|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe PM
witajcie,
dzisiaj moja przyjaciolka sie zareczyla ![]() w weekend same imieniny: mojego taty w sobote, a dzisiaj tesciowej. jutro znowu nasi rodzice sie spotykaja, malo im ![]() pisalyscie o ustawieniu wina na stolikach, wiec my raczej bedziemy je miec tak co jakis czas na stole rozlozone. co do piwa to nie wiem, nie myslelismy jeszcze nad tym. chyba najwyzsza pora, zreszta na menu chyba tez, bo jeszcze go nie mamy ![]() dziwczynki to moje kolczyki, ktore juz jakis czas temu obiecalam, ze pokaze: P7111445.jpgP7111433.jpgP7111434.jpgP7111440.jpg
|
|
#962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mają ustaloną datę?u Ciebie w weekend imieniny a u nas dzień po dniu pogrzeby na które zresztą nie pojechałam ze względu na stan zdrowia, to ponad 200km.a już myślałam, że jestem sama, że nie mamy ustalonego menu ![]() a nasi rodzice się jeszcze w realu nie poznali telefonicznie rozmawiają już od dawana odległość między nimi to też ponad 200 km, no ale będziemy musieli wreszcie zorganizować za niedługo spotkanie kolczyki bardzo ciekawe |
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Czy ja moge do Was dolaczyc?? Judith dopisz mnie prosze do magicznego kalendarza-02/10/09 Przygotowania zaczelismy jakies 1.5 miesiaca temu,ale poki co-odpukac-wszystko idzie zgodnie z planem pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki, trochę mnie nie było, bo wyjechaliśmy z TŻ do Borów Tucholskich (było cudnie
), teraz tata pomalował mi pokój na mój wymarzony olor (łąka alpejska z duluxa), a teraz będzie robił parkiet i jestem bez kompa i netu, bo wszystko wyniesione, cale szczęście, że u TŻ w pracy jest net to właśnie korzystam Muszę Wam odpisywać na raty, bo się w tym wszystkim pogubię...A i widzę, że było jakieś zamieszania z wątkami, ale już chyba wszystko dobrze ![]() Z nowości u mnie to: - mamy zaświadczenie z USC, czekaliśmy aż całe 40minut (poszliśmy na lody ), pani oczywiście się pytała jakie przyjmuję nazwisko to powiedziałam, że po mężu- umówiłam się do mojej dentystki na wybielanie ząbków - jutro jadę zamówić buty do firmy ARANCI, bo tylko oni mają taki obcas jaki chcę, a gość który miał mi przywieźć te buty to przywiózł ale za małe ![]() Co do gości to tak liczyłam, że z mojej rodziny będzie mało, bo ten nie przyjedzie i tamten, ale kurtuazyjnie zaproszenia wysłałam, a znów od TŻ miało być tyyyylllluuu...., a tu dzwonią do mnie, że kuzynka przyjedzie z wszystkimi dziećmi razem będzie ich 8 i zaczynają wszyscy się zjawiać nagle. Zaprosiłam 89osób, ale niektórzy chorzy, ciąże, porody, i sobie tak mówię, że jak będzie 40to będzie git, bo tak chciałam, a teraz się okazuję, że będzie dużo więcej. Za to od TŻ się ni odzywają, chyba i tak i tak będę dzwonić, bo mi potrzebne informacje na ile dni i na ile noclegów przyjeżdżają. Ale jest nieźle ![]() olajka ja Cię pamiętam A jakie macie obrączki, jaki model? A co będziecie mieć wygrawerowane? Pokaż tą sukienkę błękitną ![]() zlotko pochwaliłabyś się bielizną , no chyba że też masz remont jak ja![]() Jaki garnitur zamówiliście, czarny? Dzięki, ![]() Pokaż zaproszonka ![]() Super kolczyki, a naszyjnik też będziesz mieć czy już nie? Ile za nie dałaś? judith super, że sprzedałaś te butki no i gratuluję wyboru świadka a dlaczego ja nie widziałam Twojego makijażu ![]() A świeczniki na sali ok i wystrój ta pistacjowa zieleń przepiękna i będzie z Wami fioletowymi współgrać ![]() Nie przejmuj się