać :/

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
no właśnie szkoda mogliby trochę te progi obniżyć, bo myślę, że niektórym konsultantkom po prostu "przytrafiło" się 2 lub 3 razy w roku złożyć zamówienie za ponad 1000 zł, a dla wielu taka suma jest nawet nieosiągalna dlatego chciałabym żeby dawali też coś za przekroczenie nawet 500 zł, bo taka kwota dla wielu jest też sukcesem
Może nie 500, ale 700zł to jest już kwota zamówienia z którym można wejść do Avon Club.

Cytat:
Napisane przez tuRmaNIA Pokaż wiadomość
Mnie się Prowl z niczym nie kojarzył. Jak dla mnie jest/był nie do opisania- taki niepowtarzalny
To był jedyny zapach z AVON, który pasował mi w 100%
Niestety zamiennika nie znalazłam...
Btw. moje ulubione z Oriflame też zostały wycofane
A możesz powiedzieć jakie to były perfumy a Oriflame? Ja w liceum używałam Tsun lai, a później Nomadic, a teraz nie ma ani jednych ani drugich, zostały same kwiatowe zapachy. A Prowl nie pamiętam niestety jak pachniał, choć perfumy i flakonik pamiętam

Cytat:
Napisane przez margoott Pokaż wiadomość
Mianowicie, chciałabym spytać, jakie cienie z AVONu byście poleciły, w miarę trwałe i żywe kolory, ale cenowo żeby nie powalały z nóg? Czy ten cień jest rzeczywiście taki fatalny? A co powiecie o tych wszystkich sypkich, migoczących? Bo zastanawiałam się nad czymś na sylwestra... ^^
Ja polecam złociście połyskujące.

Cytat:
Napisane przez kudlata83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam takie pytanie dlaczego kosmetyki na allegro mozna kupic o wiele taniej niz z katalogu z nawet najwiekszym opustem? Chwilami sie zastanawiam czy jest sens zamawiania z katalogu skoro przez allegro mozna jeszcze wiecej zarobic (sama jestem konsultantka)
Pierwsze słyszę o czymś takim i szczerze mówiąc na allegro to są sporadyczne przypadki - pewnie jak u kogoś leży już długo i się boi że nie sprzeda po normalnej cenie przed upływem gwarancji.

Cytat:
Napisane przez brownsugar13 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko do wszystkich, które używały lub wiedzą coś na temat serum Liiv Botanicals. Co jest napisane na ulotce- jak długo trzeba stosować by uzyskać te wszystkie "cudowne rezultaty"? I czy jedno opakowanie wystarcza by przeprowadzić taką "kurację"?
Mam zamiar kupic to serum, ale widzę że niedługo wycofują, więc się zastanawiam czy nie wziąść od razu 2 opakowań
Jeśli chcesz mogę poprosić klientkę o ulotkę z tego serum i wkleić na katalogowy ?
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:05   #965
patusia22
Zakorzenienie

przejrzałam po raz kolejny skan kat.1 i zastanawiam się nad jedną rzeczą otóż, w katalogu tym nie widzę wody Rare Pearls- czyżby powróciła na życzenie jednynie w katalogu 17??? ciekawe czy w kat.2 się pojawi jeszcze
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:11   #966
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Może nie 500, ale 700zł to jest już kwota zamówienia z którym można wejść do Avon Club.
a właśnie nie chodzi mi o Avon Club, tylko żeby zrobili coś dla tych konsultantek które przekroczą nawet te 500 zł, też by się ucieszyły

Cytat:
Pierwsze słyszę o czymś takim i szczerze mówiąc na allegro to są sporadyczne przypadki - pewnie jak u kogoś leży już długo i się boi że nie sprzeda po normalnej cenie przed upływem gwarancji.
no niestety proceder sprzedaży kosmetyków avonu na allegro nie jest wcale sporadyczny ale bardzo rozwinięty, z reguły są to kosmetyki, które np. pracownicy avonu mogli kupić za bardzo małe pieniądze, kosmetyki które miały trafić do utylizacji (o tym już pisały dziewczyny na forum), kosmetyki, które pracownicy po prostu kradną, itp. machlojki. Avon niby z tym walczy ale tak na prawdę to chyba nie walczy

