Październikowe PM :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 00:42   #961
zlotko855
Rozeznanie

Dot.: Październikowe PM

witajcie,
dzisiaj moja przyjaciolka sie zareczyla bardzo sie ciesze

w weekend same imieniny: mojego taty w sobote, a dzisiaj tesciowej.
jutro znowu nasi rodzice sie spotykaja, malo im

pisalyscie o ustawieniu wina na stolikach, wiec my raczej bedziemy je miec tak co jakis czas na stole rozlozone.
co do piwa to nie wiem, nie myslelismy jeszcze nad tym. chyba najwyzsza pora, zreszta na menu chyba tez, bo jeszcze go nie mamy

dziwczynki to moje kolczyki, ktore juz jakis czas temu obiecalam, ze pokaze:
P7111445.jpgP7111433.jpgP7111434.jpgP7111440.jpg

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 02:01   #962
fretka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
witajcie,
dzisiaj moja przyjaciolka sie zareczyla bardzo sie ciesze

w weekend same imieniny: mojego taty w sobote, a dzisiaj tesciowej.
jutro znowu nasi rodzice sie spotykaja, malo im

pisalyscie o ustawieniu wina na stolikach, wiec my raczej bedziemy je miec tak co jakis czas na stole rozlozone.
co do piwa to nie wiem, nie myslelismy jeszcze nad tym. chyba najwyzsza pora, zreszta na menu chyba tez, bo jeszcze go nie mamy

dziwczynki to moje kolczyki, ktore juz jakis czas temu obiecalam, ze pokaze:
Załącznik 2400925Załącznik 2400926Załącznik 2400927Załącznik 2400928
no to fajnie a mają ustaloną datę?
u Ciebie w weekend imieniny a u nas dzień po dniu pogrzeby na które zresztą nie pojechałam ze względu na stan zdrowia, to ponad 200km.
a już myślałam, że jestem sama, że nie mamy ustalonego menu
a nasi rodzice się jeszcze w realu nie poznali telefonicznie rozmawiają już od dawana odległość między nimi to też ponad 200 km, no ale będziemy musieli wreszcie zorganizować za niedługo spotkanie
kolczyki bardzo ciekawe a bransoletkę i coś na szyję będziesz miała? bo gdzieś mi to umknęło
fretka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 03:36   #963
addda
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!
Czy ja moge do Was dolaczyc??
Judith dopisz mnie prosze do magicznego kalendarza-02/10/09
Przygotowania zaczelismy jakies 1.5 miesiaca temu,ale poki co-odpukac-wszystko idzie zgodnie z planem
pozdrawiam serdecznie
addda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 12:38   #964
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć dziewczynki, trochę mnie nie było, bo wyjechaliśmy z TŻ do Borów Tucholskich (było cudnie), teraz tata pomalował mi pokój na mój wymarzony olor (łąka alpejska z duluxa), a teraz będzie robił parkiet i jestem bez kompa i netu, bo wszystko wyniesione, cale szczęście, że u TŻ w pracy jest net to właśnie korzystam Muszę Wam odpisywać na raty, bo się w tym wszystkim pogubię...

A i widzę, że było jakieś zamieszania z wątkami, ale już chyba wszystko dobrze

Z nowości u mnie to:
- mamy zaświadczenie z USC, czekaliśmy aż całe 40minut (poszliśmy na lody), pani oczywiście się pytała jakie przyjmuję nazwisko to powiedziałam, że po mężu
- umówiłam się do mojej dentystki na wybielanie ząbków
- jutro jadę zamówić buty do firmy ARANCI, bo tylko oni mają taki obcas jaki chcę, a gość który miał mi przywieźć te buty to przywiózł ale za małe no i nie mam już siły szukać, napisałam maila do tej firmy, mam przyjechać i zrobią mi takie jakie chcę

Co do gości to tak liczyłam, że z mojej rodziny będzie mało, bo ten nie przyjedzie i tamten, ale kurtuazyjnie zaproszenia wysłałam, a znów od TŻ miało być tyyyylllluuu...., a tu dzwonią do mnie, że kuzynka przyjedzie z wszystkimi dziećmi razem będzie ich 8 i zaczynają wszyscy się zjawiać nagle. Zaprosiłam 89osób, ale niektórzy chorzy, ciąże, porody, i sobie tak mówię, że jak będzie 40to będzie git, bo tak chciałam, a teraz się okazuję, że będzie dużo więcej. Za to od TŻ się ni odzywają, chyba i tak i tak będę dzwonić, bo mi potrzebne informacje na ile dni i na ile noclegów przyjeżdżają. Ale jest nieźle

olajka ja Cię pamiętam A jakie macie obrączki, jaki model? A co będziecie mieć wygrawerowane?
Pokaż tą sukienkę błękitną

zlotko pochwaliłabyś się bielizną, no chyba że też masz remont jak ja
Jaki garnitur zamówiliście, czarny?
Dzięki,że się o mnie troszczysz zstanawiasz się co się ze mną dzieje, a tu widzisz komp przeniesiony a raczej wyniesiony, zgadłaś
Pokaż zaproszonka
Super kolczyki, a naszyjnik też będziesz mieć czy już nie? Ile za nie dałaś?