ciotką, dobrze, że ci chociaż odpowiedziała, bo ostatnio dzwoniła żona mojego chrzestnego i mówi, że zaczęła się pytać swoich dzieci z rodzinami czy mi już odpowiedzieli to oni dopiero zaczęli o tym myśleć bo im się zapomniało . A najlepszy numer odstawiła moja ciotka (której nie zapraszałam tylko jedną jej córkę, bo synowie to nawet jak się żenili to nikomu nie powiedzieli) i ta żona chrzestnego się pyta jej czy już mi dali odpowiedź, a ona, że zaproszenia nie dostała, to ona się pyta czy kuzynka (ta córka) mi odpowiedziała i że ma mi dać znać i zadzwonić do mnie bo to przecież trzeba wiedzieć na ile gości się przygotować, to wymyśliła bajkę, że ona nie ma numeru i nie zadzwoni, a żona chrzestnego, że tam na zaproszeniu są dwa numery telefonów to może sobie wybraćAneczka78 super, że przygotowania idą pełną parą Pochwal się zakupami i obrączkami![]() pilaa to najpierw protokół a później zapowiedzi? A ile będziecie dawać księdzu, jeśli można spytać? loulou jestem w szoku z tą książeczką i broszurą Ja czekam aż wikary pójdzie na urlop i pójdziemy do farorza z tymi sprawami, to wtedy się dowiem.niunka22 witamy wśród nas no to już mało czasu zostało. pochwal się co już masz, a tą suknię to poszukaj model na necie i potem poszukaj na allegro, teraz dużo dziewczyn sprzedaje swoje suknie, no chyba, że chcesz szyć, a to już ostatni dzwonek. A sukienka ładna skromna, a skąd w ogóle jesteś?Piosenki na 1 taniec jeszcze nie mamy ![]() Myślę, że do takiej skromnej sukni jaką chcesz to musi być delikatna biżu, no i nie jestem pewna, czy do Twojego gorsetu by to pasowało... a te księgi moim zdaniem są okropne, teraz się już od tego odchodzi, no ale to zależy co się komu podoba. Poza tym co z tą księgą zrobią rodzice? Postawią i niech się kurzy? A jak nie będzie do wystroju pasowało? A orkiestry nie mamy tylko 2-osobowy zespół i biorą 1600zł. Obrączki też chcę taki albo ciut inne, ale całe złote ![]() Ja mam ślub o 12.00 u nas będzie obiad i 4ciepłe kolacje, no i potem zimne płyty i ciasta i owoce a u nas będzie trwać do 3-4rano. A te 8ciepłych posiłków to macie raz za razem podawane? bo trochę tego dużo. Butki ładne, też będę miała na niskim obcasie, ale kupowanie przez neta odradzam, but trzeba przymierzyć Będziemy na weselu mieć beczkę piwa i każdy sobie będzie nalewał, poprawin nie mam tylko obiad dla rodziny i tam alkoholu nie będzie bo to podróżni i jadą w drogę daleką ![]() Soleada witaj ja zamawiałam wszystko 11miesięcy wcześniej i od razu podpisywałam umowy bo to były ostatnie terminy, ale fakt jest wariacja z tymi ślubami Ja chciałam mieć 40osób, ale zaprosiłam dwa razy tyle, bo myślałam, że odpadną i się wykruszą a tu na razie wszyscy chcą przyjechać, ale to jest jeszcze tydzień więc wszystko się może zdarzyć Soleada skąd jesteś?fretka82 dzięki za troskę, ale butków jeszcze nie mam, jutro jadę przymierzać do firmy, gdzie je robią i będę miała takie jak chcę, mam nadzieję ![]() A Ty się nie nakręcaj złymi myslami, bo sobie wykraczesz, będzie dobrze A z zaproszeń to jesteś zadowolona przynajmniej?A menu też nie mamy ustalonego:/ BEAMI fajnie, że macie już obrączki mysia7a co u Ciebie? a pieczęcie na zaproszeniach to moje a stresu nie ma na razie luz![]() kasiuha ja wino będę mieć na stołach tak jak wódkę, nie robię żadnego stolika z alkoholami bo wolę, żeby goście nie pomieszali i nie cierpieli misia_25_26 widzę, że znalazłaś nasz wątek co u Ciebie?addda witaj? Masz ślub w piątek? I co Wam jeszcze zostało?
