|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Hej.
Ja wszystko już skompletowalam na ebayu i polskim allegro.Ze wzgledu ze wozek kupiliśmy w pl i kurier nam przywiezie to i ciuchy tez tam spakowaliśmy. |
|
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
Darianna a ile płaciliście za kuriera i jaka to firma?
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Apollo paczki.
Biorą minimum 20 funtow i paczka max 20 kg.czyli za każdą paczke do 20kg placisz 20 funtow.Kazdy kolejny kg to funt. Jeszcze go nie zamowilismy ale kolezanka korzystala i bardzo zadowolona jest z nich.my bedziemy ido nich dzwonic juz z uk we wtorek. |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Hanjah, jeszcze George w Asdzie
Tam mają czasami na prawdę fajniutkie ciuszki i tanio.
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sudocremu nie mogłam znaleźć w Boots, ale dziś przypadkiem trafiłam na niego w Morrisonie. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-02-20 o 21:46 |
|
|
|
|
#967 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie, 4tyg to troche dlugo, slyszalam, ze przestawiali dziewczyny o tydzien czy dwa, ale kto wie? Poczekamy na usg to wszystko sie wyjasni - na kiedy masz wyznaczone? Cytat:
Cytat:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Awika
Ciesze się, że mamy podobne terminy. Ja mam 12 tydzień i 6 dni. OM 23 listopada. Położna wyliczyła mi termin na 30 sierpnia ale potem na USG pani stwierdziła, że dziecko ma 10 tygodni (co chyba jest normalne bo do zapłodnienia dochodzi ok.2 tyg po miesiaczce i dzidzia jest zawsze 2 tyg młodsza niż moment ciąży) i przesunęła termin na 13 września (co daje 42 tyg od ostatniej miesiączki!! ) USG miałam w poniedziałek ale bede miała za tydzień znowu bo chcą mieć dziecko dokładnie 12-sto tygodniowe a nie 10-cio. Mnie to cieszy bo znowu zobacze moją kruszynkę I będę miała czas na zadawanie pytań, bo teraz ten skan był bardzo szybki i krótki i razem z moim TŻ byliśmy w szoku z tej radości Dałam rade tylko zapytać czy wszystko z dzieckiem w porządku i czy możemy dostać zdjęcie
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie to wszedzie takie malutkie ubranka sa sliczne,
mam juz tyle tych 0 - 3mies i mimo wszystko gdziekolwiek jestem dzial z dzieciecymi nie omijam ale staram sie trzezwo na to patrzec i jezeli bede cos jeszcze kupywac, to chyba juz jak Synek bedzie na swiecie i za ktoryms tam razem bedziemy na porannych macierzynskich zakupach![]() wtedy sie bardziej wie co jest bardziej potrzebne, a co mniej, pozatym Dziewczyny zapewne sporo i tak sie wiele dostanie od Rodziny, Znajomych.. ja jeszcze nie urodzilam , a juz dostalam 2 takie same kocyki z Metalana (w sumie 3, bo identyczny juz zakupilam wczesniej )chyba mojemu Kotu podaruje jeden, to sie ucieszy. Odnosnie stresu podczas ciazy to ja to rowniez rozumiem, mimo , ze wszystko jest w porzadku, to jednak pierwsza ciaza to totalna niewiedza, jakiekolwiek ciagniecie, bol zastanawialo mnie czy to prawidlowe czy nie, umnie ruchy Maluszka zaczely sie ok24tc wiec to tez mi strachu dodalo, bo sporo Kobitek wczesniej. Dzis zasypalo troche nasza Wyspe, niech pada, pada , podoba mi sie ta nieudolnosc w tym czasie Angoli, jestem pewna, ze posypie jeszcze wiecej i polowa jutro do pracy nie przyjdzie. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Diari ja tez korzystalam z takiego kuriera, bo zamawialam wozek tako z allegro, do 20kg - £20, ja placilam chyba £40 bo caly wozek ze wszystkimi elementami mial z 30kg Jak tam nowe Mamusie Madzik i Kasia??
|
|
|
|
#970 | |
|
Raczkowanie
|
Większość rzeczy przywiozłam z PL, a "niedobitki" typu kocyk, śpiworek kupiłam w TK Maxx. Jakoś ok, a ceny jednak niższe iż np.: w Mothercare
![]() Cytat:
Mamusie drogie, mam pytanie: na ile przed porodem opadły Wam brzuszki? |
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też deszcz leje, a nie śnieg.
