|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#961 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 344
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
bra³am belissê 3 miesi±ce, silicê i ha pantoten ale ten classic i z rêk± na sercu mówiê ¿e belissa super wzmacnia pazurki ale mniej w³osy. natomiast ha pantoten cuuudooo. trochê drogi ale od³o¿ê teraz te 60 z³ i kupiê. w³osy zdecydowanie mniej wypadaj± ju¿ po pierwszym opakowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Dario, dziêkujê za wyczerpuj±c± odpowied¼
![]() Ja dzisiaj posz³am siê k³uæ ![]() ![]() Co do tarczycy to my¶lê, ¿e zrobiê jeszcze to usg( bo mam objawy tarczycowe i lekarka uwa¿a, ¿e mam lekko powiêkszon± tarczycê- no ale to tak na oko). My¶lê, ¿e to bêd± ostatnie moje badania na d³ugi czas! Mam przynajmniej tak± nadziejê... |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 38
|
pomó¿cie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Cytat:
![]() ![]() ¶ciêcie w³osów mo¿e odci±¿yæ trochê cebulki i optycznie zagê¶ciæ fryzurê, ale na wypadanie (podobno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
BAN sta³y
|
u wspania³ych dermatologów i endokrynologów, wszystko mi wychodzi³o w normie, ba! okaz zdrowia! ale w³osy lec±
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aha! mi w³osy wypadaj± bez wzglêdu na d³ugo¶æ. gdy mia³am króciutkie w³osy lecia³y gar¶ciami i teraz gdy s± za ramiona wypadaj± w takiej samej ilo¶ci ![]() Edytowane przez Bejjka Czas edycji: 2010-04-15 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
BAN sta³y
|
jak mia³am ca³e ¿ycie krótkie i nigdy mi nie wypada³y! eh dzisiaj ide do kolejnego "specjalisty"..zobacz ymy co powie
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 038
|
Czy ktos stosowal odzywki Dermena?Stosuje ten szampon ale strasznie placze wlosy czy odzywka z tej serii je nawilzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Ja u¿ywa³am. Jest ¶wietna. W³osy po niej s± miêkkie i b³yszcz±ce i ¶wietnie siê rozczesuj±. Ogólnie polecam.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
BAN sta³y
|
Mam rozumiec ze staly sie nawilzone i nie ma efektu siana? To dla mnie b wazne bo przy szamponie z tej serii zadna odzywka w normalnej ilosci nie dawala rady i waham sie miedzy odzywka dermeny a kallosem
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
I powoli przegrywam walkê o zachowanie w³osów, czo³o coraz bardziej siê cofa, by³em z wizyta u kolejnych 2 dermatologów, ka¿dy popatrzy³ na stan skóry g³owy, zaden nic nie znalaz³, ka¿dy przepisa³ co innego..
Na problemy z swêdzeniem dosta³em Locoid Crelo, ale po przeczytaniu ulotki boje siê tego u¿yæ z³aszcza ¿e pisze by nie u¿ywac tego na ow³osionej skórze Do tego dosta³em "specyfik" robiony w aptece na wzmocnienie cebulek, przed chwila go u¿y³em... po 10s od wylania tego czego¶ na g³owe poczu³em jakby ogieñ do tego polecia³o mi trochê do oka... za ciekawie nie by³o ;] Có¿ nadal pali jak... do tego przesta³em czuæ na skórze gdy ja dotykam.. mam nadzieje ze jutro nie oka¿e siê ¿e wszytskie w³osy pozosta³y na poduszczce... ;] Ratuje sie jednoczesnie Dermena Szampon+ ¿el oraz Loxon, gdzie niegdzie widaæ nowe w³oski jak rosna, ale niestwty znacznie wiêcej ich wypada, dzi¶ przy myciu to za³amanie na calego by³o... rozwa¿am czy czasem nie ¶ci±æ ich na kilka cm w sobotê... o ile co¶ zostanie po tej dzisiejszej kuracji "specyfikiem" ;] Edytowane przez Belphegor Czas edycji: 2010-04-15 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziennie wypada mi ok 200w³osów, czasami nawet wiêcej ![]() a w³osy mam ciemne (brunetka) i bardzo grube. czêsto fryzjerzy okre¶laj± je jako azjatyckie. Kiedy¶ mia³am ich mnóstwo, teraz straci³am ponad po³owê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
Napisz w takim razie jak sytuacja wygl±da³a kilka lat temu. Czy w³osy te¿ wypada³y w sporych ilo¶ciach?( Chocia¿ wiem, ¿e jak siê nie przyk³ada do tego wagi to mo¿na nie zwróciæ uwagi na to ile w³osów wypada).
