|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
Hej kobiety a raczej dziewczynki
![]() ![]() A zmieniając temat: szkoda czasu na kłótnie i zamiast tracić energię na bzdety lepiej przeznaczyć ją na walkę z tak znienawidzonymi przez nas kg ![]() ![]() Trzymajcie się cieplutko! Życzę dużo uśmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to zawsze muszę chociaż palce oblizać... gratuluję silnej woli.
![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ToTylkoKasia - a jak się czułaś na ONZ? skoki wagi to normalka...ja np. wczoraj miałam 76,5 a dziś już 76,9 ![]() ![]() ![]() po świętach każda ma mi się tu na diecie stawić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#964 |
Przyczajenie
|
no wiecie dziewczyny, dla mnie specyficzny to negatywne slowo.
moze za bardzo wzielam to do siebie;] sorry, nie chcialam trzymam kciuki za wszystkich a co do motywacji to forum jest rewelacyjne chodzilo mi o to jedno slowo skierowane do mnie wesolych swiat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochanieńkie
![]() kurcze dopiero teraz mam czas, żeby posiedzieć i coś popisać, jestem w domu od środy. oczywiście nie ma tu mowy o diecie, pojawił się chleb (staram się go nie jeść ale wmuszają), wczoraj zrobiłam rodzince kurczaka w marchewce i sosie musztardowo miodowym (coś jak kiedyś było w słoiczkach chyba z knora) do ryżu i też troszkę zjadłam. pogoda okropna, wczoraj tylko było ładnie, codziennie chodzę na długie spacery, wczoraj to chyba z 1,5h po południu i ze 2-3 wieczorem i w nocy :P dziś non stopa padał deszcz, teraz trochę przestało więc zaraz się zbieram bo muszę wyskoczyć po zapas pokrzywy i szamponów (nie mogłam ich dostać w aptekach ani w Kaliszu ani w Łodzi. z miesiąc temu dorwałam w jednej drogerii ten szamponik, dżołk w tym, że ludzie nie wiedza co to jest i nie chcą kupować więc sklep się wycofał z kolejnych zamówień i wysprzedaje wszystko co im zostało, cena zamiast ok 10-12 zł zeszła do 3,40 ![]() trzymam kciuki za wszystkie wytrwale Panie ![]() (nabrał Was ktoś na 1 kwietnia? ja się dałam wrobić nieźle, ale to później Wam napisze bo zaraz mi sklep zamkną) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
xal spieprzyłam dzień. A sernik się nie udał. Sera wyszło jakieś 0,5 cm czyli mniej nawet niż tego ciemnego ciasta (podstawa i góra). I to ma być sernik. Nie wiem co źle zrobiłam, może sera(twarogu) za mało. Tyle, że jak zalewałam spód ciasta masą twarogową to wydawało się wystarczająco dużo.
Słodziutka dzielna z Ciebie dziewuszka, że zaczynasz dziś 1 dzień nowej tury. Tylko pozazdrościć ![]() idgi ja mam wrażenie, że Ty zawsze mało jesz:P ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- a gdzie się podziała Fionka? ![]() Fionko wróć do nas, nawet jeśli jesteś chora, nawet jeśli nie idzie Ci dietka, nawet jeśli masz masę zadań na głowię, to proszę wróć! Czekamy ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Dziewczyny kupiłam dzisiaj w lumpeksie film Crush (wpadka) z Andie McDowell za 1 zł:P ![]() ![]()
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Kameleonku, niestety nie jadam mało
![]() zaczęłam dziś callanetics, kiedyś ćwiczyłam i były super efekty, jak na razie chcę zrobić 10h później się zobaczy zaopatrzyłam się w zapas szamponów, panie na kasie patrzyły się na mnie jak na wariatkę co im chce pół sklepu wykupić :P no ale przynajmniej mam zaopatrzenie na co najmniej pół roku albo i dłużej ![]() ale mnie wczoraj kolega porobił, zadzwonił i z tekstem, że w dziekanacie powiedzieli, że po świętach nam jakieś zajęcia co były przełożone przywrócili i że się musimy dowiedzieć coś więcej i żeby poinformować resztę grupy (20 osób). już się prawie zaangażowałam w całą sprawę ale, że byłam na mieście to nie mogłam podjąć odpowiednich kroków, zresztą późno już było, cale szczęście, że dziś mnie uświadomił o co kaman. paskud nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() a urodzinki mam 20 ![]() Cytat:
![]() ![]() no i obiecuje medlowanie po świetach ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale głowa do góry, zakalce najszybciej schodzą ![]()
![]() |
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewoje
![]() ![]() ojjj ja niedobra byłam wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz po 3h snu idę do pracy ![]() Cel na dzień dzisiejszy - po prostu przeżyć... ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Ja już kilka razy robiłam turbo i ONZ i zawsze przynosiły efekty, ale ja je niestety potem niweczyłam... ![]() ![]() osobiście uważam, że skuteczniejsza jest ONZ, a poza tym dla mnie 6 posiłków w turbo to było za dużo - ciężko jest podczas pracy zorganizować sobie czas na spokojny posiłek... trzymam za Ciebie kciuki a ty proszę trzymaj za mnie!!!! Pozdrawiam __________________ 73.8 ![]()
![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
A propos Świąt, ktoś oprócz Fionki przerywa dietę?
