![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W nas młodych mamach siła :D (mamusie do 23 roku życia)
ej zamieńcie sie
![]() ![]() ![]() mam "pozwolenie" na vczerwone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Heja
My po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
ja mojemu powiedziałam, że chyba och..ł
![]() czerwone ![]() aha a ile stosowała ten skrzyp to nie pamiętam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- asiulka - z tego co mi wiadomo dzieciaczki zawsze płaczą przy tym masażu...chodzi pewnie o te kanaliki łzowe...ale musisz kochana ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Ale mnie moje dziecko załatwiło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
Paprotka, zrób rude i powiedz tżtowi, że coś farba nie przyjęła i nie wyszły czerwone
![]() Asiulka, na pewno będzie lepiej po tych zabiegach. A nie mozna tego masować na śpiocha? wtedy by nie czuła. Ale to może właśnie chodzi o to, że ma popłakać i odblokowywać kanaliki? Alkamor, to nie źle cię urządził mały łobuz ![]() ![]()
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
puma - ale na śpiocha to chyba nie bardzo no bo to i tak się dziecko obudzi.bo to zdaje się z lekka mocniej trzeba
![]() mówiłam, że to łobuz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
No być może, zresztą jakby tak można, to lekarka by o tym powiedziała, tylko szkoda jak tak maleństwo płacze, no ale to dla jego dobra.
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
a no...
![]() u nas krzyki i płacz były ajk poszliśmy do laryngologa i z marszu mu podcięła wędzidełko pod językiem...nożyczkami ![]() jak byliśmy 2 tygodnie później na kontroli to jak tylko ją zobaczył był płacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
ja sie tylko modlaiłąm zeby mój nie miał probemów z oczkami bo słyszałam włąsnie ze ten masaż boli....
mój potwór wstał o 16.30 i juz powienien spać a tu ![]() ![]() uparciuch ![]() alkamor ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- bezsensu.teraz zasnął.... obudził sie o 16.30 to musze go nakarmic po 3h czyli o 19.30 czy to ma sens? ![]() bezsensu bo musiałabym go obudzić za pół godziny jak dopiero zasnał.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
Alkamor, a to dlaczego mu podcinała i to tak na żywca? Biedny Kubuś. My tylko walczymy z naczyniaczkiem, ale naszczęście polega to tylko na obserwacji.
Paprotka, nie wiem co ci poradzić na to. W każdym razie ja nigdy nie wybudzałam małej.
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale się rozpisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
O ja padam na gębe
![]() Paprotka moim zdaniem taki plan dnia działa tylko na dzieciaczki tak ułożone jak Samanthhhy a nie karzde sobie da coś takiego wyprsfadować. mój jest ewidentnie na nie i koniec. Budzi się w porze spaceru i na kąpiel oraz 2 razy w nocy, a reszta jest ruchoma. Teraz jak zasnął nie obudze go tlyko dam spać ile będzie chciał, i on obudzi się głodny, poje i padnie od razu. Później się obudzi w nocy znowu będzie tak samo. Ale obudziwszy się nad ranem(często jest to ok 4tej) nie zaśnie i skończy u mnie w łózku i w końcu ja zasne ze zmęczenia a on ze mną... Kluczem jest poznać swoje dziecko i jego upodobania i potrzeby. Mój nie zawsze zje nawet to 100ml więc wtedy już za 2 godziny będzie głodny. Asiuuulka trzymam kciuki za kanaliki łzowe ![]() Mój maluszek był mega grzeczny dzisiaj a został z kobitą mojego taty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Wtajemniczenie
|
no mój troche ułożożony jest z niektórymi rzeczami. np daje mu jesc na spiocha o 23h lub 12h w nocy i budzi sie tak 3-4h. potem śpi do7h dam mu jesc i tak o 8 pada spać
w sumie dałoby sie to zrobic tylko mam problem zeby go uspać ostatnio w nocy zjada 130-150ml ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- ja tez raczek nie moge schowac mu ![]() pewnie piotrus juz był wykończony i dlatego tak sie złoscił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
paprotka - wydaje mi się, że jest OK skoro budzi się co 3-4 godziny...bo pospać się da a poza tym dziecko chyba ok.3 miesiąca dopiero przechodzi na system 24 godzinny a wcześniej żyje w 3 godzinnym to by się zgadzało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
wiesz co on od oaru dni jakby zgarek miałustawiony
![]() tera wam pisałam jak mam go budzić po pół godziny snu a on sie sam punktualnie obudził 3h od ostatniego jedzienia.. czasami mnie zadziwia. wczesniej jak co dwie godz jadł to też równiutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
paprotka - skoro on Ci się tak budzi to ja myślę, że wsio jest OK i miał poprostu gorszy dzień. nie ma jeszcze 24 godzinnego trybu życia bo to jeszcze nie jego czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Z moim jest ciężko z tym jedzeniem, bo czasem w dzień co 2 chce i koniec... nie dam to nic nie działa więc napewno to o jedzenie chodzi.. a innym razem je mi co 3 i też zadziwia... tylko, że nas wybijają co chwile akcje szpital, badania, teraz ekscesy przy żelazie
![]() NO i małemu robie okłady na nóżce, bo mu spuchła po szczepieniu... o płacze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Wtajemniczenie
|
zepduł mi sie TVN !!! a you can dance leci!!