Kasiowa może ta nieudolnośc z zewnątrz ciekawie wygląda, ale uwierz wcale nie fajnie jak ci całą race pogoda paraliżuje Ja mam dośc śniegu na wszystkich frontach, zwłaszcza, ze czeka mnie wiele podrózy w tym tygodniu. Zdecydowanie śniegowi mówię nie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Nikha a musze sie wiec wybrac kiedys tyo TKMaxx , mothercare ma b.dobrej jakosci ubranka, nawet jak porwnuje body z innymi sklepami to sie czuje lepsza jakosc, ale niestety sporo jest strasznie drogich, jakies kompleciki sliczne spodenki + koszulka etc.. ok £20, to dosc sporo , zwlaszcza, ze pewnie w chwile z teog wyrosnie.
|
|
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
Kasiowa dlatego ja poluję na przeceny, na razie mam jeszcze trochę czasu, więc mi się nie spieszy i kupuję, jeśli widzę coś przecenionego. Ostatnio w H&M kupiłam dwie pary spodenek, bluzeczkę, body każde po funta. W Mothercare też jest dużo rzeczy przecenionych.
A jeśli chodzi o inne rzeczy niż ubranka to w Tk maxx można kupić kilka fajnych i niedrogich rzeczy. Widziałam super matę edukacyjną za 24 funty, czy kocyki po 4 funty. Dużo butelek, sterylizatorów, śpiworków tych do spania itp. jest naprawdę w niskich cenach. Ja tak dopytuję się o te firmy przewozowe, bo u nas ogłasza się ich kilka, ale wolałabym sprawdzoną, bo raz już była afera, że nie dojechały paczki a właściciel zniknął. Niestety ja mieszkam na drugiej wyspie i ta firma, co podała Darianna do nas nie dociera.
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Widze, ze temat ciuszkow sie rozwinal. Moja Niunka jak sie urodzila to miala 52cm i niestety paru ciuszkow wcale niezalozyla. niektore mamy niby na 56 cm, ale sa takie aby aby,wiec dlugo w nich niepochodzi. co pare dni juz kolejne bodziaki odkladam, bo sa za male, wiec nie kupujcie za duzo rzeczy w najmniejszych rozmiarach, bo troche wieksze ciuszki jest latwiej zakladac na takiego dziodziolka, a poza tym bardzo szybko wyrosnie i po prostu szkoda kasy na nowe ciuchy, ktore beda zalozone raz czy dwa. na poczatku baaaaardzo nielubilam body zakladanych przez glowe, Mala sie wkurzala, spinala i glowe wyginala, teraz juz mam sposob i ona chyba sie przyzwyczaila, ale niepolecam na sam poczatek. jesli chodzi o sklepy, to ja rowniez polecam George'a , no i Next, maja przecudne ciuszki. w H&M tez mozna cos fajnego wylapac, a tak poza tym to prawde mowiac, ja bardzo malo kupowalam ciuchow,bo tesciowa wpadla w jakis maniakalny szal zakupowy i ciagle nam dosyla. ja juz miejsca nie mam na to w szafie, a ona kupuje zimowe ciuchy na dziecko 3-6. i nie pomysli, ze jak moje dziecko bedzie mialo 3-6 miesiecy, to bedzie wiosna-lato
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Vedma ja mam wyznaczony termin przez polozna na 8 sierpnia. I wg kalendarza wlasnie mija 12 tydz, i stad tez sie zaczal moj watek :-( Martwie sie bo zadnego jeszcze listu ze szpitala nie mam na temat usg. No ale juz mowilam pani doktor i obiecala napisac do nich maila z ponagleniem, wiec czekam.
Anilkadro fajnie, ze jestes na podobnym etapie, zobacze co mi powiedza na usg, ale jestem ciekawa czy Tobie tez minely wszystkie objawy?? Ja sie stresuje bo ciagle nie jestem pewna czy jestem w ciazy czy nie Mysle czy nie powiedziec w pracy jutro, bo szykuja sie ostre porzdaki w firmie i jakies pudelka i boksy trzeba bedzie pewnie czasem podzwignac. Jeden menager wie i moja dobra kolezanka, ale to nadal nie wystarczajaco zeby wszystkim powiedziec NIe I poza tym najgorsze jest to, ze ja nadal nie wiem czy jestem czy nieeeee. Jesli chodzi o ubranka, to juz troche czytalam na temat niepotrzebnych zakupow wiec chociaz pokusa jest ogromna narazie tylko ogladam W kwietniu jade do Polski na ponad tydz i tak bardzo sie nie moge doczekac. Przywioze sobie jakies sentymentalne rzeczy Moze kocyk mojego brata, hehe. Ciagle mam wyrzuty sumienia jak jem z aduzo slodyczy z jajka, kukurzydzy, o. koszonego i pora . albo zrobie duszona czerwona kapuste. Ale mi maminego jedzonka brakuje. Dziewczyny, czy wy na prawde gotujecie ??