![]()
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
Moja dieta w dniu dzisiejszym to jakaś porażka
![]() Najpierw się napiłam coli z premedytacją, bo mnie ciągnęło... ![]() Potem zamiast zjeść same węgle zjadłam bigos ![]() ![]() ![]() ![]() Także dalej będę prowadziła to pseudo ONZ:p Ale w sumie staram się, nie? ![]()
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Ja przerwałam. Staram się odżywiać według 10 przykazań żywieniowych (pingwinka chyba). Nadal jest 6 posiłków co 2-3h, ale nie rozdzielam białka od warzyw itp, tylko mieszam i staram się jeść mniej.
Gdyby tylko nie to ciasto od mamy TŻta ![]()
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, przepraszam i jeszcze raz przepraszam, że Was tak zostawiłam! Razem ze mną zachorował internet i o, tak wyszło. Ale już jestem
![]() ![]() Opowiadać co tam przygotowujecie na święta i jakiego koloru macie jajeczka, haha ;P ja dziś prawie utopiłam kurczaczka w barwniku ;o btw. red_chameleon ślicznie Ci w tych włoskach ![]() *** ktoś wspomniał o 1 kwietnia. No więc coś wam opowiem. Jak byłam mała, w 99 roku zmarła moja babcia. Babcia miała kanarka, który został pod opieką cioci która przejęła mieszkanie. Z kolei ona myślała, że mój kuzyn ma uczulenie na pierze, więc oddała go nam (mieszkaliśmy tylko piętro wyżej). Rok temu po moim wyjeździe Kubuś (bo tak się zwał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Fioooooonka! jesteś
![]() ![]() ![]() ale dziś miałam rybkę fajną, wcinałam ją na obiad, kolację i podjadałam ją jeszcze jak tylko weszłam do kuchni. i muszę się pochwalić, że zrobiłam ten placek bananowy raz jeszcze, pozmieniałam proporcje wg mojego uznania iiiiii udało się ! ![]() do osób, które przerwały dietkę z powodu świąt: kiedy zaczynacie kolejne tury? do kogo się mogę przyłączyć? ja planuję w czwartek albo sobotę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po długiej nieobecności
![]() Pisałam już na kilku wątkach dlaczego mnie nie było, mianowicie, błędne koło...najpierw śmierć babci...a później zajadanie smutków...później obrzydzenie do tłuszczu który narósł do wagi 55kg...i znowu zajadanie...dopiero od 7 dni stosuję dietkę kopenhaską,nie jest zła, pomogła mi jako jedyna już widzę spory efekt, spadłam z wagi natychmiastowo, a to mnie zmotywowało do dalszej walki ![]() Pozostało mi jeszcze kilka dni ![]() Dam radę ![]() Witam również nowe osóbki, i starym bywalcom gratuluję silnej woli, której mnie niestety ostatnimi czasy brakło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
Blondyna20
Nie chcę Cię krytykować, ale my tutaj jesteśmy ogromnymi przeciwniczkami Kopenhaskiej. To jest dieta wyniszczająca organizm i często kończy się w szpitalu. No ale Twoja sprawa co robisz. Może lepiej pomyśl o onz ![]() Najlepszego dziewczynki ! Żeby wam smakołyki świąteczne w boczki/pośladki , czy gdziekolwiek indziej nie weszły ;D
i MOKREGO DYNGUSA ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
cześć Blondynko Kochana, fajnie, że znowu jesteś z nami
![]() ![]() ![]() kurde wiecie co nogi to już mi w tylek włażą, dziś znowu 2,5-3h spacerów w miarę szybkim tempem, i najśmieszniejsze jest to że pod tyłkiem spodnie mi sie poluzowały, może nie będę płakać jak wejdę na wagę w czwartek ![]() wszystkiego najlepszego chudzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Sądzę, że jeśli chodzi o żarcie to przebijam Was wszystkie. Nikt nie obżera się tak jak ja! Ja się nie chcę ważyć, bo chyba się zapłaczę.
Totylkokasia młodziutka z Ciebie osóbka ![]() xal mi właśnie nie tyle, że wyszedł zakalec tylko ten ser jakby opadł. Ale serniczek i tak pyszny. Już wiem gdzie zrobiłam błąd. Po dodaniu ubitych białek całość zmiksowałam zamiast delikatnie wymieszać. Oprócz tego sernika spieprzyłam jeszcze 2 ciasta: karmelowiec i takie ciemne przekładane kremem. W jednym biszkopt zostawiłam na noc na stole (stwardniał), a drugi to zakalec (za dużo ciasta na zbyt małą blachę). No ale to były moje pierwsze ciasta, więc może zostanie mi to wybaczone. Za to zrobiłam 2 sałatki (dobre) i jajka z farszem grzybowym (też dobre). U ciotki jadłam tort tiramisu (mniam) z takich mniej typowych potraw. W załącznikach macie zdjęcia jak obiecałam. Ten wielki biały tort to właśnie tiramisu mojej ciotki. Słodziutka podziwiam Twoje samozaparcie w czasie Świąt. Naprawdę silną masz wolę ![]() Fionka wybaczamy. ![]() ![]() idgi super, że ten bananowiec Ci wyszedł ![]() Ja możliwe, że zacznę ONZ w sobotę. Blondynawitaj. ![]() Trzymam za Ciebie kciuki. ![]() *** Chyba się zabiorę za oglądanie 500 days of summer - taka tam komedia romantyczna:P Ma nadzieję, że nie powyklinacie mnie za te zdjęcia. ![]()
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
mmm ślinka cieknie jak się widzi zdj takich pyszności. ale od jakiegoś czasu tak mam, że myśleć o jedzeniu to bym mogla ale jakbym miała już jeść to mi całkiem ochota odchodzi. tak było nawet ostatnio przy wyborze czekolady, mama wybierała ser na sernik i kazała mi wybrać jakąś czekoladę, chyba z 10 min stałam przed tymi półkami i wybierałam "idealną czekoladę" - na tyle dobrą, żebym nie żałowała jak sobie z jedną, dwie kostki podjem. no i to wybieranie tak mnie wymęczyło, że już nie miałam kompletnie ochoty na jej zjedzenie
jestem juz tak wymęczona przez te święta, latam codziennie, robię tyle km że chyba nigdy w życiu tyle nie robiłam. do tego pomagam rodzince (jako fizjoterapeutka), staram sie jakoś odciążyć rodziców i babcie ze spraw fizycznych, za dużo teraz mają stresu. wynik jest taki, że w łydkach ubyło mi 1,5cm, w talii -1cm a w pasie prawie -2 i jeszcze dziś taki ponury dzień, nic się nie chce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Rozeznanie
|
idgi to gdzie Ty tak ciągle wędrujesz i jakim celu, że tyle kilometrów robisz?
![]() Super, że Ci zeszły te centymetry. ![]() Co do tej ochotę na słodkie, która przechodzi to nie raz mi się tak zdarzało. Szłam z wielkim zamierzeniem do sklepu (kupienia czegoś słodkiego), a jak już miałam przed sobą półki słodyczy to było mi niedobrze. Tyle, że taki stan nie utrzymywał się nigdy długo. Później i tak lądowałam ze słodyczami. Tylko, że tu wina jest moja. Ja jem nawet jak nie jestem głodna., nawet jak jestem nażarta. Chcę zjeść na zapas (boję się, że później takich pyszności nigdzie nie dorwę). To jest okropny nałóg. Mama właśnie przygotowuje obiad. Ziemniaczki z masełkiem, mięso z indyka w prodiżu. Do tego jakieś marynowane grzybki i pikle. No i ja oczywiście to wszystko zjem:/
![]() |
#986 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma czego mi gratulować... pękłam
![]() ![]() No trudno, musi być lepiej. Z pełną świadomością, przyznaję się, że jutro pewnie będzie więcej niż to co schudłam przez I turę ![]() ![]() Ktoś jutro zaczyna dietkę? ![]() ![]()
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Jejku jak mi miło, że mnie nie zapomniałyście, jesteście Kochane
![]() Co do dietki to już tłumaczę ![]() Stosowałam naprawdę wiele diet i wiem co mi wolno a co nie, kopenhaska owszem jest wyniszczająca, też jej nikomu nie polecam, ale ja potrzebowałam kopa w tyłek na rozruch, nie zamierzam się nią katować. ![]() Tym bardziej,że ja nawet tych posiłków dojeść nie mogłam ![]() Ja nie jem dużo tylko jadam dużo słodyczy i to mnie gubiło, włączając w to jeszcze nocne jedzenie kilogramki rosły ![]() Dzisiaj zakończyłam dietkę bo wczoraj po 7 dniach pozwoliłam sobie na nagrodę ![]() No a od dzisiaj przeszłam na dietkę 1000 kalorii ![]() Z tym ,że moja dawka kalorii to nie 1000 a 650 ![]() Ktoś pytał o potrawy, ja zamiast szpinaku jadałam brokuły, zamiast befsztyku jadłam kurczaka. Są natychmiastowe efekty. Ale nie zalecam stosowania jej dłużej jak tydzień ![]() Później po zakończeniu może być jojo ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() Ja też za Ciebie trzymam ![]() ![]() Co do wagi owszem miałam ale 48:P Ale 45 bym chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Przyczajenie
|
jak ja wam zazdroszcze! dietuje od hmm 15 lat ? mam 26... codziennie po pracy (10-20)chodze na basen a po tym wszystkim(23) przylaze do domu i jem obiadek....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy nie musisz jeść obiadu, ja też nie jem obiadu tylko sałatki. Nie mam pracy typowo biurowej, że siedzę w swoim pokoju i mogę jeść co chcę i kiedy sobie zaplanuję przerwę, tylko pracuję "w terenie". Ale wychodzę z założenia, że wszyscy są tylko ludźmi i jak wyciągam sałatkę czy kanapkę i mówię, że "zaraz dokończymy, tylko coś wrzucę do głodnego żołądka" to jakoś nie spotykam się z jakimś zdziwieniem czy zakazem. Tak więc wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i głód to naturalna rzecz, pokombinuj a dasz radę. No chyba, że pracujesz jako sprzedawczyni i nie możesz kilka godzin zejść na przerwę ... ale jak powiesz ładnie "przepraszam na moment" i podgryziesz pomidorka czy serek to ja osobiście, jako osoba kupująca byłabym wyrozumiała, ale wiadomo są różni ludzie i ... szefowie ![]()
![]() |
![]() |
#990 | ||
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() Święta, święta i po świętach ![]() Cytat:
![]() to tak jak u mnie ![]() nie martw sie! ja od srody zaczynam od nowa! mialam zaczac jutro, ale samo niezdrowe żarło w domku ![]() musze jutro sie zaopatrzyc w owocki, warzywka i mięsiwko i od srody <na tańce go go go ![]() ![]() Cytat:
![]() alez masz paskudne godziny pracy ![]() kiedys tez tak pracowalam i wiem jakie to okropne i jak na nic czasu nie ma! ![]() jesli nie ma rady na zmianę godzin pracy to koniecznie musisz zmienic swój tryb odżywiania! zacznij rano od super sniadanka ![]() w pracy postaraj sie zjesc co najmniej 2 posiłki ![]() ![]() i ostatni posiłek zjedz przed wyjsciem z pracy, bądz przed pojsciem na basen! ja jak pomyśle o jedzeniu o 23 ![]() musisz zrezygnowac z jedzenia obiadków o 23 bo dietowanie nic Ci nie da- tak mnie sie bynajmniej wydaje ![]() trzymam kciuki mocno!!! ![]() ![]() Dziołszki! Która zaczyna ze mną od środy ONZ? Musze od srody ze wzgledu na brak zapasów i musze sie jutro zważyc u kolezanki! znów zapomnialam o kupnie wagi ![]() ![]() ![]() Zrobiłam przerwe w dietowaniu na swieta i troszke zaszalalam ![]() ale nie jadlam poza ciastem żadnych słodyczy ![]() buziaki lachonki ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.