judith super, że sprzedałaś te butki no i gratuluję wyboru świadka
a dlaczego ja nie widziałam Twojego makijażu
A świeczniki na sali ok i wystrój ta pistacjowa zieleń przepiękna i będzie z Wami fioletowymi współgrać
Nie przejmuj się ciotką, dobrze, że ci chociaż odpowiedziała, bo ostatnio dzwoniła żona mojego chrzestnego i mówi, że zaczęła się pytać swoich dzieci z rodzinami czy mi już odpowiedzieli to oni dopiero zaczęli o tym myśleć bo im się zapomniało. A najlepszy numer odstawiła moja ciotka (której nie zapraszałam tylko jedną jej córkę, bo synowie to nawet jak się żenili to nikomu nie powiedzieli) i ta żona chrzestnego się pyta jej czy już mi dali odpowiedź, a ona, że zaproszenia nie dostała, to ona się pyta czy kuzynka (ta córka) mi odpowiedziała i że ma mi dać znać i zadzwonić do mnie bo to przecież trzeba wiedzieć na ile gości się przygotować, to wymyśliła bajkę, że ona nie ma numeru i nie zadzwoni, a żona chrzestnego, że tam na zaproszeniu są dwa numery telefonów to może sobie wybrać

Aneczka78 super, że przygotowania idą pełną parą Pochwal się zakupami i obrączkami

pilaa to najpierw protokół a później zapowiedzi? A ile będziecie dawać księdzu, jeśli można spytać?

loulou jestem w szoku z tą książeczką i broszurą Ja czekam aż wikary pójdzie na urlop i pójdziemy do farorza z tymi sprawami, to wtedy się dowiem.

niunka22 witamy wśród nas no to już mało czasu zostało. pochwal się co już masz, a tą suknię to poszukaj model na necie i potem poszukaj na allegro, teraz dużo dziewczyn sprzedaje swoje suknie, no chyba, że chcesz szyć, a to już ostatni dzwonek. A sukienka ładna skromna, a skąd w ogóle jesteś?
Piosenki na 1 taniec jeszcze nie mamy
Myślę, że do takiej skromnej sukni jaką chcesz to musi być delikatna biżu, no i nie jestem pewna, czy do Twojego gorsetu by to pasowało... a te księgi moim zdaniem są okropne, teraz się już od tego odchodzi, no ale to zależy co się komu podoba. Poza tym co z tą księgą zrobią rodzice? Postawią i niech się kurzy? A jak nie będzie do wystroju pasowało?
A orkiestry nie mamy tylko 2-osobowy zespół i biorą 1600zł.
Obrączki też chcę taki albo ciut inne, ale całe złote
Ja mam ślub o 12.00 u nas będzie obiad i 4ciepłe kolacje, no i potem zimne płyty i ciasta i owoce a u nas będzie trwać do 3-4rano. A te 8ciepłych posiłków to macie raz za razem podawane? bo trochę tego dużo.
Butki ładne, też będę miała na niskim obcasie, ale kupowanie przez neta odradzam, but trzeba przymierzyć
Będziemy na weselu mieć beczkę piwa i każdy sobie będzie nalewał, poprawin nie mam tylko obiad dla rodziny i tam alkoholu nie będzie bo to podróżni i jadą w drogę daleką

Soleada witaj ja zamawiałam wszystko 11miesięcy wcześniej i od razu podpisywałam umowy bo to były ostatnie terminy, ale fakt jest wariacja z tymi ślubami Ja chciałam mieć 40osób, ale zaprosiłam dwa razy tyle, bo myślałam, że odpadną i się wykruszą a tu na razie wszyscy chcą przyjechać, ale to jest jeszcze tydzień więc wszystko się może zdarzyć Soleada skąd jesteś?

fretka82 dzięki za troskę, ale butków jeszcze nie mam, jutro jadę przymierzać do firmy, gdzie je robią i będę miała takie jak chcę, mam nadzieję
A Ty się nie nakręcaj złymi myslami, bo sobie wykraczesz, będzie dobrze A z zaproszeń to jesteś zadowolona przynajmniej?
A menu też nie mamy ustalonego:/

BEAMI fajnie, że macie już obrączki

mysia7a co u Ciebie? a pieczęcie na zaproszeniach to moje a stresu nie ma na razie luz

kasiuha ja wino będę mieć na stołach tak jak wódkę, nie robię żadnego stolika z alkoholami bo wolę, żeby goście nie pomieszali i nie cierpieli

misia_25_26 widzę, że znalazłaś nasz wątek co u Ciebie?

addda witaj? Masz ślub w piątek? I co Wam jeszcze zostało?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 13:47   #965
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Witam SSR - co do sukni to własnie jest ten problem ze nie wiem co to za model i raczej jej nie znajde....no bo jak? Jednak wybiore ta pierwsza suknie no chyba ze krawcowa mi doradzi cos innego bo jutro mam zamiar jechac do krawcowej. tylko nie wiem czy jest sens? jesli suknia mnie wyniesie taniej u krawcowej niz w pracowni krawieckiej to bedzie super ale jak zadnej roznicy w cenie nie bedzie to wybiore ta pracownie krawiecka. Przynajmniej bede miała pewnos ze suknia nie bedzie sie roznila od tej co chce.
A jak narazie to nie mam sie czym chwalic bo tak szczeze mowiac to mamy tylko wódke.......i to nie wiem czy nie za mało!!!
Powiedzcie mi... na 80 osob ile musi byc wódki? Razem z poprawinami chyba sie liczy litr i ćwiartke na pare tak?
obraczki mamy juz wybrane tylko czas isc je zakupic.Też chce całe z zółtego złota. Pierscionek zareczynowy wybralam sobie z białego zlota i teraz bardzo tego załuje!
A jestem z Sieradza!!!
Co do biżuteri to jednkak stwierdziłam ze to wyglada bardzo tandetnie.......Moze macie jakies propozycje ładnej biżuteri? Interesuja mnie długie kolczyki i łańcuszek.
A co rodzicom damy to nie mam zielonego pojęcia......

Co do ciepłych posiłkow to moja mama sie jeszcze zastanawiała czy to nie za mało jak mamy ślub tak wcześnie o 16.00. Menu mamy wybrane tylko tak pobierznie konkretne dania bedziemy juz ustalac pod koniec sierpnia. a ciepłe posiłki maja byc serwowane tak około co 1,5 godz a w miedzy czasie jeszcze lody, pietrowy tort, ciasta no i oczywiscie zimne zakaski.
jezeli chodzi o piwo to napisz mi jesli mozesz ile kosztuje taka beczka piwa? jesli macie juz kupiona?
Papiery idziemy łatwic teraz w tygodniu wiec mysle ze jutro albo we środe zaczniemy bo jak narazie to musze siedziec w domu z chorym synkiem
Tak patrzac na to wszystko to mam jeszcze duuuuuzo do załatwienia......a czasu coraz mniej

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
niunka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 16:15   #966
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Dziewczyny a co sadzicie o tym????
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg del.jpg (22,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (15,5 KB, 19 załadowań)

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg

Edytowane przez niunka22
Czas edycji: 2009-07-27 o 16:23
Stary 2009-07-27, 22:51   #967
fretka82
Raczkowanie

niunka 22 - jeżeli chodzi o ilość wódki to ja słyszałam, że trzeba liczyć 0,5l na parę, z kolei gdzieś w jakiś poradach ślubnych było napisane, że jeżeli wesele jest np. na 100 to wtedy 80 wódki. Znajomi moi liczyli chyba 0,5l na parę-jeszcze ich zapytam to napiszę co i jak.
a biżuteria - ładna, delikatna.

SRR - może i masz rację tylko kurcze ostatnio jakieś fatum nade mną wisi..z zaproszeń jestem zadowolonadziś doszły zagubione+4 dodatkowe jako rekompenstata chciałam je tutaj Wam pokazać, ale tak jak pisałam fatum jakieś krąży i dziś siadł mi komputer, na który ściągamy wszystkie fotki z aparatu, a na obecny nie pasuje oprogramowanie od aparatua wszystko przez to, że jakieś zakłócenia były w instalacji, bo jakiś nieudolny Pan grzebał przy naszym bezpieczniku na korytarzu, bez naszej wiedzy i nie dość, że źle go zainstalował z jakimś drutemto jeszcze nie dokręcił i wcale się nie dziwie, że nie dokręcił..także od wczoraj miałam dyskotękę z urządzeniami i światłem..ech..szkoda słów
mamy coś takiego jak na zdjęciu od firmy, w której zamawialiśmy,ręcznie wykonane, z tym, że kokardka jest brązowa i w realu są znacznie ładniejsze

addda - witaj i napisz jak u Ciebie idą przygotowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p4240035.jpg (11,5 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez fretka82
Czas edycji: 2009-07-27 o 22:52
Stary 2009-07-28, 08:11   #968
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

niunka22 buciki i obraczki bardzo ładne, jak chcesz sobie kupic z neta to napisz do nich o dokladne wymiary6 wewnetzrne buta i zmierz stopke, chociaz zawsze jest jakies ryzyko.ja osobiscie mam z neta, jak sie ma takie male stopki to nie barzo mam gdzie kupic, ale wszytsko jest oki dokupilam tylko pol wkladki antyposlizgowe bo obojetnie jakie buy mam na korku i tak mi sie noga slizga:/ co do alkoholo to myslalam na wodce tylko, ale teraz to mysle takze nad winem jakims, nie kazdy moze chce pic wodke.
kasiuha ja bylam na weselu gdzie wino byla na stole razem z woda i piwem , a oddzielny byl stolik gdzie pani robila drinki
misia_25_26 witamy w naszym gronie
SSR ja jescze nie placilam za kosciol, penwie bede placic dopiero na 2 spotkaniu 19 wrzesnia. sama nie wiem ile dam, musze sie podpytac, a ty sie zapytaj kogos u siebie bno to kazda parafia inaczej, mojej bratowej to od razu powiezial ile dac ma, a u nas jest co laska, ale zeby glupio nie wygladalo to dam tyle jak inni dawaja.
niunka22 bardzo ladna bizuteria a co do wodki to tak wydaje mi sie ze 0.7 na osobe to bedzie jzu oki nie powinno zabraknac. w sumie nie kazdy dziewczyna ci tyle wipije wiec penwie zostanie duzo.
pilaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 10:16   #969
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Hello, ja tylko na chwilę przed wyjazdem po butki, ale żebym nie miała mnóstwa do nadrabiania to Wam odpiszę
Cytat:
Napisane przez niunka22 Pokaż wiadomość
Witam SSR - co do sukni to własnie jest ten problem ze nie wiem co to za model i raczej jej nie znajde....no bo jak? Jednak wybiore ta pierwsza suknie no chyba ze krawcowa mi doradzi cos innego bo jutro mam zamiar jechac do krawcowej. tylko nie wiem czy jest sens? jesli suknia mnie wyniesie taniej u krawcowej niz w pracowni krawieckiej to bedzie super ale jak zadnej roznicy w cenie nie bedzie to wybiore ta pracownie krawiecka. Przynajmniej bede miała pewnos ze suknia nie bedzie sie roznila od tej co chce.
A jak narazie to nie mam sie czym chwalic bo tak szczeze mowiac to mamy tylko wódke.......i to nie wiem czy nie za mało!!!
Powiedzcie mi... na 80 osob ile musi byc wódki? Razem z poprawinami chyba sie liczy litr i ćwiartke na pare tak?
obraczki mamy juz wybrane tylko czas isc je zakupic.Też chce całe z zółtego złota. Pierscionek zareczynowy wybralam sobie z białego zlota i teraz bardzo tego załuje!
A jestem z Sieradza!!!
Co do biżuteri to jednkak stwierdziłam ze to wyglada bardzo tandetnie.......Moze macie jakies propozycje ładnej biżuteri? Interesuja mnie długie kolczyki i łańcuszek.
A co rodzicom damy to nie mam zielonego pojęcia......

Co do ciepłych posiłkow to moja mama sie jeszcze zastanawiała czy to nie za mało jak mamy ślub tak wcześnie o 16.00. Menu mamy wybrane tylko tak pobierznie konkretne dania bedziemy juz ustalac pod koniec sierpnia. a ciepłe posiłki maja byc serwowane tak około co 1,5 godz a w miedzy czasie jeszcze lody, pietrowy tort, ciasta no i oczywiscie zimne zakaski.
jezeli chodzi o piwo to napisz mi jesli mozesz ile kosztuje taka beczka piwa? jesli macie juz kupiona?
Papiery idziemy łatwic teraz w tygodniu wiec mysle ze jutro albo we środe zaczniemy bo jak narazie to musze siedziec w domu z chorym synkiem
Tak patrzac na to wszystko to mam jeszcze duuuuuzo do załatwienia......a czasu coraz mniej
Co do sukienki to wydaje mi się, że ona była popularna dwa lata temu i w zeszłym roku, tylko coś tam się różniło w poszczególnych modelach. Więc myślę, że jakbyś weszła na all i pooglądała dziewczyny co chcą sprzedać swoje kiece to myślę, że kilka by się znalazło i wiedziała byś model. Co do krawcowej a pracowni krawieckiej to ja osobiście nie widzę różnicy, no chyba że w cenie. Daj znać co w końcu wybrałaś.

Co do wódki to jaką macie Myślę, że z poprawinami to 0,7-1,0 l na łebka.
Piwo, o my zamawiamy u właścicieli lokalu i oni się tym zajmują, my tylko płacimy, ale dopiero będę wiedzieć to w późniejszym czasie, ale myślę, że gdzieś koło 200zł beczka.

Dlaczego żałujesz, że pierścionek masz z białego złota?

A ta biżu co pokazałaś to bardzo ładna tylko mam prośbę jeśli Twój post na naszym wątku jest ostatni a chcesz coś dopisać czy teraz czy później to nie pisz posta pod postem, bo Cię moderator będzie ścigał. Jak chcesz coś dopisać, to pod postem masz takie fioletowe okienka, naciśnij edytuj i dopisuj ile chcesz
Cytat:
Napisane przez fretka82 Pokaż wiadomość
SRR - może i masz rację tylko kurcze ostatnio jakieś fatum nade mną wisi..z zaproszeń jestem zadowolonadziś doszły zagubione+4 dodatkowe jako rekompenstata chciałam je tutaj Wam pokazać, ale tak jak pisałam fatum jakieś krąży i dziś siadł mi komputer, na który ściągamy wszystkie fotki z aparatu, a na obecny nie pasuje oprogramowanie od aparatua wszystko przez to, że jakieś zakłócenia były w instalacji, bo jakiś nieudolny Pan grzebał przy naszym bezpieczniku na korytarzu, bez naszej wiedzy i nie dość, że źle go zainstalował z jakimś drutemto jeszcze nie dokręcił i wcale się nie dziwie, że nie dokręcił..także od wczoraj miałam dyskotękę z urządzeniami i światłem..ech..szkoda słów
mamy coś takiego jak na zdjęciu od firmy, w której zamawialiśmy,ręcznie wykonane, z tym, że kokardka jest brązowa i w realu są znacznie ładniejsze
No zaproszenia ładne A fatum się nie przejmuj, czasem tak po prostu jest złośliwość rzeczy martwych A z tym drutem w tym bezpieczniku i dyskotekę, to dobrze, że nie zapaliła Wam się instalacja, dobrze, że nic się nie stało
Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
niunka22 buciki i obraczki bardzo ładne, jak chcesz sobie kupic z neta to napisz do nich o dokladne wymiary6 wewnetzrne buta i zmierz stopke, chociaz zawsze jest jakies ryzyko.ja osobiscie mam z neta, jak sie ma takie male stopki to nie barzo mam gdzie kupic, ale wszytsko jest oki dokupilam tylko pol wkladki antyposlizgowe bo obojetnie jakie buy mam na korku i tak mi sie noga slizga:/
pilaa a pokaż swoje butki

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-28, 10:54   #970
misia_25_26
Wtajemniczenie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
misia_25_26 widzę, że znalazłaś nasz wątek co u Ciebie?
Jestem na etapie szukania butow i blieliznt co latwe nie jest
Super ze wypad sie udalznalazlam was i ciesze sie z tego
My mamy wodke z restauracji,mamy do wyboru bolsa,smirnofa,absoluta,s obieski,finlandia,i wyborowa,i chyba sie zdecydujemy na wyborowa
a nad jaka wy myslicie?
zlotko sliczne kolczyki
niunka ladny ten komplet bizu
adda witaj
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 12:12   #971
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Hej!
SSR - My mamy czystą żołądkowa de luxe u nas na weselach przewaznie taka jest...na kazdym weselu którym bylam była taka. mamy 120 butelek gdzie jest około 70 osób pijacych bo jak liczyłam to 10 osób na pewno nie bedzie piło. Poprawiny malutkie to mam nadzieje ze wystarczy. tylko jeszcze sa bramy i oczepiny i nie wiem czy nie zamalo.
A co do pierscionka zareczynowego to żałuje że z białego złota bo tak na prawde wogóle nie widać że to złoto, wygląda jak srebrny. Zniszczył sie a na białym złocie wszystko zaraz widać
Co do odpisywania to nie wiedziałam że tak nie mozna. Dzieki za zwrócenie uwagi .

pila - Juz do nich napisałam żeby podali mi wymiary buta teraz czekam na odpowiedż.....troszke sie boje ale jak nie znajde żadnych fajnych w sklepach to je zamówie. tylko najgorsze jest to że potrzebóje je jak najszybciej bo do przymiarki sukni sa potrzebne buty......

fretka82 - Jesli możesz to zapytaj znajomych ile potrzebowali wódki! Z góry dziekuje

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
Stary 2009-07-28, 21:06   #972
judith8
Rozeznanie

SSR makijazu nie ma bo wykasowalam co by moja buzka nie wisiala na forum, wrzucam jeszcze raz czasowo, i zdjecie tz z jego fioletowym krawatem ach makijaz ten sam tylko pierwsze zdjecie komorka a drugie aparatem i jasno wyszlo....zastanawiam sie czy nie przesadzone te dlugie rzesy... w dniu subu maja byc na calej gornej powiece wiec tez bedzie to inaczej wygladac, tz sie podobalo... ale juz zaczynam chyba kombinowac i wymyslac....

niunka my liczymy 0,5 na osobe plus dziesiec butelek rezerwowych (na 70 gosci) nie znam sie, zapytalam tz i tak mi powiedzial, bedziemy miec pana tadeusza, mi obojetne bo i tak nie pije ale moze byc bo butelka ladna piwa nie bedziemy miec, bedziemy miec wiejski stol ale bez bimbru, za to planujemy stolik z alkoholami z wyzszej polki ktory bedzie obok stolu wiejskiego
bizu ladna-delikatna
tez mam zareczynowy z bialego zlota, taki szeroki azurowy pierscionek - zakochana jestem w nim

Dziewczyny dzisiaj rozmawialismy z TZ i poniewaz mamy sytuacje jak nizej
ja zameldowanie stale w poznaniu, tymczasowe w naszym miescie
tomek stale w naszym miescie
pomimo iz nikt mnie nie spisywal na koledzie okazalo sie ze wg kosciola naleze do tej parafii co tz w miejscu gdzie mieszkamy i pojawia sie problem bo tz powiedzial w swojej parafii ze jestesmy z roznych (bo tak myslelismy) aby dostac pozwolenie na slub w jeszcze innej; teraz pojedziemy do parafii gdzie bierzemy slub i ups jak dostaniemy karteczki na zapowiedzi to jak obie trafia do parafii tz to mozemy miec problem; w zwiazku z powyzszym planujemy powiedziec ze mieszkam tam gdzie mam stale zameldowanie w poznaniu z rodzicami....to chyba nie ma wiekszego znaczenia i chodzi tylko o zapowiedzi - mam racje? poradzcie bo mnie to stresuje

slyszalyscie jakie pytania sa przy spisywaniu protokolu? bo sie stresuje zebysmy z tz to samo powiedzieli

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-08-18 o 07:48
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 21:37   #973
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Wiecie co dziewczyny ....dzwoniłam dzis do pracowni krawieckiej i prawdopodobnie pierwsza przymiarke bede miała dopiero w połowie sierpnia szkoda że tak póżno a gotowa suknia bedzie gdzies dopiero okolo 20 wrzesnia Nie doczekam sie....

judith8 -
jak chcesz to wkleje protokół przedmałżeński który znalazłam w necie?

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg

Edytowane przez niunka22
Czas edycji: 2009-07-28 o 21:39
Stary 2009-07-28, 21:52   #974
judith8
Rozeznanie

niunka nie chce cie straszyc ale oby nie mieli opoznien bo potem tylko stres bedziesz miala

wklejaj
Stary 2009-07-28, 21:59   #975
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

No mam nadzieje ze zadnych opoznien nie bedzie!!!!

Tak bedzie krócej....
http://www.e-wesele.info/index.php?o...d=25&Itemid=45

I jeszcze coś takiego mam:
http://swantoni.siemianowice.wiara.p...ask=view&id=99

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg

Edytowane przez niunka22
Czas edycji: 2009-07-28 o 22:08
Stary 2009-07-28, 22:05   #976
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

Cytat:
Dziewczyny a co sadzicie o tym????
śliczny komplecik? czy to znalazłaś w jakimś firmowym salonie czy u zwykłego jubilera? jest tak ładny,m że sama bym sobie kupiła.

Dziękuję za "winowe porady". I przepraszam, bo ostatnio nie miałam jak tutaj zaglądać.
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:06   #977
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

SSR oki juztro zrobie fote i wtawie moje papucie do slubu:p
misia_25_26 w alkoholu nie pomoge bo nie jestem smakoszem wodki:p
judith8 po 1. dziwie sie ze powiedzieli ci ze niby parafie masz tam gdzie tz, ja mam tez tymczasowe u swojego i ja nie msuialam na zapowiedzi tam dawac tylko u siebie.Mysle ze nie ma czym sie stresowac, a gdzie bierezcie slub? jesli tam gdzie masz zamelodowanie tymczasowe to dostaniesz karteczke na zapowiedzi do poznania bo tam mieszkalas dluzszy czas i ksiadz musi miec pewnosc ze nie ma zadnej przeszkody, ani nikogo kto przeszkodzi w slubie. I tylko chodzi o zapowiedzi, ja nawet nie mowilam ze mam zameldowanie tymczasowe u ojego tz, nie pytal to co bede mu mowic:p jeszcze jedno teraz mi sie przypomnialo ze kateczke na zaowiedzi dostaniesz do swojej parafii ktora byla twoja od urodzenia tak mi sie wydaje.moze dziewczyny cos jeszce podpowiedza
po 2. jesli chodzi o pytania to bylo duuuzo, np. zy jetses swiadoma swojej decyzji, ile sie znacie, od kiedy jestescie zareczeni, czy macie kogos w rodzinie z choroba psyciczna, czy decyzje podjelas samowolnie, bez presja rodzicow, czy chcecie miec dzieci, czy masz zamiar zyc z nim do konca zycia itp, ogolnie to ja patrzylam jakie moj tz dal odpowiedzi bo ksiadz plakal cos pod nosem i nic nie bylo slychac:/balam sie straaasnzie ale bylo luzik zadnych pytan osobistych
po 3 ten makijaz jets ladny naprawde przy 2 zdieciu lepiej widac i mam pytanko te rzeski to sa kepki?? czy jakies cale??
niunka22 wspolczuje bo ja chyba bym wyszla z siebie, ja jzu mialam 1 a teraz 6 mam druga i tak fajnie sie patzry na suknie od podstaw, licze ze na koncu bedzie sliczna
pozdrawiam