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
Witam SSR - co do sukni to własnie jest ten problem ze nie wiem co to za model i raczej jej nie znajde....
A jak narazie to nie mam sie czym chwalic bo tak szczeze mowiac to mamy tylko wódke.......i to nie wiem czy nie za mało!!! Powiedzcie mi... na 80 osob ile musi byc wódki? Razem z poprawinami chyba sie liczy litr i ćwiartke na pare tak?obraczki mamy juz wybrane tylko czas isc je zakupic.Też chce całe z zółtego złota. Pierscionek zareczynowy wybralam sobie z białego zlota i teraz bardzo tego załuje A jestem z Sieradza!!! Co do biżuteri to jednkak stwierdziłam ze to wyglada bardzo tandetnie.......Moze macie jakies propozycje ładnej biżuteri? Interesuja mnie długie kolczyki i łańcuszek. A co rodzicom damy to nie mam zielonego pojęcia...... Co do ciepłych posiłkow to moja mama sie jeszcze zastanawiała czy to nie za mało jak mamy ślub tak wcześnie o 16.00. Menu mamy wybrane tylko tak pobierznie konkretne dania bedziemy juz ustalac pod koniec sierpnia. a ciepłe posiłki maja byc serwowane tak około co 1,5 godz a w miedzy czasie jeszcze lody, pietrowy tort, ciasta no i oczywiscie zimne zakaski. jezeli chodzi o piwo to napisz mi jesli mozesz ile kosztuje taka beczka piwa? jesli macie juz kupiona? Papiery idziemy łatwic teraz w tygodniu wiec mysle ze jutro albo we środe zaczniemy bo jak narazie to musze siedziec w domu z chorym synkiem ![]() Tak patrzac na to wszystko to mam jeszcze duuuuuzo do załatwienia......a czasu coraz mniej
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co sadzicie o tym????
Start 12.01.2011r. 176cm waga początkowa - 87kg waga aktualna - 85,4kg cel I - 80kg cel II - 75kg cel III - 70kg cel ostateczny - 60kg Edytowane przez niunka22 Czas edycji: 2009-07-27 o 16:23 |
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
niunka 22 - jeżeli chodzi o ilość wódki to ja słyszałam, że trzeba liczyć 0,5l na parę, z kolei gdzieś w jakiś poradach ślubnych było napisane, że jeżeli wesele jest np. na 100 to wtedy 80 wódki. Znajomi moi liczyli chyba 0,5l na parę-jeszcze ich zapytam to napiszę co i jak.