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Porownywalam ciuszki angielskie i polskie i np.angielskie ciuszki na 56 sa mniejsze niz te polskie. Jesli chodzi o body to ja ostatnio kupilam w Pumpkin patch na przecenie, 2 za 2 funty.Wlasnie takie rozpinane po boku i kolorowe, w tesco sa tez takie ale biale.Zara tez ma takie ale drozsze. |
|
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sie ma w domu dwa takie glodomory jak moj mąż i brat, to nie ma wyjscia. Ale ja bardzo lubie gotowanie, wiec nie mam z tym problemu. Czasem strajkuję i wtedy moi chlopcy moga sie wykazac - a obaj sa swietnymi kucharzami, wiec zamierzam ich wykorzystywac w najblizszych miesiacach, ile sie da.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ile z Was zamawia wozki z Polski ? z ciekawosci zapytam tez dlaczego ?
![]() co do ubranek,to zdecydowanie H&M,MCare,Next, Zara.pizamy w Asdzie,Matalanie. co do jakosci to nawet w tych dobrych sklepach, nie jest ona dobra jak cos jest bardzo tanie i na odwrót. supermarkety maja HITY,ale wtedy cena wcale nie rozni sie od markowych ubranek ![]() w pierwszym roku synek mial ubranka z roznych firm, bo wszystko bylo piekne,pozniej niestety widac bylo juz roznice. po praniu niektore bluzki wygladaly jak szmaty,szwy pekaly,spodnie mialy za nisko krok itp itd ![]() nas zasypalo. Simon w kazdym oknie musial sprawdzic czy jest snieg balwan tez byl no a ja od rana w pracy. nie obylo sie bez jazdy wyczynowej tego poranka
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba będę kupować w Polsce, ponieważ nie znalazłam tutaj takiego, który mi odpowiada, a ten co mi się podoba kosztuje 700 funtów, a tyle za wózek nie dam.
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego wozek w Polsce?
Dlatego, ze w uk podoba mi sie Mura a ma tylko 3 dostepne kolory.Mura w pl ma wiele kolorow do wyboru ale prawie dwa razy droższy jest ten wozek.W pl spodobala mi sie Bexa i cena podobna do Mury ale za to kolorow duzo do wyboru.No i w uk wszyscy jezdza Murami, Quinnimi co w pl to luksus a ja mam Bexe i nikt takiego w uk nie bedzie mial. |
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
W UK dostepne są wszystkie kolory Mury
, a raczej powinnam napisać na brytyjskim ebay![]() Wiadomo każdy wybiera co mu pasuje ![]() Można wózka nie mieć wcale choć to uważam już za zbyt (dla mnie) ryzkowne.
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie tzn az 4.Dla mnie to za mało- szary,czerwony, jakiś arctic i brazowy. http://www.maxicosimura.co.uk/maxi-cosi-mura-4.html To jest w pl http://www.bobowozki.com.pl/advanced...&pto=&x=61&y=5 ten mi sie podoba i jego na ebayu nie znalazlam http://www.bobowozki.com.pl/product_...fa6d7b1ffa5cb1 Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-02-21 o 22:11 |
|
|
|
|
#983 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gotuję jak mam dobry humor, albo straszną ochotę na coś. Ale chleb piekę regularnie, dzięki temu TŻ nie gniewa się jak czasem na obiad jest pizza z mrożonki On b. nie lubi tutejszego chleba.Cytat:
Małą, bo małą, ale mam
|
||
|
|
|
#984 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kobitki
![]() ja takie malutkie pytanko mam jestem w 9 tygodniu ciazy i nie moge sie juz doczekac pierwszego scanu.Wiem od znajomych i od poloznej ze pierwszy skan przeprowadza sie po 3 miesiacach wiec ja to jakos wyliczylam na marzec,moja polozna z koleji chce mnie widziec dopiero w drugiej polowie kwietnia wiec teraz nie wiem co mam sobie myslec czy jej sie cos pokielbasilo czy moze mam czekac na list w marcu(bo podobno tak tez bywa).Jak bylo u was? pozdrowienia
|
|
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
Gosza222 a położna z przychodni czy ze szpitala chce się widzieć dopiero w drugiej połowie kwietnia?