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-16 o 10:13
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:33   #967
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

moje braki na fakturze kampania 16/2009;
jeśli to komuś pomoże

43661
KOMPLET BIZUTERII NOEMI
1

41764
KOMPLET BIZUTERII LEA
42580
WYGLADZ.SZCZOTKA Z NAT.WLO

pozdrawiam
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:58   #968
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:

no niestety proceder sprzedaży kosmetyków avonu na allegro nie jest wcale sporadyczny ale bardzo rozwinięty, z reguły są to kosmetyki, które np. pracownicy avonu mogli kupić za bardzo małe pieniądze, kosmetyki które miały trafić do utylizacji (o tym już pisały dziewczyny na forum), kosmetyki, które pracownicy po prostu kradną, itp. machlojki. Avon niby z tym walczy ale tak na prawdę to chyba nie walczy
Wiem że na allegro są masowo sprzedawane, chodziło mi o to że najczęściej po cenach które nam się kompletnie nie opłacają.
Stary 2009-11-16, 11:01   #969
andziat
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15308329]moje braki na fakturze kampania 16/2009;
jeśli to komuś pomoże

KOMPLET BIZUTERII NOEMI

pozdrawiam[/QUOTE]

dzięki za info,
kurczę, moja klientka zamówiła właśnie komplet biżuterii Noemi, znowu będę musiała lecieć do COKu

Cytat:
Wiem że na allegro są masowo sprzedawane, chodziło mi o to że najczęściej po cenach które nam się kompletnie nie opłacają.
w swoim poprzednim poście napisałaś zupełnie co innego dlatego ja się wypowiedziałam

Cytat:

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-16 o 11:06
Stary 2009-11-16, 11:10   #970
malka
Rozeznanie

Dziś juz są cienie Denim Blues
Stary 2009-11-16, 11:12   #971
malgosia27
BAN stały

Cytat:
Zauważcie,że ceny samych produktów może i są sporo tańsze,ale jeśli doliczymy opłatę za przesyłkę,którą osoby sprzedajace na allegro celowo podwyższają to bardzo często cena produktu wychodzi taka sama ,bądź wyższa niz cena katalogowa .Wychodzi na to,że wcale nie trzeba mieć wysokiego opustu,wystarczy zaniżyć cenę produktu i dodać do niego zawyżoną opłatę za wysyłkę

Edytowane przez malgosia27
Czas edycji: 2009-11-16 o 11:14
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-16, 11:15   #972
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

któraś z Was pytała o Rare Pearls czy są w kat. 2 tak są w sprzedaży ogólnie wydaje się ciekawy katalog. jak coś to pytajcie bo dostałam właśnie paczuchę
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:17   #973
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
w swoim poprzednim poście napisałaś zupełnie co innego dlatego ja się wypowiedziałam
Napisałam NIE że pierwsze słyszę że są masowo sprzedawane, tylko że pierwsze słyszę żeby były dużo tańsze niż po cenach konsultanckich. SPORADYCZNIE to się zdarza.
Źle mnie zrozumiałaś.
Stary 2009-11-16, 11:23   #974
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

napiszę ogólnikowo co jest:P
- do nowego systemu pielęgnacji oczu tego z Anew Reversalist dodawany jest tusz superFULL
-woda Aromadisiac jest po 49.90 zarówno męska jak i damska
-iskrzące błyszczyki są po 9,90 jak kupi się dowolny prodku ze stron z kolorówką
- są dwa nowe odcienie poczwórnych cieni - edycja limitowana ta tygrysia jak SUPERShock
-kilka nowych torebek- nic ciekawego:P
-bransoletka do charmów jest po 19.90 a zawieszki: 1szt 14,90, 2 szt za 25,00 a 3 szt za 30zł
-kilka kompletów nowej fajnej bizuterii
-liftingujący żel do biustu z solutions jest za 27.90
-weszły 3 nowa linia ta Clearskin Professional - są 3 rzeczy
-są maseczki z PS po 7ml saszetki za 1,90
-jest nowa maseczka do stóp z parafiną z Foot Works
i oczywiście wszystko w oprawie walentynkowej
Stary 2009-11-16, 11:25   #975
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam NIE że pierwsze słyszę że są masowo sprzedawane, tylko że pierwsze słyszę żeby były dużo tańsze niż po cenach konsultanckich. SPORADYCZNIE to się zdarza.
Źle mnie zrozumiałaś.
może faktycznie źle cię zrozumiałam

myszka1706 dzięki za pierwsze informacje o 2 katalogu
a w jakiej cenie są te poczwórne cienie?