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
BAN sta³y
|
Wybaczcie mi zmiane tematu ale moze ktos sie orientuje. Zamowilam szampon i odzywke dermena w aptece DOZ. Jakj bedzie Komunikat w moim profilu ze zakupy sa do odebrania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w sumie to ju¿ nie wiem sama, bo i hormony i pierwiastki mam w porz±dku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
By³am dzi¶ u lekarza i okaza³o siê, ¿e podwy¿szony kortyzol raczej nie jest przyczyn± moich dolegliwo¶ci, ale skutkiem stresu
![]() Bêdê informowaæ o postêpach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
nie nie mia³am
![]() moje obni¿one ¿elazo wynosi³o 40 (norma 60-150), ale mia³am bardzo dobr± hemoglobinê i lekarze (ogólny i ginekolog) powiedzieli, ¿e mam nie przyjmowaæ ¿adnych suplementów ![]() potem zadba³am by w diecie by³o du¿o ¿elaza i swój wynik podwoi³am (86) ![]() ostatnio bada³am krew w marcu (tego roku ![]() ![]() Lekarze niby wykluczyli, ¿e przyczyn± wypadania mo¿e byæ u mnie obni¿one ¿elazo, bo mam bardzo dobr± hemoglobinê ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja po porodzie traci³am wlosy garsciami lekarz powiedzia³ ze moze trwac do roku po porodzie .Kupi³am w Aptece MERZ SPECJAL i w³osy przesta³y wypadac.Codziennie rano pije siemie lniane .Wczoraj by³am w fryzjera i stwierdzi³a ze mam du¿o w³osów mam w³oski cieniutkie ale du¿o.Wiêc ciesze se ze pomog³o bo miesi±c temu mysla³am ze zostane lysa
#981 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 140
|
Witam,
ja równie¼ mam problem z wypadaj±cymi wlosami... Problem zacz±³ sie przy okazji restrykcyjnego odchudzania i rozja¶niania. Ale od paru ³adnych lat- od¿ywiam siê zdrowo i nie rozja¶niam, a przyciemniam w³osy, a one jak lecia³y tak lec±... Przerzedzi³y mi sie przynajmniej o po³owê- kiedy¶, gdy zwi±za³am w³osy- gumka ledwo je trzyma³a. A teraz muszê ni± krêciæ 100x... By³am u dermatologa- dosta³am "Anacaps" Ducray i Loxon 5%. Co o tych specyfikach s±dzicie?
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
Odebra³am dzisiaj wynik kortyzolu. Od godz. 8 do 10 norma wynosi 3,7-19,4, a ja mam 21,90. Po godzinie 17 norma wynosi 2,9-17,3 i mam go 6,90.
Jednak muszê przyznaæ, ¿e kiedy robi³am ten wynik to by³am w umiarkowanym stresie, od kilku dni znowu jestem w bardzo du¿ym stresie, wiêc pewnie te¿ wynik by³by wy¿szy, bo niestety jest z tym zwi±zany. Co o tym my¶licie? Feline2, pisa³am tutaj kiedy¶ o Loxonie. Ja nie jestem jego zwolenniczk±, bo to steryd i raczej powinno siê go stosowaæ na miejsca ca³kowicie ³yse. |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Maska WAX wcale nie taka rewelacja. U mnie sie w ogole nie sprawdzi³a, trzyma³am 30 min w ciep³ym reczniku i czepku, tak jak zalecaja, a pozniej nie bardzo moglam rozczesac wlosy. Mnie tez strasznie wypadaja wlosy, przez rozjasnianie stosowa³am ampu³ki radical - bez sza³u, ineov - wlosy farbowane - do bani. Ostatnio podcielam koncówki stosuje jedwab, chodze na saune na wlosy, przesta³am sie odchudzac i czekam na efekty. Wywali³am juz tyle kasy na te wszystkie cud specyfiki bez efektu, ze powoli trace nadzieje, zastanawiam sie czy nie sciac wlosów,bo o tym zebym przesta³a farbowac nie mam niestety mowy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#984 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 30
|
hej dziewczyny, pisa³am niedawno o swoich specyfikach na w³osy (Alpicort E - do wcierania w skórê g³owy, i tabletki: asparaginian extra, sorbifer durules, zinteral - to odpowiednio suplementy diety: magnez, cynk, ¿elazo) + wax raz w tygodniu i s³uchajcie s± efekty !!! ale takie efekty efekty, ¿e jestem a¿ w szoku! Mam d³ugie w³osy, farbowane (
![]() ![]() Planuje jeszcze zrobiæ jakies badania dotycz±ce tych hormonów. Dziewczyny powiedzcie co to s± za badania, widzê coraz czê¶ciej jest poruszany temat kortyzolu. Powiedzcie mi co¶ wiêcej na ten temat. I jakie hormony s± odpowiedzialne za w³osy i cere? Chcia³abym zrobiæ jakie¶ badania ale nie wiem do koñca jakie. Dziêki z góry za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 73
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
kupi³am sobie szampon i tonik alpecin c1 ale niestety spowodowa³ u mnie swedzenie skóry chyba jajaks alergia
moze chcia³by sie ktos wymieniæ to zapraszam na watek wymiany kosmetyhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=424016cz ne |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 235
|
Wax? hm, polski czy zagraniczny uzywacie. bo z tego co wyczytalam polski lepiej odzywia, a zagraniczny troche wplywa na porost wlosow, zawiera SLSy chyba. To ktorego uzywacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 399
|
Czesc dziewczyny!
Dolacze sie do watku, mam ten sam problem co wy ![]() ![]() Czytalam wypowiedzi dziewczyn, ktore braly inneov g w, niektore mowily ze pomaga, ale potrzeba cierpliwosci a niektore pisaly, ze to strata kasy. Wyczytalam, ze dominacja estrogenow(np branie antykow)zmniejszaja biodostepnosc tauryny co za tym idzie efektywnosc.... ![]() Co o tym sadzicie? warto jest zrobic taki zamiennik i zaczac brac? |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 833
|
Cytat:
a mo¿e po prostu zacz±³ dzia³±æ?
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 300
|
Witam dziewczyny.W³osy zaczê³y mi cholernie wypadaæ po zastosowaniu szamponu Palette. Podra¿ni³ mnie to tego stopnia, ¿e zaczê³y byæ widoczne ³yse placki, a czupryna zniknê³a z objêto¶ci mniej wiêcej w 1/3! Smarujê siê ju¿ dawno Radicalem -ampu³ki, Seboradinem, pijê pokrzywê.
Dzi¶ w aptece odebra³am loxon 5%, ale........ naczyta³am siê tyle z³ego (dopiero teraz), ¿e gdybym wiedzia³a, nie zgodzi³abym siê na ten lek! Nie wiem co robiæ stosowaæ, czy nie. Nie chcê linieæ, ani mieæ w³osów na ca³ym ciele!
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.