a biżuteria - ładna, delikatna. SRR - może i masz rację tylko kurcze ostatnio jakieś fatum nade mną wisi.. z zaproszeń jestem zadowolona chciałam je tutaj Wam pokazać, ale tak jak pisałam fatum jakieś krąży i dziś siadł mi komputer, na który ściągamy wszystkie fotki z aparatu, a na obecny nie pasuje oprogramowanie od aparatu a wszystko przez to, że jakieś zakłócenia były w instalacji, bo jakiś nieudolny Pan grzebał przy naszym bezpieczniku na korytarzu, bez naszej wiedzy i nie dość, że źle go zainstalował z jakimś drutem to jeszcze nie dokręcił także od wczoraj miałam dyskotękę z urządzeniami i światłem..ech..szkoda słówmamy coś takiego jak na zdjęciu od firmy, w której zamawialiśmy,ręcznie wykonane, z tym, że kokardka jest brązowa i w realu są znacznie ładniejsze ![]() addda - witaj i napisz jak u Ciebie idą przygotowania
Edytowane przez fretka82 Czas edycji: 2009-07-27 o 22:52 |
|
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
niunka22 buciki i obraczki bardzo ładne, jak chcesz sobie kupic z neta to napisz do nich o dokladne wymiary6 wewnetzrne buta i zmierz stopke, chociaz zawsze jest jakies ryzyko.ja osobiscie mam z neta, jak sie ma takie male stopki to nie barzo mam gdzie kupic, ale wszytsko jest oki dokupilam tylko pol wkladki antyposlizgowe bo obojetnie jakie buy mam na korku i tak mi sie noga slizga:/ co do alkoholo to myslalam na wodce tylko, ale teraz to mysle takze nad winem jakims, nie kazdy moze chce pic wodke.
kasiuha ja bylam na weselu gdzie wino byla na stole razem z woda i piwem , a oddzielny byl stolik gdzie pani robila drinki ![]() misia_25_26 witamy w naszym gronie ![]() SSR ja jescze nie placilam za kosciol, penwie bede placic dopiero na 2 spotkaniu 19 wrzesnia. sama nie wiem ile dam, musze sie podpytac, a ty sie zapytaj kogos u siebie bno to kazda parafia inaczej, mojej bratowej to od razu powiezial ile dac ma, a u nas jest co laska, ale zeby glupio nie wygladalo to dam tyle jak inni dawaja. niunka22 bardzo ladna bizuteria |
|
|
|
#969 | |||
|
Zadomowienie
|
Hello, ja tylko na chwilę przed wyjazdem po butki, ale żebym nie miała mnóstwa do nadrabiania to Wam odpiszę
![]() Cytat:
Co do wódki to jaką macie Myślę, że z poprawinami to 0,7-1,0 l na łebka.Piwo, o my zamawiamy u właścicieli lokalu i oni się tym zajmują, my tylko płacimy, ale dopiero będę wiedzieć to w późniejszym czasie, ale myślę, że gdzieś koło 200zł beczka. Dlaczego żałujesz, że pierścionek masz z białego złota? A ta biżu co pokazałaś to bardzo ładna ![]() Cytat:
A fatum się nie przejmuj, czasem tak po prostu jest złośliwość rzeczy martwych A z tym drutem w tym bezpieczniku i dyskotekę, to dobrze, że nie zapaliła Wam się instalacja, dobrze, że nic się nie stało![]() Cytat:
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Jestem na etapie szukania butow i blieliznt co latwe nie jest ![]() Super ze wypad sie udal My mamy wodke z restauracji,mamy do wyboru bolsa,smirnofa,absoluta,s obieski,finlandia,i wyborowa,i chyba sie zdecydujemy na wyborowa ![]() a nad jaka wy myslicie? zlotko sliczne kolczyki niunka ladny ten komplet bizu adda witaj |
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
SSR - My mamy czystą żołądkowa de luxe u nas na weselach przewaznie taka jest...na kazdym weselu którym bylam była taka. mamy 120 butelek gdzie jest około 70 osób pijacych bo jak liczyłam to 10 osób na pewno nie bedzie piło. Poprawiny malutkie to mam nadzieje ze wystarczy. tylko jeszcze sa bramy i oczepiny i nie wiem czy nie zamalo. A co do pierscionka zareczynowego to żałuje że z białego złota bo tak na prawde wogóle nie widać że to złoto, wygląda jak srebrny. Zniszczył sie a na białym złocie wszystko zaraz widać ![]() Co do odpisywania to nie wiedziałam że tak nie mozna. Dzieki za zwrócenie uwagi .pila - Juz do nich napisałam żeby podali mi wymiary buta teraz czekam na odpowiedż.....troszke sie boje ale jak nie znajde żadnych fajnych w sklepach to je zamówie. tylko najgorsze jest to że potrzebóje je jak najszybciej bo do przymiarki sukni sa potrzebne buty...... ![]() fretka82 - Jesli możesz to zapytaj znajomych ile potrzebowali wódki! Z góry dziekuje
|
#972 |
|
Rozeznanie
|
SSR makijazu nie ma bo wykasowalam co by moja buzka nie wisiala na forum, wrzucam jeszcze raz czasowo, i zdjecie tz z jego fioletowym krawatem ach makijaz ten sam tylko pierwsze zdjecie komorka a drugie aparatem i jasno wyszlo....zastanawiam sie czy nie przesadzone te dlugie rzesy... w dniu subu maja byc na calej gornej powiece wiec tez bedzie to inaczej wygladac, tz sie podobalo... ale juz zaczynam chyba kombinowac i wymyslac....