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-16 o 11:31
Stary 2009-11-16, 11:27   #976
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
- do nowego systemu pielęgnacji oczu tego z Anew Reversalist dodawany jest tusz superFULL
-iskrzące błyszczyki są po 9,90 jak kupi się dowolny prodku ze stron z kolorówką
- są dwa nowe odcienie poczwórnych cieni - edycja limitowana ta tygrysia jak SUPERShock
-bransoletka do charmów jest po 19.90 a zawieszki: 1szt 14,90, 2 szt za 25,00 a 3 szt za 30zł
A na katalogowy nie da rady wrzucić ? Bo już się napaliłyśmy
Stary 2009-11-16, 11:30   #977
malka
Rozeznanie

Cytat:

Oj zdarza się, że są tańsze niż po najwyższym upuście. I to nie tak znów sporadycznie. Dlaczego? Powodów jest kilka:
1. Pakiety nowości, displaye, teraz nawet te produkty z programu lojalnosciowego.
2. Zagranica: w UK wody bywają duzo tańsze niz u nas.
3. Sprzedaż Liderek, jak im brakuje do planu, a jest za to jakis bonus, to i tak wyjdą na swoje sprzedając nawet taniej niż same kupują.
4. Nietrafione prezenty (niewielki odsetek ogółu).
5. Być moze też deputaty, nie jestem pewna czy Avon je daje, ale to bardzo prawdopodobne, w L'Orealu były na pewno.
6. Wyprzedaż w Waw-ie. Nie wiem czy to nadal istnieje, ale sama kupowałam kiedyś rzeczy od OKS za grosze. Ona je miała z tego sklepu, były to produkty które wyszły już z katalogów.

I absolutnie nie wierzę w kradzione z firmy kosmetyki ani w te przeznaczone do utylizacji....
Stary 2009-11-16, 11:35   #978
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
A na katalogowy nie da rady wrzucić ? Bo już się napaliłyśmy
niestety nie mam możliwości - siedzę na laptopie..

poczwórne cienie te nowe odcienie są po 19.90, a te zwykłe dostępne wcześniej po 21,90 taki myk
Stary 2009-11-16, 11:35   #979
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
- są dwa nowe odcienie poczwórnych cieni
2 nowe odcienie tzn. te, które są w kat.17 na str.85 czy jeszcze inne ???
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-16, 11:39   #980
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
poczwórne cienie te nowe odcienie są po 19.90, a te zwykłe dostępne wcześniej po 21,90 taki myk
dzięki za info
czyli to są te same nowe odcienie co w 17 tylko mają zmienione opakowanie ?
Stary 2009-11-16, 11:42   #981
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
2 nowe odcienie tzn. te, które są w kat.17 na str.85 czy jeszcze inne ???
inne- w tonacji złoto-brązowo-kremowo-łososiowej:P podobne do siebie w miarę te dwa odcienie
Tigers Eye oraz Striped Camouflage
Stary 2009-11-16, 11:57   #982
OnlyOnce
Raczkowanie

mmm ;d przeczytałam prawie całą część 7 ;pp I tą Nie starczyło czasu i ambicji ,żeby przeczytać wszystkie poprzednie części, trochę tego jest..
Jestem konsultantką od wakacji i muszę powiedzieć ,że o tej pory złożyłam tylko 3-4 zamówienia. Średnio to idzie. Liderką jest moja ciocia,która średnio mnie mianowała. Niestety nie mam pomysłów jak zdobywać klientki czy też jak dobrze przygotować katalog,komu go dać.. gdzie się nie obejrzę tam ktoś jest konsultantką.. o ironio,mieszkam w internacie gdzie jest około 150 dziewczyn ! i od wielu słyszę że ta i ta jest konsultantką, ale nie widzę żadnej działalności.. tak więc szukamm sposobów i recept by jednak mieć tyle zamówień zebranych by regularnie je składać ;dd

pozdrawiam wszystkie
btw. jesteście strasznie pomocne dla siebie, to się chwali ! i rzadko zdarza , bo teraz coraz częściej każdy patrzy tylko na swoje korzyści..
OnlyOnce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 12:38   #983
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Cytat:
Ło, to aromadisiacu to zaoszczędziłam Hehe

Seria Clearskin mnie intryguje, choć z cerą generalnie problemów nie mam
Maski PS w saszetkach rewelacyjny pomysł, bo zanim ja całą zużyje, to mijaja wieki...

Footworks z parafiną musi byc mój....

Cytat:
niestety nie mam możliwości - siedzę na laptopie..

Jak byś miała możliwość zeskanować lub zrobić zdjęcia

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Suszara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 12:55   #984
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OnlyOnce Pokaż wiadomość

pozdrawiam wszystkie
btw. jesteście strasznie pomocne dla siebie, to się chwali ! i rzadko zdarza , bo teraz coraz częściej każdy patrzy tylko na swoje korzyści..
Na szczęście jesteśmy z całej Polski, więc łatwiej dzielić się dobrymi radami. Gorzej by było, gdybysmy działały na jednym terenie, wtedy pewnie każdy patrzyłby na siebie