Edytowane przez pilaa
Czas edycji: 2009-07-28 o 22:09
pilaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:14   #978
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

kasiuha- znalazłam go na allegro... I jest tani...

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg

Edytowane przez niunka22
Czas edycji: 2009-07-28 o 22:18
Stary 2009-07-28, 22:27   #979
judith8
Rozeznanie

niunka wielki calus za to

pilaa podobno jest tak ze jak 30 dni mieszkasz gdziesz to przynalezysz do tej parafii, mowie podobno bo jeszcze u ksiedza tego nie potwierdzalam widzialam ze w protokole tez jest info o zamieszkaniu tymczasowym i mamy ten sam adres z tz - mam prawie 30tke a mam stresa ze ksiadz mnie ochrzani
slub bierzemy w innej parafii, ani moja, ani tz
dzieki za opinie co do makijazu kepki czyli tak jakby po piec wloskow ktore przylepiasz sama lub wizazystka - sa lepsze bo mozesz sama wymodelowac oko

i news ostatnich tygodni http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...9&postcount=23

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-07-28 o 22:37
Stary 2009-07-28, 23:38   #980
fretka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
niunka wielki calus za to

pilaa podobno jest tak ze jak 30 dni mieszkasz gdziesz to przynalezysz do tej parafii, mowie podobno bo jeszcze u ksiedza tego nie potwierdzalam widzialam ze w protokole tez jest info o zamieszkaniu tymczasowym i mamy ten sam adres z tz - mam prawie 30tke a mam stresa ze ksiadz mnie ochrzani
slub bierzemy w innej parafii, ani moja, ani tz
dzieki za opinie co do makijazu kepki czyli tak jakby po piec wloskow ktore przylepiasz sama lub wizazystka - sa lepsze bo mozesz sama wymodelowac oko

i news ostatnich tygodni http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...9&postcount=23
ja tylko na chwilkę, nie obawiaj się księdza bo nic mu do tego-jak będzie robił problem to pamiętaj, że to jego widzimisie. co do zapowiedzi to racja-ksiądz z parafii do której należą moi rodzice i ja bo tam mam stałe-to powiedział, ze w ogóle ni epuści zapowiedzi bo on mnie nie zna i ja już tam od długiego czasu nie mieszkam. my też mamy zupełnie gdzie indziej ślub i ten co nam będzie udzielał ślubu to powiedział, że mamy mieć tam zapowiedzi, gdzie mieszkamy obecnie. u Tż było to samo. z tym, ze ja tutaj nie chcę mieć zapowiedzi tylko w parafii tam gdzie byłam chrzczona (do której nie należę) i musze niby wziąć zgodę stąd, ze mogę tam-głupota no ale ok.Ale i tak proboszcz z tej parafii powiedział, ze nawet jak zgody nie będę miała to puści nam u niego także nie przejmuj się księdzem, powiedz, że poprostu nie wiedzieliście, że to tak jest i tyle. Jeżeli ksiądz tam gdzie jesteś zameldowana puści zapowiedzi to nie ma problemu, a jeżeli nie-to tam, gdzie masz tymczasowe.
co do pytań-nie patrzyłam na powyższe linki , ale te co ja miałąm to częściowo pokryły się z tym co miałąm wcześniej, mieliśmy o rodzicach, imiona, nazwiska, adresy nasze i chyba ich? pytał od kiedy zaczęliśmy myśleć o ślubie -nie od kiedy jesteśmy zaręczeni, o zawody nasze łącznie z nazwą firmy o wykształcenie, choroby psychiczne, chyba coś z tym, że możemy mieć dzieci, czy chcemy potomstwo wychowac po katolicku i nie pamiętam co jeszcze-troszkę było tego, ale nie takie strasznemnie rozwaliło to , że nazwę firmy i te stany psychicznetrzeba było określać. powodzenia i niczym się nie przejmuj
podsumowując mój chaotyzm to powinniści puścić zapowiedzi w tej 1 parafii-tam gdzie Ty należysz tymaczasowo i tż na stałe. my też będziemy mieć w 1 i na to wygląda, że 1zapowiedzi, bo gdzie niby drugie? a nie wiem czy 30 dni czy nie czasem 3m-ce, ale głowy nie ręczę;-)

Edytowane przez fretka82
Czas edycji: 2009-07-28 o 23:45
Stary 2009-07-29, 10:48   #981
Glizda87
Rozeznanie