niunka my liczymy 0,5 na osobe plus dziesiec butelek rezerwowych (na 70 gosci) nie znam sie, zapytalam tz i tak mi powiedzial, bedziemy miec pana tadeusza, mi obojetne bo i tak nie pije ale moze byc bo butelka ladna piwa nie bedziemy miec, bedziemy miec wiejski stol ale bez bimbru, za to planujemy stolik z alkoholami z wyzszej polki ktory bedzie obok stolu wiejskiegobizu ladna-delikatna tez mam zareczynowy z bialego zlota, taki szeroki azurowy pierscionek - zakochana jestem w nim ![]() Dziewczyny dzisiaj rozmawialismy z TZ i poniewaz mamy sytuacje jak nizej ja zameldowanie stale w poznaniu, tymczasowe w naszym miescie tomek stale w naszym miescie pomimo iz nikt mnie nie spisywal na koledzie okazalo sie ze wg kosciola naleze do tej parafii co tz w miejscu gdzie mieszkamy i pojawia sie problem bo tz powiedzial w swojej parafii ze jestesmy z roznych (bo tak myslelismy) aby dostac pozwolenie na slub w jeszcze innej; teraz pojedziemy do parafii gdzie bierzemy slub i ups jak dostaniemy karteczki na zapowiedzi to jak obie trafia do parafii tz to mozemy miec problem; w zwiazku z powyzszym planujemy powiedziec ze mieszkam tam gdzie mam stale zameldowanie w poznaniu z rodzicami....to chyba nie ma wiekszego znaczenia i chodzi tylko o zapowiedzi - mam racje? poradzcie bo mnie to stresuje slyszalyscie jakie pytania sa przy spisywaniu protokolu? bo sie stresuje zebysmy z tz to samo powiedzieli
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-08-18 o 07:48 |
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co dziewczyny ....dzwoniłam dzis do pracowni krawieckiej i prawdopodobnie pierwsza przymiarke bede miała dopiero w połowie sierpnia
szkoda że tak póżno a gotowa suknia bedzie gdzies dopiero okolo 20 wrzesnia Nie doczekam sie....judith8 - jak chcesz to wkleje protokół przedmałżeński który znalazłam w necie?
Start 12.01.2011r. 176cm waga początkowa - 87kg waga aktualna - 85,4kg cel I - 80kg cel II - 75kg cel III - 70kg cel ostateczny - 60kg Edytowane przez niunka22 Czas edycji: 2009-07-28 o 21:39 |
|
|
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
niunka nie chce cie straszyc ale oby nie mieli opoznien bo potem tylko stres bedziesz miala
wklejaj
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
No mam nadzieje ze zadnych opoznien nie bedzie!!!!
Tak bedzie krócej.... ![]() http://www.e-wesele.info/index.php?o...d=25&Itemid=45 I jeszcze coś takiego mam: http://swantoni.siemianowice.wiara.p...ask=view&id=99
Start 12.01.2011r. 176cm waga początkowa - 87kg waga aktualna - 85,4kg cel I - 80kg cel II - 75kg cel III - 70kg cel ostateczny - 60kg Edytowane przez niunka22 Czas edycji: 2009-07-28 o 22:08 |
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
SSR oki juztro zrobie fote i wtawie moje papucie do slubu:p
misia_25_26 w alkoholu nie pomoge bo nie jestem smakoszem wodki:p judith8 po 1. dziwie sie ze powiedzieli ci ze niby parafie masz tam gdzie tz, ja mam tez tymczasowe u swojego i ja nie msuialam na zapowiedzi tam dawac tylko u siebie.Mysle ze nie ma czym sie stresowac, a gdzie bierezcie slub? jesli tam gdzie masz zamelodowanie tymczasowe to dostaniesz karteczke na zapowiedzi do poznania bo tam mieszkalas dluzszy czas i ksiadz musi miec pewnosc ze nie ma zadnej przeszkody, ani nikogo kto przeszkodzi w slubie. I tylko chodzi o zapowiedzi, ja nawet nie mowilam ze mam zameldowanie tymczasowe u ojego tz, nie pytal to co bede mu mowic:p jeszcze jedno teraz mi sie przypomnialo ze kateczke na zaowiedzi dostaniesz do swojej parafii ktora byla twoja od urodzenia tak mi sie wydaje.moze dziewczyny cos jeszce podpowiedza po 2. jesli chodzi o pytania to bylo duuuzo, np. zy jetses swiadoma swojej decyzji, ile sie znacie, od kiedy jestescie zareczeni, czy macie kogos w rodzinie z choroba psyciczna, czy decyzje podjelas samowolnie, bez presja rodzicow, czy chcecie miec dzieci, czy masz zamiar zyc z nim do konca zycia itp, ogolnie to ja patrzylam jakie moj tz dal odpowiedzi bo ksiadz plakal cos pod nosem i nic nie bylo slychac:/balam sie straaasnzie ale bylo luzik zadnych pytan osobistych po 3 ten makijaz jets ladny naprawde przy 2 zdieciu lepiej widac i mam pytanko te rzeski to sa kepki?? czy jakies cale??niunka22 wspolczuje bo ja chyba bym wyszla z siebie, ja jzu mialam 1 a teraz 6 mam druga i tak fajnie sie patzry na suknie od podstaw, licze ze na koncu bedzie sliczna ![]() pozdrawiam Edytowane przez pilaa Czas edycji: 2009-07-28 o 22:09 |
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
kasiuha- znalazłam go na allegro...
I jest tani...
Start 12.01.2011r. 176cm waga początkowa - 87kg waga aktualna - 85,4kg cel I - 80kg cel II - 75kg cel III - 70kg cel ostateczny - 60kg Edytowane przez niunka22 Czas edycji: 2009-07-28 o 22:18 |
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
niunka wielki calus za to
pilaa podobno jest tak ze jak 30 dni mieszkasz gdziesz to przynalezysz do tej parafii, mowie podobno bo jeszcze u ksiedza tego nie potwierdzalam widzialam ze w protokole tez jest info o zamieszkaniu tymczasowym i mamy ten sam adres z tz - mam prawie 30tke a mam stresa ze ksiadz mnie ochrzani slub bierzemy w innej parafii, ani moja, ani tz ![]() dzieki za opinie co do makijazu i news ostatnich tygodni http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...9&postcount=23
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-07-28 o 22:37 |
|
|
|