Przejrzałam własnie katalog pod katem tego, czego wcale praktycznie nie sprzedaję. I dostrzegłam czerwoną serię AT do stylizacji w badź co bądź - swietnej cenie . Zamówiłam "na próbę" 2 rzeczy i pokażę je dziewczynom, zobaczymy czy bedzie jakieś echo. W poprzednim katalogu też tak zrobiłam. Pominięty przez dziewczyny i przeze mnie zestaw Magia Fioletu (myślałam, ze jest na 10%, więc nie zawracałam sobie nim głowy) kupiłam wreszcie pod koniec katalogu i pokazałam oferując w cenie baaardzo korzystnej. Robię tak jak rozszerzam sprzedaż o produkty, których wcześniej nie sprzedawałam wcale - maksymalny praktycznie upust, a jak się laski przekonają i zamawiają już potem te rzeczy normalnie, to klasyczny rabat.
Pomyslałam tak: płynów do kąpieli nie sprzedaję prawie wcale, maseczek do stóp i balsamów z naturalsa zero, na szampony z AT mam jedną chetna, tylko Senses ma zawsze wzięcie. Powiedziałam, ze mam taki fajny tani zestaw Magia fioletu, ze można go rozbić na pojedyncze sztuki i dac komuś w prezencie (przeciez okres prezentów przed nami) i w efekcie sprzedałam tych zestawów 7 Zysk 14zł przeznaczyłam w całości na zamówienie kremów glicerynowych do rąk, które będa gratisami ode mnie w 16tym katalogu W sumie, gdyby nie to, ze zaryzykowałam zamówienie tego zestawu, nie miałabym ani na kremy, ani wyzszej sprzedaży do programu lojalnosciowego. No i druga strona medalu - dziewczyny kupiłyby takie drobiazgi pewnie z innych firm i nie miałyby okazji wyprobować avonowskich
Stary 2009-11-16, 13:43   #985
Chiquita 150
Raczkowanie

GG do Chiquita 150

Czy któraś z Wizażanek miała Złociste perełki do twarzy?

A najlepiej i perełki brązujące (te w zestawie z SuperSHOCK za 39,90) i Złociste perełki do twarzy (minikatalog) i mogłaby je porównać? Czytałam opinie na KWC ale dalej nie wiem... Zawsze miałam brązujące (te malutkie) i nie wiem czy jest jakaś widoczna różnica w stosowaniu jednych i drugich? Co powodują te duże jasne kulki w Złocistych?

Dziękuję za wszystkie opinie
Chiquita 150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 14:04   #986
Paola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chiquita 150 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Wizażanek miała Złociste perełki do twarzy?

A najlepiej i perełki brązujące (te w zestawie z SuperSHOCK za 39,90) i Złociste perełki do twarzy (minikatalog) i mogłaby je porównać? Czytałam opinie na KWC ale dalej nie wiem... Zawsze miałam brązujące (te malutkie) i nie wiem czy jest jakaś widoczna różnica w stosowaniu jednych i drugich? Co powodują te duże jasne kulki w Złocistych?

Dziękuję za wszystkie opinie
Dziewczyny parę dni temu pisały o nich, przejrzyj wątek.
Stary 2009-11-16, 14:05   #987
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

na katalogowy wrzuciłam zdjęcia tych nowych cieni limitowanych -robione telefonem tylko tak mogłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-16, 14:08   #988
aqqA
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie że będą zawieszki pojedynczo

Ja jutro składam zamówienie z kat.16. Klientki się nie rzuciły na perfumy, mimo że zrobiłam 20% rabat. Ale 1tys przekroczyłam. Jestem zadowolona

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 14:37   #989
malvvinaa
Raczkowanie

dostałam zamówienie 1/2010 i piszę Wam nuty zapachowe Aromadisiaca damskiego i męskiego: damski-różowy pieprz, jaśmin, drzewo sandałowe-popsikałam o 13 na rękę i jeszcze czuję, na początku jest bardzo ostry ale potem bardzo przyjemny zapach wydaje mi się wcale nie podobny do Passion Dance. Męski-kolendra, figa, paczuli-od samego początku bardzo ładny zapach na skórze
malvvinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 14:51   #990
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
na katalogowy wrzuciłam zdjęcia tych nowych cieni limitowanych -robione telefonem tylko tak mogłam
dziękuję
nawet ładnie na zdjęciu wyglądają, ciekawe jak w rzeczywistości

Cytat:
Napisane przez malvvinaa Pokaż wiadomość
dostałam zamówienie 1/2010 i piszę Wam nuty zapachowe Aromadisiaca damskiego i męskiego: damski-różowy pieprz, jaśmin, drzewo sandałowe-popsikałam o 13 na rękę i jeszcze czuję, na początku jest bardzo ostry ale potem bardzo przyjemny zapach wydaje mi się wcale nie podobny do Passion Dance. Męski-kolendra, figa, paczuli-od samego początku bardzo ładny zapach na skórze
a czy są podobne do jakiś avonowskich ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości