![]() |
#961 |
BAN stały
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
tak sobie podczytuję i zazdroszczę wam zaoszczędzonych pieniędzy
![]() mi się nigdy w zyciu nie udało nic zaoszczędzić, tzm. mogę odkładać parę miesięcy na wymarzoną torebkę, ale nic poza tym...... Mam do dyspozycji dość dużo , tzn. całą wypłatę wg. mnie nie małą, + kasę z róznych fuch praktycznie na własne wydatki, i ciągle nic na koncie + debet na 2 kredytówkach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak sobie podczytyję i zastanawiam się -moze jakieś małe postanowienie noworoczne dot. oszczędzania ???????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Wtajemniczenie
|
To może zrób sobie jakiś cel "zastępczy", np. powiedz sobie że najpierw musisz odłożyć 1000 zł i dopiero wtedy pójdziesz na zakupy, a jak nie to zero ciuchów i kosmetyków... może zadziała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Dziś odebraliśmy
![]() Co prawda minie zapewne rok, zanim nauczę się ją obsługiwać, ale już teraz przy super amatorskich ujęciach widać różnicę między lustrzanką a kompaktem ![]() Z rzeczy bardziej przyziemnych zrobiliśmy dziś z TŻtem zakupy na jutro (impreza sylwestrowa jest u nas) i poszło prawie 150zł. Tu mięsko, tam cola, wódka, szampan... Grrr, i gdzie to oszczędzanie?! ![]()
#964 | ||
Zakorzenienie
|
dziś zakupy na sylwestrową imprezkę:
strata 90 zł - ćwiartka kurczaka 1,5 kg - panga 1 kg - 3 banany - 6 mandarynek - koszyczek kiwi - puszka kukuryszy - puszka groszku - 2 cukry waniliowe - maka tortowa - maka poznańska - ryż - 2 jabłka - 4 kabanosy - paczka mielonego - zupa cebulowa - fix do potraw chińskich - kwasek cytrynowy - żółty ser tarty - serek wiejski - 2 śmietany 18 % - rodzynki - 4 gorace kubki rosołek - 2 gorące kubki pomidorówka - 2 jogurty truskawkowe - kaszka manna z truskawkami - pieczarki 1,5 kg - seler - cukinia - paczka papierosów dla męża to tyle, tyle pamiętam hehe ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj :
90 zł - wieszak do telewizora 53 zł - kontakt antenowy 10 zł antena 15 zł zasilacz antenowy ;/ zachciało mi się telewizora ;/ .. cale szczęscie, że telewizor zasponsorował tatuś ![]() aha i jeszcze 32 zł - końcówki do listew ;/.. i 5 zł - zawiasy do szafki .. naszczęście już koniec remontu ![]() stwierdziliśmy z tz ze sylwestra spędzimy sami - przynajmniej mniej kasy pojdzie ![]() ![]()
#966 |
Wtajemniczenie
|
u mnie jak narazie poszło tylko 35 zeta na podróż do domu, która i tak wyszła mi na plus - mamcia się dziś szarpnęła i kupiła mi garnek do gotowania na parze i patelnie - czyli te zakupy odpadają w przyszłym miesiącu
za to jutro wale na deche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w sylwestra można się np kochac do utraty tchu ![]() ![]() ja dziś ; sukienka dzianinowa na sylwka-28,90 ![]() legginsy-9,99 ![]() muszkieterki butki-69,90 ![]() bielizna komplet-sexy-15,90 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 | ||
Zakorzenienie
|
witajcie laseczki
![]() ![]() za chwilke na kartce wypisze postanownia noworoczne ![]() i mam nadzieje,ze sie spełnia, ze zostana zrealizowane! ![]() a oprocz planów, dopisze kilak marzeń ![]() a ogolnie to wczoraj wydałam ok 50 zł, karta 30 zł plus + dodatki do sylwestrowych potraw i warzywka ![]() a od nowego roku bede chciala, starała sie jeszcze wiecej oszczedzać!!! ![]() buziki kochane ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Gang Iren
|
Witam
![]() Moje postanowienie noworoczne to oszczędzanie.Założyłam zeszyt do zapisywania wydatków,bo czuję,że nie mam nad nimi kontroli.I zawsze zastanawiam się na co poszło "tyle" pieniędzy i nie umiem odpowiedzieć sobie na to pytanie,no a budżet niestety mam skromny.
#970 |
Komplikatorka
|
Ja również witam w Nowym Roku
![]() Dzisiaj przelałam na drugie konto pieniążki zaoszczędzone w grudniu i pomaludku zaczyna to ładnie wyglądać ![]() ![]() Powodzenia w realizacji celów Kochane w tym Nowym Roku ![]()
#971 |
Raczkowanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;16157999]
(...) ja dziś ; sukienka dzianinowa na sylwka-28,90 ![]() legginsy-9,99 ![]() muszkieterki butki-69,90 ![]() bielizna komplet-sexy-15,90 ![]() ![]() Do aneszna - To sporo udało Ci się zaoszczędzić, wydając tak mało za tak wiele ![]() Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
after hours
|
wszystkiego naj, Kochane
![]() głowa mnie boli strasznie :/ a w styczniu - oszczędzanie powoli do celu: 2 tys zł do czerwca - mam nadzieję, że się uda. chciałabym zaoszczędzić do 25 stycznia 300 zł + odłożyć troszkę na kolczyki, które kiedyś Wam wklejałam, albo na coś innego ![]() a z innych postanowień - chciałabym spalić co nieco stąd i stamtąd ![]() ![]() jak to dobrze, że mam wolne do 11 stycznia ![]() Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2010-01-01 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwego Nowego Roku, żeby nie był gorszy jak poprzedni
![]() Oj, mnie też głowa boli, ale jaki sylwester, taki cały rok, a bawiłam się świetnie ![]() Z postanowień noworocznych, chciałabym we wrześniu polecieć na wczasy gdzieś, co się wiążę z oszczędzaniem, chociaż jak mama składała mi życzenia, to powiedziała, że życzy mi żebym przełamała strach przed lataniem (ostatni mój lot był koszmarny, takie turbulencje, że jak wracałam z powrotem musiałam relanium wziąć i odlecieć, bo inaczej chyba bym pieszo z Turcji wracała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- aaa no i jeszcze bardziej systematyczne dbanie o siebie, bo z tym mam czasem problem ![]() ![]() Po za tym nadal dbam o włosy, żebym w przyszłego sylwestra miała je już do pasa ![]() I jeszcze po za tym biorę się w tym roku za mojego TŻa, bo doszłam do wniosku, że jest strasznym egoistą i czas to zmienić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez foltynka Czas edycji: 2010-01-01 o 17:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Wtajemniczenie
|
a mnie i mojego TŻa dzieli 7 lat i też między innymi dlatego czasami zachowuję się egoistycznie, tak jak przedwczoraj wieczorem, dzwonię do niego, rozmawiamy i mówię, że koleżanka do mnie dzwoniła i zapraszała nas na sylwestra, tylko szkoda, że tak późno, a on do mnie, że i tak by nie poszedł, bo by nie miał z nimi o czym rozmawiać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | ||
Zakorzenienie
|
mój mąż jest starszy o 4 lata, wiec jak starszy brat
![]() ![]() nie ma w nim raczej egoizmu, predzej własnie walcze z tym jego uparciustwem i z tym, że zawsze ma racje, nawet gdy jej nie ma i nie potrafi do tego przyznać! ![]() nawet jak 1000000000000 osób stwierdzi,ze czarne jest czarne to dla niego będzie białe ![]() ![]() ![]() ale wiesz co, koleżanka ma męza starszego własnie o 7 lat, dla niej sie rozwiódł.. teraz z perspektywy gdy jestesmy starsi to mamy o czym rozmawiac, ale gdy mialysmy po 18 lat i go kiedys przyprowadziła na jakas impreze to fakt nikt nie wiedział o czym z nim gadać hehe ![]() Ale najwazniejsze byscie wy sie dogadywali ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#977 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() przez świeta odłożyłam 200 zł - które dostałam w formie pienieżnej, odłozyłam z myślą, ze tego 13ego jedziemy na wielkie wyprzedaże ![]() dzis rano napisała do mnie koleżanka smsa,ze nie ma sie do kogo zwrócic, że chciałaby pożyczyc 150 zł do brakuje jej na chleb i na obkład, że tak sie po świetach spłukała i że po wypłacie czyli 10ego mi odda. W sumie to napisalam jej, ze nie ma problemu i jej pozycze. Ostatnio pozyczylam jej 60 zł i termin oddania odwlekała o 2tyg w koncu oddala i miala sie zrewanżować a nic nie dostalam, teraz tez napisala, że tym razem mi sie zrewanżuje. Boje sie tylko,ze moga byc problemy ze zwrotem, bo widze,ze kasa jej mocnooo ucieka z rąk, a nie ma miedzy nami jakiejś wielkiej przyjaźni, tylko jest moja koleżanka z pracy... wiec z 200 zl wezme te 150 zł i jej pożycze ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
after hours
|
jak ktoś ma miękkie serce, to musi mieć twardą ... pupę
![]() znam to z autopsji. ja się zastanawiam teraz, jak rozłożyć wydatki na ten miesiąc i nie wiem. 22 XII poszedł przelew ze stalego zlecenia na OKO i zostawiłam sobie 100 zł na RORze na wypadek, gdyby.. po świętach dorobiłam troszkę za korki i tamto 100 zł przelałam też na OKO, ale głupia, zapomniałam o bilecie miesięcznym. i muszę wypłacić teraz kasę z OKO i wczoraj stwierdziłam, że kupię bilet 3 miesięczny za 103 zł, bo jest jeszcze opcja 5 miesięcy za 170 zł, ale jak wyjmę 200 zł z OKO to będą problemy, żeby tyle odłożyć na raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | ||
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie,ze trzeba miec sporo odwagi, by napisac komus,ze potrzebuje kase na chleb i obkład, ja to pewnie bym wymysliła jakis inny powod by kase pożyczyć
![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
przyczajony tygrys
|
witam w 2010 roku
![]() foltynka bardzo podobająmi się Twoje plany ![]() Mam pytanie, któraś z Was studiuje ekonomię ?