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano był ten z wzorkiem (śliczny jest To model 2010 więc i cena dość wysoka ![]() http://cgi.ebay.co.uk/MAXI-COSI-MURA-4-ALL-INKL-SET-BOTANIC-LUXURY-NEU-2825_W0QQitemZ22054308503 5QQcmdZViewItemQQptZDE_Al lesUmsKind_Baby_Kinderwag en_Buggies?hash=item33596 469eb ****** Obejrzałam wczoraj Born every minute ![]() I powiem szczerze, że ja rodziłam całkiem inaczej ![]() Chyba zasłużyłam sobie na tę moją obstawę non stop (dwie położne lub połozna i lekarz) komplikacjami i tym, że czekałam 10h az się trochę na porodówce rozluźni (hehehe tak jak jedna z bohaterek z serialu )
Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2010-02-22 o 07:20 |
|
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w temacie wozkow nie bede sie wypowiadac, bo to co zobaczylam na ebayu... bardzo jestem do tylu ![]() nadal mam wozek Quinny Buzz,wiec stelaz jest do wykorzystania.gondole sperzadalam na aukcji,a siedzonko wyrzucilam, bo bylo w oplakanym stanie po kilku lotach do Polski. Simon majac 7 miesiecy powedrowal do Maclarena,wiec tym razem moze uda mi sie kupic cos lzejszego nic buzz,ale masywniejszego nic maclaren
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz już jestem po skanie, widziałam swoją Fasolinkę i chyba już to do mnie jakoś dotarło ![]() W pracy wiedzą 3 najbliższe koleżanki a w piątek byłam już w HR żeby zgłosić ale pani poprosiła o wszystko na piśmie. Mam napisać, który to tydzień, kiedy termin i na jakim dziale pracuję. Powiedziała, że termin kiedy będę chciała iść na macierzyńki mogę spokojnie podać później. Będę też miała dodatkowe szkolenie i zrobią mi risk assessment. Ogólnie pozytywnie. A i jeszcze powiedziała, że sie nie załapie na maternity pay od nich bo chyba za krótko pracuje, a ja grzecznie, ze wymagane 26 tygodni już minęło (To było planowane dzieciątko i mam 31 tygodni pracy :P )No właśnie dziewczyny (te które mają już to za sobą) jak długo pracowałyście? Ile tygodni przed planowanym dniem porodu szłyście już na urlop? Ja myślałam 6 tygodni ale nie wiem jak to będzie. Wiadomo później już ciężko, można puchnąć itp... ??? Co do zakupków dla maluszka to chyba zacznę szaleć za tydzień po tym dodatkowym USG. Wtedy nie będzie na co czekać ))Siostra ma teraz rocznego synka więc mam od niej 2 strony A4 z poradami "z życia wziętymi" dotyczącymi wózka, łożeczka, pościeli, ubranek... itp Kochana jest
|
|
|
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
Z urlopami, macierzyńskim i chorobowym to można planować, ale nie zawsze wychodzi tak jak chcemy. Ja planowałam, że będę pracować ile się da, ale niestety pierwsze trzy miesiące to był koszmar, nawet nie wstawałam z łóżka. Później jak się lepiej poczułam to zaczęły się bóle brzucha i lekarz powiedział, że lepiej byłoby dla mnie gdybym dalej była na zwolnieniu, tym bardziej, że mam ciężką i stresującą pracę. Ja już dostaje kota do głowy siedząc w domu, ale tłumacze sobie, że to dla dobra dziecka.
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() anilkadro Ja pracowałamdo 36 tyg,ale uważam,że to za długo. Brzuch mi ciążył,kręgosłup wysiadał,byłam nieporadana i wiecznie zmęczona.Następnym razem znacznie wczesniej pójdę na macierzyński. Niestety im wcześniej się pójdzie tym wcześniej trzeba wrócić . Ja wracam w tą sobotę Co do ubranek, miałam sporo na newborn i dobrze,bo Milenka malutka się urodziła (50cm) i te ubranka były na nią za duże. Potem uzywałam dość długo 0-3. Zależy gdzie sie kupuje,bo rozmiar rozmiarowi nierówny. Sporo ciuszków kupuję na Ebayu,a także Next |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Tam mają czasami na prawdę fajniutkie ciuszki i tanio.

Mysle czy nie powiedziec w pracy jutro, bo szykuja sie ostre porzdaki w firmie i jakies pudelka i boksy trzeba bedzie pewnie czasem podzwignac. Jeden menager wie i moja dobra kolezanka, ale to nadal nie wystarczajaco zeby wszystkim powiedziec NIe
Moze kocyk mojego brata, hehe. 
balwan tez byl
bardzo jestem do tylu