Hej dziewczyny przygarniecie mnie??? Wprawdze troche późno sięzgłaszam bo do ślubu zostało zaledwie 2,5 miesiąca no ale lepiej późno niż wcale Zaczyna mnie łapać stres przedślubny bo jescze tyle pierdół do załątwienia...;/ a czasu coraz mniej.. ślubujemy 10.10.2009
Stary 2009-07-29, 13:27   #982
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
Witajcie
Jestem na etapie szukania butow i blieliznt co latwe nie jest
Super ze wypad sie udalznalazlam was i ciesze sie z tego
My mamy wodke z restauracji,mamy do wyboru bolsa,smirnofa,absoluta,s obieski,finlandia,i wyborowa,i chyba sie zdecydujemy na wyborowa
a nad jaka wy myslicie?
Cze misia Powodzenia w szukaniu Wiem, że to nie łatwe, ale w końcu i Ty znjdziesz to wszystko
My nad wódką myślimy tak, żeby było dużo, tanio może z jakimś sokiem w promocji i w miarę dobra. Ale kpimy dopiero we wrześniu, bo teraz nie mamy jej gdzie dać.
Cytat:
Hej!
SSR - My mamy czystą żołądkowa de luxe u nas na weselach przewaznie taka jest...na kazdym weselu którym bylam była taka. mamy 120 butelek gdzie jest około 70 osób pijacych bo jak liczyłam to 10 osób na pewno nie bedzie piło. Poprawiny malutkie to mam nadzieje ze wystarczy. tylko jeszcze sa bramy i oczepiny i nie wiem czy nie zamalo.
A co do pierscionka zareczynowego to żałuje że z białego złota bo tak na prawde wogóle nie widać że to złoto, wygląda jak srebrny. Zniszczył sie a na białym złocie wszystko zaraz widać
Co do odpisywania to nie wiedziałam że tak nie mozna. Dzieki za zwrócenie uwagi .
Nie ma sprawy
120 butelek myślę, że starczy, ale ja dla pewności (bramy, u mnie trzaskanie, poprawiny) dokupiłabym z 10flaszek, zresztą to zależy od pogody i humorku gości ile wypiją. Zawsze tej wódki kupuje się za dużo, no ale lepiej mieć.....
Cytat:
SSR makijazu nie ma bo wykasowalam co by moja buzka nie wisiala na forum, wrzucam jeszcze raz czasowo, i zdjecie tz z jego fioletowym krawatem ach makijaz ten sam tylko pierwsze zdjecie komorka a drugie aparatem i jasno wyszlo....zastanawiam sie czy nie przesadzone te dlugie rzesy... w dniu subu maja byc na calej gornej powiece wiec tez bedzie to inaczej wygladac, tz sie podobalo... ale juz zaczynam chyba kombinowac i wymyslac....ostatnie zdjecie to dziewczyna, ktora tez malowala angelika i miala kepki dlugie na calej powiece
Dziewczyny dzisiaj rozmawialismy z TZ i poniewaz mamy sytuacje jak nizej
ja zameldowanie stale w poznaniu, tymczasowe w naszym miescie
tomek stale w naszym miescie
pomimo iz nikt mnie nie spisywal na koledzie okazalo sie ze wg kosciola naleze do tej parafii co tz w miejscu gdzie mieszkamy i pojawia sie problem bo tz powiedzial w swojej parafii ze jestesmy z roznych (bo tak myslelismy) aby dostac pozwolenie na slub w jeszcze innej; teraz pojedziemy do parafii gdzie bierzemy slub i ups jak dostaniemy karteczki na zapowiedzi to jak obie trafia do parafii tz to mozemy miec problem; w zwiazku z powyzszym planujemy powiedziec ze mieszkam tam gdzie mam stale zameldowanie w poznaniu z rodzicami....to chyba nie ma wiekszego znaczenia i chodzi tylko o zapowiedzi - mam racje? poradzcie bo mnie to
Krawat i makijaż fajny, a te kępki rzęs dałabym na całą powiekę, żebyś nie wyglądała jak kociak albo faraon Ale tak wszystko ok.
Co do zapowiedzi to niestety nie pomogę, bo ja i TZ mieszkamy i byliśmy chrzczeni w jednym kościele i nas ten problem omija.
Cytat:
Wiecie co dziewczyny ....dzwoniłam dzis do pracowni krawieckiej i prawdopodobnie pierwsza przymiarke bede miała dopiero w połowie sierpnia szkoda że tak póżno a gotowa suknia bedzie gdzies dopiero okolo 20 wrzesnia Nie doczekam sie....
No bo troszku późno zamawiasz tą kiecę, ale nie przejmuj się ja ma 1przymarkę 5sierpnia
Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
SSR oki juztro zrobie fote i wtawie moje papucie do slubu:p
papucie dobre. to czekam na foty.
Cytat:
No trochę krótka ta kieca, ale ładna, jakby było bolerko do tego i do kolanek to mogłaby być. Ale jak kto woli.
Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny przygarniecie mnie??? Wprawdze troche późno sięzgłaszam bo do ślubu zostało zaledwie 2,5 miesiąca no ale lepiej późno niż wcale Zaczyna mnie łapać stres przedślubny bo jescze tyle pierdół do załątwienia...;/ a czasu coraz mniej.. ślubujemy 10.10.2009
Jasne, że przygarniemy, witaj Skąd jesteś? i co masz już załatwione?

A ja byłam wczoraj po butki, pojechałam po skórkowe (takie jak przymierzałam na hali), ale jak pan dał mi do przymierzenia z atłasu to biel biła po oczach, a te ze skórki wydawały się zżółknięte. A że mam kiecę śnieżnobiałą to wybrałam te z atłasu, pan zrobi mi takie jak chce, specjalnie na moją nie najchudszą stopę a będą wyglądały tak (nie umiem wkleić zdjęcia więc musicie wejść prze linka). Będą te drugie na słupku (bo lepiej się w nich skakało i były stabilniejsze od szpilki) - koszt 110zł, w poniedziałek do odbioru. http://www.bialebuty.com.pl/index.ph...t&id_ass=2644&

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-07-29 o 13:29
Stary 2009-07-29, 17:02   #983
occulta24
Raczkowanie

I jeszcze mnie poproszę o przygarnięcie - ślub 03.10.2009

Co do alkoholu to są dwie wersje (po przemaglowaniu znajomych), jeżeli jest tylko wódka i trochę wina, to dużo wódki schodzi - i 0,5 na głowę to dobra opcja, natomiast jeżeli do wyboru pojawiają się drinki, to nawet jeżeli część rodzinki jest ze wsi, czy górala (i ostro piją), to wola pić drinki, i wtedy dużo zostaje.