#981 | ||
Zakorzenienie
|
u nas i tak mieszkania sa bardzo drogie, bo nic nowego nie buduja, a jak juz buduja to tylko pod wynajme...
choc wiem,ze w wiekszych miastach sa drożze,, ale wieksze sa zarobki... tak czy siak na przełomie wrzesnia / pazdziernika juz bedziemy kupować ![]() ![]() i teraz juz bede tylko odliczac miesiace i co sie z tym wiaze jeeeeszcze wiecej kasy odkladac, by jak najmniej kredytu brac ![]()
Edytowane przez foltynka Czas edycji: 2010-01-02 o 10:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nowy rok przywitałam ze szwami na głowie ;/ .. taa stara krowa poszła na sanki ;/ .. Flotynka a w jakim mieście chcesz kupić mieszkanie? ja we wrześniu kupiłam we Wrocławiu i póki co ceny chyba nie wzrosły ..
![]() |
#984 |
after hours
|
ojoj
![]() a co trzeba z ekonomii? ja co prawda studiuję administrację, ale może coś podpowiem ![]() jeszcze wpadłam na pomysł, jak chociaż troszkę rozwinąć swoją pasję, tylko muszę to skonsultować z odpowiednio upoważnioną osobą, a mianowicie będę miała możliwość wzięcia udziału w unijnym projekcie, gdzie unia zapłaci za moje szkolenia i wpadłam na pomysł, że oprócz grafiki komputerowej i angielskiego chcę, żeby mi opłacili roczną szkołę policealną z aranżacji wnętrz. niestety, to jedyna forma nauki architektury wnętrz w moim mieście, a nie mam możliwości wyjazdu i nie chcę wyjeżdżać. mam nadzieję, że się uda ![]() i zaraz sobie zrobię w calcu budżet ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- o patrzcie, jakie fajne: http://www.finansekobiet.org.pl/docs/51 ja sobie tylko dorobię komórkę na oszczędności i powywalam większość z wydatki rachunki. jeszcze mi się przypomniało: jeśli któraś z Was ma np. OKO to warto pamiętać o podatku Belki Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2010-01-02 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Wtajemniczenie
|
oo.. fajne
![]() ![]() Jak zrobisz swoje to wstaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Komplikatorka
|
Coffe studiujesz na cukrowej ?
#987 | |
after hours
|
Cytat:
ja wywalę większość rzeczy z opłat, bo nie opłacam tego wszystkiego, tylko daję pieniądze babci i jej głowa, co z tym zrobić ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- a co do cen mieszkań - to rynek nieruchomości jest tak różny w wielu miastach i zależy od tak wielu czynników, że nie ma co uogólniać stwierdzeniem, że mieszkania będą drożeć od połowy roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do mojego oszczędzania to kiepsko, Sylwester mnie spłukał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
after hours
|
ta dam
![]() http://www.speedyshare.com/files/200...e_buzdzetu.xls to, co mi wyszło, zawsze można wstawić nowe wiersze, jeśli ktoś potrzebuje więcej. tylko trzeba pamiętać o wypełnieniu ostatniej komórki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
U mnie jak na razie Nowy Rok z czystkami w portfelu- wszystko poszlo na organizacje Sylwka- zarcie, petardy itepe;/ Czekam na wyplate grudniowa,dosyc spora, i odkladam czesc na egzamin z angola albo prawko
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.