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- zebra moze u ciebie po prostu musi sie uspokoic wszystko i wtdy mały sie wyreguluje? a tak ma co chwile tyle stresów ze wybija sie z rytmu ![]() alkamor wiem ze nie ejgo czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Wtajemniczenie
|
ej włączcie TVN i bedziecie mi pisać co oni mówią a ja bede ogladać i czytać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
paprotka - wiem kochana o co Ci chodzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Wtajemniczenie
|
co to za metoda? cos słyszałam ale niedokładnie
wy rzezczywiscie macie masakre z tym spaniem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
wiesz co no jak dziecko się naje to odkładasz do łóżeczka...jeżeli zaczyna płakać to na początku bierzesz od razu na ręce aż się uspokoi, odkładasz...jeżeli zaczyna płakać to tym razem czekasz 3 minuty i dopiero podchodzisz i bierzesz, jak się uspokoi odkładasz, jak zaczyna znowu płakać to czekasz 5 min...i znowu to samo..potem 7 minut...jeżeli dalej to samo to ja czekałam 9 min potem 11 min itd...powiem tak...trzeba być wytrwałym bo to nie takie proste...to są najdłuższe minuty chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Alkamor skojarzone i rotawirusy ale nie wiem, od których mu spuchła nóżka
![]() Zeschizowała mmnie dziewczyna z wątku o wcześniakach... Też jej dziecko miało przepukline pachwinową i ona sama się wchłonęła jak miało z 5 kg wagi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
zebra - zdecydowanie zabieg!
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- tzn. moim zdaniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Wtajemniczenie
|
ja tez zabieg.i po krzyku a nie zyc w niepewnosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Tez byłam za zabiegiem, bo bałam się ryzyka tego uwięźnięcia... Teraz to rzadziej wychodzi ale wiem, że jest(dzisiaj raz widziałam) ale tak boję sie zaś cierpienia swojego dziecka, że zaczynam świrować już i ciągle mysle jak ja dam rade go 5 godzin bez jedzenia przetrzymać- nie umiem tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
zebra - pewnie, że jej stres...ale ja bym wybrała stres związny z zabiegiem jednak bo jest "logiczniejszy" to, że nie zje 5 godzin nie jest dla niego niebezpieczne..a to, że mu to uwięźnie już jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Zebra, wiem, czytałam na wczesniaczkach. A ja bym na twoim miejscu skonsultowała się jeszcze z jakimś pediatrą, czy chirurgiem (nie wiem kto decyduje), najlepiej prywatnie i nie z otoczenia lekarzy, u których byłaś. Tak dla świętego własnego spokoju.
A dlaczego masz go 5 godz bez jedzenia przetrzymać? Alkamor, dzielna jesteś z tym 3-5-7, ja bym nie dała rady. A w ogóle to zasypiałyśmy dzisiaj chyba z godzinę ![]() ![]()
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Puma moim zdaniem łatwo się ogółem radzi jak się skończylo u kogoś coś dobrze... w ten sposób jedni radzą zabieg inni nie. A z chirurgami 3ema rozmawiałam, z pediatra i nawet ortopwedą, bo jak zobaczył samą pępkową to oczy zrobił i pytał czy chirurg widział. Jak powiedziałam że pokazała się też ostatnio pachwinowa to już wogóle. Nie wiem co nawet dało by mi iść do 10 kolejnych lekarzy- większy zamęt w głowie chyba tylko. Wystarczy, że jeszcze w necie się naczytałam.
A decyduje chirurg, pediatra mówiła, że pachwinowa zawsze wymaga interwencji, bo się nie wchłania. Często czytałam, że najwyżej jelitka są większe to się nie przeciskają później już tak łatwo przez ten pierścień(otwór) ale przy jakimś wysiłku mega mogą i tak wleżć i uwięznąć. Tak, że co człowiek który ma to za soba to opinia. Dzisiaj gadałam z dwiema kumpelami- jedna czekała, dtuga zrobiła zabieg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Alkamor
![]() ![]() No z tym kanalikiem jest teraz problemow tym bardziej ze wiem ze ja boli to uciskanie.. ale mam nadzieje ze sie przepcha i nie bedzie trzeba przebjac ![]() Zebra po pierwsze zrobilas jeden wielki blad !! naczytalas sie glupot w internecie !!! dobrze ze wiesz ze czasami to jedno wielkie smietnisko i tylko zdolowac sie idzie i zglupiec. Tym bardziej nie sugerowalabym sie internetem! Po drugie ja bym napewno poszla na konstultacje to innego lekarza a i dobrze ze Ty bylas. Lekarze mowia zrobic to zrobilabym bo jest to niebezpieczne dla Piotrusia. Nie czekalabym w zyciu chyba tylko na to az wydarzy sie cud? nieee za duzo nerwow nieprzespeanych nocy. Wiadomo zabieg nic ciekawego al lepszy bol przez 1 dzien niz potem moglabys zalowac tego przez cale zycie. I po trzecie sa rozni ludzie i to ze sie komus niby wchlonelo nie znaczy ze i u was tak bedzie. Tym bardziej ze to nie jest nic blachego ![]() ![]() Wczoraj juz nie dalam rady wejscbo moje dziecie ogolnie mialo dzien marudzenia ![]() ![]() ![]() choc napewno dzisiaj idena spacer bo u mnie piekne sloneczko ![]() poza tym dziendobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.