#980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do pytań-nie patrzyłam na powyższe linki , ale te co ja miałąm to częściowo pokryły się z tym co miałąm wcześniej, mieliśmy o rodzicach, imiona, nazwiska, adresy nasze i chyba ich? pytał od kiedy zaczęliśmy myśleć o ślubie -nie od kiedy jesteśmy zaręczeni, o zawody nasze łącznie z nazwą firmy o wykształcenie, choroby psychiczne, chyba coś z tym, że możemy mieć dzieci, czy chcemy potomstwo wychowac po katolicku i nie pamiętam co jeszcze-troszkę było tego, ale nie takie straszne mnie rozwaliło to , że nazwę firmy i te stany psychicznepodsumowując mój chaotyzm to powinniści puścić zapowiedzi w tej 1 parafii-tam gdzie Ty należysz tymaczasowo i tż na stałe. my też będziemy mieć w 1 i na to wygląda, że 1zapowiedzi, bo gdzie niby drugie? a nie wiem czy 30 dni czy nie czasem 3m-ce, ale głowy nie ręczę;-)
Edytowane przez fretka82 Czas edycji: 2009-07-28 o 23:45 |
|
|
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny przygarniecie mnie??? Wprawdze troche późno sięzgłaszam bo do ślubu zostało zaledwie 2,5 miesiąca no ale lepiej późno niż wcale
Zaczyna mnie łapać stres przedślubny bo jescze tyle pierdół do załątwienia...;/ a czasu coraz mniej.. ślubujemy 10.10.2009
|
|
#982 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że to nie łatwe, ale w końcu i Ty znjdziesz to wszystkoMy nad wódką myślimy tak, żeby było dużo, tanio może z jakimś sokiem w promocji i w miarę dobra. Ale kpimy dopiero we wrześniu, bo teraz nie mamy jej gdzie dać. Cytat:
![]() 120 butelek myślę, że starczy, ale ja dla pewności (bramy, u mnie trzaskanie, poprawiny) dokupiłabym z 10flaszek, zresztą to zależy od pogody i humorku gości ile wypiją. Zawsze tej wódki kupuje się za dużo, no ale lepiej mieć..... Cytat:
Ale tak wszystko ok.Co do zapowiedzi to niestety nie pomogę, bo ja i TZ mieszkamy i byliśmy chrzczeni w jednym kościele i nas ten problem omija. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skąd jesteś? i co masz już załatwione?A ja byłam wczoraj po butki, pojechałam po skórkowe (takie jak przymierzałam na hali), ale jak pan dał mi do przymierzenia z atłasu to biel biła po oczach, a te ze skórki wydawały się zżółknięte. A że mam kiecę śnieżnobiałą to wybrałam te z atłasu, pan zrobi mi takie jak chce, specjalnie na moją nie najchudszą stopę a będą wyglądały tak (nie umiem wkleić zdjęcia więc musicie wejść prze linka). Będą te drugie na słupku (bo lepiej się w nich skakało i były stabilniejsze od szpilki) - koszt 110zł, w poniedziałek do odbioru. http://www.bialebuty.com.pl/index.ph...t&id_ass=2644&
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-07-29 o 13:29 |
||||||
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze mnie
poproszę o przygarnięcie - ślub 03.10.2009Co do alkoholu to są dwie wersje (po przemaglowaniu znajomych), jeżeli jest tylko wódka i trochę wina, to dużo wódki schodzi - i 0,5 na głowę to dobra opcja, natomiast jeżeli do wyboru pojawiają się drinki, to nawet jeżeli część rodzinki jest ze wsi, czy górala (i ostro piją), to wola pić drinki, i wtedy dużo zostaje. Co do fryzurek mam pytanko czy myślałyście o zagęszczaniu włosów, (niestety nie mam zbyt bujnej czupryny)? |
|
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Mam salę, zespół, kościół, zamówioną sukienkę (będzie do przymiarki pod koniec września, więc mam nadzieję, że nie będzie za dużo poparwek), zaproszenia - musimy wydrukować środki - bo obwoluty już są, i roznieść/rozesłać.
Samochód rodziców, fotografowie znajomi, śpiew w kościele przyjaciele, skrzypce prawdopodobnie kuzynka. Nie mamy jeszcze poradni bo tam są zawsze takie dzikie tłumy, że nigdy nie chce nam się stać, nie mamy też jeszcze USC - co za tym idzie jeszcze w Kościele nie jest do końca pozałatwiane. Buciki muszę zamówić u szewca, bo w moim rozmiarze z okrągłym czubkiem to kupić mogę komunijne .No i nie wiem jeszcze co z włosami i makijażem. Alkoholem zajmują się głównie rodzice ponieważ każde z nich ma inną wizje, a nam jest wszystko jedno jaki będzie ![]() Jeżeli o czymś zapomniałam to dajcie mi koniecznie znać- bo to prawdopodobnie oznacza, że w rzeczywistości też o tym jeszcze nie pomyślałam
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#987 |
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczyny
SSR rzesy beda na calej powiece i pomimo iz tz sie podobala to mi tez sie z kocica kojarzy a mi dzisiaj kolejne osoby potwierdzily, jeszcze oczywiscie sporo ludzi nie dzwoni
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-07-29 o 21:44 |
|
|
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za miłe przywitanie
Generalnie prawie wszystko jest zaklepane ale zeby powiedziec ze jest zalatwione to duzo brakuje, wszedzie mamy zamowiony termin ale jeszcze nie spotykalismy sie ze weszytkimi aby omowic szczegoly i odhaczyc... A więc...Mamy: - zaklepany zespol, kamerzyste, fotografa, salę, dekoratora - omowione menu - sukienka juz wisi w szafie, w tym tygodniu ma przyjsc welon - protokół ślubny spisany - zaproszenia rozdane - autobus dla gosci zamowiony - wódka kupiona (moim zdaniem stanowczo za duzo:P) - obrączki zamówione Do załatwienia: - uszyć surdut dla TŻ (ciągle czekamy za materiałem a Pan u którego zamawiamy tkaniny za każdym razem mówi, że w tym tygodniu jedzie po nie do hurtowni;/) - zrobić wizytówki dla gości - nagrać film przedślubny - spotkać się z dekoratorem i omówić wystrój sali - wymyśleć podziękowania dla rodziców (bezesens to dla mnie;/) - wymyśleć co z okryciem... wszelkie futerka mi się nie podobają a w zwyczajnym bolerku boje się, że może mi być za zimno - znaleźć pomysł na pierwszy taniec - znaleźć dobrą fryzjerke i się zapisać - zapisać się do makijarzystki (kurde musze tam zadzwonić jak najwcześniej bo ponoć ma terminy nawet kilkumiesięczne...) Hmmmm pewnie jeszcze coś pominęłam ale jak sobie przypomnę to napiszę ![]() Aaa i jeszcze mi się przypomniało, że buty też mam, nawet dwie pary:p jedne już wypróbowałam na weselu przyjaciółki bo zawsze, wszystkie buty, nawet adidasy, mnie obcierały, więc chiałam je rozchodzić. Kupiłam te plastry na pęcherze żeby wypróbować i przykleiłam je profilaktycznie i stwierdzam, że to genialny wynalazek!!! Zero jakiego kolwiek otarcia
Edytowane przez Glizda87 Czas edycji: 2009-07-29 o 21:49 |
|
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
Glizda87 zadzwon i umow sie, moja wizazystka ma juz zapisy na 2010
|
#990 |
|
Rozeznanie
|
Już sobie zrobiłam przypomnienie w telefonie i jutro zadzwonie
Ślubujemy w tym samym dniu...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

a mają ustaloną datę?
na które zresztą nie pojechałam ze względu na stan zdrowia, to ponad 200km.

. A najlepszy numer odstawiła moja ciotka (której nie zapraszałam tylko jedną jej córkę, bo synowie to nawet jak się żenili to nikomu nie powiedzieli) i ta żona chrzestnego się pyta jej czy już mi dali odpowiedź, a ona, że zaproszenia nie dostała, to ona się pyta czy kuzynka (ta córka) mi odpowiedziała i że ma mi dać znać i zadzwonić do mnie bo to przecież trzeba wiedzieć na ile gości się przygotować, to wymyśliła bajkę, że ona nie ma numeru i nie zadzwoni, a żona chrzestnego, że tam na zaproszeniu są dwa numery telefonów to może sobie wybrać

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Myślę, że z poprawinami to 0,7-1,0 l na łebka.