Co do fryzurek mam pytanko czy myślałyście o zagęszczaniu włosów, (niestety nie mam zbyt bujnej czupryny)?
occulta24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 17:41   #984
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Witam Glizda87 i occulta24!
Napiszcie dziewczyny jak wam ida przygotowania i co juz macie????

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
Stary 2009-07-29, 17:53   #985
occulta24
Raczkowanie

Mam salę, zespół, kościół, zamówioną sukienkę (będzie do przymiarki pod koniec września, więc mam nadzieję, że nie będzie za dużo poparwek), zaproszenia - musimy wydrukować środki - bo obwoluty już są, i roznieść/rozesłać.

Samochód rodziców, fotografowie znajomi, śpiew w kościele przyjaciele, skrzypce prawdopodobnie kuzynka.

Nie mamy jeszcze poradni bo tam są zawsze takie dzikie tłumy, że nigdy nie chce nam się stać, nie mamy też jeszcze USC - co za tym idzie jeszcze w Kościele nie jest do końca pozałatwiane.

Buciki muszę zamówić u szewca, bo w moim rozmiarze z okrągłym czubkiem to kupić mogę komunijne .

No i nie wiem jeszcze co z włosami i makijażem.

Alkoholem zajmują się głównie rodzice ponieważ każde z nich ma inną wizje, a nam jest wszystko jedno jaki będzie

Jeżeli o czymś zapomniałam to dajcie mi koniecznie znać- bo to prawdopodobnie oznacza, że w rzeczywistości też o tym jeszcze nie pomyślałam
Stary 2009-07-29, 21:03   #986
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

Cytat:
Napisane przez occulta24 Pokaż wiadomość
I jeszcze mnie poproszę o przygarnięcie - ślub 03.10.2009
witamy witamy! a ja witam tym serdeczniej, że też wychodzę za mąż 3ego.
a suknią się pochwalisz?
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 21:40   #987
judith8
Rozeznanie

witajcie dziewczyny kalendarz uaktualniony, jakei sukienki macie, sale itd. umieramy z ciekawosci

SSR rzesy beda na calej powiece i pomimo iz tz sie podobala to mi tez sie z kocica kojarzy juz na probnym rozmawialam z angelika ze zrobimy na calej gornej powierzchni

a mi dzisiaj kolejne osoby potwierdzily, jeszcze oczywiscie sporo ludzi nie dzwoni mama powiedziala ze mam sie nie martwic bo jej potwierdzili, no ale to ja biore slub, nie mama i chyba nasze numery byly na zaproszeniu, booooosze jak bede miala liste juz potwierdzona to noclegi mozemy potwierdzic ostatecznie

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-07-29 o 21:44
Stary 2009-07-29, 21:44   #988
Glizda87
Rozeznanie

Dzięki za miłe przywitanie Generalnie prawie wszystko jest zaklepane ale zeby powiedziec ze jest zalatwione to duzo brakuje, wszedzie mamy zamowiony termin ale jeszcze nie spotykalismy sie ze weszytkimi aby omowic szczegoly i odhaczyc... A więc...
Mamy:
- zaklepany zespol, kamerzyste, fotografa, salę, dekoratora
- omowione menu
- sukienka juz wisi w szafie, w tym tygodniu ma przyjsc welon
- protokół ślubny spisany
- zaproszenia rozdane
- autobus dla gosci zamowiony
- wódka kupiona (moim zdaniem stanowczo za duzo:P)
- obrączki zamówione
Do załatwienia:
- uszyć surdut dla TŻ (ciągle czekamy za materiałem a Pan u którego zamawiamy tkaniny za każdym razem mówi, że w tym tygodniu jedzie po nie do hurtowni;/)
- zrobić wizytówki dla gości
- nagrać film przedślubny
- spotkać się z dekoratorem i omówić wystrój sali
- wymyśleć podziękowania dla rodziców (bezesens to dla mnie;/)
- wymyśleć co z okryciem... wszelkie futerka mi się nie podobają a w zwyczajnym bolerku boje się, że może mi być za zimno
- znaleźć pomysł na pierwszy taniec
- znaleźć dobrą fryzjerke i się zapisać
- zapisać się do makijarzystki (kurde musze tam zadzwonić jak najwcześniej bo ponoć ma terminy nawet kilkumiesięczne...)

Hmmmm pewnie jeszcze coś pominęłam ale jak sobie przypomnę to napiszę

Aaa i jeszcze mi się przypomniało, że buty też mam, nawet dwie pary:p jedne już wypróbowałam na weselu przyjaciółki bo zawsze, wszystkie buty, nawet adidasy, mnie obcierały, więc chiałam je rozchodzić. Kupiłam te plastry na pęcherze żeby wypróbować i przykleiłam je profilaktycznie i stwierdzam, że to genialny wynalazek!!! Zero jakiego kolwiek otarcia

Edytowane przez Glizda87
Czas edycji: 2009-07-29 o 21:49
Glizda87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 21:47   #989
judith8
Rozeznanie

Glizda87 zadzwon i umow sie, moja wizazystka ma juz zapisy na 2010
Stary 2009-07-29, 22:04   #990
Glizda87
Rozeznanie

Cytat:
Glizda87 zadzwon i umow sie, moja wizazystka ma juz zapisy na 2010
Już sobie zrobiłam przypomnienie w telefonie i jutro zadzwonie
Ślubujemy w tym samym dniu...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości